Dodaj do ulubionych

Reklama która zniechęciła Was do danego produktu

• petra79 Re: Reklama która zniechęciła Was do danego produ 27.03.03, 14:15
      1. Biedronka ach biedronka - nigdy nie wejdę do tego sklepu.
      2. Pasta Colgate Herbal - z panem bobrem.
      3. Perła czy jakieś inne cudo - laska w kinie na pytanie w czym wyprała
      sweterek od razu ma do pokazania butelkę z płynem - to samo w szkole na w-fie i
      w autobusie,
      4. Mango - nienawidzę pięknego Klaudiusza z BB
      5. Czary mary i płyn wszystko umyje,
      6. TP S.A - bez komentarza
      7. Tabletki pezciwbólowe - szczególnie APAP
      8. Telefony komórkowe
      9. Delicje - chłopczyk który nie rozumie matematyki - brrrr..
      10. Tele2 - .....

I wiele innych reklam!!
      • Gość: mouchi Re: Reklama która zniechęciła Was do danego produ IP: 195.136.95.* 27.03.03, 15:03
        z reguły kupuję to, co mi odpowiada i nie sugeruje się rekalamą ani na plus ani
        na minus.
        skutecznie do produktu zniechęciły mnie wszystkie reklamy DOVE (Brydzia była
        straszna, ale nie tylko ona)
        poza tym dostaję skurczu palca na pilocie telewizyjnym na widok Dosi, Idei
        (poznać zakochanego po uchu jego - dramat!!!), większości podpasek (Bella -
        najbardziej europejska, czy jakoś tak)
    • Gość: yellow Re: Reklama która zniechęciła Was do danego produ IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 27.03.03, 21:26
      1. Reklamy calgonu z zaspiewka: "dłuższe życie każdej pralki to calgoon!".
      Przez te reklamę z premedytacją skracam życie swojej pralki, bo calgonu nie
      kupię.
      2. Rama - niezmiennie od lat. "Co za smak" - a ja nigdy nie kupilam Ramy!
      3. Wszystkie reklamy z gospodyniami, których życie upływa na praniu,
      szorowaniu, wycieraniu do połysku bez zdarapań.
      4. Reklamy tepsy - ale dlatego, ze mam wieloletnią alergię na tę firmę.
      5. Mountain Dew - reklama z muflonem(?). Muflon śliczny, reklama strasznie
      mnie irytuje.
      • uriel1 Re: Reklama która zniechęciła Was do danego produ 27.03.03, 21:46
        Weicie, trzeba jednak oddać twórcom sprawiedliwość. Jeszcze nie udało mi się
        zobaczyć sensownej reklamy proszku do prania. Kilka razy /dokładnie trzy/
        wybrałem się na Noc Reklamożerców do Krakowa. To tak aimprezka, na której
        pokazywane są przez cała noc w kinie Kijów reklamy z całego świata. Zasada jest
        jedna - to są reklamy, które z róznych względów nie pojawią się na polskim
        rynku. Wszystkie reklamy prosków do prania to dno. Może faktyczne nie ma
        sposobu na fajny scenariusz do filmiku na ten temat. A tak na marginesie -
        chińczycy mają cudne reklamy z serii "wstąp do armii"...
        • Gość: punia Re: Reklama która zniechęciła Was do danego produ IP: *.ciech.waw.pl 28.03.03, 09:18
          uriel1 napisał:

> Jeszcze nie udało mi się
          > zobaczyć sensownej reklamy proszku do prania.

Fakt. Wiekszosc reklam proszku bazuje na tych granulkach, aktywnym tlenie,
          fazach, plamach, porownaniach przed i po, itd. Ale jedna reklama przychodzi mi
          w tej chwili do glowy, ktora zawsze wprawiala mnie w dobry nastroj. To reklama
          Viziru z dzieciakami na sniegu, rzucaniem sniezkami, gonitwa i smiechem. Taka
          sympatyczna i nienachalna w swoim przeslaniu.
    • Gość: didi Re: Reklama która zniechęciła Was do danego produ IP: *.acn.pl 28.03.03, 08:58
      wkurzająca jest reklama bris electric z tym dzieciakiem co siedzi na kiblu i
      woła uuuu co za zapach
      • Gość: cudak Re: Reklama która znieche˛ci?a Was do danego produ IP: *.chello.pl 28.03.03, 22:31
        To prawie tak, jak ze wspomnianym wczesniej Hortexem
      • Gość: maja.ka Re: Reklama która zniechęciła Was do danego produ IP: *.acn.pl 05.04.03, 16:06
        Gość portalu: didi napisał(a):

> wkurzająca jest reklama bris electric z tym dzieciakiem co siedzi na kiblu i
        > woła uuuu co za zapach

akurat mnie ta reklama się podoba, chłopczyk jest słodki a reklama ładnie
        zrobiona
        • Gość: punia Re: Reklama która zniechęciła Was do danego produ IP: *.acn.waw.pl 05.04.03, 20:49
          a mnie ta reklama maksymalnie zniesmacza. zero finezji - totalna doslownosc i
          to w tak delikatnej sprawie.
      • Gość: small Re: Reklama która zniechęciła Was do danego produ IP: *.lomza.sdi.tpnet.pl 06.04.03, 21:54
        też nie trawie tej reklamy i mam wrażenie, że dlatego dzieciak wrzeszczy co za
        zapach bo smierdzi tyłek , którego nie podtarł. dobijaja mnie kolejne spoty
        biedronki najbardziej ten z dzieckiem w brzuchu mamusi ktore chce ogorkow
        kupionych w biedronce bleeeeeeee kto te reklamy wymysla???? siostrzyczka nie
        moze patrzec na reklame jacobs kiedy klientka idzie po płątkach róży i ma takie
        kościste paluchy ......
    • furby Re: Reklama która zniechęciła Was do danego produ 29.03.03, 14:42
      Tofifi (sorry, nawet nie wiem jak sie to to pisze) z blyskotliwym "lepiej mniec
      wiecej niz mniej" czy jakos tak. Nie wyobrazam sobie nawet, jaki to bylby
      dramat gdyby sasiedzi przyszli a gospodyni nie miala akurat pudelka z
      czekoladkami :PPP
      Jest sporo reklam ktore mi sie nie podobaja albo nawet irytuja, ale ta jest
      jedyna, ktora skutecznie zatrzymuje mnie przed nabyciem tychze czekoladek.
      • Gość: Machiavelli Re: Reklama która zniechęciła Was do danego produ IP: *.chello.pl 29.03.03, 23:48
        Wkurzające są reklamy:
        a) Biedronki- i wrzask bachorów "Leć do biedronki" Dzieci rządzą rodzicami? a
        matka biedna z kompleksami
        b) 3-bit i pseudo test psychologiczny
        c) Wedel- czekolada dobra ale tak lolitka która chce byc uczona przyjemności-
        porażka
        Jak coś jeszcze sobie przypomnę, dopiszę
    • Gość: aib Re: Reklama która zniechęciła Was do danego produ IP: *.icpnet.pl 30.03.03, 00:35
      1. wszystkie reklamy kremow przeciwzmarszczkowych, w ktorych wystepuja
      nastoletnie panienki (nic dziwnego, ze nie maja zmarszczek)
      2. reklama serkow BonJour, ta baba zachwuje sie wg mnie jakby brakowalo jej 5ej
      klepki, a jak widze ten kawalek sera na jej ustach to mnie obrzydzenie bierze
      3. reklama Dosi rowniez
      4. toyota (z kluczami) rowniez (choc mamy toyote i jestesmy zadowoleni)
      5. reklama pasty do zebow, kiedys Malgorzata Domagalik reklamowala, mowila,ze
      prochnica zmniejszyla sie bodajze o 61 procent (he, jakiez dokladne wyliczenia)
    • Gość: Raison Re: Reklama która zniechęciła Was do danego produ IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 30.03.03, 18:44
      Z ostatnich reklam mam awersję do ery-gsm "Po trzeciej minucie rozmawiasz za
      darmo". Żeby już nic się w reklamie nie działo, tak jak w tej? Faceci obleśni,
      ten cwaniak "negocjator" szczególnie. A ten na linii - wygląda i zachowuje sie
      jak niedorozwój. Razem - obleśne, a do tego bezszensownie głupie. Negocjacje na
      poziomie amerykanów.
    • Gość: Raison Re: Reklama która zniechęciła Was do danego produ IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 30.03.03, 18:47
      Acha, i jeszcze ten obleśny pedzio, co ma długą przyjemność od jakiejś
      czekolady. Film kręcą czy coś.
      • Gość: sacto Re: Reklama która zniechęciła Was do danego produ IP: *.acn.waw.pl 30.03.03, 21:10
        Gość portalu: Raison napisał(a):

> Acha, i jeszcze ten obleśny pedzio, co ma długą przyjemność od jakiejś
        > czekolady. Film kręcą czy coś.

Reżyser też dobry jest.
        • bardziej kilku zniechecila, tysiace pognalo do sklepow 31.03.03, 11:42
          Bo taka jest reklama, nigdy nie robi sie jej dla wszystkich. Co wiecej, im
          bardziej przyszli odbiorcy decyduja o jej ksztalcie (np. podczas wstepnych
          badan pomyslow) tym wieksze dno (w popularnym tego slowa znaczeniu) wychodzi.
          Dlaczego? Bo tacy jestesmy. Lubimy bezguscie, i proste do przewidzenia
          schematy.
          Dlaczego reklamy proszkow robione sa z jednej matrycy? Bo inne nie dzialaja.
          A reklama nie jest sztuka i nikt nie robi jej po to, zeby sie milo ogladalo,
          tylko po to, by rosla sprzedaz.

Pozdrawiam,

bardziej
          • Gość: ziutka Re: kilku zniechecila, tysiace pognalo do sklepow IP: *.lot.pl 31.03.03, 13:56
            Z reklam Biedronki - notabene kiedys było głosno, ze udzialy w Biedronkach ma
            Kwasniewska Jolunia - szczególnie beznadziejna jest ta, w której ciezarna
            kobieta ma zachcianki, nie ma pieniedzy a dziecko w brzuchu (o zgrozooooo!)
            mówi, ze ma iść do Biedronki. Głupota do kwadratu.
          • Gość: Nikodem Re: kilku zniechecila, tysiace pognalo do sklepow IP: 217.153.152.* 03.08.03, 19:49
            bardziej napisał:

> Co wiecej, im
            > bardziej przyszli odbiorcy decyduja o jej ksztalcie (np. podczas wstepnych
            > badan pomyslow) tym wieksze dno (w popularnym tego slowa znaczeniu) wychodzi.
            > Dlaczego? Bo tacy jestesmy. Lubimy bezguscie, i proste do przewidzenia
            > schematy.

tacy nie jestesmy. tylko marketingowcy wymagaj podjecia decyzji od grupy
            kilkunastu ludzi ktorzy na podstawie kilku rysunkoww maja im dac gotowa
            odpowiedz.

> Dlaczego reklamy proszkow robione sa z jednej matrycy? Bo inne nie dzialaja.

reklama inna tez dziala. tylko w tym fachu trzeba miec jaja i umiec podejmowac
            niepopularne decyzje.
            >
            > Mniej wiedzy ksiazkowej!!!!!
            Wiecej wiary w ludzi !!!!
            Mniej badan
            ... i umiejetnosci podejmowania szybkich decyzji

• Gość: raszefka Re: Reklama która zniechęciła Was do danego produ IP: OSET:* / 192.168.0.* 31.03.03, 14:15
      Mój kolejny typ: nocny koszmar ziemniaka. Niech mi ktoś wytłumaczy o co chodzi
      w tej reklamie i do czego ma ona zachęcać?
      Aha, i nigdy nie kupię lodów Algidy
      • gosia-s Re: Reklama która zniechęciła Was do danego produ 01.04.03, 15:50
        Gość portalu: raszefka napisał(a):

> Mój kolejny typ: nocny koszmar ziemniaka. Niech mi ktoś wytłumaczy o co
        chodzi
        > w tej reklamie i do czego ma ona zachęcać?

A co ona reklamuje? Nie widziałam jej!

A mój kolejny typ to delicje, kiedy to tatuś z córeczką grają nimi w warcaby.
        Ile razy jedno ciastko musi przejść przez obydwie pary rąk zanim wreszcie
        trafi do czyjejś buzi. Smacznego...
        • Gość: didi Re: Reklama która zniechęciła Was do danego produ IP: *.acn.pl 01.04.03, 17:23
          mi się nie podoba reklama draży jutrzenki wyłącznie z powodu denerwującego
          podkładu dźwiękowego
          • Gość: gogol Re: Reklama która zniechęciła Was do danego produ IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 01.04.03, 19:06
            A mnie do szalu reklama chyba plusa doprowadza z tym panem co dzwoni od siebie,
            ochyda!
    • Gość: ewa Re: Reklama która zniechęciła Was do danego produ IP: 212.87.3.* 02.04.03, 09:19
      1.CCC- socjalistyczna wersja Juli Roberts, facet co
      puszcza do Julity oko wyglada jak glupek, a buty widac od
      razu ze nie najlepsza jakosc.
      2. Nie pamietam co to byl za plyn ale lali go do sedesu i
      on 'sPOLKkuje i spolkuje i ...." kilka razy tego
      sluchalam co ten plyn robi bo myslalam ze mam omamy.
      Najlepsza jak widzialam to byla reklama Ikei z wielkim
      grubym Szwedem usilujacym robic sushi, byla naprawde
      zabawna ale puszczali ja tylko w Szwecji.
      • Gość: szowinista! nie wiem ale ta z ,,, IP: *.hacker.komp.pl 03.04.03, 18:00
        tą babą która kopie facete !!!!(reklama jakiegoś auta) chętnie bym zrobił
        dokrętkę- jak facet przypierdala jej potem z ryj! jak konrad babie od psa w
        dniu świra....
        :-)
        pozdrowienia....
    • Gość: Mysza Re: Reklama która zniechęciła Was do danego produ IP: *.acn.pl / 10.72.7.* 04.04.03, 15:08
      Na tyle zniechęcić, abym nigdy tego produktu nie kupiła , udało się reklamie
      Mr Muscle, z tym zbzikowanym facetem. Na każdą następną reaguję coraz bardziej
      alergicznie.
      Z ostatnich najbardziej mnie denerwuje ta z Toyotą i kluczykami, tylko dodać do
      niej hasło: "Toyota samochód dla idiotów". Ale do marki auta mnie nie
      zniechęciła.
      Ta reklama Mountain Dew z muflonem mądra nie jest, ale skuteczna na pewno.
      Patrzyłam na nią z takim oszołomieniem, że pierwszy raz zapamiętałam nazwę
      nowego napoju i to mimo że wcale nie chcę go pić.
      Z reklam proszków do prania bardzo mi się podobała bardzo stara reklama Polleny
      ta z "Ociec prać ?". Reszta jest straszna...
      • Gość: maja Re: Reklama która zniechęciła Was do danego produ IP: *.MAN.atcom.net.pl 04.04.03, 15:54
        a pamietacie reklame Manti z magiem?
        Manti lecz - zgaga precz! czy jakos tak. doprowadzala mnie do szalu i bylam
        przekonana,ze to niemiecka reklama z dubbingiem. okazalo sie jednak,ze wcale
        nie jest niemiecka, jeno nasza, rodzima, a ow mag jest najlepszym aktorem
        poznanskiego teatru.

brrrr.

pozdr.
        • Gość: m. antyreklama IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.04.03, 21:46
          mnie największym obrzydzeniem napawa pioseneczka "malaga, tikitaki i kasztanki"
          śpiewana obleśnym głosikiem a la shaggy (czy jakkolwiek się to pisze)
          i chociaż uwielbiam kasztanki to już kilka razy nie kupiłam ich bo skojarzyły
          mi się z pioseneczką
          poza tym zastanawia mnie fakt dlaczego taka dobra firma która na rynku jest już
          długo reklamuje się?
    • Gość: Edziak Re: Mazda IP: 212.85.7.* 05.04.03, 16:37
      Reklama zaczynajaca sie chlopcem na drodze na pustkowiu mowiacym Zooom, zoom i
      jest w tej reklamie bardzo fajna muzyka chciala bym miec ten samochod ale nie
      mam pieniazkow gdybym miala to bym napewna kupila.
    • Gość: Jo Re: Reklama która zniechęciła Was do danego produ IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 05.04.03, 20:01
      Wszystkie, ale to absolutnie wszystkie raklamy mówiące tzw. językiemk
      mlodzieżowym - krzykliwe, gwałtowne, każące zbierać i wygrywać, rewelacja,
      misja wykonana itd. No, ja nie młodzież, więc produkty mnie nie interesują, ale
      podobnie reaguję na idiotyczne reklamy z gepardem, ktory wrzeszczy o
      chipsach... no dramat.
      Zreszta tak w ogóle puszczam większosć reklam mimo uszu, poza jedną: podoba mi
      się reklama Dosi z tym aroganckim, grubiańskim facetem, który prowadzi
      spotkanie kur domowych... Jest wspanialy z tą swoją miną "że tez muszę tu
      siedzieć z tymi babami" i irytacją wymalowaną na obliczu. Trochę seksistowska
      reklama, ale inna od mikrogranulek i aktywnego tlenu...
      • Gość: zorro Re: Reklama która zniechęciła Was do danego produ IP: *.tkb.net.pl 06.04.03, 22:18
        spece od reklamy uznali chyba że potencjalny konsument reklam ma poziom
        inteligencji taki sam jak słoik ogórków. stąd reklamy jak dla debili.
    • Gość: zoeeo Re: Reklama która zniechęciła Was do danego produ IP: *.tkb.net.pl 06.04.03, 22:25
      mam dość reklam proszków do prania ,podpasek i nnych takich do zatykania d....
      ileż razy można to oglądać?! kobiety nie sa tak głupie ,że tyle razy trzeba
      im to powtarzać.
      • Gość: Edziak Re Nowe trendy IP: *.in-addr.btopenworld.com 07.04.03, 10:52
        Kobiety nie sa glupie i kieruja sie wygoda a nie reklama w kupowaniu tych
        innych do zatykania.
        Tu w GB zaobserwowalam nowy trend w niektorych reklamach, nie mowi sie o
        zaletach produktu- takich mikrogranulkach itp ale pokazuje krociutki filmik z
        podtekstem o produkcie i mniej slow wiecej obrazow. Co jest fajne, w wielu
        wypadkach.
        • Gość: ewa Re: Re Nowe trendy IP: 212.87.3.* 07.04.03, 11:35
          To jak oni te podpaski na podtekstach i obrazach
          reklamuja w GB?
          Mnie denerwuje banda mongolow wyrywajacych sobie slone
          paluszki Lajkonik. Paluszki sa dobre ale reklama glupia.
          ewa
          • Gość: Edziak Re: Re Nowe trendy IP: 62.49.255.* 12.04.03, 22:02
            Reklamy podpadek w nowych trendach jeszcze nie ma, ale odjazdowe reklamy ma -
            vodafone, mazda, sklep Tesco, okulary sloneczne Ray benza czy kogos tam, gazety
            jak Times z butelka i bananem nawet alkoholowa Tia Maria jest fajna, powracaja
            tez kreskowki. O przypomniala mi sie jedna reklama tamponu, dziewczyna siedzi w
            kawiarni z chlopakiem i grzebie w torebce szukajac mobila wywala zawartosc na
            stol, kelnerka przynosi kawe a chlopak siega po rulonik z cukrem ale to nie
            jest cukier co dziewczyna zauwaza i mowi - a myslalam ze rzycasz cukier, on sie
            wacha ale odklada rulonik na miejsce - nie musze dodawac ze ow rulonik to byl
            tampon - nowy rodzaj w maskujacym opakowaniu, ze nawet jak go masz w reca albo
            na wierzchu to nie musza wszyscy na okolo wiedziec.
    • lolo37 Re: Reklama która zniechęciła Was do danego produ 14.04.03, 14:00
      mnie najbardziej wkurza fakt, ze autorzy reklam nie odpowiadaja za ich tresc.
      wiadomo - wiekszosc reklam bezczelnie klamie i celowo wprowadza widza w blad -
      i co -i nic sie nie dzieje. i taki skurwiel co glosi ze proszek do prania
      spiera wszystkie plamy to powinien milionowa kare zaplacic za swe klamstwo.
      albo taki dupek z sieci gsm, co twierdzi ze u niego sie rozmawia za darmo, smsy
      tez sa za darmo a abonament najnizszy w kraju -ten to powinien baty na goly
      tylek dostac.
    • Gość: Aga Re: Reklama która zniechęciła Was do danego produ IP: *.INEL.GOV 15.04.03, 15:37
      1. Wszelkie reklamy podpasek, tamponów i środków przeciw bólom menstruacyjnym -
      kupuję, bo muszę :-) , ale dostaję mdłości na widok nasączania podpasek
      rozmaitymi płynami, demonstacji ich rzekomej nieprzesuwalności na damskich
      pupach i prezentacji nowatorskiej linii rowkowania tamponów. Ja, ponoć
      feminizująca kobieta (o ile marzenie o równości praw obu płci koniecznie musi
      być nazywane feminizmem), czuję się zażenowana przed sobą samą i własnym
      mężem. Nie rozumiem, dlaczego tymi reklamami mają być nękani wszyscy
      telewidzowie nie będący kobietami w wieku rozrodczym. A i wspomnianym kobietom
      chyba wystarczą wątpliwe uroki własnego miesiączkowania - po co je dobijać
      cudzymi przykładami?
      2. TP SA - obłuda tych spotów wywołuje reakcje żołądkowe opisane powyżej.
      3. Lipton Tea sprzed lat - subtelny terror psychologiczny "jeśli dobry masz
      gust, a wierzę, że tak - wybierzesz znak Lipton Tea, wybierzesz ten smak"
      wywołał mój zaciekły bunt i całkowity odwrót w stronę Dilmah.
      Wątek jest świetny i chyba nie do wyczerpania
    • Gość: Olga Re: Reklama która zniechęciła Was do danego produ IP: ipcop:* 15.04.03, 19:16
      Nigdy nie kupię żadnego produktu spożywczego, który jest w reklamie zjadany
      przez aktora i zostaje mu na ustach lub co gorsza całej twarzy.Rama Creme
      Bonjour jest pawiogenny. Kiedyś lubiłam batoniki princessy, ale od czasu
      reklamy, gdzie pani ma okruszki na ustach przerzuciłam się na grześki
      (wcześniej zrezygnowałam z princepolo, bo mnie wkurzyła dziewczyna wstająca w
      nocy po batona - bulimiczka?). Ręka by mi uschła, gdybym kupiła MrMuscle.
      Kiedyś używałam wyłącznie podpasek libresse, ale po reklamie z nauczycielką
      wyciągającą podpaskę na oczach całej klasy, aby wytrzeć atrament, zniechęciłam
      się skutecznie do skądinąd dobrych podpasek. Jakiś podpasek używać muszę,
      starannie wybieram w sklepie te, których nigdy nie widziałam reklam w
      telewizji. Nie tknę Kinderbueno. A najbardziej rozwścieczają mnie reklamy
      słodyczy dla dzieci, w których wmawia się, że jakieś czekoladki są pożywne,
      pełne mleka, a cukierki zdrowe i pełne witamin. Przenigdy nie kupiłam mojemu
      dziecku Kinderniespodzianki, -czekolady, Nimm2 i żadnych Danonów i Danonków.
      Cieszę się, że są inne środki przeciwbólowe, bo od pewnego czasu na myśl o
      pyralginum coś mi się robi niedobrego w środku. Reklama silanu jest debilna,
      ale jest to jedyny wyjątek w moim konsekwentnym bojkotowaniu produktów,
      których reklamy mi się nie podobają. Ale właściwie to przy następnych zakupach
      zastanowię się nad innym płynem. I też niestety skracam życie swojej pralce.
    • Gość: beta Re: Reklama która zniechęciła Was do danego produ IP: *.tarnow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.04.03, 22:15
      Pierwszy produkt, którego reklama zadziałała na mnie odwrotnie, to była Pollena
      Rex - zawłaszczyli moją ulubioną piosenkę z czasów harcerskich! Drugi, którego
      nie tknę na pewno to 3bit - niedobrze się robi, jak ta baba sie wije i woła (od
      chyba 2 lat ciągle tak samo) trzee...biiitt...Żeby to jeszcze nie dotyczyło
      produktu spożywczego!
      A na ogół patrzę na reklamy obojętnie, czasem mignie jakaś perełka (w
      pozytywnym znaczeniu).
      • Gość: ewa Re: Reklama która zniechęciła Was do danego produ IP: 212.87.3.* 16.04.03, 13:41
        A mnie jeszcze denerwuje reklama jak jakas fleja czysci
        okropnie zapuszczona lazienke tylko dlatego ze tesciowa
        ma ja odwiedzic.
        ewa
    • Gość: Alicja Re: Reklama która zniechęciła Was do danego produ IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 16.04.03, 15:40
      Reklama prezerwatyw: "załóż software na swój hardware" czy coś takiego i
      jeszcze z tym koszykarzem. Edukacja połączona z finezją.
      No i oczywiście trudno nie zgodzić się z Wami co do Biedroneczki, CCC, itp.
      Mam nadzieję, że spece od reklamy poczytają sobie ten wątek.
      • Gość: foczira Re: Reklama która zniechęciła Was do danego produ IP: *.acn.pl 16.04.03, 18:30
        reklama czegoś do jedzenia-monte czy cóś takiego chłopiec rozmarzony mówi mmm
        mmamo -taki paskudny ton nie pasujący do dziecka-ton rozkoszy ble

konam jak widze pana co się ogranicza przed dzwonieniem

umieram jak Czubówna się męczy dla TPSA

i dobra reklama trza przyznac z tatusiem co ukróca synkowi dzwonienie....temu
        na rolkach

jedyyyna reklama którą nawet sobie nagrałam jakies 5 lat temu to reklama z
        Pawłem Wilczakiem Plus gsm "MY DO CIEBIE PRZYBYWAMY Z PROMOCJĄ ..."ale i tak
        mam telefon w IDEI :)
        pozdrawiam
        --------------------------------------------------
        Wszystkie Ryśki to porządne chłopy. :)
      • Gość: moia Re: Reklama która zniechęciła Was do danego produ IP: *.acn.waw.pl 16.04.03, 19:02
        wszystkie panienki ktore sa warte szamponu czy tam jakiegos innego syfu-
        zenada!!! jak mozna byc wartą szmponu???
    • Gość: p. Re: Reklama która zniechęciła Was do danego produ IP: *.tvk.tpsa.pl 16.04.03, 19:16
      widząc po listach, moze i te bzdurne reklamy was zniechęcają, ale myślisz jaki
      autor takowego spotu reklamowego miał zamysł? nieważne co, ważne że o produkcie
      sie mówi, najważniejsze że nazwa utkwi w głowie, a z czasem i tak nie będziesz
      wiedzieć skąd znasz tę nazwę i co łapiesz na półce w sklepie...?
      • Gość: mika Re: Reklama która zniechęciła Was do danego produ IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 16.04.03, 21:47
        I cóż z tego, że nazwa jakiegoś produktu zostanie w mojej łepetynie na dłużej,
        skoro podświadomie będę dany towar kojarzyła z bylejakością, brzydotą, głupotą
        etc.?
    • Gość: broadway Re: Reklama która zniechęciła Was do danego produ IP: 217.30.133.* 16.04.03, 20:26
      - Reklama MediaMarkt: "Nie dla idiotów" -po prostu kwintesencja subtelności.
      - Facet ze skrzydełkami w reklamie Danio.
      - Reklama pyralginum "ból szybko minął gdy dostałam pyralginum" (copywriter
      wierszokleta czy co) i jeszcze to pamiątkowe, obolałe zdjęcie w albumie.
      - Z usług TPSA nie skorzystam, nawet, gdyby mi dopłacali.
      - Biedronka, ach biedrrrrrrrrronka.
      - Wszystkie reklamy szamponów przeciwłupieżowych, w których zaprezentowano, jak
      łupież wygląda (strach jeść przed telewizorem)
    • Gość: Dominika Re: Reklama która zniechęciła Was do danego produ IP: *.crowley.pl 17.04.03, 13:42
      Proponuje dla odwrócenia kota ogonem zrobić liste dobrych reklam.
      Ja z ostatnio nadawanych mam pare, którę z chęcią nawet oglądam ( aczkolwiek,
      to że oglądam nie znaczy że kupuję).
      podoba mi się reklama z kultowym już tekstem "A świstak siedzi i zawija w te
      sreberka" !!!!- Tekst chyba wszedł już w życie i żyje sobie sam osobno - bez
      Milki
      podoba mi sie też reklama Domestosa- Z pełnym kinem dzieciaków pijących
      ogromny napój a na ekranie wodospad- To istny sadyzm - ale dowcipne
      No i lubie Rysk Rynkowskiego wyłączającego radio " Sorry Rysiek"- choć kawy
      nie piłam.
      Czekam na inne wspomnienia dobrych reklam!!!
      • Gość: Alicja milka...? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 17.04.03, 14:51
        Gość portalu: Dominika napisał(a):

> podoba mi się reklama z kultowym już tekstem "A świstak siedzi i zawija w te
        > sreberka" !!!!- Tekst chyba wszedł już w życie i żyje sobie sam osobno - bez
        > Milki
        Taaa, szczególnie wśród browniarzy. I jeszcze "a łyżka na to - niemożliwe!";
        nie wiem, na ile producent Milki jest naiwny, ale reklama nadal leci
        • Gość: jasiu Re: Najgorsza reklama? IP: *.master.pl 21.06.03, 09:26
          A ja dołożę polsatowską reklamę ich dekodera gdy dzieciak w kuchni mówi:
          -Mamuś walkman nowy by mi sie przydał
          -koniecznie musisz dostać nowy
          Jakoś tak to leci.
          • Gość: orkel Re: Najgorsza reklama? IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 23.06.03, 11:28
            Przyprawa KUCHaREK z takim obleśnym dziadem
    • Gość: jacek Re: Reklama która zniechęciła Was do danego produ IP: 62.233.167.* 24.06.03, 01:26
      > Muszę gdzieś się na ten temat wypowiedzieć. Reklama ma zachęcić nas do danego
      > produktu usługi itp. Czy kiedykowiek kogoś z Was jakaś reklama telewizyjna
      > skutecznie zniechęciła do produktu lub uługi bo mnie tak!

Moze sie bede powtarzal, ale nie trawie nast. reklam:

- platki Nestle Grunchips ktore w ub roku czesto przelatywaly przez TV; 2
      zblazowane laski anorektyczki zra garsciami platki z mlekiem od ktorych
      wszystko wokolo trzaska; a facetowi naprzeciwko ktory ich obserwuje najpierw
      wylatuja szyby, potem lustra, pekaja sciany a na koncu peka mu jakis gorset
      [wylewa sie brzuszek] i spadaja gacie. rewelka, reklama pelna wyczucia,
      fantazji i taktu. I jakze dowcipna!
      Proponuje podobna reklame z zamiana rol: 2 mlodych przystojnych i ponetnych
      facetow zre platki tak ze starym i sliniacym sie na ich widok grubym babom z
      naprzeciwka pekaja obrazy, szyby, podwiazki, biustonosze, pokazujac sie stare
      zwitoczale cialo, owlosione nogi i na koncu spadaja gacie...

- klej Atlas w ktorym chyba Torzewski spiewa Ode do Radosci, jakis rysunkowy
      facet w czapce krakowskiej niesie na plerach klej przez cala Europe a na koncu
      wywija cholupce z amerykanska Statua Wolnoisci. No rewelka! Nie ma lepszego
      skojarzenia co do naszej polityki zagranicznej; nie wiem dlaczego ale mnie cofa
      od tej reklamy.

- piwo Krolewskie - 4 facetow wygladajacych jak parodia lat gierkowskich; takoz
      mejkap i stylizacja i duuuuuze brzuszki piwne; wygladaja oblesnie do kwadratu;
      nigdy ale to przenigdy nie siegne po to piwo, choc przyznam sie ze lubie
      eksperymentowac i posmakowac roznych piw; generalnie kupuje w ogole
      niereklamowany Okocim.

- lody Koral z Olbrychskim; biedny chyba nie ma juz na wodke, wiec Rodowiczka
      sie nad nim zlitowala; o ile ona jakos pasuje do tej reklamy o tyle on wyglada
      w reklamie jak ostatni ciec; nie wiem jaki jest Koral, wole niereklamowanego
      Schollera

- stukniety Mis z Kopciuszkiem reklamujacy proszek El no comments; uzywam Viziru

- Cindy Crawford moglaby mowic "W Szczebrzeszynie chrzaszcz brzmi w trzcinie" -
      wtedy choc byloby zabawniej; a tak dopiero za ktoryms z kolei spotem zalapalem
      o co jej chodzi z ta woda; wole Muszynianke, Staropolanke albo Naleczowianke

- niemickie reklamy za caloksztalt i pojscie po najmiejszej linii oporu czyli
      durny dubbing ktory robiony jest albo dlatego ze jest w Niemczech popularny
      albo ze skapstwa; chodzi o Monte Zott, Knoppers, Nimm2 i jakiegos Stasia czy
      Jasia ktory przez 30 lat przychodzi do jakies Frau Nowak po te same cukierki a
      pierwszego musi zjesc od razu; nie pamietam nazwy tych cukierkow na szczescie,

- osobne "wyroznienie" dla wafelka?batonika? Knoppers za to ze: 1) niemieccy
      robole i reszta udaja polskich roboli 2) wmawianie, ze jedyna rzecza ktora jest
      nam potrzeba do szczescia jest slodkie gufno na sniadanie [a nie ma nic
      bardziej niezdrowego niz takie cos z samego rana] 3) caly krajobraz [w tym
      jakze typowy dla poslkiego krajobrazu ratusz z zegarem] ze to "o
      wpuldodziesiatej rano w polsce powtarzane kilka razy; mniej bym sie pastwil
      gdybym nie widzial tej reklamy na RTL w wersji niemieckiej/niemieckojezycznej.

- trzeciorzedne popluczyny po "Fachowchach" Fridmanna/Kofty; cos budowlanego
      jak sie domyslilem, nie mam chaty to nie jestem w temacie

- czwartorzedne popluczyny po "Samych Swoich" - niby-Kargul i niby-Pawlak
      udawali ze mowia z kresowym akcentem i reklamowali jakies paskudztwo Bayera
      [znow Niemcy] na ziemniaki czy stonke... zenada i profanacja; kiedys ta reklama
      lecia w TV, pamietam tylko jej negatywny odbior

- "Kopiec Kreta" Dr Oetkera - nie wiem o co w tym chodzi; chyba durne mam
      skojarzenia takie jak wszyscy.... I znowu Niemcy :(

- HOOP Premium Oryndż - reklama stylizowana na Dżejmsa Bonda; reklamy nie
      trawie "HOOP wstrzasniety nie zmieszany"; gdyby nie to ze znalem napoj
      wczesniej [a ktory jest naprawde dobry!!!] tobym nigdy po niego nie siegnal

No i pewien typ reklam - szkodliwe/sztampowe/denne:

- totalnie niskobudzetowe reklamy ktore robione chalupnicza metoda ktore mozna
      spotkac na regionalnych stacjach TV w tym czasami na warszawskim TVP3;
      amatorszczyzna tych wypocin wprost poraza... wazne zeby bylo duzo tekstu, duzo
      duzo kolorow i koniecznie usmiechnieta panienka, w 90% - panienka prezeza-
      zleceniodawcy

- proszki do prania; stalym elementem sa dzieci ktore zra jak swinie i ciagle
      trzeba po nich prac albo maz niedojda ktory moze i gdzies tam jest dyrektorem
      [bo chodzi w koszuli i krawacie] ale potrafi odroznic skarpetek swoich od
      dzieci i nie wie jak sie pierze;

- reklamy srodkow i mydel antybakteryjnych; kazdy dermatolog

- w oogle reklamy w ktorych wystepuje slodka rodzinka - mamusia, tatus +
      dzieci; cechuje je na ogol kompletny brak polotu i inwencji; ponoc ma sie
      kojarzyc pozytywnie; nie wiem ale mi sie jakos nie kojarzy

- reklamy Telezakupow typu Mango - rozne przyrzady do cwiczen, wyszczuplania,
      cudowne maszynki do kuchni, potraw, srodki czyszczace itp. najgorsze jest to,
      ze np. rozne przyrzady co fitnessu ktore sa bardzo dobre i dobrze pomyslane sa
      w ich wydaniu sa tandetnie wykonane [przez co sprzet sie szybko psuje lub
      zuzywa] i reklamowane sa jak dla kompletnych idiotow.
      • Gość: jacek dokonczenie IP: 62.233.167.* 24.06.03, 01:29
        > - reklamy srodkow i mydel antybakteryjnych; kazdy dermatolog wie ze takie
        odkazanie jest szkodliwe dla zdrowia, bo pozbawia skore naturlanej ochrony
        przez co jest ona narazona jeszcze bardziej na zakazenia
      • Gość: Alicja Re: Reklama która zniechęciła Was do danego produ IP: *.brz.warszawa.supermedia.pl 25.06.03, 09:17
        ZGADZAM SIĘ Z TOBA W PARU KWESTIACH, ALE W NIEKTÓRYCH TROCHĘ PRZEGINASZ ;)
        > - klej Atlas w ktorym chyba Torzewski
        WÓJCICKI, WÓJCICKI
        > generalnie kupuje w ogole niereklamowany Okocim
        TA, W OGÓLE NIEREKLAMOWANY /CHOĆBY DEBILNA REKLAMA HARNASIA Z MISIEM PIWOSZEM/
        wole niereklamowanego Schollera
        >REKLAMA LODÓW KORAL JEST DENNA, ALE JESZCZE BARDZIEJ DENNA JEST REKLAMA LODÓW
        CORTINA... OD SCHOLLERA
        > - stukniety Mis z Kopciuszkiem reklamujacy proszek El no comments; uzywam
        Vizir
        VIZIR TEŻ MA DOBRE REKLAMY, ZDAJE SIE- TE "SPOŁECZNE" Z DZIADZIUSIEM
        PRZYGARNIĘTYM NA STARE LATA I DZIEWCZYNCE Z DOMU DZIECKA, ALE ZA TO W NOWYM
        DOMU, TO I W NOWEJ, WYPRANEJ, BIAŁEJ BLUZECZCE...
        > - Cindy Crawford moglaby mowic "W Szczebrzeszynie chrzaszcz brzmi w
        trzcinie" -
        CZEGO SIĘ NIE ROBI DLA COCA-COLI...
        proszki do prania; stalym elementem sa dzieci ktore zra jak swinie i ciagle
        > trzeba po nich prac albo maz niedojda ktory moze i gdzies tam jest dyrektorem
        > [bo chodzi w koszuli i krawacie] ale potrafi odroznic skarpetek swoich od
        > dzieci i nie wie jak sie pierze
        NP. REKLAMY VIZIRA ;)
        pozdrawiam serrrrdecznie
        • Gość: jacek Re: Reklama która zniechęciła Was do danego produ IP: 62.233.167.* 25.06.03, 15:46
          > > generalnie kupuje w ogole niereklamowany Okocim
          > TA, W OGÓLE NIEREKLAMOWANY /CHOĆBY DEBILNA REKLAMA HARNASIA Z MISIEM
          PIWOSZEM/

Nie ogladalem tej reklamy. Jesli tak jest to o jezu...

A propo gorali. Poniewaz sam jestem goralem pamietam, ze jak kiedys do Karpacza
          przyjechaly wielkie gwiazdy z TVP wiec stwierdzily ze jest tu jakos za malo
          goralsko wiec sprowadzili kapele z Zakopanego w kiepcach z ciupagami zeby grali
          przed kamerami hehehehe.

Nie lubie motywow goralskich w reklamach :(((

> wole niereklamowanego Schollera
          > >REKLAMA LODÓW KORAL JEST DENNA, ALE JESZCZE BARDZIEJ DENNA JEST REKLAMA LOD
          > ÓW
          > CORTINA... OD SCHOLLERA

Rowniez nie widzialem. Ale oni robia tak dobre lody ze musieliby naprawde cos
          spartolic zeby mnie zniechecic.

> > - stukniety Mis z Kopciuszkiem reklamujacy proszek El no comments; uzywam
          > Vizir
          > VIZIR TEŻ MA DOBRE REKLAMY, ZDAJE SIE- TE "SPOŁECZNE" Z DZIADZIUSIEM
          > PRZYGARNIĘTYM NA STARE LATA I DZIEWCZYNCE Z DOMU DZIECKA, ALE ZA TO W NOWYM
          > DOMU, TO I W NOWEJ, WYPRANEJ, BIAŁEJ BLUZECZCE...

Tak juz pamietam. Fakt, durna reklama jak nie wiem, ale jako nie zniechecila
          mnie do proszku.

> proszki do prania; stalym elementem sa dzieci ktore zra jak swinie i ciagle
          > > trzeba po nich prac albo maz niedojda ktory moze i gdzies tam jest dyrekto
          > rem
          > > [bo chodzi w koszuli i krawacie] ale potrafi odroznic skarpetek swoich od
          > > dzieci i nie wie jak sie pierze

> NP. REKLAMY VIZIRA ;)
          hehehe... no ok. niech Ci bedzie. Mialem raczej na mysli reklamy Bryzy albo
          Henkelowskiego Rexa.

pzdr
          • Gość: Alicja Re: Reklama która zniechęciła Was do danego produ IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 25.06.03, 16:56
            Myślałam, że się zezłościsz, a tu proszę.... Pozdrawiam.
    • Gość: piecyk gazowy O wpół do dziesiątej rano w Polsce IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 24.06.03, 09:49
      Knopplers? Czy jakoś tak.

NIGDY nie kupiłem i NIGDY kupię tego PIEPRZONEGO wafelka.
      • Gość: mercuria Re: O wpół do dziesiątej rano w Polsce IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.06.03, 13:06
        Widzę, że nikt nie wspomniał o wielkim dziele reklamowym "Ulubiony budyń" czy
        coś takiego.
        Panienka lata w halce przy dzieciach i mężu, maż ją taksuję a synkowie radośnie
        gapią się znad żarła jak mamusia mierzy kiecki i pieje o "ulubionym fryzjerze".
        Rzyg, rzyg, rzyg.
    • Gość: Iga Re: Reklama która zniechęciła Was do danego produ IP: linux:* / 192.168.117.* 26.06.03, 10:56
      A pamiętacie Ramę na działkach???? Jezuuuuu
      No i reklamy w lokalnych mediach - Radio Grudziądz nadaje reklalmę sklepu na
      melodię "Tyle słońca w całym mieście", ale jakąś taką drastycznie uproszczoną,
      makabra - Ja znalazłam cię nareszcie w Arteksie w arteksie, w arteksieeeee!!!!-
      drze się panienka" Nigdy nie pójdę do arteksu!!!!!
    • urszullka Arctic, Maybelline, Saga.... 02.08.03, 18:34
      ad Arctic - CC okropnie mówi po polsku, jest nieprzekonująca
      ad Maybelline - wersja sepleniąco "możie to miejbielin....
      ad Saga - o co w niej chodzi...???
      • Gość: alka22 Proszki do prania IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 03.08.03, 20:42
        Tak gwoli wyjaśnienia: proszki do prania i pasty do zębów są produktami
        niezbędnymi i dlatego ich reklamy skupiają się na pokazaniu marki,
        zasygnalizowaniu pojawieniu się nowej itp. Nie chodzi tu o oryginalność, tylko
        pokazanie, że dany produkt istnieje. Co innego np słodycze, tu agencje
        reklamowe dostają zadanie namówienia do zakupu czegoś, czego niekoniecznie
        potrzebujemy(no, ja akurat baardzo potrzebuję:-) ). Też kiedyś dziwiłam się
        dlaczego te wszystkie reklamy srodków piorących są tak denne...ale po prostu to
        generalnie im nie szkodzi.
        Acha, nie jestem agentem reklamowym, mialam teorię komunikacji na studiach:)
        Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka