22.04.05, 22:21
To co, jedziemy z nowym wątkiem? :)
Obserwuj wątek
    • xxx131 Re: IDOL 4.13 22.04.05, 22:25
      Kiedy bedzie watek 95.154 ?
      • n_nicky Re: IDOL 4.13 22.04.05, 22:27
        xxx131 napisał:

> Kiedy bedzie watek 95.154 ?
        >

W 154 odcinku 95 edycji ;)
      • ankya Re: IDOL 4.13 22.04.05, 22:27
        Na pewno nie przy okazji tej edycji. :)
    • lwica.salonowa Re: IDOL 4.13 22.04.05, 22:40
      Jeszcze raz w kwesti Pączka - czy mi się wydaje, czy nawet Przemek Pakulak
      śpiewał lepiej?
      • n_nicky Re: IDOL 4.13 22.04.05, 22:41
        No ba,nawet Patrycja Wódz :)
        • ankya Re: IDOL 4.13 22.04.05, 22:42
          Ja bym powiedziała, że nawet Bartek Hom. :)
          • syriusza Re: IDOL 4.13 22.04.05, 23:04
            Już skończmy z tym Pączkiem bo tylko zwiększamy jej popularność!

W myśl zasady - nie ważne co mówią byle by mówili ...

Pozdrawiam
    • szined Re: IDOL 4.13 23.04.05, 20:53
      Pączek dziś strasznie masakrycznie wypadł!jak do tej pory podoba mi sie
      Uniatowski i Lato:)
      • al-bundy Re: IDOL 4.13 23.04.05, 21:30
        Szarubka odpada.
        Najlepsi Silski i Uniatowski niestety :( Dziewczyny bardzo przeciętnie, a występ
        Pączka pozostawię bez komentarza.
        • michal_82 Re: IDOL 4.13 23.04.05, 21:31
          Pączek fatalnie, najgorzej i mam nadzieję, że nie przejdzie. Odpaśc ma dzisiaj,
          bo nie chcę jej już więcej widzieć. Magda, Karolina, Piotr i Sławek Peca jakoś
          ujdą. Bartka nie widziałem, a reszta (obie Dominiki, Uniatowski i Silski)
          fantastyczna.
          • sutekh1 Re: IDOL 4.13 29.04.05, 13:49
            nienormalne to co mówisz i patologiczne!!!!
    • facecja Re: IDOL 4.13 23.04.05, 21:35
      łoj, aż mi się szkoda biednej Pączka zrobiło, wygląda na to, że wzięli ją tylko
      po to, żeby mieć kogoś kontrowersyjnego, na kim mogliby się powyżywać. nie
      podoba mi się to - tą rolę mógłby z powodzeniem niejaki Piecyk odegrać - parę
      osób byłoby zadowolonych, prawda dziołchy? :P
      a poza tym, jak kilku osobom serce zmięknie troszkę bardziej niż mi, to Pączek
      przejdzie na 1. miejscu.

no a Sławek - coś czuję, że wskoczy na 2 miejsce na mojej prywantej liscie - a
      jak Pietrek kiedyś da ciała (a sie na razie nie zanosi), to może i na 1. tylko
      boję się, że te zachwyty roberta mogą mu wyjść na zdrownie mniej więcej tak jak
      kowalczykowi niestety ;(

ta Whitney brzmiąca w głosie Dominiki - bleeeeee....... a to, że umie śpiewać
      to jakby tym gorzej - bo za to, że talent w tak beznadziejny sposób
      wykorzystuje, to isę powinna w piekle smażyć, o!! i jak mi się miło na sercu
      zrobiło na wspomnienie Kuby o pewnym uczestniku, który choć gorzej śpiewał to
      był fajniejszy. nie powiem o kogo chodzi, bo mnie wytną ;)

Pietrek... kurcze no.... miałam sie już w tej edycji nie wciągać, ale z nim to
      się chyba nie da.

Magda nie moja bajka, ale całkiem przyjemnie się jej słucha, chociaż z pasją
      nie przesadziła ;)

Szarubka interesująco wypadła. nie żeby mi się jakoś specjalnie spodobała, ale
      jestem jej ciekawa.

natomiast w dalszym ciągu nic ciekawego nie dostrzegłam w Leśniczym.
      przewidywalne to było i tyla na jego temat. a - i jestem jeszcze wstrząśnięta
      wstrząśnięciem roberta.

o drugiej Dominice cięzko coś wiecej napisać - no bo ładne to było, przyjemne,
      ale jakoś mi się jej obraz nie rozjaśnił.

sama sie sobie dziwię, ale całkiem miło mi się Sławka P. słuchało. i jeszcze
      nie przeszkadza mi to, że wybiera samograje.

o i na końcu niech będize Bartek, bo chciałam tak dramatycznie od Pączka
      zacząć. głos mnie jego nie powalił, ale symaptyczny jest i ciekawy. i może
      sobie nawet 100 razy gorzej śpiewać niż leśniczy - i tak będzie bardziej na
      tytuł idola zasługiwał. zaznaczam, że w dalszym ciagu nie zaliczam się do jego
      fanklubu ;)

a kto wyleci dzisiaj? Pączek raczej nie, bo ludziom się jej żal zrobi - choć
      dla jej dobra lepiej by było, jakb dzisiaj wyelciała, bo za tydzień coś
      smutniejszego usłyszy na swój temat. ja typuję Dominikę P. typowałabym jest
      Leśniczego, ale nie, takie cuda się nie zdarzają...
      • ankya Re: IDOL 4.13 23.04.05, 22:56
        facecja napisała:

> wygląda na to, że wzięli ją tylko po to, żeby mieć kogoś kontrowersyjnego, na
        > kim mogliby się powyżywać. nie podoba mi się to - tą rolę mógłby z
        > powodzeniem niejaki Piecyk odegrać - parę osób byłoby zadowolonych, prawda
        > dziołchy?

Podpisuję się obiema rękami :).
    • szined Re: IDOL 4.13 23.04.05, 21:45
      Chyba Szarubka odpadnie.Szkoda.Ale nie widze kto inny, bo Pączek ma za duże
      poparcie.
    • bigrock Koncert no.1 23.04.05, 21:49
      Fajnie, ze zmienili to studio wreszcie na inne, bo ilez mozna ;-) Nowe daje
      spiewajacym szanse na lepszy kontakt z publicznoscia, co niektorzy skrzetnie
      wykorzystuja.

Moj ranking dzisiejszego koncertu (krotko, bo Lotto zaraz):

1. Zdecydowanie Slawek Uniatowski. Jakkolwiek zachwyty nad Roxanne uwazam za
      mocno przesadzone to bardzo mi sie dzis podobal. Najbardziej. I zdecydowanie
      zyskal w moich oczach jako postac, bo do tej pory postrzegalem go nieco inaczej.

2. Nie moglem sie zdecydowac: Magda Diakow i Dominika Kasprzycka. Obie z
      ogromnym feelingiem i poczuciem rytmu, po prostu bardzo fajnie.

4. Dominika Pawlowska. Rowniez bardzo fajnie, ale czegos jednak zabraklo.

5. Maciek Silski. Michal Karpacki spiewal to lepiej, ale bylo niezle.

6. Slawek Peca. Zaskoczenie na plus, on sie naprawde troche nauczyl spiewac :-)

7. Piotrek Lato. Troszke monotonny wystep dzis, a wstawka po polsku srednio
      udana, no i on strasznie sepleni cos :-/ Jednak faktycznie jest dosyc "wiarygodny".

8. Bartek Szymoniak. Wokalnie dzis slabo niestety, uratuja go wstawki gebofonowe
      i ogolne o nim pojecie :-)

9. Karolina Szarubka. Poczatek faktycznie fajny, ale potem wtornie. Szkoda.

10. Nina Cieslinska.

Odpadnie: Szarubka, Peca lub ktoras z dziewczyn, ale raczej niestety nie Nina.
      • devojce Re: Koncert no.1 23.04.05, 22:02
        Zdecydowanie najlepszy był dziś Sławek Uniatowski. Bez dwóch zdań. Natomiast
        największym rozczarowaniem jets dla mnie Dominika Pawłowska. NO jak tak można??
        Ja chcę zobaczyć jej sposób śpiewania! Dlaczego ona śpiewa przez kalkę???
        Dziewczyno!! Opamietaj się bo wylecisz!!! Ma talent i tak go marnuje.
        Opróćz tego podobali mi się Piotrek Lato, Sławek Peca, Leśniczy i Bartek
        Szymoniak jako tako. Piotrek Lato powinein zgolić tę beznadziejną brodę bo
        wygląda jak Rumcajs. Tylko mu dać czerwoną czapeczkę :-) Zakoczhałam się z
        głosie Słąwka Pecy jak mówił. O ja!!! Normalnie kopara mi opadła. I zaśpiewał
        też bardzo przyjemnie. Ma również odpowiedni wygląd na Idola ;-) Silki śpiewaj
        ok. I jego angielski był najlepszy. Bartek jakoś meni dziś nei powalił chociaż
        całośc byłą spójna i dość ciekawa. ALe na litośc boską niech on nie śpiewa po
        angielsku bo uszy więdną!!! W jego wykonaniu to jest Przasnysz English
        neistety :-(
        Dziewczyny mi się nie podobały.
        Pączek - no comments
        Szarubka - bleeeee
        Druga Dominika - jakoś średnio
        Magda - no albo ja głucha jestem ale one dla meni nieczysto śpiewała. W każdym
        razie jakoś dziwnie.

To tyle
        Idę ganiać motyle ;-)
      • lucy_harmon Re: Koncert no.1 23.04.05, 22:49
        > 7. Piotrek Lato. Troszke monotonny wystep dzis, a wstawka po polsku srednio
        > udana, no i on strasznie sepleni cos

Znacznie poważniejszą wadę wymowy ma moim zdaniem Dominika Kasprzycka, nie
        przeszkadza Ci to?
        • bigrock Re: Koncert no.1 24.04.05, 00:12
          Dominice to pasuje do barwy i tego jak operuje glosem, a Piotrkowi srednio sie
          to komponuje z reszta.
    • kora.munroe Leszczu znowu sie pomylil ;-) 23.04.05, 21:57
      Prince na pewno spiewa "I only wanted 2 see u _laughing_ in the purple rain"
      nie bathing czy co tam sobie Leszczu wymyslil... Chyba, ze to mial byc zart, a
      ja go nie zrozumialam ;-P
      • devojce Re: Leszczu znowu sie pomylil ;-) 23.04.05, 22:06
        kora.munroe napisała:

> Prince na pewno spiewa "I only wanted 2 see u _laughing_ in the purple rain"
        > nie bathing czy co tam sobie Leszczu wymyslil... Chyba, ze to mial byc zart,
        a ja go nie zrozumialam ;-P

I Ty i Leszczu macie rację, ponieważ raz jest laughing a raz bathing.
        Sprawdziłam na stronie www.letssingit.com.

"I never meant to cause you any sorrow
        I never meant to cause you any pain
        I only wanted one time to see you laughing
        I only want to see you laughing in the purple rain
        purple rain, purple rain
        purple rain, purple rain
        purple rain, purple rain
        I only want to see you bathing in the purple rain"

Tak to wygląda.
        • mieloneczka laughing vs. bathing 23.04.05, 22:25
          Prince śpiewa i "laughing", i "bathing", tylko że ten drugi śpiewa po angielsku
          [beiđin'], a nie po "polsku" [bafin'] jak zasugerował Leszczyński.
          • devojce Re: laughing vs. bathing 23.04.05, 22:29
            mieloneczka napisała:

> Prince śpiewa i "laughing", i "bathing", tylko że ten drugi śpiewa po
            angielsku
            >
            > [beiđin'], a nie po "polsku" [bafin'] jak zasugerował Leszczyński.

O to to! Prince generlanie z definicji śpiewa po angielsku ;-)
        • kora.munroe Re: Leszczu znowu sie pomylil ;-) 23.04.05, 23:41
          Na www.seeklyrics.com/lyrics/Prince/Purple-Rain.html nie ma bathing,
          jest za to baby - to juz by trzeba sprawdzic ze sluchu.
          Ale wracajac do wykonania Macka to spiewal skrocona wersje, zaczal od laugingh
          zgodnie z oryginalem, a pozniej tekst byl skrocony, wiec Leszczu czepnal sie
          IMO niepotrzebnie :-)
    • hebat Re: IDOL 4.13 23.04.05, 22:00
      Moim zdaniem najsłabiej dzisiaj wypadła Szarubka i to ona pewnie odejdzie
      (Pączka nie liczę, bo dla mnie jej tam nie było, a poza tym ludzie jej nie
      wywalą, bo lubią takie maskotki. Nie podobali mi się też Sławek P. i Bartek.
      Dziewczyny były bezbarwne straszliwie. Najchętniej wywaliłabym je wszystkie za
      jednym razem.
      Dobrze wypadł Sławek U. niestety, słabiej Piotrek.
      Maciek jest prawie doskonały ;) i w zasadzie nie jest ważne czy wygra ten
      program czy odpadnie już dzisiaj. Ale oczywiście wolałabym jeszcze troszkę go
      posłuchać.
      • konopielka80 Re: IDOL 4.13 23.04.05, 22:05
        o ktorej są wyniki?
        • devojce Re: IDOL 4.13 23.04.05, 22:06
          konopielka80 napisała:

> o ktorej są wyniki?

dopiero o 0.10
    • lucy_harmon Re: IDOL 4.13 23.04.05, 22:17
      Na razie krótko, bo nie mogę się dopchać do komputera.
      Moja kolejność po dzisiejszym koncercie:

Sławek Uniatowski
      Wreszcie mogę się przyznać ze spokojnym sumieniem: Sławek podbił moje uszy i
      serce. Ktoś tam powiedział, że on po prostu jest muzyką i trudno się z tym nie
      zgodzić. Kiedy śpiewa cała scena aż pulsuje. Do tego ma rewelacyjną barwę i
      świetnie wygląda. Od dziś mój faworyt numer jeden.

Maciek
      Wielkie brawa za wybór repertuaru, nie przypuszczałam, że ktokolwiek się
      zdecyduje na ten numer, a już na pewno nie podejrzewałam o to Maćka. Bałam się,
      że wybierze raczej Aerosmith albo jakieś inne badziewie, ale na szczęście nie.
      Zaśpiewał bardzo dobrze, ale chyba nie ma na świecie takiej piosenki, którą by
      schrzanił, bo po prostu potrafi śpiewać. Facet z jajami, wie czego chce.

Przerwa...

Bartek
      Wizualnie jak zawsze świetnie;), energetycznie, żywiołowo, z pomysłem, mam
      wrażenie, że Bartek jest gościem z ogromnym poczuciem humoru. Wokalnie mogłoby
      być lepiej, ale jak ktoś tyle skacze po scenie to zapewne trudno mu się śpiewa.

Przerwa...

Piotrek
      Kfiato ma styl i jest bardzo ciekawą osobowością. Śpiewa nieźle, a przede
      wszystkim przekonująco, tu muszę się zgodzić z jurorami. Szkoda tylko, ze broda
      coraz dłuższa.

Magda
      Miałam nadzieję na coś ekstra, ale się zawiodłam. Może to była jednorazowa
      wpadka, bo w tej dziewczynie jest coś bardzo ciekawego.

Dominika Kasprzycka
      Kolejne rozczarowanie, bo było zupełnie nijako, ale może w przyszłości będzie
      lepiej.

Baaardzo duża przerwa....

Dominika Pawłowska
      Śpiewa świetnie technicznie. Ma świetny głos. Wydaje się, że jest świetną
      dziewczyną. Ale strasznie mi się to jej śpiewanie nie podoba. Myślałam że w
      klubie popełniła błąd, ale chyba nie, bo tu znów to samo.:/// Muzycznie zupełnie
      nie w moim guście.

Sławek Peca
      Kompletnie bez jaj, bezbarwnie. Czyli potwierdza się to, o co mam do niego
      pretensje od początku - dla mnie niestety jest tandeciarzem.

Karolina Szarubka
      Nie lubię Karoliny, ale uważam, że ma bardzo porządny głos. Niestety tym razem
      nawet to wypadło jakoś blado. Poza tym nie podobała mi się aranżacja.

Pączek
      Myślałam że będzie gorzej, ale i tak było najsłabiej ze wszystkich.
      • romana_polka Re: IDOL 4.13 23.04.05, 22:53
        1.Bartek - nie porwał niestety, boję się o niego.
        2.Pączek - jak na nią nieźle, jak dla mnie:cienko.
        3.Uniatowski - niezły jest,ale wciąż nie wiem jaką jest osobą.
        4.Dominika P. - nie lubię tej dziewczyny,wszystko śpiewa na jedno kopyto.
        5.Lato - świetna piosenka, poniosła go.
        6.Magda - interesująca,chcę ja widziec dalej.
        7.Szarubka - co by o niej nie mówic jest lepsza niż Pączek,podoba mi się jej energia,reszta dziewczyn jakaś śnięta.
        8.Silski - następny co mnie dzisiaj nie urzekł swoją historią.
        9.Dominika K. - rozczarowanie,źle wybrała piosenkę,po klubie miałam co do niej największe oczekiwania i na razie mnie zawiodła.
        10.Sławek - Sting to on nie jest,ale nie było tak źle.

Wniosek:
        Pączek go home!

Niestety,jestem przekonana,że to nie Pączek dzisiaj wyleci.Myśle,ze zagrożony może byc Gembofon.
    • ankya Re: IDOL 4.13 23.04.05, 22:51
      Oglądałam dzisiaj IDOLa (albo raczej starałam się oglądać) w wieloosobowym
      gronie, więc napiszę tylko o tym, co udało mi się podczas tego całego zgiełku
      wyłowić :).

Bartek - (tu kazałam wszystkim siedzić cicho, więc obejrzałam uważnie :),
      wokalnie mnie nie powalił (poza gębofonowatymi elementami, które tradycyjnie
      były pomysłowe), ale też nie miał za dużo możliwości żeby się wykazać w tej
      piosence. Świetnie się rusza, jest piękny :) i fajny. Za całokształt jestem na
      tak :)

Pączek - jak na nią było dobrze. Jak na finał Idola cienko, czyli tej pani już
      dziękujemy.

Piotrek - nie było źle, ale: po pierwsze - zgolić brodę, po drugie - nauczyć
      się wymawiać "sunshine" i parę innych słów.

Sławek Uniatowski - on mi się podobał najbardziej, koleś po prostu umie
      śpiewać, ma fajny głos, a jako osoba też jakoś u mnie zyskuje.

Magda - przedobrzyła, czy ona chce wszystko śpiewać na jedno kopyto? Tzn.
      koniecznie chciała zaśpiewać w taki zmysłowy sposób i jak dla mnie to było
      trochę na siłę.

Sławek Peca - przeciętnie. Za to wyglądał dzisiaj świetnie, nie spodziewałam
      się, że z niego takie ciacho :). Niestety nie rekompensuje to braków wokalnych.
      Może i chłopak ma potencjał, ale chyba średnio umie to wykorzystać.

Maciek - było całkiem nieźle, ale ciągle czekam na coś w czym mógłby naprawdę
      zabłysnąć.

Reszta uczestników albo gdzieś mi mignęła ukradkiem, albo nie zrobiła na mnie
      wrażenia.
      • ankya Re: IDOL 4.13 23.04.05, 22:57
        A co było w IDOLu Extra, bo na to się już kompletnie nie załapałam?
        • hebat Re: IDOL 4.13 23.04.05, 22:58
          A na przykład Milena Różewska była.
          • lucy_harmon Re: IDOL 4.13 23.04.05, 23:00
            Żartujesz?!
            Przegapiłam ją, buu...:(
            Co śpiewała?
            • hebat Re: IDOL 4.13 23.04.05, 23:04
              Nie mam pojęcia co śpiewała, bo widziałam ją tylko gadająca z Rockiem.
              • atamanek Re: IDOL 4.13 24.04.05, 22:08
                Witam :)

Milena bardzo zyskala w moich oczach po bezposrednim kontakcie.
                Prawde mowiac nie wiem, co spiewala, siedzialam wtedy rowno na wprost sceny i
                robilam zdjecia, a uszy mi sie wylaczyly :(
            • yane.yane Re: IDOL 4.13 26.04.05, 10:50
              Milena spiewala "Move over" i poszlo jej o niebo lepiej niz w klubie :)
          • aura.ranna Re: IDOL 4.13 23.04.05, 23:01
            a Przemcio? co tam robił?
            • atamanek Re: IDOL 4.13 24.04.05, 22:25

Przemek jako gwiazda wieczoru wystapil :)
              Wczesniej byl tu i tam na widowni :)
          • ankya Re: IDOL 4.13 23.04.05, 23:05
            Zajrzałam w program telewizyjny i chyba żadnych powtórek IDOLa Extra nie dają,
            więc Milena mi przepadła :(.
        • romana_polka Re: IDOL 4.13 23.04.05, 23:00
          ja załapałam się na końcówke,czyli na mojego ulubieńca Przemka Pakulaka.
      • n_nicky Re: IDOL 4.13 23.04.05, 23:03
        Maciej Silski-zawsze stawiam na rockmanów,ale jego występ mnie dzisiaj nie
        zachwycił.

Sławek Uniatowski-śpiewa rewelacyjnie,pomimo,że też do dzisiaj nie rozumiem
        zachwytu nad "Roxanne".Nie lubię jego maniery sztucznego seplenienia(jak nazwać
        te "ruchy językiem"???)

Dominika Pawłowska-bezpostaciowa

Bartek Szymoniak-i tak i nie...nie wiem co o nim sądzić,raczej nie odpadnie dzisiaj

Sławek Peca-taki wystylizowany idol dla małolat...

Karolina Szarubka-nie mogę się do niej przekonać,chociaż pazur w głosie całkiem
        spoko

Piotrek Lato-nie wiem,bo wyszłam w czasie jego występu do kuchni :)

Pączek-po co komentować?

reszty nie pamiętam...

PS Jeśli ktoś oglądał Idola Extra na TV4 to wie-czy ja mam już jakiś zastój
        umysłowy o tej porze czy naprawdę nie wiem o co chodziło Maćkowi Rockowi w
        rozmowie z Martą Woldańską,coś z tym mikrofonem i kamerą???
        • romana_polka Re: IDOL 4.13 23.04.05, 23:05

ja to zrozumiałam tak: czy chce śpiewac, czy np.byc aktorką,prezenterką itp.
    • yane.yane Re: IDOL 4.13 23.04.05, 23:16
      Nareszcie dostarczono mi laptop do lozka i moge cos napisac o tym co zobaczylam,
      a przede wszystkim co uslyszalam w pierwszym finalowym koncercie :)

1. Bartek
      Niestety, ale lekkie rozczarowanie. Juz chociazby przez dobor repertuaru. Poza
      tym wokalnie jakos mnie dzis Bartek nie porwal :/ Ale "gebofonowy" fragment byl
      calkiem calkiem i ja chce takiego Bartka :)

2. Nina
      W calym wystepie Paczka najbardziej podobala mi sie jej rzednaca coraz bardziej
      mina po tym co mowili jurorzy :) Reszta jest milczeniem.

3. Slawek U.
      Fiu fiu niezle, niezle, nienajgorzej. Tak naprwde to dzisiaj najlepiej. Naprawde
      szczeka mi opadla, bo bylo swietnie. Wysoko zawiesil poprzeczke innym i obawiam
      sie, ze niewielu bedzie potrafilo temu sprostac.

4. Dominika P.
      Fajnie, ale jakos tak malo zapamietywalnie. Coby nie mowic Dominka warunki
      glosowe ma :)

5. Piotrek
      Samo spiewanie nie jest jego najmocniejsza strona, ale nawet juz nie pamietajac
      pierwszego BB jest postacia sympatyczna, wiec niech zostanie na dluzej w finale :)

6. Magda
      Bardzo mi sie podobalo, ba powiem nawet, ze bardziej niz oryginal. Wiem juz na
      pewno, ze to wcale nie byl pomylka, ze to Magda zamiast Piecyka znalazla sie w
      finale.

7. Maciek
      Drugi po Uniatowskim dobry wokalista i juz widze, ze to miedzy tymi dwoma
      rozstrzygnie sie sprawa tytulu idola tej edycji, ale mysle, ze jakikolwiek wynik
      nie bedzie Maciek wyda wreszcie plyte. Tylko blagam niech to bedzie inna muzyka
      niz na tych.mp3, ktorych sluchalam ;)

8. Karolina
      Jesli mam byc szczera to chwilami w jje glosie slychac jakie fajne kliamty, ale
      sa to tylko krotkie momenty, a poza tym do niczego...

9. Dominika K.
      Z dziewczyn to wlasnie ona dzis podobala mi sie najbardziej. Obawialam sie, ze
      Dominika bedzie potrafila sobie radzic jedynie w klimatach balladowych, ale
      poszlo jej dzis swietnie.

10. Slawek P.
      Nie jego tonacja, spiewanie wyzszym glosem nie wychodzi mu zbyt dobrze. Dla mnie
      wyszlo to jakos "boysbandowo". No az szkoda takiej piosenki :/

A tak po idolu extra to powiem, ze faceci jak zakladaja bluzki bez rekawow tez
      powinni golic sobie wlochy pod pachami :P
      • ankya Re: IDOL 4.13 23.04.05, 23:34
        yane.yane napisała:

> 1. Bartek
        > Niestety, ale lekkie rozczarowanie. Juz chociazby przez dobor repertuaru.

Mnie też to zastanawia, dlaczego on tego Dżeksona wziął?
        • tokyo1 Re: IDOL 4.13 24.04.05, 15:44
          Albo z musu, albo.. pamiętacie, jak mówił w programie środowym, że ma sentyment
          do Jacksona, pokazywali jak do niego tańczył jako mały chłopiec itd? ;))
          • lucy_harmon Re: IDOL 4.13 24.04.05, 15:52
            No, ja od razu o tym pomyślałam.:)
            To fajnie, że Bartek dobrze się bawi, dystans jest potrzebny.
            • ankya Re: IDOL 4.13 24.04.05, 19:54
              Pewnie tak, chociaż po tym Kulcie w klubie była to lekka niespodziewajka :). No
              ale Bartek, co widzieliśmy, ma wiele twarzy jeśli chodzi o muzyczne
              zainteresowania i pewnie jeszcze nie raz nas zaskoczy :).
      • kora.munroe Re: IDOL 4.13 23.04.05, 23:43
        yane.yane napisała:
        > A tak po idolu extra to powiem, ze faceci jak zakladaja bluzki bez rekawow tez
        > powinni golic sobie wlochy pod pachami :P

Zgadzam sie w 100%. Mialo byc tak seksownie, koles krecil dupka ile mial tylko
        sil, a ja zapamietalam tylko te oblesna sierstke pod pachami, bleee.
        • damianka2 Re: IDOL 4.13 23.04.05, 23:46
          u kogo dokladnie?
    • andrzej26 Re: IDOL 4.13 24.04.05, 00:06
      Witam i pozdrawiam wszystkich Idolowiczów!

Bardzo mi się podobał dzisiejszy koncert, a szczególnie Sławek Uniatowski i
      trochę mniej obydwie Dominiki. Jeśli chodzi o nich to się zgadzam z oceną jury,
      więc nie będę pisać. W drugiej grupie są Sławek Peca - całkiem oryginalne
      wykonanie przeboju Stinga, Maciek (miał kłopoty z wymową - ja czasmi
      słyszałem "Purple rail"; poza tym wykonanie bardzo zbliżone do oryginału),
      Bartek (śpiewał poprawnie, tańczył ładnie, ale było trochę pajacowania; żeby
      nie był Kowalczykiem lub Homem IV edycji) oraz - przepraszam bardzo - Pączek
      (to nie była wprawdzie trudna piosenka, ale zaśpiewała bez potknięć). Nie
      urzekli mnie: Magda (przereklamowana przez jury, to nie był śpiew tylko jakieś
      szeptanie), Piotr Lato (ma przeciętny głos, nie dość że zarośnięty jak rosyjski
      pop, to jeszcze zamyka oczy śpiewając; jak można mówić, że w nim jest jakaś
      prawda, jak on się ukrywa przed światem), Karolina (stworzyła kreację i
      śpiewała piosenkę Kayah tonem wściekłej baby, nie każdy lubi się katować).
      Uważam że najmniej stracimy jak odejdzie Karolina.
      • yane.yane Re: IDOL 4.13 24.04.05, 00:11
        Witaj Andrzeju po dlugiej przerwie :)
        • piotr7777 Re: IDOL 4.13 24.04.05, 00:32
          Czekam aż napisze coś kubu - a na razie chciałem tylko zauważyć, że finaliści
          sami nie wybierają piosenek więc nie ma się co czepiać "niewłaściwego doboru
          repertuaru" oraz że sugestie jakoby Jacek Cygan wcześniej widział kto odpadnie
          okazały sie nieprawdziwe bo dzisiaj na przykłąd nie wytypował właściwej osoby.
          • yane.yane Re: IDOL 4.13 24.04.05, 00:35
            Poniekad wybieraja, bo dostaja liste utworow i sposrod nich dokonuja wyboru,
            wiec mozna sie jednak czepiac.
    • yane.yane Re: IDOL 4.13 24.04.05, 00:26
      Do dupy, ze tak powiem zdziebko niecenzuralnie. Ile jeszcze trzeba sie bedzie
      meczyc z tym mdlacym Paczkiem??? :/
      • aura.ranna Re: IDOL 4.13 24.04.05, 00:28
        tydzień, max dwa. W następnym i tak wypadlaby Karolina
      • hebat Re: IDOL 4.13 24.04.05, 00:28
        yane.yane napisała:

> Do dupy, ze tak powiem zdziebko niecenzuralnie. Ile jeszcze trzeba sie bedzie
        > meczyc z tym mdlacym Paczkiem??? :/

Obawiam się, że jeszcze bardzo długo. Ale Szarubce tez się należało.
        • yane.yane Re: IDOL 4.13 24.04.05, 00:33
          Karolinie sie niewatpliwie nalezalo, bo dzis wypadla miernie. Ale to nie zmienia
          faktu, ze Nina w Idolu to wielka pomylka, Ktos na sile chce nam udowodnic, ze
          jest fajniejsza niz to ma miejsce w istocie i to mi sie bardzo nie podoba :/
          • aasiek Re: IDOL 4.13 24.04.05, 00:36
            Właśnie. Jakby to miał być film pod tytułem "Wzruszająca droga Pączka do
            sławy"... Dziś jak rzadko, zgadzałam się z Leszczem (przynajmniej jeśli o Ninę
            chodzi).
            • ankya Re: IDOL 4.13 24.04.05, 00:38
              Ja też dzisiaj złapałam się na tym, że chyba ze dwa razy zgodziłam się z
              Leszczem i to chyba zły znak :).
              • yane.yane Re: IDOL 4.13 24.04.05, 00:41
                Hehe to nie jestescie same, bo ja tez w przypadku Paczka zgodzilam sie z
                Leszczem, ktory dosc sensownie powiedzial jej, ze finalow 10 to nie jej miejsce
                ;) Szkoda tylko, ze na wynikach znowu sie skompromitowal tym metnym tlumaczeniem.
                • aura.ranna Re: IDOL 4.13 24.04.05, 00:48
                  Po wystepie Pączka Lesczu obwieścił oczywista prawdę, nietrudno było sie z nim
                  zgodzic. Pączek wyleci w najbliższym czasie, a Leszczu straci cały impet.
                  Wyraźnie nie może się pozbierać od kiedy mu zabronili używać "archaicznie" :)
                  • hebat Re: IDOL 4.13 24.04.05, 00:50
                    Za to teraz nadużywa "aczkolwiek".
        • ankya Re: IDOL 4.13 24.04.05, 00:35
          Też myślałam, że wyleci Pączek, ale za Karoliną płakać nie będę.
          • piotr7777 Re: IDOL 4.13 24.04.05, 00:56
            Hm, ale niewykluczone, że jurorzy chcą aby osoba zwana Pączkiem została jak
            najdłużej, dziś właściwie bezustannie o niej mówili nawet komentując występy
            innych uczestników.
            Wiadomo, że najmniej SMS-ów dostają ci najmniej zauważalni a Pączek za sprawą
            jurorów niezauważalna nie była.
            W efekcie stwierdzenie : "śpiewam średnio, ale w tym programie nie o to chodzi"
            nabiera nowego wymiaru.
    • tokyo1 Re: IDOL 4.13 24.04.05, 01:07
      Uff, dopiero wróciłam do domu, a udało mi się być na nagraniu :)) Podobało mi
      się, choć zmęczona jestem :)
      Faceci w tej edycji są o niebo lepsi niż dziewczyny.. i dzisiaj wg mnie było
      tego potwierdzenie. Najbardziej podobał mi się o dziwo Sławek U. - naprawdę
      dobrze śpiewa..! Choć nadal nie do końca wiem, jaką jest osobą.. Reszta
      chłopaków też mi się naprawdę podobała :) Tyle, że Bartek i Sławek P. dostali
      utowry, w których nie do końca mogli się wykazać. Nikogo bym nie wywaliła z
      nich.
      Dziewczyny - oj cienkooo... Pączek wokalnie najsłabszy, ale tak jak mówiłam -
      to by było zbyt przewidywalne, żeby ona odpadła :> Karolina średniawo dość,
      ludzie żartowali potem, że odpadła za tekst 'ZAMKNIJ SIĘ!!!' rzucony do Leszcza
      na livie..(było to słychać w tv??). Jeśli miałabym wybierać dziewczynę, której
      w miarę miło mi się słuchało (choć i tak jest ona dłuugo za Panami) to Dominika
      K. Reszta - Magda, Dominika P. - jedna wielka N U D A. 0 energii, pomysłu,
      pasji... echh :/

A teraz troszkę wrażeń z nagrania. Maciek Rock to fajny gość. Przed nagraniem
      chodził w kółko powtarzając swoje kwestie, wyraźnie zestresowany ;) Ekipa
      bardzo sympatyczna, w tym koleś ' od oklasków' zwany Carlosem, który ogłaszał
      konkurs na najlepszy świński kawal (w przerwach;)).
      Niestety nei było jak porozmawiać z uczestnikami, gdzieś się pochowali, byli
      nieuchwytni. Tylko Sławek Uniatowski gdzieś tam się przemykał czasem, rzuciłam
      mu tylko, że dobrze było, powodzenia ;)
      Ta dziesiątka fajnie się dogaduje, sporo żartują. Bartek ze Sławkiem P.
      stworzyli fajny duecik przed wynikami, Sławek śpiewał, a Bartek gębofonował ;)
      Ci dwaj nie mogli usiedzieć z mirofonami w dłoniach bez śpiewania/wydawania
      różnych dźwięków ;)
      Chłopaki są całkiem przystojni, a Bartek live to lepsze ciacho niż w tv ;)
      • lucy_harmon Re: IDOL 4.13 24.04.05, 01:16
        > Chłopaki są całkiem przystojni, a Bartek live to lepsze ciacho niż w tv ;)

;)))

A ja mam to samo pytanie co zawsze: czy to, że ktoś (w tym wypadku Piotrek Lato)
        był wyczytany jako trzeci od końca oznacza, że dostał tak mało głosów, czy to
        tylko taki chwyt dla podgrzania atmosfery?
        • tokyo1 Re: IDOL 4.13 24.04.05, 01:26
          A tego to chyba nikt nie wie :)
          Nie mam pojęcia.
        • andrzej26 Komentarz do wypowiedzi Wojewódzkiego o Zalewskim 24.04.05, 01:38
          Co ten Wojewódzki chrzani, że Zalewski się skomercjalizował, ustąpił specom od
          show-businessu i dlatego nikt już go nie pamięta? Przecież było dokładnie na
          odwrót! Zalewski się uparł, żeby jego płyta była w 100% "autorska", nikogo nie
          chciał słuchać, niemożliwie przeciągał jej nagranie, do tego stopnia, że
          zablokował, a właściwie pogrzebał, szanse pozostałych wykonawców II edycji. Bo
          jego płyta ukazała się wtedy, gdy się kończyła III edycja. Przez to bardzo
          zaszkodził Mariuszowi Totoszce, Agnieszce Szewczyk i Gosi Kunc. W porównaniu z
          efektami I i III edycji II zakończyła się fiaskiem. Po I mamy na topie Anię,
          Ewelinę i także aktywnych Makowieckiego i Wydrę (ostatnio nagrał niezłą
          piosenkę, ale na początku myślałem że to Rozynek), swoje 5 minut miała także
          Alex Janosz, po III edycji Monikę Brodkę, a po drugiej - nikogo.
          Ja wiedziałem od razu, że Zalewski jest niszowy, zbyt wąski, że nic z tego nie
          będzie, ale całe jury go popierało wróżąc wielką karierę i musiał wygrać. Więc
          niech teraz Wojewódzki ma pretensje do siebie i swoich kolegów i koleżanki, a
          nie do Zalewskiego. To oni temu młodemu człowiekowi wmówili, że jest taki
          świetny, wie czego chce i niech dalej robi to co robi. On tylko w to uwierzył.
          • andrzej26 Sprostowanie 24.04.05, 01:45
            andrzej26 napisał:

> Ewelinę i także aktywnych Makowieckiego i Wydrę (ostatnio nagrał niezłą
            > piosenkę, ale na początku myślałem że to Rozynek),

Wydra powinien być za nawiasem. Oczywiście to Makowiecki śpiewa ostatnio
            podobnie do Rozynka (też ładnie).
          • piotr7777 Re: Komentarz do wypowiedzi Wojewódzkiego o Zalew 24.04.05, 08:59
            > Co ten Wojewódzki chrzani, że Zalewski się skomercjalizował, ustąpił specom
            od
            > show-businessu i dlatego nikt już go nie pamięta? Przecież było dokładnie na
            > odwrót! Zalewski się uparł, żeby jego płyta była w 100% "autorska", nikogo
            nie
            > chciał słuchać, niemożliwie przeciągał jej nagranie, do tego stopnia, że
            > zablokował, a właściwie pogrzebał, szanse pozostałych wykonawców II edycji.
            Bo
            > jego płyta ukazała się wtedy, gdy się kończyła III edycja. Przez to bardzo
            > zaszkodził Mariuszowi Totoszce, Agnieszce Szewczyk i Gosi Kunc. W porównaniu
            z
            > efektami I i III edycji II zakończyła się fiaskiem. Po I mamy na topie Anię,
            > Ewelinę i także aktywnych Makowieckiego i Wydrę (ostatnio nagrał niezłą
            > piosenkę, ale na początku myślałem że to Rozynek), swoje 5 minut miała także
            > Alex Janosz, po III edycji Monikę Brodkę, a po drugiej - nikogo.
            > Ja wiedziałem od razu, że Zalewski jest niszowy, zbyt wąski, że nic z tego
            nie
            > będzie, ale całe jury go popierało wróżąc wielką karierę i musiał wygrać.
            Więc
            > niech teraz Wojewódzki ma pretensje do siebie i swoich kolegów i koleżanki, a
            > nie do Zalewskiego. To oni temu młodemu człowiekowi wmówili, że jest taki
            > świetny, wie czego chce i niech dalej robi to co robi. On tylko w to
            uwierzył.
            Ania Dąbrowska też miała być "niszowa" a w sumie to ona zrobiła największą
            karierę.
            • andrzej26 Re: Komentarz do wypowiedzi Wojewódzkiego o Zalew 24.04.05, 10:26
              piotr7777 napisał:

> Ania Dąbrowska też miała być "niszowa" a w sumie to ona zrobiła największą
              > karierę.

Miała być, ale w końcu nie była, tylko tak się promowała w Idolu, bo to było
              wygodne (jak Ewelina jako wokalistka rockowa). A płytę nagrałą z muzyką dla
              wszystkich. Dlatego się udało.
      • ankya Re: IDOL 4.13 24.04.05, 10:45
        tokyo1 napisała:

> Chłopaki są całkiem przystojni, a Bartek live to lepsze ciacho niż w tv ;)

O rany julek ... ;)))
    • mallina Piotr Lato 24.04.05, 01:53
      naprawde komus sie podoba jak on spiewa???
      na pewno nie byl dzis najslabszy;-) ale zachwycac sie czym tez nie ma..
      • ankya Re: Piotr Lato 24.04.05, 10:46
        mallina napisała:

> naprawde komus sie podoba jak on spiewa???

Mi się podoba. Swoim występem w klubie sprawił, że spadłam z fotela. Wczoraj
        było gorzej, ale to pewnie przez brodę ;).
      • lucy_harmon Re: Piotr Lato 24.04.05, 13:11
        Szczerze mówiąc to mi się nie bardzo podobało, w klubie było dużo lepiej. Ale
        Piotrka bardzo lubię więc wczorajszy występ także oceniam pozytywnie.;)
    • lwica.salonowa Re: IDOL 4.13 24.04.05, 11:47
      Czy mi się zdaje, czy Bartek z programu na program robi się coraz
      przystojniejszy? ;) Jak tak dalej pójdzie...
      Podobał mi się Sławek Uniatowski - bardzo, bardzo. On ma naprawdę tylko 21 lat?
      Słuchając tego jak śpiewa w życiu bym nie powiedziała, że jest taki młody.
      Podobała mi się Dominika Kasprzycka ze swoją delikatnością i subtelnością. No i
      nareszcie zmodyfikowali jej fryzurę, wygląda dużo lepiej.
      Podobał mi się Piotrek Lato. Ma ujmującą osobowosć i fajny głos, tylko
      przłączam się do tych, co doradzają mu zgolenie brody.
      Jeszcze w temacie Bartka i Sławka U. - albo mi się wydaje, albo - ludzie, jacy
      oni są wysocy!
      • tokyo1 Re: IDOL 4.13 24.04.05, 12:31
        Są wysocy i to bardzo! Obaj ;)
        Tyle, że Sławek wygląda na wyższego, bo inną budowę ciała, chudzielec ;)
        • lucy_harmon Re: IDOL 4.13 24.04.05, 13:09
          No właśnie, też na to zwróciłam uwagę, ze obaj są wysocy. Ale to bardzo
          dobrze.;) Osobiście preferuję wysokich chudzielców, ale wysocy i w sam raz (jak
          Bartek) też są bardzo bardzo.;) No, przynajmniej Bartek jest.;)
          Fryzura Dominiki Kasprzyckiej rzeczywiście była wczoraj dużo lepsza niż w
          klubie, ale mi się najbardziej podobała w tej, którą miała na eliminacjach. I w
          tamtym kolorze też było jej lepiej niż w czarnym, wyglądała dziewczęco i świeżo,
          ciemne włosy dodały jej powagi, imo zupełnie niepotrzebnie.
          • ankya Re: IDOL 4.13 24.04.05, 13:25
            lucy_harmon napisała:

> No właśnie, też na to zwróciłam uwagę, ze obaj są wysocy. Ale to bardzo
            > dobrze.;) Osobiście preferuję wysokich chudzielców, ale wysocy i w sam raz
            > (jak Bartek) też są bardzo bardzo.;) No, przynajmniej Bartek jest.;)

No to się prawie w zupełności zgadzamy, bo ja preferuję tych wysokich, ale w
            sam raz :).
            Poza tym hmmm... nie zauważyłam żeby Sławek był chudzielcem, ale skoro obie tak
            twierdzicie to jeszcze się przyjrzę :).
            A obecna fryzura Dominiki bardzo mi się pododba, chociaż fakt - niepotrzebnie
            dodaje jej lat, ale w porównaniu z pierwszym dziełem pana Czajki jest cudownie.
      • facecja Re: IDOL 4.13 24.04.05, 13:57
        > Czy mi się zdaje, czy Bartek z programu na program robi się coraz
        > przystojniejszy? ;)

mi się wydaje podobnie, tyle że ze Sławkiem U. w roli głównej
        jeżeli jego fryzura jest dziełęm pana Czajki, to musze przyznać, że wreszcie mu
        sie coś udało
        no i czy tylko mi Sławek przypomina młodego Zenona Laskowika?

a poza tym podoba mi się jak mówi "z akcentem" (pavlovska ;))
        • lucy_harmon Re: IDOL 4.13 24.04.05, 15:48
          Popieram.;)
          W klubie Sławek trochę mniej mi się podobał, a właściwie jego fryzura (bo on sam
          bardzo), ale wczoraj już było świetnie pod każdym względem. Chyba włosy mu
          trochę podrosły no i tym razem nie były też takie 'przylizane' jak wtedy.
          • ankya Re: IDOL 4.13 24.04.05, 19:59
            Dobrze prawicie :). Do tej pory Sławek wizualnie mnie ani ziębił, ani grzał.
            Ale wczoraj wyglądał naprawdę fajnie, ta fryzura to jest to. Do tego ciekawie
            był ubrany - mi się bardzo podobało. Podsumowując - wyglądał tak, że bez
            wahania obejrzałabym się za nim na ulicy :). Z resztą wczoraj wszyscy
            uczestnicy (poza Picią, a konkretnie jego brodą, no i jeszcze Pączkiem) pod
            względem wyglądu zaprezenowali się conajmniej nieźle.
    • atamanek Wrazenia po pierwszym koncercie od kuchni 24.04.05, 13:51

Fajnie bylo, lubie klimat tych spotkan na zywo :)
      Troszke inaczej teraz rozplanowali z publicznoscia, czesc stala przez caly
      program. Co do samej mozliwoscie robienia zdjec( pod tym katem patrzylam przede
      wszystkim), to jest gorzej, bo na wykonawcow jest dobre oko, ale juz emocje na
      twarzach widowni czy jury trudniej zlapac.
      Calosc zdecydowanie za dlugo trwala, ogloszenie wynikow zastalo mnie przed
      telewizorkiem ;)
      Zdjec zrobilam troszke, kilka juz widze ladnych kolorystycznie.
      Jak je przygotuje, beda na stronie.
    • niespokojna1 Re: IDOL 4.13 24.04.05, 15:05
      Dopiero dzis sie dowiedzialam, ze Karolina odpadla wczoraj.Szkoda jej, miala w
      sobie cos ciekawego i intrygujacego, choc jest troche zbyt "meska", ale mogla
      sie jeszcze rozwinac. Przejscie paczka to wielka pomylka, wdzieczy sie tylko do
      kamery, pupcia kreci, sympatyczna jest generalnie, ale nie na tym ten program
      polega. zreszta, mysle, ze spiewac dobrze w 4 idolu to juz chyba za malo, full
      ludzi spiewa ladnie, ale nie porywaja. po tej 10-tce nalezy wiec wymagac
      naprawde duzo. Jak na razie baaardzo mi sie podoba slawek u. (torun gora;), lato
      i maciej ze szczecina. panie sa bezbarwne. Zewlaszcza sie meczylam przy jednej
      pannie spiewajacej don't speak. Myslalam ze tchu jej od szeptania zabraknie i
      zemdleje.

A tak na marginesie. Czy ktos moze wie, jak nazywala sie dziewczyna z castinu
      (przeszla dalej), zaspiewala jakis jazz i cygan kazal jej podejsc i ucalowal ja.
      super byla, a kompletnie nie wiem, co sie z nia dalej dzialo...
      • lucy_harmon Re: IDOL 4.13 24.04.05, 15:37
        No proszę, kolejna osoba, która pamięta Bognę Jurewicz.:)
        Świetna była, ale niestety odpadła w teatrze, już na samym początku. Do tej pory
        nie rozumiem jak to się mogło stać.:/
        • niespokojna1 Re: IDOL 4.13 24.04.05, 15:44
          odpadla? buuu byla niesamowita, mialam fragment tego idola nagranego i sobie
          kilka razy dla niej przewinelam:) a coz to byla za piesn ktora spiewala ktos wie?
      • devojce W temacie pączek 24.04.05, 17:19
        Wiecie co, mnie już generalnei mdli od tego pączka. Już mi się nawet
        sympatyczna nei wydaje. To tak jak by zjeść jednego super pysznego pączka i nie
        poprzestać na tym. Przy 10 już ma się odruch wymiotny. I u mnei jest tak teraz.
        NIE MOGĘ JUŻ PATRZEĆ NA PĄCZKA!!!!!!! Że o słuchaniu nei wspomnę. bleeeeeeee
        • hebat Re: W temacie pączek 24.04.05, 17:36
          To na litość boską przestańmy już o niej pisać. Błagam.
    • yane.yane Re: IDOL 4.13 24.04.05, 19:09
      Mam takie pytanie do osob, ktore byly na nagraniu koncertu finalowego:
      czy te brzydkie dziewczatka w brzydkich topach stojace pod sama scena to byla
      publicznosc, ktora sobie tam przyszla, czy tez jakis sped jak w klubie? Jakos
      wygladaly malo autentycznie, a ich ciuchy kazdorazowo przyprawialy mnie o bol
      zebow ;)
      • ankya Re: IDOL 4.13 24.04.05, 19:51
        Ja nie byłam na nagraniu, ale bystrym okiem obserwatora :) dostrzegłam w
        telewizorze, że osoby stojące pod sceną się zmieniały w zależności od
        wykonawcy, więc może byli to znajomi uczestników?
        Jakaś niewrażliwa jestem, bo ich ciuchy nie zrobiły na mnie większego wrażenia,
        nawet dostrzegłam jedną fajną kurtkę :).
        • kaja_ Re: IDOL 4.13 24.04.05, 20:41
          a mnie się wydaje że ze 4 panienki to miały tam stać jako obiekty którym potem
          uczestnicy (chłopcy) ściskają łapki - że niby fankom
          taka lalka blond w niebieskiej bluzce i taka ciemna lokowana, takie sztuczne
          generalnie
      • tokyo1 Re: IDOL 4.13 24.04.05, 20:46
        Tak, część tych ludzi stojących to faktycznie zmieniający się znajomi, ale
        większość to TANCERKi/rze, mający za zadanie rozkręcać atmosferę i
        cytuję 'dawać czadu', kręcić tyłeczkami itd ;)
        • yane.yane Re: IDOL 4.13 24.04.05, 21:01
          Takie mialam wrazenie i te co mialy "dawac czadu" byly maksymalnie drewniane.
          Rodziny i znajomi zaostali przeze mnie zauwazenie, ale nie sadze zeby znajoma
          wszystkich byla gosciowa w blekitnym topie ;)))
          • tokyo1 Re: IDOL 4.13 24.04.05, 21:04
            Blondynka, jasnoniebieski top? Tancerka ;)
      • atamanek publicznosc na koncercie 24.04.05, 20:56

Byly rodziny, ale w tym wydaniu postawiono chyba na mlodsza strone rodzin.
        Kilkoro z finalistow nie mialo rodzina na sali, wiec byly tzw. tancerki, czyli
        te golobrzuche panny. Tam z publiki raczej nikt sam nie przyszedl, ludzi
        dowieziono autokarem z centrum.
        • tokyo1 Re: publicznosc na koncercie 24.04.05, 21:03
          Taaa jednym autokarem. Reszta ludzi 'się nie zmieściła' - w tym osoby z rodzin
          uczestników, które przejechały pół Polski.. ale mniejsza o to.
          A prócz tancerzy, byli ludzie z agencji statystów (ale nieodpłatnie akurat na
          sam koncert) i ich znajomi..czyli też 'zwykli ludzie', bo na publice były luki
          i trzeba było je jakoś zapełniać..;)
          • yane.yane Re: publicznosc na koncercie 24.04.05, 21:08
            A Ty jak sie tam znalazlas? ;)))) (nie pytam o srodek transportu)
            • tokyo1 Re: publicznosc na koncercie 24.04.05, 21:24
              Jestem koleżanką kogoś ze statystów. Dzień wcześniej była próba i tam
              byli 'zatrudnieni' statyści, następnego dnia mogli o ile chcieli przyjść na
              koncert, przyprowadzić znajomych ;) Generalnie nikt nikogo nie sprawdzał, tylko
              się małe oświadczonko na wejściu podpisało. Nie wiem, jak będzie z następnymi
              finałami - może tam już będą wpuszczać tylko ludzi z smsów?
              • tokyo1 Re: publicznosc na koncercie 24.04.05, 21:26
                A przepraszam, jednak niektórzy chyba mieli jakiś świstek.. nie wiem od czego
                to zależalo ;) nie interesowałam się
                • babushka33 Przeboje PRL-u 24.04.05, 23:42
                  Witam wszystkich idolomaniaków. Do tej pory tylko czytałam to forum, ale tym
                  razem chciałam się przyłączyć.
                  Następny koncert zapowiada się dość ciekawie.
                  Cieszę się, że uczestnicy będą śpiewać po polsku, bo do tej pory większośc
                  słyszałam tylko w angielskim repertuarze.
                  Zastanawiałam się jakie piosenki będą śpiewać i zaczęłam wymyślać co do kogo
                  najbardziej mogłoby pasować. Nie za dużo udało mi się wymyślić, bo sporo
                  finalistów (głównie dziewczyny) jest zupełnie nijakich.
                  A oto moje typy:

Maciek Silski
                  "Jaskółka uwięziona" Stana Borysa - myślę, że mógłby naprawdę fajnie to
                  zaśpiewać

Piotr Lato
                  Coś z Budki Suflera, nie pamiętam tytułów, ale chyba "Cień białej góry",czy
                  jakoś tak, albo coś z domem w tytule i refrenem:... a po nocy przychodzi
                  dzień...

Pączek
                  "Małgośka" Rodowicz

Sławek Uniatowski
                  "Pod papugami" Niemena - chyba fajnie by mu wyszło

Dominika Pawłowska
                  coś z Sośnickiej, ale nie wiem co

Sławek Peca
                  Krajewski?

Dominika Kasprzycka
                  może coś Jantar?

Co do innych to nie mam pomysłów. Czekam na Wasze propozycje.
                  • tokyo1 Re: Przeboje PRL-u 24.04.05, 23:54
                    A ja właśnie widzę Bartka w repertuarze Niemena..:)
                    Pączek - Rodowicz, bardzo prawdopodobne..
                    • bigrock Re: Przeboje PRL-u 25.04.05, 00:07
                      Skad te przeboje prlu wzieliscie? Ma byc muzyka lat 70-tych i osobiscie mam
                      ogromna nadzieje, ze bedzie to fantastyczna muzyka zagraniczna z tego okresu, a
                      nie polska epoka kiczu :-/
                      • babushka33 Re: Przeboje PRL-u 25.04.05, 00:10
                        Wydawało mi się,że po niedzielnym koncercie zapowiadali temat następnego i
                        wspominali coś o latach 70, Opolu i przebojach PRL-u, ale może miałam
                        halucynacje.
                      • tokyo1 Re: Przeboje PRL-u 25.04.05, 00:15
                        A no racja.. Cos mi sie przestawiło, że to ma być koncert polskiej muzyki po
                        prostu..;) A PRL to zmienia postać rzeczy :) Jakie w takim razie porpozycje
                        piosenek?
                      • andrzej26 Nie wszystko w Polsce lat 70-tych było kiczem 25.04.05, 00:45
                        Nazwa koncertu jest głupia, bo nikt nie wybiera kraju ani czasu w którym się
                        urodził. Artyści nie tworzyli na chwałę PRL-u, tylko dla ludzi i z wewnętrznej
                        potrzeby, również dla pieniedzy, bo musieli z czegoś żyć. Czasami to ostatnie
                        wiązało się z pewnymi ustępstwami i udziałem w imprezach propagandowych, ale
                        jakie mieli wyjście? A mimo to byli wybitni twórcy i powstawały w zalewie
                        tandety (teraz też jej jest dużo) piękne piosenki.
                        Na pewno warto tutaj wymienić twórczość: Prońko, Łobaszewskiej, Frąckowiak (nie
                        wszystko, szczególnie płyta z SBB), Rodowicz (do tekstów Osieckiej, ale także
                        Kreczmara - rewelacyjne i zupełnie dzisiaj nieznane nagrania dla Trójki),
                        Krajewskiego po rozpadzie Czerwonych Gitar (głównie z Osiecką dla TV), całą
                        twórczość Kofty, dużo Młynarskiego, niektóre nagrania 2+1, nagrania Dudziak już
                        za Oceanem (np. Papaya).
                        Disco lat 70-tych to był w ogóle kicz jeśli chodzi o formę w skali światowej
                        (jak kto nie wierzy, niech popatrzy na "Gorączkę sobotniej nocy" i Travoltę,
                        ale wiele utworów nadaje się lepiej do tańca niż dzisiejsza produkcja. W Polsce
                        wtedy czołowym zespołem nowoczesnego disco, połączeniem Bee Gees i Earth Wind
                        and Fire był Vox.
                        Polska muzyka lat 80-tych jest dużo ciekawsza, ale ocena, że to co powstało w
                        Polsce o dekadę wcześniej to zupełne dno, jest niesprawiedliwa.

P.S. Ta lista wykonawców nie jest pełna, piszę trochę ad hoc. Boję się jednak,
                        że w Idolu wezmą na warsztat kicz, tzn.: Krawczyka, Sipińską, Bajm, mniej
                        ciekawe nagrania Frąckowiak, Rodowicz, Laskowskiego, itp. "Tylko złote
                        przeboje".
                        • bigrock Re: Nie wszystko w Polsce lat 70-tych było kiczem 25.04.05, 00:49
                          > P.S. Ta lista wykonawców nie jest pełna, piszę trochę ad hoc. Boję się jednak,
                          > że w Idolu wezmą na warsztat kicz,

No, i wlasnie to mialem na mysli. Wiem, ze w latach 70-tych powstalo sporo
                          wartosciowej polskiej muzyki, ale jednak w porownaniu z zachodem swiata to
                          kropla w morzu. A kiczu z kolei byla porownywalna ilosc ;-)
                        • devojce Re: Nie wszystko w Polsce lat 70-tych było kiczem 26.04.05, 22:26
                          andrzej26 napisał:

> Nazwa koncertu jest głupia, bo nikt nie wybiera kraju ani czasu w którym się
                          > urodził. Artyści nie tworzyli na chwałę PRL-u, tylko dla ludzi i z
                          wewnętrznej
                          > potrzeby, również dla pieniedzy, bo musieli z czegoś żyć. Czasami to ostatnie
                          > wiązało się z pewnymi ustępstwami i udziałem w imprezach propagandowych, ale
                          > jakie mieli wyjście?

Teraz też biorą udział w tego typu imprezach. Tylko, ze tym razem porpagonawe
                          są nie idee polityczne a, an przykład, nowy model samochodu, proszek do prania
                          czy jeszcze jakiś inny badziew. I jakoś nikt tego nei ma za złe artystom.

> A mimo to byli wybitni twórcy i powstawały w zalewie
                          > tandety (teraz też jej jest dużo) piękne piosenki.

Teraz to jest dopiero zalew tandetą!!! Ciężko wyłowić coś wartościowego z tej
                          powodzi kału. Brrrr. Okropność.

> Disco lat 70-tych to był w ogóle kicz jeśli chodzi o formę w skali światowej
                          > (jak kto nie wierzy, niech popatrzy na "Gorączkę sobotniej nocy" i Travoltę,

Dokąłdnie. A cały Glam ROck??? Opierał się na kiczu.
                          > W Polsce wtedy czołowym zespołem nowoczesnego disco, połączeniem Bee Gees i
                          Earth Wind and Fire był Vox.

CHłopaki mieli głosy super. Jest dziś zespół na tak wysokim poziomie wokalnym???
                        • andrzej26 Uzupełnienie udanych utworów 27.04.05, 00:55
                          Instrumentalna twórczość zespołu Kombi, w tym "Wspomnienia z pleneru"
                          oraz "Przytul mnie" (końcówka dekady)
                        • andrzej26 Wczorajsza (13.05) "Wideoteka dorosłego człowieka" 14.05.05, 16:29
                          Trochę obok Idola, ale było na temat lat 70-tych. Po pierwsze zobaczyłem tam po
                          wielu latach Waldemara Koconia, którego nazwisko nie jest jednak przypadkowe,
                          bo przyniósł z domu jakiegoś zwierzaka - chyba afrykańskiego krewniaka kota -
                          żołto brązowego. W tym kolorze ma Kocoń włosy. W domu ma jeszcze jednego. Ale
                          ten facet wygląda tak jakby miał 30 lat! Widocznie 20 lat spędzonych w USA
                          świetnie mu zrobiło!
                          I był jeszcze aktor Rafał Królikowski, który, jak się okazało, jak wypije na
                          przyjęciu, to śpiewa "Modlitwę o miłość prawdziwą" z repertuaru Prońko.
                          Znakiem tego, pewne utwory z tamtych lat, również polskie, są ponadczasowe.
                          W ogóle to polecam ten utwór młodym wykonawcom.
                          • bemii Re: Wczorajsza (13.05) "Wideoteka dorosłego człow 14.05.05, 16:53
                            ja jednak wolę utwory z lat 70. - ale brytyjskie. Bowie, T.Rex...cały ten
                            glam...
                  • devojce Re: Przeboje PRL-u 26.04.05, 22:19
                    babushka33 napisała:

> Pączek
                    > "Małgośka" Rodowicz

NIEEEEEEE!!!! TYlko nie to!!!! Ona ma zakaz śpiewania tej piosenki. Ja jestem
                    Małgośka i to jet mój hymn. Pączek nei moze tego sprofanować!!!!!!!!!!!

Niech ona sobie zaśpiewa coś Filipinek albo "biedroneczki są w kropeczki".
                    • aura.ranna Re: Przeboje PRL-u 26.04.05, 23:21
                      Pączek powinien spiewać "Radość o poranku" :)) Do tego różowe falbanki, loczki,
                      plus ta energia i przeradosnosc! Tylko nie wiem kto by przetrzymał taka ilość
                      słodyczy- może akurat Pączek nie:)
                      • andrzej26 Inne koszmarki które mogą być na koncercie 27.04.05, 00:28
                        - Bądź gotowy dziś do drogi (Frąckowiak)
                        - Parostatek (Krawczyk)
                        - To był świat w zupełnie starym stylu (Sipińska)
                        - Siedzę na dworcu w Kansas City (Skaldowie)
                        - Ciągle pada (Czerwone gitary)
                        - Motylem jestem (Jarocka)
                        - Barek w Santa Cruz (Rodowicz)
                        - cała twórczość zespołu Happy End (a szczególnie
                        superprzebój "Jak się masz kochanie")
                        • piotr7777 Re: Inne koszmarki które mogą być na koncercie 27.04.05, 08:18
                          > - Siedzę na dworcu w Kansas City (Skaldowie)
                          > - Ciągle pada (Czerwone gitary)
                          co do tych dwóch się nie zgadzam.
                          • yane.yane Re: Inne koszmarki które mogą być na koncercie 27.04.05, 10:48
                            Chyba po raz pierwszy zgadzam sie z P-77, ze sie nie zgadzam na umieszczenie tych dwoch piosenek w tym gronie ;))))
                        • devojce Re: Inne koszmarki które mogą być na koncercie 27.04.05, 08:46
                          andrzej26 napisał:

> - Bądź gotowy dziś do drogi (Frąckowiak)
                          > - Parostatek (Krawczyk)
                          > - To był świat w zupełnie starym stylu (Sipińska)
                          > - Motylem jestem (Jarocka)
                          > - Barek w Santa Cruz (Rodowicz)
                          > - cała twórczość zespołu Happy End (a szczególnie
                          > superprzebój "Jak się masz kochanie")

Super :-) Fajne klymaciky, hie hie.
                        • kinga_poprostu Re: Inne koszmarki które mogą być na koncercie 27.04.05, 08:47
                          andrzej26 napisał:

> - Bądź gotowy dziś do drogi (Frąckowiak)
                          > - Parostatek (Krawczyk)
                          > - To był świat w zupełnie starym stylu (Sipińska)
                          > - Motylem jestem (Jarocka)
                          > - Barek w Santa Cruz (Rodowicz)
                          > - cała twórczość zespołu Happy End (a szczególnie
                          > superprzebój "Jak się masz kochanie")

Już widzę Maćka jak śpiewa "Parostatek" a Bartka "Jak sie masz kochanie" w
                          wersji z gębofonem.....
                          Ale tak powaznie, to mam nadzieje że nie będa ich zmuszać do takiej żenady i
                          pozwolą zaśpiewac cos mniej koszmarnego.
                          Może Grechuta, albo Demarczyk......
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka