Gość: ilo IP: 195.94.206.* 15.07.02, 13:42 książka była super ... . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nube Re: Randka z diabłem IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 15.07.02, 14:16 Ja wolę "Lesia". nube Odpowiedz Link Zgłoś
majaa Re: Randka z diabłem 16.07.02, 08:27 Gość portalu: ilo napisał(a): > książka była super ... . A niestety sztuka już nie taka :( Odpowiedz Link Zgłoś
dewgiej Re: Randka z diabłem 16.07.02, 11:57 majaa napisała: > Gość portalu: ilo napisał(a): > > > książka była super ... . > > A niestety sztuka już nie taka :( A własnie, że taka. Tylko, że nigdy żadna ekranizacja nie wygra z twoją wyobraźnią. Zawsze będziesz rozczarowana, ponieważ podczas lektury coś sobie wyobrażałaś inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
hania_76 Re: Randka z diabłem 16.07.02, 12:38 dewgiej napisała: > majaa napisała: > > > Gość portalu: ilo napisał(a): > > > > > książka była super ... . > > > > A niestety sztuka już nie taka :( > > A własnie, że taka. Tylko, że nigdy żadna ekranizacja nie wygra z twoją > wyobraźnią. Zawsze będziesz rozczarowana, ponieważ podczas lektury coś sobie > wyobrażałaś inaczej. Ksiazka byla bardzo smieszna (chociaz i tak najlepsza ksiazka Chmielewskiej jest "Lesio"), ale przedstawienie tez bylo calkiem calkiem. A biorac pod uwage upiorna chale nadawana tego lata we wszystkich stacjach telewizji polskiej, bylo naprawde niezle. Odpowiedz Link Zgłoś
majaa Re: Randka z diabłem 17.07.02, 08:08 dewgiej napisała: > > A własnie, że taka. Tylko, że nigdy żadna ekranizacja nie wygra z twoją > wyobraźnią. Zawsze będziesz rozczarowana, ponieważ podczas lektury coś sobie > wyobrażałaś inaczej. Tu nie chodzi o moją wyobraźnię ani o to, że spektakl był kiepski, bo nie był. Po prostu stwierdziłam fakt, że czytając książkę bawiłam się znacznie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk film jest słaby IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 18.07.02, 11:24 Film "Randka z diabłem " moim zdaniem jest słaby i nie oddaje klimatu książki. Gra aktorów słaba i jakaś sztuczna. Jeszcze najlepszą ekranizacją ksiązki Chmielewskiej był film z Kaliną Jędrusik (grającą Joannę) - ekranizacja ksiązki "Klin" - nie pamiętam tytułu filmu. Film "Randka z diabłem" jest tak samo słaby jak ekranizacje "Panów Samochodzików" - Nienackiego - "Praskie tajemnice", "Straszny dwór" - które w ogóle nie dorównują starej wersji "Pan Samochodzik i templariusze" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Re: film jest słaby IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 19.07.02, 18:49 > Film "Randka z diabłem " moim zdaniem jest słaby i nie oddaje klimatu książki. Ta sztuka (nie film) nie jest może super ekstra, ale jak sobie porównam z paskudną chałą pod tytułem "Całe zdanie nieboszczyka"... > Gra aktorów słaba i jakaś sztuczna. Jeszcze najlepszą ekranizacją ksiązki > Chmielewskiej był film z Kaliną Jędrusik (grającą Joannę) - ekranizacja > ksiązki "Klin" - nie pamiętam tytułu filmu. "Lekarstwo na miłość". Jędrusik była tam genialna, a Sienkiewiczka jeszcze poprawiała to doskonałe wrażenie. Pamiętacie scenę z krokodylem i Świtezianką? :-DDD Odpowiedz Link Zgłoś