15.09.24, 16:30
Mój poprzedni wątek został usunięty. Pewnie dlatego, że to "tylko" wypadek i nieładnie go skomentowałam.
warszawa.wyborcza.pl/warszawa/7,54420,31305875,tragiczny-wypadek-w-centrum-warszawy-nie-zyje-ojciec-rodzina.html
Ot, taka niepilna sprawa. Tylko młodzieńcy jechali troszkę za szybko, szybko ale bezpiecznie i najechali centralnie na pojazd, którym jechała rodzina.
Wstrząsające...
Obserwuj wątek
    • czcigodnystarzec Re: Niepilne 15.09.24, 16:34
      tromedlov napisał(a):
      > młodzieńcy jechali troszkę za szybko, szybko al
      > e bezpiecznie i najechali centralnie na pojazd, którym jechała rodzina.
      > Wstrząsające...

Wstrząsające jest to, że prowadziła pijana kobieta a nie młodzieńcy.
      • pepsi.only Re: Niepilne 15.09.24, 16:37
        Z tego co ja czytałam to póki co mają problem z ustaleniem KTO PROWADZIŁ.... nigdzie nie ma, że stwierdzono, że prowadziła kobieta.
      • asiairma Re: Niepilne 15.09.24, 16:52
        A skąd ten wniosek? Bo się młodzieńcy nie przyznali? A gdyby to był mężczyzna byłoby to mniej wstrząsające?
        • czcigodnystarzec Re: Niepilne 15.09.24, 16:55
          asiairma napisała:
          > A gdyby to był mężczyzna b
          > yłoby to mniej wstrząsające?

Byłoby, bo wszystkim wiadomo że mężczyźni to pijusy i chamy za kierownicą.
          A kobiety nie.
      • la_mujer75 Re: Niepilne 16.09.24, 10:08
        Podejrzewam, że te męskie wuje usiłuja zrzucic odpowiedzialnośc na znajomą. Pewno licza, ze nie przezyje i nie zaprzeczy.
        • asiairma Re: Niepilne 16.09.24, 10:16
          Okazuje się, że był czwarty, który zbiegł z miejsca wypadku: warszawa.eska.pl/tragiczny-wypadek-na-lazienkowskiej-sa-nowe-informacje-w-sprawie-kierowcy-aa-A81Q-djZP-1tih.html
    • pepsi.only Re: Niepilne 15.09.24, 16:35
      Tak, wpisałam się w tamtym wątku, wpiszę i w tym:
      na FB widziałam filmik z tego wypadku i jest on szokujący.
    • miaumia Re: Niepilne 15.09.24, 16:39
      Straszne.. ogromnie współczuję. Nienawidzę takich kierowców, powinni mieć z miejsca zakaz prowadzenia i odebrane prawo jazdy PRZED wypadkiem - jak tylko ktoś zauważyłby, że wsiadają pod wpływem albo ogólnie nie kontrolują alkoholu w domu lub na zewnątrz.
    • asiairma Re: Niepilne 15.09.24, 16:50
      ok, może ktoś mi wytłumaczyć dlaczego tamten wątek został usunięty?
      • alpepe Re: Niepilne 15.09.24, 16:53
        Nie, bo tłumaczą tylko tym, co im wątek lub wpis skasowano i tylko na priv, i autor musi sam się zwrócić z pytaniem.
        • asiairma Re: Niepilne 15.09.24, 20:15
          No, ale chyba jakieś zasady są. Az przeczytałam link "dlaczego moja wypowiedź została usunięta": tłumaczą "tylko autorom usuniętych wypowiedzi i tylko listownie", tak z ciekawości, mailowo czy serio pocztą polską?
    • profes79 Re: Niepilne 16.09.24, 02:53
      Na razie pojawiły się informacje, że sprawca uciekł z miejsca wypadku zostawiając pasażerów. Podobnie jak informacje, że ponieważ samochód który doprowadził do wypadku to Arteon - stosunkowo nowy samochód z mocnym jak na osobówkę przyspieszeniem i nie należący do najtańszych (a w wersji sportowej wręcz dosyć drogi) to ustalenie sprawcy może się okazać "niemożliwe".
      • lauren6 Re: Niepilne 16.09.24, 13:17
        Sprawca pewnie już siedzi w samolocie do Dubaju.

Może chociaż jego kolegów uda się pociągnąć do odpowiedzialności za utrudnianie śledztwa.
    • swinka-morska Re: Niepilne 16.09.24, 10:15
      Sprawa jest szokująca.
      W Arteone było 5 osób - 3 pijanych facetów, 1 ranna kobieta (na nią próbowali zwalić, że była kierowcą, ale zdaniem policji prawnie na pewno nie była) i jeszcze jeden zawodnik, który uciekł z miejsca wypadku. W niedzielę zgłosił się do szpitala (pewnie jest ranny), a potem z niego uciekł.
      W samochodzie były butelki wódki i mandat wystawiony przez warszawską drogówkę...

W samochodzie ofiar: ojciec nie żyje, matka i jedno dziecko - ciężko ranni, drugie dziecko w lepszy stanie.
    • koko8 Re: Niepilne 16.09.24, 10:32
      Wstrząsający wypadek. Szokujący jest film z załączonego linku, nie mogę się otrząsnąć

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka