pizza_adoloran zagadka 9 05.05.08, 21:46 Kulinarno-procentowa. Jak już ktoś wspomniał, Ostoja został przez Janinę (babcię Oli) ugoszczony sandaczem. A jaki trunek zaproponowała mu pani Janina? Dodajmy, że nie był to ani autovidol ani woda brzozowa. Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: zagadka 9 05.05.08, 22:49 Znakomita pamięć, brawo! Wygrałeś opakowanie zastępcze borygo. Kto zada następną zagadkę? Odpowiedz Link Zgłoś
lalinda zagadka 10 06.05.08, 09:29 Jakis czas po aferze w domu Sucheckich Renata spotyka w "Pewexie" profesorowa Suchecka, ktora jest zniesmaczona jej zachowaniem. Pytanie jest takie: jaka rzecz chciala wtedy kupic Suchecka (i w koncu z tego zakupu zrezygnowala)? Dla ulatwienia dodam ze kolezanka Renaty kupowala perfumy Paloma Picasso za 50 dolarow. Odpowiedz Link Zgłoś
panda74 Re: zagadka 10 06.05.08, 09:43 Czy to nie był przypadkiem dezodorant w sprayu? :) Acz nazwy nie pomnę... Odpowiedz Link Zgłoś
lalinda Re: zagadka 10 06.05.08, 09:48 Brawo! Dezodorant byl Rexony. Wygralas adoloran w aerozolu i zadajesz nastepna zagadke :) Odpowiedz Link Zgłoś
panda74 Re: zagadka 10 06.05.08, 09:50 Wiesz, nie palę się do zadawania zagadek, bo chyba dałam ciała z tym hotelem, aczkolwiek jeszcze nie wiadomo... :D Odpowiedz Link Zgłoś
panda74 Do anmanika off topik ;) 06.05.08, 09:58 Widziałaś, że wczoraj gazeta Stołeczna zacytowała Twoją wypowiedź w sprawie supermarketów/sklepików? :):) Odpowiedz Link Zgłoś
lalinda Re: Do anmanika off topik ;) 06.05.08, 10:16 panda74 napisała: > Widziałaś, że wczoraj gazeta Stołeczna zacytowała Twoją wypowiedź w sprawie > supermarketów/sklepików? :):) A co napisala ze w kazdym powinni sprzedawac DVD z "Labiryntem"? :) Odpowiedz Link Zgłoś
lalinda zagadka 11 06.05.08, 09:57 Skoro zwyciezczyni poprzedniej zagadki sie wstrzymuje to ja zadaje kolejna, tym razem z domu Durajow: Skad Ola Duraj miala sukienke do pierwszej komunii? Odpowiedz Link Zgłoś
panda74 Re: zagadka 11 06.05.08, 10:04 O rany... w ogóle nie pamiętam wątku z pierwszą komunią.. Odpowiedz Link Zgłoś
lalinda Re: zagadka 11 06.05.08, 10:11 karen64 napisała: > babcia jej uszyla ? Blisko... Odpowiedz Link Zgłoś
lalinda Re: zagadka 11 06.05.08, 10:08 panda74 napisała: > O rany... w ogóle nie pamiętam wątku z pierwszą komunią.. Byl juz pod koniec ostatniej serii. Podpowiadam, ze wtedy Ola przebrala sie przy gosciach w sukienke do komunii i Kryska ja ochrzanila, ze pobrudzi. Wtedy tez przyjechala Ewa ze Szwajcarii (Ewe grala juz Beata Rakowska) i odwiedzila Durajow. Podczas rozmowy z Durajem Ewa wspomniala, ze Ola z wielkim przejeciem mowila o komunii swietej. Cos swita? Odpowiedz Link Zgłoś
panda74 Re: zagadka 11 06.05.08, 10:11 Nic a nic :D Może nie widziałam tego odcinka Odpowiedz Link Zgłoś
lalinda Re: zagadka 11 06.05.08, 10:33 anmanika napisała: > Mama jej przywiozła z zagramanicy? Nie, podpowiedz wyzej. Odpowiedz Link Zgłoś
karen64 Re: zagadka 11 06.05.08, 11:02 Krysia kupila w komisie,a babcia troche przerobila ? Odpowiedz Link Zgłoś
lalinda Re: zagadka 11 06.05.08, 12:49 Podpowiedzi sa juz dwie, naprawde nie ma co kombinowac :) Odpowiedz Link Zgłoś
buntownik.z.wyboru Re: zagadka 11 06.05.08, 13:02 Na początku wydawało mi się że babcia uparła się na to, aby wnuczka miała nową i postanowiła że sama kupi Ale teraz nie mam pewności :] Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: zagadka 11 06.05.08, 19:33 buntownik.z.wyboru napisał: > Na początku wydawało mi się że babcia uparła się na to, > aby wnuczka miała nową i postanowiła że sama kupi > Ale teraz nie mam pewności :] Żałuję że nie mam netu w pracy. No właśnie tak było, buntowniku, jak piszesz. Najpierw Ola miała mieć sukienkę po jakichś sąsiadach, ale babcia na tę myśl zaproponowała, że sama kupi sukienkę, piękną i nową. I wianek z żywych stokrotek. Lalinda dobrze podpowiadała, bo chodziło o babcię, ale nie że uszyje tylko że kupi. Odpowiedz Link Zgłoś
lalinda Re: zagadka 11 07.05.08, 10:17 buntownik.z.wyboru zgadl a pizza, pocieszam Cie, ze ja z kolei mam net tylko w pracy. Rano przychodze i mam tyyyle do czytania :) buntownik.z.wyboru wygrywa wianek ze stokrotek. Odpowiedz Link Zgłoś
buntownik.z.wyboru Re: OT 08.05.08, 21:58 lalinda: > buntownik.z.wyboru zgadl a pizza, pocieszam Cie, ze ja z kolei mam > net tylko w pracy. Rano przychodze i mam tyyyle do czytania :) zazdroszczę takiej pracy ;) > buntownik.z.wyboru wygrywa wianek ze stokrotek. wrzucony do falującej wody?:) Odpowiedz Link Zgłoś
stara_dominikowa Re: zagadka 11 11.05.08, 17:28 a nie na bazarze Różyckiego kupiła babcia? Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran zagadka 12 motoryzacyjna 06.05.08, 22:26 Podczas gdy czekamy na rozwiązanie zagadki 11, pozwolę sobie zadać kolejną, motoryzacyjną. Proszę wymienić przynajmniej cztery samochody, występujące w serialu, oraz ich właścicieli. Odpowiedz Link Zgłoś
wrednamagda2 Re: zagadka 12 motoryzacyjna 06.05.08, 22:54 duraj-maluch racewicz-wartburg danka- mercedes edzio-mercedes Odpowiedz Link Zgłoś
wrednamagda2 Re: zagadka 12 motoryzacyjna 06.05.08, 22:56 duraj-maluch racewicz- wartburg danka-mercedes edzio-mercedes pawel hanisz- golf Odpowiedz Link Zgłoś
wrednamagda2 Re: zagadka 12 motoryzacyjna 06.05.08, 22:59 duraj- maluch racewicz- wartburg danka-mercedes edzio mercedes pawel hanisz - golf sucheccy - polonez Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: zagadka 12 motoryzacyjna 06.05.08, 23:04 Brawo, wygrałaś choinkę zapachową o aromacie wartburga. Odpowiedz Link Zgłoś
wrednamagda2 Re: zagadka 12 motoryzacyjna 06.05.08, 23:12 wole choinke o zapachu kokosowym do malucha :) ale jak sie nie ma co sie lubi... Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran zagadka 13 06.05.08, 23:06 Skoro 13 to pechowa, czyli musi być trudniejsza. Jakie ogłoszenia w gazecie TOP czytają Racewiczowie? Odpowiedz Link Zgłoś
lalinda Re: zagadka 13 07.05.08, 10:18 Czy chodzi o towarzyskie? Nie jestem pewna ale jest taka scena jak czytaja gazetke reklamowa i tam sa rozne ogloszenia erotyczne - to o to chodzi??? Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: zagadka 13 07.05.08, 22:34 Tak,brawo. Chodzi o te właśnie anonse zwane powszechnie "towarzyskimi". Odpowiedz Link Zgłoś
lalinda Re: zagadka 13 08.05.08, 09:19 Nie wiem co wygralam ale biorac pod uwage tematyke zagadki wole chyba nie wiedziec :) Odpowiedz Link Zgłoś
wrednamagda2 nie na temat 06.05.08, 23:19 Mam zamiar pojechać w czasie urlopu(nie wiem czy sama czy z kimś) do Warszawy i zwiedziC miejsca z serialu i tu prośba do pizza_adoloran: gdybyś mogł mi te wszystkie ulice wypisać byłabym bardzo wdzięczna :) Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: nie na temat 07.05.08, 06:21 Dobrze, zaczynam od Powiśla 1. Kamienica Racewiczów - ulica Rozbrat 34/36 (nie wiem czy uda Ci się wejść na podwórko, ma domofon) 2. vis a vis kamienicy jest park, w którym a) spacerują czasem i ganiają się Piotrek i Staszek b) Ostoja wytarmosił Piotrka za uszy, bo ten wpadł na panią Janinę c) pijani menele próbowali zgwałcić Martę, gdy była z Igorem na spacerze 3. Liceum Marty (im. Batorego) trzeba ową ulicą Rozbrat udać się w stronę Trasy Łazienkowskiej i szkoła będzie po prawej stronie. Widać ją w filmie parokrotnie. 4. Blok Durajów - skrzyżowanie Ludnej i Solec. 5. Vis a vis bloku Durajów, przy przystanku autobusowym, spacerował pan Leon z kolegami z powstania (wtedy o mało ich nie potrącił taksókarz-burak). 6. Park który znajduje się w okolicach Rozbrat i pnie się pod górę dość pokaźnymi schodami w stronę centrum miasta (w linii prostej od dość charakterystycznego pomnika Sapera) - tam spacerowali pani Maria i pan Leon, rozmawiając o emeryturze. 7. Łazienki - w tym parku było kilka spacerów Leon/Maria, Igor/Marta, Marek/Dorota, ojciec Marty/Marta (w kawiarni) centrum miasta 1. Szpital na Lindleya (niedaleko Dworca Centralnego), wejście od ulicy bodaj Nowogrodzkiej - tam znajduje się instytut. Trzeba wejść na teren szpitala i nieco po nim pobłądzić, bo budynek instytutu jest dokładnie w środku. 2. Ulica Marszałkowska, tunel nad Trasą Łazienkowską/ul. Armii Ludowej - po jednej stronie jest poczta, przy której Renata drze list od Ewy, przekazany przez lekarza, a po drugiej butik pani Wandeczki, matki Bajbusa. Muszę już iść, ale może pomogą Ci linki w tym poście: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14&w=40435235&a=44735493 Odpowiedz Link Zgłoś
lalinda zagadka 14 07.05.08, 10:20 Zadam teraz bo potem nie bede miala czasu: w jaki sposob okazalo sie, ze Kryska Duraj spodziewa sie drugiego dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś
stefan_waldek Re: zagadka 14 07.05.08, 10:27 okresowe badania w wiml-u dla stewardes? Odpowiedz Link Zgłoś
panda74 Re: zagadka 14 07.05.08, 10:30 W czasie badań w WIML-u, kiedy chce wrócić do pracy w Locie :) - tak? Odpowiedz Link Zgłoś
lalinda Re: zagadka 14 08.05.08, 09:18 stefan_waldek byl o trzy minuty szybszy a obie odpowiedzi prawidlowe - gratuluje! Odpowiedz Link Zgłoś
stefan_waldek Re: zagadka 14 08.05.08, 17:48 dzięki, ale laur należy się pandzie :-), bo pamiętała dokładniej - faktycznie nie były to rytynowe okresowe badania stewardes, tylko krysia sama zgłosiła się na ponowne badania, pozostając już od pewnego czasu już poza lot-em - z zamiarem powrotu... Odpowiedz Link Zgłoś
lalinda zagadka 15 glownie dla pan 08.05.08, 09:20 ...ale panowie tez moga odpowiadac. Kto z aktorow w serialu "W labiryncie" pokazal klate? :P Odpowiedz Link Zgłoś
panda74 Re: zagadka 15 glownie dla pan 08.05.08, 11:08 O rany... :):) Klatę pokazali Racewicz i Duraj jak byli w saunie... Odpowiedz Link Zgłoś
lalinda Re: zagadka 15 glownie dla pan 08.05.08, 13:55 panda74 napisała: > O rany... :):) > > Klatę pokazali Racewicz i Duraj jak byli w saunie... Nie tylko... wiedzialam ze sie spodoba taka zagadka :))) Odpowiedz Link Zgłoś
karen64 Re: zagadka 15 glownie dla pan 08.05.08, 14:56 mi najbardziej utkwila w pamieci klata przystojnego Igora :) Odpowiedz Link Zgłoś
stefan_waldek Re: zagadka 15 glownie dla pan 08.05.08, 17:01 klatę pokazał też w pamiętnej scenie na daczy kpt werner... Odpowiedz Link Zgłoś
panda74 Re: zagadka 15 glownie dla pan 08.05.08, 17:10 stefan_waldek napisał: > klatę pokazał też w pamiętnej scenie na daczy kpt werner... A no tak!! Dziewczyny, jak mogłyśmy o tym zapomnieć?? :D Odpowiedz Link Zgłoś
karen64 Re: zagadka 15 glownie dla pan 08.05.08, 17:50 pamietam Wernera i daczę :) i pewnie jeszcze klaty pokazali podczas igraszek Racewicz z Danką,Grzegorz Białek z Renatką... Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: zagadka 15 glownie dla pan 08.05.08, 23:23 Białek? Nie pamiętam... ale na stówę klatą błysnął Kordek podczas jednej z pierwszych scen "tuż po", jak wprowadził się do Klubowicz. Za to - nawiązując do zagadki - błysnęła również "myszka" literata Burkata z Kazimierza. Gdy Joanna ją zastała, była całkiem naga. I to chyba jedyny damski strip-tease w "labiryncie". Odpowiedz Link Zgłoś
karen64 Re: zagadka 15 glownie dla pan 09.05.08, 09:52 tylko ``myszka `blysnela,a Danka nie ?zdawalo mi sie ,ze w kawalerce Racewicza... stanowczo domagam sie wydania na DVD,zaraz sie oflaguje i do drzewa przykuje,oczywiscie gdzies w Warszawie.musze sprawdzic,o ktorej mam najblizszy pociag :) Odpowiedz Link Zgłoś
lalinda Re: zagadka 15 glownie dla pan 09.05.08, 09:56 Ojej, chyba tu wszystkim ex aequo musze przyznac zwyciestwo bo kazdy cos dolozyl. O paru rzeczach nawet nie wiedzialam - Racewicz i Duraj w saunie? Jejku jak ja to moglam przeoczyc... Odpowiedz Link Zgłoś
panda74 Re: zagadka 15 glownie dla pan 09.05.08, 10:13 karen64 napisała: >> stanowczo domagam sie wydania na DVD,zaraz sie oflaguje i do drzewa > przykuje,oczywiscie gdzies w Warszawie.musze sprawdzic,o ktorej mam najblizszy > pociag :) > No, wszyscy narobiliśmy sobie apetytu, a u dooopa, tv nie zamierza wydać.. może jakaś petycja od wiernych fanów? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lalinda zagadka 16 09.05.08, 09:58 Zeby nawiazac nieco do tytulu watku prosze oto zagadka geograficzna. Prosze podac nazwy przynajmniej 4 miejsc/miast/miejscowosci, w ktorych "W labiryncie" wyjezdzalo poza Warszawe. Chodzi tylko o miejsca pokazane w serialu. Odpowiedz Link Zgłoś
panda74 Re: zagadka 16 09.05.08, 10:19 Oj trudne. :) Ja pamiętam tylko 3 takie sceny: 1. Kazimierz Dolny (Joanna + "Szczurek") 2. Dacza, gdzie spędzały wakacje Krysia z Aśką (+ sławetna scena z NAGIM Wernerem :D ) 3. Miasteczko - nie pamiętam nazwy, gdzie mieszkała ciocia Ewy, a Ewa pojechała do niej z wizytą w celu upewnienia się, co do ojcostwa HAnisza. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan_waldek Re: zagadka 16 09.05.08, 10:36 to miasteczko to był krotoszyn:-) pojawia się też - nie wiem na ile "autentyczny" - jarocin (chociaż na dworcu widzimy tablicę "ziemia lubuska wita" czy jakoś tak, ale to może ściema), jakiś kurort mazurski (wakacje joanny racewicz z dziećmi)... Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: zagadka 16 10.05.08, 06:50 Jeszcze było Olecko w scenie, gdy Ewa zabiera Pawła na cmentarz, na grób matki. To znaczy nominalnie było to Olecko, bo nie wiem czy scenę kręcono faktycznie na tamtejszym cmentarzu. Były jeszcze sceny w plenerze, pewnie gdzieś pod Warszawą, gdy Joanna kręciła swój program o modzie. Odpowiedz Link Zgłoś
lalinda Re: zagadka 16 12.05.08, 10:59 Przyznaje znow nagrode zbiorowa - CD Bajbusa jak tylko uda mu sie nagrac. Jeszcze byla scena jak Danuta Lato i Marta sa fotografowane nad woda przy jakims palacyku. Odpowiedz Link Zgłoś
sandra1301 Re: zagadka 16 12.05.08, 22:24 jeszcze wieś pod Siedlcami, dokąd zabrała Mateuszka porywaczka. Tam też była scena odebrania jej dziecka, które chciała utopić Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Anna Wojton w "Klanie" (foto) 09.05.08, 18:04 Dodam, że jej bohaterka ma na imię... jak? Ano Mariola. img140.imageshack.us/img140/1862/100b3463sd3.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
karen64 Re: Anna Wojton w "Klanie" (foto) 09.05.08, 18:17 pamietam Anne Wojton w `Na Wspolnej`,Karolina mieszkala u niej jak byla w Stanach,ale wygladala super. a z kiedy jest to ohydne zdjecie ? Odpowiedz Link Zgłoś
nicniewiem_0 Re: Anna Wojton w "Klanie" (foto) 09.05.08, 19:11 z dzisiejszego odcinka " Klanu" heheheheale tłusta baba hehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
wrednamagda2 Re: Anna Wojton w "Klanie" (foto) 09.05.08, 20:05 jak na 48 lat wyglada normalnie Odpowiedz Link Zgłoś
karen64 Re: Anna Wojton w "Klanie" (foto) 09.05.08, 20:54 a kogo grala dzis w `Klanie` ? wiem,ze Mariolę,ale kogo konkretnie ? Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: Anna Wojton w "Klanie" (foto) 09.05.08, 22:05 Nie oglądałem dokładnie, ale wynikało że panią, którą Koziełło chce wziąć na gosposię zamiast cioci bożesztymój. Jeśli coś bredzę to proszę o korektę, ale nie bardzo śledzę wątki klanowe i tylko czasem włączam, bo a nuż zobaczę kogoś z "labiryntu:", tak jak dziś. W każdym razie Koziełło najpierw z Mariolą był w knajpie i coś ustalał a potem chwalił się żonie, że znalazł rewelacyjną pomoc domową. Odpowiedz Link Zgłoś
karen64 Re: Anna Wojton w "Klanie" (foto) 09.05.08, 22:13 dzieki,wlasnie na forum `Seriale` mnie oswiecili,musze sobie obejrzec powtorke w przyszlym tygodniu. ale ten czas zapierpapier :),ona ma juz 48 lat ! Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: Anna Wojton w "Klanie" (foto) 11.05.08, 10:09 karen64 napisała: > ale ten czas zapierpapier :),ona ma juz 48 lat ! To się tak wydaje, bo w "labiryncie" grała studentkę, ale w rzeczywistości miała już wtedy 28-30 lat, po prostu bardzo młodo wyglądała. Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 ona miala smieszna role w dniu swira 11.05.08, 21:21 jak jej psa kopnal marek kondrat na dodatek ciekawostka, ze wlasnie te 2 osoby graly w tym filmie i w labiryncie, tyle ze w labiryncie raczej nie rozmawiali ze soba z tego co pamietam Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Zagadka 17 10.05.08, 06:52 Zadaję, bo Lalinda ma net tylko w pracy, więc i tak na rozwiązanie jej zagadki poczekamy do poniedziałku. A oto moja: Proszę wymienić przynajmniej pięcioro aktorów, którzy pojawili się zarówno w serialu "W labiryncie" jak i w serialu "Klan". Odpowiedz Link Zgłoś
barak-uda Re: Zagadka 17 10.05.08, 08:37 Ja wiem, ja wiem...:) a więc: Krystyna Pękul, Andrzej Grabowski, Ryszard Dreger, Marian Glinka, Agnieszka Michalska-Robótka. Odpowiedz Link Zgłoś
karen64 Re: Zagadka 17 10.05.08, 09:50 a ja dodam : Zdzislaw `Bene` Rychter (w Klanie kolega Rysia z Metro Taxi) Slawomira Lozinska (w Klanie matka Marty-kolezanki Beaty) Roman Szafranski-arab Saleh Moutar (w Klanie Leszek Toloczek-chemik) Agata Rzeszewska-w Klanie jako Rafalska Cezary Domagala- w Klanie jako Marek Pukała, prezes Firmy Farmaceutycznej "Medica", w której pracował Jerzy), Karol Strasburger-w Klanie mecenas Wagner epizody w Klanie-Anna Gornostaj, Marek Frackowiak, Marta Klubowicz-Rozycka-jako prokurator no i Anna Wojton-gosposia z wczorajszego odcinka Klanu i Dorota Lanton Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: Zagadka 17 11.05.08, 10:05 barak-uda wygrał, karen też winszuję. A jeszcze ja dodam (mam nadzieję, że nikogo nie powtarzając a jak powtórzę to przepraszam) Ciocia Bożesztymój - sąsiadka Racewicza z Żelaznej Bramy Ewa Decówna (prawniczka Joanny, pomaga jej w sprawie mieszkania) - 2 role: pani Janik kupująca wspólnie z mężem mieszkanie od Rysiów (sezon 1998/1999); dyrektor Państwowego Domu Dziecka przy ulicy Skoczylasa w Warszawie (sezon 2005/2006) - za filmpolski.pl i inne informacje też Anna Gornostaj - Regina Bruśniak (kto by to nie był) Jan Jurewicz (firma detektywistyczna "Kondor") - w Klanie 2 role: klient agencji towarzyskiej "Desdemona" (rok 2000), Henryk, mąż klientki butiku Moniki (rok 2001) Teresa Lipowska (salowa na porodówce Ewy) - mgr Helena Frączak, pracownica apteki Elżbiety Agnieszka Mirowska-Tomaszewska (Viola, żona Moutara) - pielęgniarka w El-Medzie Leon Niemczyk - Horst Bednorz, przedstawiciel niemieckiej firmy "Inter - Sport" zajmujący się transferami piłkarskimi Tatiana Sosna-Sarno - policjantka Karol Strasburger - mecenas Marek Wagner Sylwia Wysocka - Alina Paskudzka - Rogowska, lekarz kardiolog, siostra Marka, dawnego kolegi ze szkoły Jerzego Chojnickiego Piotr Skarga - doktor Leszczyński, wykładowca na Wydziale Farmacji Akademii Medycznej gdzie studiuje Beata Witold Żaboklicki (Akindu) - dyrektor Wydawnictwa Literackiego, wydawca powieści Vujkovica Zabawne jest to że: -Rychter i tu i tam grał taksówkarza - Mariola nadal jest Mariolą - Sosna-Sarno tam była panią prokurator i sędziną a tu policjantką - Skarga i tu i tam wykładał na uczelni i to na tym samym wydziale Odpowiedz Link Zgłoś
karen64 Re: Zagadka 17 11.05.08, 10:26 tylko winszujesz,a gdzie nagrody ???????????? Odpowiedz Link Zgłoś
karen64 Re: Zagadka 17 11.05.08, 10:41 Ciocia Bożesztymój=Kazimiera Utrata, pamietacie jak w `Misiu` Stanislaw Tym kupowal u niej bilet lotniczy i rzucil :`Podwawelska dalem!`a ona na to `Prosze,prosze,przeciez panu nie zjem !` Odpowiedz Link Zgłoś
pola_negri Re: Zagadka 17 11.05.08, 10:47 Aktorem, który pojawił się w Labiryncie i Klanie jest też... MArek Kondrat. W Klanie zagrał samego siebie i zarazem kolegę z planu filmowego Oli Lubicz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
karen64 Re: Zagadka 17 11.05.08, 11:10 Janusz Bukowski-w Klanie jako pan Janusz, chory leżący razem z Michałem w szpitalu Odpowiedz Link Zgłoś
karen64 Re: Zagadka 17 11.05.08, 11:13 Darek Kordek- w Klanie jako Robert Malisz, właścicel pensjonatu "Mewa" w Łebie, ojciec dziewczynki uratowanej przez Krystynę (gościnnie) Odpowiedz Link Zgłoś
karen64 Re: Zagadka 17 11.05.08, 11:21 Kazimierz Mazur -w Klanie jako hydraulik,a w Labiryncie jako Pan Kazio, dozorca w bloku Durajów Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: Zagadka 17 11.05.08, 12:03 No tak, nagrody... nagrodą są opary wina owocowego "Joanna". Odpowiedz Link Zgłoś
karen64 Re: Zagadka 17 11.05.08, 15:42 przeslesz kurierem ? juz sie nie moge doczekac :)) Odpowiedz Link Zgłoś
wrednamagda2 Wspomnienia 10.05.08, 21:00 Napiszcie jak wyglądały wasze pierwsze "spotkania" z serialem "W labiryncie" , z kim oglądaliście itd. Ja jak zaczął się labirynt miałam 5 lat,oglądałam go z mamą. Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 Re: Wspomnienia 11.05.08, 21:23 kompletnei nie pamietam... w '88 mialem 4 lata i nawet nie wiem czy mam co pamietac, bo nie wiem czy ogladalem wtedy (rodzicie mowili mi ze byl raz na tydzien), tak wiec serial pamietam tylko z powtorek, ale kiedy bylo moje pierwsze spotkanie z nim to nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
lutyk Re: Wspomnienia 02.07.08, 12:12 Hmmm Wybaczcie moje niezorientowanie, ale kogo w "Klanie" grał Leon Niemczyk? I kogo w tymże "klanie" grała Dorota Klubowicz? Ech, pamięc juz nie ta...;) Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 Re: Wspomnienia 02.07.08, 13:01 to dosyc dziwne ze nie kojarzysz, bo przeciez to sa glowne role a nie jakie tam, ktore mozna bylo nie pamietac... niemczyk gral dyrektora instytutu a klubowicz grala pracujaca tam pojawila sie w serialu jak ewy juz nie bylo a flirtowal z na caly czas kordek Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Wywiad z Agnieszką Robótką + prośba do wszystkich 12.05.08, 07:16 www.pudelek.pl/artykul/10077/sorry_kto_to_jest_edyta_herbus/ Czy ktoś jest w stanie znaleźć link do owego magazynu Max i wywiadu? Odpowiedz Link Zgłoś
karen64 Re: Wywiad z Agnieszką Robótką + prośba do wszyst 12.05.08, 08:37 prosze bardzo ,pomoc ekspresowa : www.maxmagazine.pl/magazin/index.htm str.6,7,8 sa dla ciebie enjoy & have a nice day ! pozdr,Karen Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Wywiad z Agnieszką Robótką + prośba do wszyst 12.05.08, 08:52 Strasznie małe te literki;-) Odpowiedz Link Zgłoś
karen64 Re: Wywiad z Agnieszką Robótką + prośba do wszyst 12.05.08, 09:11 najedz na tekst,wszystko sie powieksza ! Odpowiedz Link Zgłoś
wrednamagda2 Re: Wywiad z Agnieszką Robótką + prośba do wszyst 12.05.08, 21:21 jak klikniesz dwa razy na tekst to wyskakuje lupa Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: Wywiad z Agnieszką Robótką + prośba do wszyst 12.05.08, 21:38 Dziękuję bardzo. Zapisałem sobie to, bo tam jest taka opcja "pobierz" i wtedy cały magazyn można ściągnąć w pdf. Jeszcze raz wielkie dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
shatmach Mariola Kaczorek w "Klanie" 12.05.08, 22:03 Pizza zobacz sobie "Klan". Od piątku Anna Wojton gra w tym serialu gosposię Anny Surmacz. Wielkie nawiązanie do "W labiryncie". Gra Mariolę Kaczorek, czyli tę sama postać którą grała w "Labiryncie". Można było pomysleć, że to czysty przypadek, ale nie. Dziś wspomniała, że dlugie lata pracowała jako laborantka, a potem uczyła w szkole chemii. :) Chyba pierwsze takie nawiązanie w polskim serialu do innej roli. Odpowiedz Link Zgłoś
karen64 Re: Mariola Kaczorek w "Klanie" 12.05.08, 22:13 postac serialowa zaczela zyc wlasnym zyciem przerazilam sie aaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: Mariola Kaczorek w "Klanie" 12.05.08, 22:55 karen64 napisała: > postac serialowa zaczela zyc wlasnym zyciem przerazilam sie > aaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!! Nie histeryzuj, bo przyjdzie pani Bożenka do pracy w aptece i wszystko wytłucze. A potem wróci do przychodni na Bema. Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: Mariola Kaczorek w "Klanie" 12.05.08, 22:54 O, proszę, nie wsłuchiwałem się dokładnie. Niestety podczas emisji "Klanu" rzadko bywam w domu. O Marioli napisałem nieco wcześniej i dałem zdjęcie, ale dziękuję za tę ciekawostkę. Interesuje mnie czy posuną się dalej i zamienią obsadę klanową na labiryntową. Nie obraziłbym się. A nawiązanie rzeczywiście niezwykłe. Odpowiedz Link Zgłoś
karen64 Re: Wywiad z Agnieszką Robótką + prośba do wszyst 12.05.08, 22:03 do twoich uslug,Labiryntowy Królu :) Odpowiedz Link Zgłoś
karen64 Re: Wywiad z Agnieszką Robótką + prośba do wszyst 13.05.08, 09:08 a ja dziekuje ci pizza_ za cynk,ze w ogole taki wywiad byl,pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
lalinda Re: Wywiad z Agnieszką Robótką + prośba do wszyst 13.05.08, 10:34 Ja tez dziekuje, wlasnie sciagnelam na kompa (dzieki za link) i przed chwila przeczytalam. A ktos sie moze orientuje na czym polega "powrot" Agnieszki Robotki-Michalskiej? Bedzie grala w jakims filmie czy serialu? Moze w Klanie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
panda74 Re: Wywiad z Agnieszką Robótką + prośba do wszyst 13.05.08, 13:01 Tego nie wiem, ale zawsze bardzo mnie dziwiło, ze aż do tego stopnia o niej ucichło.. kojarzę ją tylko z epizodu z samego początku Klanu, kiedy grała tolerancyjną wychowawczynią Agnieszki Lubicz, no ale to już prehistoria :D bodaj z 11 lat temu miało to miejsce. Nigdy później nigdzie pani Agnieszki nie widziałam.. Odpowiedz Link Zgłoś
panda74 Re: Wywiad z Agnieszką Robótką + prośba do wszyst 13.05.08, 13:07 wychowawczynię oczywiście :) Odpowiedz Link Zgłoś
wrednamagda2 wybaczcie 21.05.08, 22:15 wybaczcie mi małą prywatę ale musiałam to zrobić. ANDRZEJU W. PRZESTAŃ MNIE TU PODGLĄDAĆ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejw0 Re: wybaczcie 21.05.08, 22:27 wybaczcie ale nie mogłem sie powstrzymać by tu nie zajrzeć:) Odpowiedz Link Zgłoś
panda74 A gdzie dalsze zagadki??? 15.05.08, 09:11 Gdzie się podziewacie? :) Jakoś pusto się zrobiło... :) Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran vox populi vox dei - zagadka 18 16.05.08, 06:38 W jakich scenach występują razem Agnieszka Robótka-Michalska (Ewa) i Zdzisław Rychter (taksówkarz Edzio)? Odpowiedz Link Zgłoś
karen64 Re: vox populi vox dei - zagadka 18 16.05.08, 09:30 jak Ewa mieszkala u Sucheckich,to Renata wrocila do domu w nocy z Edziem,widok Edzia ja wystraszyl i biedaczka zemdlala. Odpowiedz Link Zgłoś
karen64 Re: vox populi vox dei - zagadka 18 16.05.08, 10:08 i chyba jeszcze jak chciala odzyskac ukradziona ikone ,ale nie pamietam,czy wtedy (na ulicy lub w samochodzie ) byla pyskowka tylko Ewy z `Perełką`,czy z Edziem tez. Odpowiedz Link Zgłoś
lalinda Re: vox populi vox dei - zagadka 18 16.05.08, 10:19 karen64 napisała: > i chyba jeszcze jak chciala odzyskac ukradziona ikone ,ale nie pamietam,czy > wtedy (na ulicy lub w samochodzie ) byla pyskowka tylko Ewy z `Perełką`,czy z > Edziem tez. Nie pamietam, ale byla scena gdy Renata przyszla do mieszkania pani Marii i chciala zeby Ewa zapewnila jej alibi na jakis dzien. No i sie poklocily, Ewa sie osunela i poczula ze zaczyna rodzic, i nastepna scena jest jak Renata z Edziem wprowadzaja Ewe do szpitala. Odpowiedz Link Zgłoś
karen64 Re: vox populi vox dei - zagadka 18 16.05.08, 10:35 Ewa sprzedala Renacie liscia na ulicy,ale czy przy tym byl Edzio... ? Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: vox populi vox dei - zagadka 18 18.05.08, 17:12 Karen i Lalinda - wygrałyście ikonę od Pani Władzi. Odpowiedz Link Zgłoś
lalinda zagadka 19 16.05.08, 10:20 Ktorzy aktorzy z serialu byli krewnymi lub w zwiazku malzenskim? Odpowiedz Link Zgłoś
karen64 Re: zagadka 19 16.05.08, 11:12 Barbara Horawianka -zona Mieczyslawa Voita Zosia Karpinska-corka rezysera Pawla Karpinskiego Odpowiedz Link Zgłoś
karen64 wywiad z B.Horawianka 2006 r. 16.05.08, 11:19 pochodzi on z miesiecznika `śląsk`,moze juz jest wam znany,ale i tak dodam www.alfa.com.pl/slask/200611/s52-54.htm Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: wywiad z B.Horawianka 2006 r. 16.05.08, 13:48 Janusz Bukowski był mężem Ewy Wawrzoń. Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 Re: wywiad z B.Horawianka 2006 r. 18.05.08, 15:23 nonono nie wiedzialem ze pania "maria" byla zwiazana z moim krakowem i to az tak Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: wywiad z B.Horawianka 2006 r. 18.05.08, 17:13 I jeszcze Agnieszka Karpińska, druga córka reżysera, zagrała epizodzik jako wnuczka pani Marii, Justynka. Ale rzadko ją było widać. Odpowiedz Link Zgłoś
lalinda rozwiazanie zagadki 19.05.08, 10:10 Nagrode - kapcie pana Leona - przyznaje Karen bo wymienila az dwie relacje, pozostali zdobywaja nagrode pocieszenia w postaci probowek po adoloranie. Odpowiedz Link Zgłoś
kvss zagadka: melodia z serialu 17.05.08, 22:56 Z którym bohaterem z serialu kojarzy Wam się poniższa melodia: www.wrzuta.pl/audio/A4PakwEayQ/ Odpowiedz Link Zgłoś
kvss Re: zagadka: melodia z serialu 17.05.08, 23:58 karen64 napisała: > o Renatkę ? > W sumie to też, bo często ta melodia szła jak były sceny gdzie występował Igor z Renatą ;] Odpowiedz Link Zgłoś
kvss Re: zagadka: melodia z serialu 17.05.08, 23:57 No zasadniczo to tak ;] nagroda to mech z klaty Igora ;D Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran początek serialu 18.05.08, 17:14 Na youtube się wstawia a w książce wyglądał tak: img73.imageshack.us/img73/4812/wypbookkv5.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
lalinda Re: początek serialu 19.05.08, 10:11 Ojej nie czytalam tej ksiazki nigdy ale chyba jest dokladnie jak w serialu. Nie pamietam, jak pizza wgra na youtube to sie porowna. Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: początek serialu 19.05.08, 22:32 Nie wiem co jest grane, ale już drugi raz youtube odrzuciło mój plik z początkiem serialu. Tak więc na razie nie będzie a na wrzutę jest za duży (164 MB). Odpowiedz Link Zgłoś
kvss Re: początek serialu 22.05.08, 23:14 film nie może być dłuższy jak 10:59 a co do rozmiaru w MB to niewiem czy czasami nie ma ograniczenia do 100 MB. Spróbuj przekompresować np. virtualdubem, ew podzielić. Odpowiedz Link Zgłoś
lalinda zagadka 20 19.05.08, 10:12 Jestem dzis glodna, wiec zagadka zwiazana bedzie z jedzeniem. Prosze o podanie przynajmniej 5 nazw potraw, przygotowanych w serialu oraz w czyim domu (przez kogo) byly przygotowane. Ha! Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: zagadka 20 19.05.08, 19:44 Ciężko będzie, ale spróbuję, 1. Bigos u Racewiczów - odgrzewają go sobie na obiad po świętach 2. Sandacz i nalewka smorawinowa: babcia Janina przygotowała dla Ostoi 3. Filety z morszczuka, których nie znosi Duraj (smażyła Krystyna) 4. Pani Maria dla Leona zrobiła sztufadę 5. Na jakiejś imprezie u Durajów jest tort i Krystyna strofuje Olę za wyjadanie z niego jakichś kawałków Uff... Odpowiedz Link Zgłoś
buntownik.z.wyboru Re: zagadka 20 20.05.08, 12:57 Leon Gutman tarł chrzan u pani Marii przed Świętami :] Odpowiedz Link Zgłoś
panda74 Re: zagadka 20 20.05.08, 16:12 A Krysia zrobiła Jankowi pierogi ruskie. Dopóki nie pochwalił, myślał, że zrobiła je teściowa :) Odpowiedz Link Zgłoś
lalinda Re: zagadka 20 21.05.08, 11:29 Pizza, wygrywasz pizze :) Niech ktos zada nastepna zagadke!!! Odpowiedz Link Zgłoś
panda74 Zagadka nr 21 21.05.08, 11:46 Jak ma na nazwisko pani Maria - laborantka? Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Zagadka nr 21 21.05.08, 12:09 Apropo p. Marii, to udalo mi sie porozmawiac z p. Horowianka. Pizza miales racje, to mieszkanie usytuowane jest na Andersa i wtedy nalezalo do Wojciecha Nizynskiego. Bardzo byla mile zaskoczona zainteresowaniem "Labiryntem" ale chyba sie cuieszyla. A ma na nazwisko Jarosz. Odpowiedz Link Zgłoś
panda74 Re: Zagadka nr 21 21.05.08, 12:11 Brawo! :) Chyba za łatwe pytanie wymyśliłam... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: Zagadka nr 21 25.05.08, 16:18 Dzięki wielkie za porozmawianie z panią Barbarą, już myślałem że Ci się nie uda. A propos uda - próbuję wrzucić ten cholerny początek jeszcze raz, ale jak mi nie wyjdzie to ładuję go w postaci pliku .mov na jakiś serwer i najwyżej wyślę linka mailem, bo ile można. Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran nowe zdjęcia znanych już miejsc 25.05.08, 16:42 Akurat znalałem się z aparatem na Powiślu i stwierdziłem, że nadarza się doskonała okazja do ponownego uwiecznienia okolic, w których kręcono serial. Poniżej efekty mojej działalności: Rozbrat – zdjęcia z dwóch różnych stron, opis do obu wspólny. img369.imageshack.us/img369/103/1001094kt2.jpg img369.imageshack.us/img369/8639/1001095wi2.jpg 1. Zarośla, w których napadnięto na Martę i Igora 2. Wrotkowisko, którego ścianę sprayował Bajbus 3. Park, w którym spotykali się m.in. Piotrek i Staszek, Ostoja wytargał tam Piotrka za uszy 4. Ledwo widoczna zza drzew kamienica Racewiczów Schody, prowadzące z Książęcej do Rozbrat img84.imageshack.us/img84/4131/1001099dj6.jpg 1. Tu pani Maria z Leonem stoją i rozmawiają o różnych sprawach (przy balustradce, obok parasoli) 2. Schodząc w tym miejscu pani Maria i pan Leon omawiają wysokość swoich emerytur Ul. Ludna, sklep spożywczy niegdyś nazywający się „Grześ” img369.imageshack.us/img369/6811/1001100yk2.jpg 1. Tu pani Janina (babcia Oli) po raz pierwszy spotyka Ostoję po powrocie z Ciechocinka, gdzie się poznali 2. Szczyt bloku Racewiczów Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran nie chce mi się załadować link więc 25.05.08, 20:02 ...więc w mojej sygnaturce w "ulubione strony www" jest zakładka "tak to się zaczęło" a pod nią link do pliku .mov o wadze 164 MB - tylko tak mogę zrobić; jak ktoś ma lepsze możliwości to niech ściąga i przerabia, ja się nie znam na tym. Odpowiedz Link Zgłoś
wrednamagda2 Re: nie chce mi się załadować link więc 25.05.08, 20:26 Zupełnie tego nie pamiętam, jakbym oglądała to pierwszy raz Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: nie chce mi się załadować link więc 26.05.08, 09:03 Ja tylu rzeczy nie pamietam, ze mogliby nadac ten serial po raz kolejny:)) Odpowiedz Link Zgłoś
lalinda Re: nie chce mi się załadować link więc 26.05.08, 09:46 Pizza, fajne te fotki panoramowane. A za poczatek serialu tez dziekuje, sciagnelam, obejrzalam i dopiero teraz mi sie pewne rzeczy przypomnialy. Zadajcie jakas zagadke! Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: nie chce mi się załadować link więc 26.05.08, 11:20 Pizza co to jest nalewka smorawinowa;-)? 2. Sandacz i nalewka smorawinowa: babcia Janina przygotowała dla Ostoi Smorodinkowka, to wiem co to jest. Jest to nalewka z czarnych porzeczek ale ww, nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran zagadka 22 27.05.08, 07:42 Przepraszam z tą nalewką, jakoś mi się omsknęły klawisze. Ale za to zagadka: Jak mają na imiona: 1. Koleżanka Marty, z którą chodzą do pani Leny? 2. Bajbus 3. Dozorca u Durajów 4. Cieć/konserwator w instytucie 5. Kuzynka Ostoi 6. Matka Marka (Dariusz Kordek) 7. Zmarły w wypadku syn Sucheckich 8. Kolega Piotrka Racewicza 9. Kapitan Werner 10. Wnuczka pani Marii Wygrywa osoba, która w ciągu dzisiejszego dnia poda najwięcej odpowiedzi w jednym poście. Można odpowiadać tylko raz! Odpowiedz Link Zgłoś
kvss Re: nie chce mi się załadować link więc 26.05.08, 19:12 Ściągam właśnie. Przerobię i wystawię na YT. Odpowiedz Link Zgłoś
kvss Re: nie chce mi się załadować link więc 26.05.08, 22:30 pl.youtube.com/watch?v=OVYNhbVOHrA Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: nie chce mi się załadować link więc 27.05.08, 09:09 2. Jacek 4. p. Rysio (chyba) 5. Nina 7. Wojtek 8. Staszek 9. Krzysztof Odpowiedz Link Zgłoś
karen64 Re: nie chce mi się załadować link więc 27.05.08, 09:25 1. Mirka 10. Justynka Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: nie chce mi się załadować link więc 27.05.08, 22:14 Anmanika wygrywa sprężynę z zegarka pana Leona, brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 zagadka 23 27.05.08, 19:55 jakimi ulicami jedzie karetka pod koniec odcinka, w ktorym dziecko ewy choruje ??? nie znam odpowiedzi, wiec licze na warszawiakow, bo przy opkazji wlasnei interesuje mnie co to za ulcie Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 zapomnialem dodac ze 27.05.08, 21:21 chodzi mi o ta karetke (nysa), z ktorej jest widok z dachu jak jedzie ulicami Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: zapomnialem dodac ze 27.05.08, 22:11 Jeśli mówimy o tym samym fragmencie, to jedzie ulicą Wołoską na Mokotowie. Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 Re: zapomnialem dodac ze 27.05.08, 22:19 a mam pytanko do pizzy, czy caly czas ta jedna ulica jedzie ta karetka ??? bo mi sie cos wydawalo ze pokazanych bylo kilka a co do scekie to chyba o tej samej mowimy w koncu tylko jedna byla z karetka jadaca i ulicy pokazanej z jej dachu dzieki serdeczne za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: zapomnialem dodac ze 27.05.08, 22:31 Niestety, tylko tę pamiętam, ale wiem chyba o którą scenę Ci chodzi. Jeśli będę znów oglądać serial (a pewnie niedługo będę), to sprawdzę, co to za miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 Re: zapomnialem dodac ze 27.05.08, 22:43 ok i dzieki serdeczne za chociaz ta jedna ulice ale moze tylko ona byla pokazana ja dokladnei nie pamietam wiem ze byla pokazywana scenka jazdy karetki na zmiane z dzieckiem ewy w szpitalu i mzoe dlatego pomyslalem ze to rozne ulice a karetka jechala ta... dodam dla ciekawostki ze siedzialem rok temu na pikniku lotniczym w takiej karetce i wlasnei przypomniala mi sie ta scenka z labiryntu i czasy jak jeszcze niedawno one jezdzily w latach 90. Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran zagadka 24 27.05.08, 22:17 W serialu występował mniej lub bardziej zamierzony product placement, nie do pomyślenia w dzisiejszych produkcjach. Proszę podać nazwy co najmniej pięciu marek różnych firm i ich produktów, które padają w serialu (i kto z nich korzysta). Samochody odpadają, bo o nie już było pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
wrednamagda2 Re: zagadka 24 28.05.08, 21:36 1.mekong-chińska restauracja "Kondrat rzeczywiście trzymał menu tak, żeby było widać nazwę lokalu a Chodakowska, czekająca na Baera, przechodzi dokładnie koło napisu,po czym spotyka tatusia i idą znów pod napis." To pierwsze Odpowiedz Link Zgłoś
wrednamagda2 Re: zagadka 24 28.05.08, 21:46 Victoria-Danka idzie tam do fryzjera( gubi klucze od samochodu i Staszek kradnie kasety). Odpowiedz Link Zgłoś
wrednamagda2 Re: zagadka 24 28.05.08, 21:47 Joanna idzie z Martą i Piotrkiem po jeansy, nie jestem pewna ale byly to chyba Wranglery Odpowiedz Link Zgłoś
wrednamagda2 Re: zagadka 24 28.05.08, 21:49 Marta i Krysia miały ten sam dres (i znowu dokladnie nie pamiętam:Pumy czy Adidasa? ) Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: zagadka 24 28.05.08, 21:55 Brawo, a w ogóle dres był Pumy. Dodam tylko, że były jeszcze: - Coca Cola, obecna w życiu młodych Racewiczów - rower BMX dla Oleńki Duraj - dezodorant Rexona, który chce kupić w Pewexie Suchecka - perfumy Paloma Picasso, które kupuje tamże koleżanka Renaty - sprzęt grający, który Białek kupił Marcie po pierwszym przyjeździe ze Stanów (bodaj Sony) Odpowiedz Link Zgłoś
wrednamagda2 Re: zagadka 24 28.05.08, 21:59 no ej wlasnie chcialam napisac o bmx i calej reszcie :) Odpowiedz Link Zgłoś
wrednamagda2 Re: zagadka 24 28.05.08, 22:03 a i byl jeszcze ten sznur światłowodowy firmy witaczi czy cos takiego, jest ten odcinek na you tube a mowi to pan Rysio Odpowiedz Link Zgłoś
wrednamagda2 Re: zagadka 24 28.05.08, 22:10 pl.youtube.com/watch?v=PVK1nUAid4s&feature=related to link do tego sznurka, moze Ty pizza rozszyfrujesz jaką on tam firme wymienia ( ok 7 minuty) Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: zagadka 24- Nagroda 29.05.08, 23:32 wrednamagda2 napisała: > Co ja właściwie wygrałam? Wygrałaś sznur światłowodowy Hitachi. Brawo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maciej.derbich.polska Re: zagadka 24 05.09.08, 15:25 ważnym product placement była woda mazowszanka. ważna o tyle,że była to bodaj jedyna wówczas woda mineralna produkowana na taką skalę. teraz mamy wiele odmian wody z końcówką -anka w nazwie, ale pierwsza była właśnie mazowszanka. ukazywała się zwłaszcza u Racewiczów - np. Joanna przynosi zakupy, a Piotrek wyciąga butelkę. U Racewiczów kuchni stała chyba zawsze. No i ta pamiętna scena z Ewą i jej koleżanką Agatą, gdy Agata rzeczywiście wlewa 1/5 szklanki wody po to tylko chyba, by zareklamować konkretną wodę :) Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran dotyczy zagadki z hotelem ojca Marty 01.06.08, 21:36 pl.youtube.com/watch?v=4mc-La-7Wc4 Tu jest scena kręcona gdzieś nad jeziorem, zapewne nad Zalewem Zegrzyńskim, bo najbliżej Warszawy. Racewicz relacjonuje żonie spotkanie z Białkiem i mówi, gdzie się zatrzymał. Forum. Wklejam, bo było dużo wątpliwości odnośnie miejsca jego zatrzymania się w Warszawie. PS Może ktoś zada zagadkę? Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: dotyczy zagadki z hotelem ojca Marty 03.06.08, 08:59 No przecież móiłam (i nie tylko ja), że to był hotel Forum. To były moje lata młodości, a te się najlepiej pamieta. Dzisiaj zaczyna się powtórka serialu "Klinika samotnych serc" niestety o 12:00, a o 22:05 "Plac Zbawiciela". Odpowiedz Link Zgłoś
karen64 Re: dotyczy zagadki z hotelem ojca Marty 03.06.08, 09:39 Kliniki nie dam rady obejrzec,zaraz wyrywam nad morze :) moze na TVPolonii powtorza o normalniejszej porze ? a Plac Zbawiciela zakupilam w kwietniu z Vivą i musze zrobic sobie fajny seans filmowy :) Odpowiedz Link Zgłoś
karen64 Re: dotyczy zagadki z hotelem ojca Marty 03.06.08, 09:41 tzn.,ze w ksiazce ten hotel byl jako Holiday Inn ? tak pisala panda74 ja wydania ksiazkowo-broszurowego nie posiadam :( droga telewizjo,zaspokoj nasz glod labiryntowy i wydaj na DVD,please !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wrednamagda2 Re: dotyczy zagadki z hotelem ojca Marty 03.06.08, 09:58 a jaki był numer tej zagadki z hotelem? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-szadko Re: Serial "W Labiryncie" - gdzie kręcono? 02.06.08, 23:29 Przebrnąłem przez cały wątek wreszcie. Fajnie, że schodzi na różne tematy, gdyż jako że nie jestem z Warszawy te punkty mało mi mówią. Co do oglądania to podczas pierwszej emisji miałem kilka lat, jednak wkręciłem sie od odcinka pt. Telegram. Zacząłem wtedy pierwsze nagrywania. Zaraz po zakończeniu była powtórkowa emisja. Jeśli nie było obrad sejmu dwa odcinki o 9 jeśli były jeden o 8 30. Jako że program nie podawał nagrywałem sobie cały program od 8-30 do 10 i było miejsce na drugi dzien na jeden odcinek na kasecie. Fakt, że nie było to już chronologiczne. A co do zagadki: W co może pocałować obligatoryjne i comiesięcznie Duraja Włodarczyk? Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: a to była zagadka nr 25 apropo 03.06.08, 06:06 Chyba w nic, bo "kobiety słuchają" (tzn Ewa siedziała obok, gdy padła owa propozycja). Odpowiedz Link Zgłoś
wrednamagda2 Re: Zagadka 25 nierozstrzygnięta 03.06.08, 21:10 No chyba nie w d... bo to by było za proste Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-szadko Re: Zagadka 25 nierozstrzygnięta 03.06.08, 21:46 Nie. Chociaż jak pizza mówił do tego dążyło. Odpowiedz Link Zgłoś
karen64 Re: Zagadka 25 nierozstrzygnięta 03.06.08, 22:45 w nos ? nie,za proste :) w ucho ? Odpowiedz Link Zgłoś
buntownik.z.wyboru Re: Zagadka 25 04.06.08, 00:26 wszędzie, byle nie w usta [albo jakoś tak:] Odpowiedz Link Zgłoś
powsa676 co robia dzis ci aktorzy? 08.12.08, 12:44 Kondrat wiemy, Jowita jest agentka J. Brodzik pracuje na Chelmskiej. A. Chodakowska i S. Lozinska sa aktorkami teatru Narodowego.D. łoś gra w T. Polskim.K.Wysota ( edek) gra w teatrze Powszechnym - powszechny.art.pl/zespol,C.Domagała gra w musicalu Metro i rezyseruje.A.Gornostaj ma wlasny teatr capitol w warszawie. PEkul gra z Łosiem w tearze.M.Bogdanska teatr ochoty.A.robótka za granica. Kordeka grał w teatrze Józefowicza teraz ma wlasna firme. Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: co robia dzis ci aktorzy? 08.12.08, 19:29 No i cały czas nie wiemy, co robi Tomek Sobota... Odpowiedz Link Zgłoś