ariadna-enta Re: Godziny emisji filmów 12.01.07, 19:37 Za szybko mi się przycisnęło i teraz ciąg dalszy. Niestety znowu będę narzekać na telewizję. Dzisiaj w POlsacie był zwiastun serialu "Okręt" na podstawie betselerowej książki,który będzie emitowany w czwartki o 23.30. Jestem pasjonatką tematyki wojennej,ale ta pora Nie po raz pierwszy w telewizji byle jakie amerykańskie i polskie seriale o podobnej tematyce puszczane są o ludzkiej porze,a jak już zdecydują się puśćić coś innego to prawie w godzinie duchów. Mam każdy odcinek nagrywać czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
romcia.p Re: Godziny emisji filmów 12.01.07, 21:12 też chcę oglądac ten serial i jak dzisiaj wyczytałam godzinę emisji to sie trochę wkurzyłam Odpowiedz Link Zgłoś
misscraft Re: Godziny emisji filmów 12.01.07, 22:36 A ja ostanio czekałam ponad pół godziny na program o dzieciach z zespołem Aperta, miał być o pierwszej w nocy, poświęciłam się i nie spałam tylko sie uczyłam(tak przy okazji), a film zaczął się 40 minut później! A w połowie i tak w końcu zasnęłam. Jak ludzie mają sie dokształceć, skoro filmy dokumentalne puszczją po nocach, albo kiedy ludzie są w pracy albo w szkole! To się tyczy 1 i 2 programu TVP. Odpowiedz Link Zgłoś
andrz_ej Re: Godziny emisji filmów 12.01.07, 23:08 abstrahując już od faktycznie nieraz zbyt póżnych pór emisji wartościowych filmów i programów ja nie mogę jednego zrozumieć-czy już nikt nie posiada w domu takiego urządzenia jak video /inaczej magnetowid//?/-a jeszcze kilka czy kilkanaście lat temu,kiedy te urządzenia były naprawdę drogie to ogarniał nas szał video,teraz kiedy nowe urządzenia są relatywnie tanie stały się nagle tak mało popularne??ja się nie mógłbym obyć bez tego urządzenia,prawie że nie ma dnia abym-z uwagi na częsty brak czasu- nie nagrał czegoś interesującego na video i na drugi dzień o dowolnej porze dnia i nocy odtwarzam sobie przy kawie i ciasteczkach nagrany program lub film/ ma to jeszcze jedną zaletę,mianowicie kiedy mam potrzebę pójścia np.do ubikacji mogę zatrzymac na chwilę kasetę i nie stracę obejrzenia jakiejś sceny filmu/... Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: Godziny emisji filmów 12.01.07, 23:35 andrz_ej masz niby rację jasne,że można nagrywać,ale z własnego doświadczenia wiem,że takie nagrane programy leżą potem odłogiem bo zawsze coś wypadnie. Ileż to razy nagrałam film,a potem jakoś się nie złożyło żeby obejrzeć. Wolę oglądać programy na "żywo". Odpowiedz Link Zgłoś
misscraft Re: Godziny emisji filmów 12.01.07, 23:38 Co jest najśmieszniejsze, mam tak stare wideo, że nie ma w nim opcji nagrywania, ale poza tym mam dvd;) Odpowiedz Link Zgłoś
romcia.p Re: Godziny emisji filmów 13.01.07, 15:38 moje wideło sie popsuło,a poza tym nagrane taśmy rzeczywiście leżą i pokrywają sie kurzem lepiej na żywo bez dwu zdań! Odpowiedz Link Zgłoś
andrz_ej Re: Godziny emisji filmów 14.01.07, 19:10 a ja podtrzymam swoje zdanie- nie ma jak nagrane na video bez dwóch zdań!! a przemawia za tym,to co napisałem wyżej,że w każdej chwili mogę zatrzymać kasetę i nie stracić żadnej sceny z oglądanego filmu,jeżeli np.na chwilę chcę wyjść z pokoju- zdecydowanie wyższość nad oglądaniem na żywo!właśnie zauważyłem-o dziwo-bardzo małe zainteresowanie obecnej młodzieży-wynalazkiem video.a jeszcze 10-15 lat temu wzajemne wypożyczanie,wymienianie się filmami na kasetach-istny szał,ale czasy się zmieniają,fakt że obecnie dvd wypiera kasety,mimo to ciągle one istnieją.Obecnie są już nagrywarki dvd,gdzie też można już nagrywać programy tv na dvd...swoją drogą tym,co mają już nieczynny czy pzrestarzały sprzęt video polecam kupienie nowego sprzętu,który relatywnie/w stosunku do cen sprzed klikunastu lat/ jest naprawdę tani,ostatnio nabyłem za 340 zł w markecie/w promocji/ nowe urządzenie srebrne Samsung /dvd i video w jednej obudowie/..pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
misscraft Re: Godziny emisji filmów 14.01.07, 22:11 Ja czekam aż moi rodzice mi oddadzą swoje wideo z nagrywaniem, bo i tak do nie używają, szczególnie nagrywania bo nie mogą dostroić widea do nowego telewizora, zresztą, jak coś kiedyś nagrywali to na moją prośbę. Odpowiedz Link Zgłoś
jaki71 Re: Godziny emisji filmów 27.01.07, 02:13 andrz_ej napisał: > a ja podtrzymam swoje zdanie- nie ma jak nagrane na video bez dwóch zdań!! a > przemawia za tym,to co napisałem wyżej,że w każdej chwili mogę zatrzymać kasetę > i nie stracić żadnej sceny z oglądanego filmu,jeżeli np.na chwilę chcę wyjść z > pokoju- zdecydowanie wyższość nad oglądaniem na żywo! Tak sie sklada ze jak film jest w TV to niejako wymusza u mnie jego zobaczenie. Film na kasecie czeka az bede mial odpowiedni humor, az beda odpowiednie warunki itp. A tego wszystkiego jakos zebrac nie moge. > właśnie zauważyłem-o > dziwo-bardzo małe zainteresowanie obecnej młodzieży-wynalazkiem video.a jeszcze > 10-15 lat temu wzajemne wypożyczanie,wymienianie się filmami na kasetach-istny > szał,ale czasy się zmieniają,fakt że obecnie dvd wypiera kasety,mimo to ciągle > one istnieją. Jakos na forum trafiles a o p2p nie slyszales? Teraz to sie dokonuje w bez wychodzenia z domu. Dochodzi jeszcze jeden problem z VHS:) Ostatnio mialem ochote zobaczyc film, ktory mam tylko na VHSie i tragedia. Kiedys jak sie to ogladalo na 21" to bylo do przyjecia. Obecnie na 29" czy 32" nie mowiac o wiekszych monitorach obraz z VHS jest niestrawny. Niestety jestem zbestwiony "jakoscia jak z DVD" i nawet divixy sa dla mnie niestrawne :( Odpowiedz Link Zgłoś
polowa5 Re: Godziny emisji filmów 24.01.07, 13:01 Kiedy obejrzalem film "Pitbull"bardzo mi sie spodobal.TVP2 zaplanowala emisje rozszerzonej,serialowej wersji w piatki ok.1 w nocy.kto to ogladal jak ludzie wstaja rano do pracy. Jak w telewizji publicznej leci jakis ciekawy film lub dokument to nie zaczyna sie predzej niz ok.23. Odpowiedz Link Zgłoś