breslau99 01.01.06, 13:27 Czy ktos to ogladal, ja mam mieszane uczucia. Pomysl niezly, ale to wszystko jakies niedopracowane. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lilith18 Re: "SZOPKA" noworoczna 01.01.06, 13:34 masz na myśli kwestię techniczną czy 'treściową'? Odpowiedz Link Zgłoś
lilith18 Re: "SZOPKA" noworoczna 01.01.06, 13:38 Włączyła mi się lampka krytykująca po paru pierwszych scenach (lampka zaczęła narzekać na zawartość, merytoryczność). Szybko ją uciszyłam. Nie mam odniesienia do lepszej parodii. Nie mam. A porównanie z wyobrażeniem własnym? To niestety nie jest podstawa do pretensji. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: "SZOPKA" noworoczna 01.01.06, 13:46 Pozwoliłem sobie zobaczyć (bo z "GW" wynikało, że to nie to samo co "Saloon gier") i tak: -pomysł z animacją może i niezły, ale wiele postaci źle zrobionych ( Kwaśniewski grubszy niż w rzeczywistości, brzydki Tusk, niepodobni do oryginałów Rokita i Marcinkiewicz itd.) -zamiast aktorów umiejętnie imitujących głosy polityków (choćby Waldemar Ochnia) amatorzy, którzy nawet się nie starali (w tym kontekście zrozumiały jest brak np. Lecha Wałęsy) -na niektóre postaci (Nałęcz, Religa, Kurski) w ogóle brakło pomysłu wiec ograniczono sie do materiałów telewizyjnych - coś jak u Fedorowicza, ale też nie do końca -no i żarty zdecydowanie na niskim poziomie, np. z nazwisk (kwaczący bliźniacy) czy "Cimoszewicz" śpiewajacy" zarziłem się od asystentki Alzheimerem" -spodziewałem się jednostronnej satyry, ale nawet takowej nie było Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: "SZOPKA" noworoczna 01.01.06, 13:41 podobieństwo figurek komputerowych i głosów średniawe teksty, kreatywność - świetne jak zawsze:) Odpowiedz Link Zgłoś
dzika_rzeka Re: "SZOPKA" noworoczna 02.01.06, 12:52 Moim zdaniem szopka była żenująca zarówno pod względem graficznym jak i satyrycznym. Pamiętam jak w tamtym roku wychwalaliśmy szopkę noworoczną i miałam nadzieję, że w tym roku będzie jeszcze lepsza. A tu zwyczajnie niewypał. Tutaj recenzja Wyborczej - serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,3092696.html Odpowiedz Link Zgłoś
flora1 Re: "SZOPKA" noworoczna 02.01.06, 13:30 Torchę obejrzałam, tylko trochę bo najzwyczajniej w świecie była nudna. Odpowiedz Link Zgłoś