Dodaj do ulubionych

TRAGICZNA Gazeta Telewizyjna!! :(((

• hapet Re: TRAGICZNA Gazeta Telewizyjna!! :((( 01.07.05, 13:32
      Raz już to napisałem w innym wątku, ale tutaj powtórzę (bo jest piątek i
      dostałem nową G.Telewizyjną -jestem prenumeratorem :((((

Dla mnie klasyczny "Polski Biznes" !!!
      Coś się jakoś sprzedaje, ale znajduje się "młody gniweny z pomysłami", który
      jest tak pewny swojej nieomylności (skończył dobre studia) że wmawia szefom, że
      zrobi coś lepiej i wygeneruje większy zysk. Zaczyna od tworzenia "swojej" ekipy
      (poklaskiwacze), później tnie koszty (rzeczy zbędne jego zdaniem "nie związane
      z główną działanością") później kosmetyczne zmiany (dyktowane jego
      widzimisiesię, a nie badaniami bo to drogie i nierzetelne) i na końcu podstawa,
      czyli marketing. Krzyczy Nowe, lepsze, na to ludzie czekali. Wierni odbiorcy
      podnoszą larum, część odchodzi, ale przychodzą też nowi zwabieni szumem
      medialnym, bilas wychodzi na zero, ale "młody gniewny" biega z wykresami, z
      kórych jasno wynika, że w sumie i tak firma wyszła na plus bo oszczędności
      spore, a i nowi klienci. Gość dostaje podwyżkę i szefostwo zadowolone,
      konkurencja zadowolona, a nabywcu zdegustowani. Po jakimś czasie sprzedaż
      zaczyna siadać (lud traci zainteresowanie "nowym, lepszym", bądź konkurencja
      wypuszcza "nowe, lepsze")i sytuacja się powtarza szefostwo znajduje
      nowego "młodego gniewnego" z pomysłami. A autor "sukcesu" idzie do konkurencj,
      gdzie chwali się sukcesem, pokazuje wykresy i dostaje "robotę" Do tej pory
      przekonywałem się o tym w wielu firmach, teraz dociera to już do mediów i to w
      najbardziej bolesnej dla mnie formie. Patrzecie jak "naprawiono" "Trójkę"
      polskiego radia, co się dzieje z telewizjami regionalnymi TVP,
      jak "zmodyfikowano" Rzeczpospolitą, a teraz czuję, że to początek lawiny w
      całej Gazecie Wyborczej, a najgorsze jest to, że nikt nie przejmuje się
      opiniami odbiorców końcowych, choć firmy wydaja miliony na różnego rodzaju
      badania marketingowe
    • karoly TRAGICZNA Gazeta Telewizyjna!! :((( 01.07.05, 14:03
      to wszystko jest przejawem ogolnego zjazdu poziomu GW po natarciu Faktu i
      innych tabloidow.
      wszystko schodzi na psy ;)
      rozumiem, ze brak jest kasy na porzadny Magazyn (ech, to byl tygodnik!), na
      autorow sensownych lub zabawnych felietonow (Talko akurat mi nie zal), ale
      chociazby rezygnacja z programu dwojki to juz rownanie w dol :(

no coz, do widzenia Gazeto Telewizyjna, na szczescie pozostaje internet.
      trzeba co prawda poswiecic troche czasu, ale za to przyoszczedza sie 2,80 ;)
      zal tylko tych, co nie maja do niego dostepu.
      • t.o.m.e.k Re: TRAGICZNA Gazeta Telewizyjna!! :((( 01.07.05, 14:37
        karoly napisał:

> to wszystko jest przejawem ogolnego zjazdu poziomu GW po natarciu Faktu i
        > innych tabloidow.
        > wszystko schodzi na psy ;)
        > rozumiem, ze brak jest kasy na porzadny Magazyn (ech, to byl tygodnik!), na
        > autorow sensownych lub zabawnych felietonow (Talko akurat mi nie zal), ale
        > chociazby rezygnacja z programu dwojki to juz rownanie w dol :(
        >
        No własnie tu jest problem - z wynikami, jakimi chlubi się Agora "Magazyn"
        powinien wrócić w dawnym kształcie i 2 x większej objętości... A tu hovno jak
        mówią bracia Czesi...
        Kasy jest pod dostatkiem, bo przekształcenie dotychczasowej Gazety Telewizyjnej
        w to "pożal-się-boże-nie-wiadomo-co" też musiało kosztować i to spoooro... Plus
        zorganizowanie tzw. badań, które - co najciekawsze - moderuje się tak, żeby
        końcowy efekt dyskusji był taki, jaki życzy sobie zleceniodawca, albo
        przynajmniej zbliżony. Wiem, bo sam brałem kiedyś w takim "fokusiku"...
    • k_agniecha Re: TRAGICZNA Gazeta Telewizyjna!! :((( 01.07.05, 14:26
      Ciekawe ile za swoj fantastyczny projekt dostal ten pajac co nowa makiete
      Telewizyjnej tworzyl. Dlugo musieli sie glowic :))) Nie ma co, dlugo... To
      nieczytelne, podobvne do setek innych gowno. Chyba sie przerzuce na cos co jest
      takie samo, a mniej kosztuje. Dramat po prostu - zupelnie nieczytelny
      struktura, walace po oczach (niewiadomo po co) godziny, jakies o0czojebne
      kwadraciki! Pal szesc goscia, co to wymyslil - kazali to wymyslil - ale ten co
      to zatwierdzal to dopiero palant!
      • marecki997 Re: TRAGICZNA Gazeta Telewizyjna!! :((( 01.07.05, 19:28
        Zgadzam się z tobą, Agniecho, ale zauważ, że inne gazety lub czasopisma w ten
        sposób nie postępują - o ankietach już pisałem, ale przede wszystkim ostrzegają
        przed zmianami i wyczekują opinii o nowej szacie graficznej, a "Telewizyjna" -
        nic, po prostu "bach" z dnia na dzień "oczojebne kwadraciki", wielkie zdjęcia i
        nagłówki pisane czcionką 30mm.
        • kored oj, kiepsko, kiepsko... 01.07.05, 19:43
          coraz bardziej potwierdza sie teza ze tkz. zmiany w wybiorczej to strategia
          zubarzania produktu (głupiej,wiecej obrazków= wiecej nabywców)
          • e_katt oj, uważaj, uważaj.. 01.07.05, 20:44
            nie tyle może na to "co", ile "jak" piszesz..
            bo niestety, udowadniasz, że nie tylko "Telewizyjna" zuboŻała
            ;)
            • kored Re: oj, uważaj, uważaj.. 02.07.05, 14:24
              Okazuje sie ze to ja jestem nowym targetem telewizyjnej. A mialem jeszcze zludzenia co do swojej osoby...
        • mctiggle badania ankietowe 01.07.05, 19:44
          ja osobiście mam nieodparte wrażenie, że całe to tłumaczenie redakcji
          o "badaniach" to zwykłe mydlenie oczu.
          Priorytetem zmian powinno być zachowanie stałych odbiorców.
          W drugiej kolejności powiekszenie ich grona o nowych.
          Zatem badania rynku najpierw powinny objąć dotychczasowych
          czytelników/prenumeratorów.
          Słyszał ktoś o czymś takim kilka m-cy temu?
          nie wydaje mi się...

ps.porównanie do radiowej trójki jest bardzo na miejscu; też mi się nasunęło.
          • badlydrawnboy Re: badania ankietowe 02.07.05, 10:54
            Słyna biznesowa zasada mówi, że ławiej zatrzymac klienta (czytelnika)
            dotychczasowego niz zdobyc nowego. Wszystko wskazuje na to, ze GW ślepo dążąc
            do pozyskania nowego "targetu" zapomniała, że dba rowniez nalezy o
            dotychczasowych czytelnikow. Pewnie Redaktorzy doszli do wniosku, ze ci stali
            beda na zawsze...
            • emceg Re: badania ankietowe 02.07.05, 18:31
              Pomysły GW na zdobycie nowych czytelników to kompromitacja. Nie zdobędą
              czytelników Faktu ani Super Exprsu, bo musieliby by całkiem przejść na kolorowe
              ścierwo, a starzy czytelnicy rezygnują lawinowo. Nie mogę juz patrzeć na te
              dodatki pod publikę. I teraz jeszcze G. Telewizyjna, toż to masakrencja. Nowych
              czytelników nie zdobedą, a stracą starych, gratuluję pomysłu, dalej kopcie
              sobie grób. A może jakieś gołe laski na ostatniej stronie, co?
            • aureliana Re: badania ankietowe 02.07.05, 19:03
              ja spiesze doniesc GW, ze od pierwszego nowego numeru jeszcze nie tknelam
              gazety telewizyjnej, w ogole nie kupuje GW w piatek, to jest skandal, przez
              tyle czasu zaczynalam dzien od talkow, fabryki opakowan szklanych, w rodiznie
              byly walki kto pierwszy przeczyta, a teraz...WSTYD!!!
              • emceg Target 08.07.05, 23:09
                I znowu na okładce i pierwszych stronach nowej GT telenowela. W starej GT by to
                było "Chinatown", albo przynajmniej "Pracująca dziewczyna" albo "Dzikość
                serca", "JFK", "Zbieg z Alcatras" albo jakiś inny fajny film tego tygodnia. Z
                zażenowaniem obserwuję jak GT zmienia swój target, z "cwanych bestii"
                na "ptactwo domowe".
                • tomassi.rollo Re: Target 09.07.05, 15:26
                  "Gazeta Telewizyjna" stopniowo ograniczała ilość ciekawych recenzji, felietonów
                  tudzież typowań. Znikły "Odcinki Wojciecha Orlińskiego", znikły typowania
                  Orlińskiego i Szczerby na filmy, które zgromadzą największą liczbę widzów,
                  znikły recenzje DVD, znikły wreszcie felietony "Made in USA" Dziatkiewicza.
                  Pamiętam, że jak zacząłem ją kupować wraz z piątkowym wydaniem "GW", to był
                  jeszcze na jej łamach konkurs DetekTiVi (ciekaw jestem, jak wielu czytelników
                  posiada wygrany w ten sposób porcelanowy kubeczek...). Nie tak dawno pan Konrad
                  J. Zarębski przestał recenzować filmy tygodnia. Jednakże zawsze jeszcze były
                  trafne spostrzeżenia Chacińskiego na temat tego a tego aktora, cięte felietony
                  Kazika, ponadto felietony Ogórka i Federowicza oraz Talkowie i Fabryka Opakowań
                  Szklanych... Teraz zaś otrzymujemy coś, o czym trudno mówić mi bez emocji i
                  żalu. Jak bardzo jest to złe, niech świadczą dziesiątki przedmówców. Ja tylko
                  przytoczę przysłowie jak ulał pasujące do obecnego stanu "GT": lepsze wrogiem
                  dobrego. Farewell "Telewizyjna", at forever.

Co do okładki - czwartkowy program "Faktu" ma na okładce Nicholsona
                  z "Chinatown" właśnie. O tempora! O mores!
    • kasiak311 Re: TRAGICZNA Gazeta Telewizyjna!! :((( 10.07.05, 09:19
      Kochana Redakcjo, to niestety prawda.Gazeta, krórą zakupiłam w ostatni piątek
      absolutnie nie przypomina Gazty, którą czytam od ładnych paru lat. Odejścia
      TALKÓW, zamnkięcia Fabryki Opakowań Szklanych orez rozstania z Kazikiem nie
      zrekompensują nam ładnie wyglądające strony, czy większe litery. Przykro to
      pisać, ale nie jest to już Gazeta Telewizyjna, a jedynie gazetka z programem
      jakich wiele na naszym rynku,może więc przyszedł czas na zmianę nazwy........
      • augu To już nie Gazeta Telewizyjna. 11.07.05, 08:14
        Dołączam się do ogólnej fali niezadowolenia z nadzieją, że może się cos zmienie
        (wróci do starego). Byłem czytelnikiem stałym (prenumerata w pracy). Później
        kupowałem dwa - trzy razy w tygodniu. Gdzieś od roku tylko w piątki - właśnie
        dla Telewizyjnej. Jak juz tyy ktoś dzielił się podobnymi wrażeniami: w piątek
        po południu w domu były wyścigi kto pierwszy opanuje GT i przeczyta Talków,
        Fabrykę, Kazika czy Ogórka. Obecnie pozostał tylko program w formie dużo mniej
        czytelnej (litery są zbyt duże, zbyt duży jest stosunek pow. czarnej do białej
        na stronie), a czytać w zasadzie nie da się już nic. Pozostał Ogórek i
        Fedorowicz (ten drugi - szcunek) żyje już głównie wspomnieniami).
        Szkoda.
    • gosik_p Re: TRAGICZNA Gazeta Telewizyjna!! :((( 12.07.05, 11:14
      zgadzam sie w 100% - gazeta telewizyjna jest nieczytelna, pelna duzych
      kolorowych zdjec i reklam, zero tresci! kto odpowiada za zmiany? nawet czcionke
      zwiekszyli, zeby artykul zajmowal jak najwiecej miejsca?
      • marta76 Re: TRAGICZNA Gazeta Telewizyjna!! :((( 12.07.05, 19:43
        Kupowałam Wyborczą w piątek właśnei dla telewizyjnej.Talkow ukochanych nie ma
        (czytałam ich wieczorem mężowi),fabryki opakowań szklanych też.Pomieszany
        program,nic nie można znależć ,Opisy 4 filmów.Beznadzieja.Pora poszukać czegoś
        nowego po 6 latach.
    • sweetbrier Re: TRAGICZNA Gazeta Telewizyjna!! :((( 15.07.05, 08:27
      Jako że redakcja Gazety napisala w tym watku, ze czyta wszystkie uwagi, napisze
      rowniez swoje, moze zostana uwzglednione, gdyz moja opinie podziela: moj
      chlopak, moja rodzina!

1. Brak krzyzowek!!! (Moja ulubiona byl taki zawijasek z literka w srodku,
      gdzie jeden wyraz zaczynal sie od konca nastepnego, druga natomiast byla
      wykreslanka z ktorej powstawal konkretny rysunek! uwielbialam rozwiazywac ja w
      weekendy ze swym partnerem, nigdzie pozniej nie spotkalam podobnych)
      2. Opisywanie planow zdjeciowych poszczegolnych seriali w kazdym numerze
      sprawilo, ze spadliscie do poziomu Zycia na goraco, szczescie, ze w Polsce nie
      ma ich zbyt wiele...
      3. Brak Kazika, pana krytykujacego reklamy, Talkow, oj mieliscie kiedys klimat
      i felietonistow....!!! <
      • emceg Re: TRAGICZNA Gazeta Telewizyjna!! :((( 16.07.05, 12:13
        GT ztała się niestety jednym z tych magazynów, których zaletą jest to, że mają
        program tv, ale niestety nie pełny i mało czytelny. Kiedyś była fajnym pismem
        do poczytania, teraz tylko do podłożenia pod filiżankę. Te ich nowe recenzje
        filmów:). Napiszą o czym film jest i koniec. A gwiazdek, jak ktoś chce, trzeba
        szukać po programie. Mizeria. I znowu nowy numer promuje na okładce jakąś
        telenowelę, o której felieton jest tak ciekawy jak raport o zeszłorocznych
        zbiorach rzepaku -"Tu można kochać, tu mozna żyć" - litości, dajcie żyć!
    • manniek Re: TRAGICZNA Gazeta Telewizyjna!! :((( 17.07.05, 18:13
      Ja też podpisuję się rękami i nogoma. Szkoda słów ...
    • michalpudelko Re: TRAGICZNA Gazeta Telewizyjna!! :((( 20.07.05, 11:25
      Niestety masz rację..... przestałem ją kupować. I do tego zniknął KAZIK-nałozyli
      cenzurę i juz go nie ma
      • ikaz UWAGA! Zmiany?! 22.07.05, 17:50
        Wygląda na to że nasz opeer dotarł
        do redakcji, gdyż w dzisiejszej Telewizyjnej
        zauwazyłem że fotki uległy zmniejszeniu kosztem
        minirecenzji no i pojawiły się pod nimi ksywy
        (Sobolewski, Szczerba i inni:-)
        PZDR

P.S.
        Musiałem to napisać bo wcześniej trochę
        tu napisałem parę przykrych zdań;-)

------------

"Dziś jest pierwszy dzień, reszty twoich dni"

• emceg Re: UWAGA! Zmiany?! 23.07.05, 10:19
          No, i przestali się rozpisywać na temat telenowel. Nawet recenzje reklam się
          pojawiły, co prawda to nie "Fabryka opakowań", ale jednak. Mam nadzieję, że
          przywrócą starą GT, bo droga do ideału jeszcze daleka.
    • ofira to i owo 26.07.05, 20:47
      ktoś już wcześniej wspomniał o tym programie - polecam. nie ma co prawda porządnych recenzji filmów, ale jest
      - przejrzysty układ
      - czarna czcionka na białym tle - widać można!
      - wąskie kolumny
      - program podawany od rana, nie od południa
      - duuużo stacji
      dawno nie widziałam GTv (na rzecz TiO), ale po przeczytaniu tych wszystkich postów aż sobie z ciekawości przejrzę w kiosku.
    • bokaj Re: up n/txt 29.07.05, 22:57
      a ja od 3 tygodni nieodwracalnie w piątki przeszedłem na Rzepę - i przestałem się stresować. program tv w Rzepie jest bardzo dobry! polecam.
    • alquard Re: TRAGICZNA Gazeta Telewizyjna!! :((( 19.08.05, 00:04
      zgadzam się ze wszystkimi zdaniami, które mówią, ze po zmianie szaty graficznej
      gazeta wygląda STRASZNIE
    • reniferek1 Re: TRAGICZNA Gazeta Telewizyjna!! :((( 08.09.05, 10:16
      Minęło już kilka tygodni od wprowadzenia nowej Gazety Telewizyjnej. Czy już
      przyzwyczailiście się, bo ja wciąż nie mogę poatrzeć na kolorki i układ
      programów.
      • tomassi.rollo Re: TRAGICZNA Gazeta Telewizyjna!! :((( 08.09.05, 12:43
        Minęły dwa miesiące (dwóch ostatnich wpisów nie liczę) i już zapomniano o tym,
        co z przyjemnością czytało się przez tyle lat. "Przyzwyczajenie drugą naturą
        człowieka", ot co. Ja po prostu nie kupuję - korzystam z milutkiego programu,
        który ściąga mi na dysk ramówki stacji TV. Jeżeli ktoś na tym zarabia, to tylko
        mój operator telekomunikacyjny - Dialog SA. I tyle.
      • methinks Re: TRAGICZNA Gazeta Telewizyjna!! :((( 08.09.05, 13:17
        Mozna sie do gowna przyzywczaic, ale ja wole fiolki. A GT nadal smierdzi, jak
        smierdziala.
        • kleoo dawniejsza lepsza 09.09.05, 15:25
          jak widać na przykładzie GT zmian nie zawsze wychodzi na dobre. Błagam zróbcie
          coś z tym, brakuje mi ciekawych artukułów, spojrzenia w krzywym zwierciadle co
          oglądają Polacy etc. teraz GT telewizyjna jakby zubozała, stała siezwykłym
          programem telewizyjnym
          • cze67 Re: dawniejsza lepsza 09.09.05, 15:58
            Zgadzam się. Nijak nie mogę się przyzwyczaić do nowej makiety, która przypomina
            TeleTydzień czy inny TeleMagazyn. To jest okropne! Nie dość, że program jest
            źle podany, to jeszcze Telewizyjna jest zwyczajnie nudna. Kiedyś jej czytanie
            zajmowało mi sporą część sobotniego poranka, obecnie jakieś 10 - 15 minut.
            Szkoda, że kierownictwo gazety nic sobie z krytycznych uwag nie robi...
            • anaila Re: dawniejsza lepsza 09.09.05, 21:38
              teraz juz gw kupujemy tylko w soboty. i jestesmy zdrowsi. a w rzepie piatkowej program jest najlepszy.
              • cze67 Re: dawniejsza lepsza 09.09.05, 21:56
                anaila napisała:

> teraz juz gw kupujemy tylko w soboty. i jestesmy zdrowsi. a w rzepie
                piatkowej program jest najlepszy.

Też się nad rzepą zastanawiam. Ich program podobał mi się zawsze, no ale tutaj
                byli Talkowie i w ogóle - przyzwyczajenie, poranny rytuał. Ale po co kupować
                coś co jest beznadziejne?...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka