Dodaj do ulubionych

Wstrząsający Saddam Hussein

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.01, 01:13
Dawno takiego przewrotnego dokumentu nie oglądałam... Opowiedziany ze spokojem
a nawet ciepłem a kryjący tyle okrucieństw tego potwora naszych czasów! I te
niezwykłe zestawienia obrazów. Ociekajacego złotem kolejnego pałacu z
umierajacymi dziećmi , przepychu komnat z 3 dolarami miesięcznie każdego
Irakijczyka , rzekomej szczodrości "wujka " z masakrą i wyszukanymi zbrodniami
na nieposłusznych. Jestem przerażona. Niesamowity dokument .
Obserwuj wątek
    • Gość: Anka Re: Wstrząsający Saddam Hussein IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.11.01, 00:54
      Nie żartujcie! Nikt z was tego nie widział??????
      • Gość: deKris Re: Wstrząsający Saddam Hussein IP: *.unregistered.formus.pl 16.11.01, 12:51
        Widziałem, a nawet przez parę lat mieszkałem w kraju sąsiadującym.
        • Gość: Anka Re: Wstrząsający Saddam Hussein IP: 217.99.1.* 17.11.01, 22:40
          Tak ???? Bo mnie też z racji kraju, w którym mieszkałam ten temat jest bardzo
          bliski...
          • Gość: deKris Re: Wstrząsający Saddam Hussein IP: *.unregistered.formus.pl 19.11.01, 15:52
            ja byłem w Kuwejcie a ty?
            • dekris Re: Wstrząsający Saddam Hussein 19.11.01, 16:33
              ale w rejonie dobrze się nie dzieje.
    • Gość: Kreska NIe on jeden IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.01, 14:39
      Film dobry, ale nie do końca rzetelny. Hussain został przedstawiony groteskowo,
      czasami za bardzo. Nie poświęcono niemal wcale uwagi krajowi, ludziom, sytuacji
      Iraku. Stereoptyp, że Hussain jest zły został potwierdzony. Lakoniczny
      komentarz, że po wprowadzeniu embarga 3 miliony dzieci irakijskich umarło,
      zdenerwował mnie.
      • Gość: Anka Re: NIe on jeden IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.01, 18:53
        A ja w U.A.E.
      • Gość: Anka Re: Do Kreski IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.01, 19:24
        Ależ w tym filmie o to chodziło! Wszak nosił tytuł "Wujek Hussain" , sytuacja
        Iraku miała być w tle , gwiazdą był On. Potworną gwiazdą. Groteskowo? To
        świetne zestawienie. Emocje ludzkie wtedy wybychają z podwójną siłą. Nie ma
        opowieści upiornie czarnej , przepełnionej bólem i krwią a jest groteskowy ,
        czarny wampir! Zderzenie tych wrażeń samo w sobie poteguje potworność oprawcy.
        Moim zdaniem wymowa filmu to strzał w dziesiątkę , choć nieco
        zdezaktualizowany , bo liczba pałaców Hussaina wynosi obecnie 80!
        • dekris Re: Do Anki 19.11.01, 21:38
          1) Anka, Napisz cos.

2) "Wujek Saddam" w ogole to doszedl do wszyskiego po trupach. W CKM-ie lub
          Maximie jest artykul o jego synach. Pozatym wiekszosc stanowisk obsadzal
          rodzina, tak jak u nas partyjni kolesie...
          • Gość: Anka Re: Do DeKrisa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.11.01, 02:43
            1. Napisuję.

2. Dokładnie! Jeszcze lepszy jest tekst w Vivie sprzed miesiąca chyba , gdzie
            bardzo dokłanie opisany został każdy krok tego potwora. Włącznie z
            przerażającymi zdjęciami z wymyślnych egzekucji .A wiesz , że podobno on już
            dawno nie żyje? Zabito go podczas wojny w Zatoce. To , o czym donoszą
            agencje ,to tylko jego klon. Zresztą nawet ten dokument był sprzed kilku lat ,
            bo on jak wiadomo nie wystawia się publicznie. No i chyba coś w tym jest , nie?
            Nawet mimochodem coś tam wspmnieli o sobowtórach.

3. Co o tym myślisz?
            • dekris Re: Do DeKrisa 20.11.01, 11:39
              1. Nie, napisz cos na moj adres.

2. Saddam ma podobno cala armie sobowtorow. Co do poglosek o jego smierci to
              tak naprawde nie wiadomo jak jest naprawde. Jezeli opierac sie na danych CIA,
              to widzielismy co sie stalo 11 wrzesnia. A tak na marginesie, amerykanie z
              checia by spuscili pare bomb na palace Saddama.

Szukran

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka