Dodaj do ulubionych

Lis-porażka

11.02.05, 11:16
Z tygodnia na tydzień "Co z ta Polską" jest coraz bardziej beznadziejne.
Niestety pan L. może i był kiedyś niezłym "dczytywaczem" ekstów w serwisach,
ale to wszystko na co go stać. Publicystycznie jest na poziomie ameby.
Wczorajszy program potwierdził zdaje sie że:
1. nie bardzo wie o czym mówi i o co pyta. Cała jego wiedza jest zdaje się
bardzo ogólna delikatnie mówiąc
2. nie potrafi słuchac gości i nie da im dokończyć żadnej myśli
3. generalnie to nie bardzo potrafi rozmawiać
4. pretensjonalne gesty i zachowania itd, itd
Wszystkie ostatnie programy (w pierwszych była jeszcze jakas nadzieja) sa
chaotyczne i nerwowe, puenty wymuszone i sztuczne. Brak mu autentyczności i
poziomu merytorycznego. Do tego coraz bardziej kontrowersyjni (czytaj nijacy)
goście - tak jak woczoraj: trzech mniej lub bardziej chorych popaprańców,
bulgoczących cos bez większego sensu, z łatwością dopasowali się do poziomu
prowadzącego. Durczok przy nim to megagwiazda i intelekt, choc tez zapatrzony
w siebie totalnie. Do dupy z taką Polską, takimi politykami, programami i
dziennikarzami.
Obserwuj wątek
    • oregon Re: Lis-porażka 11.02.05, 11:19
      i dlaczego jak wchodzi do studia to podaje ręke tylko ludziom z pierwszego
      rzędu i to nie wszystkim? Jak już zaczął podawać dłoń to powinien to zrobić ze
      wszystkimi, a nie tylko z wybrańcami bo to niekulturalne...wogóle to wchodzi
      jak gwiazdor jakis, nie wiem czy to ma być program dla widza czy dla lisa...
      • tezurus Re: Lis-porażka 12.02.05, 10:32
        oregon napisał:

wogóle to wchodzi
        > jak gwiazdor jakis, nie wiem czy to ma być program dla widza czy dla lisa...

dokładnie tak.Pierwszy raz jak zobaczyłęm ten program to myślałem że to może
        oklaski że siębiedak pozbierał. Taka terapia....hehe
        A doświadczenia w talk show nie ma i zamiast wysyłac Hanke do USA co uważam
        bnyło niepotrzebne bo ona dobra, więcej bardzo dobra była już w Dzienniku TV4
        to sam pojechał by do LarriegoKinga i poćwiczył.
    • Gość: P-77 Re: Lis-porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 11:21
      Lis to dziennikarz niewątpliwie błyskotliwy i przebojowy ale na pewno nie
      wybitny.
      Po tym jak w książce "Co z tą Polską" wyłożył swoje poglądy, skończył sie jako
      przezenter informacyjny - do formuły talk show (gdzie wielu widzów wręcz domaga
      się od gospodarzy wyrazistych poglądów) pod tym względem pasuje ale zwyczajnie
      brak mu doświadczenia.
      Ponieważ jednak czego nie da się ukryć dobrze się prezentuje zawsze będzie w
      lepszej sytuacji niż bardziej kompetentni acz mniej atrakcyjni fizycznie
      konkurenci.
    • Gość: kraby Re: Lis-porażka IP: *.chello.pl 11.02.05, 11:23
      zgadzam się. kiedy ruszały debata i co z tą polską myślałem że lis zmiecie
      durczoka z powierzchni ziemi. tak sie jednak nie stało. lis umie sie tylko
      zareklamować i stworzyć wokół siebie aure doskonałości. debata jest lepiej
      prowadzona i jej tematy są moim zdaniem dużo lepiej trafione. a lis przestałby
      w końcu robić laske rokicie bo to już staje sie niehigieniczne
      • Gość: olo Dziobie Jaśkowi bo liczy na fuche w URM-ie ;) IP: *.chello.pl 11.02.05, 11:30
        oczywiście w przypadku, gdyby go nie wybrano na prezydenta ;)
    • Gość: olo Lis-porażka zgadzam się w 100% IP: *.chello.pl 11.02.05, 11:28
      JR skomentował (nie pierwszy juz raz) pytania TL
      wcześniej uczynił to w żartobliwy sposób Bartoszewski
      to samo wypominali mu i Oleksy i Wildstein

a TL nic nadal to samo
    • Gość: Prześwietlacz Re: Lis-porażka IP: 195.136.112.* 11.02.05, 11:35

