Dodaj do ulubionych

Czy ktos pamieta reklame Prusakolepu?

• Gość: kts Re: Czy ktos pamieta reklame Prusakolepu? IP: local.ethernet* / 192.168.0.* 12.06.02, 00:45
      była piękna reklama z blondynką która szalała na wrotkach(ewentualnie rolkach)
      mówiąc :KOD KRESKOWY chociaz wtedy nie bardzo wiedzieliśmy co to jest kod...m...
    • awojtow Re: Czy ktos pamieta reklame Prusakolepu? 12.06.02, 03:28

Chcesz byc karateka? To pij mleko, pij MLEKO, PIJ MLEKO
      • igor01 Napieprzanki 12.06.02, 08:26
        Wszystko fajnie ale rynek reklamowy sie rozwijał. A dziś? Jaki spot z wczoraj
        zapamiętaliście...No może "plus" jako tako ale bywały lepsze. Przecież spoty na
        poziomie pudelka zrywającego stanik ze sztucznego biustu to mizeria na
        adekwatna do "klasy" prusakolepu albo "Cioci z ameryki"
        • Gość: Jo Re: Napieprzanki IP: *.datastar.pl 12.06.02, 08:53

> Wszystko fajnie ale rynek reklamowy sie rozwijał. A dziś? Jaki spot z wczoraj
          > zapamiętaliście...

Prawem kontrastu, dwa! Jeden to Lipton Ice Tea - z tym koszmarnym plastikowym pieskiem, który będąc
          pod wpływem.. herbaty mrożonej porywa samochód i jedzie na plażę rwac panienki. Beznadzieja. A
          druga, to z wychodzącym co chwila z lodówki Masmixem :-) Facet grający Masmixa jest tragiczny, ale
          pomysł świetny!!!
          I jeszcze wkurza mnie ta, w której biker goni geparda, zeby mu jakiś badziewiasty napój z żołądka wyrwac
          :-////
          • Gość: Kuba Re: Napieprzanki IP: 217.97.129.* 12.06.02, 09:02
            A moze wyrosles z targetu co? bo dzieciakom w szkole sredniej sie bardzo
            podoba...
            • Gość: Jo Re: Napieprzanki IP: *.datastar.pl 12.06.02, 09:41

> A moze wyrosles z targetu co? bo dzieciakom w szkole sredniej sie bardzo
              > podoba...

To wszystko tłumaczy. Już dawno wyrosłam ze szkoły średniej :-)))
              • Gość: Kuba Re: Napieprzanki IP: 217.97.129.* 12.06.02, 12:14
                O pardon...wyroslas
                w kazdym razie obserwowalem dzieciaki ktore machaly glowami razem z tym psem...
                pozdrawiam
                • Gość: Jo Re: Napieprzanki IP: *.datastar.pl 12.06.02, 12:28

> O pardon...wyroslas
                  > w kazdym razie obserwowalem dzieciaki ktore machaly glowami razem z tym psem...
                  > pozdrawiam

Wzajemnie :-)
                  A propos pierwszych reklam "kalkowanych" od Niemców ("to wie się co się ma"), to tam i lektor mówił z dziwnym
                  akcentem.
    • Gość: magada Re: Czy ktos pamieta reklame Prusakolepu? IP: *.waw.cdp.pl 12.06.02, 08:17
      a wybielacz - odplamiacz i piosenka "ach plama, plama co za pech"?
      • Gość: Lam Re: Czy ktos pamieta reklame Prusakolepu? IP: *.magma-net.pl 12.06.02, 08:34
        To już późniejsze czasy
      • szelmar Pierwsze reklamy proszków 12.06.02, 08:45
        Pamietam jedną z taka elegancką paniusią i tekst - Nowoczesne kobiety piorą
        dzis w proszku Mira Lanza. Była też reklama proszków Ellena.
        Ale była (chyba starsza) reklama proszku "Preria" z Polleny Wrocław. Jakiś
        filmik z dzikiego Zachodu (kowboj jadący wśród kaktusów) i piosenka na melodię
        Bonanzy śpiewana przez Kabaret Elita. Słów nie pamiętam - tylko urywki. ... nie
        złapie cię żadna dezynteria, gdy pierzesz w proszku Preria. A refrenik: Polena,
        Polena, to firma twoja!.
        Genialne
      • Gość: terowka Re: Czy ktos pamieta reklame Prusakolepu? IP: *.proxyplus.cz / 192.168.0.* 12.06.02, 14:02
        Gość portalu: magada napisał(a):

> a wybielacz - odplamiacz i piosenka "ach plama, plama co za pech"?

Byla plama nie ma plamy, bowiem Sil(?), odpalmiacz mamy!
        • Gość: :) Re: Czy ktos pamieta reklame Prusakolepu? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.02, 22:27
          A propos tej reklamy to potem w mojej szkole krążył wierszyk: "Była bluzka -
          nie ma bluzki, bowiem proszek był od ruskich" ;)
    • Gość: Lam Re: Czy ktos pamieta reklame Prusakolepu? IP: *.magma-net.pl 12.06.02, 08:33
      A suprtakon do opon. Mamusia z synkiem popyla Jeepem i mówi że nie przebije
      opon ba mają w oponach super takon.
      A sosy Billy w każdej chwilli - billy firmy Comindex
      To były reklamy
      • szelmar Re: Czy ktos pamieta reklame Prusakolepu? 12.06.02, 08:49
        Pamiętam, kiedy w Warszawie można było odbierać telewizje rosyjską, pierwsze
        reklamy "u ruskich": "Pokupajtie wsje, cwietnoj tielewizor Soni" - zupełny
        kosmos, w czasach kiedy 99,9% Rosjan musiałoby oszczędzać kilka lat nie jedząc
        nic na taki telewizor.
      • Gość: taniej Re: Czy ktos pamieta reklame Prusakolepu? IP: 217.96.37.* 12.06.02, 10:55
        Gość portalu: Lam napisał(a):
        > A sosy Billy w każdej chwilli - billy firmy Comindex

U nas w szkole mówili: Sosy Billi dla debili.

• Gość: awt Re: Czy ktos pamieta reklame Prusakolepu? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 12.06.02, 08:57
      A znacie reklame Ranigast weź itp. z Gołasem, wydaje mi się, że też przejdzie
      do historii jako jedna z głupszych reklam ze zgrywającymi idiotów aktorami
    • Gość: Agata Re: Czy ktos pamieta reklame Prusakolepu? IP: *.minrol.gov.pl / 172.16.0.* 12.06.02, 08:58
      A reklama TV satelitarnej firmy Arcon?????
      • Gość: Kuba Re: Czy ktos pamieta reklame Prusakolepu? IP: 217.97.129.* 12.06.02, 09:04
        Koszykowa 30 tak?
        pamietam
        ekstra bylo
        i jaka zapamietywalnosc
        kiedys to byla kreacja....
    • e._ Re: Czy ktos pamieta reklame Prusakolepu? 12.06.02, 09:04
      Po pierwsze:
      1. najbardziej lubiłam reklamę piwa "Mariola O OKCIM spojrzeniu" Towarzyszył
      jej w Warszawie pewien dowcip. Do Marioli podchodzi facet i mówi: "Mariola!
      OKOCIM się?"

2. W czasach przełomu była super reklama w radiowej trójce, konałam ze śmiechu
      ile razy ten pan śpiewał piosenkę, która wraca do mnie do dziś:
      "Ani kura ani koooo-gut,
      Tylko kefir tylko jooo-gurt,
      Tylko jogurt tylko joooo-gurt,
      JOOOOOOOO-GURT!"
      po czym nastepowała zwięzła informacja prozą, o jaki jogurt chodzi.
    • Gość: Wrzesień !!! A czy pamiętacie pierwszą reklamę KOMPUTERÓW ? IP: 213.146.61.* 12.06.02, 09:14
      a jeszcze byla reklama KOMPUTERÓW !!! Marian Kociniak wystepujacy w reklamie
      (Chyba pierwszy polski aktor, który wziął za to kapuche...:) Rzecz miała
      miejsce na targowisku, gdzie nad straganem widniał napis WAŻYWA OWOCE (błąd
      jest zamierzony - tak było) Przychodzi Marian do stoiska i mówi: - "Masz Pan
      te, no, komputery??" sprzedawca:- "mam..." - kładzie klawiaturę na wagę i mówi
      dalej - "kilo dwadzieścia...w całości, czy odrąbać??" na co Marian mówi, ze w
      całości, kupuje, odchodzi z extra blondyną i na pożegnanie całuje sie pod
      parasolem zasłaniając kamerę......To była reklama... Przy niej reklamy Perwolu
      to lata 60-te niemieckiej reklamy...hehe..:)
      • maleen A PZU z Fronczewskim ? A stoły bilardowe z ... 12.06.02, 10:02
        no właśnie dwóch znanych i dzisiaj aktorów reklamowało stoły bilardowe.Ktoś
        pamięta.A Piotrek F. reklamował z jeszcze jedną aktorka PZU według słów
        piosenki : Czy Pani mieszka sama ? A kobieta odpowiadała ,że mieszka z polisą
        PZU.Były też reklamy słynnej firmy ELGAZ z 3 miasta , ale szczegółów nie
        pamiętam.
        • Gość: ali Re: A PZU z Fronczewskim ? A stoły bilardowe z ... IP: *.tele2.pl 12.06.02, 13:13
          astanawia mnie dlaczego niektórzy aktorzy uważają, że branie udziału w
          reklamach jest poniżej ich godności. Czy chodzi o to że nie dostają takich
          propozycji.
          W jednym z wywiadów chyba w Wieczorze z Jagielskim Anita Lipnicka powiedziła,
          że przed długi czas odmawiała wzięcia udziału w reklamine mimo licznych
          propozycji. Przystała dopiero na propozycję Gillette bo tych produktów naprawdę
          używa i są wyśminnitej jakości.
          Czy nie jest to śmiechu warte?
          • maleen Re: A PZU z Fronczewskim ? A stoły bilardowe z ... 12.06.02, 13:24
            Pewnie nie dostają takich propozycji też tak uważam.Niektóre reklamy z udziałem
            aktorów bardzo na tym zyskały - to w kńcu praca tych ludzi i krygowanie się w
            stylu marnej baletnicy raczej mnienie przekonuje.Lipnicka nie bardzo pasuje do
            obrazka osoby , która swoim pojawieniem się w reklamie podniesie jej jakość -
            chyba że miałaby zaśpiewać coś w swoim stylu.

Stły bilardowe o których wspominałem reklamowali Kondrat i Englert , było to
            setki lat temu i bardzo krótko.Z aktualnych reklam z udziałem aktorów moim
            faworytem jest Pedros z Gajosem.
    • Gość: EWA Re: Czy ktos pamieta reklame Prusakolepu? IP: 213.76.147.* 12.06.02, 10:15
      Ja pamiętam nawet treść!
      to było jakoś tak:
      dzień dobry Państwu, chciałabym się zwrócić do tych z Państwa, którzy jeszcze
      macie kłopoty z prusakami lub karaluchami. Przedstawiam Państwu Prosakolep ,
      rewelacyjny środek w walce z tą plagą , pytajcie o Prusakolep! Rewelacyjną
      pułapkę nęcącą, a co najważniejsza, nieszkodliwą dla ludzi i zwierząt.
      Dziękuję.
      taratarata...
      ogóle było to sermiężne a pani miała brzydkie, przesuszone włosy.
      • Gość: terowka Re: Czy ktos pamieta reklame Prusakolepu? IP: *.proxyplus.cz / 192.168.0.* 12.06.02, 14:06
        Byla tez jedna reklama ze starsza kobieta wpadajaca do domu z duza iloscia
        opakowan Prusakolepu i mowila cos takiego: Mam, dostalam, wiec kupilam na
        zapas...
      • Gość: RM http://www.polocockta.com.pl/ IP: *.koszalin.sdi.tpnet.pl 13.06.02, 16:49
        Polocockta wróciła!!!

a JA PAMIĘTAM KARTKĘ W DRZWIACH mojego sąsiada "Maciek nie ma nas pojechaliśmy
        do Słupska po Pusakolep."

Bo nie wszędzie był...
    • Gość: m1111 Re: Czy ktos pamieta reklame Prusakolepu? IP: *.gda.computerland.pl 12.06.02, 10:25
      No ja pamiętam reklamę herbatki Paracelsus, oraz reklamę uuuu niiii ver SAL no
      i reklamę "nie kupiłeś jeszcze OKIFAKXu firmy OKI ?" aha "chcesz oglądać
      światową elitę kup topmixu satelitę, łan tu fri "digital" (takim cyfrowym
      głosem)

• Gość: mirro Re: Czy ktos pamieta reklame Prusakolepu? IP: *.siec.anax.pl 12.06.02, 10:42
        Dla mnie mistrzostwo to wspomniane wcześniej plansze>pamiętacie tą:"chcesz się
        obudzić nie pal w łóżku" dla mnie przekaz był na tyle sugestywny że mimo nałogu
        nigdy nie odważyłem się tego zrobić ;)
        A reklama radiowa początek lat dziewięćdziesiątych(chyba lokalna)krzyk panienki:
        MAREK!!!MAREK!!!GDZIE SPRZEDAŻ KSEROKOPIAREK?
        PZDR
        • Gość: benx Re: Czy ktos pamieta reklame Prusakolepu? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 12.06.02, 11:07
          "Pij mleko, a będziesz karateką!" - mozna by kurde cały blok takich reklam
          puścic w TVP i miałby rekordowa oglądalność!
    • Gość: Lobelia Re: Czy ktos pamieta reklame Prusakolepu? IP: 195.187.102.* 12.06.02, 11:07
      Przypomniała mi się jeszcze reklama MPO, nieco
      późniejsza, tym razem radiowa. Była to wesoła
      piosneczka , której dokładnie nie pamiętam ale
      zaczynało się mniej więcej tak "Kto oczyści i wywiezie
      i zamiecie itd..." a zakończenie było "kto, kto, kto,
      niezawodne i solidne MPO". Gwóźdź programu polegał na
      tym, że ta reklama leciała w roku, kiedy MPO miało
      podpisany kontrakt na sprzątanie śniegu w Warszawie,
      który konkursowo wręcz zawaliło. Nadawano ją zawsze po
      komunikatach o stanie stołecznych ulic i wyglądało to
      tak, że najpierw leciały joby, jak to znowu MPO
      nawaliło, wszędzie syf i pół miasta stoi w korkach, a
      później ta piosnka o solidnym MPO...
    • Gość: Gacek Re: Czy ktos pamieta reklame Prusakolepu? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 12.06.02, 11:33
      Z nowoczesnych reklam niezły był świstak co zawija je w te sreberka...
      • Gość: zoe a świstak ... IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 12.06.02, 16:55
        a świstak siedzi ... bo sreberka były kradzione ...
    • Gość: lajtar Re: Czy ktos pamieta reklame Prusakolepu? IP: *.isns.uw.edu.pl 12.06.02, 11:43
      Jasne, żę pamięam prusakolep, a czy ktoś pamięta spot Gerdy, z narastającym
      skandowaniem : "Gerda, Gerda, Gerda ......"
      • sze Re: Czy ktos pamieta reklame Prusakolepu? 12.06.02, 14:41
        > Jasne, żę pamięam prusakolep, a czy ktoś pamięta spot Gerdy, z narastającym
        > skandowaniem : "Gerda, Gerda, Gerda ......"

Pamietam! Do dzisiaj Gerda mi sie z tym kojarzy, co za skutecznosc!

Ale pamietacie taka jedna reklame, bardzo fajna byla, jakos nikt od tego czasu
        nie poszedl tym tropem. Spot zrealizowany w konwencji filmu przedwojennego -
        czarno-biala tasma, rysy na filmie, trzaski, urwana tasma - swietnie zrobione
        zreszta, do tego aktorzy grali w takiejze konwencji (tez zreszta bardzo
        udatnie!). Nie pamietam niestety, czego to byla reklama - w kazdym razie czegos,
        co mialo byc male. Jakies podzespoly elektroniczne czy cos? No i jest jakies
        eleganckie przyjecie i jakas nobliwa pani w monoklu mowi do innej: "Czy pani
        prezesowa sobie wyobraza, ze mikroprocesory firmy XXXX sa TAKIE MALUTKIE?" i dwa
        niemal zlaczone paluszki... Czad.

jeszcze jedna mi sie przypomniala, radiowa. jakiegos producenta rur. leci
        piosenka: "A niech mi tam powie ktory, gdzie najlepiej kupic rury" i tak dalej,
        ale to nie bylo glupie, tylko napisane z jajem.
    • Gość: Pulbek Re: Czy ktos pamieta reklame Prusakolepu? IP: *.dcs.ed.ac.uk 12.06.02, 12:32
      A pamietacie pierwsza polska reklame z tzw. suspensem?
      Fronczewski siedzacy bez ruchu i usmiechajacy sie, a po
      dwoch tygodniach przemowil: Nowa, prosta, logiczna,
      ksiazka telefoniczna!

Albo to: Byc albo nie byc - oto jest pytanie. Tylko
      obligacje odpowiedza na nie!
      • Gość: fidel Re: Czy ktos pamieta reklame Prusakolepu? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 12.06.02, 14:35
        Nie pamiętam całej fabuły ale była taka reklama PZU, w której idzie sobie
        kobieta chodnikiem, nagle zaczyna spadać na nią cegła z dachu. w ostatniej
        chwili przyskakuje do tej kobiety facet w płaszczu, kapeluszu (wygląda jak
        agent) i z parasolem, na który spada rzeczona cegłówka zamiast na głowę tej
        Pani. Pojawia się hasło PZU.
        Mistrzostwo świata i okolic:)))))))
        • Gość: nikt Re: Czy ktos pamieta reklame Prusakolepu? IP: *.natned.com.pl 12.06.02, 14:58
          "mówiła mi wróżka, żebym jadł jabłuszka. nie słuchałem wróżki i mam krzywe
          nóżki". pr. III polskiego radia, koniec lat 80-ych. reklama jabłuszek.
          • Gość: Mela Re: Czy ktos pamieta reklame Prusakolepu? IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.02, 15:36
            A druga:
            Powiem ci do uszka: Nie ma to jak gruszka!

Gość portalu: nikt napisał(a):

> "mówiła mi wróżka, żebym jadł jabłuszka. nie słuchałem wróżki i mam krzywe
            > nóżki". pr. III polskiego radia, koniec lat 80-ych. reklama jabłuszek.

• Gość: sWz Re: Czy ktos pamieta reklame Prusakolepu? IP: *.zoi.elb.pl / 172.16.62.* 12.06.02, 14:37
      Gość portalu: makary napisał(a):

> Prusakolep lepszy niż herbatka Paracelcus
      > Ogromne, powiekszone przez lupe prusaki ganiajace po ekranie.
      > Lata 80-te, b. pózny PRL.

• boledo Re: Czy ktos pamieta reklame Prusakolepu? 12.06.02, 15:28
      Najstarsza, ale znana mi tylko z opowiadań rodziców: "Jak się ubrać najmodniej,
      jak płaszcz uszyć ze spodni, wszystko to moje panie napisane zostanie w
      PANORAMIE". Czasopismo pamiętam, nie wiem czy jeszcze żyje.

Nikt nie wspomiał: Telekomunikacja Polska - "łączy nas coraz więcej"! Pojawiła
      się w czasach, kiedy latami trzeba było czekać na telefon.

Albo z przed kilku lat: Guma orbit dla dzieci bez cukru. Pamiętam, bo bardzo mi
      się spodobały te dzieci bez cukru.
      • ga Re: Trochę nie na temat... 12.06.02, 15:34
        ...a może jednak. Tamte reklamy były po prostu, łopatologicznie zrozumiałe! Ale
        kto mi wytłumaczy, o co chodzi w tej reklamie o niespodziewanym kumplu, który
        wpada do jakiejś pary i kładzie się spać na rolkach papieru toaletowego???!!!!!
        • maleen Re: ale fajny papier do 12.06.02, 15:37
          a propos: dzieciak na nocniku z takim tekstem , pamięta ktoś ? Z tym spaniem na
          papierze to chodzi , że niby taki miękki jest , czy coś.
        • Gość: Zenek Re: Trochę nie na temat... IP: 212.182.14.* 17.06.02, 09:46
          Jest taka choroba, nie pamiętam jej nazwy, że ktoś nie trzyma stolca
          i ma takie wielkie potrzeby.
          A może jest to papier samopodcierający.
      • Gość: Jo Re: Czy ktos pamieta reklame Prusakolepu? IP: *.datastar.pl 12.06.02, 15:42

> Albo z przed kilku lat: Guma orbit dla dzieci bez cukru. Pamiętam, bo bardzo mi
        > się spodobały te dzieci bez cukru.

W tramwaju jedna dziewczynka zapytała, jaki to jest szampon z łupieżem. I potem się upierała, że przeciesz mówią,
        ze szampon do włosów z łupieżem...
        • jolajola1 Re: Czy ktos pamieta reklame Prusakolepu? 12.06.02, 19:35
          i jeszcze proszek jakiś, persil chyba
          jedzie pickupem nastolatek i mam ufajdane dzinsy.
          dojeżdża do domu, tam czeka mama z czystymi ciuchami
          i hasło
          Twój dom tam, gdzi epersil

ech, te reklamy
          właśnie dlatego co roku staram sie chodzić na noc reklamożerców ( 6 godzin
          reklam non-stop na wielkim ekranie)
          czasem trafi sie jakaś przedpotopowa reklama i łza się w oku ..
          • Gość: fidel Re: Czy ktos pamieta reklame Prusakolepu? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 12.06.02, 21:58
            Przypomniałem sobie bardzo starą reklamę Fabryki Łożysk Tocznych, która
            przedstawiała rzeczone łożyska poukładane fikuśnie na słynnym zielonym suknie
            które artystycznie rozłożone było na takiej jakiejś maszynie do prezentacji,
            która się kręciła, jak na wystawie biżuterii.
          • Gość: jaruzel Re: Czy ktos pamieta reklame Prusakolepu? IP: 160.254.20.* 12.06.02, 22:19
            Gerda, Gerda,Gerda
    • Gość: Anna Re: Czy ktos pamieta reklame Prusakolepu? IP: *.rnet.intranet.pl / 192.168.1.* 13.06.02, 00:10
      Reklamy Prusakolepu nigdy nie zapomnę.Pamiętam także pierwszą reklamę tamponów
      TAMPAX.Taka laska wychodziła z basenu i mowila o tym.Moj wujek zawsze jak to
      widział mowił:"Moj Boże nie przy jedzeniu":-)
    • Gość: MS Nowa reklama tego typu w USA IP: *.mad.east.verizon.net 13.06.02, 03:30

>

Pamietam. Teraz w USA jest nowa reklama tego typu. Reklama jest nalkozna na
      reklame. Wydaje sie ze cos tam reklamuja tyle ze po ekranie przechodza od czasu
      do czasu duze karaluchy i rozpraszaja uwage. W te reklame wkracza facet w kasku
      firmy ORKIN ze sprayem na karaluchy. Reklama dotyczy uslug firmy ORKIN.

Tak mi sie nasuwa wesola mysl ze USA rok za rokiem odrobine sie zbliza do PRL...
      nie tylko w reklamie... ale nie bede sie nad tym rozwodzil bo mnie zakrzycza.
    • Gość: kruk Re: Czy ktos pamieta reklame Prusakolepu? IP: 5.1R2D* / *.pg.com 13.06.02, 11:10
      A pamietacie taką reklamę "Jeżeli pumeks to tylko fluorescencyjny firmy Puro-
      Kolor"?
    • Gość: piwo radiomagnetofony kasprzaka poruszą nawet kamień IP: 217.153.46.* 13.06.02, 11:20
      to byla dopieto reklama (tańczące pomniki:) )
    • Gość: Stachu Re: Czy ktos pamieta reklame Prusakolepu? IP: *.clinternal / 10.2.2.* 13.06.02, 14:41
      Jedna z najstarszych reklam pochodzi sprzed II wojny. Na konkursie Kampanii
      Cukrowych wygrał niezawodny Melchior Wańkowicz układając hasło "Cukier krzepi".
      Ludzie dołożyli - "wódka lepiej". Był tez plakat reklamowy przedstwiający hożą
      dziewuchę piorącą nad potokiem z napisem "Radion sam pierze" dopiski
      głosiły, "..., a Kaśkę piorą żołnierze"
      • Gość: ewcia Re: Czy ktos pamieta reklame Prusakolepu? IP: C3CD* / 195.205.120.* 13.06.02, 15:08
        Nikt jeszcze nie przypomniał reklam Baltony. Bylo ich kilka i każda polegala na
        tym, że ktoś kupił jakiś sprzęt domowy, który szybko się zepsuł. Więc
        przychodził przystojniak-marynarz i mówił: następnym razem kupuj w "Baltonie".
        Natomiast w reklamach sprzętu JVC narrator czytał dżi-wi-si (GVC), zamiast dżej-
        wi-si.
        • Gość: aha Re: Czy ktos pamieta reklame Prusakolepu? IP: *.pl 16.06.02, 07:24
          bardzo mi się podobała taka reklama, gdzie latali z wielkimi pudłami i
          wymieniano nazwy firm jvc, sony, hitachi, otake i jeszcze coś
          potem wtykali wielką wtyczkę do wielkiego gniazdka i pojawiało się hasło kupuj
          sprzęt elektroniczny w baltonie (rok ok.1990)
      • Gość: małgoś Re: Czy ktos pamieta reklame Prusakolepu? IP: *.centrala.kbsa / 10.83.79.* 15.06.02, 20:53
        Gość portalu: Stachu napisał(a):

> Jedna z najstarszych reklam pochodzi sprzed II wojny. Na konkursie Kampanii
        > Cukrowych wygrał niezawodny Melchior Wańkowicz układając hasło "Cukier krzepi".
        >
        > Ludzie dołożyli - "wódka lepiej".

A potem podobno w użytku było hasło "śledź krzepi"

• Gość: Jo Re: Czy ktos pamieta reklame Prusakolepu? IP: *.datastar.pl 17.06.02, 11:06

> A potem podobno w użytku było hasło "śledź krzepi"

Chyab w latach 60-tych pojawiła się reklama "Jedzcie dorsze". Ktoś dopisał "G**** gorsze"

• Gość: KINOMAN "PRUSAKOLEP-DO NABYCIA W SKLEPACH SPOŁEM" IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 13.06.02, 15:31
      Tak to leciało. Razem z inna reklamą społeczną(chyba pierwszą w historii:"Pij
      mleko"
      • acm53 Re: 13.06.02, 16:57
        Magnetyzm kruszy kryształy!

Oferta ZREMBu zawsze na czasie! Wózki widłowe różnych typów i ładowarki z
        wymiennym osprzętem.

A nikt jeszcze nie wspomniał: Buty Sofix w tym się chodzi!
    • Gość: dmc Re: Czy ktos pamieta reklame Prusakolepu? IP: 10.30.39.* 13.06.02, 17:25
      RAMA na działce cz. 1,2,3,4,5,6 - TO BYŁ HIT!!!!!!!
      • maleen Re: Czy ktos pamieta reklame 14.06.02, 09:48
        Gość portalu: dmc napisał(a):

> RAMA na działce cz. 1,2,3,4,5,6 - TO BYŁ HIT!!!!!!!

Wyjątkowy syf.Niemniej potem powstała reklama Ramy "Home Video" z rodziną kręcącą
        film przy śniadaniu.Koszmar kompletny.Pracowałem wtedy w firmie , która produkuje
        Ramę i wstydu najadłem się strasznego.Dopiero reklama z podkładanymi głosami
        aktorów ( Fronczewski , Szapołowska , Zembaty ) zrobiła trochę dobrego.Ale wstyd
        został.
      • Gość: Lilka Re: Rama na dzialce IP: 141.30.94.* 20.06.02, 14:22
        noooo!! to bylo dobre:)))
        boki zrywac:)
    • Gość: Mała Re: Czy ktos pamieta reklame Prusakolepu? IP: *.toya.net.pl / 10.0.225.* 13.06.02, 20:10

>
      ja mam coś pięknego:
      takie wafelki były Kuku-Ruku z urocza piosenką - pod koniec lat 80
      jakie to pyszne i chrupiące nowe "cudo z masy kakowej " czy orzechowej -juz nie
      pamiętam, pyszne w domu i na łące.Reklama to była kreskówka.
      a 2 ciekawosta to reklama perfum Currara z laską ubraną w strzępy futra z
      jakiejś padliny , która z łłuku celowała już nie pamiętam do czego, zdaje mi się
      że do faceta.i omdlewający szept"kurara...."

• Gość: vaphel najstarsza reklama w TVP IP: 195.243.97.* 14.06.02, 11:34
        najstarsza reklama jaka pamietam (chyba koniec lat 70-tych) byla reklama:
        "Woolmark" - znak jakosci welny. po ekranie chodzilo stado owiec. mialem wtedy 7-
        8 lat i nie pamietam szczegolow. moze ktos przypomni?
    • Gość: :) Agitacja za powtórką reklam w TV! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.02, 22:33
      Także uważam, że byłoby super, gdyby tv polska zrobiła taki programik z
      powtórkami PRL-owskich
      reklam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jestem pewna, że przyciągnął by bardzo wielu widzów przed telewizory!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka