Gość: Gosia IP: *.radom.pl 25.11.02, 09:53 Ja mam swojego kandydata, mimo, ze w swojej grupie zajął niestety II miejsce. Jednak jestem pewna, że dostanie się do finału. To Damian Aleksander, a kto jest WASZYM Idolem??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jk Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? 25.11.02, 10:04 Agnieszka Szewczyk :) jej "Stand by me" bylo fantastyczne :-) Odpowiedz Link Zgłoś
agul1 Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? 25.11.02, 10:21 Ja Hanię - zrobiła na mnie niezapomniane wrażenie:-) Już nie mogę sie doczekać jej śpiewającej w finałach. Właśnie, a propos, kiedy zaczną sie występy finałowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Odp. IP: *.radom.pl 25.11.02, 10:29 Chyba w czwartek za tydzień, w końcu w ten czwartek wystąpi ostatnia grupa półfinałowa, w niedziele dogrywka... Odpowiedz Link Zgłoś
jk Re: Odp. 25.11.02, 18:23 Gość portalu: Gosia napisał: > Chyba w czwartek za tydzień, w końcu w ten czwartek wystąpi ostatnia grupa > półfinałowa, w niedziele dogrywka... 1 grudnia :) i tylko w niedziele, nie bedzie juz czwartkowych idoli :( pewnie z powodu marnej ogladalnosci i checi wydluzenia czasu emisji programu (jak bedzie emitowany co tydzien, to jednak potrwa dluzej niz jakby byl emitowany dwa razy w tygodniu :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mark Re: Odp. IP: 80.51.254.* 28.11.02, 19:25 > nie bedzie juz czwartkowych idoli :( > pewnie z powodu marnej ogladalnosci i checi wydluzenia czasu emisji programu Ogladalnosc to oni akurat maja prawie kazdego "glownego" programu na poziomie finalu pierwszej edycji. Bedzie co tydzien z prostego powodu - chca, by uczestnicy byli lepiej przygotowani, juz w pierwszej edycji niektorzy nie wyrabiali sie z dwoma wystepami na tydzien (a nawet wiecej). I wiecej warsztatow maja miec. Tym gorszym na pewno wyjdzie to na zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pon Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 26.12.02, 17:56 nie wiem dlaczego ale bardzo mi sie spodobala gosia licze na nia chociaz nie ma wielkich szans Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Pomóżcie- co śpiewał Marcin Patyk? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.02, 13:30 Co to był za utwór i czyj? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Pomóżcie- co śpiewał Marcin Patyk? IP: *.radom.pl 05.12.02, 13:32 To był utwór Faith No More, "Ashes to ashes" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robbie Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? IP: *.radom.pl 25.11.02, 11:46 Marta Smuk. Jest wspaniała. Odpowiedz Link Zgłoś
damona Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? 25.11.02, 17:15 Stawiam na Agnieszke Szewczyk, ale znajac telewizje, pewnie wygra kto inny. Byc moze tym razem jakis facet. Odpowiedz Link Zgłoś
kubasa Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? 25.11.02, 17:34 Rewelacyjna była Małgosia Kunc i nie wyobrażam sobie innego zwycięzcy. Jest wyzszy poziom niż w pierwszej edycji i mam nadzieję,ze okaze się ona lepsza niż Ala Janosz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? IP: gil:* / 192.168.0.* 25.11.02, 19:25 Tylko nie Damian Aleksander. Mam nadzieję, że koles w ogole nie dostanie się do finału. Wczoraj tego Niemena zaśpiewał po prostu OKROPNIE. Estradowo,bez wyczucia, w najgorszym stylu. W ogóle taki "odtwórca głownych ról" może powinien dac sobie spokoj z programen (teoretyczne) dla amatorów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MArgaret Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 25.11.02, 19:38 Hania Stach...świetny głos..rewelacyjny wygląd :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mała Mi Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? IP: *.radom.pl 27.11.02, 11:18 zgadzam sie z toba, Damian jest BOSKI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Larysa Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? IP: 213.17.166.* 27.11.02, 11:34 Lubie ten program i uwazam, ze naprawde w Polsce jest wielu wspaniale spiewajacych ludzi ALE...... ...najnowsza piosenka (nie pamietam tytulu) Alicji Janosz, ktora promuje tv jest tak banalna i bezsensowna, ze zastanawiam sie nad sensem tego calego przedsiewziecia..:( Uwazam, ze A.J posiada glos, ktory zasluguje na cos bardziej ambitnego niz tandetna, zwykla pioseneczka... ech, ciekawe kto ja skomponowal...chyba nie Jacek Cygan?? Odpowiedz Link Zgłoś
anx Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? 27.11.02, 11:46 Słowa napisała podobno sama AJ. Hmmmm.... Głos ma ciekawy, ale powinna jeszcze trochę dojrzec "osobowościowo", że się tak wyrażę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? IP: *.radom.pl 27.11.02, 12:54 Przecież to Polacy wybrali ją na Idolkę, chociaż wiadomo było, że z Alicji może wyrosnąć tylko i wyłącznie kolejna pop - gwiazda. Widocznie taki styl naszym rodakom się podoba. A od Alicji nie oczekujmy zmian w repertuarze, bo do innego stylu po prostu kompletnie ona nie pasuje. Wyobrażacie sobie AJ jako rockmankę albo przedstawicielkę polskiego R&B?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? IP: *.dwi.uw.edu.pl / 192.168.0.* 28.11.02, 17:56 a to jest cos takiego jak polskie R&B??? :-/// Odpowiedz Link Zgłoś
devojce Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? 29.11.02, 01:27 Gość portalu: kubu napisał(a): > a to jest cos takiego jak polskie R&B??? no nie wiedziałeś? To taki nowy gatunek muzyki. śpiewają go biali Murzyni znad Wisły. TYlko chyba bez blaszki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? IP: *.radom.pl 29.11.02, 12:12 Wiesz, w zasadzie to jeszcze nie (i pewnie przez długi czas nie będzie...)ale kto wie...Może Alicja J. wpadnie na pomysł soulowej przeróbki swojego nowego "hitu"? I co, masz polski R&B? Oczywiście, że masz! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntyIdol Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? IP: *.bedzin.sdi.tpnet.pl 27.11.02, 13:11 Po półfinałach jest ciężko powiedzieć kto wygra z tego względu, że na razie wszyscy są "one hit wonders". Każdy wybierał utwór, który - we własnej opinii - najbardziej mu odpowiadał, a żeby wygrać finałową rozgrywkę trzeba zaśpiewać 10 piosenek, a nie każdy finalista będzie potrafił odnaleźć się w narzuconej mu stylistyce, tak jak w poprzednim idolu Ania Dąbrowska wyłożyła się na disco. Obawiam się, że los Ani Dąbrowskiej może podzielić Hania Stach. Jeśli gusta widzów się nie zmieniły w porównaniu z 1 edycją, to w finałowej trójce znajdą się wokaliści podobni to trójki z poprzedniej edycji. Nie bez szans są Agnieszka Szewczyk, Marta Smuk, Gosia Kunc i - jeśli wygrają dogrywkę, a moim zdaniem mają na to szansę - Paulina Sykut i Damian Aleksander. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johnny bravo Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? IP: *.radom.pl 28.11.02, 15:08 Ja to nie wiem co ci ludzie widzą w tej gosi Kunz, przeciez to druga wersja Ali Janosz, moze troche lepsza, ale niewiele. Wojewódzkiemu to chyba cos w lape dali, bo nie wierze, zeby takie beznamietne wykonanie piosenki Henrixa az tak go wzruszylo... Narazie Idola nie mam, tak jak w poprzedniej edycji od samego poczatku stawialem na Flinte, tak tutaj nikt mi sie jeszcze nie spodobał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johnny bravo Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? IP: *.radom.pl 28.11.02, 15:09 Ja to nie wiem co ci ludzie widzą w tej gosi Kunz, przeciez to druga wersja Ali Janosz, moze troche lepsza, ale niewiele. Wojewódzkiemu to chyba cos w lape dali, bo nie wierze, zeby takie beznamietne wykonanie piosenki Hendrixa az tak go wzruszylo... Narazie Idola nie mam, tak jak w poprzedniej edycji od samego poczatku stawialem na Flinte, tak tutaj nikt mi sie jeszcze nie spodobał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mark Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? IP: 80.51.254.* 28.11.02, 19:41 > beznamietne wykonanie ROTFL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flaszka Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 29.11.02, 06:23 pieńkowska!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saunne Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 29.11.02, 14:41 Gosia Kunc i Hania Stach - bardzo, bardzo mi sie podobaly. Mam nadzieje, ze ktoras z nich wygra. Jesli kiedys uda im sie nagrac plyty mysle, ze je kupie. pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
devojce Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? 29.11.02, 20:10 Jak dla mnei to chyba jednak Marta Smuk. Ale mogę się mylić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? IP: *.radom.pl 01.12.02, 16:59 Jeżeli przejdzie w dogrywce, to ma duże szanse. Mam na myśli Patyka. Marcina Patyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? IP: *.radom.pl 01.12.02, 17:02 Jeżeli przejdzie w dogrywce, to ma duże szanse. Mam na myśli Patyka. Marcina Patyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ef-ka Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? IP: *.dtvk.tpnet.pl 01.12.02, 18:57 jak na razie najbardziej podobala mi sie "beznamietna"Gosia Kunc;podobnie jak Kuba mialam lzy w oczach i scisniete gardlo,gdy spiewala;moglby wygrac rowniez ktos typowo rockowy(np.Krzysiek Zalewski),ale to jest raczej niemozliwe;bardzo mi sie podobal Jakub Kesy(zwlaszcza wizualnie),ale nie wydaje mi sie aby dostal sie do dogrywki;moim zdecydowanym antykandydatem na idola jest Damian Aleksander,ktorego dla uzytku wewnetrznego pieszczotliwie nazywam Pawianem Aleksandrem;co on w ogole robi w takim programie??? Odpowiedz Link Zgłoś
jedynataka Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? 01.12.02, 23:28 ciekawe dlaczego D. Aleksander wywoluje takie sprzeczne uczucia. Jak wiadomo nie wazna jak moia, wazne, ze mowia, he he to, to on ma juz zalatwione Odpowiedz Link Zgłoś
bebokk The winner is Kuba Wojewódzki ! 02.12.02, 20:02 To on jest IDOLEM ! To jest program dla tego palanta, mega-idioty ! Dopóki będzie ten żałosny dupek, to NIKT Z UCZESTNIKÓW IDOLA NIC NIE OSIĄGNIE ! Przecież Polsat stawia na niego i tylko w niego inwestuje. Chodzi o oglądalność Kuby, a nie tych młodych ludzi. Oni są jak guma do żucia dla Polsatu : tv wzięła ich do ust i zaraz wypluwa. Alicja, Szymon, czy Flinta się już nie liczą. Dano im dennych tekściarzy i denną muzykę oraz dennych ludzi od teledysków. Stworzono iluzję, że mogą stać się idolami. Wkrótce będzie szum z następną dziesiątką, a potem ich też wyplują. A kiedy tylko spadnie oglądalność, to Polsat nakopie do dupy Kubie i wróci on na margines tego biznesu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crazy Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? IP: *.radom.pl 03.12.02, 09:49 Lepszy Aleksander niż to cielę co weszło razem z nim do finału... Fakt, facet umie się sprzedać, ale ze śpiewaniem trochę gorzej. Jak w banku wyleci po pierwszym lub drugim koncercie. Ja stawiałem na Kaję, ale skoro się nie dostała, a szkoda, bo dziewczyna ma talent, to jestem, przynajmniej na razie, za Martą albo Hanią. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: figa Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? IP: *.chello.pl 03.12.02, 11:47 Ten Damian Aleksander... Widze, ze wzbudza skrajne emocje, więc dołącze się do dyskusji. Moim zdaniem, to jakies nieporozumienie. Nie podoba mi sie. Ma nawyki teatralno-musicalowe, czego broń Boże nie uważam za coś złego, ale ten program ma promować swieżość i naturalnośc, a nie wyrobionych estradowo i scenicznie ludzi. A poza tym wydaje mie sie jakiś taki sztuczny. Był pewny, że ludzie go wybiorą i wygra w swojej grupie. Z ogromnym trudem markował zdziwienie, że sie tak nie stało. A jury go promowało od początku. Obawiam sie, że Polsat ma strategię.Skoro w pierwszej edycji wygrała młodziutka dziewczyna, to w drugiej- żeby była równowaga, Idolem bedzie troche starszy chłopak. I powiedzą- że ludzie tak wybrali...Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? IP: *.radom.pl 03.12.02, 12:15 Myślcie sobie co chcecie, to Wasze zdanie i ja je szanuję, a ja i tak stawiam na Damiana. Chłopak fajnie śpiewa, ma niesamowity głos, jest doświadczony, więc nikt mu nie wciśnie potem kiczu w stylu Ali Janosz. I ważne, że wierzy w siebie, bo z kompleksami by daleko nie zaszedł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xionc Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? IP: proxy / 213.77.7.* 03.12.02, 13:28 Osobiście chciałbym żeby wygrał Krzysiek Zalewski. Ale wygra Hania Stach albo Damian Aleksander... Z drugiej strony, mam małą refleksję. Jeśli chodzi o Idoli to oni są spoko. Nawet mała Janosz zrobiła w programie na mnie niesamowite wrażenie. Nie mówiąc o Szymonie, Tomku czy Mike'u. Niestety ich potencjały zostaną rozjechane przez dennych tekściarzy i - za przeproszeniem - autorów muzyki. Płyta Ali jest miałka, słaba i monotonna. To co w niedzielę pokazał Tomek to nawet do poczekalni Hop-Bęc się nie nadaje, jedynie występ Mike'a daje nadzieję że może on stworzyć coś ciekawego. Czekam - jednak pełen obaw - na produkt Szymona Wydry. Może chociaż on da czadu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AdamKa Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? IP: *.um.krakow.pl / *.um.krakow.pl 04.12.02, 07:39 idolem nie zostanie Damian A. z uwagi na swój wiek, po prostu. Tak jak w poprzednej edycji programu jury doporwadzi do tego, że wygra osoba w miarę możliwości młodziutka, jeszcze nie bardzo wiedząca co jej wolno na rynku medialnym a co nie, a do tego na tyle podatna na wpływy, by można nią było manipulować. Taka osoba po prostu ucieszy się z tego że wygra, i nie pomyśli o tym, czy będzie miałą z tego chleb... Taka osoba na ogół jeszcze nie potrafi się cenić. A to bardzo wygodne. Dlatego najlepsze oceny jury dostały obie najmłodsze uczestniczki finału. Reszta uczestników to tylko tło wysokiego poziomu, skazane na uwagi w stylu: stać cie na więcej, na początku maiłeś drewniany głos, nie oddałeś ducha muzyki, dlaczego zaśpiewałaś pisenkę dojrzałego człowieka. Obie wyróżnione przez zgodne opinie jury dziewczyny nie spiewały piosenek współczesnych (ile lat ma twórczość J. Hendrixa?)I to jest takie żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P-77 Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.02, 11:16 Gość portalu: AdamKa napisał(a): > idolem nie zostanie Damian A. z uwagi na swój wiek, po prostu. Tak jak w > poprzednej edycji programu jury doporwadzi do tego, że wygra osoba w miarę > możliwości młodziutka, jeszcze nie bardzo wiedząca co jej wolno na rynku > medialnym a co nie, a do tego na tyle podatna na wpływy, by można nią było > manipulować. Taka osoba po prostu ucieszy się z tego że wygra, i nie pomyśli o > tym, czy będzie miałą z tego chleb... Taka osoba na ogół jeszcze nie potrafi > się cenić. A to bardzo wygodne. Dlatego najlepsze oceny jury dostały obie > najmłodsze uczestniczki finału. Reszta uczestników to tylko tło wysokiego > poziomu, skazane na uwagi w stylu: stać cie na więcej, na początku maiłeś > drewniany głos, nie oddałeś ducha muzyki, dlaczego zaśpiewałaś pisenkę > dojrzałego człowieka. Obie wyróżnione przez zgodne opinie jury dziewczyny nie > spiewały piosenek współczesnych (ile lat ma twórczość J. Hendrixa?)I to jest > takie żałosne. No własnie, nie zdały "testu Masłowskiej", chyba że stosuje się on tylko do tzw. "opolskich" piosenek. Rozumiem jednak, że chodzi tu o Gosię Kuntz i Magdę Rejczak, które pozostawiły w pobitym polu nieco zblazowanych artystów z Romy - Damiana Aleksandra i Łukasza Zagrobelnego. Publiczność wyżej oceniła samorodne talenty niż ukształtowanych profesjonalistów. Ale stawianie obu dziewczyn w jednym szeregu z Alicją Janosz jest nieporozumieniem. Szczególnie w przypadku Gosi, któą z pierwszym Idolem łązy tylko młody wiek i filigranowa sylwetka. Poza tym wszystko różni - inne fascynacje muzyczne, zupełnie różne zachowanie na scenie, no i podejście do programu. Gosia nie ma takiego doświadczenia konkursowego jak Ala, nie ma nadopiekuńczej mamusi w pobliżu i w ogóle można odnieść wrażenie, że startuje bo lubi śpiewać a nie zależy jej na karierze. Dlatego jej zwycięstwo nad znerwicowanym Aleksandrem jest riumfem naturalności nad rutyną. Byłoby bardzo dobrze, gdyby wygrała. Nie miałbym też nic przeciw zwycięstwu Magdy, choć ona mi się akurat mniej podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
paool Re: IDOL - Podziwiam was..... 04.12.02, 11:39 ....że wiecie kto jest kim i co w której grupie śpiewał P O D Z I W I A M ! ! ! ! ! ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Annie Re: IDOL - Podziwiam was..... IP: *.radom.pl 04.12.02, 15:21 paool napisał: > ....że wiecie kto jest kim i co w której grupie śpiewał > P O D Z I W I A M ! ! ! ! ! ! Eee...no co ty...tu się wyłapuje tylko charakterystyczne osoby... Ja tam bym w życiu nie wiedziała dokładnie kto, gdzie, kiedy i co... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosa Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? IP: *.acn.waw.pl 04.12.02, 17:52 Gdy po przeczytaniu sportowego Forum GW, wchodzę na forum TV, jestem zachwycony ,że w tym kraju jest jeszcze grono "normalnych" osób! Ale gdy już ochłonę, znowu robię się smutny ,gdyż chociaż sprawy mają inny wymiar emocjonalny , to w ocenie stanu rzeczy i tak decydują emocje! Tego nie lubię bo jest profesjonalistą, tego nie lubię bo jest pewny siebie, niech wygra ta bo jest autentyczna? Czy o to chodzi? Niech wygrają najlepsi, a te teorie spiskowe o roli Jury w decydującej części programu są bezsensowne, bo w poprzedniej edycji lansowano określone osoby, a wygrała i to wyraźnie Ala Janosz. Szkoda mi Kaji ,Kariny ,Pauliny i paru innych, ale takie są reguły gry i oni sami to rozumieją, zrozumcie i Wy. Pozdrawiam. PS. Mam wrażenie, że wielu z nas łaczy postacie Łukasza Z. i Damiana A. nie rozróżniając ich i eksponują ich rzekomą arogancję? Moim zdaniem co najmniej jeden z nich jest normalny...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mark Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? IP: 80.51.254.* 04.12.02, 18:28 Gość portalu: Kosa napisał(a): > Niech wygrają najlepsi, a te teorie spiskowe > o roli Jury w decydującej części programu są bezsensowne, > bo w poprzedniej edycji lansowano określone osoby, > a wygrała i to wyraźnie Ala Janosz. Heh, dokladnie. Ile razy AJ mignela na ekranie TV w 1 edycji Idola przed finalami? Ze 3 razy na krzyz z tego co pamietam. A potem dala czadu. A ile z tych osob faworyzowanych przez producentow programu/jury cos pokazalo? Co pokazala Patrycja Wodz? Gdzie jest Agnieszka Maksyjan? Gdzie w drugiej edycji Karina Kalczynska? Gdzie Kasia Mirowska? Nie ma ich, bo nie spodobaly sie publicznosci. Mi tez sie nie spodobaly. W finale wole Homa i Aleksandra niz Mirowska i Kalczynska. Co prawda wolalbym Sykut i Patyka, ale wszystkiego miec nie mozna. Teorie spiskowe sa fajne, ale jednoczesnie smieszne. Jednak zawsze gdy w gre wchodza emocje to sie o tym zapomina. I jeszcze o jednym fakcie wspomne - trzeba pamietac, ze kazdy uczestnik oprocz wielu fanow zyskuje tez naprawde liczne grono antyfanow. Zwyciezczyni pierwszego Idola zdobyla 40% poparcia, ale w tym samym momencie 60% glosujacych na Szymona/Eweline bylo prawdopodobnie przeciwko niej i teraz, gdy jej debiut nie okazal sie tak dobry jak niektorzy oczekiwali mieszaja ja z blotem. Tzw. "rockmeni" trzymaja sie razem? W imie czego? Dla mnie to smieszne, bo ja doceniam zarowno AJ, jak i EF czy SzW. Kazdy z nich na swoj sposob jest naprawde dobry. Niestety nietolerancja to zjawisko dzis powszednie, modne wrecz, szczegolnie wsrod mlodych osob. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzynia Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? IP: *.pp.rzeszow.pl 04.12.02, 18:00 Damian Aleksander raczej nie wygra. Przegra choćby z Gosią Kunc, która w jego grupie miała dużą przewagę nad panem narcyzem :-) Duże szanse ma Gosia Stach ze względu na swój wygląd i głos,choć zgadzam się,że troszkę ją oszpecili... Osoba,która mi najbardziej nie pasuje do finału to Krzysztof Zalewski,który sam nawet wspomniał,że w swoim zespole gra na jakimś instrumecie (chyba na perkusji,ale nie pamiętam dokładnie :)), a nie zjamuje się wokalem... Zgadzam się,że w tej grupie nie ma wyrazistych osobowości,ale myślę,że będzie ciekawie ;-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Margaret Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 04.12.02, 20:20 Gość portalu: rodzynia napisał(a): > > Duże szanse ma Gosia Stach ze względu na swój wygląd i głos,choć zgadzam się,że > > troszkę ją oszpecili... > > Osoba,która mi najbardziej nie pasuje do finału to Krzysztof Zalewski,który sam > > nawet wspomniał,że w swoim zespole gra na jakimś instrumecie (chyba na > perkusji,ale nie pamiętam dokładnie :)), a nie zjamuje się wokalem... > > > Zgadzam się,że w tej grupie nie ma wyrazistych osobowości,ale myślę,że będzie > ciekawie ;-) > > Pozdrawiam Hania Stach..nie Gosia. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzynia Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? IP: *.pp.rzeszow.pl 04.12.02, 21:06 Przepraszam za mała pomyłkę :) Mam nadzieję,że wybaczycie :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? IP: *.zab.cdp.pl, / *.kat.cdp.pl 04.12.02, 22:20 oto moja lista: kupilabym plyte marcina pattyka i kupie, jesli wyda. kupilabym plyte magdy skrablak (tak sie chyba nazywala - ta z czerwonymi wlosami) podoba mi sie marta smuk podoba mi sie bartek krol podoba mi sie krzysiek zalewski - ma swietny glos; ci ktorzy widza w nim najslabszego finaliste sa w grubym bledzie, bo najslabszym finalista jest.... (na koncu) podoba mi mariusz(?) totoszko ladnie spiewaja w kolejnosci: agnieszka szewczyk hania stach gosia kunc blondynka z ostatniego polfinalu (nawet nei pamietam imienia) nie podobaja mi sie w kolejnosci (do najgorszego) - nigdy bym nie kupilaplyty, bo juz teraz gdy spiewaja przelaczam kanal: d. aleksander b. hom odnosnie homa - nie rozumiem jak czesc jury (dokladnie leszcz i zapendowska) mogla sie nabrac na cos takiego. wokalista ma spiewac fajne piosenki, a nie "miec ciekawe pomysly". ciekawe pomysly koncza sie powstawaniem kapel w rodzaju boney m i spice girls. sweet hom poszedl dokladnie ich droga: zeby sie spodobac publicznosci, posunal sie do spiewania czegos tak obciachowego. byc moze byl to tylko zart, ale w polaczeniu z intencja cala sprawa jest mocno zenujaca. hom to zwykly oszust. a wygra pewnie gosia kunc, bo wszyscy ja lubia (przynajmniej na internecie) i jest fizycznie podobna do ali j lub hania, z pierwszego powodu. uff:) Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? 04.12.02, 23:31 > a wygra pewnie gosia kunc, bo wszyscy ja lubia (przynajmniej na internecie) i > jest fizycznie podobna do ali Sugerujesz, ze Polacy najbardziej lubia male, drobne, mlode, niewinne dziewczeta? ;) Makowiecki tez byl "pewniakiem" w pierwszym Idolu i co? Ledwo piate miejsce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? IP: *.zab.cdp.pl, / *.kat.cdp.pl 04.12.02, 23:43 bigrock napisał: > Sugerujesz, ze Polacy najbardziej lubia male, drobne, mlode, niewinne > dziewczeta? ;) moze nie lubisz takich?;) > Makowiecki tez byl "pewniakiem" w pierwszym Idolu i co? Ledwo piate miejsce... Nie byl moim pewniakiem. Ja ci mowie ze mala zajdzie daleko, chyba ze bedzie miala jakas wpadke:-) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? 05.12.02, 00:19 > moze nie lubisz takich?;) Nie napisalem, ze nie lubie ;). Ja tylko wskazuje pewne zaleznosci - Ala Janosz nie byla faworytka przed pierwszym koncertem finalowym i wygrala, a Gosia Kunc jest faworytka i moze polec, tak jak polegl Makowiecki. Tak przy okazji - ktos pamieta ile glosow zdobyla Alicja w swojej grupie w klubie? > Nie byl moim pewniakiem. > Ja ci mowie ze mala zajdzie daleko, chyba ze bedzie miala jakas wpadke:-) Co rozumiesz przez wpadke? ;) Ja jestem bardzo ciekaw zachowania Roberta L. w stosunku do Gosi, bo jesli chodzi o Alicje to on ciagle zmienial na jej temat zdanie, raz mowil, ze jest swietna i dorosla, a innym razem, ze dziecinna i daremna (oczywiscie w duzym uproszczeniu). A tak poza tym nie moge sie doczekac Krzyska Zalewskiego w piosence disco ;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? IP: *.zab.cdp.pl, / *.kat.cdp.pl 05.12.02, 01:32 bigrock napisał: > > moze nie lubisz takich?;) > > Nie napisalem, ze nie lubie ;). Ja tylko wskazuje pewne zaleznosci - Ala Janosz > > nie byla faworytka przed pierwszym koncertem finalowym i wygrala, a Gosia Kunc > jest faworytka i moze polec, tak jak polegl Makowiecki. Jasne ze tak, tylko o czym my rozmawiamy - o faworytach wlasnie. Nie mowie ze dalabym sobie uciac glowe za jej zwyciestwo, ale uwazam ze jest faworytka (zreszta ty chyba myslisz tak samo). Jesli chodzi o tamta edycje, to nie wiem kto byl faworytem a kto nie, bo ogladalam dopiero powtorki i nie bylam na biezaco. Najlepsza byla Malgosia S (superr glos) i Ania D (fajny gust). > Tak przy okazji - ktos pamieta ile glosow zdobyla Alicja w swojej grupie w > klubie? chyba z 50% - mozliwe? Cos mi sie tak kojarzy > > > Nie byl moim pewniakiem. > > Ja ci mowie ze mala zajdzie daleko, chyba ze bedzie miala jakas wpadke:-) > > Co rozumiesz przez wpadke? ;) Wpadka to wpadka - lepiej nie mowic zeby nie zapeszyc:) > > Ja jestem bardzo ciekaw zachowania Roberta L. w stosunku do Gosi, bo jesli > chodzi o Alicje to on ciagle zmienial na jej temat zdanie, raz mowil, ze jest > swietna i dorosla, a innym razem, ze dziecinna i daremna (oczywiscie w duzym > uproszczeniu). > Ja jestem ciekawa jego zachowania w stosunku do swego pupila homa:/) > A tak poza tym nie moge sie doczekac Krzyska Zalewskiego w piosence disco ;). A bartka krola?? - zreszta im kto gorzej spiewa disco, tym bardziej go lubie:) Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? 05.12.02, 02:21 > Jasne ze tak, tylko o czym my rozmawiamy - o faworytach wlasnie. Nie mowie ze > dalabym sobie uciac glowe za jej zwyciestwo, ale uwazam ze jest faworytka > (zreszta ty chyba myslisz tak samo). Tak, ale Ty zwrocilas uwage na podobienstwo Gosi do Ali, a ja zwracam uwage na roznice w ich postrzeganiu przed koncertami finalowymi - Gosia jest postrzegana jako faworytka, co jednak wcale nie znaczy, ze wygra, jak wskazuje przyklad Tomka M. :). Jesli bedzie swietna to nie mam nic przeciwko temu, zeby wygrala. Jesli beda w moim mniemaniu osoby lepsze to nie bede jej zalowal :). > Jesli chodzi o tamta edycje, to nie wiem > kto byl faworytem a kto nie, bo ogladalam dopiero powtorki i nie bylam na > biezaco. Najlepsza byla Malgosia S (superr glos) i Ania D (fajny gust). AFAIR faworytami byli Ewelina, Tomek i Szymon (i taki final typowal Robert L.). Maglosia i Ania byly tez swietne, ale _wylacznie_ w swoich ulubionych gatunkach - np. Ania w disco to jakas parodia :(. > chyba z 50% - mozliwe? Cos mi sie tak kojarzy Hm, mi sie nic nie kojarzy, bo nie ogladalem wtedy ogloszenia wynikow - tak pytam, z ciekawosci :). > > Co rozumiesz przez wpadke? ;) > Wpadka to wpadka - lepiej nie mowic zeby nie zapeszyc:) Czy wpadka mozna nazwac "Bo we mnie jest seks" w wykonaniu Alicji tuz przed samym finalem? ;) > Ja jestem ciekawa jego zachowania w stosunku do swego pupila homa:/) Tu akurat jestem spokojny - jezeli Hom dalej bedzie jechal na cwaniactwie i pod publike to Robert z pewnoscia go za to "zjedzie". > > A tak poza tym nie moge sie doczekac Krzyska Zalewskiego w piosence disco > > ;). > A bartka krola?? - zreszta im kto gorzej spiewa disco, tym bardziej go lubie:) Bartek tez bedzie niezly :))). O ile obaj nie odpadna w pierwszym koncercie ;). Ja do disco nic nie mam - dobrze wykonane jest w porzadku, co pokazala Ewelina Flinta, a i Alicja byla niezla. Pamietam tez blamaz Szymona, ktory wtedy chyba jedyny raz w calym programie spiewal po angielsku, z arabskim akcentem ;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? IP: *.zab.cdp.pl, / *.kat.cdp.pl 05.12.02, 02:45 bigrock napisał: > Tak, ale Ty zwrocilas uwage na podobienstwo Gosi do Ali, a ja zwracam uwage na > roznice w ich postrzeganiu przed koncertami finalowymi - Gosia jest postrzegana > > jako faworytka, co jednak wcale nie znaczy, ze wygra, jak wskazuje przyklad > Tomka M. :). Jesli bedzie swietna to nie mam nic przeciwko temu, zeby wygrala. > Jesli beda w moim mniemaniu osoby lepsze to nie bede jej zalowal :). Tak czy inaczej na razie nie za wiele mozna powiedziec o tym, kto jest naprawde dobry, bo Gosie slyszalam w jednej piosence, a innych maks w trzech. Po pierwszym koncercie sporo sie wyjasni, bedzie mozna bezposrednio porownac piosenkarzy(!):) > AFAIR faworytami byli Ewelina, Tomek i Szymon (i taki final typowal Robert L.). > > Maglosia i Ania byly tez swietne, ale _wylacznie_ w swoich ulubionych > gatunkach - np. Ania w disco to jakas parodia :(. Hm:) A co ona spiewala? YMCA? > > chyba z 50% - mozliwe? Cos mi sie tak kojarzy > > Hm, mi sie nic nie kojarzy, bo nie ogladalem wtedy ogloszenia wynikow - tak > pytam, z ciekawosci :). Zalozmy ze 50% - to bardzo duzo:) Czyli jednak byla jedna z faworytek - nie mowie ze w oczach jury, ale w opinii publicznej:) > Czy wpadka mozna nazwac "Bo we mnie jest seks" w wykonaniu Alicji tuz przed > samym finalem? ;) Raczej "gdybym byl bogaty" SzW :{ Wyjatkowe drazniace wykonanie. Jego angielskiego sie nie czepiam - nie umie - to spiewal tylko raz, gdy naprawde musial; > Tu akurat jestem spokojny - jezeli Hom dalej bedzie jechal na cwaniactwie i pod > > publike to Robert z pewnoscia go za to "zjedzie". No wlasnie nie jestem taka pewna, jakos chyba nie widzi tego cwaniactwa:/ Chociaz z drugiej strony leszcynski czesto zmienia zdanie:) > Bartek tez bedzie niezly :))). O ile obaj nie odpadna w pierwszym koncercie ;). Oni beda w finale!! Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? 05.12.02, 14:12 Gość portalu: aga napisał(a): > > Maglosia i Ania byly tez swietne, ale _wylacznie_ w swoich ulubionych > > gatunkach - np. Ania w disco to jakas parodia :(. > > Hm:) A co ona spiewala? YMCA? Ta... do jej wystepu lubilem w miare ten numer, a potem przestalem :/. > Zalozmy ze 50% - to bardzo duzo:) Czyli jednak byla jedna z faworytek - nie > mowie ze w oczach jury, ale w opinii publicznej:) Jezeli tyle dostala to moze faktycznie... ale zobacz na taka Eweline Flinte - dostala cos ponad 60% chyba, to byl wtedy rekord i do dzis nie zostal pobity, a jednak ostatecznie nie wygrala. Rozwazajac w tych kategoriach to rzeczywiscie Gosia Kunc (52%) i Marta Smuk (52%) powinny byc faworytkami. Z tym, ze liczy sie tez z kim byly w grupie. Gosia miala Aleksandra, ktory byl murowanym faworytem jury do finalu i ostatecznie wszedl do niego zajmujac pierwsze miejsce w bardzo silnie obsadzonej dogrywce. Marta miala duzo latwiej, jedynie Pioreckiego, ktory duza popularnoscia sie nie cieszyl i Asie Kulig, a ta tez najlepsza nie byla. > Raczej "gdybym byl bogaty" SzW :{ Wyjatkowe drazniace wykonanie. Jego > angielskiego sie nie czepiam - nie umie - to spiewal tylko raz, gdy naprawde > musial; No, ale to bylo takie zabawne :D. A w "gdybym byl" zapomnial tekstu z tego co pamietam i dlatego tak krecil :). I widzisz - Ciebie to draznilo, mnie tez szczerze mowiac, a odpadl... Makowiecki. Niezbadane sa wyroki publicznosci ;). Tzn. wydaje mi sie, ze po prostu tak mniej wiecej od 3-4 koncertu finalowego kazdy juz wie, kogo chcialby widziec jako zwyciezce i nie wazne jak wypadnie dana osoba dalej, albo przynajmniej mniej wazne... > No wlasnie nie jestem taka pewna, jakos chyba nie widzi tego cwaniactwa:/ > Chociaz z drugiej strony leszcynski czesto zmienia zdanie:) Tylko krowa... ;). > > Bartek tez bedzie niezly :))). O ile obaj nie odpadna w pierwszym > > koncercie ;). > Oni beda w finale!! No co Ty :). Chyba, ze Krzysiek przez ten miesiac od kiedy wygral w swojej grupie naprawde bral lekcje spiewu dziennie po kilka godzin, to moze cos z tego bedzie ;). A Bartek Krol... na pewno ma szanse, ale... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? IP: *.zab.cdp.pl, / *.kat.cdp.pl 05.12.02, 16:41 bigrock napisał: > Gość portalu: aga napisał(a): > > > > Maglosia i Ania byly tez swietne, ale _wylacznie_ w swoich ulubionych > > > > gatunkach - np. Ania w disco to jakas parodia :(. > > > > Hm:) A co ona spiewala? YMCA? > > Ta... do jej wystepu lubilem w miare ten numer, a potem przestalem :/. Rzeczywiscie, niezle falszowala. co?;) > > > Jezeli tyle dostala to moze faktycznie... ale zobacz na taka Eweline Flinte - > dostala cos ponad 60% chyba, to byl wtedy rekord i do dzis nie zostal pobity, a > > jednak ostatecznie nie wygrala. Rozwazajac w tych kategoriach to rzeczywiscie > Gosia Kunc (52%) i Marta Smuk (52%) powinny byc faworytkami. Z tym, ze liczy > sie tez z kim byly w grupie. Jest dokladnie tak jak mowisz - liczy sie z kim jest sie w grupie. Nie pamietam jak silne byly grupy Eweliny czy Ali, ale Ewelina musiala miec najwidoczniej slabych konkurentow, skoro dostala az 60%:) > Gosia miala Aleksandra, ktory byl murowanym > faworytem jury do finalu i ostatecznie wszedl do niego zajmujac pierwsze > miejsce w bardzo silnie obsadzonej dogrywce. Marta miala duzo latwiej, jedynie > Pioreckiego, ktory duza popularnoscia sie nie cieszyl i Asie Kulig, a ta tez > najlepsza nie byla. Gosia miala TYLKO Aleksandra, ktory budzi (jak na pewno zauwazyles, chociazby na tym forum) baardzo mieszane uczucia, wiec nie jest mocnym konkurentem. Marta miala az dwoch - dobrego Pioreckiego (tez kontrowersyjnego, niemniej dobrze spiewajacego) i Asie Kulig(k?)(ktora zebrala 3 bardzo pozytywne glosy jury) Zatem, obiektywnie rzecz biorac, najlepszym wynikiem moze sie poszczycic Marta:) To ona jest ta faworytka, ktora pewnie odpadnie tuz przed finalem (tak jak Makowiecki), a Gosia, niepozorna, wygra caly program. Oby nie... > > Raczej "gdybym byl bogaty" SzW :{ Wyjatkowe drazniace wykonanie. Jego > > angielskiego sie nie czepiam - nie umie - to spiewal tylko raz, gdy napraw > de > > musial; > > No, ale to bylo takie zabawne :D. A w "gdybym byl" zapomnial tekstu z tego co > pamietam i dlatego tak krecil :). I widzisz - Ciebie to draznilo, mnie tez > szczerze mowiac, a odpadl... Makowiecki. Niezbadane sa wyroki publicznosci ;). > Tzn. wydaje mi sie, ze po prostu tak mniej wiecej od 3-4 koncertu finalowego > kazdy juz wie, kogo chcialby widziec jako zwyciezce i nie wazne jak wypadnie > dana osoba dalej, albo przynajmniej mniej wazne... > Dokladnie, ale w polfinalach bardzo zastanawiajace jest to, ze glosy publicznosci tak bardzo pokrywaja sie z opiniami jury. Praktycznie nie bylo zadnej niespodzianki - no, moze jedna - Totoszko, ktorego jurorzy wyraznie typowali na drugie miejsce po Kai K. (przynajmniej takie mialam wrazenie). A Kaja nawet nie znalazla sie w pierwszej piatce dogrywki... dziwne:) > > No wlasnie nie jestem taka pewna, jakos chyba nie widzi tego cwaniactwa:/ > > Chociaz z drugiej strony leszcynski czesto zmienia zdanie:) > > Tylko krowa... ;). Taa, a kto by chcial byc krowa?:) > > > Bartek tez bedzie niezly :))). O ile obaj nie odpadna w pierwszym > > > koncercie ;). > > > Oni beda w finale!! > > No co Ty :). Chyba, ze Krzysiek przez ten miesiac od kiedy wygral w swojej > grupie naprawde bral lekcje spiewu dziennie po kilka godzin, to moze cos z tego > > bedzie ;). A Bartek Krol... na pewno ma szanse, ale... Mysle, ze Krzysiek ma swietny glos (choc szczerze mowiac malo sie na tym znam;) i jest bardzo medialny, dobrze wypada przed kamera. Ma tez jasno okreslony target;), w ktorego inni wykonawcy nie celuja. Jest bardzo "jakis" - jakby powiedzial leszcz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? IP: *.zab.cdp.pl, / *.kat.cdp.pl 05.12.02, 16:56 ;) Bartek tez wyglada rockowo, wiec pewnie bedzie mial podobna publicznosc. Jestem bardzo ciekawa co zaspiewa. Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? 05.12.02, 17:53 Gość portalu: aga napisał(a): > Rzeczywiscie, niezle falszowala. co?;) Zeby tylko... niby disco takie proste, ale jednak tez trzeba umiec zaspiewac. Ania ma glos zupelnie inny stad taki efekt. Szkoda, ze wtedy odpadla. > Jest dokladnie tak jak mowisz - liczy sie z kim jest sie w grupie. Nie > pamietam jak silne byly grupy Eweliny czy Ali, ale Ewelina musiala miec > najwidoczniej slabych konkurentow, skoro dostala az 60%:) Wlasnie zajrzalem na strone idola - Ewelina miala w grupie m.in. Pioreckiego :). Ala z kolei Mirka Skoniecznego i Agnieszke Maksyjan. Reszty nie znam, nie pamietam. > Gosia miala TYLKO Aleksandra, ktory budzi (jak na pewno zauwazyles, chociazby > na tym forum) baardzo mieszane uczucia, wiec nie jest mocnym konkurentem. Nie bralbym opinii z tego forum a nawet "calego" internetu jako wyznacznika popularnosci uczestnikow wsrod telewidzow :). Aleksander jest jaki jest, ale pokazal, ze ma duze poparcie wsrod telewidzow wygrywajac dogrywke. A przypominam, ze w dogrywce byly takie osoby jak Paulina Sykut czy Marcin Patyk, rowniez niezwykle popularne. > Zatem, obiektywnie rzecz biorac, najlepszym wynikiem moze sie poszczycic > Marta. To ona jest ta faworytka, ktora pewnie odpadnie tuz przed finalem (tak > jak Makowiecki), a Gosia, niepozorna, wygra caly program. Oby nie... Dobra, nie ma co gdybac :). Wszystko sie okaze niebawem ;). > Dokladnie, ale w polfinalach bardzo zastanawiajace jest to, ze glosy > publicznosci tak bardzo pokrywaja sie z opiniami jury. Praktycznie nie bylo > zadnej niespodzianki - no, moze jedna - Totoszko, ktorego jurorzy wyraznie > typowali na drugie miejsce po Kai K. (przynajmniej takie mialam wrazenie). A > Kaja nawet nie znalazla sie w pierwszej piatce dogrywki... dziwne:) Jak to nie bylo zadnych niespodzianek? :) W trzeciej grupie wiekszosc jury typowalo Karine, a ta byla dopiero trzecia (i dobrze). W czwartej grupie wiekszosc jury typowalo Kasie i ta tez byla dopiero trzecia (i dobrze :)), w szostej grupie Totoszko byl typowany dopiero na trzecim miejscu, za Jakubem i Kaja, a wygral. W ostatniej grupie Zagrobelny mial wygrac (typ jury), a byl ledwo trzeci. Kazdy z typow jury, ktory sie nie sprawdzil w klubie nie sprawdzil sie rowniez w dogrywce z wyjatkiem Aleksandra. To chyba swiadczy o tym, ze publika ma gdzies opinie jury jezeli czuje inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? IP: *.zab.cdp.pl, / *.kat.cdp.pl 05.12.02, 18:48 bigrock napisał: > Zeby tylko... niby disco takie proste, ale jednak tez trzeba umiec zaspiewac. > Ania ma glos zupelnie inny stad taki efekt. Szkoda, ze wtedy odpadla. Najwidoczniej to jeszcze nie byl ten moment, kiedy widzowie przestaja zwracac uwage na wykonanie;) > > > Wlasnie zajrzalem na strone idola - Ewelina miala w grupie m.in. > Pioreckiego :). Ala z kolei Mirka Skoniecznego i Agnieszke Maksyjan. Reszty nie > > znam, nie pamietam. > Agnieszka Maksyjan - no to rzeczywiscie, strasznie mocna grupa;) Ale racja, niezbadane sa wyroki losu:) > Nie bralbym opinii z tego forum a nawet "calego" internetu jako wyznacznika > popularnosci uczestnikow wsrod telewidzow :). Aleksander jest jaki jest, ale > pokazal, ze ma duze poparcie wsrod telewidzow wygrywajac dogrywke. A > przypominam, ze w dogrywce byly takie osoby jak Paulina Sykut czy Marcin Patyk, > > rowniez niezwykle popularne. I wlasnie to jest dla mnie zupelnei niezrozumiale... Ludzie w zaciszu domowym wybieraja tych, ktorych opluwaja na forum publicznym. Ta uniwersalna teoria ma zastosowanie takze w polityce:) > > Jak to nie bylo zadnych niespodzianek? :) > > W trzeciej grupie wiekszosc jury typowalo Karine, a ta byla dopiero trzecia (i > dobrze). W czwartej grupie wiekszosc jury typowalo Kasie i ta tez byla dopiero > trzecia (i dobrze :)), w szostej grupie Totoszko byl typowany dopiero na > trzecim miejscu, za Jakubem i Kaja, a wygral. W ostatniej grupie Zagrobelny > mial wygrac (typ jury), a byl ledwo trzeci. Racja, racja, chyba ogladalam nieuwaznie. Ale przypadek Kai byl najdziwniejszy, bo ona chyba nie znalazla sie nawet w 3. Nie rozumialam za bardzo zachwytu (wszystkich jurorow) Karina (chyba troche bezbarwna), Kasia lepsza. > Kazdy z typow jury, ktory sie nie > sprawdzil w klubie nie sprawdzil sie rowniez w dogrywce z wyjatkiem Aleksandra. > > To chyba swiadczy o tym, ze publika ma gdzies opinie jury jezeli czuje inaczej. No jasne, ale w dogrywce mogly sie "sprawdzic" tylko 2 typy, jakby na to nie patrzec;) Chodzilo mi raczej o to, ze jesli ktos nie uswiadczyl uznania jurorow, nie uslyszal od nich <zapraszamy do finalu>, nie mial praktycznie szans u widzow. Jestem pewna, ze gdyby nikt nie ocenial uczestnikow, sklad finalu bylby inny. Jury jest tam po to, aby manipulowac publicznoscia i jesli nawet nei zawsze udaje im sie przepchnac swojego kandydata, to na pewno zamykaja dostep tym, ktorzy im nie odpowiadaja. Gdyby Leszcz zjechal Homa, tak jak Kuba, nie zajalby II miejsca w swej grupie. Odpowiedz Link Zgłoś
isis! Prośba do... 05.12.02, 22:53 ... wszystkich, którzy się wypowiadaja na tym Forum - błagam, cytujcie tylko konieczne fragmenty, z którymi chcecie polemizować (lub zgodzić się). Aż się w oczach mieni od cytatów - sama juz nie wiem, co jest waszą oryginalną wypowiedzią a co postem poprzednika. Pozdrowienia dla wszystkich Idolomaniaków w oczekiwaniu na pierwszy koncert finałowy :)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Prośba do... IP: *.zab.cdp.pl, / *.kat.cdp.pl 07.12.02, 13:49 isis! napisała: > ... wszystkich, którzy się wypowiadaja na tym Forum - błagam, cytujcie tylko > konieczne fragmenty, z którymi chcecie polemizować (lub zgodzić się). Aż się w > oczach mieni od cytatów - sama juz nie wiem, co jest waszą oryginalną > wypowiedzią a co postem poprzednika. > Pozdrowienia dla wszystkich Idolomaniaków w oczekiwaniu na pierwszy koncert > finałowy :)))))))))))) No dobra, juz sie poprawiam;) Odpowiedz Link Zgłoś
bigrock Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? 07.12.02, 01:34 Gość portalu: aga napisał(a): > I wlasnie to jest dla mnie zupelnei niezrozumiale... Ludzie w zaciszu domowym > wybieraja tych, ktorych opluwaja na forum publicznym. Ta uniwersalna teoria > ma zastosowanie takze w polityce:) Forma protestu spolecznego? Na pewno w polityce, ale w muzyce raczej nie. Jednak cos w tym jest, bo w Polsce nigdy nikt nie sluchal disco polo, ale kasety sprzedawaly sie swietnie ;). > Racja, racja, chyba ogladalam nieuwaznie. Ale przypadek Kai byl > najdziwniejszy,bo ona chyba nie znalazla sie nawet w 3. Kaja Kazmierczyk? Druga byla przeciez :). > Nie rozumialam za bardzo zachwytu (wszystkich jurorow) Karina (chyba troche > bezbarwna), Kasia lepsza. O, tego tez nie rozumiem (tyczy sie obu dziewczyn) i jak widac nie tylko ja, skoro obie zdobyly dosyc nikla popularnosc (kilkanascie procent w grupach, poza piatka w dogrywce). > Chodzilo mi raczej o to, ze jesli ktos nie uswiadczyl uznania jurorow, nie > uslyszal od nich <zapraszamy do finalu>, nie mial praktycznie szans u > widzow. Jestem pewna, ze gdyby nikt nie ocenial uczestnikow, sklad finalu > bylby inny.Jury jest tam po to, aby manipulowac publicznoscia i jesli nawet > nie zawsze udaje im sie przepchnac swojego kandydata, to na pewno zamykaja > dostep tym, ktorzy im nie odpowiadaja. Gdyby Leszcz zjechal Homa, tak jak > Kuba, nie zajalby II miejsca w swej grupie. Na pewno jest tak ja piszesz w poczatkowych fazach programu, ale im blizej finalu tym jury mniej sie liczy, twierdze nawet, ze w scislym finale cokolwiek nie powiedza i tak nie zmieni to losow glosowania, chyba ze roznice beda rzedu 1-2% :). Poza tym liczy sie prawie wszystko - takiego Homa pokazywali w pierwszych etapach bardzo czesto i zdobyl sobie troche widzow dzieki temu. W pierwszej edycji kims takim byla Patrycja Wodz. Wiadomo, ze producent rowniez manipuluje i pokazuje najwiecej te osoby, ktore ubarwia program nawet jesli wokalnie sa gorsze od innych. Kto wie, gdyby Homa nie pokazywali w ogole, ale za to pokazali sporo takiego Zagrobelnego to wlasnie on bylby teraz na jego miejscu w finale. Mozemy dalej dywagowac, ale to nie ma sensu - wszyscy wiemy o co chodzi :). Tak czy inaczej od etapu finalowego sie to zmienia o tyle, ze wszyscy maja w miare rowne szanse (poza nierownym startem ;)). Duzo sie wyjasni juz w niedziele. A wszystko w lutym :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? IP: *.zab.cdp.pl, / *.kat.cdp.pl 07.12.02, 13:46 bigrock napisał: > Gość portalu: aga napisał(a): > Ludzie w zaciszu domo > wym > > wybieraja tych, ktorych opluwaja na forum publicznym. Ta uniwersalna teori > a > > ma zastosowanie takze w polityce:) > > Forma protestu spolecznego? Na pewno w polityce, ale w muzyce raczej nie. > Jednak cos w tym jest, bo w Polsce nigdy nikt nie sluchal disco polo, ale > kasety sprzedawaly sie swietnie ;). > To nie forma protestu - po prostu rzeczy wstydliwe robi sie wtedy, gdy nikt nie patrzy i na pewno sie o nich nie mowi. Wstydza sie, ale glosuja tak, jak glosuja i kupuja to, co kupuja;) > Kaja Kazmierczyk? Druga byla przeciez :). A, to sorki - musialo mi sie przysnic. Albo pomylic z Kasia Mirowska. Mozliwe? > Poza tym liczy sie prawie wszystko - takiego Homa pokazywali w > pierwszych etapach bardzo czesto i zdobyl sobie troche widzow dzieki temu. W > pierwszej edycji kims takim byla Patrycja Wodz. Wiadomo, ze producent rowniez > manipuluje i pokazuje najwiecej te osoby, ktore ubarwia program nawet jesli > wokalnie sa gorsze od innych. Kto wie, gdyby Homa nie pokazywali w ogole, ale > za to pokazali sporo takiego Zagrobelnego to wlasnie on bylby teraz na jego > miejscu w finale. Hom to chyba zly przyklad, bo sukces zapewnil sobie piosenka, a nie tym ze czesto go pokazywano. Mogl liczyc na fanow Ich Troje, tych oficjalnych i zakamuflowanych i sie nie przeliczyl;) Za to operatorzy niezwykle czesto raczyli nas widokiem Agnieszki Buly i az dziw, ze zajela tylko 5 miejsce w dogrywce. > Tak czy inaczej od etapu finalowego sie to zmienia o tyle, ze > wszyscy maja w miare rowne szanse (poza nierownym startem ;)). Duzo sie wyjasni > > juz w niedziele. A wszystko w lutym :). Ech, dopiero...;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Margotka Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? IP: *.waw.cdp.pl / *.crowley.pl 05.12.02, 09:42 Troche wczesnie na typowanie, ale mozna zrobic podsumowanie przed finalem. Na razie znamy uczestnikow z krotkich fragmencikow w eliminacjach, oraz jedynej zaspiewanej z akompaniamentem piosenki. To juz z pewnoscia daje podstawy do oeny, ale kazdy nastepny koncert moze taka ocene zweryfikowac :) Moi faworyci: 1. Krzysztof Zalewski - wiem, ze jestem w mniejszosci, ale jak na razie zrobil na mnie wielkie wrazenie. I mam tu na mysli jedynie aspekt muzyczny, jego zachowanie i wypowiedzi sa jeszcze na tyle niedojrzale, ze nie zwracam na nie uwagi ;) Nie da sie przejsc obok niego obojetnie, ma w sobie to "cos" :) 2. Bartosz Krol - jak najbardziej do zapamietania, bardzo mi sie podobal 3. Agnieszka Szewczyk - Podobalo mi sie jej wykonanie "Stand by me", ale czekam na wiecej :) 4. Damian Aleksander - na razie tylko za to, ze jest jedynym wykonawca utworu Niemena, ktorego interpretacja spodobala mi sie. Przewaznie jak ktos spiewa Niemena przechodza po mnie ciarki ogromnej niecheci. Wykonawcy aspirujacy do miana faworyta: 1. Marta Smuk - swietna dziewczyna, ale musze ja jeszcze uslyszec, upewnic sie, ze naprawde jest wspaniala :) 2. Hanna Stach - sliczna i dobrze spiewa. Musi mnie jednak porwac czyms wiecej niz swoja uroda :) 3. Gosia Kunc 4. Magda Rejtczak 5. Mariusz Totoszko Nieporozumienie finalu to Bartek Hom. Wokalnie slabiutki, choc w dogrywce zaspiewal o klase lepiej niz w swojej grupie. Ale to i tak w wiele za malo. Jego pomysly, ktore zapewne maja oczarowac czesc publicznosci moglyby mu sie przydac bardziej w karierze managera niz wokalisty. Ale publika jest niestety taka latwowierna... Kogo mi zabraklo: 1. Paulina Sykut - cudownie spiewala, wrazliwa, ale umie powsciagnac emocje by nie przesadzic. Przekonala mnie :) 2. Marcin Patyk - lubie go sluchac, ale nie moge na niego patrzec. Strasznie rusza sie na scenie i to nerwowe przekladanie mikrofonu z jednej reki do drugiej... brrr. Jednak spiewal bardzo dobrze i zaluje, ze go nie uslysze w finale. Ciesze sie natomiast, ze publicznosc odrzucila kilka mocno promowanych przez jury, ale baaardzo bezbarwnych postaci ( Karina Kalczyńska, Joanna Kulig etc. ) Pozdrawiam Margotka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GTI BARTEK HOM- JEST BOSKI ! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.02, 13:28 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Bartek Hom - jest BEZNADZIEJNY!!! IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 06.12.02, 15:56 Cwaniak. Kiepsko śpiewa. Gust do bani. Mruży oczy, gdy z kimś rozmawia. Nie rozumiem jak można się nim zachwycać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: BARTEK HOM- JEST BOSKI ! IP: *.n4u.krakow.pl / 192.168.0.* 13.12.02, 21:43 owszem, Bartek Hom jest BOSKI ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mordka Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? IP: *.radom.pl 06.12.02, 13:24 Szczerze mówiąc, to trudno jest mi w tej chwili wskazać kogoś, kto w moim przekonaniu jest w stanie przebrnąć przez wszystkie koncerty i stanąć na najwyższym podium...ale są osoby, które rzuciły mi się w oko, a mianowicie: 1. Agnieszka Szewczyk - dobrze pamiętam ją z eliminacji, "przypadkowa Idolka" ;- ), osoba charakterystyczna i co najważniejsze - obdarzona świetnym głosem, ale mam dziwne przeczucie, że "machnie" się tak, jak to zrobiła wspomniana już w którejś wypowiedzi Ania Dąbrowska. 2. Mariusz Totoszko - może nie wybitny, ale jego wykonanie INXS miało w sobie coś, że nawet mi się spodobało, choć reaguję trochę dziwnie słysząc jak ktoś próbuje naśladować jeden z moich ulubionych zespołów...ale Mariuszowi się to udało i sądzę że ma pewne szanse na finał. 3. Marta Smuk - denerwująca panienka obdarzona niesamowitym głosem i umiejętnościami, w Spin Clubie była świetna, a co będzie dalej?... 4. Hania Stach - delikatna, ładniutka laleczka, potrafiąca oczarować widza, ale nie wiem, czy chciałabym ją na IDOLA. Boję się, że firmy fonograficzne mogłyby nią manipulować i bez przeszkód wcisnąć jej jakiś kicz, a z jej talentem to byłaby naprawdę wielka strata. Jest jedną z niewielu uczestników, których występ przyprawił mnie o dreszcze. 5. Damian Aleksander - wzbudzający chyba najwięcej kontrowersji, uwielbiany przez jednych i tępiony przez drugich, jest dla mnie kimś, kto ma spore szanse na podium. Nigdy jeszcze nie słyszałam piosenki Niemena zaśpiewanej świetnie przez kogoś innego niż samego Pana Czesława. Druga osoba, która swoim występem wywołała u mnie dreszcze. O charakterze Damiana dyskutować nie będę, nie znam człowieka i nie wiem, jaki jest naprawdę. Ale ma wspaniały głos, świetną dykcję (rzadkość) ale obawiam się, że większość głosujących nie oceni jego możliwości, tylko to czy w danym momencie się uśmiechnął czy nie... 6. Gosia Kunc - mała dziewczynka, która rzuciła na kolana całe jury i 52% publiczności. Przyznam się, że należałam do pozostałych 48%, bo występ Gosi owszem, podobał mi się - zaśpiewała ładnie, z wyczuciem, tak "po prostu", miał rację Robert mówiąc, że "namalowała tą piosenkę" - ale nie tak wyobrażam sobie IDOLA, dla mnie Gosia powinna poczekać jeszcze ze 3 lata. I to tyle chyba...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_mickiewicza Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? 06.12.02, 20:47 no qrcze, zgadzam sie z toba calkowicie. mialam cos sama tu napisac, ale chyba juz nie ma sensu, skoro musialabym powtorzyc wlasciwie twoje slowa... moj osobisty typ to damian aleksander - uwielbiam jak facet spiewa w taki sposob po polsku, poza tym gdzies słyszalam, ze kreci go r'n'b i 2step, a to bardzo ciekawe gatunki, których przedstawicieli niewielu mamy w polsce. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? IP: *.radom.pl 08.12.02, 13:27 dziewczyna_mickiewicza napisała: > gdzies słyszalam, ze kreci go r'n'b i 2step, a to bardzo > ciekawe gatunki, których przedstawicieli niewielu mamy w polsce. > pozdrawiam Wymień mi chociaż jednego przedstawiciela, ja o żadnym takim nie słyszałam. A jest to mój ulubiony styl muzyczny i chciałabym wreszcie usłyszeć porządnie zrobioną, ciekawą piosenkę... Mam nadzieję, że Damianowi się to uda :-) Odpowiedz Link Zgłoś
paw8 Re: IDOL - Kogo typujecie na zwycięzcę programu? 07.12.02, 11:45 Dla mnie IDOL to Krzysiek Zalewski i chyba nim zostanie mocno trzymam kciuki za mojego krajana. Odpowiedz Link Zgłoś