Lis to kompletna porażka. Najpierw nie udało mu się być świetnym
      korespondentem, potem nie udało mu się stworzyć Faktów, potem nie pokazał, że
      możena zrobić bardzo dobry porogram informacyjny w Polsacie, potem nie
      zrobił "Co z tą Polską", które tylko przez przypadek tydzień w tydzień ma
      lepszą oglądalność niż Durczok, do tego nie napisał kilku książek, i.t.d.,
      i.t.p. Same klęski. Nie tak jak mistrzowie, którzy nie mogą znieść, że znowu mu
      się udaje i odreagowują swe porażki pisząc brednie na forum.
      • Gość: ????? Re: Lis-porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 14:20
        No i nie udało się Lisowi zatrudnić kogoś kto notorycznie, z tego samego
        polsatowskiego nr IP, wychwala jego atuty.
      • Gość: Zig Re: Lis-porażka IP: *.chello.pl 21.02.05, 23:43
        Prześwietlacz, skończony debilu, twoje polsatowskie IP jest widoczne jak na
        dłoni.
    • Gość: Jaca Re: niesiolkowski-porażka IP: *.crowley.pl 11.02.05, 13:07
      Te, inteligent Niesiolkowski! kup sobie słowinik i sprawdź znaczenie wyrazu
      kontrowersyjny, bo wypisujesz głupoty.
      • Gość: aaa Re: niesiolkowski-porażka IP: 195.245.217.* 11.02.05, 13:32
        Oj Jaca, w głowie ci się przewaraca
        • Gość: Wrocek O Lisie IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 12.02.05, 10:46
          A moim skromnym zdaniem i bez uprzedzeń do Lisa, do którego nic nie mam - jest
          on naprawdę świetnym PREZENTEREM, i nie wiem, dlaczego się tak zaparł, żeby nie
          prowadzic tych wiadomości. Jest w tym dobry. Pewnie też jest znakomity w
          wydawaniu, redagowaniu, itd. Natomiast jest słaby w przeprowadzaniu wywiadów,
          po prostu. Zauważyłem już to w TVN, kiedy miał wywiad (szeroko reklamowany) z
          Hannavladem. To nie było dobre. Wywiady, rozmowy z lidźmi, to coś czego Lis
          chyba nie czuje do końca.
          • tezurus Re: O Lisie 12.02.05, 10:52
            Może tak się broni bo
            1. nowy wizerunek, boi się reakcji
            2. FAKTY o 19 co widzowie jego i byli ludzie któzy cenili pomyslą o nim albo Ci
            nowi że wchodzi ze sobą na 19 bezszczelnie
            3. wstydzi się marki o ile Polsat jest marką bo do tej pory postrzegany był
            jako nowoczesny dziennikarz a Polsat nie jest kanalem specjalnie
            innowacyjnym.Mi tam Lis pasuje tylko dogmachu ITI przy Wiertniczej.
            • Gość: Wrocek Re: O Lisie IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 12.02.05, 10:59
              Eee, mi się wydaje, że po prostu ma wieksze ambicje i aspiracje. Prosty spiker
              to już nie dla niego:)
          • kleoo Re: O Lisie 21.02.05, 21:37
            w pełni się z Tobą zgadzam! moze dlatego Lisowi nie idzie tak dobrze w
            wywiadach, bo on sam w sobie jest juz pewnego rodzaju gwiazdą i rola osoby
            nijako w tle sie go nie trzyma, po prostu jak ogladam Lisa jak USIŁUJE
            przpeowadzic wywiad/rozmowe to sie sama męczę, nie zaprzeczam moze Lis ma na
            koncie jakieś dobrze przeprowadzone wywiady, ale generalnie to nie jest jego
            powołanie i powinien zając sie czymś innym...aaaa niech idzie na tego prezydenta:P
            pozdrawiam
            • kleoo Re: O Lisie 21.02.05, 21:39
              moja powyższa wypowiedż dotyczy postu tezurusa, z nim to zgadzam sie w 100% ^^
          • Gość: x Re: O Lisie lis to dzyzga w spodniach - prostak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 21:47
    • henryk.log Re: Lis-porażka 12.02.05, 13:16
      -"Do dupy z taką Polską, takimi politykami, programami i
      dziennikarzami." :):):)
      • Gość: Kalafior Re: Lis-porażka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.02.05, 16:27
        Lis jako prezenter osiagnal wszystko, co bylo do zdobycia. Od zera stworzyl
        zespol i program, ktory powszechnie jest uwazany za najbardziej profesjonalny i
        najbardziej opiniotworczy dziennik. Nie dziwne wiec, ze szuka teraz noych
        wyzwan. Przez ile lat mozna podawac wiadomosci z promptera? Po siedmiu moze to
        sie znudzic.

Poza tym zapewne Lis nie chce firmowac swoja twarza programu informacyjnego,
        ktory jest po prostu kiepski.
        • Gość: kicha Re: Lis-porażka IP: *.icpnet.pl 12.02.05, 21:59
          Najgorsze jest to, że w tym samym czasie, gdy Lis prowadził faktycznie wyjątkowo
          nudną i drętwą dyskusję z prawicowymi politykami (po co????), na TVP1 leciała
          znacznie ciekawsza dyskusja u Durczoka. Cóż - pilot w takich sytuacjach jest
          bezwględny
          • tezurus Re: Lis-porażka 13.02.05, 13:25
            no jak dla mnie to o wiele cikeawsze były polityczne wywody. A w DEBACIE to
            tylko czekałęm aż wszystkim wyjdą gałki z orbit ocznych jak zaczeli na siebie
            się wydzierać. Jak tak ma wyglądać debata to ja dziekuje. A co do omawianego
            tematu to o wiele ciekawsza i bardziej rzeczowa była dyskusja w PRZEŚWIETLENIU
            w TVN24 ze Zbyszkiem Hołdysem. Nawet sami prowadzący wspominali wraz z nim
            wakacje w Holandii:))))))))
    • Gość: beee Re: Lis-porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 15:42
      LIS -przeciez od razu było wiadomo, że to tylko niezły dziennikarz a nie Bóg.
      Problem polega w tym, że sam rzeczony jak i częśc jego zwolenników uwierzyło w
      boskośc FOKSIKA. Poczytajcie posty osób, które cos maja z nim wspólnego
      (niektóre wypowiedzi ewidentnie wskazuja na to, że były pisane przez osoby
      które go znają i pewnie z nim pracują). Mam tylko nadzieje, że nie on zostanie
      wybrany na prezydenta (jeśli będzie kandydować)bo to dla mnie oznacza emigrację
    • ajax333 Re: Lis-porażka 21.02.05, 18:24
      Życzę wam młodzi frustraci takich porażek w waszym życiu.Nie dajcie się
      podprowadzać zazdrosnym dziennikarzom,którzy uprawiają na tym forum czarny
      P.R.Niech się wezmą za uczciwą pracę,a nie podgryzają metodą "polactwa"
      lepszych od siebie.
      • fiodorop Re: Lis-porażka 21.02.05, 23:53
        lisek chytrusek nie może robić tego co chce jak każdy dziennikarz
        który"podlega" pod jakąś daną stację .jak już wcześniej ktoś napisał nie lubię
        też dziennikarzy którzy pytanka przgotowują w domku i nic i ch nie obchodzi co
        kto odpowie tylko lecą dalej bo jeszcze mają ich ze sto i to akurat u nas w tv
        jest nagminne.takich śmiesznych programów w tv jest wiele i jakoś tak dziwnie
        kojarzą mi się ze śmiesznymi tego typu programami naszego ówczesnego
        przyjaciela usa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka