Dodaj do ulubionych

Lis ekspertem w wydarzeniach?

11.10.05, 22:51
Od jakiegos czasu Lis wystepuje w Wydarzeniach jako ekspert w sprawach
zwiazanych z wyborami. Jak dla mnie to jest troche smieszne bo jakim on jest
ekspertem? A moze on ma jakis dyplom z socjologii albo politologii i tylko ja
o tym nie wiem?
Obserwuj wątek
    • piot-r Re: Lis ekspertem w wydarzeniach? 11.10.05, 22:56
      lisy zawsze ciągnęło do kaczek. To sa chyba te kwalifikacje :-)
      • czesiekkk Re: Lis ekspertem w wydarzeniach? 12.10.05, 13:57
        Skończył dziennikarstwo, studiował prawo, staż pracy nie tylko jako prezenter,
        ale i dziennikarz polityczny, korespondent zagraniczny, autor książek więc jak
        najbardziej kompetencje do komentowania ma. Trafiają do mnie jego analizy, są
        bardzo dobre.
        • gocha221 Re: Lis ekspertem w wydarzeniach? 12.10.05, 14:43
          Dla mnie to jednak troche niesmaczne: we własnym programie sam siebie zaprasza
          jako eksperta!!!!!
          Niezbyt często ogladam wydarzenie ,ale akurat wczoraj zaczełam akurat w momencie
          jak Smoktunowicz zapowiadała eksperta: patrze a to Lis.
          Nie on jeden sie na tym zna, szczególnie, że jakos nic odkrywczego nie powiedział
          (co odkrywczego można było zreszta powiedzieć o akcji Kurskiego i ew. hakach w
          kampanii)
          • czesiekkk Re: Lis ekspertem w wydarzeniach? 12.10.05, 14:54
            Dlaczego? przecież nowa władza jaką będziemy mieć po wyborach i ta która teraz
            walczy ze sobą o urząd prezydenta to politycy solidarnościowi, którzy stawiali
            swoje pierwsze kroki w polityce na początku lat 90-tych. Dokładnie wówczas
            swoją karierę zaczynało pierwsze pokolenie dziennikarzy pracujących w wolnej
            Polsce bez cenzury, w tej grupie jest właśnie Lis. Dlatego te analizy są
            jeszcze ciekawsze i wolę je od błyskotliwych mini wykładów socjologów i
            politologów.
    • iht123 [...] 12.10.05, 14:50
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • ajax333 Re: Lis ekspertem w wydarzeniach? 12.10.05, 15:42
      Chyba nie zauważyłeś,że żyjemy w wolnym kraju i każdy obywatel,a szczególnie
      dziennikarz ma prawo komentować wydarzenia dot.Ojczyzny.Co do fachowości to
      każdy telewidz w miarę rozgarnięty wie,że Lis jest stypendystą politologii na
      uniwersytecie amerykańskim,dwukrotnie obsługiwał i komentował kampanie wyborcze
      w USA,był długoletnim sprawozdawcą parlamentarnym.Tam można komentować,tu
      nie,gdyż potrzebna jest zgoda palanta-ignoranta.
      • maranka Re: Lis ekspertem w wydarzeniach? 12.10.05, 15:59
        wow - mocne !!!
        • wrocool Re: Lis ekspertem w wydarzeniach? 12.10.05, 16:40
          ale ja nie mam nic do Lisa-bardzo go lubie ale jakos dziwnie to odbieram ze on
          we wlasnym programie wystepuje jako ekspert-gdyby go zaprosili do wiadomosci
          albo faktow to ok ale w wydarzeniach to wyglada tak jakby nie mieli juz kogo
          zaprosic no to dali Lisa zeby powiedzial pare slow - swoja droga jego analizy
          nie sa zbyt odkrywcze-kazdy bardziej rozgarniety obywatel interesujacy sie
          troche polityka moglby dokonac takiej analizy i jak dla mnie on jest w tej roli
          malo wiarogdny...to wszystko i pozdrawiam "fanatykow" Lisa bo widze ze nie
          mozna tutaj nic zlego o nim powiedziec...
    • iht123 Re: Lis ekspertem w wydarzeniach? 12.10.05, 17:03
      A ja uwarzam, że komentarze Lisa są świetne. Po raz pierwszy jakaś stacja
      telewizyjna ma swojego prawdziwego komentatora. Dlaczego mam mieć pretensje do
      Wydarzeń, że korzystają z komentatora jakiego mają pod ręką? To chyba dobrze,
      że nie muszą pożyczać tych samych marudzących, zmęczonych socjologów. O
      wyborcach i społeczeństwie oni wiedzą bardzo dużo, ale o kampaniach wyborczych
      na pewno więcej wie Lis.
      • krzys111 Re: Lis ekspertem w wydarzeniach? 12.10.05, 19:02
        no te jego ekspertyzy to nawet zabawne sa, tuz przed wyborami prezydenckimi p
        Lis pokazywal krzywe 'popularnosci' i z mina profesora matematyki zapowiadal
        ze te 'krzywe' Tusaka i Kaczynskiego sie lada chwila przetna, i Kaczynski jak
        nic wygra...
        I ta Hania ktora mowi 'Tomaszu czy mozesz nam powiedziec...' A Tomasz robi taka
        zamyslona mine i sie 'zastanawia' co ma powiedziec chociaz kazdy wie ze juz
        dawno to miedzy soba ustalili co ten Tomasz ma jej powiedziec.
        Sorry ale chyba wolalam te dawne Wiadomosci, moze bardziej siermiezne ale mniej
        'nadete'. No swiat nie ograniczal sie w nich do Warszawy tak jak teraz.
        BTW czy mi sie zdaje czy rzeczywiscie wiekszosc lokalnych korespondentow dawnych
        Wiadomsci widuje teraz w TVN-ie?? A zagranica leci tylko na materialach CNN-u?

• iht123 Re: Lis ekspertem w wydarzeniach? 12.10.05, 19:33
      Lis mówił, że krzywe się przetną, jeśli utrzyma się tendencja. Ale mogłeś tego
      osiołku nie zrozumieć.
      • piot-r Re: Lis ekspertem w wydarzeniach? 12.10.05, 22:16
        Lis działa metodą faktów dokonanych.
        Najpierw pozbył się się Skowrońskiego i zaczął lansować Co z tą Polską firmując
        to swoją facjatą. Zrobił go sztandarowym programem publicystycznym Polsatu,
        głównie dlatego, że innego nie ma.
        Teraz postanowił zostać ekspertem, pewnie i jakaś kasa za to wpada. Zawsze potem
        w CV można wpisac kolejną linijkę, a również samoocena wzrośnie (o ile już nie
        osiągnęła maksimum)
        Przed wyjazdem do Stanów bardzo lubiłem Lisa, ale przeszło mi. Nastąpiła w nim
        jakaś przemiana. Reprezentuje typ dziennikarstwa którego nie znoszę, a którym
        zaraził wszystkie programy informacyjne w Polsce. Przerost formy nad treścią,
        głupawe pointy po każdej informacji, stronniczość, zły układ wiadomości - kogo
        zabili Irak, Watykan, USA. Ani w pozostałych miastach nic się nie dzieje, ani
        inne części świata nie istnieją. Tak go widzę.
        Dla mnie ten facet się skończył wraz z wyjazdem do Stanów, szkoda bo dobrze się
        zapowiadał.
      • krzys111 Re: Lis ekspertem w wydarzeniach? 13.10.05, 12:47
        Czy ty chcesz zrobic z Lisa komplektnego idiote, ktory uwaza ze trzeba tlumaczyc
        komus ze krzywe o przeciwnych nachyleniach sie gdzies przetna? Co prawda w
        wywiadach z niejaka duma, wlasciwa miernemu humaniscie, przyznawal ze matematyka
        nie byla jego silna strona w szkole, ale mimo wszystko tyle to chyba rozumie. O
        ile ja zapamietalam te jego ekspertza to mowil on przewidywaniu tych 'nachylen'
        a wiec wyborczych tendencji, i tu nie trafil. No ale moze sie myle rzeczywiscie
        jego ekpertyza ograniczyla sie do wykladu podstawy anlizy funkcji liniowych,
        tylko po co mu za to placic, bo te zna kazdy uczen podstawowki.
        ewa
    • iht123 Re: Lis ekspertem w wydarzeniach? 13.10.05, 13:39
      Straszny ten Lis. Zaraził wszystkie programy informacyjne? Jasne. Dzięki niemu
      są dziś o lata świetlne od tych sprzed 8 lat. Do tego stworzył "Co z tą
      Polską". Pal diabli, że jego program ma 3 razy większe udziały w rynku niż
      Skowrońskiego i w ogóle najlepsze udziały ze wszystkich publicystycznych
      programów w Polsce. Ktoś tu nie może znieść sukcesów Lisa. Aha, wiesz dlaczego
      przestałeś lubić Lisa jak wrócił z USA? Bo dowiedziałeś się ile zaczął
      zarabiać. Jakie to małe i polskie.
      • piot-r Re: Lis ekspertem w wydarzeniach? 13.10.05, 14:12
        no co ty nie powiesz?
        Gratuluję twojej diagnozy, w 100% nietrafiona. Ja nie piszę o udziałach w rynku,
        nie myl znaczenia słów najlepszy i najpopularniejszy. Nie twierdzę że ma słabą
        oglądalność, ale że jest słaby merytorycznie. Uważam, ze pod tym względem 8 lat
        temu było lepiej, a pewnie będzie jeszcze gorzej.
        Jego sukcesów nie zauważyłem, wysokości zarobków nie znam. W przeciwieństwie do
        ciebie do wad nie dodaję słowa polskie.
    • iht123 Re: Lis ekspertem w wydarzeniach? 13.10.05, 14:28
      Jak nie kijem go to pałką. Program Lisa jest oglądany, więc mówisz, że jest
      słaby. Jakby nie był oglądany, to byś mówił, że ludzie nie oglądają, bo jest
      słaby. Głupi ci ludzie. Chciałbym wiedzieć co ty takiego porabiasz. Głowę daję,
      że jesteś kolejnym nieudanym dziennikarzyną, którego zalewa żółć.
      • piot-r Re: Lis ekspertem w wydarzeniach? 13.10.05, 15:10
        znowu trafiłeś w płot. Nie dawaj tak chętnie głowy bo gdybyś ją naprawdę miał
        dać - już bys był bez głowy.
        Piszesz - głupi ci ludzie, zamiast odpowiedzieć ci - wzajemnie odpowiem że ja
        napisałem konkretnie dlaczego lisa nie lubię. Są to powody może głupie, może
        nie, ale konkretne.Twoje natomiast to tylko inwektywy. Nie stać cie na więcej?
        Może napisz jakieś argumenty za. Ale nie wynik oglądalności bo to argument dla
        reklamodawców.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka