Dodaj do ulubionych

"jury" obraziło się na naród

IP: *.zgora.dialog.net.pl 02.02.03, 23:41
i wyszło... już się chyba przygotowują do emigracji... A poważnie: to ich
zachowanie było smieszne, od początku jaskrawo faworyzowali Gosię Kunz, byli
nieobiektywni (btw: mi tez się podobała, ale ja moge byc stronniczy) a potem
sie dziwią ze społeczeństwo tak głosuje - to nie wybory na najbardziej
ciekawą oryginalną wokalistkę, ale na idola... Śmieszne to jury... teraz sie
obraża, a w następnym programie siadzie na fotelach, już pogodzone - wiadomo
za jeden program kupa szmalu do kieszeni
Obserwuj wątek
    • Gość: greg Re: 'jury' obraziło się na naród IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 02.02.03, 23:57
      Nie wypisuj glupot baranie, tylko włącz sobie TVP1 - wlasnie leci twoj
      idol "Ich Troje"
      • Gość: ja jeden do przedstawiciela elity IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.02.03, 00:02
        Gość portalu: greg napisał(a):

> Nie wypisuj glupot baranie, tylko włącz sobie TVP1 - wlasnie leci twoj
        > idol "Ich Troje"

oto przedstawiciel elity, dziękuje ci intelektualisto za zwrócenie uwagi za
        niewłaściwe zachowanie... teraz wiem jak mam się zwracac na forum, zeby nie byc
        uznawany za buraka... wiem takze ze powinienem sobie kupic taką samą czapkę jak
        Leszczu zeby wygladac cool - chociaz u mnie na zabitej dechami wiosce mówią, ze
        siedzenie w czapce w zamkniętym pomieszczeniu jest niekulturalne
        • Gość: greg Re: do przedstawiciela elity IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 03.02.03, 00:43
          Ponieważ cały czas nie rozumiesz to Ci wytłumacze: Każdy kto ma choć odrobninę
          wrażliwości muzycznej wie, iż Gosia Kunc jest najlepszą z wokalistów w 2 edycji
          Idola. Ponieważ, jurorzy są ekspertami to stwierdzili obiektywnie fakt.
          Niestety polskie społeczeństwo uważa inaczej - woli cyrkowe fikołki oraz parady
          śpiewających kelnerów. Tak to jest w czasach, gdy każdy dresik i lumpik ma
          komórkę to może wszystko.
          • Gość: miś Re: do przedstawiciela elity IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.02.03, 00:59
            Gość portalu: greg napisał(a):

> Ponieważ cały czas nie rozumiesz to Ci wytłumacze: Każdy kto ma choć odrobninę
            > wrażliwości muzycznej wie, iż Gosia Kunc jest najlepszą z wokalistów w 2
            edycji

miś: od razu klasyczny zabieg retoryczny: prezentowanie swego własnego zdania
            jako prawdy obiektywnej, a tych, którzy mają inne zdanie traktuje się z góry

>
            > Idola. Ponieważ, jurorzy są ekspertami to stwierdzili obiektywnie fakt.

miś; nie ma faktów obiektywnych w kategorii gustów... śa tylko interpretacje,
            opinie, poglądy

> Niestety polskie społeczeństwo uważa inaczej - woli cyrkowe fikołki oraz
            parady śpiewających kelnerów.

miś: no i co z tego, ma taki gust... czy Leszczu i Wódz spodziewali się czegoś
            innego?

Tak to jest w czasach, gdy każdy dresik i lumpik ma
            > komórkę to może wszystko.

miś: tak ty jestes lepszy od tej bandy, stoich wyżej, jestes solą tej ziemi

Żeby było jasne -
            1) Kunc bardzo mi się podobała, śpiewała pięknie, subtelnie, tworzyła wspaniały
            klimat - wiedziałem jednak, ze odpadnie... po prostu nie ma cech idola... nie
            wiem czy sama byłaby zadowolona gdyby zostałą idolem - stałaby się zależna od
            Polsatu...
            2) Szczerze mówiąc tez wolałbym, żeby Hom czy Totoszko odpadli przed Gosią, ale
            tak sie nie stało
            3) Natomiast zupełnie niezrozumiałe jest dla mnie zachowanie tych "ekspertów"
            jak Leszczu czy Wódz, który pozersko wyszli z programu w geście pogardy dla
            narodu... O co chodziło???
            4) jeszcze jedno - wg mnie w ich zachowaniu było trochę braku kultury...
            Gadanie przy Totoszcze, ze jak on nie wyleci, to społeczeństwo pokaże jakie
            jest prymitywne uznaje za conajmniej nietaktowne... totoszko jaki jest taki
            jest, ale po co go wciaż dołować...?
            • iiva Re: do przedstawiciela elity 03.02.03, 08:04
              Naprawdę nie wiem, czego jurorzy (R.L. i K.W.) spodziewali się po tej edycji,
              skoro w poprzedniej wygrała A.Janosz? Ich zachowanie jest żałosne. Wiedzą
              dobrze jakie są reguły gry, że decyduje wola ludu. Chyba są na tyle
              przewidujący, że nie powinni mieć już żadnych złudzeń, jeśli chodzi o gust
              głosujących. No i chyba zbyt poważnie podchodzą do sprawy. To tylko program
              rozrywkowy.
              • devojce Idol - naród się nie sprawdził... 03.02.03, 14:42
                ... trzeba wymienic naród. Ale to już chyba kiedyś było?
                Pozdrawiam

P.S.: Mam komóre to chyba czas sobie dresik kupić.
    • Gość: Dawid I słusznie ,że sie obraziło IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.03, 08:21
      Gość portalu: ja jeden napisał(a):

> i wyszło... już się chyba przygotowują do emigracji... A poważnie: to ich
      > zachowanie było smieszne, od początku jaskrawo faworyzowali Gosię Kunz, byli
      > nieobiektywni

Jak mieli jej nie faworyzować skoro była najlepsza albo chociaż druga (po
      Krzyśku Zalewskim). Kto miał być ich faworytem? Ten pozer , pożal się Boże ,
      Hom?

>a potem
      > sie dziwią ze społeczeństwo tak głosuje - to nie wybory na najbardziej
      > ciekawą oryginalną wokalistkę, ale na idola... Śmieszne to jury... teraz sie
      > obraża, a w następnym programie siadzie na fotelach, już pogodzone - wiadomo
      > za jeden program kupa szmalu do kieszeni

Acha... Więc twoim zdaniem zwycięzca Idola nie musi być ciekawy i oryginalny.
      Więc juz wiadomo mniej więcej w jakich kręgach muzyczno-społecznych się
      obracasz ''eee sołtysie, kiedy Antoś Szprycha przyjeżdza do Łobozina na
      koncerty co? eee''

• Gość: frozeniak !!! IP: 80.48.246.* 03.02.03, 09:09

a ja bym też wyszedł...Ale rozmyślając na ten temat do szedłem do wniosku ,że
        Gosia i tak wyda płytę (i ja ją kupię)

a wyleciała ,bo jak wiadomo teraz tylko złodzieje mają pieniądze by wysyłać
        sms-y za 10 zł +vat a jak wiadomo najwięksi złodzieje (jak np. niejaki
        Andrzej L.) słuchają Ich troje bądź mają podobny gust...

Zalewski ma jeszcze trochę szczęścia ,bo maładną buźke i podoba się
        dziewczynom...najprawdopodobniej wygra ten program...ale ja i tak przestaję go
        oglądać ,bo już nie ma na co patrzeć
    • Gość: Margaret Re: 'jury' obraziło się na naród IP: *.swic.dialup.inetia.pl 03.02.03, 09:48

> nieobiektywni (btw: mi tez się podobała, ale ja moge byc stronniczy) a potem

cii..Ty masz szczeście.
      Tobie sie Gosia Kunc podobała;)).Mnie nie. Cholera, chyba jestem fanką "Ich
      troje". Zaraz mnie zresztą o tym przekona guru- posiadacz"jedynej obiektywnej
      prawdy".
      A ja sie pytam, grzecznie.. CZy jak komuś subtelna Kunc sie nie podobała..tzn-
      ze ten ktos jest be..i słucha papki muzycznej?..nie wie kto to Satie i
      Penderecki?..bosz.

pzd.
    • Gość: Słoneczko Re: 'jury' obraziło się na naród IP: *.it-net.pl 03.02.03, 10:36
      A ja po raz pierwszy chyba poczułam przypływ sympatii dla Leszczyńskiego,
      kiedy wraz z Wojewódzkim opuścili swoje miejsca... Świat się od tego nie
      zawali, a dosadne ukazanie dezaprobaty wobec tego, co się w tym programie
      wyrabia ostatnio (bo tu nie chodziło tylko o Gosię Kunc, ona była już
      ostatecznym dopełnieniem do tego) było jak najbardziej adekwatne.
      Z tego dobrego przecież programu muzycznego zrobiła się jakaś żałosna farsa.
      Najlepszy znak na to, że pora przestać się w to bawić i olać ten program.
      Autentycznie współczuję jurorom, że nie mogą zrobić tego na dłuższą metę...
      • Gość: Margaret Re: 'jury' obraziło się na naród IP: *.cf.pl / 192.168.7.* 03.02.03, 12:43
        Gość portalu: Słoneczko napisał(a):

> A ja po raz pierwszy chyba poczułam przypływ sympatii dla Leszczyńskiego,
        > kiedy wraz z Wojewódzkim opuścili swoje miejsca... Świat się od tego nie
        > zawali, a dosadne ukazanie dezaprobaty wobec tego, co się w tym programie
        > wyrabia ostatnio (bo tu nie chodziło tylko o Gosię Kunc, ona była już
        > ostatecznym dopełnieniem do tego) było jak najbardziej adekwatne.

no dobrze. zgadzam się. w programie został Hom, który..do niego nie pasuje ni
        w piec ni w dziewięc :).Ale..takie są mechanizmy społeczne. I tutaj nie chodzi
        o to, ze Ci którzy głosowali..to nastolaki zakochane w BoysBandach itp
        (chociaz, szczerze mowiąc, nei wiem jaki segment społeczenstwa głosuję..). Ci ,
        którzy głosowali byc moze głupio..ale jednak-wyrazili swoja dezaprobatę dla
        niekonsekwencji i braku obiektywizmu jury.Bo moim zdaniem, to co sie podoba
        szanownym członkom jury -w jednym z kandytatów..- dyskwalifikuje drugiego.I
        dziwnym trafem- zawsze wszystko to co robiła panna Kunc było genialne..wszystko
        co robi Totoszko to gniot..itp.To nie fair.JA tego nie kupuję. Chcę rzetelnej
        opinii, a nie zabarwionej prywatnymi sympatiami. To tyle.
        pzd.
        • Gość: MC Re: 'jury' obraziło się na naród IP: gil:* / 192.168.0.* 03.02.03, 15:07
          A ja żadnej prywaty w wypowiedziach jury nie widzę. Ma prawo im się podobac
          naprawdę dobrze śpiewająca dziewczyna? Ma. Dlaczego mają się z tym kryć? MA
          prawo nie podobac im się b. źle śpiewający facet, i z coraz gorszymi żartami?
          Ma. I wreszcie, ma prawo nie podobać sie zupełny przeciętniak, pozbawiony
          choćby cienia osobowości, o charyzmie nie wpominając,nudny do bólu? Ma. A
          społeczeństwu taki właśnie facet się podoba, bo jest nijaki jak większość i
          można się z nim identyfikować. Biedaczek, zwolniony z pracy.... I nie ma co się
          na to społeczeństwo obrazać. A poza tym nie przesadzałbym. Taką decyzję podjęło
          nie całe społeczeństwo, ale widzowie "Polsatu" oglądający Idola. A na dodatek
          wysyłający SMS-y. No cóż ludzie lubiący takie klimaty muzyczne jak Gosia,
          raczej Idola nie oglądają pasjami. Chociaż są wyjątki - np.ja:) PS. Od samego
          poczatku ogłaszania wyników wiedziałem, że Gosia odpadła. Rock był strasznie
          smutny i jakiś taki... zawzięty.
          • Gość: Margaret Re: 'jury' obraziło się na naród IP: *.cf.pl / 192.168.7.* 03.02.03, 15:57
            Gość portalu: MC napisał(a):

> A ja żadnej prywaty w wypowiedziach jury nie widzę. Ma prawo im się podobac
            > naprawdę dobrze śpiewająca dziewczyna? Ma. Dlaczego mają się z tym kryć? MA
            > prawo nie podobac im się b. źle śpiewający facet, i z coraz gorszymi żartami?
            > Ma. I wreszcie, ma prawo nie podobać sie zupełny przeciętniak, pozbawiony
            > choćby cienia osobowości, o charyzmie nie wpominając,nudny do bólu? Ma.

Ma:)Ale publiczności i widzom nie musi sie podobać sposób w jaki ta
            sympatia/antypatia jest wyrażana. Powtórze to co kilka osób juz pisało. Smuk-
            Zapendowska zarzuciła wczoraj zmienianie lini melodycznej. Kunc za to sie nie
            oberwało (nie w tej edycji, ale w jednej z poprzednich).Chodzi tylk o
            obiektywizm. Hmm, a ze społeczenstwem-to fakt..tez bym nie przesadzała. :) Mam
            komórkę, ogladam Idole, ale nie glosuję, pewnie jak wiele innych osob. "Wypad"
            Gosi to wypadkowa wielu czynnikow , a gusta indywidualne(czy ich brak) to tylko
            jeden z nich.

ps-lubię muzykę "niepopularną"..ale do panny Kunc nie potrafiłam sie przekonac.
            Nie wiem dlaczego,ale jeżeli chodzi o kobiece wokale, to lubię mocne głosy w
            stylu Eweliny Flinty.

pzd :)

• gienkowy_syn Re: 'jury' obraziło się na naród 03.02.03, 16:17
              Nie mogę uwierzyć, że Leszczyński i Wojewódzki obrazili się na głosujących
              telewidzów. Już byli tacy w Polsce co się obrażali na niedojrzałe
              społeczeństwo. Mam nastepujące podejrzenia. Panowie jurorzy obrazili się nie na
              telewizdzów lecz na polsat i na producentów programu, bo ten cały Idol to jedna
              wielka lipa i to wcale nie sms-y decydują o tym, kto zostanie idolem a kto
              odpadnie. Zastanówcie się: o tak wielkich pieniądzach zaangażowanych w to
              przedsięwzięcie NIE MOŻE decydować przypadkowe społeczeństwo wysyłając sms-y
              tylko profesjonalnie przygotowani specjaliści (psycholodzy, spece od wizerunku,
              market researcherzy itp.). Oni nam już zapewnią emocje i odpowiednio
              przystrzyżonego do wymagań szerokich mas Idola.
              • Gość: Ksenia Re: 'jury' obraziło się na naród IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.03, 18:17
                Zachowanie pseudo specow od muzyki i szoł- biz
                jest zenujace , brak elementarnych zasad kultury . Leszczyński i Wojewódzki
                chyba zapomnieli o zasadach tej częśći programu !Żenada! , Skandal
                • p_rzecinek Re: 'jury' obraziło się na naród 03.02.03, 19:44
                  A ja jako społeczeństwo czuję się obrażona - parafrazując p. Leszczyńskiego -
                  polska krytyka muzyczna pokazała swoje prawdziwe oblicze. Może w trzeciej
                  edycji jury się zmieni (jeżeli do niej dojdzie).
                  • Gość: vesna Re: 'jury' obraziło się na naród IP: 4.2.* / *.torun.mm.pl 03.02.03, 20:05
                    Badzmy powazni. "Idol" ma wylonic, jak sama nazwa wskazuje, idola.
                    Komercyjnego idola. Takie jest zalozenie programu - stad decyduje "masa", czy
                    tez "spoleczenstwo". Gosia Kunc nie miesci sie w tej konwencji, a Bartek Hom
                    sie miesci, bo jajcarz jest. I Totoszko tez tak dla ludzi spiewa, a nie smeci
                    jak Kunc ;) Wczoraj w Trojce Kydrynski mowil o wynikac badan dotyczacych
                    muzycznego gustu Polakow. Kroluje "piosenka biesiadna" - cos kolo 65 %. Jazz
                    jest na dnie, z ulamkami procentow. To dla mnie zadna niespoidzianka, a dla
                    dziennikarzy muzycznych chyba tym bardziej? Leszczu i Wojewodzki wiedzieli w
                    czym biora udzial, a teraz sie wyglupiaja.

Poza tym - wieczny entuzjazm jury podzialal na widzow troche "syndromem
                    Makowieckiego" - nie bedziemy glosowac na pewniaka, bo i tak zostanie,
                    zaglosujmy na kogos slabszego kogo tez lubimy (o tym mowil Leszcz a propos
                    Zalewskiego).

Jedno plus drugie dalo wczorajszy efekt. Tzn Gosia nie nagra gownianej plyty,
                    jaka kazalby jej nagrac Polsat do spoly z BMG ;)

A tak w ogole - wyluzujcie. "Idol" to zabawa. I srednio wierze, ze wygrana od
                    razu zrobi ze zwyciezcy gwiazde.
                    • Gość: sonic Re: 'jury' obraziło się na naród IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.03, 21:35

> A tak w ogole - wyluzujcie. "Idol" to zabawa. I srednio wierze, ze wygrana od
                      > razu zrobi ze zwyciezcy gwiazde.

No pewnie, moze nawet latwiej bedzie zostac gwiazda bez wygrania "idola". Ale
                      mi jednak pozostaje jakis zal, ze odpadla utalentowana dziewczyna (i to nie
                      pierwsza) a zostali przypadkowi kolesie nie dajacy nadziei na zrobienie jakiejs
                      udanej plyty. I dlatego rozumiem leszcza i wojewodzkiego. I jeden z nielicznych
                      razy popieram ich.
    • Gość: P-77 Re: 'jury' obraziło się na naród IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.03, 22:07
      Trochę mnie śmieszą te głosy oburzenia, właśnie jurorzy w tym programie mają
      sie zachowywać kontrowersyjnie i prowokująco a na publiczność ma to działać
      mobulizacyjnie. Taka jest konwencja programu i tyle.
      W poprzedniej edycji pod koniec jurorzy już tylko chwalili, miejscami
      niemiłosiernie słodząc. No, ale trudno się dziwić, wtedy pierwsza piątka, to
      byli bez wątpienia najlepsi uczestnicy (nie licząc Ani Dąbrowskiej i Oli
      Łysiak). Wtedy też ukazał się artykuł w "Nesweeku" bodaj, jak to program
      rozczarował bo jurorzy nie chcą wejść w rolę a o uczestnikach nic nie wiemy. No
      to w tej edycji przyjęto konstrukcję reality show, dziki czemu finalistów
      widzimy w różnych sytuacjach, tylko nie podczas śpiewania a jury zaczyna
      prowokować publiczność i widzów.
      Tyle, że to działa w obie strony. W poprzedniej edycji w finale było jasne, ze
      niezależnie od tego, kto wygra nie będzie powodów do wstydu, teraz z czwórki
      uczestników, która została nikt w pełni nie zasługuje na tytuł idola. Gdyby w
      poprzedniej edycji odcinki finałowe były tak rozciągnite w czasie a uczestnicy
      mieszkali w jednym domu, niewykluczone, że w finale mielibyśmy P. Wódz, P.
      Nowaka i K. Rutnickiego (ktoś ich jeszcze pamięta?). Ta trójka nie grzeszyła
      umiejętnościami wokalnymi, ale do konwencji reality show pasowali jak ulał.
      Jednak producenci postawili wtedy przede wszystkim na śpiew a publiczność
      wykazała się wyjątkowym wyczuciem.
      Jednak były sygnały ostrzegawcze. w Spin Clubie wygrywali na ogół najlepsi w
      danej szóstce, ale już drugie miejsca zajmowali często ci najbardziej zjechani
      (litość nad ofiarą). W dogrywce najlepsza Ola Łysak wsparta przez jury
      przegrała z Patrycją Wódz i Pawłem Nowakiem. Ten ostatni zaszedł
      nadspodziewanie wysoko, mimo, że jury konsekwentnie go ostro krytykowało.
      Wreszcie pod koniec w zalewie lukru niemiłym dysonansem był stosunek
      LEszczyńskiego do Alicji. Niewykluczone, że właśnie to zdecydowało o wygraniu
      przez nią programu, niewielką przewagą, ale jednak.
      cdn.
    • Gość: P-77 Re: 'jury' obraziło się na naród IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.03, 22:26
      W porówaniu z poprzednią edycją teraz jest dużo gorzej. To, że jury jest surowe
      w swych ocenach i miejscami złośliwe mógłbym zrozumieć. Jednak nie może być
      tak, że np. M. Totoszko niezależnie od tego, co zrobi będzie zawsze zrównany z
      ziemią przez Wojewódzkiego a Gosia Kunc jest wynoszona pod niebiosa za samo
      otwarcie ust. Wczoraj zachowanie wielkiej czwórki było wyjątkowo niesmaczne.
      Najbardziej w porządku zachował się mimo wszystko Cygan, najbardziej
      zdenerwowała mnie p. Zapendowska. Najpierw bez sensu przyczepiła się do Marty
      (nie podoba mi się jej powrót, ale zaśpiewała naprawdę rewelacyjnie) a potem
      powiedziała do Gosi "nie podobały mi się dwa dźwięki, ale które, powiem ci po
      programie". Ciekawe, że Leszczyński zatroszczył się czy przypadkiem pochwały
      nie zaszkodzą Krzyśkowi, ale nie zorientował się, że faworytki nr. 1 dotyczy to
      tym bardziej. Im bardziej jurorzy wyśpiewywali peany na cześć Gosi, tym
      bardziej było jasne, że nie wygra programu.
      Jak dla mnie z tych co zostali była najlepsza. Wprawdzie pamiętam, że jej
      pierwszy finałowy występ był przeciętny, drugi słaby, trzeci zaledwie dobry,
      dopiero od czwartego zaczęła się smooth - jazzowa seria, któa znudziłą się
      widzom, dla którcy muzyka kończy się na liście "hop - bęc". Przeszła ewolucję
      od pyskatej nastolatki do swiadomej, wrażliwej wokalistki. Sukcesu komercyjnego
      nie odniesie ale będzie ciekawym urozmaiceniem na naszym nudnym muzycznym rynku.
      Teraz wszystko wskazuje na to, że wygra Krzysiek. Chyba, że jurorzy zrobią mu
      tak samo histeryczną kampanię i odpadnie tuż przed finałem.
      • Gość: Mark Re: 'jury' obraziło się na naród IP: 80.51.254.* 04.02.03, 02:44
        Albo jestes moim bratem blizniakiem, albo klonem, albo nie wiem co ;-) W kazdym
        razie zgadzam sie z kazdym slowem, ktore napisales w obu wypowiedziach.

Ta edycja jest zdecydowanie duzo gorsza od pierwszej chociaz po etapie klubowym
        moglo wydawac sie inaczej. Producenci programu poszli w strone glupiego reality
        show zamiast kontynuowac sprawdzona formule z I edycji. Inaczej bowiem nie
        mozna sobie wytlumaczyc faktu, ze w pierwszej czworce programu znalezli sie
        dwaj najgorsi wokalnie faceci z calej dziesiatki (Hom i Zalewski, chociaz ten
        ostatni, przyznaje uczciwie, zrobil postepy), do tego facet zupelnie bez wyrazu
        i totalnie nudny (Totoszko) oraz kobieta, ktorej publicznosc juz raz wczesniej
        podziekowala (Marta). Na tym samym etapie w I edycji nie bylo sie czego
        wstydzic ktokolwiek by nie odpadl/wygral. Teraz ktokolwiek by nie wygral to i
        tak bedzie zle. Moze byc tylko mniej zle (Marta, Krzysiek), zle (Totoszko) lub
        bardzo zle (Hom).

Moja piatka tej edycji: Krol, Szewczyk, Kunc, Stach, Zalewski/Smuk ze
        wskazaniem zwyciezcy na pierwsza czworke. Oni jednak juz odpadli/zrezygnowali,
        zostaje wiec mniejsze zlo. Obawiam sie jednak, ze wygra Hom. Obym sie mylil.
    • Gość: green Re: 'jury' obraziło się na naród IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.03, 23:18
      Co oni chcieli udowodnić tym gestem? Jeśli ktoś ochoczo zgadza się występować w
      superkomercyjnej szmirze (w drugiej edycji trudno udawać, że jest inaczej),to
      powinien przynajmniej zachować resztki godności i nie ośmieszać się udając,że
      nie wie o co w tym wszystkim chodzi (to tak jakby prostytutka obraziła się, że
      e do burdelu ludzie nie chodzą się modlić).
      Tymczasem, odnoszę wrażenie, że propaganda spełniania dziejowej misji przez,
      pożal się Boże, sprostytuowane autorytety - R. L. i K. W., podziałała na
      większość tu obecnych forumowiczów. Czy naprawdę sądzicie, że jakiejkolwiek
      wytwórni płytowej zależy na tym, żeby wykreować kogoś o kim z góry wiadomo
      (rynek jest świetnie znany), że spodoba się tylko wąskiej grupie odbiorców. Czy
      nie wydaje wam się, że jedynym celem programu "Idol", pomijając zapewnienie
      sobie doraźnej oglądalności przez Polsat, jest wylansowanie kury znoszącej
      złote jaja na miarę legendarnego zespołu "Ich troje". A dla R.L., a nade
      wszystko dla K.W., oczywiście poza doraźnym zebraniem kasy, jedynym celem jest
      zbijanie własnego kapitału medialnego. I to w najgorszym stylu(jakie to zabawne
      wyrzygiwać się na kogoś, gdy ten jest od nas zależny i nie bardzo może się
      bronić). I jak ktoś w tak złym guscie jak K.W. (ale jak to sie dobrze
      sprzedaje) śmie wypowiadać sie o gustach narodu.
      Strasznie się rozpisałam, ale jeszcze jedno pytanie (z innej beczki): czy ja
      jestem przewrażliwiona, czy też zgodzicie się ze mną, że od kiedy K. Zalewski
      zadeklarował się jako cnotliwy katolik, opinie jury o nim diametralnie sie
      zmieniły?
      • andrzej26 Re: 'jury' obraziło się na naród 04.02.03, 19:19
        Gość portalu: green napisał(a):

>Czy
        >
        > nie wydaje wam się, że jedynym celem programu "Idol", pomijając zapewnienie
        > sobie doraźnej oglądalności przez Polsat, jest wylansowanie kury znoszącej
        > złote jaja na miarę legendarnego zespołu "Ich troje". A dla R.L., a nade
        > wszystko dla K.W., oczywiście poza doraźnym zebraniem kasy, jedynym celem
        jest
        >
        > zbijanie własnego kapitału medialnego. I to w najgorszym stylu(jakie to
        zabawne
        >
        > wyrzygiwać się na kogoś, gdy ten jest od nas zależny i nie bardzo może się
        > bronić). I jak ktoś w tak złym guscie jak K.W. (ale jak to sie dobrze
        > sprzedaje) śmie wypowiadać sie o gustach narodu.

I tutaj mogą być problemy. Bo ja sobie nie wyobrażam, żeby po tych całych
        hektolitrach pomyj Totoszko czy Hom kiedyś zechcieli mieć coś wspólnego z
        Wojewódzkim, np. wystąpić w jego programie. Z Leszczyńskim jest lepiej, choć
        także przeholował. A obydwaj już zaistnieli i będą się pojawiać w mediach i na
        estradzie, tudzież w kolorowych pisemkach.

> Strasznie się rozpisałam, ale jeszcze jedno pytanie (z innej beczki): czy ja
        > jestem przewrażliwiona, czy też zgodzicie się ze mną, że od kiedy K. Zalewski
        > zadeklarował się jako cnotliwy katolik, opinie jury o nim diametralnie sie
        > zmieniły?

Zbieżność w czasie nie musi oznaczać związku przyczynowo-skutkowego.
    • Gość: ewe Re: 'jury' obraziło się na naród IP: *.stacje.agora.pl 04.02.03, 07:50
      Moim zdaniem w tej "manifestacji" Leszczyńskiego i Wojewódzkiego chodzi o to ,
      ze po niewczasie zorientowali sie, ze firmuja swoimi nazwiskami nie tylko
      finalowa 10 ale i scisla czolowka finalistow. Po prostu przestraszyli sie,ze w
      czolowej trojce znajdzie sie Hom i Totoszko, ktorych wlasciwie gnoja od
      poczatku i ze zachwieje to ich autorytetem budowanym tak mozolnie cale zycie
      zawodowe i nie tylko.
      A teraz zwracam sie do Was panowie Leszczynski i Wojewodzki.
      Jezeli zdecydowaliscie sie brac udzial w programie o takiej formule i poziomie
      za jak latwo sie domyslic grube pieniadze to wykonujcie swoja prace rzetelnie i
      odpowiadajcie za to co robicie . Ludzie patrza!
      Jezeli jeszcze nie rozumiecie to wytlumacze łopatologicznie. Jak p. Leszczynski
      oddaje do druku swoj artykul to podpisuje sie pod tym co wypocil i za tresc
      odpowiada swoim nazwiskiem. Jak do finalowej dziesiatki wchodza np. Hom i
      Totoszko to podpisujecie sie pod tym swoimi rewelacyjnymi ocenami i pieniem
      zachwytu. To jest wasz podpis. Jasne?!
      Zwalanie na ludzi, przepraszam społeczeństwo, ze glosuja na tandeciarzy jest
      nieudolne, nieuczciwe i nieprofesjonalne. Jasne?!
      Nie wyobrazam sobie trzeciej edycji tego programu a juz na pewno nie z tym jury.
      Skompromitowaliscie sie calkowicie panowie.
      • kingajot Re: 'jury' obraziło się na naród 04.02.03, 08:23
        Zrobiło się cicho o jurorach, to trzeba bylo jakis numer wykręcić. Leszczyński
        już mnie niczym nie zaskoczy - zapewniał, że nie weźmie udziału w drugiej
        edycji i teraz mamy tego rezultat...
        Ja również nie bardzo wierzę w to, że społeczeństwo wybierze Idola - przeciez
        to jest za duża kasa. Wiadomo, że Kunc nie nagrałaby takiej papki jak Janosz,
        bo nie ma do tego warunków, a smętne piosenki nie sprzedawałyby się tak dobrze.
        Odpadła teraz, ale na pewno wyda płytę, którą kupią chętni. Zalewski też nie
        zostanie idolem, bo przecież metal jest mało komercyjny. Hom - wiadomo - nie
        potrafi śpiewać, więc zostaję mu tylko DVD. To mamy Smuk i Totoszkę - stawiam
        na Mariusza, bo głos ma dobry do wszystkich gatunków, na pewno gdzieś go
        obsadzą. Poza tym jest mało śpiewających facetów. A panna Smuk i tak sobie
        poradzi, wszak to profesjonalistka.
    • Gość: kkw Re: 'jury' obraziło się na naród IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 04.02.03, 19:44
      > nieobiektywni (btw: mi tez się podobała, ale ja moge byc stronniczy) a potem

Myślałem, że demonstracyjne opuszczanie sali wyszło z mody za czasów Leppera.
      Teraz odwrotnie do sali demonstracyjnie się wchodzi czy włamuje.

Mogę zrozumieć jury. Bo ich później opinia rozliczy za to, że wybrany idol nie
      odnosi sukces, nie sprzedaje platynowych itd. Kunc jeszcze mogłaby się z tego
      wybronić, ale Hom? Wygląda mi na Skibę o kilka poziomów niżej. Koszulek
      z "miejscem na reklamę" to pomysł sprzed kilkunastu lat.

kkw

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka