atamanek 29.05.05, 19:20 Witam :) Czas rozpoczac nowy watek.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ankya Re: IDOL 4.32 29.05.05, 19:28 W którym cały czas dyskutujemy na temat występu i wizerunku Kuby Kęsego, dzielimy się refleksjami odnośnie odpadnięcia Piotrka oraz zachowania jury, nieśmiało przypuszczamy a propos nadchodzącego koncertu i podejrzewamy spiskową teorię dziejów. :) Odpowiedz Link Zgłoś
tokyo1 Re: IDOL 4.32 29.05.05, 19:28 Cześć wszystkim ;) Niestety (?) Idola Extra nie widziałam, szkoda, że tego nie powtarzają..ale mniejsza o to. Będzie krótko. Sławek - On mnie do siebie nie przekona i już ;) Zeroognia, jak któraś z Was napisała :) Szkoda, że wczoraj nie odleciał, może nawet zamiast Piotrka.. Dominika - znowu nudno. Ja Jej w finale nie chcę :-/ Co z tego, że pięknie wyglądała.. Maciek - w porządku no, zdziwiłabym się, jakby coś ewidentnie schrzanił. Natomiast ja płyty Teges Nara nie chcę widzieć na oczy. Piotrek - zachowanie jury bez komentarza, bardziej podobał mi się w pierwszym kawałku. Ja tego czlowieka lubię i trzymam za Niego kciuki - może Ci się Piotrek kiedyś uda wydać tą płytę? Jak nie teraz, może za jakiś czas. Bartek - przez pierwszy występ się głównie śmiałam z Bartka a'la Enryke, zabawnie było, ten Jego ruch sceniczny i ciuchy hehe.. Bardziej słuchałam Kultu i było dobrze ;) Chcę go w finale - na pewno razem z Maćkiem (tu przynajmniej wiem, że nie będę się nudziła). A co do tego, kto ma jakie możliwości, pokaże przyszłość czyt. płyty - bo mam nadzieję, że nie wyjdzie tlyko jedna plyta zwycięzcy - obstawiam Sławka NIESTETY. Odpowiedz Link Zgłoś
devojce Re: IDOL 4.32 29.05.05, 21:16 tokyo1 napisała: > Dominika - znowu nudno. Ja Jej w finale nie chcę :-/ Co z tego, że pięknie > wyglądała.. Hm... POsłuchałąm sobie dziś jej występu w Klubie i się zastanwiam co się tej dziewczynie stało. Tak pięnei zaśpiewała. A potem nic. NUda, nuda, nuda (ziew) Jak to możliwe? Nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
poboczny Re: IDOL 4.32 29.05.05, 21:39 devojce napisała: > tokyo1 napisała: > > > Dominika - znowu nudno. Ja Jej w finale nie chcę :-/ Co z tego, że piękni > e > > wyglądała.. > > Hm... POsłuchałąm sobie dziś jej występu w Klubie i się zastanwiam co się tej > dziewczynie stało. Tak pięnei zaśpiewała. A potem nic. NUda, nuda, nuda (ziew) > Jak to możliwe? Nie wiem. Moim zdaniem Dominika jest bardzo niszową śpiewającą dziewczyną.Na pewno ma jeszcze pewne, małe braki w emisji głosu.Talent ogromny.Wiele tematów z Idola nie jest w jej stylu.W poprzednią sobotę, rozmawiałem z Dominiką między innymi na temat jej ulubionych klimatów muzycznych.Powiedziała ,że bardzo lubi Norah Jones.Faktycznie , w takich tematach jest fantastyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
never_never Re: IDOL 4.32 29.05.05, 19:31 NIE!!! byłaś pierwsza!... a tak serio, drogi (jak ja się podlizuję;) atamanku, czy udało ci się pogadać prywatnie z uczestnikami Idola i oczywiście z Kubą K? Jak to jest z tym jego zespołem, to twór okazjonalny, czy można na coś liczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
never_never Re: IDOL 4.32 29.05.05, 19:42 hola atamanku - coś taka lakoniczna! to już nie zdradzisz nic więcej?! ani czy KK ma w kieszeni kontrakt z wytwórnią? ;) ani czy Sławek U jest naprawdę taki nudny jak się wydaje?... ani czy Piotr L jest naprawdę taki naturalny jak się wydaje?... ani czy Bartek S nie umie po angielsku jak się wydaje?... ani czy Maciek S zaśpiewa wszystko byle nagrać płytę jak się wydaje?... ani czy czy Dominika K nie ma "jaj" (sic!) jak się wydaje?... Odpowiedz Link Zgłoś
kasiula1202 Troszke rozczarowana... 29.05.05, 19:36 hej! no właśnie, tak isę czułam, jak się dowiedziałam, że Piotrek odpadł. Miałam nadzieję, że wejdzie do finału i tam troszke pomiesza ;) Przynajmniej coś by się działo :) Ale najbardziej było mi szkoda, bo to strasznie sympatyczny facet i przynajmniej czuje to, co robi i wie, że to jest to :) a nawet kiepska praca wykonana z niesamowitą pasją daje genialny efekt!!! i jest dużo lepsza od plastkiowego kitu komercji... A co do samego finału, to przypuszczam, że wygra Sławek.... :( dzięki "cudownemu" jury :| Ale ja i tak całym sercem jestem z Maćkiem i mam nadzieję, ze on im wszystkim pokaże!!!! :))) buziaki :* Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: Troszke rozczarowana... 31.05.05, 08:51 kasiula1202 napisała: > a nawet kiepska praca wykonana z > niesamowitą pasją daje genialny efekt!!! i jest dużo lepsza od plastkiowego kit > u > komercji... ... no, np. takiemu Rolandowi, to napewno pasji nie można odmówić ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
never_never Re: IDOL 4.32 29.05.05, 19:44 a tak w ogóle to powinien być odnośnik do wątku poprzedniego: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14&w=24474682 Odpowiedz Link Zgłoś
poboczny Re: IDOL 4.32 29.05.05, 20:37 widzieliście , jakie piękne zdjęcia z Idola z wczoraj i z poprzednich odcinków są na stronie www.zoomfoto.pl ? Odpowiedz Link Zgłoś
tokyo1 Re: IDOL 4.32 29.05.05, 20:44 O kurzeee piórko... :D Nie da się powiększyć BUUUUUUUUUU PIękne te fotki :P Odpowiedz Link Zgłoś
poboczny Re: IDOL 4.32 29.05.05, 20:54 oprócz tych zdjęć na www.zoomfoto.pl - polecam, już z możliwością powiększenia zdjęcia z Idola na :www.kapif.pl -w szukaj- wpisać idol. Odpowiedz Link Zgłoś
ankya Re: IDOL 4.32 29.05.05, 21:00 No no no... Zdjęcia rzeczywiście cudne. Tak fotogeniczni ludzie rzadko się zdarzają. :) Z kim trzeba się przespać, żeby móc się zalogować na tej stronie i powiększyć zdjęcia? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
yane.yane Re: IDOL 4.32 29.05.05, 21:05 Po co zaraz spać z kimś? ;))) Wystarczy sie zatrudnic w jakims pismidle i juz :] Swoja droga to ja bym rozumiala dac sie za zrobienie mi dobrego zdjecia, ale za mozliwosc robienia zooma zdjec na jakims www? ;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ankya Re: IDOL 4.32 29.05.05, 21:09 > Po co zaraz spać z kimś? ;))) Wystarczy sie zatrudnic w jakims pismidle i > juz :] Aaa... więc to tak funkcjonuje. :))) > Swoja droga to ja bym rozumiala dac sie za zrobienie mi dobrego zdjecia, ale > za mozliwosc robienia zooma zdjec na jakims www? ;))))) Ale tu chodzi o to JAKICH zdjęć, no sama spójrz. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
schabomil Re: IDOL 4.32 29.05.05, 21:11 ankya napisała: > Ale tu chodzi o to JAKICH zdjęć, no sama spójrz. :))) A ja myslalem, ze tu chodzi o polaczenie przyjemnego z pozytecznym... Uklony: Schabomil Odpowiedz Link Zgłoś
yane.yane Re: IDOL 4.32 29.05.05, 21:11 No patrze, patrze i widze, ale zeby sie az tak poswiecac? ;)))) Mam inne pomysly na zagospodarowanie wlasnego ciala ;] Odpowiedz Link Zgłoś
ankya Re: IDOL 4.32 29.05.05, 21:12 Dlatego pytam Z KIM? Jak się dowiem to się zastanowię czy warto. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
atamanek Re: IDOL 4.32 29.05.05, 21:15 Witam :) Wrzucilam na swoja strone kilka zdjec z wczorajszego koncertu :) Oczywiscie przewaza Maciek ;-p Odpowiedz Link Zgłoś
tokyo1 Re: IDOL 4.32 29.05.05, 21:28 Dziękujemy. Bardzo fajne fotki ;) A jedno jest wyjątkowo zabawne, nieważne które, ja za bardzo zwracam uwagę na szczególy albo patrzę tam gdzie nie trzeba <lol> ;) hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
tokyo1 Re: IDOL 4.32 29.05.05, 21:40 ;))) no to nie jestem sama :p ech te światła Odpowiedz Link Zgłoś
atamanek Re: IDOL 4.32 29.05.05, 21:54 Witam ;)) No ladnie ladnie, zdejmuje to zdjecie, zboczone babki normalnie jestescie ;-ppp Odpowiedz Link Zgłoś
tokyo1 Re: IDOL 4.32 29.05.05, 22:04 ejj noo!! Nieee, zwróć je ;) takie fajne foto Odpowiedz Link Zgłoś
atamanek Re: IDOL 4.32 29.05.05, 22:14 Witam :) Tez tak mysle, ale ale... to byl wypadek przy pracy ;-p Odpowiedz Link Zgłoś
peace_and_love Re: IDOL 4.32 29.05.05, 22:33 Hmm.. Przepraszam bardzo, ale mam jedno pytanie: Czy to "kontrowersyjne" zdjęcie naprawdę zostało usunięte? Odpowiedz Link Zgłoś
atamanek Re: IDOL 4.32 29.05.05, 22:35 Witam :) Nie bylo kontrowersyjne. Ale tak, jedno usunelam. Odpowiedz Link Zgłoś
peace_and_love Re: IDOL 4.32 29.05.05, 22:40 A to dobrze :) Bo już myślałam, że ja mam jeszcze bardziej zwalone poczucie humoru od innych ;) Odpowiedz Link Zgłoś
yane.yane Re: IDOL 4.32 29.05.05, 22:43 To wstaw je jeszcze raz na kfil, bo ja nic nie zauwazylam :( Odpowiedz Link Zgłoś
atamanek Re: IDOL 4.32 29.05.05, 22:44 Witam Nie. Do tego sie wkurzylam na pewna osobe w kolejnym watku o Piotrze a i chyba praca przy kompie nad obrobka zdjec i upal na zewnatrz daja mi sie we znaki. :( Odpowiedz Link Zgłoś
yane.yane Re: IDOL 4.32 29.05.05, 22:52 A to sa same glupoty, wiec sie nie ma co przejmowac. Nie chce byc nie mila, ale autor tamtego watku lubi stwarzac wrazenie, ze wie wszystko, a dodatkowo ma monopol na racje, jest mily, uprzejmy, ma klade itd. A to pozory niestety :/ Taka moja wycieczka osobista ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: IDOL 4.32 30.05.05, 07:53 aa, tam, nie przejmuj sie, tamten watek sluzy wylacznie plawieniu sie przez P- 77 we wlasnych madrosciach, niech sie wiec plawi, skoro nie moze sie inaczej podbudowac ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
ankya Re: IDOL 4.32 29.05.05, 22:45 tokyo1 napisała: > ejj noo!! Nieee, zwróć je ;) takie fajne foto Tak, ja też jestem za przywróceniem tego jakże interesującego zdjęcia. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
yane.yane Re: IDOL 4.32 29.05.05, 22:49 Poniewaz cos czuje przez skorem, ze sie Agi uprosic nie da to nam opisz przynajmniej w zolnierskich slowach to zdjecie :] Odpowiedz Link Zgłoś
ankya Re: IDOL 4.32 29.05.05, 22:53 Opisałabym, ale się wstydze i w ogóle trochę to krępujące. :))) Poza tym zaraz będzie, że mi się wszystko kojarzy i wypatruję nie tego co trzeba. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
yane.yane Re: IDOL 4.32 29.05.05, 22:56 No spoko, wczoraj mi siuil napisala, ze mi sie wszystko kojarzy, wiec sprawa zostanie w domu ;] Odpowiedz Link Zgłoś
ankya Re: IDOL 4.32 29.05.05, 23:01 No dobra, podpowiem tak dyplomatycznie: zakładanie jasnych, lnianych spodni niesie ze sobą pewne ryzyko dotyczące tego, że może wcale nie być tak, że najważniejsze jest niewidoczne dla oczu. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
peace_and_love Re: IDOL 4.32 30.05.05, 08:32 :D A moją uwagę zwrócił inny szczegół :)) Tego nie zauważyłam. Widać patrzę CAŁKIEM nie tam, gdzie powinnam heh ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ankya Re: IDOL 4.32 30.05.05, 09:49 No proszę, a jaki? :) (Że też sobie nie zapisałam tego zdjęcia żeby móc je dokładnie zlustrować) :))) Odpowiedz Link Zgłoś
peace_and_love Re: IDOL 4.32 30.05.05, 13:44 Ja tamtego zdjęcia w ogóle nie zauważyłam :) Chodzi mi o inną fotkę, ale nie napiszę którą, bo to głupie jest ;) Tym bardziej, że tylko ja tam widzę coś dziwnego, więc nie będę się ośmieszać :D Odpowiedz Link Zgłoś
peace_and_love Re: IDOL 4.32 30.05.05, 22:26 Nie, nie chodzi o fotkę Macieja. Przynajmniej nie mnie :) To mogłoby się zamienić w konkurs "Kto znajdzie więcej zabawnych szczegółów na zdjęciach atamanki/-ka? ;)" Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej26 Re: IDOL 4.32 31.05.05, 00:52 Czy Wy sobie z nas żartujecie, czy powiększacie wszystkie zdjęcia atamanka i je analizujecie, jak nie przymierzając w filmie "Powiększeniu" Antonioniego? Patrzę i patrzę i nic nienormalnego ani dziwnego nie widzę. Podejrzewam że znowu chodzi o Waszego ulubieńca Bartka. Odpowiedz Link Zgłoś
ankya Re: IDOL 4.32 31.05.05, 09:42 andrzej26 napisał: > Czy Wy sobie z nas żartujecie, czy powiększacie wszystkie zdjęcia atamanka i > je analizujecie, jak nie przymierzając w filmie "Powiększeniu" Antonioniego? Nie, my po prostu takie spostrzegawcze jesteśmy. :) Fachowo to się nazywa sokole oko. :) Odpowiedz Link Zgłoś
hebat Re: IDOL 4.32 30.05.05, 18:37 peace_and_love napisała: > Ja tamtego zdjęcia w ogóle nie zauważyłam :) Chodzi mi o inną fotkę, ale nie > napiszę którą, bo to głupie jest ;) Tym bardziej, że tylko ja tam widzę coś > dziwnego, więc nie będę się ośmieszać :D Jeżeli chodzi o to zdjęcie co myślę to ja też to widzę i to rzeczywiście dziwne. Od razu mi się w oczy rzucilo. Odpowiedz Link Zgłoś
ankya Re: IDOL 4.32 29.05.05, 21:28 Że sie powtórzę - bardzo fotogeniczni ludzie. :) Stroje i ogólny look Dominiki Kasprzyckiej - obłędny i cudny. Ale trochę mało Bartka. :) Tym bardziej, że na jego widok to chyba aż chce się zdjęcia robić. :) Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: IDOL 4.32 29.05.05, 22:05 atamanek napisała: > Oczywiscie przewaza Maciek ;-p slusznie :D Odpowiedz Link Zgłoś
aasiek Re: IDOL 4.32 29.05.05, 22:15 A jak Maciek, Dominika i Sławek hm... kwieciście wyglądają ;) Odpowiedz Link Zgłoś
schabomil Re: IDOL 4.32 29.05.05, 21:37 atamanek napisała: > Witam :) > Czas rozpoczac nowy watek.... To jedziemy z teoria spisku :) : www.wygrajsukces.com.pl/galerie/2003/3.html www.wygrajsukces.com.pl/galerie/2003/30.html www.wygrajsukces.com.pl/galerie/2003/27.html Przepytac, sprawdzic bilingi, skonfrontowac. Albo od razu uniewaznic wybory ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: IDOL 4.32 29.05.05, 21:59 > Przepytac, sprawdzic bilingi, skonfrontowac. Albo od razu uniewaznic wybory ;) lub czasopisma :) Odpowiedz Link Zgłoś
d0minika Re: IDOL 4.32 29.05.05, 23:02 Skoro już linkami rzucacie: www.wokal.vel.pl/dominika%20kasprzycka.html :) Odpowiedz Link Zgłoś
poboczny Re: IDOL 4.32 -występ Dominiki Pawłowskiej na TV4 30.05.05, 00:06 tak, o różnych p...łach mówi się na tym forum, a ja chciałem zasygnalizować, że najlepsze wykonanie sobotniego koncertu miało miejsce podczas koncertu Idol Ekstra.Dominika Pawłowska zaśpiewała utwór Georga Bensona pt "This Masquerade" z albumu "Breezin".Wykonanie fantastyczne ! Najlepsza...a nie już w Idolu !.Dlaczego tak to podkreślam ? Bo program ten niszczy autentyczny wizerunek utalentowanej osoby, poprzez komercyjną fabułę, schematyczne narzucanie uczestnikom pewnych konwencji i na dodatek z określonej listy utworów.Niektórzy dają sobie z tym radę lepiej, niektórzy gorzej. To nie jest sprawiedliwe.Przez takie coś wielu finalistów nie pokazało 50 procent swoich możliwości.A czasami, wręcz ośmieszało się.Przykład Magdy Diaków z Queen, czy Dominiki Kasprzyckiej z Tiną Turner.Sławek Uniatowski śpiewający Ricki Martina ? dlaczego musiał się upokorzyć? do tak beznadziejnej piosenki, żenującej pseudogwiazdy Muzyki. Kto powiedział,że życie jest sprawiedliwe ? Najważniejsze jest ukryte, obok, dalej, głębiej. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: IDOL 4.32 -występ Dominiki Pawłowskiej na TV4 30.05.05, 00:19 Dominika byla faktycznie swietna (pomimo sredniego poczatku) natomiast co do Magdy Diakow to wez pod uwage, ze kilku osobom (wliczajac mnie) jej wersja WE WILL ROCK YOU sie podobala, wiec 'osmieszanie sie' to chyba za mocne slowo ;) pe.es uwielbiam Twoje pisanie. dekonstrukcja jezyka polskiego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
yane.yane Re: IDOL 4.32 -występ Dominiki Pawłowskiej na TV4 30.05.05, 00:29 Oj kazdy widzi to co chce i czyta to co chce. Wiele osob zauwazylo Dominike i wiekszosci byly to bardzo pochlebne opinie. A to nie nowosc, ze najlepsze wystepy byly juz finalistow sa zawsze w IE po koncercie glownym. > Bo program ten niszczy autentyczny wizerunek > utalentowanej osoby, poprzez komercyjną fabułę, schematyczne narzucanie > uczestnikom pewnych konwencji i na dodatek z określonej listy utworów. Chwila moment, albo mowimy o dwoch roznych programach, albo cos ze mna nie halo. Przeciez ci ludzie wiedza jak wyglada Idol, znaja jego formule. Nie marudz wiec, ze ktos im narzuca taka a nie inna konwencje, bo oni swiadomie weszli w to. Odpowiedz Link Zgłoś
poboczny Re: IDOL 4.32 -występ Dominiki Pawłowskiej na TV4 30.05.05, 00:54 Moim zdaniem tu nie chodzi o świadomość tych młodych ludzi, na co oni decydują się przy wejściu do takiego programu.Problem wydaje mi się bardziej złożony.Niezależnie od konsekwencji występów w Idolu,występuje efekt ciśnienia-parcia.Wydać płytę, zostać muzykiem.A to często bez wykształcenia muzycznego.A jak są już w środku , doznają rozczarowania.Ile osób ten program już pogrążył w różnych edycjach i etapach.Boją się otwarcie do tego przyznać i zamykają się w czterech ścianach.Dominika Pawłowska, mam nadzieję twardo będzie chodzić po ziemi i uda się jej cos muzycznie osiągnąć.Ma już zespół, a to już podstawa.Bo Idol już jej raczej nie pomoże (chciałbym się mylić) No i tyle :) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: IDOL 4.32 -występ Dominiki Pawłowskiej na TV4 30.05.05, 01:06 osobom tak uksztaltowanym jak Dominika IDOL moze jedynie pomoc dajac im rozpoznawalnosc. teraz bardzo duzo zalezy od samych uczestnikow, bo moge to swietnie wykorzystac (casus Brodki), lub odpuscic i zejsc na margines (casus Violi Brzezinskiej, ktora po sukcesach w SZANSIE NA SUKCES i w opolskich Debiutach zdobyla b. duza popularnosc i nigdy z tego nie skorzystala, bo nie bardzo chciala/umiala) Odpowiedz Link Zgłoś
devojce Re: IDOL 4.32 -występ Dominiki Pawłowskiej na TV4 30.05.05, 22:48 kubissimo napisał: > lub odpuscic i zejsc na margines (casus > Violi Brzezinskiej, ktora po sukcesach w SZANSIE NA SUKCES i w opolskich > Debiutach zdobyla b. duza popularnosc i nigdy z tego nie skorzystala, bo nie > bardzo chciala/umiala) Z dobrze poinformowanego źródłw wiem, że Viola jest mocno zaangażówana w ruchy kościelne. I generlanei ciężko się z nią z tego powodu pracuje i nie bardzo idzie się dogadać. Fanatyzmem podobno zalatuje. Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: IDOL 4.32 30.05.05, 07:54 gwoli scislosci - to nie jest krzyzyk z Taize, tylko franciszkanski :) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: IDOL 4.32 30.05.05, 10:40 a teraz daje dowod wysokiej kultury nie piszac tego, co mi sie pcha na usta (klawiature) ;) w kazdym razie zapala sie kontrolka, ze Dominika K moze sie skupic na tworczosci oazowej (tak jak Viola Brzezinska, czy Mieczu Szczesniak, artysta rozdarty) Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: IDOL 4.32 30.05.05, 21:20 spiewalam kiedys i z jednym, i z drugim. Violka o wiele sympatyczniejsza i w ogole, rowna babka ;) tylko chyba faktycznie ma w zyciu inne cele. a moglby bardzo ladny glos zaistniec na polskiej scenie. Mieczu to porazka :/ zadufany w sobie, zarozumialy bufon :/ Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: IDOL 4.32 30.05.05, 21:37 Viole kiedys znalem osobiscie i bardzo milo nam sie gadalo :) naprawde szkoda, ze wybrala to, co wybrala :/ no ale nic na sile ;) a Miecza nie znam i nie planuje poznac w najblizszej przyszlosci a gdzie Ty z nimi spiewalas? Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: IDOL 4.32 30.05.05, 21:47 czasem robie zaplecze roznym wiekszym i mniejszym gwiazdom - spiewam w chorkach :) ale nie u Ivana ;))) laaaaj... :P Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: IDOL 4.32 30.05.05, 18:32 Po polsku prawie tak samo dobrze jak po angielsku :-) Jesli Dominika nie odpadnie z Bartkiem w najblizsza sobote to przy dobrym doborze repertuaru w finale moze nawet wygrac. Flinta i Wydra tez byli pewniakami swego czasu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: IDOL 4.32 30.05.05, 19:04 hesus, naprawde Ci sie podoba? nie wiem ile ona miala lat nagrywajac ten kawalek, ale brzmi jak dziecko :/// Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: IDOL 4.32 30.05.05, 19:39 Mimo wszelkich niedoskonalosci tego wykonania - tak podoba mi sie. A nagrywala to pewnie niedawno i brzmi bardzo podobnie do wersji idolowoklubowej, ktora zyskala sobie przychylnosc ponad 50% glosujacych. Ale przeciez nie od dzis wiadomo, ze w Polsce co drugi to skryty pedofil ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
devojce Re: IDOL 4.32 30.05.05, 22:41 d0minika napisała: > Skoro już linkami rzucacie: > www.wokal.vel.pl/dominika%20kasprzycka.html > :) A ja znam ten głos, który ją zapowiada :-D Tralalalala... ZNaczy właściciela głosu też znam. I to bardzo dobrze, hi, hi. Odpowiedz Link Zgłoś
highway_star Re: gdybym był w jury ... 29.05.05, 23:40 ...i Sławka-podnudziarza nie lubił poprosiłbym go o zaśpiewanie np."Oddechu szczura" Maanamu a potem coś Sex Pistols :PPP a jakie są Wasze typy pieśni na których finaliści wyłożyliby się ? Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: gdybym był w jury ... 29.05.05, 23:46 laaaajlajlajlajlaaaaaj dla calej czworki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
yane.yane Re: gdybym był w jury ... 29.05.05, 23:56 Dla calej czworki tzw. jurorow? :] Odpowiedz Link Zgłoś
ankya Re: gdybym był w jury ... 30.05.05, 00:34 Nie wiem na czym mogliby się wyłożyć (oprócz czarnych oczu, czarnej dziewczyny, piosenki z Titanika itp.), ale z tego co fajnie byłoby usłyszeć, tak gdybym ja wybierała im piosenki, to: Dominika - "The Trick is to Keep Breathing" lub "Milk" Garbage Sławek - coś Red Hot Chilli Peppers Maciek - coś Nine Inch Nails - zobaczymy, czy rzeczywiście poradzi sobie ze wszystkim :) Bartek - coś po polsku, może Pidżama Porno, Houk albo "Nie stało się nic" Gawlińskiego. Jakbyśmy mieli pozwolić mu na angielski, to "Song2" Blur lub "Breathe" Prodigy (Leszczu mnie natchnął :) No to sobie potypowałam, ciekawe ile z tego się sprawdzi. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
never_never Re: gdybym był w jury ... 30.05.05, 16:30 ponieważ jury tworzy Banda Czworga a naszych "idoli" pozostało czworo byc moze każdemu uczestnikowi przydzielą jednego jurora, który będzi wybireał piosenkę i tak dla naszych "idoli" byc może całkiem nieźle byłoby gdyby piosenki do wykonania w następnym koncercie wybierali: 1. Leszczyński - Uniatowskiemu 2. Cygan - Szymoniakowi/Kasprzyckiej 3. Wojewódzki - Silskiemu 4. Zapendowska - Kasprzyckiej/Szymoniakowi ale... może być całkiem inaczej: 1. Wojewódzki - Szymoniakowi 2. Leszczyński - Kasprzyckiej tylko... tu brak mi chwilowo konceptu... KOMU z jury może nie podobać się Uniatowski? (tu może jedynie Wojewódzki mógłby cos zamieszać) a KOMU Silski? Odpowiedz Link Zgłoś
peace_and_love Re: gdybym był w jury ... 30.05.05, 19:03 Oj ja bym im bardzo chętnie podobierała piosenki :] Ale jeden koncert to za mało, żeby w nim zawrzeć wszystko, co bym chciała usłyszeć. Miałabym tylko problem z wyborem czegoś dla Bartka, bo nie lubię jego głosu i raczej by mi się nie spodobał w żadnym repertuarze. Nic mi do niego nie pasuje :) Hmm.... no może ewentualnie coś Michała Bajora. A co do pozostałych: Dominika- "I shall believe" Sheryl Crow, "For the first time" Kenny Loggins, "I know" Jude,... jej liryczny, balladowy głosik widzi mi się tylko w takich kawałkach :) Maciek- coś Pearl Jam, np. "Release me" Sławek- "Winter's tale" Queen. Przez całe życie na nikogo nie zagłosowałam, ale gdyby to zaśpiewał (tak ładnie, jak myślę ;)) to bym zaszalała i wysłała może nawet 2 smsy! Choć skóra mi cierpnie na myśl o tej rozpuście. Ewentualnie coś po polsku- "Perfect Guy" Polucjantów ;) Generalnie nie siliłam się na zbytnią oryginalność, ani na ciekawe i zaskakujące połączenia. Lubię to, co sprawdzone, tradycyjne i smaczne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
devojce Re: gdybym był w jury ... 30.05.05, 22:55 A ja wiem też co bym chciała usłyszeć. Ale nei usłyszę, ponieważ o moich ulubionych zespołach słyszało bardzo niewielu ludzi w Polsce :-( No trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
ankya Re: gdybym był w jury ... 30.05.05, 23:24 A mnie dzisiaj oświeciło, między jednymi ćwiczeniami a drugimi, że Maciek mógłby zaśpiewać "Loverman" Nicka Cave'a, ciekawa byłabym tego. A póżniej, między jednym piwem a drugim, oświeciło mnie, że Sławek mógłby się wziąć za coś U2. A dla Bartka miałabym kilka propozycji. Tylko że, do jasnej ciasnej, wszystko po angielsku. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kalamburka_89 Re: IDOL 4.32 29.05.05, 23:51 W związku z wczorajszym występem Kuby Kęsego chciałam zapytać grzecznie, czy ktoś nie ma może jakichś mp3 Kuby z poprzedniej edycji. Posłuchałabym sobie... bo... a tak jakoś ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
never_never Re: IDOL 4.32 30.05.05, 17:39 a tak przy okazji to z kalendarium tej edycji spory niefart mają jeżeli finał wypada za dwa tygodnie to wtedy zdaje się jest festiwal w Opolu i trochę targetu znowu im ubędzie (zwłaszcza jeżeli w sobotę w Opolu będą jakieś Superjedynki czy coś w tym stylu;) Odpowiedz Link Zgłoś
kassawa Czat z Piotrkiem Lato 30.05.05, 17:50 Miłej lektury : Dziś w nocy, na oficjalnej stronie internetowej "Idola" odbył się czat z Piotrem Lato- bohaterem pierwszej edycji "Big Brother'a" oraz finalistą czwartej edycji "Idola". Poniżej zapis rozmowy. -Co myślisz na temat Jacka Cygana? -Przez trzy edycje bardzo lubiłem Cygana. Jego wypowiedzi miały swoją melodię, ale Cygan troszeczkę stracił podczas tego całego zamieszania w moim przypadku. Ta cudowna cecha Cygana ustąpiła niezadowoleniu, że jestem w programie. Szkoda. Ale przed chwileczkę uścisnęliśmy sobie dłonie i za tydzień umówiliśmy się w tym samym miejscu i o tej samej porze. -Z kim zaprzyjaźniłeś się najbardziej? -Pączek, Silski, Pawłowska, Uniatowski, Bartek Szymoniak, Peca Elmo, Szaruba, oczywiście nasza cudowna Domina Kasprzycka (nasz ostatni rodzynek), Madzia Diaków i cała ekipa. -W jakim klimacie chciałbyś nagrać płytę, czy chcesz ją robić całkiem od nowa? Podobno masz już materiał na trzy płyty? -Na dwie i pół... Melodia, dziwna perkusja, Bongowski, smyczki, gitary akustyczne i elektryczne, chór gospelowy (zboczenie prywatne), trąbki, obowiązkowo Latino, melancholia, chore wizje. Prawda, zamknąłem się na 2 lata w mieszkaniu, pisałem piosenki i to wszystko powstało poza kontaktem ze światem. Wyszło tego dużo. -Dlaczego w "Big Brother" pokazywałeś się jako Rockman, Metalman etc, natomiast w "Idolu" wybierałeś repertuar popowy, podobny do tych zachodnich słodkich gwiazd? -Wybór repertuaru to bardziej skomplikowane zagadnienie. Niestety, w żadnym z koncertów nie znalazłem repertuaru odpowiedniego dla siebie, bądź też został on przydzielony komuś innemu. Czekałem na koncert rockowy, gdzie można byłoby wyjść z chrypą. Oglądajcie TV4 za tydzień. -Który z koncertów najmilej wspominasz? -Półfinałowy, pierwszy finałowy "King and Queens" i dzisiejszy. I jeszcze następny jurorski- wspominałbym... ale niestety. -Kto według Ciebie wygra ten program? Kto jest najbardziej pewny siebie? -Wydaje mi się, że wygra Maciek Silski (jeśli nie zrezygnuje). A pewność siebie Sławuś chyba zacząć ostatnio tracić, jednak nie ma wątpliwości, że ma najciekawszy wokal męski. -Jak oceniasz swój występ w "Idolu"? Czy zauważasz postępy w swoim śpiewaniu? -Jestem niezadowolony. Zawiodłem i siebie i ludzi, którzy pokładali we mnie nadzieje, łącznie z jury. Czułem, że Kuba Wojewódzki pokładał we mnie jakieś swoje osobiste nadzieje i tak jakby przykro mi jest, że ich zawiodłem. Szczególnie, że wiem jak śpiewam swoje klimaty. Żałuję, że nie miałem okazji zaśpiewać konkretnie rockowego kawałka. Nie byłem w stanie przygotować się do tych utworów, które nam zaserwowano, bądź też odsiecz w postaci odsłuchu przyszła za późno (poważnie). -Czy to nie jest przypadkiem tak, że masz zbyt wiele zainteresowań? To oczywiście nie musi być wadą, ale czy w Twoim przypadku to nie jest niezdecydowanie wynikające z tego, że być może jeszcze nie trafiłeś na swoją mocną dziedzinę? -Trafiłem. Jest to pisanie piosenek, śpiewanie piosenek i rysowanie. Fakt, że chciałbym wszystkim zająć się sam od A do Z, natomiast mam braki w technologii i nie umiem sam sobie zorganizować konkretnego nagrania. Pisanie i przeżywanie utworów, tworzenie melodii na tle akordów, układanie koncepcji jak te utwory mają się prezentować oraz praca w studiu nagraniowym- są to rzeczy, które dają mi wielka przyjemność i znajduję w nich spełnienie. Pomimo, że bardzo fajny- pamiętajcie, że program "Idol" jest tylko programem telewizyjnym i nie może on połknąć ludzi zarówno tych przed telewizorami, jak i uczestników. -Obserwując Ciebie, wydaje mi się, że świetnie nadajesz się na prezentera TV. Masz fajny charakter, prezencję i zachowanie. Co ty na to? Jeśli miałbyś wybór: prezenter albo własna płyta, to co byś wybrał? -W tym przypadku nie znam innej literki poza B. Prezenterki próbowałem i wtedy mi nie wychodziło. -Jak myślisz, co sprawiło, że dzisiaj odpadłeś? Byłeś najsłabszy czy to wynik propagandy jury? -Nie, nie byłem najsłabszy, ale sprawił to mój poprzedni koncert. -Jaki jest Twój najprzyjemniejszy moment z "Idola"? -Ludzie i momenty z nimi spędzone, moje półfinałowe wykonanie, cały czas spędzony na oczekiwaniu w etapach castingowych, wino i gadki do rana w trakcie trwania finału, wymiana dobrej energii i co więcej- produkowanie dobrej energii, wybór repertuaru i związane z nim nadzieje (niestety nie spełnione), obiad w brazylijskiej knajpie w której sami sobie gotowaliśmy, zęby Pawłowskiej, klimat z Silskim (a patrz, teraz to ja jestem Czarzasty), dzikie łosie z Uniatowskim, klaksony z Pączkiem, wieczory i noce spędzane z ludźmi z "Idola", impreza w Melodii, impreza w Regeneracji, stopy tancerki salsy, Banda Grzesiów, piłka nożna, piwo, słonko, zielona trawka, latynoskie rytmy, wyjazdy w plener, masaże (które tylko ja robiłem), Serafke i aranże Jabca, dużo Stevie Wondera, fantastyczne tancerki, nasze oryginalne obiady w Ibisie, golenie brody i... dzisiejszy wieczór! -Czy wróciłbyś do programu, gdyby teraz któryś z uczestników zrezygnował? -Nie. -Jakie masz plany na życie, taka osobowość powinna pokazywać ludziom dobrą drogę, co o tym sadzisz? -Zawsze będę przedstawiał i proponował ludziom, których spotykam w tej wędrówce, to co myślę, to co czuję i dlaczego tak właśnie czuję. Zawsze będę proponował emitowanie i szerzenie dobra, fajnej energii, wielkiego brechtu z całego tego życia, Love, Peace, Muzika, tolerancji, zrozumienia drugiego człeka, pomarańczy, szczęścia i wielu innych rzeczy! Musimy kończyć, pozdrawiam serdecznie i muchos gracias por wszystkos pytanos. To pisałem ja, Jarząbek, Kfiato Szmato Lato! Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: ponawiam pytanie do kubu 30.05.05, 17:53 O zarzuty względem muzyki chrześcijańskiej. Jest nowy wątek, wiec mógł nie zauważyć. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: ponawiam pytanie do kubu 30.05.05, 19:36 krotko mowiac, bo pogoda nie nastraja do snucia wykladow, w Polsce 95% wykonawcow podpisujacych sie pod tym gatunkiem uprawia muzyczna grafomanie, zarowno od strony brzmieniowej, jak i tekstowej perelki takie jak Antonina Krzyszton trafiaja sie bardzo rzadko, a i one z reguly nie zamykaja sie w obrebie tego jednego gatunku Odpowiedz Link Zgłoś
aura.ranna Re: IDOL 4.32 30.05.05, 18:03 Biedny polsat ;) Za to Idola będę oglądać sami znawcy tematu i wybór będzie nieprzypadkowy i przemyślany oraz słuszny :) Odpowiedz Link Zgłoś
never_never Re: IDOL 4.32 30.05.05, 18:11 no może i tak, a może nie...;) biorąc pod uwagę że bardzo wysoka frekwencja spowodowała że Francja jednak powiedziała konstytucji UE "nie" i to pomimo agitacji Leszczyńskiego:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
aura.ranna Re: IDOL 4.32 30.05.05, 18:16 cóż, jak wiemy w tej edycji jurorów juz nikt nie słucha ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: IDOL 4.32 30.05.05, 18:19 PROTOKÓŁ z obrad Jury 8 Konkursu Piosenki "Wygraj Sukces" Tarnobrzeg 22.06.2003 r. JURY W SKŁADZIE: ELŻBIETA ZAPENDOWSKA pedagog, korepetytor emisji głosu (...) III Kategoria wiekowa 14 - 16 lat I miejsce DOMINIKA KASPRZYCKA z Suchedniowa II miejsce MAGDA DIAKÓW z Pyskowic ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: IDOL 4.32 30.05.05, 18:24 bigrock napisał: > PROTOKÓŁ > z obrad Jury 8 Konkursu Piosenki "Wygraj Sukces" > Tarnobrzeg 22.06.2003 r. > > JURY W SKŁADZIE: > > ELŻBIETA ZAPENDOWSKA > pedagog, korepetytor emisji głosu > (...) > > III Kategoria wiekowa 14 - 16 lat > > I miejsce > DOMINIKA KASPRZYCKA z Suchedniowa > > II miejsce > MAGDA DIAKÓW z Pyskowic I co chcesz przez to osiągnąć? Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: IDOL 4.32 30.05.05, 18:29 Kto powiedzial, ze cos chce przez to osiagnac? Odpowiedz Link Zgłoś
never_never Re: IDOL 4.32 30.05.05, 18:37 oj jak ja lubię ludzi którzy wysyłają takie seriozne posty w taki dzień jak dziś;) - to do P77 oczywiście ja mam właśnie 32 stopnie w pokoju a w komputer świeci mi słońce... zimny browar wcale nie pomaga i chyba dostaję przegrzania mózgu... jak się ma odkrycie bigrocka do mojej spiskowej teorii dziejów i wywalenia przez jury Piotra Lato? czy to Dominika ma być tym czarnym koniem tej edycji? ależ bigrocku, ponieważ wcześniej wygrała Brodka to teraz MUSI to być Uniatowski, nie rozumiesz?!;) Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: IDOL 4.32 30.05.05, 18:57 Nie mam nic przeciwko wygranej Uniatowskiego, wrecz przeciwnie. Z tej czworki, ktora zostala, najmniej mam ochote na wygrana Silskiego. Jakkolwiek glosem operuje swietnie, to kompletnie nie interesuje mnie jego potencjalna teges plyta tego nara ;-) Zdecydowanie wole przynudzanie Uniatowskiego czy Kasprzyckiej chocby dla samej niebanalnej barwy glosu (barwa Silskiego jest raczej przecietna), wzglednie gemobofon Bartka. Przed I koncertem typowalem do trojki Dominike K., Magde i Bartka. Co prawda nadzieje na odpadniecie Silskiego juz teraz sa nikle, ale jednak sa ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
yane.yane Re: IDOL 4.32 30.05.05, 20:28 Ja sie zaczelam troche bac, ze Slawek zamknie sie w tym swoim "nudziarskim" stylu. Pierwsza plyta moze bedzie ok, nastepna byc moze tez, ale ile mozna??? Z drugiej strony Maciek przestraszyl mnie Teges Nara i na poczatku bylam zdecydowanie przeciwko jego wygranej. Teraz tli sie we mnie taka malenka iskierka, ze bedzie artysta poszukujacym, ktory sie nie zamknie w jednej stylistyce. Takie upalne mrzonki ;))) A tak naprawde to mysle, ze najlepiej jakby ktos napisal swietna muze i dobre teksty, i dal to wszystko Magdzie :D Aha no i zeby ktos chcial to wydac jeszcze ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
poboczny Re: IDOL 4.32 30.05.05, 22:47 A ja nie boję się "nudziarskiego" stylu Sławka.Już wiem,że da sobie świetnie radę po Idolu.Ma bardzo dobry kontakt z wieloma DOBRYMI ! muzykami.Lubi i czuje jazz.Moja męska intuicja (hehe) mówi mi,że zawojuje świat, a nie tylko polskie drogi! W sprawie Magdy Diaków, yane.yane , chcesz aby ktoś napisał jej świetną muzę i dobre teksty.No to w sprawie tekstów proponuję p.Jacka Cygana :):) ?!, który obiecał przecież Gosi Kunc ZŁOTĄ PŁYTĘ .Jest bardzo "słowny" i solidny.Z Napisaniem muzyki dla Magdy , to nie mam pojęcia, kto by jej dogodził.I jeszcze wyprodukować i wydać płytę, ho ho, ciężka sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
yane.yane Re: IDOL 4.32 30.05.05, 23:00 poboczny napisał: > W sprawie Magdy Diaków, yane.yane , chcesz aby ktoś napisał jej świetną muzę i > dobre teksty.No to w sprawie tekstów proponuję p.Jacka Cygana :):) ?! Hehe, kpisz czy o droge pytasz? ;] Ja zyje nadzieja, ze w .pl sa gdzies mlodzi (nawet starzy) i zdolni teksciarze. "Ten typ tak ma" jest zajety kreceniem reklam i wystepowaniem w nieudanej roli jurora. > obiecał przecież Gosi Kunc ZŁOTĄ PŁYTĘ .Jest bardzo "słowny" i solidny. No wiesz, obiecanki-macanki a glupiemu radosc. Ja na wciaz mam nadzieje na te wiosenna plyte Gosi :) Byle nie z textami Cygana... > Napisaniem muzyki dla Magdy , to nie mam pojęcia, kto by jej dogodził.I jeszcze > wyprodukować i wydać płytę, ho ho, ciężka sprawa. W innym watku wlasnie napomknelam co daje wygranie Idola - wydanie plyty. Niestety Magdzie ta szansa juz umknela, choc patrzac realnie nie byla wielka :/ Odpowiedz Link Zgłoś
poboczny Re: IDOL 4.32 30.05.05, 23:13 Mam dla ciebie yane.yane - NIESPODZIANKĘ !...wszystkie, aktualne informacje w sprawie Gosi Kunc, przeczytasz na stronie www.analogprof.pl.Zdjęcia daty koncertów...itp. Odpowiedz Link Zgłoś
ankya Re: IDOL 4.32 30.05.05, 23:29 poboczny napisał: > A ja nie boję się "nudziarskiego" stylu Sławka. Ja też nie, podoba mi się to co on robi, chociaż nie padam na kolana przed jego wykonaniami. Ale mam nadzieję, że jego ewentualna płyta będzie bardziej zróżnicowana niż jego występy w Idolu, bo bardzo mi pasuje ten człowiek do bujających klimatów. Z takim głosem można szaleć, niech się odważy. :) Odpowiedz Link Zgłoś
devojce Re: IDOL 4.32 30.05.05, 22:59 POpieram!!! w stu porcentach popieram!!! Czytasz mi w myśłach czy jaki inny chudy bocian??? TO się robi niebezpieczne ;-) Odpowiedz Link Zgłoś