Dodaj do ulubionych

Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia)

13.08.06, 17:43
Rewelacyjna komedia którą ja osobiście oglądam przy każdej powtórce już jutro
o godzinie 20:15 na TVP 1. Część 2 za tydzień 21 sierpnia o tej samej porze.

"Ślubu nie będzie, Kaśka uciekła". :):):)
Obserwuj wątek
    • gosiik Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 13.08.06, 17:45
      tez jestem wielka fanka Staszka Kolasy
    • s.u.n.d.a.y Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 13.08.06, 20:54
      Fani "Kogla mogla" łączmy się. Obejrzę! 100 razy bardziej wolę 1 częśc. Ale ja
      każdego filmu wolę pierwszą część ;]
      • henryczek-czewa Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 13.08.06, 21:43
        jako wielki miłośnik starych polskich komedii aż sie wstydze ze do tej pory jeszcze tego nie widziałem
        przez wasze komentarze to sie aż zmobilizuje jutro
        • shatmach Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 13.08.06, 22:14
          henryczek-czewa napisał:

> jako wielki miłośnik starych polskich komedii aż sie wstydze ze do tej pory
          jes
          > zcze tego nie widziałem

Wstyd! ;)

Orald każdy ma jednak swój gust. Normalne, że jednym podoba się bardzo, innym
          średnio, a znajdą się na pewno tacy którzy napiszą, że to badziew.
    • szarex Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 13.08.06, 22:06
      Oglądałem kiedyś ten film. Faktycznie super, ale chyba na oglądanie jeszcze raz się nie zdecyduję.
    • orald Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 13.08.06, 22:12
      Trochę się dziwię waszym komentarzom.
      Ja uważam ten film za co najwyżej średni.
      • shatmach Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 13.08.06, 22:15
        Napisze tu jeszcze raz bo zacytowałem henryczka i ta odpowiedz jest powyżej
        zamiast pod postem:

Orald każdy ma jednak swój gust. Normalne, że jednym podoba się bardzo, innym
        średnio, a znajdą się na pewno tacy którzy napiszą, że to badziew.
    • edzio_grubas Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 13.08.06, 23:37
      Jak dla mnie rewelka! A kultowa scena to ojciec Kasi liczący flaszki przed
      weselem. Mnie też bardziej podoba się 1-sza część.
    • roxi_hart Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 14.08.06, 09:47
      Zgadzam sie ze kultowa ale ile mozna....litosci.....

Oj córuś córuś jus ty długo panienką nie bedziesz.......:)
    • manituuu Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 14.08.06, 13:49
      Świetnie. Lubię niezmiennie. Chętnie obejrzę, mimo że TV emituje ten film z
      częstotliwością, która mniej gorliwym jego fanom mogłaby go obrzydzić ;)
    • paulinaa Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 14.08.06, 14:02
      tez uwielbiam ten film:) oglądałma wiele razy i mam zamiar zobic to dzis po raz
      kolejny:)
    • r.richelieu Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 14.08.06, 16:27
      Mnie śmieszy, a czym bardziej śmieszy tym bardziej zadziwia, że śmieszyć nie
      powinien, bo jest kwintesencją męskiego szowinizmu. No, ale śmieszy. ;)
      • kim_dzonk-ill Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 15.08.06, 03:47
        Ten pan jest jakby bez spodni:):):)

Zauważyliście że synka tego Piotrusia, gra młody Koterski.
        Ale nie Michał tylko Maciek( w napisach na początku było).
        Zdaje się, że mój rówieśnik.
        Film jest z 88, a on wygladał na jakieś 5 lat.
    • s.u.n.d.a.y Chyba zaśmiecam :)... 14.08.06, 20:50
      ale przypomniał mi się tekst (po usłyszeniu), z którego często się śmiejemy
      przed weselami znajomych...

-To na ile osób to wesele?
      -KAMERALNIE....na 150 :)
      -No tak, teraz już nie ma tych hucznych wesel...

<lol> :)
      • manituuu Re: Chyba zaśmiecam :)... 14.08.06, 21:21
        I niekonwencjonalne metody wychowawcze babci Wolańskiej:
        jak w wielkim mieście Warszawa nie zgubić niesubordynowanego wnuka?
        (a przy okazji ujarzmić go, poskromić?) - prowadzać go na smyczy ;)
      • r.richelieu Re: Chyba zaśmiecam :)... 14.08.06, 21:57

Ja tam wyrywny nie jestem, chyba, że się należy.

psia mać, komedia, phh
        • henryczek-czewa Re: Chyba zaśmiecam :)... 14.08.06, 22:07
          no i obejrzałem dzis po raz pierwszy i podobnie jak oralda dziwią mnie troche te zachwyty-film aż do bólu przeciętny i właściwie nie wiem o czym, a Błęcka-Kolska strasznie drewniana

Do klasyki typu nie lubie poniedziałku, ze o barei juz nie wspomne - nie umywa sie

oczywiscie moim zdaniem

:)
          • andywaw Szukaj mnie... 15.08.06, 01:23
            A ja jestem ciekaw, czy ten film puszczali w CSRS/na Czechach/na Slowacji? A
            jesli tak, co co zrobiono z pojawiajaca sie w tym filmie pare razy piosenka w
            ktorej Edyta Geppert zawodzi placzliwie: "SZUKAJ MNIE cierpliwie dzien po
            dniu..." ???
            Dla niezorientowanych wyjasnienie, ze czasownik SZUKAC ma zgola odmienne i
            bardzo wulgarne znaczenie u naszych sasiadow.
            • shatmach Re: Szukaj mnie... 15.08.06, 02:08
              andywaw napisał:

> A ja jestem ciekaw, czy ten film puszczali w CSRS/na Czechach/na Slowacji? A
              > jesli tak, co co zrobiono z pojawiajaca sie w tym filmie pare razy piosenka w
              > ktorej Edyta Geppert zawodzi placzliwie: "SZUKAJ MNIE cierpliwie dzien po
              > dniu..." ???
              > Dla niezorientowanych wyjasnienie, ze czasownik SZUKAC ma zgola odmienne i
              > bardzo wulgarne znaczenie u naszych sasiadow.

Na pewno był emitowany jeśli sie nie mylę jeszcze wtedy w czechosłowackiej
              telewizji. Byłem dzieciakiem kiedy natrafiłem na niego. Był z dubbingiem, ale
              oczywiście nie pamiętam, co zrobili z piosenką. Pewnie była w oryginale.
              Zazwyczaj tak jest.
    • michal_82 Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 15.08.06, 01:23
      Raczej kiepski ten film. Fabuła taka sobie, nieciekawe zakończenie. Śmieszne
      tylko momentami :) Ale ogólnie obejrzałem z przyjemnością. Aktorzy i cała
      Polska prawie 20 lat młodsza. Sporo się zmieniło. :)
      • shatmach Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 15.08.06, 11:37
        W drugiej części najlepsza jest akcja z babcią Wolańską i Pusią. To już za
        tydzień. :)
        • barbasia1 Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 17.08.06, 11:30
          shatmach napisał:

> W drugiej części najlepsza jest akcja z babcią Wolańską i Pusią. To już za
          > tydzień. :)
          >
          a ja właśnie ze względu na te akcję nie lubię drugiej części!
          okropne! :(
      • manituuu Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 15.08.06, 11:55
        Ale o atrakcyjności tego filmu imho stanowią właśnie realizacyjna siermiężność i
        lekkie zdrewnienie co niektórych aktorów. No i teksty oczywiście, Wolańskiej np.
        "Jestem j a k b y samochodem", "Marian, tu jest j a k b y bogato" (<- to dopiero
        za tydzień, w Galimatiasie ;)
        • andywaw Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 15.08.06, 12:37
          Nie "bogato" ale: "Marian, tu jest jakby luksusowo"
          • manituuu Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 15.08.06, 13:18
            Jakby racja.....
    • trrruskawa Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 15.08.06, 13:36
      Świetne! "na chatę mnie podrywasz??":))
      • shatmach Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 15.08.06, 14:10
        Ja powrócę do babci Wolańskiej. Podoba mi się również scena w której babcia
        podchodzi do dziewczyny mysląc, ze to Kasia. Ta sie jej pyta czy ma wszystkich
        w rodzinie, a na koniec każe jej spadać. Babcia Wolańska na to "to
        spadamy". :):):)

Do tych którzy krytykuja. Przecież nikt nie twierdzi, ze to film lepszy
        od "Misia" czy innych "kultowych" komedii. Po prostu fajny film, śmieszny. W
        swieta Bozego Narodzenia 2004 film oglądało 7 i pół miliona widzów, a w
        pierwszej połowie roku na Dwójce ponad 5 mln. To chyba świadczy o tym, ze
        ludzie lubią ten film.
    • bu2m Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 15.08.06, 14:30
      Nie rozumiem co w tym filmie jest śmiesznego i dlaczgo nazywa sięgo komedią. Już
      lepszym filmem z tej półki jest "Wyjście awaryjne".
      • kim_dzonk-ill Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 15.08.06, 14:56
        jeszcze z tych czasów są Cesarskie cięcie,Misja specjalna i Och Karol.
        Może nie są to najlepsze polskie komedie, ale przynajmniej trzymają jakiś
        poziom.
        Z lat 90-tych jedynie moża wymienić Rozmowy Kontrolowane, Kilera i Chłopaki nie
        płaczą.
        Od biedy E=mc2 czy Poranek Kojota
    • dziedzicznacytadelafinansjery Łoj córciu, córciu, już ci za mąż trzeba iść... 15.08.06, 17:48
      Tekst ten stoi w jednym rzędzie z takimi klasykami, jak "Ciemność widzę", czy
      "Łubudubu-łubudubu" albo "sprawiedliwość musi byc po naszej stronie".
      • au.lait Re: Łoj córciu, córciu, już ci za mąż trzeba iść. 15.08.06, 19:18
        Zgadzam się: klasyk :) (Łaniewska w roli matki-płaczki zawodzi re we la cyj nie!)
    • cilla77 Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 15.08.06, 23:01
      zdecydowanie jest w tym filmie coś takiego, że duża częstotliowść emitowania
      wcale nie przeszkadza, ja tam go chętnie oglądam przy każdej okazji. Widzę, że
      nie tylko ja.
      A ten fragment jak Kaśka wraca z ludźmi z roku, a Wolański ją mija i informuje
      jakie zakupy zrobił i kiedy wraca żona? :D No i Staszek Kolasa... Aktorzy są
      rewelacyjni, zwłaszcza grający rodziców Kaski :)))
      • shatmach Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 16.08.06, 11:47
        Małe podsumowanie. Film kręcony był 18 lat temu. A co robią obecnie grający w
        nim aktorzy?

Grażyna Błęcka-Kolska (44 lata) - właściwie po 2 częściach komedii grywała już
        tylko u męża rezysera (ostatnio "Jasminum" - 2006). Gościnnie pojawiła się w
        2005 roku w "Kryminalnych".

Ewa Kasprzyk (49 l.) - chyba najbardziej aktywna z tego grona. Grywa
        w "Złotopolskich" już jakiś czas, a ostatnio w "Magdzie M." i "Codziennej 2 m.
        3". Pojawia się od czasu do czasu w filmach.

Zdzisław Wardejn (66 l.) - gdziueś tam gra, ale mało. Pojawił się w "Starej
        Baśni", a w 2005 roku w mało znanym "Domu spokojnej starości". Można go było
        zobaczyć także w "Plebani". Jeszcze chyba z rok temu.

Katarzyna Łaniewska (73 l.) - w tej chwili to przede wszystkim babcia Józefina
        z "Plebani"

Jerzy Turek (72 l.) - od lat gra listonosza Józka w "Złotopolskich"

Małgorzata Lorentowicz (+78 l.) - po filmie pojawiła się "W labiryncie" i potem
        już głównie z tej roli słyneła. Ostatnio pojawiła się w 2001 roku w jednym
        odcinku "Przeprowadzek". Odeszła w maju 2005.

Dariusz Siatkowski (46 l.) - czy to ta komedia sprawioła, ze nie dostawał ról?
        Przystojny i chyba nie grający źle aktor zaistniał potem już tylko w "Życiu jak
        poker". Potem były epizody. Ostatnia rola w serialu "Pitbull".

Jrzy Rogalski (58 l.) - niezapomniany Kolasa przypomniał nam się właściwie
        dopiero po latach w "Plebani" grając Tośka. Grywa w filmach nadal, ale epizody.

Maciek Koterski - to w tej chwili ok 25-letni mężczyzna. Nie związany z
        aktorstwem i mieszkający w Australii. Czyżby uciekł przed filmowa
        popularnością? :)

Koleżanka Kaśki Joanna Kreft-Baka (ta która przemyciła ją do akademika) to żona
        Mirosława Baki. Raczej nie gra za wiele (ostatnio "Stacyjka" w 2004). Jeden z
        kolegów którego widzimy na poczatku (Grzegorz Gadziomskip oraz który pyta się
        coś Kaśki w scenie kiedy to Wolański podchodzi do grupy jej znajomych i mówi
        jej coś tam o tym, ze zona wroci później (i coś tam jeszcze) gra już jakiś czas
        w "Samym Życiu" Andrzeja Kornackiego. Przyjaciółka Kaśki (ta od ślubu nie
        będzie, Kaśka uciekła), czyli Ewa panas pojawiła się w 2003 roku w "Na
        Wspólnej" oraz w 2004 w "Vinci". Mało grywa, a jeśli już to epizody. Wredna
        sekretarka w dziakanacie (Agata Rzeszewska) potem znana głownie jako zona
        Rafalskiego w "Klanie" grywa głównie w reklamach. Ostatnio w autokarze z
        koleżanką gdzie ma wzdęcia. Przyjaciółki Wolańskiej. Ewa Kania grała matkę
        Jacka Boreckiego w "Klanie", udziela się w dubbingu i w reklamach. Ta z
        ciemnymi długimi włosami która mówi o "marysi" (Halina Bednarz) gra obecnie
        matkę Agnieszku w "Samym Życiu". Krystyna Kołodziejczyk czyli trzecia kolezanka
        pojawiała się w kilkunastu epizodach. O pani Helence (Irena Szymkiewicz) która
        uciekła od Piotrusia nic nie słychać. "Kogel - Mogel" to jej ostatnia rola.
        Pani Walczakowa z akadamika zagrała jeszcze w kilku epizodach i zmarła w 1990
        roku. Anna Milewska (matka Pawła) gra od jakiegoś czasu Jolię, wdowę po
        Dionizym w "Złotopolskich". Chyba wszystko. :)

• ju5ta Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 16.08.06, 21:31
          W filmie jako kolega Kaśki ze studiów występował także Wojciech Kościelniak
          (nie pojawia się w napisach). Reżyser teatralny i musicalowy. Do niedawna
          dyrektor Teatru Capitol we Wrocławiu.
          • nastoletnia Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 16.08.06, 22:16
            Ja też uwielbiam ten film! Oglądałam już mnóstwo razy i jeszcze obejrzę ze 100 razy!

****bo nie ma takiej możliwości, żeby to było niemożliwe*****
        • vanity Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 16.08.06, 23:17
          co za statystyka. jak ty wszystko wiesz :D
          no to ja jeszcze dodam, że Anna Milewska prywatnie była żoną Andrzeja Zawady,
          naszego wybitnego alpinisty :D

a filmik, a raczej dwa, oglądam zawsze jak są powtórki, zawsze jak natrafię bądź
          pewien obywatel ps ArO ;) mi przypomni - zawsze z sentymentem i zawsze z
          uśmiechem na twarzy :D jednak te nasze stare komedyjki mają swój urok :) na
          następną cześć oczywiście czekam z niecierpliwością.
          no a jak tam Shatmach z tym filmem (filmami) na dvd, wydali to kiedyś
          oficjalnie? wiesz coś?
          • shatmach Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 17.08.06, 00:52
            Vanity pisałem na podstawie tego, co znalazłem na Filmweb. :) O Piotrusiu i
            jego wyjeździe dowiedziałem sie z rozmowy z Ewą Kasprzyk w "Scenach z polskiej
            sceny" (TOK FM). O DVD niestety nic mi nie wiadomo. Chciałem sprawdzić na
            Merlinie, ale nie działa w tej chwili.
            • mjr_nemo Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 17.08.06, 10:18
              ja kupiłem DVD na allegro, świetny film - jakoś ta część "wiejska" tak średnio
              do mnie trafia, tacy trochę "Sami swoi" po retuszu; nawet Kasia ma ten sam
              problem co Ania - nauka vs. życie na wsi. O wiele lepiej wyszło to
              Chęcińskiemu. Ale filmik ogląda się świetnie od momentu przyjazdu Kasi do
              Warszawy. Wolańscy to jedna z najbardziej zwariowanych rodzin w polskiej
              kinomatografii, gdzie im tam do ułożonych Lubiczów :))) przecież mamusi
              Wolańskiej i Piotrusiowi przydałby się psychiatra... a strach pomyśleć, co by
              wyrosło z Piotrusia, gdyby film nie był filmem, tylko rzeczywistością.
              • olivve Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 17.08.06, 10:59
                mjr_nemo napisał:

> strach pomyśleć, co by
                > wyrosło z Piotrusia, gdyby film nie był filmem, tylko rzeczywistością.

Co wyrosło? Tylko facet z fantazją mógł wyrosnąć z takiego Piotrusia! Pamiętasz
                scenę spaceru babci Wolańskiej i wnusia do zatrudniaka? Kiedy Piotruś ozdobił
                (przez przypięcie do kapelusza) swoją babuleńkę najukochańszą, o ile dobrze
                kojarzę, motylkiem? Piękny to gest był! :-))))) BTW, realizacja trochę się
                posypała z tym motylkiem, bo kiedy spacerowicze przyszli już do tego biura
                pracy, motylek w tajemniczych okolicznościach, nie wiedzieć kiedy, znikł.
                Odfrunął????? :-))))
                • mjr_nemo Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 17.08.06, 11:27
                  może jestem przewrażliwiony :))) ale ja jakoś nie mogę zapomnieć, że podstawową
                  rozrywką Piotrusia jest rozpruwanie brzuchów pluszowym misiom :))) Fajnie,
                  jakby dzieci z Klanu miały takie rozrywki :)))
                  • olivve Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 17.08.06, 11:56
                    mjr_nemo napisał:

> może jestem przewrażliwiony :))) ale ja jakoś nie mogę zapomnieć, że podstawową
                    > rozrywką Piotrusia jest rozpruwanie brzuchów pluszowym misiom :)))

I moczenie prześcieradeł. Ale to tylko wtedy, kiedy nie było przy nim tej
                    odpowiedniej, jedynej w swoim rodzaju kobiety :-))))))
                    • mjr_nemo Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 17.08.06, 12:26
                      w której, jak twierdzi babcia Wolańska Piotruś się zakochał :)

KOGEL-MOGEL 2, tam babcia będzie boska :))
                      - Dzień dobry, jesteśmy z koła gospodyń wiejskich...
                      - Ach! To się świetnie składa, bo ja też jestem działaczką...

czyli wiceprezeską w sekcji "pudli"... :))))))
              • monia515 Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 17.08.06, 11:40
                'Jrzy Rogalski (58 l.) - niezapomniany Kolasa przypomniał nam się właściwie
                dopiero po latach w "Plebani" grając Tośka. Grywa w filmach nadal, ale epizody.'

Dla mnie Rogalski to przede wszystkim Jaszczuk z '07 zgłoś się'. W 'Weselu' tez
                miał większą rolę- nie mozna powiedzieć, że gra same epizody...
                • shatmach Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 17.08.06, 13:47
                  Monia, ale to było o tym, co aktorzy robili po filmie "Kogel - Mogel".
                  • monia515 Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 17.08.06, 14:00
                    'Wesele' było zdecydowanie po...
                    • shatmach Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 17.08.06, 14:54
                      Racja. To ta "wiejska" komedia.
        • bazyliszek4 Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 17.08.06, 15:04
          a wiecie, że Wardejn brał udział w demonstracjach ulicznych w Poznaniu w 1956 i
          został nawet oficjalnie uznany za zmarłego? milicja zawiozła jego rodziców w
          nocy na cmentarz by mogli być świadkami pochowania syna (pogrzeby "wrogów ludu"
          organizowano po kryjomu bojąc się nastepnych manifestacji). niedługo
          potem "pochowany" syn wrócił do domu - dekował się u dalszej rodziny, nie
          wiedząc co przeżywają jego rodzice.
          kilka lat temu widziałem znakomity film dokumentalny. występował w nim sam
          Wardejn, który bardzo sympatycznie i z humorem opowiadał o tej niesamowitej
          historii. zawsze go zreszta lubiłem - nawet z małej rólki potrafi sporo
          wyciągnąć (np. dyrektor teatru w Vabanku). a w "Koglu" tez jest znakomity:
          zawsze mnie bawi, gdy z taka cicha rozpaczą i rezygnacją mówi "najgorsze jest
          to, że ona mnie potraktowała kompletnie aseksualnie"...
          :)
          • dorotkak Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 17.08.06, 18:52
            ja tez lubie tego aktora
            ale njalepszy tekst Kogla to jak mowi do matki:"mature zdałem studia skończyłem,
            czego jeszcze ode mnie chcesz?" - do wykorzystania w domu:)
    • chomsky Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 17.08.06, 20:53
      Ja ogladalam K-M po raz kolejny i dopiero teraz uderzylo mnie, jak to nic sie
      nie zmienilo na studiach [chodzi mi o personel dziekanatowo-akademikowy]. Moge
      zaswiadczyc, jako niedawna absolwentka, ze takie panie nadal istnieja i teksty
      sypia takie same...
      • mjr_nemo Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 18.08.06, 08:55
        to prawda, pod tym względem niewiele się zmieniło... najlepszy jest tekst o
        myśleniu... już nie pamiętam dokładnie, ale pani stwierdziła coś w stylu, że
        niby studentka, a z myśleniem u niej ciężko, czy coś w tym stylu...
        • lilith76 Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 18.08.06, 09:15
          albo:
          "Jak one się na te studia dostały!"
          szkoda, że nie można tu oddać tembru głosu i intonacji
          • mjr_nemo Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 18.08.06, 12:55
            tak, to był właśnie ten tekst :) fragment przynajmniej...
            • shatmach Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 21.08.06, 11:02
              Dziś o 20:15 na TVP 1 "Galimastias, czyli Kogel - Mogel II". Przypominam tym
              którzy zapomnieli. :)
              • sto100 Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 21.08.06, 18:49
                niestety nie trawię.
                • dzidzia669 Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 21.08.06, 19:25
                  boski film:))
                  najlepsze jest to jak jak Pani domu wchodzi (jak ona miala na imie..) i
                  mowi "marian!!!!!!!!!!!! ona jest jakby w negliżu" czy cos w tym rodzaju:)
                  2czesc tez jest swietna zwlaszcza moment kiedy azor sie bzyka z pudelkiem i
                  nagle babcia to widzi :))))))) w ogole jej texty wtedy i oburzenie:)

Noi jeszcze to jak sasiedzi mowią ze ten pudel to krzyzowka z owieczką
                  buahahaha:))))))))
                  • wszystkienikizajete Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 21.08.06, 20:37
                    ja tam zawsze byłem za Kolasą;)
                    • julka_16 Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 21.08.06, 23:53
                      Tak, komedia genialna.Widziałam ja drugi raz(bo ten film jest starszy odemnie).I
                      może zamiast puszczac ciągle Samych Swoich, to mogliby puszczac to, przynajmniej
                      ciekawie by było.
                      • lilith76 Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 22.08.06, 11:29
                        Tylko dlaczego mąż Kasi przypomina mi z wyglądu Romana G.?????
                        Brrrrrrr
                        • jujuch Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 22.08.06, 15:05
                          nie wiem czy ktos jeszcze z was widział ze zielony golf
                          "wystepował" z dwiema roznymi rejestracjami WGH i WIV
                          (nie jestem pewien co do drugiej)
                          ciekawe dlaczego ??
                          • t.o.m.e.k Jeszcze jedno odniesienie do "07 zgłoś się" 23.08.06, 10:10
                            Oprócz Kolasy-Jaszczuka zobaczyć można też w "Koglu Moglu", w epizodzie na
                            granicy znanego bandytę Wasyluka - w roli celnika (najwyraźniej jakoś się
                            wyratował po dramatycznej ucieczce warszawskimi kanałami :-D )
                            • shatmach Re: Oglądalność 29.08.06, 23:23
                              Ciekawsotka:

Wg AGB Nielsen Media Research pierwszą część filmu oglądało 4 728 719, a drugą
                              5 717 128 widzów.

Nadal ludzie bardzo chętnie oglądają te filmy. Dziwne tylko, że część 2 milion
                              widzów mniej niż pierwsza bo pierwsza dużo śmieszniejsza. :)
                              • eilean_donan Re: Oglądalność 01.09.06, 17:05
                                No bo ludzie (czytaj Polacy) w ogóle uwielbiają polskie komedie, jeśli są
                                dobrze zrobione.Moja rodzina i ja jak mam czas po raz enty zawsze oglądamy
                                jeszcze Janosika i Alternatywy 4, jak powtarzają, a jak jest chandra w domu
                                zawsze się zapuszcza z płytki Misia, Vabank, albo Samych Swoich...
                                W Koglu - Moglu podobnie jak w w/w jest wszystko - akcja, świetne dialogi,
                                polska "śmiszna" mentalność no i jak zagrane !!!! Dziś takich aktorów już nie
                                ma.
    • uwaga_tramwaj Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 30.08.06, 11:18
      żal mi jednak Kachy. chciała studiować, a tu w międzyczasie poznała księcia z
      bajki i jak skończyła? zapłakana w raczej niechcianej ciąży z mężem
      niebezpiecznie podobnym do tatusia. tak że jak już się naśmieję i wychicham to
      smutno mi się robi jakoś..
      • lilith76 Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 30.08.06, 12:34
        Mam podobne odczucia :)
    • kulista Re: Kogel - Mogel na TVP 1 (14 i 21 sierpnia) 31.08.06, 18:50
      Uwielbiam ten film!!! Znam go praktycznie na pamięć ale wole 2 część..

"Panie Kolasa jakie robaki?? Co pan żarty sobie stroi??Co ja napiszę w sprawozdaniu - nowatorska uprawa robaka?? :)))Hodowla panie naczelniku, hodowla..:)))
      "Na takim łańcuszku..chyba pies..Eee na psa nie wygląda.."

"Racjonalna dieta powinna zawierać od pół do 2 kg czystego mięsa, przy czym najwłaściwsza będzie młoda wołowina lub cielęcina zadnia.."

"Co się tak wiercisz jakby ci się kłos w gacie zaplątał.."

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka