xanti.poz 15.12.06, 21:08 podajcie proszę wszystki tytuły jakie Wam przyjdą do głowy dzięki :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nioma Re: brytyjskie komedie 15.12.06, 22:17 ja namietnie ogladam seriale komediowe na BBC najukochanszy Liga Dzentelmenow a takze Little Britain i serial o ex super gwiazdzie rocka (nie pamietam tytulu), Thermoman - o super bohaterze z kosmosu uwielbiam te seriale za brak poprawnosci politycznej, ogladam i pekam ze smiechu dodatkowo jest to humor bardzo inteligentny Odpowiedz Link Zgłoś
henryczek-czewa Re: brytyjskie komedie 15.12.06, 23:00 Absolutnie fantastyczne Hotel zacisze Allo Allo Co ludzie powiedzą Some mothers do ave em Dads army Last summer wine a co sie bede męczył en.wikipedia.org/wiki/Category:BBC_television_sitcoms z pelnometrazowymi u mnie licho :) Odpowiedz Link Zgłoś
henryczek-czewa Re: brytyjskie komedie 15.12.06, 23:03 a tutaj wyniki plebiscytu na best britcom ever en.wikipedia.org/wiki/Britain's_Best_Sitcom Odpowiedz Link Zgłoś
mela_bruxa Re: seriale, seriale ;) 17.12.06, 19:07 Absolutna klasyka: Red Dwarf (Czerwony Karzeł) Black Adder (Czarna Żmija) - z Rowanem Atkinsonem, znacznie lepsze od Jasia Fasoli You Rang M'lord? - Pan Dzwonił, Milordzie? Yes, Minister - Tak, panie ministrze no i oczywiście wspomniane już gdzie indziej 'Allo 'Allo Keeping Up Appearances - Co ludzie powiedzą jeszcze z Rowanem Atkinsonem Thin Blue Line - Cienka niebieska linia - nieudolnie u nas naśladowane w 13 Posterunku A z nowszych np. Chef! - o miłości do... restauracji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
holydog Re: brytyjskie komedie 17.12.06, 14:39 A ja pamiętam jak przez mgłe świetny angielski serial komediowy puszczony w TVP jakieś 10 lat temu. Opowiadał o pracownikach MI 6. Pamiętam tylko absurdalne wstawki taneczne,gdzieś w tle kryzys w związku nacjonalizacją kanału sueskiego, schyłek imperium.Kilka odcinków puszczanych w okolicy północy.Pamięta ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: brytyjskie komedie 17.12.06, 17:28 Uwielbiam Hiacyntę z serialu "Co ludzie powiedzą", absolutnie świetna komedia! Z nowszych seriali BBC polubiłam "Tajniaków", film zdecydowanie ma swój klimat (oglądam go w piątki na BBCPrime). Odpowiedz Link Zgłoś
grzesioo_xiii Re: brytyjskie komedie 17.12.06, 18:24 Różowe Pantery z Peterem Sellersem :) Odpowiedz Link Zgłoś
procenty Re: brytyjskie komedie 18.12.06, 23:23 Wszystkie filmy z serii "do dzieła", pare lat temu pokazywane na 2 TVP. Odpowiedz Link Zgłoś
sciobel Re: brytyjskie komedie 17.12.06, 20:55 Wszystkie wymienione wyzej, ale przede wszystkim wspanialy re-make wspanialego oryginalu, czyli DR WHO - komedia? science fiction? all of the above. Po prostu GREAT. I od kilku tygodni do obejrzenia w TVP1 - w soboty przed poludniem. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
michal-z Re: brytyjskie komedie 19.12.06, 08:17 a oglądał ktoś przedwczoraj na zone europa "Śledź mnie!" (Follow me) z Mią Farrow z 1972? świetna gra aktorska, w niektórych momentach śmiałem sie do rozpuku! Odpowiedz Link Zgłoś
grzesioo_xiii Adrian Moll 19.12.06, 09:03 Coś mi się kołacze w niepamięci taki serial, nie wiem czy tak się to pisze. Nie za bardzo pamiętam treść, wiem tylko że go chętnie oglądałem a w pamięci utkwił mi głównie motyw z mierzeniem ... :) Może ktoś pamięta kiedy był on pokazywany w TV? Odpowiedz Link Zgłoś
al_star Bodies 19.12.06, 17:52 tak, wiem że nie komedia... Ale czy cokolwiek produkowanego w Polsce może sie z tym równać??? Odpowiedz Link Zgłoś
jotka001 Re: brytyjskie komedie 26.12.06, 23:22 Sexy Beast Shallow Grave Waking Ned Devine Snatch (?) Odpowiedz Link Zgłoś
babcia_wierzba Little Britain!!! 27.12.06, 02:16 A szczególnie skecze Fat Fighters i The only gay in the village;)))))))) No i dresiara Viki;) Wielkia buzka dla fanów tego humoru;) Odpowiedz Link Zgłoś