Gość: Krystyna IP: 153.19.80.* 05.09.01, 14:42 Co myslicie o prowadzacej "Rozmowy w Toku" (Ewa Drzyzga). Dla mnie super. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: yos Re: Ewa Drzyzga - co myslicie? IP: 192.168.100.* / 212.244.95.* 06.09.01, 12:50 Program dla kucharek , czyli poniżej dna - ale nie o to pytasz.Pani Drzyzga nie grzeszyła dykcją już w RMFie i tak jej zostało w TVN.Poprawność języka też pozostawia wiele do życzenia.Widziałem jeden cały program i jak będę chciał kogoś ukarać , to każe mu oglądać dwa.Generalnie - typowy polski tokszoł - czyli chłam. Odpowiedz Link Zgłoś
srubokret Re: Ewa Drzyzga - co myslicie? 06.09.01, 15:08 zgadzam sie - wszystko takie sztuczne, sztywne, jaskrawe kolory... brakuje tylko kaloszy, wąsów, i białych skarpetek. pzdr srub Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Ewa Drzyzga - co myslicie? IP: 62.88.4.* 10.09.01, 12:04 Najgorsze, że ten chłam nadają tuż przed faktami i czekając muszę na to gówno patrzeć. Co do Drzyzgi, to najbardziej żenujące są jej podsumowania na koniec każdego programu. Puste i głupie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zojka Re: Ewa Drzyzga - co myslicie? IP: 217.96.47.* 21.12.01, 12:47 Gość portalu: M napisał(a): > Najgorsze, że ten chłam nadają tuż przed faktami i czekając muszę na to gówno > patrzeć. Co do Drzyzgi, to najbardziej żenujące są jej podsumowania na koniec > każdego programu. Puste i głupie. Przecież nie musisz ogladac telewizji-poza tym fakty zczsynaja sie rowno o 19.00 wiec nie rozumiem twojego podejscia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Nic dobrego! IP: 149.156.213.* 04.03.02, 20:05 No cóż, szczerze? Doskonały produkt przaśnej telewizji. Tematy pod publicznosc, coraz bardziej tkliwe i nudne. Za jakis czas, pojawia sie pewnie jakies skandalizujace albo mocne tematy. Dla Pani z ,,rozmow w tloku'' wymysla jakas misje do pelnienia, bo ogladalnosc jej spada. Skandal przeplatany od czasu do czasu misyjnym tematem, a wszystko po to, by zarobic na reklamach przed, w trakcie i po programie. Zgadzam sie w 100% z poladem z artykulu w Rzeczpospolitej - to nie jest program dla wrazliwych ludzi. Polecam artykul ,,Więcej niż etykieta. Kamyczek do ogródka pani Ewy Drzyzgi'' bo wart jest przemyslenia nie tylko w kontekscie wspomnianego programu. arch.rp.pl/a/rz/2001/06/20010622/200106220088.html? k=on&t=1997020220020304 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbara Re: Nic dobrego! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.03.02, 00:37 Artykul przeczytalam. Ciekawy i ostry. Program widzialam chyba raz. NIe spodobal mi sie w ogole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asik Re: Ewa Drzyzga - co myslicie? IP: 149.156.213.* 17.10.01, 14:34 Ktos powiedzial, ze ,,Na kazdy temat'' z Polsatu to dno. Tak, to dno, ale spod tego dna slychac stukot. To Pani Ewa Drzyzga z ,,Rozmow w toku''. Dorabianie teorii, ze ten program zastepuje terapie jest niepowazny. D. twierdzi, ze warto prowadzic program, nawet jesli pomoze jednemu czlowiekowi. Skazani jestesmy na D. i reszte, bo ten program i owszem pomaga (!), ale jej i kolegom z TVN zarobic. Prowadzic taki magiel, babrac sie w cudzych brudach za szmal - ohyda. Kto to babsko z rasowa, przysłowiowa radiowa uroda wpuscil do telewizji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Traszor Re: Ewa Drzyzga - co myslicie? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.01, 22:46 No cóż.. puki pracowała w RMF i czytała to co napisali jej inni to było dobrze. Ale jak sie okazuje przyzwyczajenia trudno wyplenić i pani Dzryzga ma powazne problemy gdy ma powiedziec coś sama.. jej roazmowy to brzmią jak rozmowy w tłoku.. w tramwaju ciasnym.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonin Re: Ewa Drzyzga - co myslicie? IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 07.09.01, 08:03 Nie narzekajcie nie jest tak zle jak na program dla kucharek ,ta baba nie musi duzo mowic i nawet nie powinna to goscie maja opowiadac a ona udawac ze slucha,raczej dobrze wypada na tle innych prowadzacych ktorzy koniecznie chca sie popasac jak bardzo sa doskonali nie sluchaja gosci,przerywaja wypowiedzi aby dodac swoja kolejna uwage i pokazac ze on tutaj jest.Na szczescie jest jej malo i to chyba jedyny program gdzie goscie moga mowic i rzadko im sie przerywa. A reszta nie musi byc na poziomie wyzszym niz babskie gazety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicajek Re: Ewa Drzyzga - co myslicie? IP: 212.244.150.* 07.09.01, 09:03 Czytam te Wasze opinie i tak sobie myślę, że należałoby popracować trochę nad sobą. Przecież w języku polskim jest coś takiego jak ortografia, gramatyka czy interpunkcja. Tak więc, wymagajmy najpierw od siebie a dopiero później od innych (np. Ewy Drzyzgi). Ewa Drzyzga jest sympatyczną, kompetentną dziennikarką. Niezależnie od tego gdzie będzie pracować i co będzie robić, dla mnie zawsze będzie się kojarzyć z radiem RMF FM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yos Re: Ewa Drzyzga - co myslicie - kicajkowi IP: 192.168.100.* / 212.244.95.* 07.09.01, 10:19 Zanim napisałem poniższe przeczytałem ponownie swój pierwszy post ( mam na myśli wiadomość wysyłaną do autora wątku , żeby nie zostać posądzonym o nadmierne makaronizowanie ) i przyznaję Ci rację - w tejże wiadomości popełniłem kilka błędów ortograficznych.Tym niemniej pozostanę przy wygłoszonym powyżej poglądzie , że pani Drzyzga jest osobą pozbawioną dykcji i mającą trudności z budowaniem poprawnych zdań - co winno dyskwalifikować Ją jako osobę pracującą przy pomocy głosu.Na temat walorów intelektualnych osoby , która godzi się prowadzić program tego typu nie będę się wypowiadał.pzdr yos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eos Re: Ewa Drzyzga - co myslicie? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.01, 22:30 Gość portalu: kicajek napisał(a): > Czytam te Wasze opinie i tak sobie myślę, że należałoby popracować trochę nad > sobą. Przecież w języku polskim jest coś takiego jak ortografia, gramatyka czy > interpunkcja. Tak więc, wymagajmy najpierw od siebie a dopiero później od > innych (np. Ewy Drzyzgi). Ewa Drzyzga jest sympatyczną, kompetentną > dziennikarką. Niezależnie od tego gdzie będzie pracować i co będzie robić, dla > mnie zawsze będzie się kojarzyć z radiem RMF FM. A co Tobie czlowieku nie kojarzy sie z RMF FM? Jak widzisz cytryne to tez masz na mysli zolte radio? ... Wybacz, ale trafilam na kilka Twoich wypowiedzi i czego by nie dotyczyly sprowadzaja sie do RMFu. To tak ode mnie... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicajek Re: Ewa Drzyzga - co myslicie? IP: 212.244.150.* 11.09.01, 07:29 Być może jestem ograniczony i na inne tematy nie mam nic do powiedzenia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eos Re: Ewa Drzyzga - co myslicie? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.01, 23:00 Gość portalu: kicajek napisał(a): > Być może jestem ograniczony i na inne tematy nie mam nic do powiedzenia. > Pozdrawiam Nie zrozumiales mojej odpowiedzi. Ja nie twierdze, ze jestes ograniczony tylko, ze masz monotematyczne skojarzenia. To zasadnicza roznica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MORFEM Re: Ewa Drzyzga - co myslicie? IP: *.radio.com.pl 20.09.01, 12:38 Gość portalu: kicajek napisał(a): > (...) należałoby popracować trochę nad > sobą. Przecież w języku polskim jest coś takiego jak ortografia, gramatyka czy > interpunkcja. Tak więc, wymagajmy najpierw od siebie a dopiero później od > innych (np. Ewy Drzyzgi). Ewa Drzyzga jest sympatyczną, kompetentną > dziennikarką. Niezależnie od tego gdzie będzie pracować i co będzie robić, dla > mnie zawsze będzie się kojarzyć z radiem RMF FM. Pojawiające się coraz częściej w języku polskim sformułowania w rodzaju" "...jak DLA MNIE, to był fajny film", "...ta książka dla mnie jest niezrozumiała", "...dla mnie bomba!" etc. są NIEPRAWIDŁOWE i odnoszą się do innego pola semantycznego niż użytkownikom języka polskiego NAGLE zaczęło się wydawać!!! Sformułowanie "...dla > mnie zawsze będzie się kojarzyć z radiem RMF FM" również jest nieprawidłowe. "DLA MNIE (GENERALNIE - "kogoś", żeby nie powiedzieć, że chodzi o zaimek osobowy) jest wyrażeniem przyimkowym (jeśli dobrze pamiętam :))), w polskiej składni pełni funkcję dopełnienia dalsze. A więc, jeśli "dla mnie" to tylko w zdaniach i wyrażeniach "mam prezent dla ciebie", "czy masz coś dla mnie?", "Paweł przyniósł cukierki dla mnie" (prościej będzie oczywiście "przyniósł mi....", ale ten przykład tłumaczy, czym jest dopelnienie dalsze: łatwo je zamienić na dopełnienie bliższe) etc. Jak zastąpić ten chwast w postaci "dla mnie super!!!" ? Otóż w jezyku polskim można powiedzieć: "według mnie....", "moim zdaniem...", ewentualnie "w moim odczuciu" etc. Podkreślam: "dla mnie super", czy "dla mnie będzie kojarzyć się...." to WEDŁUG MNIE kalectwo językowe(ALE: "dla mnie będzie to za późno", "dla mnie to udręka" etc. można powiedzieć!. Dlaczego więc nie lepiej powiedzieć "mnie się zawsze będzie kojarzyć...."? czy "będzie mi się kojarzyć...". Ach.... p.s. Nie jestem polonistką, maturę zrobiłam 10 lat temu, nie jestem pisarką, nie zajmuję się korektą itp. Rozmawiam z ludźmi, PAAAA.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Traszor Re: Ewa Drzyzga - co myslicie? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.09.01, 16:53 :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicajek Re: Ewa Drzyzga - co myslicie? IP: 212.244.150.* 21.09.01, 08:25 Dziękuję za zwrócenie uwagi na ewidentny błąd językowy. Ja maturę z d a w a ł e m 14 lat temu i dlatego te błędy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darth Re: Ewa Drzyzga - co myslicie? IP: 213.77.87.* 15.10.01, 11:14 Jaja sobie robisz? I mam może mówić poprawnie po polsku, utrudniając sobie życie, łamiąc przy okazji język? Nie ma mowy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zojka Re: Ewa Drzyzga - co myslicie? IP: 217.96.47.* 21.12.01, 12:52 Gość portalu: kicajek napisał(a): > Czytam te Wasze opinie i tak sobie myślę, że należałoby popracować trochę nad > sobą. Przecież w języku polskim jest coś takiego jak ortografia, gramatyka czy > interpunkcja. Tak więc, wymagajmy najpierw od siebie a dopiero później od > innych (np. Ewy Drzyzgi). Ewa Drzyzga jest sympatyczną, kompetentną > dziennikarką. Niezależnie od tego gdzie będzie pracować i co będzie robić, dla > mnie zawsze będzie się kojarzyć z radiem RMF FM. Brawo -wreszcie jakas pochlebna opinia o Ewie. Zupelnie nie rozumiem niektorych masochistów- jak sie komus nie podoba Ewa albo program, ktory prowadzi to po co to ogladac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcel Re: Ewa Drzyzga - co myslicie? IP: 213.25.168.* 17.05.02, 12:56 A nie uczyli netykiety? Nie wytyka się błędów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cziczila Re: Ewa Drzyzga - co myslicie? IP: *.ostrow-maz.sdi.tpnet.pl 07.09.01, 18:20 ZIMNA SUKA dobrze wie co robi ONE MAN SHOW a ci wszyscy biedni/głupi ludzie są tylko po to żeby ona wyglądała dobrze profesjonalnie itd niemniej jest to program zabawny podobnie jak ZERWANE WIĘZI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dt Re: Ewa Drzyzga - co myslicie? IP: 213.158.197.* 11.09.01, 14:56 Nie mogę na nią patrzeć a co dopiero słuchać. Żerowanie na ludzkich prymitywizmach, to jest dopiero upodlenie. Nie drzyzga tylko drzazga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Ewa Drzyzga - co myslicie? IP: *.chello.pl 12.09.01, 17:36 Nie jest taka zla. Nie jest to Jerry Springer, ale na tle naszych rodzimych gwiaddeczek tv wypada niezle. Od Szczygla np. to z 3 klasy wyzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diana Re: Ewa Drzyzga - co myslicie? IP: *.jgora.dialog.net.pl 12.09.01, 19:46 Zauważyliście w jej programie peruki jakie noszą niektórzy uczestnicy? Można się pośmiać. Kto to wymyślił? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bradka Re: Ewa Drzyzga - co myslicie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.01, 23:27 Nie zgodzę się z tymi trzema klasami wyżej, dlatego, że Szczygieł miał (piszę w czasie przeszłym, bo od 4 miesięcy nie prowadzi on swego programu) ciepło i życzliwość wobec gości, widać było, że facet chce ich zrozumieć. Natomiast Drzyzga zachowuje się tak jakby się spieszyła, najważniejsze jest dla niej tempo programu i dlatego jej rozmowy są starsznie powierzchowne. Co do szczygła parcuje on znowu w Gazecie Wyborczej i znów pisze rewelacyjnie i reportaże i o telewizji. Przeczytałam z nim wywiad w G. telewziyjnej i w Vivie i ewidentnie z tego wynika, że on całość swoich występów potraktował jako ekpseryment. Po prostu facet jest bystry jajcarz i grał idiotę. Na moim uniwersytecie (tzn. warszawskim) słyszałam, że przygotowuje doktorat o psychomanipulacji. Zresztą on ma autorskei seminarium ze studentami. Ja go szanuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onek Re: Ewa Drzyzga - co myslicie? IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.01, 09:22 Jakoś nie mogę uwierzyć w wallenrodyzm pana Szczygła. Poszedł po prostu na konfitury. Z czasem się wypalił jako talk-show-man, bo przecież w takim zawodzie bardzo szybko następuje zmęczenie materiału. A teraz pisze napuszone artykuły, w których stawia mylne diagnozy. Rzuca np. złote myśli w stylu "jeśli nie ja, to mógłby być ktoś o wiele gorszy". Skąd my to znamy? Coś tu jest bardzo fałszywe. Bo kiedy w końcu pan Szczygieł był sobą? Wówczas gdy prowadził swój program w Polsacie, czy teraz kiedy pisze doktorat na Uniwersytecie? Jeśli chodzi o panią Drzyzgę, to Irena Dziedzic ona raczej nie jest. Ale cóż "gdzie drwa rąbią, tam Drzyzgi lecą";). Nie oceniałbym ją jednak tak surowo jako talk-show-woman. Jakoś nie dostrzegam jej potknięć językoych. TVN szukała zapewne kogoś w stylu Ophray Winfray i ... znalazła. Swój program "Ewa Drzyzga prowadzi dość dynamicznie - bo taka jest chyba koncepja tego talk-showu. Niewątpliwie bohaterowie tego typu widowisk są manipulowani i sami manipulują. Oddają swą prywatność za kilka minut wątpliwej sławy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yos Re: Ewa Drzyzga - co myslicie? IP: 192.168.100.* / 212.244.95.* 14.09.01, 10:35 Również uważam , że Szczygieł jest superkoniunkturalistą , co telewizja poniekąd wymusza ( szczególnie taka jak Polsat ).Gdyby ocenić warsztat pracy - czyli elementy , o których pisałem w odniesieniu do Drzyzgi - nie widzę wielkich różnic : bełkot nawet większy niż wymaga tego audytorium.Mann i Materna dali dowód , że talk-shows nie muszą oznaczać babrania się w brudach i mogą być prowadzone w odpowiednio inteligentny sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kat Re: Ewa Drzyzga - co myslicie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.01, 04:55 Ale co Ty opowiadasz. Mann z Materną nie mieli i nie mają żadnego poziomu. Jest to wyłącznie obśmiewanie gości. Ludzie - najczęściej zahukane osoby z prowincji - nie czują, że panowie M&M traktują ich jak idiotów. Poza tym ich rozmowy to tylko ZGRYWA, są tak płytkie i o niczym, że aż boli. To jest takie mruganie okiem do widza: ten głupol, z którym rozmawiamy mysli, że go traktujemy poważnie , a my wiemy swoje... Co do Szczygła to wydaje mi się, ze był to jedyny program populistyczny, który temu zakompleksionemu, niewykształconemu społeczeństwu mówił o tolerancji. Ten facet miał w sobie taką ciekawość, która jego innych/przegranych/popapranych gości ośmielała. Była ich adwokatem. A Drzyzga idzie tylko w stronę sensacji - dowiedzieć się czegoś szokującego i dalej. Natomiast nikt mi nie wmówi, że Mann i Materna cokolwiek robili innego w tym programie, niż klepali kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me Re: Ewa Drzyzga - co myslicie? IP: *.proxy.aol.com 21.09.01, 23:28 Polacy nie musza ogladac amerykanskiego Jerry Springer'a,podczas gdy TVN moze zrobic wlasna wersje tego najdurniejszego programu na swiecie,a co najwazniejsze jeszcze na tym zarobic(i do tego sie to wszystko przeciez sprowadza). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me Re: Ewa Drzyzga - co myslicie?-do Kat IP: *.proxy.aol.com 21.09.01, 23:36 I jak najbardziej sie zgodze,ze Mann i Materna to jedynie przesmiewcy,szydzacy z bardzo interesujacych ludzi tylko dlatego,ze nie sa z Warszawy(notabene raczej nie jest to powod do jakiegos wywyzszania sie).I odnosilam wrazenie,ze szczegolnie pan Mann byl zwykle wielce ubawiony,oczywiscie skrywal to jak potrafil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darth Re: Ewa Drzyzga - co myslicie? IP: 213.77.87.* 15.10.01, 11:19 Podobnie jest z Dańcem. Widziałem go kilka razy i trzeba przyznać jedno. Facet jest głupi jak but. Próbuje naśladować inne sławy, próbuje być śmieszny, ale nie wychodzi mu to, więc na siłę robi to dalej, żeby tylko dostać kasę za coś, co jest mało śmieszne. Co do duetu M&M, to nie widziałem ich razem, ale z wypowiedzi internautów, wnioskuję, iż są do d... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Ewa Drzyzga - co myslicie? IP: *.centertel.pl 11.03.02, 12:39 No gościu, jesli wyrabiasz sobie opinię na podstawie tego co wypisuje stado dzieciaków w internecie (zdecydowana większość) to z tobą nie jest najlepiej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia SUPER? Jaka polska OPRAH? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.01, 16:52 Czy wszyscy powariowali? Tych polskich Oprah to już było kilka od poziomu Snakowskiej po Resich-Modlinska. Ale takiego magla jeszcze nie bylo. Oprah podobno po mocne tematy siegala gdy spadala jej poularnosc. Co Drzyzga zrobi, gdy ludzie przestana ja ogladac? Chce to zobaczyc... Czasem zdarza mi sie popatrzec przez chwile, na te rozmowy i skrecam sie. Jaka ta D. jest zasluchana, jak ciagnie tych ludzi za jezory, a te chwile milczenia... Szczygiel w porownaniu z nia to cieniarz. BLE>>>>>>>>>>>>> A w ogole to wszdzie tej baby pelno. Na szczescie w coraz gorszych magazynach. Była nawet w Przekroju! Ostatnio widzialam w tramwaju pania z Super Expresem, ktoraz czytala wywiad z Drzyzgą. To chyba najlpsze miejsce dla stojaka z Rozmów w tłoku.To jakas mania, jak kiedys z Ibiszem. Tyle, że Ibisz byl i sie skonczyl. Kiedy ta D przestanie straszyć? Czy ktos wie kto i dlaczego te beztalencia lansuje? A w ogóle to kto wymylil ten watek i dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka IBISZ JEST! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.01, 04:40 Ibisz wystepuje w Polsacie. Jeszcze sie nie skonczyl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Drapka SZCZERZE? Proszę bardzo! IP: 10.0.4.* / *.atj.pl 15.09.01, 22:28 Przyznam szczerze, że gdy patrzę na ten program czuję zażenowanie - za każdym razem. Także p. Drzyzgą. Ja nie wiem kto wymyśla tematy do tego programu, ale za każdym razem są to jakieś patologie. Szczytem był dla mnie cykl dwóch programów, w których najpierw występował pan twierdzący, że żona go podtruwa, więc jemu już odbyt spuchł i w związku z tym zrobił sobie garnki zamykane na kłódkę, a w drugim ta żona mówiła, że to nieprawda, a mężowi wszystko się w głowie pomieszało od denaturatu. Poezja. Może jest to subiektywne i niesprawiedliwe, ale uważam iż program pani Drzyzgi epatuje ludzkimi zboczeniami, dewiacjami, patologiami i nieszczęściami. Czemu ma służyc rozmowa na oczach milonów z ojcem, który opowiada, jak zwłoki jego córki ktoś włożył do pudełka? Jak można zarabiać na tym pieniądze przetykając program blokami reklamowymi? Poza tym ta fatalna maniera zwracania się na "ty" do starszych osób. Jeśli program jest w założeniu taki "życiowy" i "szczery", to sytuacja, w której młoda kobieta mówi do 70-latki, którą może raz w życiu widzała przed programem "Mario, czy mogłabyś opowiedzieć nam swoją historię", a pani Maria nie przyzwyczajona do takiego stylu w odpowiedzi zwraca się do Drzyzgi "pani redaktor" wcale ani szczera, ani życiowa nie jest. Jest za to żenująca No i jeszcze jedna rzecz, na którą zwróciłem uwagę (ale to już maniera całego TVN-u). Nie bardzo rozumiam oprawę graficzną programu (chodzi o czołówkę i sygnały zapowiadające poczatek i koniec przerwy). Wydaje mi się, że pani Drzyzga, z całym szacunkiem, ale nie jest osobowością na miarę przynajmniej Moniki Olejnik, żeby wypełniać nią całą oprawę graficzną programu. Tu Drzyzdze poprawiają makijaż, tam Drzyzga pije kawę - tak jakby nie byli w ogóle ważni ludzie z kim ona rozmawia. A przebieg programu okazuje raczej, że konwencja jego polega na postawieniu prowadzące w roli "stojaka od mikrofonu", aby dać się ludziom wypowiedzieć bez jakichś zabiegów reżyserskich. Reasumując, uważam ten program za przedłużenie kobiecych pism kolorowych - bardziej lub niej plotkarskich, a zwłaszcza ukazujących się w nich opowieści z cyklu "z życia wzięte". Traf jednak chce, że najczęściej te "z życia wzięte" historie wyssane są z palca piszącego je dziennikarza. Nie wiem co wzbudziłoby moje większe zażenowanie i niesmak: gdybym dowiedział się, że historie z "Rozmów w toku" są tak samo zmyślone, a ludzie je opowiadający dostają za to pieniądze (przy czym im większe bzdury plotą, tym stawka większa), czy też że jednak jest to prawda, a uczestnicy programu nie mają za grosz wstydu wywlekając czasami najgorsze brudy na światło dzienne ku uciesze mało wybrednej publiczności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darth Re: SZCZERZE? Proszę bardzo! IP: 213.77.87.* 15.10.01, 11:21 Ale sam chyba przyznasz, że pupcię to ma niczego sobie i każdy chciałby ją... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CHrySL Re: SZCZERZE? Proszę bardzo! IP: 192.168.1.* / *.idzik.pl 15.10.01, 21:27 DARTH. Facet czy Tobie wszystko kojarzy się z chusteczką,i czy Tobie jest naprawdę wszystko jedno.O gustach nie powinno się dyskutować ale ... wierz mi osoba o której piszesz jest zdecydowanie grubo poniżej średniej krajowej a ta i tak nie jest zbyt wysoka. Co kto lubi, ja miałbym dreszczcze cokolwiek z obrzydzenia.Ale powtarzam to kwestia gustu. Co do meritum. Tego kto ściągnął p. Drzyzgę do TVN pokarałbym najsurowiej jak można. Już jej jarmarczne wystepy w RMF znamionowały logikę blondynki ale to było bez twarzy. Teraz przyznaję patrzec nie mogę dlatego nie oglądam. Słowem nie cierpię. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SmoGO!! Ale NOGI ma niezle... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.11.01, 19:37 Jak w TEMACIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sav-anna Re: Ewa Drzyzga - co myslicie? IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 15.11.01, 15:27 CHrySL- absolutnie się zgadzam! Gdybym była facetem, na pytanie jak nie powinna wyglądać kobieta- opisałabym Ewę Drzyzgę. Może sie mylę, bo jestem kobietą. Jednak na pewno mogę powiedzieć ,że projektant jej ubrań minął sie z powołaniem.Robi wszystko żeby pokazać gdzie Ewa Drzyzga ma za mało a gdzie za dużo! Program, który prowadzi jest najgorsza wersją talkshow-u w Polsce! Mariusz Szczygieł ,razem ze swoim programem,wygląda jak rasowy showman! A o panach Mann-ie i Maternie to w tym kontekście nie wspominajmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Na zywo IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.01, 04:37 Czytalam wywiad w Na zywo z Soltysikiem. Chociaz byl narzeczonym Drzyzgi, to stwierdzil, ze jej programu nie oglada. Nie wszyscy z RMF to pawiany. Lubie Soltysika mimo wystepow w BB. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basik Re: Na zywo IP: 217.8.182.* 27.11.01, 13:35 Pan Soltysik, to tez jest niezly. W wywiadach wygaduje takie rzeczy o swoich dawnych... Fuj, fuj... Nikt do tej pory nie docenil osiagnięcia Pana Wojciecha Cejrowskiego. Otoż w programie TVN o skandalistach nauczył niewychowaną Panią redaktor Drzyzgę, że jednak można zwracać się kulturalnie do gości. Ciekawe czy stalo sie to z obawy przed nieobliczalnym zachowaniem Cejrowskiego czy on sam zwrócił jej na to uwagę (co zręcznie wycięto w montażu). Tak czy inaczej skandalista pokazał, że można NORMALNIE, GRZECZNIE I Z SZACUNKIEM.Przez caly program nawet się nie odważyła ,,Tykac'' Pana Cejrowskiego i grzecznie mówiła mu na Pan. A jednak można? Szkoda, że nie można tego zastosować, gdy Pani Drzyzga mówi do starszej kobiety: ,,Zofio'', a ta jej odpowiada: ,,Pani Redaktor''. Czy TVN za wszelką cenę musi lansować amerykański styl zwracania się na Ty do osób dojrzałych i starszych. Pani Drzyzga twierdzi, że to ,,otwiera'' ludzi i tworzy dobrą atmosferę do zrozumienia. Chyba w życiu nie oglądała ,,Okien'' Eichelbergera i rozmów innych dziennikarzy na tematy trudne. Można otwierać bez bycia kołkiem. No cóż chamstwo ma to do siebie, że nie zdaje sobie sprawy z własnych uchybień, bo o nich nie wie. Łapię się zwykle na końcowe sceny z tego żałosnego programu. Czy TVN musi tej Pani udzielać anteny przed Faktami? Pewnie dlatego ma oglądalność, bo punktują ją ludzie, którzy czekają na Fakty. Jak to dobrze, że redaktor Lis nie mówi do mnie z ekranu; ,,Mam dla Ciebie wiadomości'', chociaż jemu też pewnie zależy na dobrym kontakcie z widzami. Przerzucilam te wiadomosc z innego watku, bo nikt nie zareagowal, a nie zauwazylam wczesniej jaka uwaga cieszy sie pani redaktor D. Pozdrawiam ludzi, ktorzy jeszcez potrafia reagowac na chlam i glupote. Czy nadejdzie dzien, ze w telewizji beda mili ludzie, ciekawe programy, a my bedziemy lubic telewizje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martinos Re: Na zywo IP: 195.94.196.* 13.12.01, 09:17 Wczoraj była - podejrzewam powtórka - tego programu o skandalistach. Drzyzga swoją drogą, ale CEJROWSKI to dopiero kolo. Jest błyskotliwy, ale mu się popierd.... pod sklepieniem, większego palanta to już chyba nie znajdziemy w naszym kraju. Może mu tylko dorównać Andrzej L. Ten facet nie porusza się po żadnej osi, pomyliły mu się (jak zreszta zauważyła Pani psycholog sądowy w programie) sacrum z profanum. Pojeb !!! A ten zawodnik co jest nie - magister, błazenada do kwadratu. Mówi tak jakby się brandzlował każdego dnia ze 10 razy. Pani Drzyzga, oczywiście w swoim stylu, wyraziła swoje zdanie na poruszane tematy zwykłą mimiką i tonem głosu. Nie znoszę tego u prowadzących. I pytam zainteresowanych gdzie jest Żakowski i Najsztub ich TOK SZOK. Wg mnie to była rewelacja. Są świetni !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maro Re: Ewa Drzyzga - co myslicie? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.01, 14:10 Tłusty, nieokrzesany wieloryb. Seks nie wchodziłby w grę. Zresztą brał ją już ten prezenter z Big Brothera, a po nim bym się brzydził. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregory Re: Ewa Drzyzga - co myslicie? IP: 195.116.219.* 21.11.01, 11:42 Ewa Drzyzga to najgorzej ubrana kobieta ze wszystkich polskich stacji TV. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdusia Re: Ewa Drzyzga - co myslicie? IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 27.11.01, 22:21 Widzieliście jak się rozpłakała w dzisiejszym programie?... Żal mi się jej zrobiło.Powiedziała, że nie znała żadnej swojej babci( z resztą tak samo jak ja). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Wzruszające... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 29.11.01, 21:55 WZRUSZAJĄCE! A JA NIE ZNALEM TATUSIA. A MOJA MAMUSIA NIE ZNALA SWOICH DZIADKOW I NIGDY NIE PLAKALA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tym_czas telewizyjny kur....szon IP: *.elblag.dialog.net.pl 04.12.01, 01:13 Siara - jeden z bohaterów filmu Kiler Juliusza Machulskiego okresliłby ją krótko : " telewizyjny kur....szon " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eWKA To wszystko już było. Co teraz? IP: 149.156.213.* 13.12.01, 10:36 Pani D. idzie w kierunku płaczącej na zawołanie Oprah W. Okaże się, że podobnie jak pierwowzór sama sobą może wypełnić program. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viper Re: To wszystko już było. Co teraz? IP: 212.160.185.* 14.12.01, 08:29 Chodziłem z jej bratem do szkoły średniej. Jej niestety nie znam. Ale jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sawena Re: To wszystko już było. Co teraz? IP: *.turboline.skynet.be 17.12.01, 23:27 ogladam czasami programy pani ewy drzyzgi i mysle, ze sa na poziomie tego rodzaju programow w europie. podejmuje tematy z zycia wziete ale to bardzo trudne ustawic kazdego dnia inny temat i zgromadzic uczestnikow. ewa jest oky straszna to byla maruszeczko i jej przebacz mi - kicz totalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr_x Re: Ewa Drzyzga - co myslicie? IP: 195.94.209.* 28.12.01, 13:35 w najwspanialszej na swiecie, zasranej ameryce jest taki talk-show pod nazwa ricky lake show - wypisz wymaluj to samo przeniesione do polski. zadna rewelacja tyle tylko ze jest pierwsza w tym dziele i jak na razie chyba jedyna. Odpowiedz Link Zgłoś
nocomment Re: Ewa Drzyzga - co myslicie? 28.12.01, 13:37 Nie mam do niej zastrzeżeń. Jest OK. A co do samego programu - to już osobna sprawa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pijak Re: Ewa Drzyzga - co myslicie? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.12.01, 22:20 Większość z was programu nie ogląda, a wszyscy w jakis sposób mają na bieżąco wyrobione o nim zdanie. Jakby ktoś mi wytłumaczył jak to jest możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nocomment Re: Ewa Drzyzga - co myslicie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.12.01, 12:41 Nie powiedziałem, że nie oglądam. Czasem, jak nie mam co robić to zdarza mi się obejrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
craker Re: Ewa Drzyzga - co myslicie? 05.03.02, 15:22 Najgorsze w programie Ewy Drzyzgi są konfrontacje skłóconych kochanków, rodziców z dziećmi, żon z mężami itp. Jest to poniżej wszelkiej krytyki. Jak można paprać się w takich brudach gdy ma się ambicję do bycia dobrą dziennikarką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajka Re: Ewa Drzyzga - co myslicie? IP: *.pl 16.03.02, 13:53 Pani Drzyzga jest deczko za gruba, mogłaby zrzucić tak z 10 kilo chociaż, bo w tych czarnych opinających spódnicach i wysokich botkach wygląda jak konduktorka z lat 50-tych. Nie zwracałabym na to uwagi, gdyby tak nie wierciła po ekranie tym swoim tłustym zadkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Gwiazda w cieniu Kamela IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.06.02, 22:43 Obejrzalam sobie stronki www niejakiego T.Kamela. On taki do przodu, nieskromny, i gwiazdorski..... No i z tych stronek Kamela dotarlam do stron niejakiej pani D. Maja tego samego specjaliste od robienia stron www dla interneutow!!!! Te same chwyty, te same sposoby na robienie wokol siebie zamieszania. Hi, hi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bar Straszna pomylka IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 06.05.02, 03:07 KIedys mylilem jej glos z Borocka. teraz obie sa w tv. Borocka jest w TVN 24 i jest dobra, no i ladna dziennikarka. Co do Drzyzgi na wizji, z dziennikraki zrobila sie z niej prezenterka i to kiepskiego programu. Ani dobra, ani ladna, a przynajmniej w moim typie - straszna pomylka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Straszna pomylka IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.02, 22:14 Bez przesady. Glosy maja podobne, ale nie identyczne. Drzyzgi od jakiegos czasu chorobliwie nie znosze. Ma ciagle taki sam zasluchany, kretynski wyraz twarzy. Po raz setny zadaje te same, durne pytania. Jej gestykulacja doprowadza mnie do wymiotow. Na poczatku porownywali ja z Oprah i ze Springiem(?). Tu nie ma co porownywac. Mam nadzieje ze wreszcie TVN pusci cos ludzkiego po 18.00, bo tego babska ogladac sie nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pafik Przelacz sie na POLSAT IP: *.in.lublin.pl / 192.168.111.* 17.05.02, 12:56 A mi sie podoba i to bardzo... Poznalem nawet Drzyzge osobiscie... jesttnaprawde przemila i bardzo wartosciowa kobieta, na dodatek niesamowicie komunikatywna. Bylem tez na nagraniu programu. Nawet nie wiecie ile czasu Drzyzga poswieca na przygotowanie sie do programu. Atmosfera tam jest przefantastyczna... a program pomogl niejednej osobie... wiem to z wlsanego doswiadczenie. Krytykowac latwo! Kto wam kaze to ogladac... przelaczcie na POLSAT - tam napewnio znajdzieciej cos ciekawszego! Bleee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elwis Nic dobrego! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.02, 01:08 Ludzie z hospicjow robia wiecej dobrego za mniejsze pieniadze.Tez sa przygotowani. Bez przesady. Np.Ochojskiej nie musze codziennie ogladac. O skutecznosci nie musze mowic nie? :-)))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Ewa Drzyzga - co myslicie? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.02, 14:04 Moja imienniczka lepiej by zrobiła , gdyby pozostała wierna radiu krakowskiemu RMF FM - a tak sami widzicie - czarna rozpacz - zdrada nie popłaca...( ale widocznie bardziej opłaca ) Odpowiedz Link Zgłoś