kw55 22.02.06, 11:14 zwłaszcza te pytania chłopca są rozbrajająco naturalne ! Jest to jedna z niewielu reklam która mnie nie drażni !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dakota77 Re: reklama koncentratu pomidorowego "Łowicz" - s 22.02.06, 12:23 Wreszcie prawdziwe dziecko w reklamie;) Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: reklama koncentratu pomidorowego "Łowicz" - s 22.02.06, 13:18 też zastanawiałam się jak został osiągnięty efekt takiej naturalności u tego dziecka, wiedząc, że nagranie sceny składa sie z kilkunastu czy kilkudziesięciu powtórek. Brawo dla reżysera Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: reklama koncentratu pomidorowego "Łowicz" - s 22.02.06, 13:28 Dołączam się do pozytywnych ocen. "Mama" z tej reklamy też jest fajna:-) Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s A propos "mamy" 22.02.06, 13:32 Czy to jest ktoś znany, jakaś aktorka itd.? Bo moja mama upiera się, że skądś ją zna :) Odpowiedz Link Zgłoś
kw55 Re: reklama koncentratu pomidorowego "Łowicz" - s 22.02.06, 13:35 mam nadzieję że ta reklama da do myślenia reklamodawcom, że nie wystarczy zaangażować kogoś znanego, nakręcić filmik bez polotu, często naiwny, głupi, denerwujący (np. Chajzera latającego od mieszkania do mieszkania z proszkiem pod pachą- żenada !!!) a ludzie polecą do sklepów ! Odpowiedz Link Zgłoś
dagle Re: mama 22.02.06, 14:09 grała w Egzaminie z zycia, kochanke tego pana, co ześwirował Odpowiedz Link Zgłoś
e_katt Re: reklama koncentratu pomidorowego "Łowicz" - s 22.02.06, 15:57 Łomatko... ;( Mnie nie rozbraja. Mnie uzbraja... w cierpliwoć, żeby w tvpudło nie walnąć, kiedy toto leci. Na szczęście, instrukcję obsługi pilota też znam. Się katowac nie muszę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lisowa2 Re: reklama koncentratu pomidorowego "Łowicz" - s 22.02.06, 16:40 kurcze nie kojarzę.... streście te reklame,co?:) Odpowiedz Link Zgłoś
kw55 Re: reklama koncentratu pomidorowego "Łowicz" - s 22.02.06, 17:00 jest to rozmowa małego uroczego chłopca z matka w kuchni o 6 kg pomidorów z których robi sie słoiczek koncentratu Odpowiedz Link Zgłoś
e_katt Re: reklama koncentratu pomidorowego "Łowicz" - s 22.02.06, 21:13 No, wszystko się zgadza, ale o m a ł y m szczególe to zapomniałaś: dziecię ględzi z rodzicielką o tym koncentracie i każdą jej odpowiedź kwituje "a dlaczego?" czy tam "jak to?" lub cuś w ten deseń (na koniec matka wpada w ten ton). I ten to szczegół właśnie powoduje, że się spot niestrawien robi... ;( A poza tym, reklama jest na tyle nafing speszal, że ja nie wiem, po co my jeszcze o niej gadamy?!... ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
lisowa2 Re: reklama koncentratu pomidorowego "Łowicz" - s 22.02.06, 21:40 Matko jedyna, no ni chu chu, nie kojarze (moze na moje szczescie;)) Nie wiem, pewnie predzej czy pozniej natkne sie na to w tv. Dzieki za streszczenie;) Odpowiedz Link Zgłoś
kw55 ty chyba nie lubisz dzieci 23.02.06, 11:39 ty chyba nie lubisz dzieci ? Reklama jest dlatego fajna, bo dzieci w pewnym wieku zadają takie pytania (a dlaczego ? po co ? itp) są dociekliwe i to jest naturalne. Chyba, że dla ciebie naturalny jest Z. Chajzer wpadający do mieszkania obcych ludzi z proszkiem do prania pod pachą i pokazujący 2 NOWE skarpetki twierdząc że są takie czyściutkie bez namaczania !!! To jest cały fałsz tego spotu który napewno nie przekona nawet najbardziej naiwnych gospodyń domowych. Odpowiedz Link Zgłoś
e_katt Gdybyś zapytał 23.02.06, 21:47 "ty chyba nie masz swoich dzieci?" mogłabym się z tobą zgodzić. Z tym, że dzieci nie lubię - zgodzić się nie mogę. Lubię. A że są dzieci cudze? Mójbuoże, co mnie zrobić, no?!.. Druga sprawa (ważniejsza chyba) to kwestia tego, J A K oglądamy spoty: Ciebie rozwala taki, w którym dzieciak gaworzy z matką (prawdopodobnie przez jakieś miłe skojarzenia, które ta rozmowa może wywoływać - i twoje prawo, mnie nic do tego). Mnie interesuje pomysł, świeżość przewrotnego spojrzenia na produkt, niekonwencjonalność, absurd, skojarzenia, które, najchętniej lawinowo, reklama wywołuje. Ot i tyle. Dlatego nie nie urzekł mnie spot łowicza, bo przegadany, przewidywalny. Ok, nie jest najgorszym chłamem, ok, może urzekać, ale tylko przy założeniu, że widzi się go tylko raz. Oglądany po raz n-ty - nuży i irytuje. Aha, Kw55: nonaboga, nie posądzaj mnie o spotekstremizm (i lubienie Chajzera z Vizirem za pazuchą ;))) Zdecydowanie nie ten kierunek. A jaki? W polskiej tv z ciekawszymi reklamami jest straszna bieda, ale zdarzają się perełki. Ostatnio np. piwo Miller z chłopakiem jadącym rowerem ciągle w dół ulicy albo Laysy z popieprzonymi kurczakami. I tyle z mej strony. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kw55 Re: Gdybyś zapytał 24.02.06, 11:21 tak masz rację, ta reklama miło mi sie kojarzy i dlatego tak bardzo mi się podoba. Ciekawość dzieci które zdają mnóstwo pytań dla nas dorosłych banalnych ale dla nich ważnych mnie osobiście rozbraja. Rację masz też pisząc, ze z reklamami w tv (w radiu też zresztą) jest straszna bieda. Ja powiem więcej 99% reklam traktuje nas jak stado baranów. Robione są bez pomysłu, byle jak. Dziwię się niektórym znanym aktorom, piosenkarzom i innym znanym, że bora w tym udział. Ktoś powie kasa ! A ja pytam gdzie szacunek do telewidza, słuchacza ? O szacunku do samego siebie nie wspomnę ! Pozdrawiam Ps. Reklama Laysów też mi sie podoba, piwa Miller nie widziałem Odpowiedz Link Zgłoś
michal_82 Re: reklama koncentratu pomidorowego "Łowicz" - s 22.02.06, 20:18 Nie podoba mi się, a wręcz działa na nerwy. Odpowiedz Link Zgłoś
konopielka80 Re: reklama koncentratu pomidorowego "Łowicz" - s 22.02.06, 20:25 Reklama jest całkiem fajna , ale podczas pierwszego czy drugiego oglądania. Potem się nudzi. Ale dziecko rzeczywiście świetne! Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: reklama koncentratu pomidorowego "Łowicz" - s 23.02.06, 01:21 dzieciak fajny, ale reklama mnie denerwuje Odpowiedz Link Zgłoś
kujka48 Re: reklama koncentratu pomidorowego "Łowicz" - s 23.02.06, 09:21 A mnie najbardziej denerwuje fakt, że naprawdę w przecierach jest tylko pewien procent masy pomidorowej, reszta to chemia a nie 6 kg pomidorów! Odpowiedz Link Zgłoś
forresty Re: reklama koncentratu pomidorowego "Łowicz" - s 23.02.06, 11:21 he he... 6kg? nawet w lecie 1kg przemysłowych pomidorów kosztuje coś ze 1,20 (zależy od roku).dodać do tego koszty produkcji, podatki, transport itd to wychodzi na to ze słoiczek koncentratu powinien kostować coś ze 15 zeta. kpiny jaksieś. Koncentrat robi się z wyciągu pomidorowego, skrobi, pulpy ziemniaczanej i ulepszaczy. Jak słysze o świezych warzywach w koncentratach to krew mnie zalewa. Odpowiedz Link Zgłoś
shatmach Re: reklama koncentratu pomidorowego "Łowicz" - s 23.02.06, 11:39 Kilka capsów z tej reklamy img55.imageshack.us/img55/9093/przecier9uf.jpg img55.imageshack.us/img55/4561/przecier14rr.jpg img55.imageshack.us/img55/7914/przecier23xb.jpg Mnie szczególnie podoba się tapani. Ma bardzo ładny uśmiech. :) Odpowiedz Link Zgłoś
narazka Re: reklama koncentratu pomidorowego "Łowicz" - s 24.02.06, 15:58 forresty napisał: > he he... 6kg? nawet w lecie 1kg przemysłowych pomidorów kosztuje coś ze 1,20 > (zależy od roku).dodać do tego koszty produkcji, podatki, transport itd to > wychodzi na to ze słoiczek koncentratu powinien kostować coś ze 15 zeta. Zauważ, że oni mówią że z 6 kg pomidorów otrzymują 1 kilogram przecieru. A słoiczek jest maleńki. Nara Odpowiedz Link Zgłoś
ariwederczi Nie kojarzę! :( 24.02.06, 09:47 Może widziałem, ale nie zapadła mi w pamięć... Odpowiedz Link Zgłoś
lisowa2 Re: Nie kojarzę! :( 24.02.06, 15:18 Ja juz zobaczyłam i......nic wielkiego, gdyby nie ten temat na forum, to bym jej w ogole nie zapamietala. Prawdopodobnie już ją wczesniej widzialam tylko nie zwrócilam na nia uwagi. Aczkolwiek całosc sympatyczna, wyszlo dosyc naturalnie:) Jak dla mnie taka "letnia" reklama -ani ziebi ani grzeje. Odpowiedz Link Zgłoś
doktor_kidler Re: Nie kojarzę! :( 27.02.06, 22:55 Zgrasz sobie na komputer i będziesz sobie puszczal codziennie? Ja tego spotu kompletnie nie kojarzę... I sorry, ale zakladac wątek o filmie reklamowym... To juz nic ciekawszego w TV nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
smiley4u Re: Nie kojarzę! :( 03.03.06, 09:54 Dokładnie tak - zgram sobie na komputer. Ja po prostu zbieram dobre reklamy, takie hobby. Odpowiedz Link Zgłoś