shatmach 13.08.06, 17:43 Rewelacyjna komedia którą ja osobiście oglądam przy każdej powtórce już jutro o godzinie 20:15 na TVP 1. Część 2 za tydzień 21 sierpnia o tej samej porze. "Ślubu nie będzie, Kaśka uciekła". :):):) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosiik Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 13.08.06, 17:45 tez jestem wielka fanka Staszka Kolasy Odpowiedz Link Zgłoś
s.u.n.d.a.y Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 13.08.06, 20:54 Fani "Kogla mogla" łączmy się. Obejrzę! 100 razy bardziej wolę 1 częśc. Ale ja każdego filmu wolę pierwszą część ;] Odpowiedz Link Zgłoś
henryczek-czewa Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 13.08.06, 21:43 jako wielki miłośnik starych polskich komedii aż sie wstydze ze do tej pory jeszcze tego nie widziałem przez wasze komentarze to sie aż zmobilizuje jutro Odpowiedz Link Zgłoś
shatmach Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 13.08.06, 22:14 henryczek-czewa napisał: > jako wielki miłośnik starych polskich komedii aż sie wstydze ze do tej pory jes > zcze tego nie widziałem Wstyd! ;) Orald każdy ma jednak swój gust. Normalne, że jednym podoba się bardzo, innym średnio, a znajdą się na pewno tacy którzy napiszą, że to badziew. Odpowiedz Link Zgłoś
szarex Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 13.08.06, 22:06 Oglądałem kiedyś ten film. Faktycznie super, ale chyba na oglądanie jeszcze raz się nie zdecyduję. Odpowiedz Link Zgłoś
orald Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 13.08.06, 22:12 Trochę się dziwię waszym komentarzom. Ja uważam ten film za co najwyżej średni. Odpowiedz Link Zgłoś
shatmach Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 13.08.06, 22:15 Napisze tu jeszcze raz bo zacytowałem henryczka i ta odpowiedz jest powyżej zamiast pod postem: Orald każdy ma jednak swój gust. Normalne, że jednym podoba się bardzo, innym średnio, a znajdą się na pewno tacy którzy napiszą, że to badziew. Odpowiedz Link Zgłoś
edzio_grubas Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 13.08.06, 23:37 Jak dla mnie rewelka! A kultowa scena to ojciec Kasi liczący flaszki przed weselem. Mnie też bardziej podoba się 1-sza część. Odpowiedz Link Zgłoś
roxi_hart Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 14.08.06, 09:47 Zgadzam sie ze kultowa ale ile mozna....litosci..... Oj córuś córuś jus ty długo panienką nie bedziesz.......:) Odpowiedz Link Zgłoś
manituuu Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 14.08.06, 13:49 Świetnie. Lubię niezmiennie. Chętnie obejrzę, mimo że TV emituje ten film z częstotliwością, która mniej gorliwym jego fanom mogłaby go obrzydzić ;) Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 14.08.06, 14:02 tez uwielbiam ten film:) oglądałma wiele razy i mam zamiar zobic to dzis po raz kolejny:) Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 14.08.06, 16:27 Mnie śmieszy, a czym bardziej śmieszy tym bardziej zadziwia, że śmieszyć nie powinien, bo jest kwintesencją męskiego szowinizmu. No, ale śmieszy. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kim_dzonk-ill Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 15.08.06, 03:47 Ten pan jest jakby bez spodni:):):) Zauważyliście że synka tego Piotrusia, gra młody Koterski. Ale nie Michał tylko Maciek( w napisach na początku było). Zdaje się, że mój rówieśnik. Film jest z 88, a on wygladał na jakieś 5 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
s.u.n.d.a.y Chyba zaśmiecam :)... 14.08.06, 20:50 ale przypomniał mi się tekst (po usłyszeniu), z którego często się śmiejemy przed weselami znajomych... -To na ile osób to wesele? -KAMERALNIE....na 150 :) -No tak, teraz już nie ma tych hucznych wesel... <lol> :) Odpowiedz Link Zgłoś
manituuu Re: Chyba zaśmiecam :)... 14.08.06, 21:21 I niekonwencjonalne metody wychowawcze babci Wolańskiej: jak w wielkim mieście Warszawa nie zgubić niesubordynowanego wnuka? (a przy okazji ujarzmić go, poskromić?) - prowadzać go na smyczy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: Chyba zaśmiecam :)... 14.08.06, 21:57 Ja tam wyrywny nie jestem, chyba, że się należy. psia mać, komedia, phh Odpowiedz Link Zgłoś
henryczek-czewa Re: Chyba zaśmiecam :)... 14.08.06, 22:07 no i obejrzałem dzis po raz pierwszy i podobnie jak oralda dziwią mnie troche te zachwyty-film aż do bólu przeciętny i właściwie nie wiem o czym, a Błęcka-Kolska strasznie drewniana Do klasyki typu nie lubie poniedziałku, ze o barei juz nie wspomne - nie umywa sie oczywiscie moim zdaniem :) Odpowiedz Link Zgłoś
andywaw Szukaj mnie... 15.08.06, 01:23 A ja jestem ciekaw, czy ten film puszczali w CSRS/na Czechach/na Slowacji? A jesli tak, co co zrobiono z pojawiajaca sie w tym filmie pare razy piosenka w ktorej Edyta Geppert zawodzi placzliwie: "SZUKAJ MNIE cierpliwie dzien po dniu..." ??? Dla niezorientowanych wyjasnienie, ze czasownik SZUKAC ma zgola odmienne i bardzo wulgarne znaczenie u naszych sasiadow. Odpowiedz Link Zgłoś
shatmach Re: Szukaj mnie... 15.08.06, 02:08 andywaw napisał: > A ja jestem ciekaw, czy ten film puszczali w CSRS/na Czechach/na Slowacji? A > jesli tak, co co zrobiono z pojawiajaca sie w tym filmie pare razy piosenka w > ktorej Edyta Geppert zawodzi placzliwie: "SZUKAJ MNIE cierpliwie dzien po > dniu..." ??? > Dla niezorientowanych wyjasnienie, ze czasownik SZUKAC ma zgola odmienne i > bardzo wulgarne znaczenie u naszych sasiadow. Na pewno był emitowany jeśli sie nie mylę jeszcze wtedy w czechosłowackiej telewizji. Byłem dzieciakiem kiedy natrafiłem na niego. Był z dubbingiem, ale oczywiście nie pamiętam, co zrobili z piosenką. Pewnie była w oryginale. Zazwyczaj tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
michal_82 Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 15.08.06, 01:23 Raczej kiepski ten film. Fabuła taka sobie, nieciekawe zakończenie. Śmieszne tylko momentami :) Ale ogólnie obejrzałem z przyjemnością. Aktorzy i cała Polska prawie 20 lat młodsza. Sporo się zmieniło. :) Odpowiedz Link Zgłoś
shatmach Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 15.08.06, 11:37 W drugiej części najlepsza jest akcja z babcią Wolańską i Pusią. To już za tydzień. :) Odpowiedz Link Zgłoś
barbasia1 Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 17.08.06, 11:30 shatmach napisał: > W drugiej części najlepsza jest akcja z babcią Wolańską i Pusią. To już za > tydzień. :) > a ja właśnie ze względu na te akcję nie lubię drugiej części! okropne! :( Odpowiedz Link Zgłoś
manituuu Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 15.08.06, 11:55 Ale o atrakcyjności tego filmu imho stanowią właśnie realizacyjna siermiężność i lekkie zdrewnienie co niektórych aktorów. No i teksty oczywiście, Wolańskiej np. "Jestem j a k b y samochodem", "Marian, tu jest j a k b y bogato" (<- to dopiero za tydzień, w Galimatiasie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
andywaw Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 15.08.06, 12:37 Nie "bogato" ale: "Marian, tu jest jakby luksusowo" Odpowiedz Link Zgłoś
manituuu Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 15.08.06, 13:18 Jakby racja..... Odpowiedz Link Zgłoś
trrruskawa Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 15.08.06, 13:36 Świetne! "na chatę mnie podrywasz??":)) Odpowiedz Link Zgłoś
shatmach Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 15.08.06, 14:10 Ja powrócę do babci Wolańskiej. Podoba mi się również scena w której babcia podchodzi do dziewczyny mysląc, ze to Kasia. Ta sie jej pyta czy ma wszystkich w rodzinie, a na koniec każe jej spadać. Babcia Wolańska na to "to spadamy". :):):) Do tych którzy krytykuja. Przecież nikt nie twierdzi, ze to film lepszy od "Misia" czy innych "kultowych" komedii. Po prostu fajny film, śmieszny. W swieta Bozego Narodzenia 2004 film oglądało 7 i pół miliona widzów, a w pierwszej połowie roku na Dwójce ponad 5 mln. To chyba świadczy o tym, ze ludzie lubią ten film. Odpowiedz Link Zgłoś
bu2m Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 15.08.06, 14:30 Nie rozumiem co w tym filmie jest śmiesznego i dlaczgo nazywa sięgo komedią. Już lepszym filmem z tej półki jest "Wyjście awaryjne". Odpowiedz Link Zgłoś
kim_dzonk-ill Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 15.08.06, 14:56 jeszcze z tych czasów są Cesarskie cięcie,Misja specjalna i Och Karol. Może nie są to najlepsze polskie komedie, ale przynajmniej trzymają jakiś poziom. Z lat 90-tych jedynie moża wymienić Rozmowy Kontrolowane, Kilera i Chłopaki nie płaczą. Od biedy E=mc2 czy Poranek Kojota Odpowiedz Link Zgłoś
dziedzicznacytadelafinansjery Łoj córciu, córciu, już ci za mąż trzeba iść... 15.08.06, 17:48 Tekst ten stoi w jednym rzędzie z takimi klasykami, jak "Ciemność widzę", czy "Łubudubu-łubudubu" albo "sprawiedliwość musi byc po naszej stronie". Odpowiedz Link Zgłoś
au.lait Re: Łoj córciu, córciu, już ci za mąż trzeba iść. 15.08.06, 19:18 Zgadzam się: klasyk :) (Łaniewska w roli matki-płaczki zawodzi re we la cyj nie!) Odpowiedz Link Zgłoś
cilla77 Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 15.08.06, 23:01 zdecydowanie jest w tym filmie coś takiego, że duża częstotliowść emitowania wcale nie przeszkadza, ja tam go chętnie oglądam przy każdej okazji. Widzę, że nie tylko ja. A ten fragment jak Kaśka wraca z ludźmi z roku, a Wolański ją mija i informuje jakie zakupy zrobił i kiedy wraca żona? :D No i Staszek Kolasa... Aktorzy są rewelacyjni, zwłaszcza grający rodziców Kaski :))) Odpowiedz Link Zgłoś
shatmach Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 16.08.06, 11:47 Małe podsumowanie. Film kręcony był 18 lat temu. A co robią obecnie grający w nim aktorzy? Grażyna Błęcka-Kolska (44 lata) - właściwie po 2 częściach komedii grywała już tylko u męża rezysera (ostatnio "Jasminum" - 2006). Gościnnie pojawiła się w 2005 roku w "Kryminalnych". Ewa Kasprzyk (49 l.) - chyba najbardziej aktywna z tego grona. Grywa w "Złotopolskich" już jakiś czas, a ostatnio w "Magdzie M." i "Codziennej 2 m. 3". Pojawia się od czasu do czasu w filmach. Zdzisław Wardejn (66 l.) - gdziueś tam gra, ale mało. Pojawił się w "Starej Baśni", a w 2005 roku w mało znanym "Domu spokojnej starości". Można go było zobaczyć także w "Plebani". Jeszcze chyba z rok temu. Katarzyna Łaniewska (73 l.) - w tej chwili to przede wszystkim babcia Józefina z "Plebani" Jerzy Turek (72 l.) - od lat gra listonosza Józka w "Złotopolskich" Małgorzata Lorentowicz (+78 l.) - po filmie pojawiła się "W labiryncie" i potem już głównie z tej roli słyneła. Ostatnio pojawiła się w 2001 roku w jednym odcinku "Przeprowadzek". Odeszła w maju 2005. Dariusz Siatkowski (46 l.) - czy to ta komedia sprawioła, ze nie dostawał ról? Przystojny i chyba nie grający źle aktor zaistniał potem już tylko w "Życiu jak poker". Potem były epizody. Ostatnia rola w serialu "Pitbull". Jrzy Rogalski (58 l.) - niezapomniany Kolasa przypomniał nam się właściwie dopiero po latach w "Plebani" grając Tośka. Grywa w filmach nadal, ale epizody. Maciek Koterski - to w tej chwili ok 25-letni mężczyzna. Nie związany z aktorstwem i mieszkający w Australii. Czyżby uciekł przed filmowa popularnością? :) Koleżanka Kaśki Joanna Kreft-Baka (ta która przemyciła ją do akademika) to żona Mirosława Baki. Raczej nie gra za wiele (ostatnio "Stacyjka" w 2004). Jeden z kolegów którego widzimy na poczatku (Grzegorz Gadziomskip oraz który pyta się coś Kaśki w scenie kiedy to Wolański podchodzi do grupy jej znajomych i mówi jej coś tam o tym, ze zona wroci później (i coś tam jeszcze) gra już jakiś czas w "Samym Życiu" Andrzeja Kornackiego. Przyjaciółka Kaśki (ta od ślubu nie będzie, Kaśka uciekła), czyli Ewa panas pojawiła się w 2003 roku w "Na Wspólnej" oraz w 2004 w "Vinci". Mało grywa, a jeśli już to epizody. Wredna sekretarka w dziakanacie (Agata Rzeszewska) potem znana głownie jako zona Rafalskiego w "Klanie" grywa głównie w reklamach. Ostatnio w autokarze z koleżanką gdzie ma wzdęcia. Przyjaciółki Wolańskiej. Ewa Kania grała matkę Jacka Boreckiego w "Klanie", udziela się w dubbingu i w reklamach. Ta z ciemnymi długimi włosami która mówi o "marysi" (Halina Bednarz) gra obecnie matkę Agnieszku w "Samym Życiu". Krystyna Kołodziejczyk czyli trzecia kolezanka pojawiała się w kilkunastu epizodach. O pani Helence (Irena Szymkiewicz) która uciekła od Piotrusia nic nie słychać. "Kogel - Mogel" to jej ostatnia rola. Pani Walczakowa z akadamika zagrała jeszcze w kilku epizodach i zmarła w 1990 roku. Anna Milewska (matka Pawła) gra od jakiegoś czasu Jolię, wdowę po Dionizym w "Złotopolskich". Chyba wszystko. :) Odpowiedz Link Zgłoś
ju5ta Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 16.08.06, 21:31 W filmie jako kolega Kaśki ze studiów występował także Wojciech Kościelniak (nie pojawia się w napisach). Reżyser teatralny i musicalowy. Do niedawna dyrektor Teatru Capitol we Wrocławiu. Odpowiedz Link Zgłoś
nastoletnia Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 16.08.06, 22:16 Ja też uwielbiam ten film! Oglądałam już mnóstwo razy i jeszcze obejrzę ze 100 razy! ****bo nie ma takiej możliwości, żeby to było niemożliwe***** Odpowiedz Link Zgłoś
vanity Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 16.08.06, 23:17 co za statystyka. jak ty wszystko wiesz :D no to ja jeszcze dodam, że Anna Milewska prywatnie była żoną Andrzeja Zawady, naszego wybitnego alpinisty :D a filmik, a raczej dwa, oglądam zawsze jak są powtórki, zawsze jak natrafię bądź pewien obywatel ps ArO ;) mi przypomni - zawsze z sentymentem i zawsze z uśmiechem na twarzy :D jednak te nasze stare komedyjki mają swój urok :) na następną cześć oczywiście czekam z niecierpliwością. no a jak tam Shatmach z tym filmem (filmami) na dvd, wydali to kiedyś oficjalnie? wiesz coś? Odpowiedz Link Zgłoś
shatmach Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 17.08.06, 00:52 Vanity pisałem na podstawie tego, co znalazłem na Filmweb. :) O Piotrusiu i jego wyjeździe dowiedziałem sie z rozmowy z Ewą Kasprzyk w "Scenach z polskiej sceny" (TOK FM). O DVD niestety nic mi nie wiadomo. Chciałem sprawdzić na Merlinie, ale nie działa w tej chwili. Odpowiedz Link Zgłoś
mjr_nemo Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 17.08.06, 10:18 ja kupiłem DVD na allegro, świetny film - jakoś ta część "wiejska" tak średnio do mnie trafia, tacy trochę "Sami swoi" po retuszu; nawet Kasia ma ten sam problem co Ania - nauka vs. życie na wsi. O wiele lepiej wyszło to Chęcińskiemu. Ale filmik ogląda się świetnie od momentu przyjazdu Kasi do Warszawy. Wolańscy to jedna z najbardziej zwariowanych rodzin w polskiej kinomatografii, gdzie im tam do ułożonych Lubiczów :))) przecież mamusi Wolańskiej i Piotrusiowi przydałby się psychiatra... a strach pomyśleć, co by wyrosło z Piotrusia, gdyby film nie był filmem, tylko rzeczywistością. Odpowiedz Link Zgłoś
olivve Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 17.08.06, 10:59 mjr_nemo napisał: > strach pomyśleć, co by > wyrosło z Piotrusia, gdyby film nie był filmem, tylko rzeczywistością. Co wyrosło? Tylko facet z fantazją mógł wyrosnąć z takiego Piotrusia! Pamiętasz scenę spaceru babci Wolańskiej i wnusia do zatrudniaka? Kiedy Piotruś ozdobił (przez przypięcie do kapelusza) swoją babuleńkę najukochańszą, o ile dobrze kojarzę, motylkiem? Piękny to gest był! :-))))) BTW, realizacja trochę się posypała z tym motylkiem, bo kiedy spacerowicze przyszli już do tego biura pracy, motylek w tajemniczych okolicznościach, nie wiedzieć kiedy, znikł. Odfrunął????? :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
mjr_nemo Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 17.08.06, 11:27 może jestem przewrażliwiony :))) ale ja jakoś nie mogę zapomnieć, że podstawową rozrywką Piotrusia jest rozpruwanie brzuchów pluszowym misiom :))) Fajnie, jakby dzieci z Klanu miały takie rozrywki :))) Odpowiedz Link Zgłoś
olivve Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 17.08.06, 11:56 mjr_nemo napisał: > może jestem przewrażliwiony :))) ale ja jakoś nie mogę zapomnieć, że podstawową > rozrywką Piotrusia jest rozpruwanie brzuchów pluszowym misiom :))) I moczenie prześcieradeł. Ale to tylko wtedy, kiedy nie było przy nim tej odpowiedniej, jedynej w swoim rodzaju kobiety :-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mjr_nemo Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 17.08.06, 12:26 w której, jak twierdzi babcia Wolańska Piotruś się zakochał :) KOGEL-MOGEL 2, tam babcia będzie boska :)) - Dzień dobry, jesteśmy z koła gospodyń wiejskich... - Ach! To się świetnie składa, bo ja też jestem działaczką... czyli wiceprezeską w sekcji "pudli"... :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
monia515 Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 17.08.06, 11:40 'Jrzy Rogalski (58 l.) - niezapomniany Kolasa przypomniał nam się właściwie dopiero po latach w "Plebani" grając Tośka. Grywa w filmach nadal, ale epizody.' Dla mnie Rogalski to przede wszystkim Jaszczuk z '07 zgłoś się'. W 'Weselu' tez miał większą rolę- nie mozna powiedzieć, że gra same epizody... Odpowiedz Link Zgłoś
shatmach Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 17.08.06, 13:47 Monia, ale to było o tym, co aktorzy robili po filmie "Kogel - Mogel". Odpowiedz Link Zgłoś
monia515 Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 17.08.06, 14:00 'Wesele' było zdecydowanie po... Odpowiedz Link Zgłoś
shatmach Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 17.08.06, 14:54 Racja. To ta "wiejska" komedia. Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek4 Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 17.08.06, 15:04 a wiecie, że Wardejn brał udział w demonstracjach ulicznych w Poznaniu w 1956 i został nawet oficjalnie uznany za zmarłego? milicja zawiozła jego rodziców w nocy na cmentarz by mogli być świadkami pochowania syna (pogrzeby "wrogów ludu" organizowano po kryjomu bojąc się nastepnych manifestacji). niedługo potem "pochowany" syn wrócił do domu - dekował się u dalszej rodziny, nie wiedząc co przeżywają jego rodzice. kilka lat temu widziałem znakomity film dokumentalny. występował w nim sam Wardejn, który bardzo sympatycznie i z humorem opowiadał o tej niesamowitej historii. zawsze go zreszta lubiłem - nawet z małej rólki potrafi sporo wyciągnąć (np. dyrektor teatru w Vabanku). a w "Koglu" tez jest znakomity: zawsze mnie bawi, gdy z taka cicha rozpaczą i rezygnacją mówi "najgorsze jest to, że ona mnie potraktowała kompletnie aseksualnie"... :) Odpowiedz Link Zgłoś
dorotkak Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 17.08.06, 18:52 ja tez lubie tego aktora ale njalepszy tekst Kogla to jak mowi do matki:"mature zdałem studia skończyłem, czego jeszcze ode mnie chcesz?" - do wykorzystania w domu:) Odpowiedz Link Zgłoś
chomsky Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 17.08.06, 20:53 Ja ogladalam K-M po raz kolejny i dopiero teraz uderzylo mnie, jak to nic sie nie zmienilo na studiach [chodzi mi o personel dziekanatowo-akademikowy]. Moge zaswiadczyc, jako niedawna absolwentka, ze takie panie nadal istnieja i teksty sypia takie same... Odpowiedz Link Zgłoś
mjr_nemo Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 18.08.06, 08:55 to prawda, pod tym względem niewiele się zmieniło... najlepszy jest tekst o myśleniu... już nie pamiętam dokładnie, ale pani stwierdziła coś w stylu, że niby studentka, a z myśleniem u niej ciężko, czy coś w tym stylu... Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 18.08.06, 09:15 albo: "Jak one się na te studia dostały!" szkoda, że nie można tu oddać tembru głosu i intonacji Odpowiedz Link Zgłoś
mjr_nemo Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 18.08.06, 12:55 tak, to był właśnie ten tekst :) fragment przynajmniej... Odpowiedz Link Zgłoś
shatmach Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 21.08.06, 11:02 Dziś o 20:15 na TVP 1 "Galimastias, czyli Kogel - Mogel II". Przypominam tym którzy zapomnieli. :) Odpowiedz Link Zgłoś
sto100 Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 21.08.06, 18:49 niestety nie trawię. Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia669 Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 21.08.06, 19:25 boski film:)) najlepsze jest to jak jak Pani domu wchodzi (jak ona miala na imie..) i mowi "marian!!!!!!!!!!!! ona jest jakby w negliżu" czy cos w tym rodzaju:) 2czesc tez jest swietna zwlaszcza moment kiedy azor sie bzyka z pudelkiem i nagle babcia to widzi :))))))) w ogole jej texty wtedy i oburzenie:) Noi jeszcze to jak sasiedzi mowią ze ten pudel to krzyzowka z owieczką buahahaha:)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
wszystkienikizajete Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 21.08.06, 20:37 ja tam zawsze byłem za Kolasą;) Odpowiedz Link Zgłoś
julka_16 Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 21.08.06, 23:53 Tak, komedia genialna.Widziałam ja drugi raz(bo ten film jest starszy odemnie).I może zamiast puszczac ciągle Samych Swoich, to mogliby puszczac to, przynajmniej ciekawie by było. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 22.08.06, 11:29 Tylko dlaczego mąż Kasi przypomina mi z wyglądu Romana G.????? Brrrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
jujuch Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 22.08.06, 15:05 nie wiem czy ktos jeszcze z was widział ze zielony golf "wystepował" z dwiema roznymi rejestracjami WGH i WIV (nie jestem pewien co do drugiej) ciekawe dlaczego ?? Odpowiedz Link Zgłoś
t.o.m.e.k Jeszcze jedno odniesienie do "07 zgłoś się" 23.08.06, 10:10 Oprócz Kolasy-Jaszczuka zobaczyć można też w "Koglu Moglu", w epizodzie na granicy znanego bandytę Wasyluka - w roli celnika (najwyraźniej jakoś się wyratował po dramatycznej ucieczce warszawskimi kanałami :-D ) Odpowiedz Link Zgłoś
shatmach Re: Oglądalność 29.08.06, 23:23 Ciekawsotka: Wg AGB Nielsen Media Research pierwszą część filmu oglądało 4 728 719, a drugą 5 717 128 widzów. Nadal ludzie bardzo chętnie oglądają te filmy. Dziwne tylko, że część 2 milion widzów mniej niż pierwsza bo pierwsza dużo śmieszniejsza. :) Odpowiedz Link Zgłoś
eilean_donan Re: Oglądalność 01.09.06, 17:05 No bo ludzie (czytaj Polacy) w ogóle uwielbiają polskie komedie, jeśli są dobrze zrobione.Moja rodzina i ja jak mam czas po raz enty zawsze oglądamy jeszcze Janosika i Alternatywy 4, jak powtarzają, a jak jest chandra w domu zawsze się zapuszcza z płytki Misia, Vabank, albo Samych Swoich... W Koglu - Moglu podobnie jak w w/w jest wszystko - akcja, świetne dialogi, polska "śmiszna" mentalność no i jak zagrane !!!! Dziś takich aktorów już nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
uwaga_tramwaj Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 30.08.06, 11:18 żal mi jednak Kachy. chciała studiować, a tu w międzyczasie poznała księcia z bajki i jak skończyła? zapłakana w raczej niechcianej ciąży z mężem niebezpiecznie podobnym do tatusia. tak że jak już się naśmieję i wychicham to smutno mi się robi jakoś.. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 30.08.06, 12:34 Mam podobne odczucia :) Odpowiedz Link Zgłoś
kulista Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 31.08.06, 18:50 Uwielbiam ten film!!! Znam go praktycznie na pamięć ale wole 2 część.. "Panie Kolasa jakie robaki?? Co pan żarty sobie stroi??Co ja napiszę w sprawozdaniu - nowatorska uprawa robaka?? :)))Hodowla panie naczelniku, hodowla..:))) "Na takim łańcuszku..chyba pies..Eee na psa nie wygląda.." "Racjonalna dieta powinna zawierać od pół do 2 kg czystego mięsa, przy czym najwłaściwsza będzie młoda wołowina lub cielęcina zadnia.." "Co się tak wiercisz jakby ci się kłos w gacie zaplątał.." Odpowiedz Link Zgłoś