fortuna2068 19.01.07, 23:09 Własnie ogladam i się boję... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misiak38 Re: Lśnienie 20.01.07, 00:31 prądu nie miałam cały dzień, włączyli pod koniec i nic nie mam z tego filmu a czekałam jak głupia:(( a na kolejny to sobie poczekam pewnie z jakieś pół roku.... Odpowiedz Link Zgłoś
kelle1986 Re: Lśnienie 20.01.07, 18:27 przereklamowany film... gra aktorska bardzo dobra ale spodziewałam się czegoś mocniejszego... Odpowiedz Link Zgłoś
gryfny Re: Lśnienie 20.01.07, 18:51 kelle1986 napisała: > przereklamowany film... gra aktorska bardzo dobra ale spodziewałam się czegoś m > ocniejszego... a mozna wiedziec czego?zostan przy Mostowiakach Odpowiedz Link Zgłoś
a_pola Re: Lśnienie 20.01.07, 19:56 opowie mi ktos jak sie skonczyl??? prad mi wysiadl , jak zona zamknela Jacka i usilowala uciec,a Murzyn-kucharz nadjezdzal:)... Odpowiedz Link Zgłoś
kelle1986 Re: Lśnienie 21.01.07, 00:17 haha wiedzialam ze zaraz ktos na mnie najedzie:) mostowiakow nie ogladam:) chodzilo mi glownie o to ze chcialam sie bac a nie balam sie w ogole:( chyba juz za duzo horrorow obejrzalam... poza tym reklamy wszystko popsuly! Odpowiedz Link Zgłoś
ktmajcher Re: Lśnienie 20.01.07, 22:11 > a na kolejny to sobie poczekam pewnie z jakieś pół > roku.... jakiee pół roku ja nie pamietam aby ten film od momentu kiedy powziąłem o nim jakąkolowiek wiedze (kilkanaście lat) był w telewizji, mam na myśli publiczną ogólnodostępną, tvn tym razem stanął na wysokości zadania emitując prawdziwego białego kruka, w takich sytuacjach wyraźnie by zyskali w mych oczach rezygnując z reklam Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek4 Re: Lśnienie 20.01.07, 22:18 ktmajcher napisał: > ja nie pamietam aby ten film od momentu kiedy powziąłem o nim jakąkolowiek > wiedze (kilkanaście lat) był w telewizji, dokładnie. w Polsce są jakieś problemy z filmami Kubricka jeszcze od czasów PRL- u. poszło o jakąś cenzure w zakupionym filmie, Kubrick się wkurzył i nie można było jego filmów sprowadzić. nawet te jego dzieła, ktore są na TCM puszczają w oryginale, bez tłumaczenia, co zdaje się jest pokłosiem tej historii sprzed lat... Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek4 Re: Lśnienie 20.01.07, 22:24 no tak... wiedzialem, że dzwonią, ale nie znałem w którym kościele: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14&w=55829981&a=55831767 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14&w=55829981&a=55836042 Odpowiedz Link Zgłoś
digiman Re: Lśnienie 20.01.07, 22:32 cytat: "nawet te jego dzieła, ktore są na TCM puszczają w oryginale, bez tłumaczenia, co zdaje się jest pokłosiem tej historii sprzed lat..." Brak tłumaczenia filmów Kubricka na TCM wynika z technicznych uwarunkowań. Jak wiadomo filmy jego reżyserii mają być opatrzone napisami, trudno jednak dawać w TCM wersję z napisami skoro kanał nadaje jednocześnie na kilka krajów (bodajże na Polskę, Węgry, Rumunię). W poszczególnych krajach nakładana jest jedynie odpowiednia fonia. Jedynym rozwiązaniem są napisy na jakiejś stronie telegazety. O ile dobrze pamiętam kiedyś TCM testowało takie rozwiązanie. Nie wiem czy nadal takie teletextowe napisy są dostępne - trzeba sprawdzić włączając jakąś stronę w stylu 777... Odpowiedz Link Zgłoś
kate-gun Re: Lśnienie 20.01.07, 22:26 taaa, jakie pol roku. ostatni raz [nie liczac wczorajszego] widzialam "Lsnienie" w polskiej telewizji jakies kilkanascie lat temu. bodajze koniec lat 80-ych, poczatek 90-ych. mialam wtedy kilka lat. Odpowiedz Link Zgłoś