29.05.05, 19:20
Witam :)

Czas rozpoczac nowy watek....
Obserwuj wątek
    • ankya Re: IDOL 4.32 29.05.05, 19:28
      W którym cały czas dyskutujemy na temat występu i wizerunku Kuby Kęsego,
      dzielimy się refleksjami odnośnie odpadnięcia Piotrka oraz zachowania jury,
      nieśmiało przypuszczamy a propos nadchodzącego koncertu i podejrzewamy spiskową
      teorię dziejów. :)
    • tokyo1 Re: IDOL 4.32 29.05.05, 19:28
      Cześć wszystkim ;)
      Niestety (?) Idola Extra nie widziałam, szkoda, że tego nie powtarzają..ale
      mniejsza o to.
      Będzie krótko.

Sławek - On mnie do siebie nie przekona i już ;) Zeroognia, jak któraś z Was
      napisała :) Szkoda, że wczoraj nie odleciał, może nawet zamiast Piotrka..

Dominika - znowu nudno. Ja Jej w finale nie chcę :-/ Co z tego, że pięknie
      wyglądała..

Maciek - w porządku no, zdziwiłabym się, jakby coś ewidentnie schrzanił.
      Natomiast ja płyty Teges Nara nie chcę widzieć na oczy.

Piotrek - zachowanie jury bez komentarza, bardziej podobał mi się w pierwszym
      kawałku. Ja tego czlowieka lubię i trzymam za Niego kciuki - może Ci się
      Piotrek kiedyś uda wydać tą płytę? Jak nie teraz, może za jakiś czas.

Bartek - przez pierwszy występ się głównie śmiałam z Bartka a'la Enryke,
      zabawnie było, ten Jego ruch sceniczny i ciuchy hehe.. Bardziej słuchałam Kultu
      i było dobrze ;) Chcę go w finale - na pewno razem z Maćkiem (tu przynajmniej
      wiem, że nie będę się nudziła). A co do tego, kto ma jakie możliwości, pokaże
      przyszłość czyt. płyty - bo mam nadzieję, że nie wyjdzie tlyko jedna plyta
      zwycięzcy - obstawiam Sławka NIESTETY.
      • devojce Re: IDOL 4.32 29.05.05, 21:16
        tokyo1 napisała:

> Dominika - znowu nudno. Ja Jej w finale nie chcę :-/ Co z tego, że pięknie
        > wyglądała..

Hm... POsłuchałąm sobie dziś jej występu w Klubie i się zastanwiam co się tej
        dziewczynie stało. Tak pięnei zaśpiewała. A potem nic. NUda, nuda, nuda (ziew)
        Jak to możliwe? Nie wiem.
        • poboczny Re: IDOL 4.32 29.05.05, 21:39
          devojce napisała:

> tokyo1 napisała:
          >
          > > Dominika - znowu nudno. Ja Jej w finale nie chcę :-/ Co z tego, że piękni
          > e
          > > wyglądała..
          >
          > Hm... POsłuchałąm sobie dziś jej występu w Klubie i się zastanwiam co się tej
          > dziewczynie stało. Tak pięnei zaśpiewała. A potem nic. NUda, nuda, nuda (ziew)
          > Jak to możliwe? Nie wiem.

Moim zdaniem Dominika jest bardzo niszową śpiewającą dziewczyną.Na pewno ma
          jeszcze pewne, małe braki w emisji głosu.Talent ogromny.Wiele tematów z Idola
          nie jest w jej stylu.W poprzednią sobotę, rozmawiałem z Dominiką między innymi
          na temat jej ulubionych klimatów muzycznych.Powiedziała ,że bardzo lubi Norah
          Jones.Faktycznie , w takich tematach jest fantastyczna.
    • never_never Re: IDOL 4.32 29.05.05, 19:31
      NIE!!! byłaś pierwsza!...
      a tak serio, drogi (jak ja się podlizuję;) atamanku, czy udało ci się pogadać
      prywatnie z uczestnikami Idola i oczywiście z Kubą K? Jak to jest z tym jego
      zespołem, to twór okazjonalny, czy można na coś liczyć?
      • atamanek Re: IDOL 4.32 29.05.05, 19:34

Tak.
        Tak.
        Mozna na cos liczyc.
        • never_never Re: IDOL 4.32 29.05.05, 19:42
          hola atamanku - coś taka lakoniczna!
          to już nie zdradzisz nic więcej?!
          ani czy KK ma w kieszeni kontrakt z wytwórnią? ;)
          ani czy Sławek U jest naprawdę taki nudny jak się wydaje?...
          ani czy Piotr L jest naprawdę taki naturalny jak się wydaje?...
          ani czy Bartek S nie umie po angielsku jak się wydaje?...
          ani czy Maciek S zaśpiewa wszystko byle nagrać płytę jak się wydaje?...
          ani czy czy Dominika K nie ma "jaj" (sic!) jak się wydaje?...
          • atamanek Re: IDOL 4.32 29.05.05, 19:49

Tak byc musi :)
    • kasiula1202 Troszke rozczarowana... 29.05.05, 19:36
      hej!
      no właśnie, tak isę czułam, jak się dowiedziałam, że Piotrek odpadł. Miałam
      nadzieję, że wejdzie do finału i tam troszke pomiesza ;)
      Przynajmniej coś by się działo :)
      Ale najbardziej było mi szkoda, bo to strasznie sympatyczny facet i przynajmniej
      czuje to, co robi i wie, że to jest to :) a nawet kiepska praca wykonana z
      niesamowitą pasją daje genialny efekt!!! i jest dużo lepsza od plastkiowego kitu
      komercji...

A co do samego finału, to przypuszczam, że wygra Sławek.... :( dzięki
      "cudownemu" jury :| Ale ja i tak całym sercem jestem z Maćkiem i mam nadzieję,
      ze on im wszystkim pokaże!!!! :)))

buziaki :*
      • aguszak Re: Troszke rozczarowana... 31.05.05, 08:51
        kasiula1202 napisała:

> a nawet kiepska praca wykonana z
        > niesamowitą pasją daje genialny efekt!!! i jest dużo lepsza od plastkiowego
        kit
        > u
        > komercji...

