Dodaj do ulubionych

Big Brother to sciema !!!

IP: *.bielsko.dialog.net.pl 19.10.01, 14:41
Moze niejest to nic odkrywczego ale ja twierdze ze jest to jedna wielka
manipulacja podobna do tej w Angli !!! -zwiazana z tym samyp programem
Obserwuj wątek
    • Gość: Hugh Re: Big Brother to sciema !!! IP: *.chello.pl 19.10.01, 15:05
      A mógłbyś podać nieco więcej szczegółów na temat sytuacji w Anglii? Sprawa mnie
      zaciekawiła.

Hugh
    • Gość: Kameleon Re: Big Brother to sciema !!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 19.10.01, 15:14
      Gość portalu: śp_BAS napisał(a):

> Moze niejest to nic odkrywczego ale ja twierdze ze jest to jedna wielka
      > manipulacja podobna do tej w Angli !!! -zwiazana z tym samyp programem

Nie wiem co to za "sciema" była w Anglii, ale ta w Polsce jest na pewno o wiele
      większa. Szczególnie druga edycja - wszystkie gnojki w domu BB udają i grają, że
      są na luzie i cool (za wyjątkiem Ilony), zadania do wykonania lepsze miałam w
      przedszkolu, poziom realizacji to dno dna (ogłupianie widza - Panie Miszczak: w
      miarę inteligentny człowiek nie musi mieć jednej informacji powtarzanej
      wielokrotnie w różnych konfiguracjach - to praktyki typowe dla manipulacji
      tłumem), tematyka rozmów uczestników świadczy o wąskich horyzontach myślowych
      (wyjątki: Ilona, Irek), a robienie z ogolonej pały bohatera, to już naprawdę
      gruba przesada. BB to dobra pożywka dla tępaków, bo nie muszą zbyt wiele myśleć
      przy jej spożywaniu - wszystko podane na tacy, wszystko zinterpretowane przez
      głos "zza ekranu", wszystko ma swoją nazwę i etykietkę, tylko NIC z tego
      WSZYSTKIEGO nie wynika. Jedyny wniosek z tego programu to: udawaj, że jesteś
      wyluzowany, a zrobimy z ciebie gwiazdę telewizji.
      • Gość: śp_BAS Re: Big Brother to sciema !!! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 19.10.01, 18:07
        Ogladalem mkiedys program, moze 3 lata temu, niewiedzialem ze jest to Big
        Brotcher, lecz jak ktos mi powiedzial o fabule programu (przed I edycja) to
        odrazu przypomnial mi sie ten reportaz z przed laty. W Anglii byla sytuacja
        gdzie manipulowano slowami pewnej dziewczyny prezetujac cos na
        krztalt "pierwszej" Karoliny ale w owiele mocniejszej formie, a drugo osoba z
        tej samej edycji kierowano tak ze, upozorowano jej zwiazek zewnetrzny i
        powiedzmy zyciorys, twozac z niego medrca znajacego ludzi i doskonalego
        pszychologa zjednujacego sobie ludzi przed ekranami, a byly to jedynie zlepki
        jego wypowiedzi dzieki ktorym doszedl dosc wysoko.
      • Gość: śp_BAS Re: Big Brother to sciema !!! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 19.10.01, 18:10
        Gość portalu: Kameleon napisał(a):

> Gość portalu: śp_BAS napisał(a):
        >
        > > Moze niejest to nic odkrywczego ale ja twierdze ze jest to jedna wielka
        > > manipulacja podobna do tej w Angli !!! -zwiazana z tym samyp programem
        >
        > Nie wiem co to za "sciema" była w Anglii, ale ta w Polsce jest na pewno o wiele
        >
        > większa. Szczególnie druga edycja - wszystkie gnojki w domu BB udają i grają,
        > że
        > są na luzie i cool (za wyjątkiem Ilony), zadania do wykonania lepsze miałam w
        > przedszkolu, poziom realizacji to dno dna (ogłupianie widza - Panie Miszczak: w
        >
        > miarę inteligentny człowiek nie musi mieć jednej informacji powtarzanej
        > wielokrotnie w różnych konfiguracjach - to praktyki typowe dla manipulacji
        > tłumem), tematyka rozmów uczestników świadczy o wąskich horyzontach myślowych
        > (wyjątki: Ilona, Irek), a robienie z ogolonej pały bohatera, to już naprawdę
        > gruba przesada. BB to dobra pożywka dla tępaków, bo nie muszą zbyt wiele myśle
        > ć
        > przy jej spożywaniu - wszystko podane na tacy, wszystko zinterpretowane przez
        > głos "zza ekranu", wszystko ma swoją nazwę i etykietkę, tylko NIC z tego
        > WSZYSTKIEGO nie wynika. Jedyny wniosek z tego programu to: udawaj, że jesteś
        > wyluzowany, a zrobimy z ciebie gwiazdę telewizji.

Znowu ja twierdze ze dopiero Ilona i Irek to sa aktorzy wypracowywujacy sobie
        styl wyaljenoway od reszty. Nietwierdze ze np: Kuba czy Anna to nie sa "udawacze"
        bo oni (reszta tez) pokazuja to ze sa otwarci (chodzi o swiatopoglad), szczezy
        itp. itd.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka