Dodaj do ulubionych

Niemiecki Idol

IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 21.02.03, 21:39
Czy ktoś mógłby mi powiedzieć, kiedy jest finał niemieckiej edycji Idola?
Czekałam w zeszłym tygodniu i nie było, w tym też nie ma... Czy tam są
jakieś inne zasady? Za słabo znam niemiecki, żeby przeczytać na ich
oficjalnej stronie, pomóżcie!
Obserwuj wątek
    • Gość: ula Re: Niemiecki Idol IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.02.03, 10:51
      Dzisiaj kolejny koncert,chyba po 21, finał zdaje się za tydzień.
    • Gość: ula Re: Niemiecki Idol IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.02.03, 10:52
      dzisiaj kolejny koncert, a zdaje się za tydzień finał
    • Gość: papapat Re: Niemiecki Idol IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 22.02.03, 16:01
      o fajnie słyszeć że ktoś też to ogląda
      a kto jest twoim faworytem?
      • ayya Re: Niemiecki Idol 22.02.03, 16:27
        Tam są chyba 2 koncerty finałowe, o ile mnie pamięć nie myli. W zeszłym
        tygodniu nie było, bo były nagrody ECHO. Moją faworytką była Gracia, ale już
        odpadła. Teraz jest mi obojętne kto wygra. Rozum mówi - ta blondynka w krótkich
        włosach (na J ma jakoś na imię), natomiast serce - Daniel, bo to taki
        sympatyczny chłopczyk :))
        • Gość: Fionka Re: Niemiecki Idol IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 22.02.03, 22:42
          Oglądam, żeby zobaczyć jak się to robi gdzie indziej, porównać z naszym
          rodzimym programem. Jak już pisałam, słabo znam język i dlatego nie rozumiem
          wszystkich wypowiedzi jury, ale mam wrażenie, że nie są tak "okrutni" jak nasi
          jurorzy. Tam nikt nie zarzuca uczestnikom bycia "mało niszowymi". Chyba
          stawiają na pop.
          A przy okazji widać jak można zrobić gwiazdy z kandydatów na gwiazdy. Finaliści
          ( głównie za sprawą sympatycznego Daniela) są bohaterami programów we
          wszystkich stacjach TV, zaśpiewna przez nich finałowa piosenka leci w mtv pop i
          Vive, jeszcze się program nie skończył, a już jest płyta... Nasi Idole mogą
          tylko pozazdrościć.
          A co do mojego faworyta, to podoba mi się jedyna dziewczyna w finałowej trójce,
          choć przypuszczam, ze wygra Daniel.
          • Gość: frozeniak hmmm IP: *.gwiazda.net.pl 23.02.03, 11:16

a kto ma im zarzucić ,że nie są niszowi...ten goguś z Modern Talking...
            Zresztą po piosenkach nagranych przez finalistów (a ku mojemu zdziwieniu jest
            ich już 2) widać ->Niemcy mają gust muzyczny jaki mają

co dramatycznie zwiększa szanse Ich troje na eurowizji

poza tym ten Daniel niemiłosiernie fałszuje
            • Gość: Fionka Re: hmmm IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 23.02.03, 11:33
              Zależy czy to ma być konkurs na wokalistę czy na Idola. Idol czy gwiazda to
              ktoś kto funkcjonuje w mediach bez względu na wszystko. Ktoś taki, jak
              Madonna czy J.Lo które też śpiewają tylko tak sobie. A mają setki wiernych
              fanów. Mogą nic nie robić,a mówi się o nich. Przykładów takich osób jest wiele.
              Ale my w Polsce na pytanie" kto jest Twoim idolem" słyszymy np.że Papież. Bo
              ludzie mylą pojęcie Idol z pojęciem Autorytet. Idol nie musi być autorytetem,
              on ma po prostu być.
              Prawdziwi artyści radzili sobie i radzą bez takich programów. To jest tylko
              zabawa, rozrywka, mała szansa dla ludzi, którzy lubią śpiewać na to, by
              zaistnieć w mediach. A u nas zrobiło się z tego jakieś polowanie na ludzi o
              zbyt zwyczajnym guście. Obraża się fanów Ich Troje, Bajmu, Urszuli czy Budki
              Suflera. Czy na tym polega formuła programu Idol?
              Niemcom udało się zrobić dobry program rozrywkowy, bez zbędnych ideologii.
              Ciekawe ilu z tych, którzy teraz za jurorami wychwalają np. smooth jazz
              słyszało o Elli Fitzgerald. O Mathenym też by pewnie nie wiedzieli,że
              istnieje, gdyby nie płyta Anny Marii Jopek. Na temat Metalu nie pisze bo sama
              nie słucham, więc się nie będę wymądrzać. Ale jeśli zakochane w slicznej buzi
              Krzysia panny usłysz "cięzkie brzmienie" to raczej nie padną na kolana (
              chyba, że ogłuszone:-) )

PS. W dzieciństwie kochałam sie w facetach z Modern Talking. I choć już wtedy
              czułam,że wszystkie piosenki mieli "na jedno kopyto", to mam do nich
              sentyment...
              • Gość: Milka Re: hmmm IP: *.dip.t-dialin.net 26.02.03, 09:02
                W sobote 01. marca odbedzie sie polfinal, tzn odpadnie jedna osoba. Temat-
                muzyka filmowa.
                Final z dwoma uczestnikami 08. marca. Beda spiewac po kilka piosenek z roznych
                gatunkow muzyki.
                Zawsze o 21.15.
                • Gość: Fionka Bez Daniela IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 02.03.03, 15:29
                  No i odpadł ten milutki Danielek... Mam nadzieję,że wygra Juliette :-) Bo ten
                  drugi chłopak mi się nie podoba
                  • Gość: aga Re: Bez Daniela IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 02.03.03, 18:57
                    To było do przewidzenia ze odpadnie Daniel ja tez jestem za juliette.
                    A więc finał za tydzień w sobotę.
                    • sloggi Re: Bez Daniela 02.03.03, 19:58
                      Szkoda, on był tak uroczo kobiecy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka