paul_ina 12.02.07, 21:05 Rodacy!! Na pierwszym!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
deczko Re: Narty Ojca Świętego 12.02.07, 21:43 Rozmowa o samochodach nawet fajna, ale jak to sie ma do glownego watku? Odpowiedz Link Zgłoś
paul_ina Re: Narty Ojca Świętego 12.02.07, 21:48 Fajny klimat. A w klimacie tym, tym klimacie najlepsze jest to teatralne powtarzanie się. Odpowiedz Link Zgłoś
deczko Re: Narty Ojca Świętego 12.02.07, 21:50 paul_ina napisała: > Fajny klimat. A w klimacie tym, tym klimacie najlepsze jest to teatralne powtar > zanie się. Sztuka jest dobra, ale zbyt dluga gadka samochodowa, troche mnie znuzyla... > Odpowiedz Link Zgłoś
kiwaczek11 Re: Narty Ojca Świętego 13.02.07, 08:46 z jednej strony podziwiam Kowalskiego za kilkuminutowy monolog - słowotok, ale z drugiej strony było to nie do strawienia. Poziom krzykliości gorszy niż w reklamach. Odpowiedz Link Zgłoś
brian.e Re: Narty Ojca Świętego 13.02.07, 10:05 kiwaczek11 napisał: > z jednej strony podziwiam Kowalskiego za kilkuminutowy monolog - słowotok, ale > z drugiej strony było to nie do strawienia. Poziom krzykliości gorszy niż w > reklamach. Weź pod uwagę, że ten monolog stylizowany był na relację z meczu piłkarskiego. Postać grana przez W.Kowalskiego miała manię opisywania świata posługując się metaforami ze świata piłki nożnej, a więc ta ekspresja miała swoje uzasadnienie. A swoją drogą, to właśnie ten monolog zrobił na mnie, z całego przedstawienia, największe wrażenie. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Narty Ojca Świętego 13.02.07, 12:15 Bardzo dobra sztuka, podejście do "tematu Papieża" z humorem, z dystansem, bez padania na kolana. Świetne, pilchowe, dialogi (ten "samochodowy" w szczególności), znakomite kreacje (Gajos, Radziwiłowicz, Kowalski, Stalmaszyk jako komendant). Do "śmiania" i do zastanowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
kiwaczek11 Re: Narty Ojca Świętego 13.02.07, 12:16 oczywiście, wszystko się zgadza i jest to kunszt aktorski, a i sama stylizacja udana. Taka ekspresja jak najbardziej uzasadniona. Tylko ja pisałem subiektywnie. Po prostu po 2 minutach zmeczyło mnie jak przerzucanie wegla. Odpowiedz Link Zgłoś
carolin0905 Re: Narty Ojca Świętego 15.02.07, 22:36 Dla samych aktorów warto było posiedzieć przed TV a że przy okazji dobry Pilch to tym bardziej Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek4 Re: Narty Ojca Świętego 14.02.07, 17:23 monolog Kowalskiego był rzeczywiście znakomity, świetnie uchwycona poetyka sprawozdawcy pilkarskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
ann_ann Re: Narty Ojca Świętego 13.02.07, 15:50 niestety telewizja zabiła "Narty" widziałam to w teatrze, i dawno się tak nie śmiałam jak wtedy - nie tylko ja, of kors:))) genialne to nie jest, ale komedia bardzo na poziomie gdyby jeszcze Pilcha było stać na to, żeby się trochę wyprzeć samego siebie, a zwłaszcza miejscami tej legendarnej "frazy", mogło być jeszcze lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
melisa-bb Re: Narty Ojca Świętego 13.02.07, 17:13 Dobrze ,że choć do TVP wrócił teatr, a nie znów jakieś rozmowy o kroku Odpowiedz Link Zgłoś