Dodaj do ulubionych

Brodka-->Coldplay-->Sopot2005

04.09.05, 20:15
czy ma ktos moze dostep do wystepu brodki z sopotu,bo podobno spiewala cos
Coldplaya, a ja tylko widzialem ta jej piosenke i chcialem zobaczyc jak jej
poszlo z coldplayem
Obserwuj wątek
    • bigrock Re: Brodka-->Coldplay-->Sopot2005 05.09.05, 00:16
      Prosze bardzo:
      rapidshare.de/files/4732076/Monika_Brodka_-_Back_To_The_Start.mp3.html

Poszlo jej bardzo dobrze. Jeden z nielicznych momentow w ciagu calych trzech
      dni, kiedy mozna bylo bez zazenowania ogladac ta cala tvnowa szopke. Szkoda, ze
      spiewala przy w polowie pustej widowni z czego jeszcze polowa szukala wlasnie
      swoich siedzonek. Przez to zirytowala sie nieco na poczatku ;-) Swoja droga
      chyba tylko tvn mogl wpasc na to by zaczac festiwal o 19.30 w piatek.
      • sven.hannawald Re: Brodka-->Coldplay-->Sopot2005 05.09.05, 00:40
        Ja w kwestii formalnej - ten kawałek nie nazywa się "Back To The Start"
        tylko "The Scientist".
        • bigrock Re: Brodka-->Coldplay-->Sopot2005 05.09.05, 01:00
          Wlasnie mialem watpliwosci, utwor ten slyszalem raptem pare razy i nie jestem
          fanem Coldplay, a google po wpisaniu "coldplay back to the start" wypisaly mase
          wynikow sugerujacych, ze to jednak moze byl ten tytul ;-) Dzieki za info. Z
          drugiej strony na p2p mozna go sciagnac pod oboma tytulami, czyli cos w tym jest ;-)
          • dzika_rzeka Re: Brodka-->Coldplay-->Sopot2005 05.09.05, 14:54
            To w końcu The scientist zaśpiewała? W zapowiedziach stało, że ma być In my
            place.
            No, ja niestety nie zdążylam na ten kawałek, widziałam tylko kawałek Mialeś być
            i wrażenie takie, że Brodka było mocno znudzona występem ;) I ranyboskie kto
            jej doradził taki image? ;)
      • lalalab Re: Brodka-->Coldplay-->Sopot2005 05.09.05, 14:38
        a moim zdaniem schrzaniła ten utwór na maksa...od razu słychać braki w jej
        edukacji muzycznej. Emisja głosu do bani. Drżenie, niepewność, pomyłki w
        tekście...porwała się z motyką na słońce i tym razem poniosła klęskę. Ot, po
        prostu zachciało się dziewczynie zaśpiewać jej ulubioną piosenkę...mogła z tym
        jeszcze zaczekać.
        • bigrock Re: Brodka-->Coldplay-->Sopot2005 05.09.05, 21:38
          Dobre :-)

Brakow w edukacji byc nie moze, bo nie bylo edukacji. A przynajmniej nie wokalnej.

Emisja glosu taka jak zawsze, czyli dobra, a przede wszystkim charakterystyczna.
          Nie kazdy musi spiewac emisyjnie jak Celina czy inna Whitney. Nie o to tu chodzi.

Drzenie, niepewnosc - owszem, na poczatku, ale to raczej irytacja. Tym, ze
          ludzie zamiast sluchac, chodza tam i z powrotem szukajac swoich miejscowek.
          Zreszta to ten element znika po 45 sekundach.

Pomylki w tekscie - byc moze, nie zwrocilem uwagi. Ale tekst pomylila i w drugim
          (swoim) kawalku, wiec bardzo mozliwe, ze i tu :-)

Ulubiona piosenke - raczej nie. Ot, mial byc cover, to byl.

Na koniec polecam jakies p2p i sciagniecie sobie paru wykonan live "The
          Scientist" by Coldplay, zobaczysz jaki to trudny kawalek do spiewania na zywo.
          Pozory myla.
          • lalalab Re: Brodka-->Coldplay-->Sopot2005 07.09.05, 14:37
            ohoho - widze jesteś fanem gwiazdy

to że ma braki w edukacji muzyczno-wokalnej może jej jeszcze nie raz wyjśc
            bokiem. Nie można zawsze lecieć na opinni Idolki amatorki. Stać ją na więcej. I
            tak naprawdę to kwestia naprawdę ćwiczeń wokalnych które sprawią żde wrescie
            przestanie jej łamać się głos na całości frazy. Jesli jesteś takim fanem Brodki
            to widocznie nie doczytałeś że własnie piosenka The Scientist jej jej ulubioną
            z repertuaru Coldplay jeśli nie wogóle. Przeciez z kosmosu nie wyrwałam tej
            informacji. Nie przeczę - to jest trudny kawałek do wykonania - zwłaszcza dla
            kobiety - więc po co się rwać z motyką na słońce? Przecież na swojej płycie ma
            tyle innych zgrabnych coverów że mogła sięgnąć po coś co umie śpiewać.
            • bigrock Re: Brodka-->Coldplay-->Sopot2005 07.09.05, 15:41
              > ohoho - widze jesteś fanem gwiazdy

Ogromnym :-)

> to że ma braki w edukacji muzyczno-wokalnej może jej jeszcze nie raz wyjśc
              > bokiem. Nie można zawsze lecieć na opinni Idolki amatorki. Stać ją na więcej.

Ale to jest zupelnienie nieistotne na co ja stac, bo nie musi spiewac jak
              wokalna diva, zeby sie to podobalo. Wielu ludzi uznawanych dzis za wybitnych
              wokalistow mialo w przeszlosci o wiele wieksze braki niz ona. Mnie osobiscie te
              braki zupelnie nie przeszkadzaja, wrecz przeciwnie, zyskuje dzieki temu na
              wiarygodnosci. Taka sie podoba ludziom, w tym mnie. I taka sie ludziom nie
              podoba, w tym Tobie. I o to chodzi.

> Jesli jesteś takim fanem Brodki to widocznie nie doczytałeś że własnie
              > piosenka The Scientist jej jej ulubioną z repertuaru Coldplay jeśli nie
              > wogóle. Przeciez z kosmosu nie wyrwałam tej informacji.

Widocznie marny ze mnie fan :-)

> Nie przeczę - to jest trudny kawałek do wykonania - zwłaszcza dla
              > kobiety - więc po co się rwać z motyką na słońce? Przecież na swojej
              > płycie ma tyle innych zgrabnych coverów że mogła sięgnąć po coś co
              > umie śpiewać.

Zawsze lepiej sprobowac czegos nowego niz po raz setny serwowac oklepany numer,
              szczegolnie jesli to cover, a nie tworczosc wlasna. Mnie sie to jej wykonanie
              The Scientist mimo wad podoba bardziej niz oryginal. Wokalnie jest tylko kilka
              niedociagniec, co przy wystepie na zywo raczej nobilituje, szczegolnie gdy pod
              uwage wezmiemy cala rzesze "artystow" na zywo piejacych jak kogut o poranku.
              Dobra interpretacja, nastroj - to wszystko w tym wykonaniu jest. Porzadnie
              wykonany utwor, a "brudki" :-) tylko dodaja mu smaczku.
    • maligna Re: Brodka-->Coldplay-->Sopot2005 05.09.05, 18:20
      a ja widzialam Brodke śpiewajacą te piosenke na koncercie w Trójce, na zywo i
      było bardzo dobrze, lepiej niz w Sopocie co prawda.
      • bigrock Re: Brodka-->Coldplay-->Sopot2005 05.09.05, 21:28
        Dawala jakis nowy koncert w Trojce niedawno? Bo slyszalem tylko ten sprzed kilku
        miesiecy i tam raczej nie wykonywala Coldplay.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka