andzia_to_ja 28.10.06, 18:26 jakoś mnie nie powaliła... może następne wydanie będą lepsze???!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
copa.cojones Re: Dwururka 28.10.06, 18:59 Ja mówi moja córka "gupie" Szczuka żałosna. Odpowiedz Link Zgłoś
andzia_to_ja Re: Dwururka 28.10.06, 19:01 o tak, Jagielski jeszcze spoko, a Szczuka rzeczywiście żałosna Odpowiedz Link Zgłoś
td2003 Re: Dwururka 28.10.06, 19:01 Rzeczywiście, pierwsze koty za płoty. Może z czasem dopracują się bardziej uporządkowanej formy. I pozwolą więcej mówić gościom. W każdym razie kibicuję. Odpowiedz Link Zgłoś
wrocek71 Re: Dwururka 28.10.06, 19:05 Słabiutkie, nie wiadomo po co za bardzo. Wynudziłem się. Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazdka801 Re: Dwururka 28.10.06, 19:07 Nawet mi sie podobało, może na kolana mnie nie powalili, ale myslę, że jak na pierwszy odcinek to nie było źle. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: Dwururka 28.10.06, 19:17 nudne. bez pomyslu. nieokreslona konwencja programu. Szczuka i Jagielscy nieciekawi. Odpowiedz Link Zgłoś
miss_brightside Re: Dwururka 28.10.06, 19:42 wlasnie, jaki jest cel tego programu? to j Odpowiedz Link Zgłoś
flojd2 Re: Dwururka 28.10.06, 19:43 Kompeltny brak konwencji. Poszczególne punkty mało spójne. Robione troche na siłę by pociągnąć show. Z tej dyskuji nic nie wynikało. Ani zabawane, ani żałosne. TROCHE nijakie. Zabawne "spontaniczne" reakcje publiczności ;-) I troche nie fair 4:1. Wszyscy atakują PiS i Cymańskiego, a on biedaczek musi się bronić. Nie jestem fanem tej partii, ale nawet mnie to poraziło. Ale dajmy szansę może się rozkręci.... Odpowiedz Link Zgłoś
wrocek71 Re: Dwururka 28.10.06, 19:57 Otóż to, otóż to. W każdym odcinku będa zapraszac kogoś z koalicji i go hurtem atakować? Jakiś bezsens. Odpowiedz Link Zgłoś
mariami Re: Dwururka 28.10.06, 20:05 Nie dosc, ze zastosowali formule w czterech na jednego co wzbudzilo, o zgrozo, jakis slad sympatii nawet dla posla Cymanskiego, to nie bylo to ani pomyslowe ani dowcipne, same zgrane tematy. Najlepiej wypadl Wisniewski! Nie dorastaja do piet Majewskiemu. A Szczuka zenujaca. Odpowiedz Link Zgłoś
mhania Re: Dwururka 28.10.06, 20:13 Prowadzący - niewypał. Fakt, to nie było fair - wszyscy huzia na Józia... Odpowiedz Link Zgłoś
siuil_a_run Re: Dwururka 28.10.06, 21:03 obejrzalam kawalek, tak mnie zazenowalo, ze wylaczylam. sorry, ale co to za dziwaczny pomysl: zaprosze sobie swoich ziomali i jednego co go nie lubie i razem bedziemy w niego walic jak w beben, a jak przypadkiem niechcacy damy mu dojsc do slowa, to mu nie damy skonczyc zdania. nie dosc ze to nie na poziomie, to jeszcze efekt odwrotny do zamierzonego, bo jak nie znosze PiSu, tak trzymalam z Cymanskim - chyba po raz pierwszy w zyciu. jak chca sie tak brzydko bawic, to trzeba bylo kogos na tym samym poziomie sobie zaprosic, np. Kurskiego. tymczasem nie dosc, ze nie mieli zadnej koncepcji, o co im wlasciwie chodzi, oprocz tego, ze o to zeby dopieprzyc koalicji, to jeszcze poszli na latwizne i zaprosili kogos, o kim wiadomo bylo, ze chamstwem na chamstwo nie odpowie. tresc zadna i formula do d.upy, podstawowy srodek wyrazu prowadzacych to slaby dowcip i wywracanie oczami. chala na maksa i do tego bez krzty polotu :/ Odpowiedz Link Zgłoś
obces Re: Dwururka 28.10.06, 21:05 Obejrzałem dzisiaj odcinek z Cymańskim, Michałem Wiśniewskim i Olgą Lipińską. Czułem się zniesmaczony. Wróc: czułem się zażenowany. Dawno nie widziałem takich chamskich (i mało śmiesznych nawiasem mówiąc) prowadzących. Cymańskiego osobiście nie znoszę, ale poczułem do niego coś jakby współczucie, jak dwoje prowadzących i dwoje gości non stop go brutalnie atakowało. Nawet nie chamsko, po prostu prymitywnie. Przykład: cytat z głowy - Cymański coś mówi i kończy zdanie: nic mądrego nie wymyślę. Jagielksi: a co mądrego pan dotąd wymyślił? Odpowiedz Link Zgłoś
wrocek71 Re: Dwururka 28.10.06, 21:10 No i muszę wyznać, że ja również poczułem dziś coś jakby sympatię do Cymańskiego, no kto by pomyślał:D Natomiast jestem mocno rozczarowany Kazią, którą jakoś tam lubiłem do tej pory. Dzisiaj wygadywała piramidalne bzdury niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna2411 Re: Dwururka 28.10.06, 21:43 a ja czytalam ze program ma byc jak najszybciej zdjety z anteny ze wzgledu na mala ogladalnosc, a to byl pierwszy i ostatni odcinek... Odpowiedz Link Zgłoś
wrocek71 Re: Dwururka 28.10.06, 21:53 To interesujące...:) Wyjątkowo szybko zmierzyli te oglądalność, i jeszcze zdążyli o tym napisać, ciekawe gdzie:P Odpowiedz Link Zgłoś
pawell_sz Re: Dwururka 28.10.06, 22:00 Katarzyna widać, ze się nia znasz. Ciekawe gdzie sa wyniki oglądalności po 3 godzinach od końca programu. ;| Poza tym raczej program nie znika po jednym odcinku... Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna2411 Re: Dwururka 28.10.06, 22:26 Zapraszam wiec do lektury wirtualnemedia.pl/document,,1740037,TVN_zdejmuje_program_Jagielskiego_i_Szczuki.html Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna2411 Re: Dwururka 28.10.06, 22:36 O ogladalnosci czytalam w gazecie. Wybacz, ale nie mam skanera i tu nic nie wrzuce... A szkoda, bo moglabym sie teraz obronic :) Odpowiedz Link Zgłoś
wrocek71 Re: Dwururka 28.10.06, 22:38 Wybacz, ale jak mogłaś czytać o oglądalnosci w gazecie, jak program byl pierwszy raz emitowany dzisiaj? Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna2411 Re: Dwururka 28.10.06, 22:48 a slyszales o czyms takim jak prognozy? to po 1, a problemy ze Szczuka wszystko doprawily. Odpowiedz Link Zgłoś
pawell_sz Re: Dwururka 29.10.06, 11:31 katarzyna2411 kompromitujesz się. :] Wystarczyło zobaczyć na datę to było napisane miesiąc temu. Wtedy TVN PRZENOSIŁ "Dwururkę"... :| Czytanie ze zrozumieniem się kłania. Co do oglądalności prognozy mogą się sprawdzić lub nie zobaczymy później jak to z tym jest... :] Odpowiedz Link Zgłoś
malanov Re: Dwururka 28.10.06, 21:59 żenujące!!! - bekająca szczuka z założoną niechlujnie nogą, to chyba jakieś kuriozum na skalę światową - fragment z komentarzem znajomego kurskiego w kierunku dziennikarki reczywiście chamski, ale oburzenie szczuki na takie zachowanie w sytuacji, kiedy pobiło sie dziennikarza (co chyba jest jest wiekszym wystepkiem niz nawyzywanie kogoś) to hipokryzja do kwadratu - lipińska stwierdzil, że klamstwem jest, ze szmajdzinski zaplacil 1 tys za mieszkanie. Ale przeciez to prawda, wiec czemu nikt tego nie sprostowal, to wiem - Odpowiedz Link Zgłoś
podinspektor1 Re: Dwururka 28.10.06, 22:39 Co to znaczy bekająca? nie rozumiem. A z ta dzinnikarka była raczej inna sytuacja niż z ze szczuka i dziennikarzem. Dziennikarka zachowywała sie spokojnie a znajomy kurskiego powiedzialdo niej ty ku......, bez powodu. natomiast dziennikarz który molestowł szczuke dostal w tylko pape (nie został pobity) sprawiedliwie. Mnie sie program podobał jak na pierwszy odcinek. Napewno bedzie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
malanov Re: Dwururka 28.10.06, 23:57 > Co to znaczy bekająca? nie rozumiem. po prostu odbijał jej sie obiad, albo kolacja, nie wiem co konkretnie. Mówiła na wdechu, bo musiala powstrzymywac "bek" natomiast dziennikarz który molestowł szczuke dostal w > tylko pape (nie został pobity) sprawiedliwie. a od kiedy to szczuka jest od wymierzania samosądów.?? Odpowiedz Link Zgłoś
b-g Re: Dwururka 05.11.06, 12:14 masz racje to program nie słuzący nikomu.Kto to wymyślił?Szczuka okropna brak kultury.jej sposob bycia jej siedzenie nogi pod broda ,to naprawdę lekcewazenie telewidza.co wnosi ten program do naszego życia.Kto to zaakceptował do emisji telewizyjnej .za nasz abonament takie bzdury musimy ogladaćMyśle że jest wielu którzy ze mną się zgadzają. Odpowiedz Link Zgłoś
a_pola Re: Dwururka 05.11.06, 12:48 jetes pewna ze placiz abonament za TVN!! kto Cie oszukuje... serio! Odpowiedz Link Zgłoś
flojd2 Re: Dwururka 28.10.06, 22:04 Premierę tego programu odkładnao 3-4 razy. Edward Miszczak(Dyr Programowy TVN) nie był zadowolony z kształtu show. Dłużej nie można było czekać i musiał nadejść ten moment konfornotacji z widzami. No i nadszedł. Wierze, że będzie lepiej. Póki co nic ciekawego. Odpowiedz Link Zgłoś
mhania Re: Dwururka 28.10.06, 22:17 a tak trochę z tematu...Lipińska - jej wygląd - o matko... Odpowiedz Link Zgłoś
vita_bella Re: Dwururka 28.10.06, 22:25 proba połączenia ognia z wodą kompletnie nieudana, dowcipy jagielskiego trafiały w pustke, tak jak pseudo intelektualno- feministyczne wywody Kazi. i przede wszystkim: o co chodziło w tym programie, poza jazzzgotem??? ktos wie może? bo ja nie.. Odpowiedz Link Zgłoś
tomko-tomko Re: Dwururka 28.10.06, 23:15 Nie widziałem, ale po tym co tu czytam widzę że niczego nie straciłem... Natomiast obawiam się że jak tak dalej będzie to dzięki temu programowi będziemy mieli powtórke z rozrywki. Przyjda wybory i wszyscy pójdą zagłosować na tych biednych, atakowanych niesprawiedliwie panów z PISu, bo będzie im ich żal... Odpowiedz Link Zgłoś
pauls35 Re: Dwururka 29.10.06, 01:10 Prowadzący żałośni - jeśli kogoś można nazwać wykształciuchami to chyba ich. No i co z tego, że Szczuka naczytała się tyle książek, jak i tak jest chamska i pozbawiona kultury. I nie chodzi mi o poglądy (jestem jak najbardziej za równouprawnieniem), tylko sposób ich prezentacji - chamski, ordynarny i bezczelny. Naprawdę czy taka osoba zasługuje na bycie symbolem feminizmu w mediach? Jeśli feministki się na to godzą to nic dziwnego, że nic nie potrafią ugrać. Żałosne po prostu. Po pierwsze co to za formuła programu - 4 osoby o takich samych poglądach atakują 1 osobę o innych? Na Cymańskiego nie głosowałem, ale naprawdę podczas oglądania programu byłem po jego stronie. Nie dość, że był sam jak palec to jeszcze nie mógł się wypowiadać, bo każde zdanie przerywała Szczuka. Cymański ma taki a nie inny sposób wypowiadania się - jeśli to denerwuje Szczukę (a widać było, że denerwuje) to po co go zapraszać? Tylko po to aby ośmieszyć? Chyba raczej samemu się ośmieszyć. Rozumiem, że w jej wypadku trudno o obiektywizm, ale trochę szacunku dla gościa programu! I nie czaję jednego - Wiśniewski aż wrzeszczał na Cymańskiego jaki to wstyd, że do rządu wrócił Lepper - a przepraszam bardzo kto grał dla Samoobrony? Zdjąć ten program! Odpowiedz Link Zgłoś
ba-ja Re: Dwururka 29.10.06, 01:12 Przesadzacie. Było by całkiem nieźle, gdyby nie Cymański. Już mi się robi niedobrze na jego widok. Czyżby TVN podpisała z nim jakąś umowę na wszelakie występy? Wszędzie go pełno. Odpowiedz Link Zgłoś
mariami Re: Dwururka 29.10.06, 09:12 Cymanski z tymi swoimi przemowami i zadziwiajacymi gestami jest kompromitujacy, ale gdyby go nie bylo w Dwururce, to nie byloby tez programu. Na kogo by napadali i kogo osmieszali, chociaz naprawde nie potrzeba go jeszcze dodatkowo osmieszac, sam to robi najlepiej. Przez prymitywna formule programu i takiez zagrywki prowadzacych, skutek byl odwrotny od zamierzonego. Cymanski wyszedl na przesladowana ofiare. 100 razy powtarzane "posel Edgar" czy "Gosiu" tez juz nie jest smieszne. Bylo to zabawne u Majewskiego, ktory z tych rzucanych mimochodem powiedzonek nie robil gwozdzia programu i w ogole jest na luzie, ale w ustach nadetej jak sowa Szczuki, wyglaszajacej to z podwojnym naciskiem... Sprawa stacji we Wloszczowie za bardzo juz ograna w mediach. Poza tym autorzy programu jakby nie mogli sie zdecydowac czy konwencja ma byc powazna - zadamy tlumaczen posla z zagrywek jego partyjnych kolegow, czy tez totalnie przesmiewcza. Odpowiedz Link Zgłoś
m_bovary Re: Dwururka 29.10.06, 15:02 ba-ja napisała: > Przesadzacie. Było by całkiem nieźle, gdyby nie Cymański. Już mi się robi > niedobrze na jego widok. Czyżby TVN podpisała z nim jakąś umowę na wszelakie > występy? Wszędzie go pełno. Nie przesadzamy. Nie było nieźle, było strasznie. A co Cymańskiego, tak z pewnoscią, TVN podpisał z nim umowę. Oni go wprost uwielbiają, co dało się wczoraj bardzo zauważyć:PP Odpowiedz Link Zgłoś
menisk Re: Dwururka 29.10.06, 09:23 Obejrzałam ten program z zainteresowaniem, no bo nowy... W sumie był OK, chociaż irytowało mnie gadanie kilku osób jednocześnie, przerywanie w pół zdania itd. Przydałoby się więcej dyscypliny. Szczuka bardzo korzystnie i młodo wyglądała. Odpowiedz Link Zgłoś
mixy kazia byłaby śmieszna gdyby 30.10.06, 10:12 kazia byłaby śmieszna gdyby dowcipy wymyślał jej jakiś facet!!!!! :) np Majewski ;) Odpowiedz Link Zgłoś
anula_a Re: Dwururka 30.10.06, 19:48 a ten z czerwonymi włosami to chyba dla kontrastu go zaprosili? bo jakoś mało ciekawie wypadł Odpowiedz Link Zgłoś
marapi19 Re: Dwururka 31.10.06, 22:17 czy ja dobrze wdzałam, że Jagielski nie ma zęba? lewej trójki czy czwórki Odpowiedz Link Zgłoś
barbasia1 Re: Dwururka 04.11.06, 18:54 Mam wrażenie, że dzisiejsza (04.11) Dwururka, a właściwie część 1 - o szkole chyba nie wypaliła, bo wszyscy mniej lub bardziej zgadzali się o dziwo! ;) z ministrem Giertychem! łącznie ze zwykle kontrowersyjnym Maleńczukiem, który dziś okazał się niekotrowersyjnym, rozsądnym ojcem córki uczennicy! A zaproszony do studia Pan Dyrektor znakomicie gasił prowadzących! :)))))) - szybkie i celne riposty na prowokacyjne? koncepty Kazi i Jagieleskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Dwururka 05.11.06, 12:58 Całkiem niezła formuła talk-show - wprawdzie ściągnięta z widowisk RTL-owskich i nie tylko,ale dobre wzory są godne naśladowania. Zejście się osób z róznych półek i środowisk,swoboda wypowiedzi,jakiś luz, bez zapluwania się,ale ostro momentami,jest i Maleńczuk i Bosak - porównajmy to z TVP,w której standardy dyskusji orbituję w stronę TV Trwam (w końcu członek KRRiTV,rekomendowanyprzez koalicję, pan Kołodziejczak powiedział,że "wzorem dobrej telewizji powinna być Trwam" i teraz jest to realizowane w praktyce)... - po kapitulacji Solorza, TVN pozostaje jedyną oazą pluralizmu i otwartości w mediach. Jagielski lepszy niż sztuczna Szczuka,która chyba za bardzo chce grać ustaloną rolę,która ma się wpisywać w przyjęte ramy - zupełnie niepotrzebnie. Odpowiedz Link Zgłoś