hebat 02.05.05, 20:14 Kolejną setkę czas zacząć Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
513lato Re: IDOL 4.16 02.05.05, 20:23 Chciałbym tylko rzucic info, że od środy znów mnie nie ma w domu, więc tylko z tego powodu nie będę z Wami korespondował.... Może uda mi się w niedzielę wpaść na jamkę i cos naskrobać... Pozdrowienia Piotrek Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_harmon Re: IDOL 4.16 02.05.05, 20:27 Cześć Piotrek, witamy. :) Zacznę od tego, że wierzę, że Ty to Ty, ponieważ podczytuję forum TN od baaardzo dawna. Za to nie podejrzewałam, że Ty nie masz pojęcia o naszym forum. Byłam przekonana, że tu też zaglądasz.:) Wiesz co, moim zdanim pomyłka w tekście to drobiazg, każdemu może się zdarzyć i ja bym się tym nie przejmowała. Natomiast to, że nie zawsze trafiasz w dźwięki, nawet jeśli to wynika z Twoich poszukiwań i improwizacji (co swoją drogą bardzo cenne), jest większym grzechem, bo zdarza się, że mocno zazgrzyta. Ja bym na Twoim miejscu troszkę z tym uważała, przynajmniej na tych idolowych koncertach. Życzę Ci, żebyś od tej pory miał już wyłącznie udane występy, takie jak ten w klubie.:) Co do brody, to chyba nikt nie jest nią zachwycony, z tego co widzę włącznie z Tobą;), ale skoro tak stawiasz sprawę to należy to uszanować. pozdrowienia, i do soboty masz już być zdrowy:) Odpowiedz Link Zgłoś
ankya Re: IDOL 4.16 02.05.05, 20:35 Ja bym chciała zapytać, jeśli możesz uchylić rąbka tajemnicy :) czy rzeczywiście z wybieraniem kawałkow jest tak strasznie, że musicie się wykłócać bo np. macie mały wybór utworów, albo wszyscy chcą śpiewać to samo? I może mógłbyś zdradzić coś dotyczącego najbliższego koncertu, chociaż tak ogólnie, np. co będziesz śpiewał? Nikomu nie powiemy :). Pozdrawiam :). Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_harmon Re: IDOL 4.16 02.05.05, 21:00 > mógłbyś zdradzić coś Ankya, a lubisz Żuczki? Bo ja tak, choć za pająkami to już na przykład nie przepadam.;) Zerknij do poprzedniej setki.:) Odpowiedz Link Zgłoś
ankya Re: IDOL 4.16 02.05.05, 21:34 No tak :). Ja to chyba ostatnio jakaś ciężko kapująca jestem, czas zacząć się wysypiać :). Postaram się już nie zadawać głupich pytań :). Odpowiedz Link Zgłoś
513lato Re: IDOL 4.16 03.05.05, 11:42 ANKYO! Co do wyboru kawałków....nie jest tragicznie, ale tez jakośróżowo nie mamy... jest spora lista, z której wybieramy po dwa utwory....żeby sie nie dublowały .....jesli zaistnieje sytuacja gdzie kilka osób uparło sie na jakis utwór, siadamy z producentem i z Sertavka i myslimy wspólnie, dochodzimy do porozumienia...tak się rzeczy mają.... Odpowiedz Link Zgłoś
ankya Re: IDOL 4.16 03.05.05, 12:10 Dzięki za odpowiedź. :) Jeszcze trochę pobędę wścibska. :) Jak widzę wypuścili Cię na trochę do domu, czyli wygląda to tak, że macie kilka chwil odpoczynku a do koncertów przygotowujecie się kilka dni przed? Czy macie bardzo napięty rozkład dnia w związku z tym - że od tej do tej godziny musicie robic to i to? Dużo czasu zajmuje Wam przygotowanie jednej piosenki - nauczenie się jej, przedyskutowanie aranżacji, wplecenie w to własnej koncepcji, przećwiczenie występu? Musicie siedzieć po nocach czy jakoś spokojnie się z tym wszystkim wyrabiacie? Nie znam się i może znowu głupio pytam, ale kto pyta nie błądzi. :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej26 Odwołuję że Piotr Lato = 100% marketingu 02.05.05, 23:10 Po postach Piotra doszedłem do wniosku, że się myliłem. Na pewno nie uwzględniłem w nim dużego udziału nawiedzenia muzycznego, czy, jak to się teraz mówi, zakręcenia. Dokładną analizę Piotra L. należy w tej sytuacji odłożyć na później, jak będzie więcej materiału. Piotrze! Ja nie chciałem Cię dotknąć. My tutaj trochę plotkujemy, trochę krytykujemy, ale nie po to, żeby Was dołować, tylko po to, żeby ci którzy przeczytają to co piszemy - obecni i przyszli artyści - wiedzieli co się widzom podoba, a co nie. Jeżeli to wezmą pod uwagę, będą mieli większe szanse w konkursie. To wspaniale, że Ty się tak realizujesz w Idolu, ale to jest konkurs który ma wyłonić wykonawcę którego ludzie będą chcieli słuchać i oglądać, a więc musisz się trochę na nich otworzyć. Zamknięte oczy podczas śpiewania świadczą niestety o tym, że na kontakcie z publicznością Ci specjalnie nie zależy. Moim zdaniem to niedobrze, bo chyba chcesz śpiewać nie tylko dla siebie, ale i dla innych. O brodzie już nie piszę, może ja mam podświadomą awersję, bo w tym stylu brody mieli Marks i Engels. Mam nadzieję, że kłopoty z tekstem "Iść w stronę słońca" były jedynie wypadkiem przy pracy, związanym z Twoimi dolegliwościami i rzeczywiście trochę wydumanymi i nieskładnymi zdaniami w tej piosence ("Iść, ciągle iść, trafiać celnie w zawianej piaskiem trawy ślad"). Chętnie odwołam swoje pozostałe słowa krytyki pod Twoim adresem, nie jestem do Ciebie uprzedzony. Życzę zdrowia i pozdrawiam Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej26 To co straszyło rodziców - dla młodzieży 02.05.05, 23:17 pl.wikipedia.org/wiki/Karol_Marks pl.wikipedia.org/wiki/Engels Odpowiedz Link Zgłoś
513lato Re: Odwołuję że Piotr Lato = 100% marketingu 03.05.05, 09:41 Andrzeju,dzięki za odpowiedź...miło mi, że zweryfikowałes swoje poglądy, żadko się to zdarza, miałem przez ostatnie kilka lat mozność obserwowania internetu po udziale w programie tv i niekiedy straszne rzeczy sie działy, zacietrzewienie, agresja, bezsensowny atak i brak jasności umysłu:) Tu jest kapke inaczej, :) I fajnie, bo da siępodyskutować... Owszem, zgadzam się i czuje tak samo, że to dla ludzi jest moja muzyka, zZAWSZE. Ja swoje z muzyki i tak mam, i nigdy tego nie stracę, satysfakcja z napisania fajnej piosenki lub wykonania jakiejś w dobrym stylu jest ogromna, mi wystarcza, i chciałbym oczywiście, żeby i innym się podobała....bądx co bądź jestem tylko przekaxnikiem, emocji, energii,...a skąd to wszystko płynie?:) Myslę, że każdy z nas zna to miejsce....jest wspólne.... Faktycznie często zamykam oczy, ale to jest mój sposób na przezywanie piosenki, kiedy je otwieram, i widzę te światła, kamery, jurorów....nie powiem, żeby czar pryskał, ale jakaś magia sie ulatnia....i je chyba nie potrafie zrobić czegoś w stylu " Patrz się do kamery!", " Nawiąż kontakt z widzem".... Kontakt jest albo go nie ma....chyba nie chcę, lub po prostu jeszcze nie umiem, wbijać ofensywnie tego kołka..."A masz, słuchaj" ....ja zapraszam, i każdy może ale nie musi z tego zaproszenia skorzystać.....zamknij oczy i poczuj to po mojemu.....zresztą, inni maja większa łatwośc w wykonywaniu piosenek w otwarty sposób, i w sumie chwała im zato....jest wszystkiego po trochu....mysle, że to też odrobine zależy od utworu....te dwa które śpiewałem, miały charakter..a przynajmniej w moim zamysle, melancholijny, smutny, bujający się (1) i wzniosły (2) ...i tak mi samo wyszło jak wyszło.....natomiast wstyd mi strasznie za 1 dźwięk w 2 kawałku.ojojojojoj...:(((( :) Kolejny koncert będzie chyba...a własciwie zdecydowanie wiele ciekawszy....no i Zalef na tv4:) Reasumując....ja jestem cały dla ludzi, bez tajemnic, bez ograniczeń....i robię to z chęcią....bardzo lubie ludzi....chciałbym robic tak, żeby było im dobrze, żeby z muzyki otrzymali tyle co ja od niej otrzymałem, czyli praktycznie cały świat rozmaitych emocji i wzruszeń....taka moja funkcja...a mogłem spokojnie stuydiować ekonomie i mieć juz niezłą pracę, hehehehe ale coś mnie porwało....:))))) zreszta tak samo jest z tym 2 koncertem, naprawde poczułem tak jakby wyraxnie swoja podświadomośc..pchneła mnie w dół, żebym sie podniósł....oby oby!:) Zresztą ja wiem i czuje dość wyraxnie, że ten z kolei program jest kolejnym etapem...coś we mnie kiełkuje i tu ma możliwośc się rozwinąć...własnie wieksza otwartość na scenie....mam przebłyski , w myslach, wiem mniej więcej dokąd to zmierza.....aj, zreszta nieważne, jeszcze będzie okazja o wszystki spokojnie porozmawiać.....tymczasem brat mi płacze, że usi sie uczyc, tak więc.... Do soboty, i może do niedzieli tu. OLE! Kfiato2005 Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_harmon Re: Odwołuję że Piotr Lato = 100% marketingu 03.05.05, 12:49 > ja jestem cały dla ludzi, bez tajemnic, bez ograniczeń....i robię > to z chęcią....bardzo lubie ludzi....chciałbym robic tak, żeby było im dobrze, > żeby z muzyki otrzymali tyle co ja od niej otrzymałem, czyli praktycznie cały > świat rozmaitych emocji i wzruszeń.... Piotrek, i to Ci się naprawdę bardzo dobrze udaje, kontakt ze słuchaczami na pewno nie zależy od tego czy oczy śpiewającego są otwarte czy zamknięte. Ty na scenie jesteś prawdziwy i szczery do bólu i to jest bardzo piękne. Odpowiedz Link Zgłoś
kora.munroe Re: IDOL 4.16 03.05.05, 09:37 Hello Piotrek, Dzieki za odpowiedz w poprzednim watku - fajnie jest poznac prawdziwe intencje, zamiast sie domyslac. Skoro muzyka-melodia jest dla Ciebie najwazniejsza to czy wolisz grac niz spiewac ? Komponujesz cos swojego. Jakie muzyczne gatunki i drogi sa dla Ciebie najbardziej kuszace ? I powracajac do Idola - mam pare pytan. Zakladam, ze skoro pojawiles sie na tutejszym forum to liczyles sie z tym, ze mozesz zostac zasypany pytaniami ;-) ? Jaki klimat panuje wsrod uczestnikow ? Czy polubiliscie sie, czy daje sie odczuc duch rywalizacji ? Czy interesujecie sie opiniami ludzi na temat swoich wystepow, sledzicie fora i rankingi ? A jurorzy ? Jacy sa poza kamera w kontakcie z Wami ? W obecnej edycji jurorzy mnie zazwyczaj irytuja. Ich komentarze sa wysoce przewidywalne, strasznie daje sie odczuc, ze maja swoje ( lub raczej narzucone ) strategie wobec poszczegolnych uczestnikow i trzymaja sie planu w niewielkim stopniu nawiazujac do rzeczywistych dokonan. Czy Wy macie jakis udzial czy wplyw na aranzacje ? Ciekawi mnie, czy np kontrowersyjna aranzacja snu o Warszawie jest wylacznie dzielem Jabca czy Maciek mial wplyw na rockowy klimat tego aranzu ? Mam nadzieje, ze nie zasypalam jakos strasznie pytaniami. Na swoje usprawiedliwienie moge dodac, ze to i tak jedynie niewielka czastka tego co chcialabym wiedziec o Idolu i nie boje sie zapytac ;-) Pozdrawiam Kora Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: IDOL 4.16 03.05.05, 09:51 wlasnie teraz Cie bedziemy meczyc tysiacem pytan i szybko stad uciekniesz ;) czemu Ela tak bardzo nie lubi Dominiki P? czy poza ekranem poznajecie pelne wyniki? bo w tej edycji podaja % glosow na osobe, ktora odpada, ale poniewaz to jedyny wynik wziety z kosmosu, bo nie ma go z czym porownac :/ Odpowiedz Link Zgłoś
aura.ranna Re: IDOL 4.16 03.05.05, 10:10 O, Piotrek :) Miło, ze zajrzałeś na forum i zechciałeś cos dla nas wystukać :) Do pytań dołożę to, które ktoś juz napisał wyżej- o ile możesz cos powiedzieć na ten temat- jak to jest z przydzielaniem utworów? wybieracie sami zgodnie ze swoimi możliwościami, predyspozycjami, z "muzyczną bajką"? metodą- kto pierwszy ten lepszy? A jak jest więcej chętnych do jakiegoś kawałka to ktoś "z góry" decyduje co do kogo pasuje najlepiej? A może poprzez losowanie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
513lato Re: IDOL 4.16 03.05.05, 11:40 KUBISSIMOO! Czemu Ela nie lubi Dominiki...fakt, że jest cos, co Eli przeszkadza w Dominisi, czego ja totalnienie rozumiem...może to te paluszki na mikrofonie:))) Syndrom flecistki, czy jak to Pani Ela nazwała.... Prawda jest taka, że ludzie bywaja podobni, i tak jak niektórzy klaskają, lub strzeklaja palcami, albo jeszcze inne rzeczy wyprawiają odruchowo, tak Dominika ma te poruszające się palce, i z penościa nie nasladuje tu Whitney Houston...po prostu tak ma, a nie ninaczej.... MOże Pani Ela za mocno przypięła Dominice jakies cechy którejś ze swoich uczennic, podobnej , której sympatia nie darzyła...? kto wie.. Jedno wiadomo, nie zna Dominiki, i zmieniła by zdanie diametralnie, gdyby miała taka sposobność....bardzo spokojna początkowo dziewczyna, skryta, mądra i skromna....potrzebuje duzo czasu, żeby sie oswoic z otoczeniem.... Wyników nie znamy, tylko procent odpadającego.... OLE! Odpowiedz Link Zgłoś
513lato Re: IDOL 4.16 03.05.05, 11:33 KORO MUNROE moja droga.... Co prawda wole uzyke od słów, ale niezmienia to faktu, że ludzki głos jest niepowtarzalnym i cudownym instrumentem, który musi zostac wykorzystany! Metoda na Norwega,czy tez po Flamandzku, czyli gra na pianie, ew na gitarze plus śpiewanie w bliżej nieokreslonym języku jest poczatkiem każdej piosenki...w moim przypadku przynajmniej,,,,..i ile radości mi to sprawia, i jakie szczęście jest jesli uda mi sie zrobic coś, lepszego niz 3 razy wczesniej, a mozna to odóznić....da rade stanącz boku swojej twórczości, i ocenić wszystko okiem, uchem słuchacza powiedzmy, i ja zawsze tak robię....emocje nie znaja jezyków....one sa po prostu.... Muzyczne gatunki i drogi - a więc z pewnościa jest to muzyka duszy, muzyka uczuć....raczej predysponowany jestem do tworzenia muzyki molowej, smutnej, ...jeszcze mi nic wesołego nie wyszło....stoi to w opozycji do mojego sposobu bycia na codzień, ale tak juz jest....i pasuje mi w sumie....ostatnimi czasy najbardziej kuszą mnie ściezki soulowe...Stevie Wonder, Sistars, Xavier Naidoo, niektóre produkcje rnB..jak Aliyah, Justin timberlake ( Cruy me a river )....ale to tylko mocny nurt, natomiast ja wywodzę się z Rocka, i akustycznego i elektrycznego....jest natomiast jedna rzecz i jedno słowo, które okreslaja moje podejście do muzyki....MELODIA i WSZECHSTRONNOŚĆ.....to zawsze będzie mi toważyszyć, kiedy myslę o muzyce, o życiu tez w zasadzie....uwielbiam do tego perkusje, rytm, dalej znajduja się poszukiwanie brzmień, czystośc nagrań.....tak to widzę....uwielbiam chóry gospelowe....nie gregoriańskie natomiast..:( :)....chóry, i bedzie ich w mojej muzie troche....uwielbiam bongoski, bebenki w towarzystwie wiolonczeli i trabki na przykład....uwielbiam koszące grunge'owe połączenie akordu i melodii.....lubie rozbudowane utwory typu "Dancing with the wind" zespołu Days of the new ( nota bene chciałbym to odśpiewać w finale, gdybym się tam znalazł, hehehe)...lubię tez bardzo krótkie i proste formy, przejzystą i pełna przestrzeni muzę, jaka graja np dziewczyny, czyli sostry Przybysz....wyłączając Hiphop ....z tego co słysze w olskim hiphopie, czyli w tv viva....przemyka siędo mojego umysłu jedna dwunasta.... tyle na razie o moich zapatrywaniach muzycznych,.... zaznacze jeszcze, że mam sporo materiału na płyte, w sumie na 2 i chciałbym rozpocząc chronologicznie...czyli ukazując też pewna sciezke , ewolucję....utwory które powstały ze 3, 2 lata temu pragnąłbym wydac najpierw....( jezu, alez to brzmi..:) jakbym juz nagrywał płyę niemalże, a do tego jeszcze daleko oj daleko)... GRUPA - super...bardzo liczyłem na to , że ta grupa będzie dopasowana i znajdzie wspólny język, i tak tez sie stało...bardzo mnie to cieszy, baaardzo....czuje dobry przepływ energii, coraz smielszy i coraz bardziej penetrujacy, czyt. dowiadujemy sięo sobie coraz więcej:)....co do rywalizacji, to były jaies przebłyski tego klimatu, ale sladowe, co równiez cieszy....właściwie wszyscy interesuja sie, a zarazem przejmuja tym, co sie o nich mówi i pisze, co jest naturalne i zrozumiałe....ale uspakajamy sie nawzajem, gdyz doświadczenie mamy pewne:))) Z jurorami kontaktu nie mielismy do tej pory....dzień dobry na korzytazu, albo hejho w kibelku:))) fakt, że jurorzy maja swoich faworytów, ale uwierzcie mi kiedy powiem cos takiego, co pojawia się w każdym tego typu progrtamie, z regularnościa zegarka szwajcarskiego....wraz z rozwojem programu wystepuje element zaskoczenia, i tak jest zawsze! odkąd pamietam....1 takim znakiem było odejści eKaroli...niespodzianka, a jednak....tak więc nie spisujcie jeszcze nikogo na sraty....i mysle, ze ten program was jeszcze zaskoczy.... Jeżeli wyjdziemy z jakąs sugestia, zawsze ustalamy wspólnie z Japkiem i Seravka co najlepsze...ale głównie Grzesiu za to odpowiada.... hmmm...no to pierwsza tura FINITO. CZOŁEM Odpowiedz Link Zgłoś
tymma Re: IDOL 4.16 03.05.05, 11:47 Jezu,Piotrek! Ja nigdy nie bawie si w wysylanie sms-ów,a Idola ogladam w rannych powtorkowych odcinkach,jak nie mam co ze soba zrobic,ale gdybys zaspiewal jakis utwor Days Of The New,to jestem w stanie stracic cala kase z karty na sms-y dla Ciebie:)) Swoja droga nie wiedzialam ze jest jeszcze ktos w Polsce kto zna/pamieta ten zaspol. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
513lato Re: IDOL 4.16 03.05.05, 12:10 Hej Tymmo... Jasne że jest...co więcej Travis Meeks, wokalista i właściwie jedyny pozostały członek zespołu..który chyba się rozleciał...planuje wydac kolejną płytkę, pod tą nazwa...całe szczęscie....rewelacyjnie spiewa, i rewelacyjne utwory pisze ten chłopak.... A jaka wersję LA WOMAN zrobił...lepsza od oryginału.... Pozdrawiam....tak samo myslałem o zespole LIVE, aż tu nagle wyskoczyło patu bubków i dziabneło im OVERCOME, i wyszło z tego - " tyle dałbym by zapomnieć cos tam śmostam".... No nic...pozdrawiam i wszystkiego dobrego..podrzuc pare nazw fajnych zespołów, bo widze, że sie w takich orientujesz:) Odpowiedz Link Zgłoś
aasiek Re: IDOL 4.16 03.05.05, 13:00 Witaj Piotrek! :) A słyszałeś może Tantric? Powstali właśnie po rozpadzie (?) DOTN, trzy lata temu wydali płytę. Pozdrawiam i życzę powrotu do zdrowia :) Odpowiedz Link Zgłoś
a_nulaa Piotrek... 27.05.05, 14:01 Tak się właśnie zastanawiałam gdzie i co Piotrek wypisuje w internecie. I jestem. Piotrze, albo raczej panie Piotrku... hheheh, jak to przeczytasz oczywiście, co jak znając moje szczęście nie dojdzie do skutku, to wiedz, że jak wydasz płytę to ja jestem pierwsza w kolejce po nią. Może nie śpiewasz najlepiej na świecie, ale potrafisz dotrzeć do człowieka... i nie wiem dlaczego, ale powiem , że Cię ( pana ;P ) lubię i tak. I to nie dlatego, że byłeś w Big Brotherze czy gdzieś tam jeszcze, bo tego programu nie miałam nawet okazji oglądać... powiem więcej, może to głupie jest, ale jak śpiewasz i siedzę przed telewizorem to zamykam oczy, nie to żebyś nie był przystojny ( bo jesteś i to bardzo ) ale tak jakoś, lepiej mi jest się skupić i odczytać co masz do powiedzenia śpiewając... Jurorami się nie przejmuj... Jak się komuś podoba to nie będzie słuchał co ma do powiedzenia taki Kuba Wojewódzki, z całym szacunkiem do niego... Szkoda, że nie obejrzę jutro IDOLA ( wyższa sprawa, koncert, którego opuścić nie mogę ), bo bardzo mnie ciekawi co zaśpiewasz... ale potem powtórki nie przegapię napewno. Pozdrawiam. Jeszcze tu wpadnę niedługo.. NuLa Odpowiedz Link Zgłoś
tymma Re: IDOL 4.16 03.05.05, 12:32 He;)szczerze mowiac to nie bardzo sie znam..Jestem raczej milosniczka klimatow Nicka Cave`a i Toma Waitsa,czyli generalnie "smuty";)Czyli DOTN pasuje tu idealnie. Moj kumpel byl niedawno na koncercie Meeksa w Nowym Jorku. Na sali okolo 100 osób,Travis na scenie z gitara..Ech..To musza byc koncerty... A co do Overcome,to chyba faktycznie nienajlepszy pomysl po tej idiotycznej przerobce.No..chyba ze bardzo zalezy Ci na trzynastoletnich fankach,ktore znaja tylko ta nowa wersje:DDDDD Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
devojce Re: IDOL 4.16 03.05.05, 19:06 Wreszcie dorwałam się do netu, po 3 dnaich przerwy!!! I mogę wreszcie swój jad wylac i żółcią popluć ;-) Nie podoba mi się, że odpadł Sławek Peca. Prostestuję!!! PRzez Pączka to nawet u babci paczków nie tknęłam bo jak sobie pomyślałam to mnie od razu zemdliło. A pączki babcia robi pyszne :-/ Generalnie podobał mi się najbardziej Uniatowski. Tak mu się przyglądałam w sobotę i przyglądałąm i zastanawiałam sie do jakeigo oaktora on jest podobny. I bingo! W sobotniej stylizacji przypominał ciut Toma Cruisa :-) A tom fajny jest :-D No ale ja nie o tym. Silski mi się nie podobał. PIotrek (sory Kfiato) też mi się nie podobał. No dobra, chory był. NIehc będzie, że to wszystko przez chorobę. Ale pierwszy dźwięk mnie zmasakrował :-/ Pączek nie wzbudza we mnei ani odrobinki sympatii. Irytuje mnie!!! I irytują mnie krytykujący ją jurorzy!!! Po cholerę było ją brać skoro nei umie śpiewać?!? Wcześniej tego eni słyszeli?? Nagle ich olśniło. Barany jedne. A Pączek to mi się kojarzy z taką panią z mięsnego z czasów PRL. Może to ta stylizacja w tych filmikach... To sobie ponarzekałam. Dziękuję. Do widzenia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
poboczny Re: IDOL 4.16 03.05.05, 20:51 Witam na majowym pikniku ludzi na tym forum.No cóż, komentarz do Programu Idol.Generalnie to proponuję dajcie spokój Pączkowi, wiadomo dziewczyna nie śpiewa tak dobrze, jak reszta grupy finałowej.Ona ma świadomość że jest krytykowana przez ogół, ale przypuszczam że udział w finale traktuje jako dar losu i wielką przygodę życia.Z pewnością wie, że niedługo odpadnie. Uniatowski, niezły talent, ale moim zdaniem trochę cwaniakuje.Ostatni występ bardzo przeciętny,ale to wina konwencji programu.Lata 70-te, to nie najlepszy pomysł dla nich. Maciej Silski, to ciekawa postać.Chłopak jest konkretny, wie czego chce, silna osobowość,Po programie da sobie radę.Nie musi go wygrywać.Niech wejdzie do finału i ogłosi wycofanie się.Ośmieszy w ten sposób ten program.Zostanie prawdziwym muzykiem.Taka jest prawda o Idolu. Magda Diaków-młoda, wydaje się z ciekawymi perspektywami na przyszłość.Ostatni występ znakomity.Ale to "wina" utworu.Tak repertuał jest nierówny, jedni dostają lepsze, drudzy gorsze utwory. "Gębofon"- bardzo oryginalna postać, niezwyły dar natury.Moim zdaniem najbardziej niedoceniany uczestnik finału.Zobaczymy , co pokaże dalej. Dominika Pawłowska- jest bardzo dobra i zdolna ! jeszcze pokaże, zobaczycie. Piotr Lato- sympatyczny, ciekawa i miła osobowość.Wydaje się, że jest stworzony do rockowego grania.I w takim repertuarze będzie ok. No i na koniec MOJA PUPILKA- DOMINIKA KASPRZYCKA ! Jest fantastyczną osobowością tego programu.Skromna, urocza, mądre oczy, kultura osobista.Znakomity głos, praktycznie bezbłędny.Czekam na jej przełom w tym programie.Bo jak na razie, to pokazała 50% możliwości.Jest obok Silskiego największym objawieniem Idola. Uff,to na razie wszystko.W sobotę będzie gorąco, oj będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
aura.ranna Re: IDOL 4.16 04.05.05, 09:27 Niech wejdzie do > finału i ogłosi wycofanie się.Ośmieszy w ten sposób ten program.Zostanie > prawdziwym muzykiem.Taka jest prawda o Idolu. Ośmieszać program rozrywkowy? Po co? maciek wchodząc do Idola wiedział na co sie decyduje, a wycofujac sie obraziłby widzow, zwłaszcza tych którzy mu kibicoali, ale nie Idola. Odpowiedz Link Zgłoś
aura.ranna Re: IDOL 4.16 04.05.05, 09:22 devojce napisała: > Generalnie podobał mi się najbardziej Uniatowski. Tak mu się przyglądałam w > sobotę i przyglądałąm i zastanawiałam sie do jakeigo oaktora on jest podobny. > I > bingo! W sobotniej stylizacji przypominał ciut Toma Cruisa :-) A tom fajny > jest :-D No ale ja nie o tym. Toma Cruisa? Hmmm... Sławek wygląda jak brat bliźniak mojej koleżanki (dwujajowy, żeby nie było), i jak go pokazuja to sie szeroko uśmiecham do telewizora i nie mogę sie skupić na śpiewie. Zresztą dla mnie Sławek powinien juz przestać sie bawić w Idola, tylko zabrać się do roboty i wydać porządna płytę. Jak jest taki oblatany w środowisku, to chyba materiał ma juz zebrany, i nie badziemy musieli czekać, jak na niektórych... A kogo przypomina Maciej S.? Nie dawało mi to spokoju i w końcu wiem- przecież on wygląda jak krzyżowka Adama Kozłowskiego i Pauliny Holtz :)) Odpowiedz Link Zgłoś
bazylijka1 Re: IDOL 4.16 04.05.05, 13:43 :) Nie wiem jak to jest z kontaktami Sławka... Jestem z Torunia i ostatnio okazało się, że wszyscy go tu nagle znają i pamiętają ;) Byłby zdziwiony ilu ma przyjaciół ;) Z tego co słyszę i co przeczytałam w rozmowei z nim, opublikowanej w lokalnej gazecie - jego kontakty to kontakty z właścicielami toruńskich knajp, gdzie przygrywa gościom... Niewiele poza tym. Z totalnie plotkarskich ciekawostek, które docierają do mnie z kilku źródeł, wiem też, że jest "praktykującym" biseksualistą (to chyba na plus, moi ulubieni muzycy to w większości homo- albo bi- , może to nie przypadek...?) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: IDOL 4.16 04.05.05, 14:39 heh to by tlumaczylo, czemu prawie w kazdym z tych kilku watkow jakie napisal tu na forum podkreslal, ze ktos lubi/nie lubi gejow :) czyli w kazdym idolu mamy przedstawicieli mniejszosci ach ach jak swiatowo :))) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_harmon Re: IDOL 4.16 04.05.05, 15:13 To już całkowicie jego sprawa; ja ze swej strony mogę dodać tylko tyle, że jeśli to prawda, to świetnie go rozumiem, bo świat jest piękny w swej różnorodności. :) Odpowiedz Link Zgłoś
hebat Re: IDOL 4.16 04.05.05, 15:23 lucy_harmon napisała: > To już całkowicie jego sprawa; ja ze swej strony mogę dodać tylko tyle, że jeśl > i > to prawda, to świetnie go rozumiem, bo świat jest piękny w swej różnorodności. > :) Zgadzam się. I komu może przeszkadzać to, że ktoś kocha ludzi? :) Odpowiedz Link Zgłoś
aura.ranna Re: IDOL 4.16 04.05.05, 17:48 Jak rozumiem, ta opcja nie wyklucza posiadania żony? Uff... to mi ulżyło, nie wszystko stracone ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
hebat Re: IDOL 4.16 04.05.05, 18:11 aura.ranna napisała: > Jak rozumiem, ta opcja nie wyklucza posiadania żony? Uff... to mi ulżyło, nie > wszystko stracone ;)) Ale zaproszeń na ślub jeszcze, mam nadzieję, nie zamówiłaś? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aura.ranna Re: IDOL 4.16 04.05.05, 18:23 > > Ale zaproszeń na ślub jeszcze, mam nadzieję, nie zamówiłaś? ;) Nie, nie- w moim wieku człowiek jast juz na szczęście bardziej rozwazny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bemii Re: IDOL 4.16 13.05.05, 01:37 eh, życie jest niesprawiedliwe! ja tam się muszę kryć z tym jak bardzo Sławka lubię, bo to by zakrawało na pedofilię... ;) (jest 3 lata młodszy ode mnie) jest bi!!! cudnie! jak mój ukochany idol Ola Salo z The Ark :D uwielbiam facetów, którzy są bi. Odpowiedz Link Zgłoś
aura.ranna Re: IDOL 4.16 13.05.05, 07:10 Świetnie. To się dowiedziałam. Mój dowód pokazuje coś jeszcze gorszego ;) I ostrożnie z wątkami pozamuzycznymi, bo tu się potem straszne rzeczy dzieją. Sama widzisz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_harmon Re: IDOL 4.16 13.05.05, 14:41 > ja tam się muszę kryć z tym jak bardzo Sławka lubię Bemolka, jak dotąd świetnie Ci idzie :DD Odpowiedz Link Zgłoś
bemii Re: IDOL 4.16 14.05.05, 11:40 a żebyś wiedziała! :D wiem, że wygląda, jakby mi się to nie udawało...ale prawda jest taka, że gdyby mi się naprawdę nie udawało, to byłoby tu NAPRAWDĘ Bravo Girl :P Odpowiedz Link Zgłoś
ankya Re: IDOL 4.16 04.05.05, 17:48 > Zgadzam się. I komu może przeszkadzać to, że ktoś kocha ludzi? :) Też pozwolę sobie się z Wami zgodzić. :) Niestety jest tak, że czasami niektórym przeszkadza. :/ Ostatnio mieliśmy na zajęciach małą debatę na ten temat i aż bylam zszokowana opiniami niektórych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
bazylijka1 Re: IDOL 4.16 04.05.05, 19:13 > Niestety jest tak, że czasami niektórym przeszkadza. :/ Ostatnio mieliśmy na > zajęciach małą debatę na ten temat i aż bylam zszokowana opiniami niektórych > ludzi. Ludzi czy facetów? Oni najczęściej są w stosunku (tfu tfu!) do homoseksualistów bardzo nietolerancyjni :> A do Sławka nic z tego powodu nie mam. Po prostu trzeba czasem na to forum jakąś plotkę wrzucić ;) Może są tu jacyś współplemieńcy innych uczestników? Nie chodzi o łóżkowe historie w końcu, ale jakieś anegdotki może są? :) Odpowiedz Link Zgłoś
ankya Re: IDOL 4.16 04.05.05, 23:35 > Oni najczęściej są w stosunku (tfu tfu!) do homoseksualistów > bardzo nietolerancyjni Rzeczywiście często tak się zdarza. Lecz mnie zadziwia, że młodzi ludzie, którzy nie urwali się z choinki i nie spadli z Marsa potrafią mieć poglądy a la Roman Giertych. Ale chyba jakaś nieżyciowa jestem skoro takie rzeczy ciągle mnie szokują. Odpowiedz Link Zgłoś
bemii Re: IDOL 4.16 13.05.05, 01:42 kiedyś założyłam na pewnym forum wątek przeciw homofobom. liczyłam, że większość forumowiczów mnie poprze, a przy okazji ujawni się kilku homofobów... okazało się, że poparły mnie 3-4 osoby, reszta to były homofoby... to był dopiero szok! Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_harmon Re: IDOL 4.16 04.05.05, 18:23 Devojce, błagam o nie porównywanie Sławka do Toma C, bo mi się przestanie podobać (Sławek ofkors). Możliwe, że jestem w mniejszości, ale ja lubię mężczyzn, którzy mają w wyglądzie jakiś - nie za duży - pierwiastek kobiecości, na przykład bardzo podobają mi się delikatne rysy twarzy, smukłe dłonie i takaż sylwetka. Czyli wypisz wymaluj jak Sławek. (a Bartek jest tylko wyjątkiem od tej reguły:)) ps przyznaję sama sobie 10 punktów na 10 możliwych za ten na wskroś merytoryczny wpis :/ Odpowiedz Link Zgłoś
ankya Re: IDOL 4.16 04.05.05, 18:35 Ja również nie widze podobieństwa a do Cruise'a, za którym swoją drogą też nie przepadam. > Możliwe, że jestem w mniejszości, ale ja lubię mężczyzn, którzy mają w > wyglądzie jakiś - nie za duży - pierwiastek kobiecości, na przykład bardzo > podobają mi się delikatne rysy twarzy, smukłe dłonie i takaż sylwetka. Czyli > wypisz wymaluj jak Sławek. Lucy, chyba zacznę podejrzewać, że jestes taką jedną moją koleżanką, bo ona ma tak samo :). Jeśli jeszcze kręci Cię Brian Molko z Placebo to na bank. :) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_harmon Re: IDOL 4.16 04.05.05, 18:44 Nie no, Molko to już dla mnie lekka przesada, nie tylko wizualnie ale i wokalnie.:) Poza tym za niski jest.:) Pozdrowienia dla koleżanki.:) Odpowiedz Link Zgłoś
ankya Re: IDOL 4.16 05.05.05, 15:08 Pozdrowię, pozdrowię. :) A Molko jest fajny, ponoć jestem do niego nieco podobna z wyglądu. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
lwica.salonowa Re: IDOL 4.16 05.05.05, 18:58 Molko chyba rzeczywiście ma coś w sobie, nawet mój kolega widząc jego zdjęcie stwierdził, że fajna laska :) Odpowiedz Link Zgłoś
devojce Re: IDOL 4.16 05.05.05, 07:35 lucy_harmon napisała: > Devojce, błagam o nie porównywanie Sławka do Toma C, bo mi się przestanie > podobać (Sławek ofkors). No ja bardzo przepraszam ale co ja poradzę. Tak mnie się kojarzy i już. Znaczy w tej fryzurze z soboty tylko i z półprofilu. Bo tak poza tym to wcale nie jest do Toma podobny ;-) Chociaż ja uważam, że to komplement, a Tom fajny jest. Ale co sie komu podoba. Zostańmy przy tym, że obu nam podoba się Sławek U. A reszta jest milczeniem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tokyo1 Re: IDOL 4.16 04.05.05, 10:35 A ja się tylko wytłumaczę, wrażeń nie napiszę, bo mnie nie było w domciu i nie widziałam Idola:/ ale dziwi mnie to, żę Pączek wciąż się 3ma.. Odpowiedz Link Zgłoś
kora.munroe Re: IDOL 4.16 04.05.05, 10:47 tokyo1 napisała: > ale dziwi mnie to, żę Pączek wciąż się 3ma.. Mysle, ze Nina bedzie w programie jeszcze czas jakis... Uczestnicy o mniej wyrazistych osobowosciach i mniejszej reklamie nie maja szans w glosowaniu widzow. Im wiecej szumu wokol Niny tym wieksze jej szanse na pozostanie :( W rankingu na oficjalnej stronie Nina jest na czwartym miejscu, wyprzedza wszystkie dziewczyny i Bartka. Ocvzywiscie ten ranking moze nie jest do konca miarodajny, ale dotychczas bardzo realny. Karolina i S. Peca wypadli, a w tym rankingu od poczatku byli w ogonie... Odpowiedz Link Zgłoś
ankya Re: IDOL 4.16 04.05.05, 23:42 > Uczestnicy o mniej wyrazistych osobowosciach i mniejszej reklamie nie maja > szans w glosowaniu widzow. Właśnie. Zawsze wydawało mi się, że uczestnicy charakterystyczni i wyraziści cieszą się największym poparciem. Sprawdza się to w przypadku Maćka, Piotrka, Sławka czy nawet Pączka. Ale już ta teoria upadła przy Karolinie Szarubce i upada przy Bartku. Karolinę tłumaczę sobie tak, że ma sposób bycia który może wielu osobom nie odpowiadać. Ale już ni cholerę nie rozumiem tego, że Bartek jest prawie na samym końcu, przynajmniej w tej ankiecie na stronie Idola. Może to dlatego, że w porównaniu z niektorymi uczestnikami jest mało pokazywany? Fakt, że dwa ostatnie występy średnio mu wyszły, ale nie tylko jemu powinęła się noga. Odpowiedz Link Zgłoś
devojce Re: IDOL 4.16 05.05.05, 07:37 ankya napisała: > Ale już ni cholerę nie rozumiem tego, że Bartek > jest prawie na samym końcu, przynajmniej w tej ankiecie na stronie Idola. Jest jedno wytłumaczenie. Bywalcy forum Telewizja nie biora udziału w głosowaniu na stronei Idola! A raczej bywalczynie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kora.munroe Re: IDOL 4.16 05.05.05, 11:40 ankya napisała: > Ale już ta teoria upadła przy Karolinie Szarubce i > upada przy Bartku. Karolinę tłumaczę sobie tak, że ma sposób bycia który może > wielu osobom nie odpowiadać. Ale już ni cholerę nie rozumiem tego, że Bartek > jest prawie na samym końcu, przynajmniej w tej ankiecie na stronie Idola. No coz pewnie sie troszke naraze, ale nie do konca jestem w stanie zrozumiec zachwyty nad Bartkiem :-) Owszem jest przystojny, ale w obecnej edycji wszyscy finalowi Panowie zaliczaja sie do tej kategorii. Zatem uroda spada na dalsze miejsce. Wokal Bartka jest jego najslabsza strona, chlopak musi mocno nadrabiac gebofonowaniem, interpretacja, choreografia. Udramatyzowanie wystepu w klubie pozwolilo mu wyroznic sie i zapasc w pamiec widzom, stad jego awans do finalu, calkowicie zasluzony. Jednak oba wystepy finalowe juz kompletnie nie wyrozniajace sie i nawet nie chodzi o to, ze byly zle, byly po prostu szare. A samo gebofonowanie, choc bardzo fajne, to za ktoryms razem powszednieje i juz go tak nie wyroznia. A Karolina... tu nie mam watpliwosci, byla zbyt antypatyczna, by stworzyc wokol swojej osoby klimat wystarczajacy do przyciagniecia wiekszej grupy zwolennikow. Pozdrawiam Kora Odpowiedz Link Zgłoś
devojce Re: IDOL 4.16 05.05.05, 12:41 kora.munroe napisała: > No coz pewnie sie troszke naraze, ale nie do konca jestem w stanie zrozumiec > zachwyty nad Bartkiem :-) Owszem jest przystojny, ale w obecnej edycji wszyscy > finalowi Panowie zaliczaja sie do tej kategorii. Oprócz Maćka Silskiego :-/ Proszę nie bić. Rzecz gustu Odpowiedz Link Zgłoś
kora.munroe Re: IDOL 4.16 05.05.05, 12:54 devojce napisała: > Oprócz Maćka Silskiego :-/ Proszę nie bić. Rzecz gustu Bic nie bede ;-) Mi sie Maciek podoba. Ale ja zawsze mialam slabosc do dlugowlosych ;-P Pozdrawiam Kora Odpowiedz Link Zgłoś
ankya Re: IDOL 4.16 05.05.05, 15:06 W kwesti wizualnej - jak dla mnie wszyscy finałowi mężczyźni wyglądają przynajmniej ok. Gdybym zobaczyła któregoś z nich na ulicy to pewnie bym się za nim obejrzała. Ale w przypadku Bartka mogłoby się to dodatkowo skończyć zawrotem głowy z zachwytu czy jakimś trwałym wytrzeszczem oczu. :) Odpowiedz Link Zgłoś
aura.ranna Re: IDOL 4.16 05.05.05, 15:26 Wątek nam sie zrobił szalenie merytoryczny, ale może usprawiedliwia nas wiosna? ;) Ale w przypadku Bartka mogłoby się to dodatkowo skończyć > zawrotem głowy z zachwytu czy jakimś trwałym wytrzeszczem oczu. :) Aż tak?! Może jakbym zobaczyła Bartka w tym stroju ze zdjęć z kotem, albo gdyby akurat gębofonował, bo obecnie niestety fryzura psuje cały efekt. I zasłania oczy! :( Odpowiedz Link Zgłoś
ankya Re: IDOL 4.16 05.05.05, 15:29 Mi się fryzura podoba, ale preferuję wersję odsłaniającą oczy. :) Co do stroju ze zdjęć to nie wypada się nie zgodzić. :) > Wątek nam sie zrobił szalenie merytoryczny, ale może usprawiedliwia nas > wiosna? ;) Tylko czekam aż ktoś nas ochrzani. :) Odpowiedz Link Zgłoś
aura.ranna Re: IDOL 4.16 05.05.05, 15:32 > > Tylko czekam aż ktoś nas ochrzani. :) Ciekawe kto się odważy? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_harmon Re: IDOL 4.16 05.05.05, 15:35 DZIEWCZYNY! Przywołuję Was do porządku! ;) ps Fryzura Bartka jest bardzo fajna i nic bym w niej nie zmieniła.;) Odpowiedz Link Zgłoś
aura.ranna Re: IDOL 4.16 05.05.05, 15:39 Czuje się przywołana, ale jak ktos tu zacznie jeszcze plotkowac, to nie ręczę za siebie ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
ankya Re: IDOL 4.16 05.05.05, 15:40 Ja bym chciała napisać, że już nie będę, ale to brzydko tak kłamać. :) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_harmon Re: IDOL 4.16 05.05.05, 15:32 Kora, a dlaczego miałabyś się narazić? Przecież to co piszesz to święta prawda.:) My tu z Bartkiem sympatyzujemy, bo nam jakoś szczególnie przypadł do gustów, ale dostrzegamy, że wokalnie nie jest tak dobry jak Maciek czy Sławek (chyba wszyscy się z tym zgodzicie?). Wprawdzie śpiewa czysto i bardzo przyjemnie się go słucha, ale jego głos jest trochę jednowymiarowy, pozbawiony - jak to ktoś już ładnie napisał – wyżyn i nizin. Nie każdy reperuar jest dla niego odpowiedni. Samo gębofonowanie, choć bardzo ciekawe, w Idolu raczej nie wystarczy. Bardzo chciałabym usłyszeć Bartka w jego własnej twórczości, bo czuję, że on może mieć bardzo interesujące pomysły. Poza tym nie wydaje mi się, żeby Bartek był bardzo wyrazistą postacią. On jest po prostu normalnym, naturalnym, sympatycznym chłopakiem, który nie budzi żadnych kontrowersji i którego wszyscy go lubią.:) W życiu to świetna sprawa, ale telewizja niestety rządzi się swoimi prawami.:( Odpowiedz Link Zgłoś
ankya Re: IDOL 4.16 05.05.05, 15:39 > Poza tym nie wydaje mi się, żeby Bartek był bardzo wyrazistą postacią. On jest > po prostu normalnym, naturalnym, sympatycznym chłopakiem, który nie budzi > żadnych kontrowersji i którego wszyscy go lubią.:) W życiu to świetna sprawa, > ale telewizja niestety rządzi się swoimi prawami.:( Nie jest tak charakterystyczny jak Maciek, Karolina czy nie przymierzając Pączek. Ale wydaje mi się być dosyć wyrazistą osobą, chociażby przez zróżnicowane zainteresowania muzyczne, gębofonowanie, czy - może paradoksalnie - swoją naturalność. Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_harmon Re: IDOL 4.16 05.05.05, 16:10 Najbardziej wyróżniają go gębofonowanie, fryzura, uroda i naturalność.:) Ale widocznie to nie wystarcza. Zróżnicowane zainteresowania muzyczne nie zawsze są dobrze odbierane. Myślę, że ludzie wolą konkrety, a z osobą po której nie wiedzą czego się spodziewać, po prostu nie są w stanie się identyfikować. Moje zdanie na ten temat jest trochę inne, ale ogół chyba tak właśnie rozumuje. Odpowiedz Link Zgłoś
aura.ranna Re: IDOL 4.16 05.05.05, 16:16 Tyle tylko, ze nie wiadomo czy zróżnicowany repertuar w jakim pokazał się Bartek to wynik jego muzycznych fasynacji i poszukiwań, czy raczej ograniczona ilość utworów do wyboru. Bartek gdzieś wspominał co mu najbardziej odpowiada? Bo mnie najbardziej prawdziwy wydawał się w piosence w klubie. Odpowiedz Link Zgłoś
yane.yane Re: IDOL 4.16 05.05.05, 17:36 Eee jakos naciagany jest ten argument, ze "Zróżnicowane zainteresowania muzyczne nie zawsze są dobrze odbierane." Osobiscie wole ludzi, ktorzy maja wlasnie zroznicowane zainteresowania i to nie tylko muzyczne. Nudni sa ci, ktorzy trzymaja sie caly czas jednego gatunku i nie "wysciubiaja nosa" poza niego. A poza tym ludzie, ktorzy sa zdeterminowani na jeden styl muzyczny wczesniej czy pozniej wykladaja sie w Idolu, bo nie potrafia sobie poradzic z ta roznorodnoscia :) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_harmon Re: IDOL 4.16 05.05.05, 17:46 Yane, ależ ja się z Tobą zgadzam, napisałam przecież że to nie jest moje zdanie, tylko obserwacja, że tak myśli duża część oglądaczy.:) Odpowiedz Link Zgłoś
yane.yane Re: IDOL 4.16 05.05.05, 17:50 Wiem, wiem, ale chcialam bronic ogolu ;) Wydaje mi sie, ze wlasnie spora czesc ogladaczy, choc moze nieswiadomie, docenia wlasnie to, ze dany wykonawca potrafi odnalezc sie w roznorodnym repertuarze :) Odpowiedz Link Zgłoś
ankya Re: IDOL 4.16 05.05.05, 18:16 Fajne jest to, kiedy ktoś odnajduje się w różnych gatunkach muzycznych, ale wtedy gdy wynika to z jego zainteresowań, a może i pewnego rodzaju wszechstronności. Natomiast nie trafiają do mnie ludzie, którzy są elastyczni w tym sensie, że zatańczą tak jak im zagrają. Z drugiej strony we wszystkich edycjach Idola darzyłam większą lub mniejszą sympatią osoby jakoś zakorzenione w muzyce rockowej, które do każdego wykonania potrafiły jakoś przemycić ten rockowy element. Ale jak widzimy później bywa różnie - ci o których jeszcze usłyszeliśmy po Idolu średnio mnie przekonują w swojej dzialalności(Ewelina Flinta, Szymon Wydra). Jeśli chodzi o ludzi oglądajacych program, to chyba kibicują oni danej osobie a nie jej poszczególnym wykonaniom - chyba, że ktoś nagle zabłyśnie, albo da mega plamę. To by przemawiało za uczestnikami określonymi w danym gatunku, po takich mniej więcej wiadomo czego się spodziewać i szybciej można sobie wyrobić zdanie na ich temat. Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_harmon Re: IDOL 4.16 05.05.05, 18:32 > Natomiast nie trafiają do mnie ludzie, którzy są elastyczni w > tym sensie, że zatańczą tak jak im zagrają. A tu się z Tobą całkowicie zgodzę, dla mnie koronnym przykładem kogoś takiego był Mariusz Totoszko. Devojce mnie teraz zabije.;) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_harmon Re: IDOL 4.16 05.05.05, 18:35 Z tego co pamiętam, w każdej kolejnej edycji Idola ci zdeklarowani na bardzo konkretny rodzaj muzy mieli największe poparcie. Ale może i rzeczywiście to się jednak równoważy, bo jak popatrzeć na składy wszystkich finałowych trójek czy dwójek, to zwykle był tam ktoś zdeklarowany i jako drugi ktoś bardziej wszechstronny. Nie inaczej szykuje się też tym razem.:) Odpowiedz Link Zgłoś
lwica.salonowa Re: IDOL 4.16 05.05.05, 18:57 Jakoś zawsze byłam za tymi zdeklarowanymi, chociaż oni rzeczywiście często wykładali się na piosenkach nie w ich stylu. Ciekawe jest to, że ci zdeklarowani njczęściej byli rockowi, poza Gosią Kunc i może kimś tam jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_harmon Re: IDOL 4.16 05.05.05, 20:16 Dla mnie ideałem byłby ktoś zdeklarowany, ale ciągle poszukujący nowych brzmień i koniecznie mający szerokie horyzonty muzyczne. Do tego, jeśli zajdzie taka potrzeba, potrafiący się znaleźć w każdym repertuarze.:) Odpowiedz Link Zgłoś
agata_to_ja Re: IDOL 4.16 04.05.05, 11:07 Co do klubu KK z poprzedniej edycji... Dzika Rzeko, jeśli to TY to wiedz, że mnie, i nie tylko mnie, jest bardzo, ale to bardzo przykro. A jeśli było coś nie tak, ale się poprawiło, to odezwij się jakoś. Odpowiedz Link Zgłoś
yane.yane Re: IDOL 4.16 04.05.05, 11:18 Witojcie :D Na poczatku musze doniesc, ze Idol dotarl pod roztoczanskie strzechy i zarowno turysci jak i ludnosc tubylcza sledzi program ;) W sledzeniu zreszta wydatnie pomaga miejscowe piwo Zywiec ;))) Moje numero uno z sobotniego programu to zdecydowanie Magda (poza pierwszym dzwiekiem, kiedy zeby zaczyly mi wyc z bolu ;]). O reszcie juz nic nie bede pisac, bo napisaliscie tak duzo, ze to chyba wystarczy :) Ciekawa jestem bardzo kolejnego koncertu. Mam nadzieje, ze bedzie lepszy niz ten ostatni :) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: IDOL 4.16 04.05.05, 11:34 eeee, Roztocze i miejscowe piwo Zywiec?? to ironia or what? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aura.ranna Re: IDOL 4.16 04.05.05, 11:47 o mamuniu... ściągnięte od bezottkowców kamilkrupicz.pl/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
yane.yane Re: IDOL 4.16 04.05.05, 12:35 O ja glupia, ruda itd. ;))) Zwierzyniec of korz!!! Polecam zreszta (tylko nie naduzywac, bo sie moga marki piw pomylic ;]) :D Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: IDOL 4.16 04.05.05, 12:56 no wlasnie Zwierzyniec swietny jest (chociaz lubelska Perla tez nienajgorsza) ja jade tam w ten weekend, zeby zainaugurowac ogrodek piwny przy browarze :) "i znowu sie mijamy..." Odpowiedz Link Zgłoś
yane.yane Re: IDOL 4.16 04.05.05, 13:47 O to Ci zazdroszcze ;) No wiesz, ogrodek jakby jest juz zainaugurowany ;] A Perla Chmielowa to piw krolowa (to wie kazde dziecko z Lublina) ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: IDOL 4.16 04.05.05, 14:33 nie przeze mnie to ja otwieram nowy sezon ;) Odpowiedz Link Zgłoś
devojce Re: IDOL 4.16 04.05.05, 15:04 yane.yane napisała: > A Perla Chmielowa to piw krolowa (to wie kazde dziecko z Lublina) ;))) I z okolic też ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Sztaba 04.05.05, 12:04 w sobote skaczac po kanalach podczas reklam na polsacie trafilem na nowy koszmar tvnu TANIEC Z GWIAZDAMI, czy jakos tak oj oj tvn zdecydowanie podaza sciezka wloskich stacji telewizyjnych. cudownie :/ najbardziej mnie zdziwilo, ze udzial w tym bierze Adas Sztaba :/ nie wiem czy to on juz nie chcial do Idola, czy to jego nie chcieli w Idolu troche szkoda :/ Odpowiedz Link Zgłoś
aura.ranna Re: Sztaba 04.05.05, 12:21 Może szkoda dla niego, ze sie podpisuje pod tym Tańcem, ale Idolowi słuzy zmiana aranżera. Zdecydowanie odpowiada mi to co robi pan Jabco, chociaż zbyt ciekawa aranżacja wydatnie pomaga Ninie kamuflując jej braki:/ Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_harmon Re: Sztaba 04.05.05, 15:16 Ja mam wrażenie, że Jabco jest dosyć nierówny, ale może Sztaba też był, tylko już tego nie pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
ankya Re: Sztaba 04.05.05, 17:51 Mi jakoś Sztaba bardziej się podobał, nie wyskakiwał z jakimis dziwnymi aranżacjami w stylu tej do "Snu o Warszawie". A co do tego programu o tańcu - wielkie szczęście, że posiadam dwa telewizory, bo reszta domowników to ogląda (dlaczego jest dla mnie zagadką wszechczasów) i nie dość, że musiałabym się bić o oglądanie Idola, to może jeszcze z desperacji i rozpaczy też zaczęłabym na to lukać. Odpowiedz Link Zgłoś
aura.ranna Re: Sztaba 04.05.05, 18:25 Nie moge się za bardzo wypowidac na temat detali, bo w tym sezonie trzeszczy mi polsat, i mam problemy z usłyszeniem wszystkiego, ale odniosłam wrazenie, że aranż "Snu o Warszawie" nie był tak tragiczny jak przedstawili to jurorzy. Nie mam nic przeciwko przeróbkom utworów, dopóki ktos nie chce sie na tym wypromować. Pamietam jak Kowalczyk zrobił "Angie" i opinie, że to była profanacja- a dla mnie spojrzenie świeżym okiem. Ciekawa jestem ile Jabca, a ile Sławka było w "Roxanne", bo ta wersja podobała mi się znacznie bardziej od wczesniejszych. Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_harmon Re: Sztaba 04.05.05, 18:35 Jeśli chodzi o Roxanne i jej różne wersje, to nie jesteś sama. I mnie też gnębi to samo pytanie, ile w tym było Sławka? Ale wydaje mi się, że sporo. Nie mam nic przeciwko przeróbkom, wręcz przeciwnie, ale akurat Sen o Warszawie w takim wydaniu mi się nie podobał. Angie też nie, ale to chyba głównie z powodu marności Kowalczyka a nie samej aranżacji. Odpowiedz Link Zgłoś
ankya Re: Sztaba 04.05.05, 18:38 Mi w Śnie o Warszawie coś nie grało, wlaśnie z powodu aranżacji, bo Maciek zaśpiewał super. Angie już nie pamiętam, ale Kowalczyk mnie nie zachwycał, więc gdybym spadla z fotela z wrażenia to chyba bym to zapamiętała jako ewenement. A w swojej opinii na temat Roxanne czuję się osamotniona. :) Odpowiedz Link Zgłoś
yane.yane Re: Sztaba 04.05.05, 19:43 Sluchajac "Snu o Warszawie" mialam wrazenie, ze wokal i muza zyly calkiem osobnym i niezaleznym bytem. I cos mi mowi, ze uczestnicy Idola maja bardzo niewielki wplyw na aranz. A Sztaba marnuje sie w tyfyny, chodz nie bardzo wiem co tam robi, bo rzadko kiedy te stacje ogladam. Zawsze mozna powziac podejrzenie, ze jest tam dla bufoniastej Molek, bo zdaje sie, ze przygrywa w programch, ktore ona prowadzi ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
hebat Re: Sztaba 04.05.05, 20:57 yane.yane napisała: > Sluchajac "Snu o Warszawie" mialam wrazenie, ze wokal i muza zyly calkiem osobn > ym i niezaleznym bytem. Też miałam takie wrażenie, ale tylko na początku, bo zaraz całkiem "wyłączyłam" muzykę i słyszałam tylko wokal. Naprawdę przydatna umiejętność, uratowała moje uszy już wiele razy. Wystarczy chwila koncentracji i słyszysz tylko to co chcesz. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
kora.munroe Re: Sztaba 04.05.05, 21:39 Mnie aranz Snu o Warszawie nie zachwycil, ale rownie daleko jestem od uznania go za profanacje. Jestem przekonana, ze Maciek rownie dobrze zaspiewalby tradycyjna wersje "Snu... " ale wtedy nie uniknalby porownan z oryginalna wersja Niemena. Mysle, ze wygodniej dla wszystkich bylo zrobienie czegos na tyle innego od wesji pierwotnej, zeby nie mierzyc sie z legenda Niemena. Pozdrawiam Kora Odpowiedz Link Zgłoś
yane.yane Re: Sztaba 04.05.05, 21:49 Ja wlasciwie nic nie mam do aranzu, bo juz gorsze rzeczy w zyciu slyszalam. Chodzilo mi raczej o to, ze Maciek spiewal sobie a reszta grala sobie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lwica.salonowa Re: IDOL 4.16 05.05.05, 21:03 idol.interia.pl/news?inf=619929 Mam nadzieję, że Bartek nie zaśpiewa znowu Jacksona. :) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_harmon Re: IDOL 4.16 05.05.05, 21:32 "W koncercie tym usłyszymy zarówno piosenki The Beatles, Stevie Wondera, Arethy Franklin, Tiny Turner, Michaela Jacksona, Boba Marleya jak i Queen czy Rolling Stones." Oby się tylko na Queen nie porwał. A może, może... Stonesi? No bo co? Maciek - Stevie Wonder Sławek - Bob Marley Piotrek wiadomo Dominika K - Aretha Pączek - Tina T Magda i Dominika P - Jackson i Queen?? Oj, chyba jednak nie tak to będzie wyglądało.:))) Nie mam pomysłu jak to rozdzielić. A może Sławek weźmie Jacksona? Odpowiedz Link Zgłoś
tokyo1 Re: IDOL 4.16 05.05.05, 22:07 Bartek - obstawiam - Bob Marley (może wyjść kicha..:>) lub (lepsza opcja) Rolling Stones, a nawet Queen! Wydaje mi się, że Steviego jednak weźmie Sławek U. Tina-Pączek Aretha natomiast - Dominika P mooże, mogłaby się wykazać skalą:] jeszcze zależy która piosenka.. Odpowiedz Link Zgłoś
yane.yane Re: IDOL 4.16 05.05.05, 22:14 Maciek - Wondera??? Hehe... gdybym byla zlosliwa to napisalabym, ze Wondera powinnien spiewac Piotrek, bo spiewanie z zamknietymi oczami to jego specjalnosc ;] A poniewaz jak wiadomo zlosliwa nie jestem to bede liczyc, ze Kfiato uruchomi chrypke, bo do "Come Together" bardzo by mi pasowala ;))) Moze to wreszcie bedzie ta szczesliwa sobota, kiedy Paczek polegnie, bo tym razem to juz ewidentnie bedzie slychac jej slabiutki, chwiejny glosik ;] Chyba, ze znowu sprytny aranz i podskakiwanie roznych czesci ciala ja uratuje :/ Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_harmon Re: IDOL 4.16 05.05.05, 23:00 To może tak: Piotrek - Beatlesi Maciek - Queen Sławek - Wonder Bartek - Stonesi Pączek - Tina Dominika P - Aretha Magda - Marley Dominika K - Jackson Dwa ostatnie typy zupełnie nie trzymają się kupy, ani w takiej ani w odwrotnej konfiguracji.:] Odpowiedz Link Zgłoś
yane.yane Re: IDOL 4.16 05.05.05, 23:24 Ja bym obstawiala, ze Paczek bedzie mial Jacksona, bo na Tinie to ona totalnie polegnie a Michael jest ja jeszcze jakos w stanie uratowac :) I jakos czuje przez podszewke, ze Maciek bedzie spiewal Stones'ow. Tylko ten Bartek... moze Marley, a moze Queen? W sumie Queen albo Marleya moze spokojnie spiewac, ktoras z dziewczyn i w tym pierwszym widzialabym jakos Magde. Ale pozywiom, uwidim (uslyszym) ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
peace_and_love Re: IDOL 4.16 05.05.05, 22:46 No wreszcie jakiś porządny koncert ;) Przynajmniej tak się zapowiada. Gdybym znała tytuły utworów, to mogłabym obstawiać, kto co wybrał, ale tak to raczej trudno... :) Intuicja mówi mi tylko, że Maciek może zaśpiewa Rolling Stones, Dominika P. Arethę Franklin, Pączek Tinę Turner, a Sławek Wondera albo Queen. Ale moge się mylić hehe. Ja w każdym razie czekam na Stonesów, Queen i Wondera, bo ich uwielbiam. Zresztą Marleya, Beatlesów i Arethę też lubię, no i pan Jackson i pani Turner też zasługują na szacunek, więc bardzo proszę uczestników Idola, żeby nie zmaścili ich kawałków ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: IDOL 4.16 05.05.05, 23:29 porzadny koncert? no tak lubimy tylko te piosenki, ktore znamy, czyz nie? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
peace_and_love Re: IDOL 4.16 06.05.05, 09:07 Nie w tym rzecz. Przecież wszystkie piosenki, które były jak na razie śpiewane są znane. I nie spodziewam się, że w takim programie usłyszę coś nowego. Chodzi w głównej mierze o artystów.. No wybacz, ale ich utwory wywołują we mnie bardziej pozytywne odczucia, niż "Do zakochania jeden krok", czy piosenka o listach poleconych, gdzie jak słyszę ten tekst, to nie wiem, czy się śmiać, czy płakać (nie urażając autorów). Odpowiedz Link Zgłoś
nallega_m Re: IDOL 4.16 06.05.05, 09:27 aaa czy Bartek nie wezmie jacksona skoro w dziecinstwie byl jego fanem? i nawet tanczyc tak jak mj umial... Odpowiedz Link Zgłoś
hebat Re: IDOL 4.16 06.05.05, 09:34 nallega_m napisała: > aaa czy Bartek nie wezmie jacksona skoro w dziecinstwie byl jego fanem? i nawet > tanczyc tak jak mj umial... Jacksona weźmie Sławek. Wizję miałam ;)) Odpowiedz Link Zgłoś