Dodaj do ulubionych

Narty Ojca Świętego

12.02.07, 21:05
Rodacy!! Na pierwszym!!
Obserwuj wątek
    • deczko Re: Narty Ojca Świętego 12.02.07, 21:43
      Rozmowa o samochodach nawet fajna, ale jak to sie ma do glownego watku?
      • paul_ina Re: Narty Ojca Świętego 12.02.07, 21:48
        Fajny klimat. A w klimacie tym, tym klimacie najlepsze jest to teatralne powtarzanie się.
        • deczko Re: Narty Ojca Świętego 12.02.07, 21:50
          paul_ina napisała:

> Fajny klimat. A w klimacie tym, tym klimacie najlepsze jest to teatralne powtar
          > zanie się.

Sztuka jest dobra, ale zbyt dluga gadka samochodowa, troche mnie znuzyla...
          >
    • kiwaczek11 Re: Narty Ojca Świętego 13.02.07, 08:46
      z jednej strony podziwiam Kowalskiego za kilkuminutowy monolog - słowotok, ale
      z drugiej strony było to nie do strawienia. Poziom krzykliości gorszy niż w
      reklamach.
      • brian.e Re: Narty Ojca Świętego 13.02.07, 10:05
        kiwaczek11 napisał:

> z jednej strony podziwiam Kowalskiego za kilkuminutowy monolog - słowotok, ale
        > z drugiej strony było to nie do strawienia. Poziom krzykliości gorszy niż w
        > reklamach.

Weź pod uwagę, że ten monolog stylizowany był na relację z meczu piłkarskiego.
        Postać grana przez W.Kowalskiego miała manię opisywania świata posługując się
        metaforami ze świata piłki nożnej, a więc ta ekspresja miała swoje uzasadnienie.
        A swoją drogą, to właśnie ten monolog zrobił na mnie, z całego przedstawienia,
        największe wrażenie.
        • cze67 Re: Narty Ojca Świętego 13.02.07, 12:15
          Bardzo dobra sztuka, podejście do "tematu Papieża" z humorem, z dystansem, bez
          padania na kolana. Świetne, pilchowe, dialogi (ten "samochodowy" w
          szczególności), znakomite kreacje (Gajos, Radziwiłowicz, Kowalski, Stalmaszyk
          jako komendant). Do "śmiania" i do zastanowienia.
        • kiwaczek11 Re: Narty Ojca Świętego 13.02.07, 12:16
          oczywiście, wszystko się zgadza i jest to kunszt aktorski, a i sama stylizacja
          udana. Taka ekspresja jak najbardziej uzasadniona. Tylko ja pisałem
          subiektywnie. Po prostu po 2 minutach zmeczyło mnie jak przerzucanie wegla.
          • carolin0905 Re: Narty Ojca Świętego 15.02.07, 22:36
            Dla samych aktorów warto było posiedzieć przed TV a że przy okazji dobry Pilch
            to tym bardziej
        • bazyliszek4 Re: Narty Ojca Świętego 14.02.07, 17:23
          monolog Kowalskiego był rzeczywiście znakomity, świetnie uchwycona poetyka
          sprawozdawcy pilkarskiego...
    • ann_ann Re: Narty Ojca Świętego 13.02.07, 15:50
      niestety telewizja zabiła "Narty"
      widziałam to w teatrze, i dawno się tak nie śmiałam jak wtedy - nie tylko ja,
      of kors:)))

genialne to nie jest, ale komedia bardzo na poziomie
      gdyby jeszcze Pilcha było stać na to, żeby się trochę wyprzeć samego siebie, a
      zwłaszcza miejscami tej legendarnej "frazy", mogło być jeszcze lepiej
      • melisa-bb Re: Narty Ojca Świętego 13.02.07, 17:13
        Dobrze ,że choć do TVP wrócił teatr, a nie znów jakieś rozmowy o kroku
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka