zsolaw Re: Fakty? 16.12.05, 13:45 Chciałem napisać, że byłem miłośnikiem Faktów od samego początku, ale wczoraj przestałem być. Juz nie chodzi o to, że na czele był materiał o przeszczepie skóry twarzy (chociaż mnie bardziej interesuje budżet UE), ale po materiale prezenterka zachęca do wysyłania sms-ów!!! Ja wiem, że na szczytny cel, ale to jednak program informacyjny. Poza tym pod koniec pojawiła sie reklama (chociaż miał z tego być materiał) filmu, który produkuje TVN. Fakty są świetnie robione, ale już dawno skręciły w złym kierunku. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
viking73 Re: Fakty? 16.12.05, 14:02 O. To jakiś europejski temat z przeszczepami skóry wczoraj musiał być. Na niemieckim RTL, w głównych wiadomościach o 18:45, najważniejszy materiał opowiadał o 11-letnim czeskim chłopcu, któremu pies odgryzł nos, ale dzięki temu, że dziecko szybko przewieziono do szpitala i lekarze sprawnie przeprowadzili operację przyszycia nosa dziecku, wcześniej wyjmując go psu z żołądka, jest szansa, że chłopiec będzie miał nos jak przed wypadkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
tomu19 Re: Fakty? 16.12.05, 14:15 też mi się nie podoba że newsem nr 1 najczęściej są tragedie, sensacje itp. Szczególnie widać to w faktach, przykładem może być wczorajsze wydanie faktów, a najgorsze jest to że ludzie lubią to oglądać. W wydarzeniach ten temat był na 4 miejscu. A co do podawania smsa po materiale to nie zgadzam się z tobą. Przecież pieniądze te idą dla potrzebujących. Fakty ostatnio są jak ten film bardzo reklamowany przez tvn. Choć go nie oglądałem, znam recenzje i słyszałem że jest płytki i głupawy. Odpowiedz Link Zgłoś
vermeerka Re: Fakty? 16.12.05, 14:46 jaki film reklamuje TVN??? a co tego materiału o przeszczepie to rzeczywiscie zasługiwał na to by otworzyc Fakty,przeciez to pierwszy taki zabieg w Polsce,warto by społeczeństwo wiedziało jakie sa mozliwosci leczenia Odpowiedz Link Zgłoś
vermeerka Re: Fakty? 16.12.05, 14:48 a poza tym ile mozna oglądac gęby poselskie???:) Odpowiedz Link Zgłoś
miziou Re: Fakty? 17.12.05, 10:58 zgadzam sie. zreszta, co to za gadanie, ze ta informacja nie powinna isc jako pierwsza? po pierwesze, nie chodzilo o tylko to, ze to tragedia, tylko operacja niezwykle trudna, po drugie, jednego interesuje budzet, drugiego sport - redaktorzy wydania maja niezly zgryz ;p i ktos czeka piec minut na 'swoje' informacje i od razu wielkie halo... nie wschluchuje sie zazwyczaj we lzawe historyjki 'z zycia wziete', ale to bylo cos wyjatkowego. wystarczy sobie wyobrazic, ze to moglo byc moje dziecko... Odpowiedz Link Zgłoś
krzys111 Re: Fakty? 17.12.05, 22:54 temat z przeszczepem byl jednym z wazniejszych (tylko dzien wczesniej) takze w Wiadomosciach. No coz - straszna tragedia i dla dziecka i dla jego rodziny, ale ..... Tragedii, wypadkow jest wiele, w samej operacji nie bylo tez niz nadzwyczajnego, podobne wykonuje sie na swiecie od prawie od 30 lat, u nas nie bo nie ma na nie pieniedzy, ale brak pieniedzy w sluzbie zdrowia chyba temat na inny material, w krorym nie koniecznie trzeba wykorzystywac nieszczescie (zdjecia?) tego biednego dziecka. Zauwazylam ze ile razy wydawca Wiadomosci jest p Paczuska (chyba dobrze przeczytalam nazwisko wydawcy ?) to selekcja materialow, ich ulozenie sa co najmniej dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś