pasztet-1 wyslalem maila i ich niezle zjechalem 03.07.08, 11:21 oby tylko przeczytali i cos z tym zrobia Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Wywiad ze Sławomirą Łozińską z 2008 03.07.08, 19:56 www.e-teatr.pl/pl/artykuly/50879.html Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 Re: Wywiad ze Sławomirą Łozińską z 2008 03.07.08, 22:23 myslalem ze ten wywiad dotyczy labiryntu Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran czy ktoś wrzuci skan Teletygodnia z R. Pękul? 04.07.08, 09:00 pasztet-1 napisał: > myslalem ze ten wywiad dotyczy labiryntu Nie, ale ponieważ S. Łozińska stosunkowo rzadko udziela wywiadów, zdecydowałem się go wrzucić. Odpowiedz Link Zgłoś
wrednamagda2 Kolejne pytanie dotyczące aktorki 05.07.08, 23:54 Kogo w labiryncie grała Lucyna Malec ( T-raperzy Znad Wisły,obecnie gra Danutę Zimińską w "Na Wspólnej")? Tu jest tylko wzmianka, że grała "W labiryncie", ale nie wiadomo kogo pl.wikipedia.org/wiki/Lucyna_Malec Odpowiedz Link Zgłoś
karen64 Re: Kolejne pytanie dotyczące aktorki 06.07.08, 09:53 a czy to nie ona sie pierwsza zglosila do agencji posrednictwa pracy zalozonej przez Krystynę i jej kolezanke Aśkę ? miala takie wygorowane wymagania... Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: Kolejne pytanie dotyczące aktorki 06.07.08, 12:22 No skąd, przecież tamta babka miała koło pięciu dych a ta aktorka w momencie kręcenia "W labiryncie" miała 23 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
wrednamagda2 Re: czy ktoś wrzuci skan Teletygodnia z R. Pękul? 07.07.08, 23:02 Jedyne co mogę zrobić to przesłać komuś, kto ma skaner,ten wywiad z TeleTygodnia Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: czy ktoś wrzuci skan Teletygodnia z R. Pękul? 08.07.08, 18:14 Annamanika coś mówiła że może zeskanować, ale nie odezwała się do tej pory... Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: czy ktoś wrzuci skan Teletygodnia z R. Pękul? 08.07.08, 18:15 Anmanika, przepraszam za zniekształcenie ksywki. Odpowiedz Link Zgłoś
wrednamagda2 Re: czy ktoś wrzuci skan Teletygodnia z R. Pękul? 08.07.08, 23:30 jezeli ktos chce to spoko, prosze podac adres (w mailu) i wysle Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 wreszcie wiadomo jaki okres jest w serialu 07.07.08, 06:52 dzieki temu, ze w dzisiejszym odcinku byly rozdawane prezenty z okazji dnia kobiet wiadomo, ze jest marzec w serialu bo ja bylem pewny, ze cos kolo grudnia Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: wreszcie wiadomo jaki okres jest w serialu 07.07.08, 07:15 Odcinki nadawano raz w tygodniu a skoro był to już dziesiąty odcinek, można wyliczyć że ze dwa miesiące już minęły, odkąd się zaczęło. Ale fakt, bohaterowie serialu żyją w tzw. czasie rzeczywistym, co było wówczas nowością dla Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 Re: wreszcie wiadomo jaki okres jest w serialu 07.07.08, 10:34 tak ale wlasnie myslalem, ze skoro 30 grudnia byla premiera to odcinki (kilka odcinkow) juz mieli nakrecone np. z listopada stad myslalem, ze akcja serialu jest z wczesniejszego okresu niz czas emisji Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 eterek i pytanko o miejsce 08.07.08, 13:45 wreszcie najarali sie eterku !!! a teraz pytanko - czy miejsce z tego odcinka (to, w ktorym byl eterek) gdzie bajbus z marta sie gonili to czy to jest ten park kolo kamienicy racewiczow ??? bo chyba bylo widac ich dom w tle Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: eterek i pytanko o miejsce 08.07.08, 18:13 A ja wreszcie posłuchałem swojej ukochanej piosenki z refrenem "a lubię kąsać, kąsać, kąsać". Tak, ta kamienica to dom Racewiczów (i w tym parku z długą fontanną siedzieli dziś Bajbus z Martą). Kamienica była pokazana w serialu, w dzisiejszym odcinku, w całej okazałości. Tylko wówczas miała bury, brudny kolor góry i odsłonięte cegły na dole a obecnie jest jasna, żółto-kremowa i w pełni otynkowana. Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: eterek i pytanko o miejsce 09.07.08, 09:01 To juz nie musze zeskanowywac wywiadu? Bo ciagle mam problemy sprzetowe:((( Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran anmanika 09.07.08, 11:56 Wiesz co, po prostu nie wyrzucaj go chwilowo a jak już uporasz się ze sprzętem, to wrzucisz, oki? Nic pilnego, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Dziś był Park Skaryszewski 11.07.08, 06:46 Spacerowała tam Racewiczowa i Burkat, opowiadając sobie o problemach z dziećmi. Odpowiedz Link Zgłoś
wrednamagda2 Re: Dziś był Park Skaryszewski 12.07.08, 10:30 www.skaryszewski.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 Re: Dziś był Park Skaryszewski 21.07.08, 15:29 no to gratuluje, ze poznales mimo, ze z daleka pokazywali a pozniej z bardzo bliska Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Wywiad z Renatą Pękul z Teletygodnia 11.07.08, 06:57 Anmanika była tak miła, że zeskanowała wywiad, za co jej bardzo dziękuję, a ja go wrzucam w poniższe linki. Musiałem trochę zmniejszyć, ale da się odczytać. Jeszcze raz wielkie dzięki. img224.imageshack.us/img224/6374/pekul1uj9.jpg img87.imageshack.us/img87/6086/pekul2cu0.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
sander83 gdzie kręcono? 14.07.08, 15:47 Witajcie. Czy ktos z Was kojarzy miejsca roznych imprez/dyskotek, ktore widzielismy w kiklu scenach z "Labiryntu"? Np. jaki to lokal (i czy faktrycznie lokal), w kotrym kilka razy byla Mariola z Durajem, a potem z Mackiem, Akindu i innymi studentami? A miejsce, gdzie Racewicz imprezował z Anglikami i butikową Wandeczką? Ciekawe tez, gdzie kręcili scene z przyjecia u Hellera, na którym bawi sie Marta, Barbara, Grzegorz i ojeciec Ewy...? Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: gdzie kręcono? 14.07.08, 15:59 Mam wrażenie, że część tych miejsc to warszawski klub "Hybrydy" (te studenckie spotkania knajpiane), ale obecnie jest już niemożliwe porównanie, bo klub przeszedł parę lat temu gruntowny remont. Innych miejsc nie rozpoznaję. A garden party zapewne kręcono tuż przy willi, w której mieścił się Farmahel - niestety, nikt z użytkowników forum nie wie, gdzie się ona mieści. Odpowiedz Link Zgłoś
sander83 ulubione sceny 14.07.08, 17:26 Zapenwe ten wątek się przewinął wcześniej, a jako nowy uzytkownik tego forum też dodam kilka od siebie: 1. Ruki w wierch Stopczyka i krzyk przerażonej pani Haneczki (odc. 62) 2. Stłuczenie kibla popielnicą, gdy pani Bożenka mizdrzy się przed lustrem (odc. 100) 3. Nakrycie: Gdy :eon nakrył Stopczyka i Bożenka podczas obsługi komputera :) (odc. 38) 4. Akidnu próbujący sprzedać Maćkowi hinduską maść na impotencję (odc. 91) jak przypomne sobie inne i bede mial inne watki napisze, pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
sander83 Re: ulubione sceny 14.07.08, 23:18 Dorzucam jeszcze jeden cytat: Wieczorna pogawędka profesorstwa Sucheckich o porodzie Ewy. Gdy Suchecka nagle krzyczy do męża: "...przecież ty nigdy nie rodziłeś, fajtłapo...". Super. (odc. 32) Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-szadko Re: ulubione sceny 15.07.08, 00:48 Ja mam z Renatą jak pokłociła się z Igorem "Cholera, gó..arz, kompletnie nie kapuje". No i druga- Słyszała Pani Władziu towar albo bańki. Odpowiedz Link Zgłoś
sander83 Re: ulubione sceny 15.07.08, 01:24 taak, ten z panią Władzią też jest niezły. A także wspomniany już wcześniej wątek wyjazdu pani Władzi na pielgrzymkę do Częstochowy: "żebym nie wiem, co to pojadę, od wojny Wniebowzięcia Najświętrzej Marii Panny nie opuściłam, to i teraz nie opuszczę" :) Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-szadko Odcinek 16 15.07.08, 13:41 Czyli dzisiejszy. Scena z Racewiczem nakrywający bankiet swojej córki. Super sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 Re: ulubione sceny 24.07.08, 18:49 zgadza sie pani wladzia jest zajebista i ten text rowniez mi sie bardzo podobal Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 Re: ulubione sceny 21.07.08, 15:31 najbardziej zajeboste z ostatnich odcinkow bylo jak marta przylazi z ziomalami do domu a tam racewicz ich wita i mowi "dzien dobry panstwu... prosze prosze zapraszam do srodka" Odpowiedz Link Zgłoś
karen64 Re: Menedzer 18.07.08, 23:02 niestety nie mam kanalu `Kino Polska` a ktore wnetrza dokladnie ? Odpowiedz Link Zgłoś
karen64 `Czarodziej z Harlemu` 19.07.08, 17:36 dzis na TVP Polonia o godz.21.05 komedia `Czarodziej z Harlemu` w rezyserii Pawła Karpińskiego,gra w niej kilku `Labiryntowych` aktorów,muzyka też znajoma :)) www.filmpolski.pl/fp/index.php/122973 www.filmpolski.pl/fp/index.php/152973 Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: `Czarodziej z Harlemu` 19.07.08, 22:55 Karen, a jak pogrzebiesz po wątku, znajdziesz tam spis i zdjęcia aktorów, którzy wystąpili zarówno w "Czarodzieju z Harlemu" jak i w "Labiryncie". "Czarodziej..." jest dostępny na DVD za niewielkie pieniądze, coś koło 20 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 czy ktos ogladal dzisiejszy odcinek ??? 21.07.08, 15:33 bo ja cholera nie obudzilem sie i stracilem, ale chyba z tego co pamietam to teraz powinien byc ten odcinek jak leon i mariola i pawel odwiedzaja duraja w domu i leon czyta artykul z gazety o duraju Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 czy w maluchu mozna bylo otworzyc mala szybke 21.07.08, 15:34 łomem jak to robil ten koles w maluchu duraja ??? Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 pizza masz juz wszystkie odcinki ??? 21.07.08, 15:39 mowiles kiedys, ze nie masz pierwszych wiec pewnie teraz nagrywasz ??? Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 zagadka 21.07.08, 22:41 ile razy w serialu bohaterowie wybieraja sie do krakowa ??? oczywiscie mowa o roznych a niekoniecznie tych samych bohaterach Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 o jaki samochod chodzi ??? 22.07.08, 10:03 czy ktos wie jakim samochodem jezdzi werner ??? w ktoryms odcinku podane jest, ze to mitsubishi i zgadzaloby sie to, bo to chyba colt, jednak jest on w wersji sedan, ale czy byly takie wersje czy moze to jednak nie jest colt ??? Odpowiedz Link Zgłoś
wiedenka12031999 Re: o jaki samochod chodzi ??? 23.07.08, 23:20 Werner jeździł mitshubishi galantem :) Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 Re: o jaki samochod chodzi ??? 24.07.08, 09:58 dzieki, nie wiedzialem, ze juz istnial ten model Odpowiedz Link Zgłoś
wiedenka12031999 Re: o jaki samochod chodzi ??? 24.07.08, 13:22 Istniał, prywatnie jeździł nim wówczas Tomasz Stockinger. Odpowiedz Link Zgłoś
wiedenka12031999 Re: Serial "W Labiryncie" - gdzie kręcono? 23.07.08, 22:48 Nie sądziłam że kiedykolwiek trafię na ten wątek. Nie mam sił czytać wszystkiego ale z tego co złapałam chciałam wyprostować - Ola Duraj (Zosia Karpińska) nigdy nie studiowała psychologii. Studiowała ekonomię. Obecnie pracuje poza Polską. - Psychologię studiowała starsza córka Pawła Karpińskiego - Agnieszka. W serialu wystąpiła w kilku odcinkach jako wnuczka Laborantki Marii. Musze poszperać ale jestem prawie pewna że znajdę orginalne scenariusze "W Labityncie" w domu. Pozdrawiam wszystkich fanów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 Re: Serial "W Labiryncie" - gdzie kręcono? 24.07.08, 09:57 dzieki za info bo to bardzo cenne jest teraz to rzeczywiscie jeszcze wiecej jest postow i ciezko czytac jak ja tu trafilem bylo cos kolo 300 wiec jeszcze jakos zrobilem to nie wiedzialem ze druga corka rezysera tez wystepowala, czyli wynika z tego, ze grala "justynke" skoro tak duzo wiesz czego inni nie wiedza to wiesz moze co z pozostalymi mlodymi ??? Odpowiedz Link Zgłoś
wiedenka12031999 Re: Serial "W Labiryncie" - gdzie kręcono? 24.07.08, 13:25 Nadrobie :) Noc za nocą :) Tak, starsza córka reżysera grała Justynkę, nie mam pojęcia ile razy pojawiała się na ekranie...o! to może być kolejna zagadka :) W kwestii pozostałych młodych - postaram się dowiedzieć ale to kwestia kilku dni. Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 Re: Serial "W Labiryncie" - gdzie kręcono? 24.07.08, 17:28 no mi to chyba zajelo ze 3,5 godziny przegladniecie wszystkich postow co do justynki, to wole ja niz ole, bo nie dziala na nerwy jak durajowa a i ladniejsza jest i pytanko, skad masz tyle informacji i skad mozesz sie dowiedziec tego ??? czyzbys miala jakies dojscia ??? Odpowiedz Link Zgłoś
wiedenka12031999 Re: Serial "W Labiryncie" - gdzie kręcono? 24.07.08, 18:23 Uwierzysz jak napiszę że jestem "tą" Justynką? Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 Re: Serial "W Labiryncie" - gdzie kręcono? 24.07.08, 18:42 niestety, ale raczej nie... bardzo bym Ci chcial uwierzyc, ale jednak malo prawdopodobne, ze jestes nia chocby dlatego, ze nie wiedzialas jak ma (masz) na imie wnuczka pani marii Odpowiedz Link Zgłoś
wiedenka12031999 tak sądziłam 24.07.08, 18:59 zauważ tylko że nigdzie nie napisałam że nie wiem jak miała wnuczka p. Marii na imię. Zresztą.....:) Jakie to ma znaczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
wiedenka12031999 Re: Serial "W Labiryncie" - gdzie kręcono? 24.07.08, 19:08 podaj mi swojego maila :) Albo...Agnieszka Karpińska, obecnie Rost. Mama 2 córek :) Można sprawdzić to na naszej klasie :) Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 Re: Serial "W Labiryncie" - gdzie kręcono? 24.07.08, 21:26 bardzo prosze: krakow2@amorki.pl Odpowiedz Link Zgłoś
wiedenka12031999 Zosia Karpińska obecnie 24.07.08, 20:31 nasza-klasa.pl/profile/9109382/gallery/1 Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-szadko Re: Serial "W Labiryncie" - gdzie kręcono? 24.07.08, 21:09 ja uwierzyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-szadko Re: Do Wiedeńki 25.07.08, 01:41 Mi również! Bardzo fajnie, że ktoś sie udziela znany z drugiej strony. :) Jakbyś miała scenariusze byłoby super. Na naszej klasie zdjęcia super. Ale o ile Zosie bym poznał, to Ty zmieniłaś się bardziej od czasów serialu (z filmu pamiętam Cię zwłaszcza, ze niedawno był odcinek z Tobą). A co do Labiryntu, to była scena, kiedy królik nie nadawał sie na badania i miał iść do Ciebie. Dostałaś go w realu? Odpowiedz Link Zgłoś
wiedenka12031999 Re: Do Wiedeńki 25.07.08, 07:48 Najzabawniejsze jest to że ja sama niewiele pamiętam z serialu. Tak nie wiele czasu temu poświęciłam że nie utkwiło to jakośw mojej pamięci. Szczególnie że to Zosia grała główną role. Hahahaha niestety, i ja królika na oczy nie zobaczyłam :) Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-szadko Re: Do Wiedeńki 25.07.08, 13:17 A nie byłaś zła, że grasz mniejszą role niż młodsza siostra? Odpowiedz Link Zgłoś
wiedenka12031999 Re: Do Wiedeńki 25.07.08, 13:59 Nie....byłam dzieckiem, innymi kategoriami się myślało :) Odpowiedz Link Zgłoś
buntownik.z.wyboru Re: Serial "W Labiryncie" 25.07.08, 00:22 pawel-szadko: > ja uwierzyłem. również :] Odpowiedz Link Zgłoś
wiedenka12031999 Re: Serial "W Labiryncie" 25.07.08, 07:53 buntownik.z.wyboru napisał: > pawel-szadko: > > ja uwierzyłem. > > > również :] Bardzo mi miło :) Odpowiedz Link Zgłoś
karen64 Re: Serial "W Labiryncie" 25.07.08, 08:03 pozdrowienia dla `Justynki` i `Oleńki`, kolejna fanka `Labiryntu`:) a jak tu trafilas ? czyzby nasz wątek stał się bardzo sławny ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 do "wiedenki" 24.07.08, 21:37 podaje Ci mojego maila: krakow2@amorki.pl wierze ci, ze mozesz byc siostra a uwierze jeszcze bardziej jak pokazesz ten scenariusz teraz ola duraj lepiej wyglada niz wtedy ale cos mi sie nie zgadza jej wiek - za mloda w serialu wygladala na ok 10 lat Odpowiedz Link Zgłoś
wiedenka12031999 Re: do "wiedenki" 24.07.08, 21:42 Jestem na urlopie, wróće do Warszawy, postaram się o scenariusz, nawet, o ile jeszcze gdzieś jest, z ręcznymi poprawkami. Klanowy też się znajdzie :) Dla wtajemniczonych POLSAT od wrześnie będzie emitował nowy serial P. Karpińskiego "Na kocią łapę". Co do wieku... Zosia zaczeła grać w Labiryncie jeszcze przed rozpoczęciem szkoły podstawowej. Pamiętasz BMX któego Ola Duraj dostała na Komunię? Dziś jeździ na nim moja córka. Zaraz wkleję link do fotki. Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 Re: do "wiedenki" 24.07.08, 21:54 ok zobacze jak wkleisz, bo nie kojarze wszystkich odcinkow mowisz ze zaczela grac przed szkola tzn. jezeli ma 26 lato to miala wtedy (1988) 6, wiem bo moja siostra ma teraz 26 lat jest z '82 masz na imie agneiszka, jestes jej siostra i widzialem tez Twoj profil na klasie, niestety nie mam porownania bo "justynke" widzialem tylko raz ostatnio w serialu ogladasz moze serial codziennie i czy wiesz, ze on jest teraz w tv ?? jak mozesz powiedz zosce, ze jest forum tego serialu i zeby tu weszla jak moze (chyba ma czas skoro na "klasie" jest) i jeszcze jedno, studiowalas w krakowie prawda ??? tak masz w profilu Odpowiedz Link Zgłoś
wiedenka12031999 Re: do "wiedenki" 24.07.08, 22:03 Zosia nie lubi być zośką :) Była tu wczoraj, zadzwoniłąm i powiedziałam jej o tym forum. Poprosze, jak znajdzie chile myślę że z przyjemnością tu zajrzy. Niestety życie osobiste nie pozwala mi na oglądanie Labiryntu, wiele lat już nie widziałam. Ale z pewnością w domowych archiwum mamy całe 120 odcinków. Co do rocznika to tak, Zosia jest z 1982 roku. WYsłałam ci maila. Poniżej link do zdjęcia www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2190612126450b7a.html www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7062545ea4583f9a.html Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 zajebisty byl dzisiaj odcinek 30.07.08, 22:52 jak racewicz romansowal z bajbusowa normalnie padlem ze smiechu, szczerze mowiac nie pamietalem takiej scenki mimo, ze kojarze odcinek jak racewiczowa pojechala do kazimierza Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-szadko Re: zajebisty byl dzisiaj odcinek 31.07.08, 13:53 Mi najbardziej podobałą się rozmowa rolników. Super wstawka. W dzisiejszych serialach byłoby nie dopomyslenia wstawić taką rozmowę, z której nic nie wynika. Teraz musiałoby się okazać, że jeden z tych rolników był ową Myszką. Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 Re: zajebisty byl dzisiaj odcinek 31.07.08, 17:30 mi ta scenka tez szczegolnie ze gral tam kurski z miodowych lat chyba pierwsza rola w ktorej widzialem go jak nie byl jeszcze siwy co do kazimierza, to czy ktos wie gdzie byl ten dom aktora do ktorego przyjechala racewiczowa ??? czy mzoe to nie w kazimierzu a kazimierz piekny jak zwykle Odpowiedz Link Zgłoś
barti1982 Re: zajebisty byl dzisiaj odcinek 01.08.08, 10:39 Nosi on dzisiaj nazwę DOM DZIENNIKARZA i znajduje się w Kazimierzu - bardzo blisko centrum (ok. 1 km.) Oto adres internetowy: www.domdziennikarza.com/galeria_budynek.html#_self Byłem tam 3 lata temu i od kręcenia serialu niewiele się zmienił. Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 Re: zajebisty byl dzisiaj odcinek 01.08.08, 16:27 dzieki serdeczne, bo bylem tam rok temu ale nie widzialem niczego takiego... inna sprawa ze nie szuklalem go, bo nie pamietalem, ze do niego jechala racewiczowa teraz widze ze nei jest gdzies na rynku tlyko dalej wiec stad nie wiem gdzie to mimo, ze kazik przeciez malutki jest Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-szadko Odcinek 29 01.08.08, 12:08 Widzieliście ile wody nalała dzisiaj Agatado szklanek? Nie popiły sobie za dużo. W sumie to jedna z bardziej wkurzających posatci. Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 Re: Odcinek 29 01.08.08, 16:43 ale o czym kolega mowi konkretnie ??? byla jakas imprezka u niej to wiem, ale w czym rzecz ??? poza tym nie sadze, by byla wqrzajaca ta ja uwazam Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-szadko Re: Odcinek 29 01.08.08, 20:36 Przed imprezą jest jeszcze scena jak Ewa sprząta mieszkania, wchodzi Agata, przynosi wode i pyta się czy się nie napiją. Ewa mówi, że tak. Po czym Agat nalewa do szklanek mniej więcej na pół łyka. Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 Re: Odcinek 29 01.08.08, 21:35 acha... myslalem, ze mowiles o scence z imprezki, ale tego tez nie kojarze wsluchalem sie w ich rozmowe wiec nei zwrocilem uwagi na to kto ile mial wlane jezlei ogladales odp oczatku to mam pytanko, bo przysnalem: co bylo od rozpoczecia odcinka az do scenki jak mariola wita sie z kolega, ktorego umowila z pawlem i durajem ??? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-szadko Re: Odcinek 29 01.08.08, 23:52 Odcinek zaczął się od tej sceny. MAriola mówiła, że raczej wróci do rodziców, że nie będzie mieszkać u ciotki, natomiast Paweł przekonywał ją, aby została. Po pewnym czasie podjechał znajomy Marioli. Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 Re: Odcinek 29 02.08.08, 00:23 to mariola mieszka u ciotki ??? nigdy nie bylo o tym mowy z kim mieszka dzieki za info Odpowiedz Link Zgłoś
sander83 Re: Odcinek 29 02.08.08, 16:03 pasztet-1 napisał: > to mariola mieszka u ciotki ??? nigdy nie bylo o tym mowy z kim > mieszka > dzieki za info Szkoda, ze postaci Mariolki szerzej nie rozbudowano. Anna Wojton świetnie ją gra. Szkoda tylko, że tak rzadko dziś ją widać, chyba, że w teatrze Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Mariola/Renata 04.08.08, 10:37 To chyba jedyna scena, kiedy dowiadujemy się czegokolwiek o Marioli, że jest z Zamościa i że mieszka u ciotki w Warszawie. Fakt, rolę Anny Wojton zredukowano do seksbomby z burzą loków a ostatnio w "Klanie" zrobiono z niej dziwadło, w tej samej roli Marioli Kaczorek. Szkoda. A w ogóle to w odcinku, w którym Renata (A. Chodakowska) dorabia sobie klucze do willi Sucheckich, jest scena, gdzie Chodakowska zatrzymuje się pod kinem Luna a na kinie wisi plakat, reklamujący "Czarodzieja z Harlemu", filmu omawianego wcześniej w tym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 pewna ciekawostka 01.08.08, 16:45 zauwazylem, ze ten taksowkarz od renaty (nie pamietam imienia) raz mial starego mercedesa a raz nowszego... nie wiem czy to wpadka czy nie Odpowiedz Link Zgłoś
sander83 Re: pewna ciekawostka 02.08.08, 16:00 Ten taksówkarz to słynny Edzio. Jego teksty sa zajebiste. Apropos mercedesa, pada tam taki jeden, gdy Edzio mowi do Renaty: "Nie tak ostro Królowo, Beczke chcesz mi rozwalic...?" :) Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran wiedenka12031999 04.08.08, 10:21 Bardzo się cieszę że do wątku zaglądają osoby, związane z serialem. Pamiętam doskonale scenę, w której Ola/Zosia dostała rower - Jan Duraj powiedział Kryśce coś w stylu "Lepiej nie pytaj ile kosztował". I pomyśleć, że BMX przetrwał do dnia dzisiejszego. No no... Odpowiedz Link Zgłoś
wiedenka12031999 Dotrwał i nawet dziś był ekspoloatowany przez 09.08.08, 22:50 moją córkę, chrześnicę Oli Duraj :) Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-szadko Re: Dotrwał i nawet dziś był ekspoloatowany przez 12.08.08, 22:53 We wczorajszym odcinku się pojawił. Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 1 pytanko o blok durajow 04.08.08, 15:01 w dzisiejszym odcinku pierwszy raz widzialem ich blok wewnatrz, pewnie dlatego, ze nigdy nie widzialem wszystkich odcinkow i tego musialem nie widziec, duraj wchodzil z ulicy do budynku i gadal z cieciem dlatego zwracam sie z pytaniem do kolegi pizzy czy gdy robil fotki to byl wewnatrz w klatce na parterze ??? bo zastanawia mnie czy rzeczywiscie byla ta scenka w tym budynku (widac fragment tego wygietego dachu, gdy jest scenka z wewnatrz) Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: 1 pytanko o blok durajow 04.08.08, 22:36 Odpowiadam: nie byłem wewnątrz, gdyż obecnie w bloku zainstalowany jest domofon, zniechęcający do wizyt intruzów z aparatami fotograficznymi i nie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 Re: 1 pytanko o blok durajow 04.08.08, 23:06 wiec pewnie tez nie patrzyles do srodka budynku, zeby porownac czy to to samo wnetrze co w dzisiejszym odcinku ??? Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: 1 pytanko o blok durajow 05.08.08, 00:44 pasztet-1 napisał: > wiec pewnie tez nie patrzyles do srodka budynku Nie bardzo da się tam zajrzeć, okienka są małe i w środku ciemno. Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: 1 pytanko o blok durajow 05.08.08, 10:11 Ja skutecznie zostalam pozbawiona telewizji. Nikt nie ma odwagi by wejsc na moj dach, przekrecic antene, kablowki nie chca mi zalozyc. Mam w tiwi latajaca jedynke, wiec zaczelam ogladac wszystko co mam na plytkach;), nie moge niestety obejrzec ani jednego odcinka "Labiryntu". Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 czy ktos ogladal dzisiaj od poczatku ??? 06.08.08, 09:40 ja dowiedzialem sie ze mialo byc o 5:50 a bylo wczesniej ale nei wiem o ktorej, jak ktos ogladal to prosilbym o powiedziedznie co blyo do scenki rozmowy sucheckich, ktora ktos tu ostatnio przytaczal "przeciez ty nigdy nie rodziles" Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran ja oglądałem 06.08.08, 11:48 Coś źle sprawdziłeś, bo wczoraj na stronie TVP2 była podana godzina emisji 5:40, chyba że w ostatniej chwili zmieniono (ja sprawdzam wieczorem, zanim nastawię magnetowid). A swoją drogą to i tak emisja zawsze się spóźnia o 3-4 minuty, mimo iż jest to pierwsza pozycja w całym programie dnia. Jak widać nawet punktualne wystartowanie o danej godzinie jest w TVP za ciężkie. A ponieważ nagrywam serial, mam co odcinek obowiązkowe 3-4 minuty piszczącego obrazu kontrolnego. Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 Re: ja oglądałem 06.08.08, 12:17 no ale co bylo na poczatku odcinka ??? ja nie sprawdzalem nigdy na stronie tej zasranej tv, nie wiedzialem ze maja nawet podany program, teraz widze ze zle zrobilem i bede sprawdzal chyba w telegazecie a odcinki opoznione sa, bo zawsze przed filmem pokazuja program dnia - czyli cos co kiedys bywalo w trakcie dnia niestety teraz juz nie ma przez ten labirynt juz wiem jak wyglada wlaczenie programu w tv - zreszta codziennie takie samo Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: ja oglądałem 06.08.08, 16:53 Na początku trzej kombatanci siedzą u Hanisza i ten o pseudonimie Miron opowiada o spotkanej na cmentarzu kobiecie, AK-owskiej łączniczce czy sanitariuszce, która widziała go ostatni raz podczas wojny i była przekonana, że zginął, dlatego spotkanie go było dla niej zaskoczeniem. Potem jest scena u Sucheckich, której kawałek widziałeś. Lekarz, prowadzący Ewę, zadzwonił do profesora i poinformował, że Ewa ma zapalenie miedniczek nerkowych i będzie potrzebny jakiś zabieg. Wówczas profesorowa wpadła w histerię i wypowiedziała jedną z moich ulubionych kwestii w serialu: - Gdybyś był kobietą, inaczej byś śpiewał. Ale ty przecież nigdy nie rodziłeś! Fajtłapo! Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Nowe zdjęcia!!! 06.08.08, 17:20 I W jednym z niedawno emitowanych odcinków Sucheccy z Ewą poszli na cmentarz, gdyż minęło pół roku od śmierci Wojtka. Tak scena ta wyglądała w serialu: img98.imageshack.us/img98/329/powzkisg1.jpg A tak to miejsce (Powązki) wygląda dziś, z tym że nie widać na zdjęciu kościoła Karola Boromeusza,gdyż jest zasłonięty drzewami. img80.imageshack.us/img80/3443/powzki1we6.jpg II Tu Marta schodzi po schodkach, wiodących do skweru z fontannami przy Rozbrat. img227.imageshack.us/img227/8865/100b4690ty9.jpg Oto te same schodki dziś. img80.imageshack.us/img80/966/1004765tr6.jpg Marta, po zejściu ze schodków, spotyka Bajbusa i kolegów. img227.imageshack.us/img227/1750/100b4701bw1.jpg I to samo miejsce obecnie. img227.imageshack.us/img227/5599/1004767fa9.jpg Tu natomiast dodaję rzut z większej odległości. img227.imageshack.us/img227/3956/1004768vu8.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Nowe zdjęcia cz.2!!! 06.08.08, 17:30 III W emitowanym wczoraj odcinku jest scena, w której Leon, Hanisz i Miron chodzą po Powiślu. Kiedyś zamieściłem już zdjęcia z miejsca ich spaceru, ale teraz dorzucam inne. Tu kamera przejeżdża po okolicy - w tym czasie panowie opowiadają sobie, co było kiedyś (tzn podczas wojny) w miejscu, w którym obecnie stoją. Oto jeden z tych widoków z serialu: img371.imageshack.us/img371/1159/powile1rf4.jpg I ta sama okolica dziś: img112.imageshack.us/img112/7913/powile5jw3.jpg Następnie kamera przejeżdża w prawo, do skrzyżowania ulic: img98.imageshack.us/my.php?image=powile2pa3.jpg A tak owo skrzyżowanie wygląda dzisiaj: img227.imageshack.us/img227/2428/powile6mh6.jpg I może jeszcze panorama całego terenu - troszkę nierówna, ale mam lekkie problemy z robieniem panoram. img98.imageshack.us/img98/3508/powile3as7.jpg Aha i panorama już tego nie objęła, ale tuż za skrzyżowaniem po prawej stronie stoi blok Durajów. Chciałem zajrzeć na klatkę i sprawdzić czy da się tam zrobić zdjęcie, ale niestety obecnie klatka jest przerobiona i zbudowano w niej budkę strażnika - zajmuje ona całą przestrzeń, jaką widać było przez chwilę w serialu. Trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 dzieki stary za foty !!! 06.08.08, 19:11 przegladajac ostatnio stronki o przedwojennej warszawie znalazlem pewne miejsce konkretnie poczte [img] www.warszawa1939.pl/zdjecia/ludna/new/ludna_4.jpg[/img] jest to poczta, ktora mozna bylo zobaczyc w filmie "co mi zrobisz jak mnie zlapiesz" ostatno dzieki google earth odkrylem, ze znajduje sie ona tuz naprzewic bloku durajow, natomiast miejsce z tego filmu (to gdzie zablokowali wyjazd z parkingu) jezt tuz obok za skrzyzowaniem, widac na twoich fotach Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 widze, ze tu sie nie da 06.08.08, 19:12 wklejac fot, wiec dam linka: www.warszawa1939.pl/index.php? r1=ludna_4&r3=0 Odpowiedz Link Zgłoś
mika.11 Re: widze, ze tu sie nie da 07.08.08, 09:52 Hej. Wczoraj trafiłam na to forum i wsiąkłam na dobre parę godzin. To super że są jeszcze tacy wielbiciele mojego ukochanego serialu. Pizza adoloran jesteś wielki! Pomysł po prostu cudny! Tylko jedna prośba do P. Agnieszki Karpińskiej-niech Pani popyta ojca jak wspomina czasy "Labiryntu". To byłoby super mieć takie informacje z pierwszej ręki. Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 Re: widze, ze tu sie nie da 07.08.08, 10:27 popyta, mowilem jej o tym poza tym wie ze istnieje to forum jak znajdzie czas to moze uda sie wywiad z nim Odpowiedz Link Zgłoś
mika.11 pytanko 07.08.08, 13:52 A pamiętacie jak jakieś 3-4 lata po emisji ostatniego odcinka powstało słuchowisko, które było emitowane w "Lecie z radiem"? To była taka dalsza część Labiryntu. Czytali aktorzy z serialu i nistety tylko tyle pamiętam. Byłam wtedy na wakacjach bez telewizora i to była główna rozrywka codziennie. Kojarzycie to? Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: pytanko 18.08.08, 23:17 Przepraszam, dopiero teraz zauwazyłem. Nie, w ogóle nie miałem pojęcia o słuchowisku. Jacy aktorzy wzięli w nim udział? Odpowiedz Link Zgłoś
mika.11 Re: pytanko 20.08.08, 13:19 Cześć pizza-mój guru! Spieszę z odpowiedzią-z tego co pamiętam to czytali ten tekst aktorzy z serialu-na pewno P. Skarga, R. Pękul i jak mi się wydaje_j. Jankowski i A. Robótka-Michalska. To była historyjka z wakacji-oni chyba byli razem nad morzem Durajowie z Olą i swoim nowo narodzonym synem(pamiętam że był taki tekst Kryśki do Janka-"pamiętam jak skakałeś na porodówce i wrzeszczałeś-mam syna!") i Ewa z Pawłem którzy przyjechali na wakacje ze Szwajcarii. Co do reszty czarna dziura i dlatego liczyłam na Waszą pomoc. Aha jeszcze wiem że Marta przyjechała z USA ze swoim narzeczonym-ciemnoskórym co wywołało szok i generalnie opad szczęki;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: pytanko 31.08.08, 23:23 Mika przepraszam że z opóźnieniem, ale dzięki za te informacje - wiemy przynajmniej, co by się stało, gdyby... no właśnie, gdyby. Cóż, szkoda że reszta "W labiryncie" nie powstała na taśmie wideo. Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 dzisiejszy odcinek 07.08.08, 15:20 wlasnie mialem pytac kogos czy ktos pamieta jeden jedyny raz gdy leon mial zly humor i dlaczego a tu okazuje sie, ze dzisiaj byl ten odcinek, i wiem nawet juz czym spowodowany byl ten zly humor, bo to nietypowe jak na niego zawsze rozrywkowego czlowieka Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 ogladal ktos dzisiaj ??? bo ja zem se qrwa znowu 08.08.08, 19:11 przysnal mimo, ze obudzilem sie... z tego co wiem to chyba w tym odcinku pod koniec jego zjawil sie bialek, gdy pani wanda bhyla u racewicza z prosba o ratowanei bajbusa ale co bylo jeszcze w odcinku ??? Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: ogladal ktos dzisiaj ??? bo ja zem se qrwa zn 13.08.08, 07:06 Tu www.filmpolski.pl/fp/index.php/125274 masz krótkie streszczenia poszczególnych odcinków. Jak chcesz znać jakieś dalsze szczegóły, dopytuj. Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 Re: ogladal ktos dzisiaj ??? bo ja zem se qrwa zn 13.08.08, 10:35 wiem wchodze na te strone, ale tam nie ma az takich szczegolow Odpowiedz Link Zgłoś
mika.11 Re: ogladal ktos dzisiaj ??? bo ja zem se qrwa zn 13.08.08, 13:27 A widzieliście wczoraj Panią Bożenkę i jej tekst "stłukło się. Nie wiem jak to się stało" Jest boska! Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 Re: ogladal ktos dzisiaj ??? bo ja zem se qrwa zn 13.08.08, 14:43 o tak a leon na to: "taak ??? niemozliwee" czy jakos tak to powiedzial Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 lokalizacja dla ciekawych 13.08.08, 23:13 przychodnia, do ktorej kryska przywozi matke i do niej przychodzi w 2 ostatnich odcinkach to centrum onkologii na ursynowie Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: lokalizacja dla ciekawych 18.08.08, 15:08 Tak, tak, wiem, tylko nie jest mi zupełnie po drodze jechać tam i robić zdjęcia. Ale dzięki wielkie. Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet-1 do: pizzy 18.08.08, 16:41 czesc, mi wcale nie chodzilo o robienie fotek centrum onkologii, mi nie sa potrzebne poza tym jezeli ktos chce wiedziec jak wyglada polecam strone internetowa tego szpitala Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran od pizzy 18.08.08, 23:20 No ale zawsze fajnie samemu pójść tym samym chodnikiem, którym kroczyła Renata Pękul, czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś