Dodaj do ulubionych

Kalina Jędrusik

24.01.03, 20:48
Jestem początkującą fanką Kaliny Jędrusik, na razie nie wiem na jej temat
zbyt dużo. Czy ktoś wie np>: na co umarła, albo czy są jakieś książki o niej?
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Robal Re: Kalina Jędrusik IP: *.acn.pl 24.01.03, 23:06
      No cóż, była wielką aktorką, nieźle śpiewała choć jej talentu nie umiano
      właściwie wykorzystać, znana była ze swobodnego podejścia do kwestii
      obyczajowych, trochę popijała, no i później ciężko było jej pogodzić się z
      faktem starzenia. W sumie ofiara zaściankowości tow. Wiesława, w normalnym
      kraju jej życie poszłoby zapewne inaczej...
    • Gość: mikolajza Re: Kalina Jędrusik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.03, 23:26
      jej pasierbica, dygatowna, napisala duzo o niej w swoich wspomnieniach.
      • otto_1 Re: Kalina Jędrusik 25.01.03, 14:17
        Zgadza się, książka nosi tytuł Rozstania.
        • Gość: dodo Re: Kalina Jędrusik IP: *.sympatico.ca 25.01.03, 16:07
          polecam urocza biografie piotra gacka "kalina jedrusik muzykalnosc na zycie".
          sa to glownie spisane wypowiedzi samej kaliny. umarla na powiklania zwiazane
          z astma, na ktora cierpiala cale zycie. jest tez kilka tekstow samego dygata
          na temat jego zony. och, kalina byla wspaniala...
        • alectra Re: Kalina Jędrusik 26.01.03, 22:17
          Słyszałam o książce córki Dygata opisującej Kalinę Jędrusik, podobno jest ujęta
          niezbyt pozytywnie?
          Wszystkim fanom Kaliny Jędrusik polecam płytę "Ja nie chcę spać", naprawdę
          warto, zwłaszcza że Płyty ze złotej kolekcji nie są bardzo drogie
          • Gość: P-77 Re: Kalina Jędrusik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.03, 22:25
            alectra napisała:

> Słyszałam o książce córki Dygata opisującej Kalinę Jędrusik, podobno jest
            ujęta
            >
            > niezbyt pozytywnie?
            Niezbyt pozytywnie? To chyba zbyt łagodnie powiedziane.
            Zdaje się, że po śmierci męża Kalina załamała się i ograniczyła swoją
            aktywność. Ze szkodą dla teatru, filmu, piosenki i chyba dla nas wszystkich.
            A mnie było przykro, kiedy była 10 rocznica jej śmierci. Byłem przekonany, że w
            dodatku do "GW"( "Wysokie Obcasy") będzie jej portret a tymczasem było o Larze
            Croft, która jak wiadomo nie istnieje, więc nawet nie mogła dosarczyć tylu
            wzruszeń. To był wyjątkowy nietakt.
            • Gość: micka Re: Kalina Jędrusik IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.03, 19:41
              Gość portalu: P-77 napisał(a):

> A mnie było przykro, kiedy była 10 rocznica jej śmierci. Byłem przekonany, że
              w
              >
              > dodatku do "GW"( "Wysokie Obcasy") będzie jej portret a tymczasem było o
              Larze
              > Croft, która jak wiadomo nie istnieje, więc nawet nie mogła dosarczyć tylu
              > wzruszeń. To był wyjątkowy nietakt.
              Nie w dzisiejszych czasach jest to zupwłnie normalne....miejmy nadzieję, że
              Gazeta wyjdzie kiedyś z ciekawą inicjatywą na ten temat :-)
    • Gość: viera Re: Kalina Jędrusik IP: *.acn.pl / 10.72.4.* 23.02.03, 19:48
      troche o niej jest w ksiazce Zofii Kucowny "Zdarzenia potoczne", moze nie duzo,
      ale ciekawie.

Pozdrawiam,
      viera
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka