Dodaj do ulubionych

Cybex pallas

28.02.12, 14:12
Witam!
Czy ktoś montował fotelik cybex pallas w fordzie focusie kombi rocznik 2003 ( nie wiem czy to ma znaczenie ale podaję)? Chodzi mi o długość pasów bezpieczeństwa, czy obejmują ten fotelik?
Drugie pytanie dotyczy wersji isofix. W tym roczniku auta nie ma systemu isofix, ale czy można po prostu "położyć" fotelik z isofixem na siedzeniu i przypinać jak w opcji pallas? Auto zmieniliśmy jakieś pół roku temu więc nie zanosi się na szybką zmianę, a fotelik mamy zamiar kupić w przedziale wagowym 9-36, więc do 12 lat powinien wystarczyć. Auto na pewno nie będzie z nami tyle czasu, ale jak zmienimy to na pewno na takie, które ma isofix. Więc czy jest sens kupować fotelik najpierw bez isofixu a potem z isofixem?W tej chwili córka ma 15 miesięcy i waży 9 kg.
Dzisiaj próbowaliśmy ją posadzić w nim w sklepie i była całkiem zadowolona, ale nie mieliśmy auta i nie było jak sprawdzić fotela w aucie.
Ktoś ma, używa, jak ocenia no i co z pasami.
Dziękuję za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • mrukumaster Re: Cybex pallas 28.02.12, 14:55
      Isofix nie będzie przeszkadzać. Jeżeli pasem spokojnie łapiesz fotel 0-13kg to pallasa też złapiesz.
      • matka_z_corka Re: Cybex pallas 28.02.12, 15:00
        Pasy łapią fotelik, który jest tyłem do kierunku jazdy ale tylko za fotelem kierowcy. Z tyłu za fotelem pasażera już pasy nie obstają fotelika, a podobno właśnie tam powinny być montowane foteliki. W tej chwili mamy fotelik firmy baby smile noe ( od wózka 3w1).
    • matka_z_corka Re: Cybex pallas 09.03.12, 20:14
      No i kupiliśmy. Jesli sie w nim zapnie dziecia to jest bardzo solidnie w nim ulokowane. No tylko szkoda, że nie mamy w aucie tego isofixa. Ale auto sie zmieni za 1-2 lata na takie które juz ma ten system i będzie gites. Polecam ten fotelik, łatwy w obsłudze i naprawdę dziecko w nim jest dobrze zabezpieczone.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka