Gość: Bożena IP: *.dip.t-dialin.net 02.02.11, 19:31 Sominy koło Bytowa, jeziora, lasy... www.sominy.za.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kasia Re: Kaszuby, IP: *.olsztyn.vectranet.pl 03.02.11, 09:54 O jejku jak tu pięknie! szkoda że Kaszuby są tak słabo reklamowane. Zawsze nad jezioro to się na Mazury jechało, a o Kaszubach nikt nie mówił. www.traveleo.net/ Odpowiedz Link Zgłoś
ouestlaboom Re: Kaszuby, 10.02.11, 21:10 Moim zdaniem Kaszuby należą do najurokliwszych rejonów Polski. Z ich powstaniem wiąże się ciekawa legenda, którą zna pewnie większość mieszkańców. Wiele jest też miejsc, które polecić można turystom. Do ikon kaszubskich zaliczyć trzeba Kaszubski Park Etnograficzny we Wdzydzach Kiszewskich, Kamienne Kręgi w Węsiorach, oraz Złotą Górę z punktem widokowym. Nudzić się na Kaszubach nie będą także najmłodsi. Do tego cisza, spokój, malownicze łąki, doliny, pagórki, lasy, jeziora... Skrawek raju! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Kaszuby, IP: *.play-internet.pl 20.01.12, 14:27 Też zgadzam się z tą opinią, że Kaszuby są za mało rozreklamowane. Nie ukrywam, że bardzo zdziwiłem się gdy zagłębiłem się bardziej w temat. Owszem byłem tam podczas urlopu w 2011 latem, ale gdy w chwili wolnego czasu ostatnio poszperałem troszkę w sieci i okazało się, że to co zwiedziłem to przysłowiowy Pikuś w porównaniu z tym co można zobaczyć, przy okazji znalazłem rewelacyjny portal Skarby Kaszub, gdzie mamy przedstawione informacje odnośnie możliwości zwiedzania ciekawych miejsc (nie tylko tych najbardziej popularnych, ale również tych mniej znanych a równie ciekawych), dodatkowo kalendarium obecnych imprez, jak i baza noclegowa. W sumie wszystko zrobione przejrzyście, a wiedza dostępna na tym portalu moim zdaniem imponująca. Przy okazji oglądania i czytania można posłuchać czy muzyki czy radia on line w języku kaszubskim, co też jest swoistego rodzaju atrakcją Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anita Re: Kaszuby, IP: *.ip.netia.com.pl 09.02.12, 09:42 Zgadzam się w wypowiedziami o kaszubach. to niezwykle urokliwe miejsca. niektóre z nich są jeszcze wyjątkowo dzikie nad czystymi jeziorami. ostatnio byłam tam i korzystałam z noclegów na kaszubach w miejscowości Sznurki. Odpowiedz Link Zgłoś