Gość: śp_BAS IP: *.bielsko.dialog.net.pl 19.10.01, 14:41 Moze niejest to nic odkrywczego ale ja twierdze ze jest to jedna wielka manipulacja podobna do tej w Angli !!! -zwiazana z tym samyp programem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Hugh Re: Big Brother to sciema !!! IP: *.chello.pl 19.10.01, 15:05 A mógłbyś podać nieco więcej szczegółów na temat sytuacji w Anglii? Sprawa mnie zaciekawiła. Hugh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kameleon Re: Big Brother to sciema !!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 19.10.01, 15:14 Gość portalu: śp_BAS napisał(a): > Moze niejest to nic odkrywczego ale ja twierdze ze jest to jedna wielka > manipulacja podobna do tej w Angli !!! -zwiazana z tym samyp programem Nie wiem co to za "sciema" była w Anglii, ale ta w Polsce jest na pewno o wiele większa. Szczególnie druga edycja - wszystkie gnojki w domu BB udają i grają, że są na luzie i cool (za wyjątkiem Ilony), zadania do wykonania lepsze miałam w przedszkolu, poziom realizacji to dno dna (ogłupianie widza - Panie Miszczak: w miarę inteligentny człowiek nie musi mieć jednej informacji powtarzanej wielokrotnie w różnych konfiguracjach - to praktyki typowe dla manipulacji tłumem), tematyka rozmów uczestników świadczy o wąskich horyzontach myślowych (wyjątki: Ilona, Irek), a robienie z ogolonej pały bohatera, to już naprawdę gruba przesada. BB to dobra pożywka dla tępaków, bo nie muszą zbyt wiele myśleć przy jej spożywaniu - wszystko podane na tacy, wszystko zinterpretowane przez głos "zza ekranu", wszystko ma swoją nazwę i etykietkę, tylko NIC z tego WSZYSTKIEGO nie wynika. Jedyny wniosek z tego programu to: udawaj, że jesteś wyluzowany, a zrobimy z ciebie gwiazdę telewizji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śp_BAS Re: Big Brother to sciema !!! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 19.10.01, 18:07 Ogladalem mkiedys program, moze 3 lata temu, niewiedzialem ze jest to Big Brotcher, lecz jak ktos mi powiedzial o fabule programu (przed I edycja) to odrazu przypomnial mi sie ten reportaz z przed laty. W Anglii byla sytuacja gdzie manipulowano slowami pewnej dziewczyny prezetujac cos na krztalt "pierwszej" Karoliny ale w owiele mocniejszej formie, a drugo osoba z tej samej edycji kierowano tak ze, upozorowano jej zwiazek zewnetrzny i powiedzmy zyciorys, twozac z niego medrca znajacego ludzi i doskonalego pszychologa zjednujacego sobie ludzi przed ekranami, a byly to jedynie zlepki jego wypowiedzi dzieki ktorym doszedl dosc wysoko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śp_BAS Re: Big Brother to sciema !!! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 19.10.01, 18:10 Gość portalu: Kameleon napisał(a): > Gość portalu: śp_BAS napisał(a): > > > Moze niejest to nic odkrywczego ale ja twierdze ze jest to jedna wielka > > manipulacja podobna do tej w Angli !!! -zwiazana z tym samyp programem > > Nie wiem co to za "sciema" była w Anglii, ale ta w Polsce jest na pewno o wiele > > większa. Szczególnie druga edycja - wszystkie gnojki w domu BB udają i grają, > że > są na luzie i cool (za wyjątkiem Ilony), zadania do wykonania lepsze miałam w > przedszkolu, poziom realizacji to dno dna (ogłupianie widza - Panie Miszczak: w > > miarę inteligentny człowiek nie musi mieć jednej informacji powtarzanej > wielokrotnie w różnych konfiguracjach - to praktyki typowe dla manipulacji > tłumem), tematyka rozmów uczestników świadczy o wąskich horyzontach myślowych > (wyjątki: Ilona, Irek), a robienie z ogolonej pały bohatera, to już naprawdę > gruba przesada. BB to dobra pożywka dla tępaków, bo nie muszą zbyt wiele myśle > ć > przy jej spożywaniu - wszystko podane na tacy, wszystko zinterpretowane przez > głos "zza ekranu", wszystko ma swoją nazwę i etykietkę, tylko NIC z tego > WSZYSTKIEGO nie wynika. Jedyny wniosek z tego programu to: udawaj, że jesteś > wyluzowany, a zrobimy z ciebie gwiazdę telewizji. Znowu ja twierdze ze dopiero Ilona i Irek to sa aktorzy wypracowywujacy sobie styl wyaljenoway od reszty. Nietwierdze ze np: Kuba czy Anna to nie sa "udawacze" bo oni (reszta tez) pokazuja to ze sa otwarci (chodzi o swiatopoglad), szczezy itp. itd. Odpowiedz Link Zgłoś