henryczek-czewa 26.12.05, 23:09 to ma być telewizja publiczna? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wasem67 Re: w 1 dolph lundgren,w 2 van dame-boże co za sz 26.12.05, 23:45 myślałem że tylko mnie to irytuje , a swoją drogą mają obydwaj pewnie jakieś układy w nazsej tv że nas tak nimi katują . >rustica gens optima flens< Odpowiedz Link Zgłoś
markus.kembi Re: w 1 dolph lundgren,w 2 van dame-boże co za sz 27.12.05, 00:09 To jest "misja + oglądalność" Odpowiedz Link Zgłoś
harry_callahan Re: w 1 dolph lundgren,w 2 van dame-boże co za sz 27.12.05, 09:47 to początek cyklu "Saga o ludziach z drewna". :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
conrad62 Poczet drewnianych kłód 27.12.05, 12:18 A nie zapominjmy uhonorować innych wielkich drewnianych kłód ekranu, którymi katuje nas TVP i nie tylko: Michael Dudikoff Lorenzo Lamas Nic jednak nie przebije pewnego niemieckiego dwumetrowaego mięśniako-dryblasa z Niemiec (wypadły mi z głowy personalia tego wybitnego artysty). Ów też ma w Hollywood niejakie dokonania i to on powinien otwierać poczet drewnianych kłód pseudoaktorskiech, jako postać absolutnie numer jeden z najdoskonalszym dorobkiem w tej materii. Grywa żołnierzy, cyborgów i innych psychopatów. Razu pewnego odcinał wiertarką głowę wyjątkowo kiepsko zrobionej makiecie człowieka - piękne kino klasy G. Odpowiedz Link Zgłoś
conrad62 Olivier Gruner 27.12.05, 19:00 No, wreszcie mi się przypomniało, czym jeszcze TVP potrafi katować w ramach "misji". Olivier Gruner - tego dna nic nie przebije. Przy nim Lundgren to kandydat do Oscara. Odpowiedz Link Zgłoś
markus.kembi Re: Olivier Gruner 27.12.05, 19:40 Gruner to chyba jest przepraszam za wyrażenie francuz. Odpowiedz Link Zgłoś
copa.cojones Gremialna dezaprobata osiągnięć tych "aktorów" 28.12.05, 02:08 dowodzi jednak, iż wszyscy -hehe- te filmy mimo to oglądają. Odpowiedz Link Zgłoś
conrad62 Komedie inaczej :-( 28.12.05, 23:40 > copa.cojones napisał: > ... wszyscy -hehe- te filmy mimo to oglądają. -------------------------------------------------------------------------------- Ależ oczywiście. :-) :-) :-) Z czystej ciekawości, jak nisko można dojechać z budżetem i ogólnym upadkiem warsztatu. Warsztatu, bo przecież nie sztuki. Czasami lubię się pozastanawiać, jaki był budżet danego filmu, czy 20.000 $, czy może 50.000 $, jak również czy to kino klasy D, czy klasy G. Tu ktoś w tym wątku ma na swój użytek nawet klasę Z i to jest chyba racja, a ja jestem nazbyt życzliwy dla wszystkich Grunero-Dudikoffo-Lundgrenów. W sumie te filmy to są "komedie inaczej". Ja się przy tym shicie wprost zaśmiewam. Pamiętam, że nie wytrzymałem tylko filmu z Grunerem, gdy wiertarką odcinał głowę człowiekowi, do którego to "człowieka" atrapa była chyba sklepowym manekinem (używanym) za 20 $. Tu budżet filmu wynosił chyba z 5.000 $ a Gruner to chyba odegrał za flaszkę. To "dzieło" wyłączyłem niestety przedwcześnie, a nie wykluczam, że straciłem rzeczy o wiele śmieszniejsze. :-( Odpowiedz Link Zgłoś
tomassi.rollo Re: w 1 dolph lundgren,w 2 van dame-boże co za sz 28.12.05, 14:18 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14&w=33845778&a=33928336 To moja wcześniejsza opinia i nadal ją podtrzymuję. Filmy tego pokroju może i bawiły publikę na początku lat 90. (zjechane, pirackie VHSy z targu), ale teraz mamy już w zasadzie początek 2006 roku i takie drewniaki, jak Van Damme, Lundgren czy Dudikoff wyrabiają etaty w Z-kategoriowym gó..e (innego słowa na to "coś" nie znam) przeznaczonym dla zapalonego grona fanatyków (przecie te filmy nie wchodzą nawet do kin)... Pytanie - co taki syf robi w TVP? Taniej już nie dało się zapchać dziur ramówkowych... Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: w 1 dolph lundgren,w 2 van dame-boże co za sz 28.12.05, 14:33 co robi ? ano to efekt kupowania pakietowego , czyli taki np. polszmat chce puscic Filadelfię. A dystrybutor traktując POlszmat tak jak ten na to zasługuje, stawia mu warunek , ze sprzeda Filadelfie ale tylko razem z 5 takim gó...ami z Dolphem z lat 80-tych bo tych mu juz nikt nie chce kupić nawet za 10% ceny. Wiec POlszmat kupuje, a żeby mu sie te pudełka nie kurzyły w magazynie to puszzcza je w soboty w pasmie "Wielkie Hity " czy jakoś podobnie, z megatrenadzirską zapowiedzią "wielkie gwaizdy w weilkim kinie" ( tu sik w majtki !) Ten sam schemat panuej w innych stacjach, tylko ten sik moze byc wiekszy Odpowiedz Link Zgłoś
tomassi.rollo Re: w 1 dolph lundgren,w 2 van dame-boże co za sz 28.12.05, 22:39 To, że Polshit emituje takie filmy, już mnie nawet nie dziwi. Ale TVP? Czepiam się dlatego, że jednak drą na żywca ten cholerny abonament. Gdyby nie ten szczegół, to miałbym to gdzieś. Pamiętam, jak w ciągu tygodnia czy dwóch dwa razy wyemitowano "Uniwersalnego żołnierza", pierw na Polshicie w Mega Hicie, później na TVP 1 w Męskim Kinie... Nie ukrywam, że jedynie TVN emituje w miarę porządne kino rozrywkowe. Nie ma to, jak umowa z Warner Bros. Poland. Sumując - do spokojnego oglądania filmów trzeba jednak mieć DVD i domową płytotekę. Takie są realia. Odpowiedz Link Zgłoś