... no, np. takiemu Rolandowi, to napewno pasji nie można odmówić ;)))
    • never_never Re: IDOL 4.32 29.05.05, 19:44
      a tak w ogóle to powinien być odnośnik do wątku poprzedniego:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14&w=24474682
      • poboczny Re: IDOL 4.32 29.05.05, 20:37
        widzieliście , jakie piękne zdjęcia z Idola z wczoraj i z poprzednich odcinków
        są na stronie www.zoomfoto.pl ?
        • tokyo1 Re: IDOL 4.32 29.05.05, 20:44
          O kurzeee piórko... :D
          Nie da się powiększyć BUUUUUUUUUU
          PIękne te fotki :P
          • poboczny Re: IDOL 4.32 29.05.05, 20:54
            oprócz tych zdjęć na www.zoomfoto.pl - polecam, już z możliwością powiększenia
            zdjęcia z Idola na :www.kapif.pl -w szukaj- wpisać idol.
        • kubissimo Re: IDOL 4.32 29.05.05, 20:55
          zdjecia Magdy Diakow obledne :)))
        • ankya Re: IDOL 4.32 29.05.05, 21:00
          No no no...
          Zdjęcia rzeczywiście cudne. Tak fotogeniczni ludzie rzadko się zdarzają. :)
          Z kim trzeba się przespać, żeby móc się zalogować na tej stronie i powiększyć
          zdjęcia? :))
          • yane.yane Re: IDOL 4.32 29.05.05, 21:05
            Po co zaraz spać z kimś? ;))) Wystarczy sie zatrudnic w jakims pismidle i juz :]

Swoja droga to ja bym rozumiala dac sie za zrobienie mi dobrego zdjecia, ale za mozliwosc robienia zooma zdjec na jakims www? ;)))))
            • ankya Re: IDOL 4.32 29.05.05, 21:09
              > Po co zaraz spać z kimś? ;))) Wystarczy sie zatrudnic w jakims pismidle i
              > juz :]

Aaa... więc to tak funkcjonuje. :)))

> Swoja droga to ja bym rozumiala dac sie za zrobienie mi dobrego zdjecia, ale
              > za mozliwosc robienia zooma zdjec na jakims www? ;)))))

Ale tu chodzi o to JAKICH zdjęć, no sama spójrz. :)))
              • schabomil Re: IDOL 4.32 29.05.05, 21:11
                ankya napisała:

> Ale tu chodzi o to JAKICH zdjęć, no sama spójrz. :)))

A ja myslalem, ze tu chodzi o polaczenie przyjemnego z pozytecznym...

Uklony: Schabomil
                • ankya Re: IDOL 4.32 29.05.05, 21:15
                  Tudzież przyjemnego z przyjemnym. :)
              • yane.yane Re: IDOL 4.32 29.05.05, 21:11
                No patrze, patrze i widze, ale zeby sie az tak poswiecac? ;)))) Mam inne pomysly na zagospodarowanie wlasnego ciala ;]
                • ankya Re: IDOL 4.32 29.05.05, 21:12
                  Dlatego pytam Z KIM? Jak się dowiem to się zastanowię czy warto. :)))
                  • atamanek Re: IDOL 4.32 29.05.05, 21:15

Wrzucilam na swoja strone kilka zdjec z wczorajszego koncertu :)
                    Oczywiscie przewaza Maciek ;-p
                    • tokyo1 Re: IDOL 4.32 29.05.05, 21:28
                      Dziękujemy.
                      Bardzo fajne fotki ;)
                      A jedno jest wyjątkowo zabawne, nieważne które, ja za bardzo zwracam uwagę na
                      szczególy albo patrzę tam gdzie nie trzeba <lol> ;) hahaha
                      • ankya Re: IDOL 4.32 29.05.05, 21:32
                        Chyba mam to samo co Ty. :))
                      • peace_and_love Re: IDOL 4.32 29.05.05, 21:35
                        Rzeczywiście jest zabawne :)
                        • tokyo1 Re: IDOL 4.32 29.05.05, 21:40
                          ;)))
                          no to nie jestem sama :p
                          ech te światła
                      • atamanek Re: IDOL 4.32 29.05.05, 21:54
                        Witam ;))

No ladnie ladnie, zdejmuje to zdjecie, zboczone babki normalnie jestescie ;-ppp
                        • tokyo1 Re: IDOL 4.32 29.05.05, 22:04
                          ejj noo!! Nieee, zwróć je ;) takie fajne foto
                          • atamanek Re: IDOL 4.32 29.05.05, 22:14

Tez tak mysle, ale ale... to byl wypadek przy pracy ;-p
                            • peace_and_love Re: IDOL 4.32 29.05.05, 22:33
                              Hmm.. Przepraszam bardzo, ale mam jedno pytanie: Czy to "kontrowersyjne"
                              zdjęcie naprawdę zostało usunięte?
                              • atamanek Re: IDOL 4.32 29.05.05, 22:35

Nie bylo kontrowersyjne.
                                Ale tak, jedno usunelam.
                                • peace_and_love Re: IDOL 4.32 29.05.05, 22:40
                                  A to dobrze :) Bo już myślałam, że ja mam jeszcze bardziej zwalone poczucie
                                  humoru od innych ;)
                                • yane.yane Re: IDOL 4.32 29.05.05, 22:43
                                  To wstaw je jeszcze raz na kfil, bo ja nic nie zauwazylam :(
                                  • atamanek Re: IDOL 4.32 29.05.05, 22:44
                                    Witam

Nie.
                                    Do tego sie wkurzylam na pewna osobe w kolejnym watku o Piotrze a i chyba praca
                                    przy kompie nad obrobka zdjec i upal na zewnatrz daja mi sie we znaki. :(
                                    • yane.yane Re: IDOL 4.32 29.05.05, 22:52
                                      A to sa same glupoty, wiec sie nie ma co przejmowac. Nie chce byc nie mila, ale autor tamtego watku lubi stwarzac wrazenie, ze wie wszystko, a dodatkowo ma monopol na racje, jest mily, uprzejmy, ma klade itd. A to pozory niestety :/
                                      Taka moja wycieczka osobista ;)))
                                    • siuil_a_run Re: IDOL 4.32 30.05.05, 07:53
                                      aa, tam, nie przejmuj sie, tamten watek sluzy wylacznie plawieniu sie przez P-
                                      77 we wlasnych madrosciach, niech sie wiec plawi, skoro nie moze sie inaczej
                                      podbudowac ;)))
                          • ankya Re: IDOL 4.32 29.05.05, 22:45
                            tokyo1 napisała:

> ejj noo!! Nieee, zwróć je ;) takie fajne foto

Tak, ja też jestem za przywróceniem tego jakże interesującego zdjęcia. :)))
                            • yane.yane Re: IDOL 4.32 29.05.05, 22:49
                              Poniewaz cos czuje przez skorem, ze sie Agi uprosic nie da to nam opisz przynajmniej w zolnierskich slowach to zdjecie :]
                              • ankya Re: IDOL 4.32 29.05.05, 22:53
                                Opisałabym, ale się wstydze i w ogóle trochę to krępujące. :))) Poza tym zaraz
                                będzie, że mi się wszystko kojarzy i wypatruję nie tego co trzeba. :)))
                                • yane.yane Re: IDOL 4.32 29.05.05, 22:56
                                  No spoko, wczoraj mi siuil napisala, ze mi sie wszystko kojarzy, wiec sprawa zostanie w domu ;]
                                  • ankya Re: IDOL 4.32 29.05.05, 23:01
                                    No dobra, podpowiem tak dyplomatycznie: zakładanie jasnych, lnianych spodni
                                    niesie ze sobą pewne ryzyko dotyczące tego, że może wcale nie być tak, że
                                    najważniejsze jest niewidoczne dla oczu. :))
                                    • peace_and_love Re: IDOL 4.32 30.05.05, 08:32
                                      :D
                                      A moją uwagę zwrócił inny szczegół :)) Tego nie zauważyłam. Widać patrzę
                                      CAŁKIEM nie tam, gdzie powinnam heh ;)
                                      • ankya Re: IDOL 4.32 30.05.05, 09:49
                                        No proszę, a jaki? :)
                                        (Że też sobie nie zapisałam tego zdjęcia żeby móc je dokładnie zlustrować) :)))
                                        • peace_and_love Re: IDOL 4.32 30.05.05, 13:44
                                          Ja tamtego zdjęcia w ogóle nie zauważyłam :) Chodzi mi o inną fotkę, ale nie
                                          napiszę którą, bo to głupie jest ;) Tym bardziej, że tylko ja tam widzę coś
                                          dziwnego, więc nie będę się ośmieszać :D
                                          • tokyo1 Re: IDOL 4.32 30.05.05, 18:33
                                            Chodzi o fotkę Macieja?;p
                                            • atamanek Re: IDOL 4.32 30.05.05, 18:59

Nie :)
                                            • peace_and_love Re: IDOL 4.32 30.05.05, 22:26
                                              Nie, nie chodzi o fotkę Macieja. Przynajmniej nie mnie :)

To mogłoby się zamienić w konkurs "Kto znajdzie więcej zabawnych szczegółów na
                                              zdjęciach atamanki/-ka? ;)"
                                              • andrzej26 Re: IDOL 4.32 31.05.05, 00:52
                                                Czy Wy sobie z nas żartujecie, czy powiększacie wszystkie zdjęcia atamanka i je
                                                analizujecie, jak nie przymierzając w filmie "Powiększeniu" Antonioniego?
                                                Patrzę i patrzę i nic nienormalnego ani dziwnego nie widzę. Podejrzewam że
                                                znowu chodzi o Waszego ulubieńca Bartka.
                                                • ankya Re: IDOL 4.32 31.05.05, 09:42
                                                  andrzej26 napisał:

> Czy Wy sobie z nas żartujecie, czy powiększacie wszystkie zdjęcia atamanka i
                                                  > je analizujecie, jak nie przymierzając w filmie "Powiększeniu" Antonioniego?

Nie, my po prostu takie spostrzegawcze jesteśmy. :) Fachowo to się nazywa
                                                  sokole oko. :)
                                          • hebat Re: IDOL 4.32 30.05.05, 18:37
                                            peace_and_love napisała:

> Ja tamtego zdjęcia w ogóle nie zauważyłam :) Chodzi mi o inną fotkę, ale nie
                                            > napiszę którą, bo to głupie jest ;) Tym bardziej, że tylko ja tam widzę coś
                                            > dziwnego, więc nie będę się ośmieszać :D

Jeżeli chodzi o to zdjęcie co myślę to ja też to widzę i to rzeczywiście dziwne.
                                            Od razu mi się w oczy rzucilo.
                                  • siuil_a_run Re: IDOL 4.32 30.05.05, 07:51
                                    Yane - nasza Cosmogirl :DDD
                        • kubissimo Re: IDOL 4.32 29.05.05, 22:05
                          a bu
                          co przegapilem???
                    • ankya Re: IDOL 4.32 29.05.05, 21:28
                      Że sie powtórzę - bardzo fotogeniczni ludzie. :)
                      Stroje i ogólny look Dominiki Kasprzyckiej - obłędny i cudny.
                      Ale trochę mało Bartka. :) Tym bardziej, że na jego widok to chyba aż chce się
                      zdjęcia robić. :)
                    • siuil_a_run Re: IDOL 4.32 29.05.05, 22:05
                      atamanek napisała:

> Oczywiscie przewaza Maciek ;-p

slusznie :D
        • aasiek Re: IDOL 4.32 29.05.05, 22:15
          A jak Maciek, Dominika i Sławek hm... kwieciście wyglądają ;)
    • schabomil Re: IDOL 4.32 29.05.05, 21:37
      atamanek napisała:

> Witam :)
      > Czas rozpoczac nowy watek....

To jedziemy z teoria spisku :) :

www.wygrajsukces.com.pl/galerie/2003/3.html
      www.wygrajsukces.com.pl/galerie/2003/30.html
      www.wygrajsukces.com.pl/galerie/2003/27.html
      Przepytac, sprawdzic bilingi, skonfrontowac. Albo od razu uniewaznic wybory ;)
      • kubissimo Re: IDOL 4.32 29.05.05, 21:59
        > Przepytac, sprawdzic bilingi, skonfrontowac. Albo od razu uniewaznic
        wybory ;)

lub czasopisma
        :)
      • d0minika Re: IDOL 4.32 29.05.05, 23:02
        Skoro już linkami rzucacie:
        www.wokal.vel.pl/dominika%20kasprzycka.html
        :)
        • kubissimo Re: IDOL 4.32 29.05.05, 23:28
          boszzz
          krzyzyk z Taize?
          unjazzy ;)
          • poboczny Re: IDOL 4.32 -występ Dominiki Pawłowskiej na TV4 30.05.05, 00:06
            tak, o różnych p...łach mówi się na tym forum, a ja chciałem zasygnalizować, że
            najlepsze wykonanie sobotniego koncertu miało miejsce podczas koncertu Idol
            Ekstra.Dominika Pawłowska zaśpiewała utwór Georga Bensona pt "This Masquerade" z
            albumu "Breezin".Wykonanie fantastyczne ! Najlepsza...a nie już w Idolu
            !.Dlaczego tak to podkreślam ? Bo program ten niszczy autentyczny wizerunek
            utalentowanej osoby, poprzez komercyjną fabułę, schematyczne narzucanie
            uczestnikom pewnych konwencji i na dodatek z określonej listy utworów.Niektórzy
            dają sobie z tym radę lepiej, niektórzy gorzej. To nie jest sprawiedliwe.Przez
            takie coś wielu finalistów nie pokazało 50 procent swoich możliwości.A czasami,
            wręcz ośmieszało się.Przykład Magdy Diaków z Queen, czy Dominiki Kasprzyckiej z
            Tiną Turner.Sławek Uniatowski śpiewający Ricki Martina ? dlaczego musiał się
            upokorzyć? do tak beznadziejnej piosenki, żenującej pseudogwiazdy Muzyki.
            Kto powiedział,że życie jest sprawiedliwe ?
            Najważniejsze jest ukryte, obok, dalej, głębiej.
            • kubissimo Re: IDOL 4.32 -występ Dominiki Pawłowskiej na TV4 30.05.05, 00:19
              Dominika byla faktycznie swietna (pomimo sredniego poczatku)
              natomiast co do Magdy Diakow to wez pod uwage, ze kilku osobom (wliczajac mnie)
              jej wersja WE WILL ROCK YOU sie podobala, wiec 'osmieszanie sie' to chyba za
              mocne slowo ;)

pe.es uwielbiam Twoje pisanie. dekonstrukcja jezyka polskiego ;)
            • yane.yane Re: IDOL 4.32 -występ Dominiki Pawłowskiej na TV4 30.05.05, 00:29
              Oj kazdy widzi to co chce i czyta to co chce.
              Wiele osob zauwazylo Dominike i wiekszosci byly to bardzo pochlebne opinie.
              A to nie nowosc, ze najlepsze wystepy byly juz finalistow sa zawsze w IE po koncercie glownym.

> Bo program ten niszczy autentyczny wizerunek
              > utalentowanej osoby, poprzez komercyjną fabułę, schematyczne narzucanie
              > uczestnikom pewnych konwencji i na dodatek z określonej listy utworów.

Chwila moment, albo mowimy o dwoch roznych programach, albo cos ze mna nie halo. Przeciez ci ludzie wiedza jak wyglada Idol, znaja jego formule. Nie marudz wiec, ze ktos im narzuca taka a nie inna konwencje, bo oni swiadomie weszli w to.
              • poboczny Re: IDOL 4.32 -występ Dominiki Pawłowskiej na TV4 30.05.05, 00:54
                Moim zdaniem tu nie chodzi o świadomość tych młodych ludzi, na co oni decydują
                się przy wejściu do takiego programu.Problem wydaje mi się bardziej
                złożony.Niezależnie od konsekwencji występów w Idolu,występuje efekt
                ciśnienia-parcia.Wydać płytę, zostać muzykiem.A to często bez wykształcenia
                muzycznego.A jak są już w środku , doznają rozczarowania.Ile osób ten program
                już pogrążył w różnych edycjach i etapach.Boją się otwarcie do tego przyznać i
                zamykają się w czterech ścianach.Dominika Pawłowska, mam nadzieję twardo będzie
                chodzić po ziemi i uda się jej cos muzycznie osiągnąć.Ma już zespół, a to już
                podstawa.Bo Idol już jej raczej nie pomoże (chciałbym się mylić) No i tyle :)
                • kubissimo Re: IDOL 4.32 -występ Dominiki Pawłowskiej na TV4 30.05.05, 01:06
                  osobom tak uksztaltowanym jak Dominika IDOL moze jedynie pomoc dajac im
                  rozpoznawalnosc. teraz bardzo duzo zalezy od samych uczestnikow, bo moge to
                  swietnie wykorzystac (casus Brodki), lub odpuscic i zejsc na margines (casus
                  Violi Brzezinskiej, ktora po sukcesach w SZANSIE NA SUKCES i w opolskich
                  Debiutach zdobyla b. duza popularnosc i nigdy z tego nie skorzystala, bo nie
                  bardzo chciala/umiala)
                  • devojce Re: IDOL 4.32 -występ Dominiki Pawłowskiej na TV4 30.05.05, 22:48
                    kubissimo napisał:

> lub odpuscic i zejsc na margines (casus
                    > Violi Brzezinskiej, ktora po sukcesach w SZANSIE NA SUKCES i w opolskich
                    > Debiutach zdobyla b. duza popularnosc i nigdy z tego nie skorzystala, bo nie
                    > bardzo chciala/umiala)

Z dobrze poinformowanego źródłw wiem, że Viola jest mocno zaangażówana w ruchy
                    kościelne. I generlanei ciężko się z nią z tego powodu pracuje i nie bardzo
                    idzie się dogadać. Fanatyzmem podobno zalatuje.
          • siuil_a_run Re: IDOL 4.32 30.05.05, 07:54
            gwoli scislosci - to nie jest krzyzyk z Taize, tylko franciszkanski :)
            • kubissimo Re: IDOL 4.32 30.05.05, 10:40
              a teraz daje dowod wysokiej kultury nie piszac tego, co mi sie pcha na usta
              (klawiature) ;)
              w kazdym razie zapala sie kontrolka, ze Dominika K moze sie skupic na
              tworczosci oazowej (tak jak Viola Brzezinska, czy Mieczu Szczesniak, artysta
              rozdarty)
              • siuil_a_run Re: IDOL 4.32 30.05.05, 21:20
                spiewalam kiedys i z jednym, i z drugim. Violka o wiele sympatyczniejsza i w
                ogole, rowna babka ;) tylko chyba faktycznie ma w zyciu inne cele. a moglby
                bardzo ladny glos zaistniec na polskiej scenie.

Mieczu to porazka :/ zadufany w sobie, zarozumialy bufon :/
                • kubissimo Re: IDOL 4.32 30.05.05, 21:37
                  Viole kiedys znalem osobiscie i bardzo milo nam sie gadalo :) naprawde szkoda,
                  ze wybrala to, co wybrala :/ no ale nic na sile ;)
                  a Miecza nie znam i nie planuje poznac w najblizszej przyszlosci

a gdzie Ty z nimi spiewalas?
                  • siuil_a_run Re: IDOL 4.32 30.05.05, 21:47
                    czasem robie zaplecze roznym wiekszym i mniejszym gwiazdom - spiewam w
                    chorkach :)

ale nie u Ivana ;))) laaaaj... :P
        • bigrock Re: IDOL 4.32 30.05.05, 18:32
          Po polsku prawie tak samo dobrze jak po angielsku :-) Jesli Dominika nie
          odpadnie z Bartkiem w najblizsza sobote to przy dobrym doborze repertuaru w
          finale moze nawet wygrac. Flinta i Wydra tez byli pewniakami swego czasu ;-)
          • kubissimo Re: IDOL 4.32 30.05.05, 19:04
            hesus, naprawde Ci sie podoba?
            nie wiem ile ona miala lat nagrywajac ten kawalek, ale brzmi jak dziecko :///
            • bigrock Re: IDOL 4.32 30.05.05, 19:39
              Mimo wszelkich niedoskonalosci tego wykonania - tak podoba mi sie. A nagrywala
              to pewnie niedawno i brzmi bardzo podobnie do wersji idolowoklubowej, ktora
              zyskala sobie przychylnosc ponad 50% glosujacych. Ale przeciez nie od dzis
              wiadomo, ze w Polsce co drugi to skryty pedofil ;-)
        • devojce Re: IDOL 4.32 30.05.05, 22:41
          d0minika napisała:

> Skoro już linkami rzucacie:
          > www.wokal.vel.pl/dominika%20kasprzycka.html
          > :)

A ja znam ten głos, który ją zapowiada :-D Tralalalala... ZNaczy właściciela
          głosu też znam. I to bardzo dobrze, hi, hi.
        • aguszak Ależ Wy szpiedzy Shoguna jesteście ;))) n/txt 31.05.05, 10:48

• highway_star Re: gdybym był w jury ... 29.05.05, 23:40
      ...i Sławka-podnudziarza nie lubił
      poprosiłbym go o zaśpiewanie np."Oddechu szczura" Maanamu
      a potem coś Sex Pistols :PPP

a jakie są Wasze typy pieśni na których finaliści wyłożyliby się ?

• kubissimo Re: gdybym był w jury ... 29.05.05, 23:46
        laaaajlajlajlajlaaaaaj
        dla calej czworki ;)
        • yane.yane Re: gdybym był w jury ... 29.05.05, 23:56
          Dla calej czworki tzw. jurorow? :]
      • ankya Re: gdybym był w jury ... 30.05.05, 00:34
        Nie wiem na czym mogliby się wyłożyć (oprócz czarnych oczu, czarnej dziewczyny,
        piosenki z Titanika itp.), ale z tego co fajnie byłoby usłyszeć, tak gdybym ja
        wybierała im piosenki, to:
        Dominika - "The Trick is to Keep Breathing" lub "Milk" Garbage
        Sławek - coś Red Hot Chilli Peppers
        Maciek - coś Nine Inch Nails - zobaczymy, czy rzeczywiście poradzi sobie ze
        wszystkim :)
        Bartek - coś po polsku, może Pidżama Porno, Houk albo "Nie stało się nic"
        Gawlińskiego. Jakbyśmy mieli pozwolić mu na angielski, to "Song2" Blur
        lub "Breathe" Prodigy (Leszczu mnie natchnął :)
        No to sobie potypowałam, ciekawe ile z tego się sprawdzi. :)))
        • never_never Re: gdybym był w jury ... 30.05.05, 16:30
          ponieważ jury tworzy Banda Czworga a naszych "idoli" pozostało czworo byc moze
          każdemu uczestnikowi przydzielą jednego jurora, który będzi wybireał piosenkę
          i tak dla naszych "idoli" byc może całkiem nieźle byłoby gdyby piosenki do
          wykonania w następnym koncercie wybierali:
          1. Leszczyński - Uniatowskiemu
          2. Cygan - Szymoniakowi/Kasprzyckiej
          3. Wojewódzki - Silskiemu
          4. Zapendowska - Kasprzyckiej/Szymoniakowi
          ale...
          może być całkiem inaczej:
          1. Wojewódzki - Szymoniakowi
          2. Leszczyński - Kasprzyckiej
          tylko... tu brak mi chwilowo konceptu... KOMU z jury może nie podobać się
          Uniatowski? (tu może jedynie Wojewódzki mógłby cos zamieszać)
          a KOMU Silski?
        • peace_and_love Re: gdybym był w jury ... 30.05.05, 19:03
          Oj ja bym im bardzo chętnie podobierała piosenki :] Ale jeden koncert to za
          mało, żeby w nim zawrzeć wszystko, co bym chciała usłyszeć. Miałabym tylko
          problem z wyborem czegoś dla Bartka, bo nie lubię jego głosu i raczej by mi się
          nie spodobał w żadnym repertuarze. Nic mi do niego nie pasuje :) Hmm.... no
          może ewentualnie coś Michała Bajora.
          A co do pozostałych:
          Dominika- "I shall believe" Sheryl Crow, "For the first time" Kenny Loggins, "I
          know" Jude,... jej liryczny, balladowy głosik widzi mi się tylko w takich
          kawałkach :)
          Maciek- coś Pearl Jam, np. "Release me"
          Sławek- "Winter's tale" Queen. Przez całe życie na nikogo nie zagłosowałam, ale
          gdyby to zaśpiewał (tak ładnie, jak myślę ;)) to bym zaszalała i wysłała może
          nawet 2 smsy! Choć skóra mi cierpnie na myśl o tej rozpuście. Ewentualnie coś
          po polsku- "Perfect Guy" Polucjantów ;)

Generalnie nie siliłam się na zbytnią oryginalność, ani na ciekawe i
          zaskakujące połączenia. Lubię to, co sprawdzone, tradycyjne i smaczne ;)
          • devojce Re: gdybym był w jury ... 30.05.05, 22:55
            A ja wiem też co bym chciała usłyszeć. Ale nei usłyszę, ponieważ o moich
            ulubionych zespołach słyszało bardzo niewielu ludzi w Polsce :-( No trudno.
            • ankya Re: gdybym był w jury ... 30.05.05, 23:24
              A mnie dzisiaj oświeciło, między jednymi ćwiczeniami a drugimi, że Maciek
              mógłby zaśpiewać "Loverman" Nicka Cave'a, ciekawa byłabym tego. A póżniej,
              między jednym piwem a drugim, oświeciło mnie, że Sławek mógłby się wziąć za coś
              U2. A dla Bartka miałabym kilka propozycji. Tylko że, do jasnej ciasnej,
              wszystko po angielsku. :)
    • kalamburka_89 Re: IDOL 4.32 29.05.05, 23:51
      W związku z wczorajszym występem Kuby Kęsego chciałam zapytać grzecznie, czy
      ktoś nie ma może jakichś mp3 Kuby z poprzedniej edycji. Posłuchałabym sobie...
      bo... a tak jakoś ;-)
    • tomek_1985 Re: IDOL 4.32 30.05.05, 08:50
      test
    • never_never Re: IDOL 4.32 30.05.05, 17:39
      a tak przy okazji to z kalendarium tej edycji spory niefart mają
      jeżeli finał wypada za dwa tygodnie to wtedy zdaje się jest festiwal w Opolu i
      trochę targetu znowu im ubędzie (zwłaszcza jeżeli w sobotę w Opolu będą jakieś
      Superjedynki czy coś w tym stylu;)
      • kassawa Czat z Piotrkiem Lato 30.05.05, 17:50
        Miłej lektury :
        Dziś w nocy, na oficjalnej stronie internetowej "Idola" odbył się czat z
        Piotrem Lato- bohaterem pierwszej edycji "Big Brother'a" oraz finalistą
        czwartej edycji "Idola". Poniżej zapis rozmowy.

-Co myślisz na temat Jacka Cygana?
        -Przez trzy edycje bardzo lubiłem Cygana. Jego wypowiedzi miały swoją melodię,
        ale Cygan troszeczkę stracił podczas tego całego zamieszania w moim przypadku.
        Ta cudowna cecha Cygana ustąpiła niezadowoleniu, że jestem w programie. Szkoda.
        Ale przed chwileczkę uścisnęliśmy sobie dłonie i za tydzień umówiliśmy się w
        tym samym miejscu i o tej samej porze.

-Z kim zaprzyjaźniłeś się najbardziej?
        -Pączek, Silski, Pawłowska, Uniatowski, Bartek Szymoniak, Peca Elmo, Szaruba,
        oczywiście nasza cudowna Domina Kasprzycka (nasz ostatni rodzynek), Madzia
        Diaków i cała ekipa.

-W jakim klimacie chciałbyś nagrać płytę, czy chcesz ją robić całkiem od nowa?
        Podobno masz już materiał na trzy płyty?
        -Na dwie i pół... Melodia, dziwna perkusja, Bongowski, smyczki, gitary
        akustyczne i elektryczne, chór gospelowy (zboczenie prywatne), trąbki,
        obowiązkowo Latino, melancholia, chore wizje. Prawda, zamknąłem się na 2 lata w
        mieszkaniu, pisałem piosenki i to wszystko powstało poza kontaktem ze światem.
        Wyszło tego dużo.

-Dlaczego w "Big Brother" pokazywałeś się jako Rockman, Metalman etc, natomiast
        w "Idolu" wybierałeś repertuar popowy, podobny do tych zachodnich słodkich
        gwiazd?
        -Wybór repertuaru to bardziej skomplikowane zagadnienie. Niestety, w żadnym z
        koncertów nie znalazłem repertuaru odpowiedniego dla siebie, bądź też został on
        przydzielony komuś innemu. Czekałem na koncert rockowy, gdzie można byłoby
        wyjść z chrypą. Oglądajcie TV4 za tydzień.

-Który z koncertów najmilej wspominasz?
        -Półfinałowy, pierwszy finałowy "King and Queens" i dzisiejszy. I jeszcze
        następny jurorski- wspominałbym... ale niestety.

-Kto według Ciebie wygra ten program? Kto jest najbardziej pewny siebie?
        -Wydaje mi się, że wygra Maciek Silski (jeśli nie zrezygnuje). A pewność siebie
        Sławuś chyba zacząć ostatnio tracić, jednak nie ma wątpliwości, że ma
        najciekawszy wokal męski.

-Jak oceniasz swój występ w "Idolu"? Czy zauważasz postępy w swoim śpiewaniu?
        -Jestem niezadowolony. Zawiodłem i siebie i ludzi, którzy pokładali we mnie
        nadzieje, łącznie z jury. Czułem, że Kuba Wojewódzki pokładał we mnie jakieś
        swoje osobiste nadzieje i tak jakby przykro mi jest, że ich zawiodłem.
        Szczególnie, że wiem jak śpiewam swoje klimaty. Żałuję, że nie miałem okazji
        zaśpiewać konkretnie rockowego kawałka. Nie byłem w stanie przygotować się do
        tych utworów, które nam zaserwowano, bądź też odsiecz w postaci odsłuchu
        przyszła za późno (poważnie).

-Czy to nie jest przypadkiem tak, że masz zbyt wiele zainteresowań? To
        oczywiście nie musi być wadą, ale czy w Twoim przypadku to nie jest
        niezdecydowanie wynikające z tego, że być może jeszcze nie trafiłeś na swoją
        mocną dziedzinę?
        -Trafiłem. Jest to pisanie piosenek, śpiewanie piosenek i rysowanie. Fakt, że
        chciałbym wszystkim zająć się sam od A do Z, natomiast mam braki w technologii
        i nie umiem sam sobie zorganizować konkretnego nagrania. Pisanie i przeżywanie
        utworów, tworzenie melodii na tle akordów, układanie koncepcji jak te utwory
        mają się prezentować oraz praca w studiu nagraniowym- są to rzeczy, które dają
        mi wielka przyjemność i znajduję w nich spełnienie. Pomimo, że bardzo fajny-
        pamiętajcie, że program "Idol" jest tylko programem telewizyjnym i nie może on
        połknąć ludzi zarówno tych przed telewizorami, jak i uczestników.

-Obserwując Ciebie, wydaje mi się, że świetnie nadajesz się na prezentera TV.
        Masz fajny charakter, prezencję i zachowanie. Co ty na to? Jeśli miałbyś wybór:
        prezenter albo własna płyta, to co byś wybrał?
        -W tym przypadku nie znam innej literki poza B. Prezenterki próbowałem i wtedy
        mi nie wychodziło.

-Jak myślisz, co sprawiło, że dzisiaj odpadłeś? Byłeś najsłabszy czy to wynik
        propagandy jury?
        -Nie, nie byłem najsłabszy, ale sprawił to mój poprzedni koncert.

-Jaki jest Twój najprzyjemniejszy moment z "Idola"?
        -Ludzie i momenty z nimi spędzone, moje półfinałowe wykonanie, cały czas
        spędzony na oczekiwaniu w etapach castingowych, wino i gadki do rana w trakcie
        trwania finału, wymiana dobrej energii i co więcej- produkowanie dobrej
        energii, wybór repertuaru i związane z nim nadzieje (niestety nie spełnione),
        obiad w brazylijskiej knajpie w której sami sobie gotowaliśmy, zęby
        Pawłowskiej, klimat z Silskim (a patrz, teraz to ja jestem Czarzasty), dzikie
        łosie z Uniatowskim, klaksony z Pączkiem, wieczory i noce spędzane z ludźmi
        z "Idola", impreza w Melodii, impreza w Regeneracji, stopy tancerki salsy,
        Banda Grzesiów, piłka nożna, piwo, słonko, zielona trawka, latynoskie rytmy,
        wyjazdy w plener, masaże (które tylko ja robiłem), Serafke i aranże Jabca, dużo
        Stevie Wondera, fantastyczne tancerki, nasze oryginalne obiady w Ibisie,
        golenie brody i... dzisiejszy wieczór!

-Czy wróciłbyś do programu, gdyby teraz któryś z uczestników zrezygnował?
        -Nie.

-Jakie masz plany na życie, taka osobowość powinna pokazywać ludziom dobrą
        drogę, co o tym sadzisz?
        -Zawsze będę przedstawiał i proponował ludziom, których spotykam w tej
        wędrówce, to co myślę, to co czuję i dlaczego tak właśnie czuję. Zawsze będę
        proponował emitowanie i szerzenie dobra, fajnej energii, wielkiego brechtu z
        całego tego życia, Love, Peace, Muzika, tolerancji, zrozumienia drugiego
        człeka, pomarańczy, szczęścia i wielu innych rzeczy! Musimy kończyć, pozdrawiam
        serdecznie i muchos gracias por wszystkos pytanos. To pisałem ja, Jarząbek,
        Kfiato Szmato Lato!
        • piotr7777 Re: ponawiam pytanie do kubu 30.05.05, 17:53
          O zarzuty względem muzyki chrześcijańskiej.
          Jest nowy wątek, wiec mógł nie zauważyć.
          • kubissimo Re: ponawiam pytanie do kubu 30.05.05, 19:36
            krotko mowiac, bo pogoda nie nastraja do snucia wykladow, w Polsce 95%
            wykonawcow podpisujacych sie pod tym gatunkiem uprawia muzyczna grafomanie,
            zarowno od strony brzmieniowej, jak i tekstowej
            perelki takie jak Antonina Krzyszton trafiaja sie bardzo rzadko, a i one z
            reguly nie zamykaja sie w obrebie tego jednego gatunku
      • aura.ranna Re: IDOL 4.32 30.05.05, 18:03
        Biedny polsat ;)
        Za to Idola będę oglądać sami znawcy tematu i wybór będzie nieprzypadkowy i
        przemyślany oraz słuszny :)
        • never_never Re: IDOL 4.32 30.05.05, 18:11
          no może i tak, a może nie...;) biorąc pod uwagę że bardzo wysoka frekwencja
          spowodowała że Francja jednak powiedziała konstytucji UE "nie" i to pomimo
          agitacji Leszczyńskiego:))))
          • aura.ranna Re: IDOL 4.32 30.05.05, 18:16
            cóż, jak wiemy w tej edycji jurorów juz nikt nie słucha ;)
            • never_never Re: IDOL 4.32 30.05.05, 18:19
              :)))))
    • bigrock Re: IDOL 4.32 30.05.05, 18:19
      PROTOKÓŁ
      z obrad Jury 8 Konkursu Piosenki "Wygraj Sukces"
      Tarnobrzeg 22.06.2003 r.

JURY W SKŁADZIE:

ELŻBIETA ZAPENDOWSKA
      pedagog, korepetytor emisji głosu
      (...)

III Kategoria wiekowa 14 - 16 lat

I miejsce
      DOMINIKA KASPRZYCKA z Suchedniowa

II miejsce
      MAGDA DIAKÓW z Pyskowic

;-)
      • piotr7777 Re: IDOL 4.32 30.05.05, 18:24
        bigrock napisał:

> PROTOKÓŁ
        > z obrad Jury 8 Konkursu Piosenki "Wygraj Sukces"
        > Tarnobrzeg 22.06.2003 r.
        >
        > JURY W SKŁADZIE:
        >
        > ELŻBIETA ZAPENDOWSKA
        > pedagog, korepetytor emisji głosu
        > (...)
        >
        > III Kategoria wiekowa 14 - 16 lat
        >
        > I miejsce
        > DOMINIKA KASPRZYCKA z Suchedniowa
        >
        > II miejsce
        > MAGDA DIAKÓW z Pyskowic
        I co chcesz przez to osiągnąć?
        • bigrock Re: IDOL 4.32 30.05.05, 18:29
          Kto powiedzial, ze cos chce przez to osiagnac?
        • never_never Re: IDOL 4.32 30.05.05, 18:37
          oj jak ja lubię ludzi którzy wysyłają takie seriozne posty w taki dzień jak
          dziś;) - to do P77 oczywiście

ja mam właśnie 32 stopnie w pokoju a w komputer świeci mi słońce... zimny
          browar wcale nie pomaga i chyba dostaję przegrzania mózgu... jak się ma
          odkrycie bigrocka do mojej spiskowej teorii dziejów i wywalenia przez jury
          Piotra Lato? czy to Dominika ma być tym czarnym koniem tej edycji? ależ
          bigrocku, ponieważ wcześniej wygrała Brodka to teraz MUSI to być Uniatowski,
          nie rozumiesz?!;)
          • bigrock Re: IDOL 4.32 30.05.05, 18:57
            Nie mam nic przeciwko wygranej Uniatowskiego, wrecz przeciwnie. Z tej czworki,
            ktora zostala, najmniej mam ochote na wygrana Silskiego. Jakkolwiek glosem
            operuje swietnie, to kompletnie nie interesuje mnie jego potencjalna teges plyta
            tego nara ;-) Zdecydowanie wole przynudzanie Uniatowskiego czy Kasprzyckiej
            chocby dla samej niebanalnej barwy glosu (barwa Silskiego jest raczej
            przecietna), wzglednie gemobofon Bartka.

Przed I koncertem typowalem do trojki Dominike K., Magde i Bartka. Co prawda
            nadzieje na odpadniecie Silskiego juz teraz sa nikle, ale jednak sa ;-)
            • yane.yane Re: IDOL 4.32 30.05.05, 20:28
              Ja sie zaczelam troche bac, ze Slawek zamknie sie w tym swoim "nudziarskim" stylu. Pierwsza plyta moze bedzie ok, nastepna byc moze tez, ale ile mozna??? Z drugiej strony Maciek przestraszyl mnie Teges Nara i na poczatku bylam zdecydowanie przeciwko jego wygranej. Teraz tli sie we mnie taka malenka iskierka, ze bedzie artysta poszukujacym, ktory sie nie zamknie w jednej stylistyce. Takie upalne mrzonki ;)))
              A tak naprawde to mysle, ze najlepiej jakby ktos napisal swietna muze i dobre teksty, i dal to wszystko Magdzie :D
              Aha no i zeby ktos chcial to wydac jeszcze ;))))
              • poboczny Re: IDOL 4.32 30.05.05, 22:47
                A ja nie boję się "nudziarskiego" stylu Sławka.Już wiem,że da sobie świetnie
                radę po Idolu.Ma bardzo dobry kontakt z wieloma DOBRYMI ! muzykami.Lubi i czuje
                jazz.Moja męska intuicja (hehe) mówi mi,że zawojuje świat, a nie tylko polskie
                drogi!
                W sprawie Magdy Diaków, yane.yane , chcesz aby ktoś napisał jej świetną muzę i
                dobre teksty.No to w sprawie tekstów proponuję p.Jacka Cygana :):) ?!, który
                obiecał przecież Gosi Kunc ZŁOTĄ PŁYTĘ .Jest bardzo "słowny" i solidny.Z
                Napisaniem muzyki dla Magdy , to nie mam pojęcia, kto by jej dogodził.I jeszcze
                wyprodukować i wydać płytę, ho ho, ciężka sprawa.
                • yane.yane Re: IDOL 4.32 30.05.05, 23:00
                  poboczny napisał:

> W sprawie Magdy Diaków, yane.yane , chcesz aby ktoś napisał jej świetną muzę i
                  > dobre teksty.No to w sprawie tekstów proponuję p.Jacka Cygana :):) ?!

Hehe, kpisz czy o droge pytasz? ;] Ja zyje nadzieja, ze w .pl sa gdzies mlodzi (nawet starzy) i zdolni teksciarze. "Ten typ tak ma" jest zajety kreceniem reklam i wystepowaniem w nieudanej roli jurora.

> obiecał przecież Gosi Kunc ZŁOTĄ PŁYTĘ .Jest bardzo "słowny" i solidny.

No wiesz, obiecanki-macanki a glupiemu radosc. Ja na wciaz mam nadzieje na te wiosenna plyte Gosi :) Byle nie z textami Cygana...

> Napisaniem muzyki dla Magdy , to nie mam pojęcia, kto by jej dogodził.I jeszcze
                  > wyprodukować i wydać płytę, ho ho, ciężka sprawa.

W innym watku wlasnie napomknelam co daje wygranie Idola - wydanie plyty. Niestety Magdzie ta szansa juz umknela, choc patrzac realnie nie byla wielka :/
                  • poboczny Re: IDOL 4.32 30.05.05, 23:13
                    Mam dla ciebie yane.yane - NIESPODZIANKĘ !...wszystkie, aktualne informacje w
                    sprawie Gosi Kunc, przeczytasz na stronie www.analogprof.pl.Zdjęcia daty
                    koncertów...itp.
                • ankya Re: IDOL 4.32 30.05.05, 23:29
                  poboczny napisał:

> A ja nie boję się "nudziarskiego" stylu Sławka.

Ja też nie, podoba mi się to co on robi, chociaż nie padam na kolana przed jego
                  wykonaniami. Ale mam nadzieję, że jego ewentualna płyta będzie bardziej
                  zróżnicowana niż jego występy w Idolu, bo bardzo mi pasuje ten człowiek do
                  bujających klimatów. Z takim głosem można szaleć, niech się odważy. :)
            • devojce Re: IDOL 4.32 30.05.05, 22:59
              POpieram!!! w stu porcentach popieram!!! Czytasz mi w myśłach czy jaki inny
              chudy bocian??? TO się robi niebezpieczne ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka