19.01.07, 23:09
Własnie ogladam i się boję...
Obserwuj wątek
    • misiak38 Re: Lśnienie 20.01.07, 00:31
      prądu nie miałam cały dzień, włączyli pod koniec i nic nie mam z tego filmu a
      czekałam jak głupia:(( a na kolejny to sobie poczekam pewnie z jakieś pół
      roku....
      • kelle1986 Re: Lśnienie 20.01.07, 18:27
        przereklamowany film... gra aktorska bardzo dobra ale spodziewałam się czegoś mocniejszego...
        • gryfny Re: Lśnienie 20.01.07, 18:51
          kelle1986 napisała:

> przereklamowany film... gra aktorska bardzo dobra ale spodziewałam się czegoś
          m
          > ocniejszego...

a mozna wiedziec czego?zostan przy Mostowiakach
          • a_pola Re: Lśnienie 20.01.07, 19:56
            opowie mi ktos jak sie skonczyl??? prad mi wysiadl , jak zona zamknela Jacka i
            usilowala uciec,a Murzyn-kucharz nadjezdzal:)...
          • kelle1986 Re: Lśnienie 21.01.07, 00:17
            haha wiedzialam ze zaraz ktos na mnie najedzie:)
            mostowiakow nie ogladam:)

chodzilo mi glownie o to ze chcialam sie bac a nie balam sie w ogole:( chyba juz za duzo horrorow obejrzalam... poza tym reklamy wszystko popsuly!
      • ktmajcher Re: Lśnienie 20.01.07, 22:11
        > a na kolejny to sobie poczekam pewnie z jakieś pół
        > roku....
        jakiee pół roku
        ja nie pamietam aby ten film od momentu kiedy powziąłem o nim jakąkolowiek
        wiedze (kilkanaście lat) był w telewizji, mam na myśli publiczną
        ogólnodostępną, tvn tym razem stanął na wysokości zadania emitując prawdziwego
        białego kruka,
        w takich sytuacjach wyraźnie by zyskali w mych oczach rezygnując z reklam
        • bazyliszek4 Re: Lśnienie 20.01.07, 22:18
          ktmajcher napisał:

> ja nie pamietam aby ten film od momentu kiedy powziąłem o nim jakąkolowiek
          > wiedze (kilkanaście lat) był w telewizji,

dokładnie. w Polsce są jakieś problemy z filmami Kubricka jeszcze od czasów PRL-
          u. poszło o jakąś cenzure w zakupionym filmie, Kubrick się wkurzył i nie można
          było jego filmów sprowadzić. nawet te jego dzieła, ktore są na TCM puszczają w
          oryginale, bez tłumaczenia, co zdaje się jest pokłosiem tej historii sprzed
          lat...
          • bazyliszek4 Re: Lśnienie 20.01.07, 22:24
            no tak... wiedzialem, że dzwonią, ale nie znałem w którym kościele:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14&w=55829981&a=55831767
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14&w=55829981&a=55836042
          • digiman Re: Lśnienie 20.01.07, 22:32
            cytat: "nawet te jego dzieła, ktore są na TCM puszczają w
            oryginale, bez tłumaczenia, co zdaje się jest pokłosiem tej historii sprzed
            lat..."

Brak tłumaczenia filmów Kubricka na TCM wynika z technicznych uwarunkowań. Jak
            wiadomo filmy jego reżyserii mają być opatrzone napisami, trudno jednak dawać w
            TCM wersję z napisami skoro kanał nadaje jednocześnie na kilka krajów (bodajże
            na Polskę, Węgry, Rumunię). W poszczególnych krajach nakładana jest jedynie
            odpowiednia fonia. Jedynym rozwiązaniem są napisy na jakiejś stronie telegazety.
            O ile dobrze pamiętam kiedyś TCM testowało takie rozwiązanie. Nie wiem czy nadal
            takie teletextowe napisy są dostępne - trzeba sprawdzić włączając jakąś stronę w
            stylu 777...
        • kate-gun Re: Lśnienie 20.01.07, 22:26
          taaa, jakie pol roku. ostatni raz [nie liczac wczorajszego]
          widzialam "Lsnienie" w polskiej telewizji jakies kilkanascie lat temu. bodajze
          koniec lat 80-ych, poczatek 90-ych. mialam wtedy kilka lat.
          • misiak38 Re: Lśnienie 21.01.07, 00:15
            no to już w ogóle kiszka :|
          • digiman Re: Lśnienie 21.01.07, 09:42
            Kiedyś tam na Ale Kino! leciało... ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka