atomowy 13.05.03, 23:00 Uważam że najlepszą, profesjonalną i rzetelną dziennikarką w naszym kraju jest redaktor JUSTYNA POCHANKE z "Magazynu 24 godziny" w TVN 24. Zgadzacie się? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wowo Re: JUSTYNA POCHANKE - najlepszą dziennikarką? IP: *.drw.zabki.net.pl / 192.168.41.* 14.05.03, 14:59 Przykro mi to stwierdzić ale mam o niej dokładnie przeciwną opinię (i nie tylko ja). Jest to jedna z najbardziej irytujących dziennikarek jakie miałem okazje oglądać. Miałem okazję przyjrzeć się jej "fachowości" podczas pamiętnego 11 września 2001. Prowadziła serwis LIVE do kompletu z inną koleżanką. Była beznadziejna i co najgorsze: milkła tylko wówczas, gdy już nie wiedziała co powiedzieć, lecz gdy po chwili namysłu (lub po zerknięci na monitor) cos jej do głowy przychodziło, bezpardonowo przerywała koleżance, bez względu na to czy ta była w środku wypowiedzi czy na końcu. Robiła to notorycznie i byłem naprawde zdumiony, że ta druga prezenterka to wytrzymywała. Pani Pochanke najwyraźniej uważała, że na ważne komentarze tylko ona ma tego dnia patent, zaś osoba współprowadząca jest tylko dodatkiem, mającym wypełniać chwile jej milczenia... Od tamtego czasu nie zauważyłem nic, co moją opinię by mogło poprawić. Odpowiedz Link Zgłoś
atomowy Re: JUSTYNA POCHANKE - najlepszą dziennikarką? 14.05.03, 19:47 Do gościa portalu wowo: Każdy ma prawo mieć swoje zdanie. Ja jednak mam swoje i nadal twierdze że według mnie jest znakomita dziennikarką (w porównaniu np. z Ewą Gawryluk czy Moniką Olejnik). Natomiast porównujesz tutaj wydarzenia 11 września. Myślę że możemy wybaczyć ten fakt gdyż było to wstrząsające dla nas wszystkich a każdy jest człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tvn Re: JUSTYNA POCHANKE - najlepszą dziennikarką? IP: 62.233.173.* 14.05.03, 16:01 ja podzielam Atomowego. Pamiętam jeszcze Justyne Pochanke jak prowadziała "Nie do zobaczenia" w Radiu ZET, a dzis prowadzi najciekawszy program w TVN24 - wg mnie 100% profesjonalizmu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tvnmaniak Re: JUSTYNA POCHANKE - najlepszą dziennikarką? IP: 62.233.173.* 14.05.03, 16:03 i jeszcze jedno, pani Pochanke ma cudowny głos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ain Re: JUSTYNA POCHANKE - najlepszą dziennikarką? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.03, 16:57 To jest chyba jakaś nachalna propaganda na rzecz Pochanke w związku z konkursem na mistrza mowy. Pochanke ma może piękny głos, ale także usta pełne kluch, rozdziawione usteczka po skończeniu kwestii, dziwaczną intonację połącząną z wyrzutem klatki piersiowej w przód i brak taktu wobec rozmówcy.Chciałabym, żeby realizator, wzorem auducji dla niesłyszących, w rogu ekranu pokazywał okienko z rozbiorem gramatycznym zdań wypowiadanych przez Pochanke. Bo z zasadami mowy Polskiej to chyba ma niewiele wspólnego. Gratuluję dobrego samopoczucia Pochanke, startującej o zaszczyt mistrza mowy Poskiej w tak znakomitym towarzystwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kama Re: JUSTYNA POCHANKE - najlepszą dziennikarką? IP: 149.156.213.* 14.05.03, 18:17 Ma glos i tyle. Reszta zachwytow jest chyba mocno przesadzona. Odpowiedz Link Zgłoś
atomowy Re: JUSTYNA POCHANKE - najlepszą dziennikarką? 14.05.03, 19:51 Gość portalu: Kama napisał(a): > Ma glos i tyle. Reszta zachwytow jest chyba mocno przesadzona. Szanuje wypowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
atomowy Re: JUSTYNA POCHANKE - najlepszą dziennikarką? 14.05.03, 19:51 Gość portalu: Ain napisał(a): > Pochanke ma może piękny głos, ale także usta pełne > kluch, rozdziawione usteczka po skończeniu kwestii... Przepraszam ale ja piszę że jest najlepszą dziennikarką nie pod kątem dykcji (choc to pewnie także ważne) ale pod kątem pracy, zaangazowania, prowadzena rozmów itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ain Re: JUSTYNA POCHANKE - najlepszą dziennikarką? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.03, 20:18 Kiedyś było takie przysłowie : nie matura lecz chęć szczera... . Mnie jako widza programu informacyjnego drażni, że zamiast skupić się na wiadomościach i informacjach skupiam się na wadach wymowy i gramatyki prowadzącej.Na czym polega szczególne zaangażowanie Pochanke? Ja widzę tylko chęć lansowania osoby za wszelką cenę. Jedynym podkreślanym walorem ma być głos. Głosów w TVN nie brakuje. Ja uważam,że TVN ma bardzo dobry zespół prezenterów a Pochanke niestety jest na końcu listy. Odpowiedz Link Zgłoś
atomowy Re: JUSTYNA POCHANKE - najlepszą dziennikarką? 14.05.03, 21:28 Gość portalu: Ain napisał(a): > Mnie jako > widza programu informacyjnego drażni, że zamiast skupić się na wiadomościach > informacjach skupiam się na wadach wymowy i gramatyki prowadzącej. Tak jak wspomniałem każdy ma swoje zdanie. Ja uważam że Justyna Pochanke nie ma wady wymowy. Gorsza wade wymowy ma Krzyś Ziemiec (także z tvn24). Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: JUSTYNA POCHANKE - najlepszą dziennikarką? 15.05.03, 14:30 Ja uważam,że TVN ma bardzo dobry zespół prezenterów a Pochanke > niestety jest na końcu listy. justyna pochanke nie pracuje i nigdy nie pracowala w tvn, pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
atomowy Re: JUSTYNA POCHANKE - najlepszą dziennikarką? 15.05.03, 14:41 koko8 napisała: > justyna pochanke nie pracuje i nigdy nie pracowala w tvn, dokładnie... bo pracuje w TVN24 a to co innego niż TVN ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orkel Re: JUSTYNA POCHANKE - najlepszą dziennikarką? IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 14.05.03, 20:21 Gość portalu: Ain napisał(a): > Gratuluję dobrego samopoczucia Pochanke, startującej o zaszczyt mistrza mowy > Poskiej w tak znakomitym towarzystwie. Nie sądzę, aby Justyna Pochanke sama siebie do tego konkursu zgłosiła, w związku z tym nie miej o to do niej pretensji. Miała złożyć protest czy jak...?! Odpowiedz Link Zgłoś
atomowy Re: JUSTYNA POCHANKE - najlepszą dziennikarką? 14.05.03, 19:48 Dzięki za poparcie tvn(maniak). Ja Panią Justynę także pamiętam jeszcze z czasów Radia ZET i tego fantastycznego programu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Re: JUSTYNA POCHANKE - najlepszą dziennikarką? IP: *.acn.pl 14.05.03, 20:38 J. Pochanke NIE JEST DZIENNIKARKĄ - ona jest prezenterką wiadomości lub informacji. Dziennikarz jeździ po kraju i świecie i zbiera wiadomości, a JP tylko je przedstawia czytając z kartki albo z monitora. Głos niebrzydki, ale nie podobają mi się jej oczy: wzrok sztywno wbity w kamerę, czyli we mnie, i opadające powieki. A kysz! Odpowiedz Link Zgłoś
atomowy Re: JUSTYNA POCHANKE - najlepszą dziennikarką? 14.05.03, 21:30 Gość portalu: az napisał(a): > J. Pochanke NIE JEST DZIENNIKARKĄ - ona jest prezenterką wiadomości lub > informacji. Dziennikarz jeździ po kraju i świecie i zbiera wiadomości, a JP > tylko je przedstawia czytając z kartki albo z monitora. Justyna Pochanke nie tylko czyta wiadomości. Czasami podróżuje z mikrofonem i kamerą (np. do strefy zero). Natomiast doświadczenie Justyny (wieloletni dziennikarz Radia ZET) daje jej miano dziennikarza. W każdej chwili może wziąść kamerę. Obecnie tylko pełni funckje prezenterki > Głos niebrzydki, ale nie podobają mi się jej oczy: wzrok sztywno wbity w > kamerę, czyli we mnie, i opadające powieki. A kysz! No wiesz... wybory miss na innych kanałch szukaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hjr Re: JUSTYNA POCHANKE - najlepszą dziennikarką? IP: *.icpnet.pl 14.05.03, 20:52 atomowy napisał: > Uważam że najlepszą, profesjonalną i rzetelną dziennikarką w naszym kraju > jest redaktor JUSTYNA POCHANKE z "Magazynu 24 godziny" w TVN 24. > Zgadzacie się? Pochanke jest OK, ale ja wole Beate Borocka. Niestety mojego zdania nie podzielali szefowie TVN24 i Borockiej juz tam nie ma. Swoja droga, jakim cudem w tak dobrej stacji moga pracowac takie potwory jak Anita Werner i przede wszystkim Iwona Putyna? Odpowiedz Link Zgłoś
atomowy Re: JUSTYNA POCHANKE - najlepszą dziennikarką? 14.05.03, 21:32 Gość portalu: hjr napisał(a): > Swoja droga, jakim cudem > w tak dobrej stacji moga pracowac takie potwory jak Anita Werner i przede > wszystkim Iwona Putyna? No wiesz każdy ma swój gust i z tym się nie dyskutuje. Ale... tvn24 to nie program MissTV... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hjr Re: JUSTYNA POCHANKE - najlepszą dziennikarką? IP: *.icpnet.pl 15.05.03, 00:10 atomowy napisał: > Ale... tvn24 to nie program MissTV... Moze TVN24 to nie program MissTV, ale... ponizej pewnego poziomu urody prezenterki nie powinien schodzic. O ile przyjemniej oglada sie magazyn 24 godziny prowadzony przez mila dla oka Pochanke niz np. Kuriery w TVP3 prowadzone przez same brzydule, ktore do tv dostaly sie chyba tylko dzieki znajomosciom. Wyglad prezenterek moze nie jest najistotniejszy, ale to czy widze w telewizorze pieknosc czy potwora swiadczy o stosunku stacji do mnie czyli widza. Ladnej prezenterce mozna wybaczyc nawet pewne niedoskonalosci. No na przyklad taka Iwona Radziszewska. Zacina sie w co drugim zdaniu, ale w tych ekstra przerwach w Faktach mozna sie przynajmniej skupic na tej perfekcyjnie chlodnej dziennikarce:) Oby wiecej takich osobowosci telewizyjnych!! Odpowiedz Link Zgłoś
atomowy Re: JUSTYNA POCHANKE - najlepszą dziennikarką? 15.05.03, 07:30 Gość portalu: hjr napisał(a): > O ile przyjemniej oglada sie magazyn 24 > godziny prowadzony przez mila dla oka Pochanke niz np. Kuriery w TVP3 > prowadzone przez same brzydule, Zgadzam się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tvnmaniak Re: JUSTYNA POCHANKE - najlepszą dziennikarką? IP: 62.233.173.* 15.05.03, 00:34 > w tak dobrej stacji moga pracowac takie potwory jak Anita Werner i przede > wszystkim Iwona Putyna? chyba chodziło Ci o Iwonę Kutynę, ktora wg mnie tez ma bardzo ciekawy głos. Podzielam zdanie ktoregos forumowicza o Krzysztofie Ziemcu, troszke dykcja szwankuje. Nie wiem co wam sie nie podoba w Anicie Werner, ona tez ma interesujaca barwe głosu. A najbardziej mi sie podobaja głosy Justyny Pochanke i Piotra Marciniaka (nomen omen byłych dziennikarzy Radia ZET) :) Odpowiedz Link Zgłoś
atomowy Re: JUSTYNA POCHANKE - najlepszą dziennikarką? 15.05.03, 07:32 Gość portalu: tvnmaniak napisał(a): > A najbardziej mi sie podobaja głosy Justyny Pochanke > i Piotra Marciniaka (nomen omen byłych dziennikarzy Radia ZET) :) Dokładnie... Piotr Marciniak także jest zankomitym dziennikarzem albo jak to Wy mówicie ciekawym głoswem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lolo37 Re: JUSTYNA POCHANKE - najlepszą dziennikarką? 15.05.03, 10:36 atomowy wez mnie nie oslabiaj....pochanke dobra dziennikarka..a tvn to moze niezalezna obiektywna stacja...chyba sie czegos nacpales... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouchi Re: JUSTYNA POCHANKE - najlepszą dziennikarką? IP: 195.136.95.* 15.05.03, 10:58 atomowy, robisz jej PR czy się zakochałeś? na początku mi się podobała, ale odkąd poczuła się gwiazdą, to irytuje mnie jej przmądrzały, zmanierowany ton, mówienie z przekąsem, wtrącanie się do wypowiedzi jej gości, wydawanie opinii tonem nie znoszącym sprzeciwu. jest żałosna i zgadzam się z jednym z przedmówców, ona nie jest dziennikarką, tylko prezenterką. dziennikarz jest twórczy, a ona nic nie tworzy, odklepuje tylko, co jej napiszą, a i tego nie umie zrobić właściwie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wizygot Re: JUSTYNA POCHANKE - najlepszą dziennikarką? IP: *.crowley.pl 15.05.03, 11:07 Nikt jej nic nie pisze. Poza nią samą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: JUSTYNA POCHANKE - najlepszą dziennikarką? IP: *.ien.com.pl / 192.168.100.* 15.05.03, 11:09 Gość portalu: Wizygot napisał(a): > Nikt jej nic nie pisze. Poza nią samą. Może jeszcze powiesz, że nikt tego nie sprawdza, co ona mówi na wizji i nikt się w to nie wtrąca? Odpowiedz Link Zgłoś
atomowy Re: JUSTYNA POCHANKE - najlepszą dziennikarką? 15.05.03, 13:29 Gość portalu: Wizygot napisał(a): > Nikt jej nic nie pisze. Poza nią samą. Dokładnie. Gdyby był jeden stały tekst powtarzany non-stop to program byłby nudny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azm a propos wypowiedzi mouchi IP: *.acn.pl 15.05.03, 11:14 Zgadzam się z mouchi. Atomowy: ja rozumiem, że możesz uwielbiać panią JP, zazdroszczę Ci takich gorących uczuć. Sedno rzeczy jest w tym, że ty oglądasz JP i słuchasz jej głosu, a na to, co ona mówi, już nie zwracasz uwagi. Mamy taką rzeczywistość, że w telewizji liczy się wygląd i głos, natomiast treść chowa się za nimi. To jest kwestia walki o widza, czyli o reklamy. Atomowy, spróbuj może od czasu do czasu obejrzeć jakieś inne informacje, niż TVN24. Spróbuj zauważyć, jak to robią inni, w tym dobór informacji, kolejność przedstawiania, mieszanie wiadomości z komentarzem. Zauważ też wpływ TWOICH poglądów politycznych ocenę prezentera. Odpowiedz Link Zgłoś
atomowy Re: a propos wypowiedzi mouchi 15.05.03, 13:37 Gość portalu: azm napisał(a): > Sedno rzeczy jest w tym, że ty oglądasz JP i słuchasz jej > głosu, a na to, co ona mówi, już nie zwracasz uwagi. Wręcz przeciwnie. Nie bez powodu napisałem że jest najlepszą dziennikarką. jakbyś poczytał wczesniejsze wypowiedzi zorientowałbys się że jestem daleki dobrego zdania JP o jej głosie czy wyglądu choć nie są to rzeczy naganne. Tak jak juz wspomniałem Justunę Pochanke obserwuje od czasów Radia ZET i mnie osobiście się podoba. Zgadzam się że każdy może mieć swoje zdanie i ja to szanuje. Ja osobiście uważam że jest dobrą dziennikarką... gdyby tak nie było nie byłaby osobą reklamując swoja twarzą TVN24. > Atomowy, spróbuj może od czasu do > czasu obejrzeć jakieś inne informacje, niż TVN24. Owszem oglądam czasami. Tomasz Lis i jego "Fakty" wkurzają mnie za beznadziejne komentarze Lisa które zmieniają rzeczywistość. Na szczęście w TVN24 tego nie ma - informacja jest informacją a opinia zaproszonego gościa opinią. I ten porzadek mi się podoba. Niestety serwisy informacyjne w polskich stacjach nie są najlepsze... po pierwsze mało czasu... po drugie głupie komentarze dziennikarzy które zmieniają informacje... po trzecie serwisy informacyjne nie są obiektywne. > Spróbuj zauważyć, jak to > robią inni, w tym dobór informacji, kolejność przedstawiania, mieszanie > wiadomości z komentarzem. Po pierwsze - DZIENNIKARZ MA BYĆ OBIEKTYWNY - MA INFORMOWAC A NIE KOMENTOWAĆ. Niestety w przypadku Lista i Olejnik widac że idą bardziej na prawo! Niestety komentarz zmienia rzeczywistość. > Zauważ też wpływ TWOICH poglądów politycznych ocenę prezentera. Może tak jest nie zaprzeczam. Ale takie jest moje zdanie. TVN24 mówi prawdę... inne stacje są zakłamane! Odpowiedz Link Zgłoś
atomowy Re: JUSTYNA POCHANKE - najlepszą dziennikarką? 15.05.03, 13:28 Gość portalu: mouchi napisał(a): > a ona nic nie tworzy, odklepuje tylko, > co jej napiszą, a i tego nie umie zrobić właściwie Magazyn "24 godziny" między 17.30 a 18.30 jest jej autorstwa. To ona decyduje co będzie, kto będzie i po co będzie. Nie masz pojęcia na szym polega praca prezentera w TVN24. Odpowiedz Link Zgłoś
atomowy Re: JUSTYNA POCHANKE - najlepszą dziennikarką? 15.05.03, 13:26 lolo37 napisał: > ...a tvn to moze > niezalezna obiektywna stacja...chyba sie czegos nacpales... Nie TVN i i ekipa Tomasza Lisa nie. Ale TVN24 i ekipa Macieja Sojki tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ain Re: JUSTYNA POCHANKE - najlepszą dziennikarką? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.03, 16:53 No właśnie chodzi o miss czy nie, bo jedynym atutem podkreślanym przez jej wielbicieli jest głos. To za mało.Trzeba umieć komentować a nie kokietować.Mnie zawsze bawi widok rozdziawionych usteczek i zdziwionych oczek Pochanke na koncu dłuższej kwestii, jakby nie wierzyła, że na prompterze już nie ma nic do czytania. Odpowiedz Link Zgłoś
atomowy Re: JUSTYNA POCHANKE - najlepszą dziennikarką? 15.05.03, 17:08 ;-). Czasami zdarza się - jest to urok programu LIVE. Ale mi to nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baska Re: JUSTYNA POCHANKE - najlepszą dziennikarką? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.05.03, 20:54 Wytypowanie tej Pani do nagrody Mistrza Mowy Polskiej jest całkowitą pomyłką. Mistrz ma mówić pięknie, od siebie, ze swadą i lekkością. Mistrz to wzór. Czy oby napewno Pani czytajaca wiadomości i robiąca sprawnie programy telewizyjne to wzór. Podobnie uważałam w przypadku Pani Czubówny, która parę lat temu również dostała tę nagrodę. Szczerze powiedziawszy - za jakiś czas usłyszałam ją poza Panoramą, jak wypowiadała się od siebie na jakiś temat - zrobiło mi się słabo. Uszy mi spłonęły. To było poprostu straszne. Ładnie to mówi Jeremi Przybora, Magda Umer, Wojciech Mann, Stefania Grodzieńska i prof. Miodek. Pani Pochanke? Bez żartów. Odpowiedz Link Zgłoś
atomowy Re: JUSTYNA POCHANKE - najlepszą dziennikarką? 15.05.03, 22:48 Gość portalu: Baska napisał(a): > Wytypowanie tej Pani do nagrody Mistrza Mowy Polskiej jest całkowitą pomyłką. > Mistrz ma mówić pięknie, od siebie, ze swadą i lekkością. Mistrz to wzór. Czy > oby napewno Pani czytajaca wiadomości i robiąca sprawnie programy telewizyjne > to wzór. > Podobnie uważałam w przypadku Pani Czubówny, która parę lat temu również > dostała tę nagrodę. Szczerze powiedziawszy - za jakiś czas usłyszałam ją poza > Panoramą, jak wypowiadała się od siebie na jakiś temat - zrobiło mi się słabo. > Uszy mi spłonęły. To było poprostu straszne. > Ładnie to mówi Jeremi Przybora, Magda Umer, Wojciech Mann, Stefania Grodzieńska > > i prof. Miodek. > Pani Pochanke? Bez żartów. Wolnego. Pytanie zadałem o dziennikarstwo a nie dykcje. A to co innego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wizygot Re: JUSTYNA POCHANKE - najlepszą dziennikarką? IP: *.crowley.pl 16.05.03, 09:52 Nie czyta wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kama TYle halasu o nic IP: 149.156.213.* 16.05.03, 17:28 Dlaczego tak nagle wszyscy zainteresowali sie Pochanke. Przeciez byla swietna okazja po Wiktorach. Ktos ja tu lansuje do kolejnej nagrody? W Vivie wywiad, w brukowcach rzewne historie o samotnej matce. W TVN Wisniewski w TVVN 24 Pochanke. Zupelny brak umiaru. Osobiscie rowniez lepiej kojarze Borocka, choc TVN 24 ogladam bardzo rzadko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chamidło Re: TYle halasu o nic IP: *.acn.pl 16.05.03, 20:33 Gość portalu: Kama napisał(a): > Dlaczego tak nagle wszyscy zainteresowali sie Pochanke. Przeciez byla swietna > okazja po Wiktorach. Ktos ja tu lansuje do kolejnej nagrody? > W Vivie wywiad, w brukowcach rzewne historie o samotnej matce. > W TVN Wisniewski w TVVN 24 Pochanke. Zupelny brak umiaru. > Osobiscie rowniez lepiej kojarze Borocka, choc TVN 24 ogladam bardzo rzadko. Ale tę samotną matke zupełnie nieźle dofinansował były mąż dentysta. Niestety zrobił zęby ale resztą powinien zająć się chirurg - plastyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alina1 Re: TYle halasu o nic IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 18.05.03, 23:33 Hej Kama Widzę, że także czytałaś ten artykuł. Może pomożesz mi zrozumieć przyczyny jej rozstania z mężem, bo albo ja nie umiem czytać między wierszami, albo to takie proste, że nie zrozumiałam i szukam nie wiem jakich wieści. Ogólnie ten wywiad zrobił na mnie średnie wrażenie. Co do jej wystąpienia 11.IX też miałam takie wrażenie, że stara się jakby "zawładnąć" wtedy tym programem. Wchodziła w słowo, poprawiała. Większość osób jak wiadomo pochłaniała sprawa zamachu więc nie zwracali aż takiej uwagi na prowadzących. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baska Re: JUSTYNA POCHANKE - najlepszą dziennikarką? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.03, 23:44 Czytam, czytam. Ain (trzecia wypowiedź od góry) wyjaśnił skąd sią bierze zainteresowanie p.Pochanke. Też sądzę, że ma to związek z konkursem. NIe uważam, żeby była rzeczywiście tak dobra, jak o niej pisze główny moderator - autor wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
atomowy Re: JUSTYNA POCHANKE - najlepszą dziennikarką? 17.05.03, 09:52 Gość portalu: Baska napisał(a): > Czytam, czytam. Ain (trzecia wypowiedź od góry) wyjaśnił skąd sią bierze > zainteresowanie p.Pochanke. Też sądzę, że ma to związek z konkursem. NIe > uważam, żeby była rzeczywiście tak dobra, jak o niej pisze główny moderator - > autor wątku. No wiesz. Każdy ma swój gust. Ja lubie Pochanke i tylko zadałem pytanie i bronie swego zdania. Zresztą uważam że w porównaniu z Lisem i Olejnik to redaktor Pochanke jest o niebo lepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ain Re: JUSTYNA POCHANKE - najlepszą dziennikarką? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.03, 11:09 Ale w czym jest o niebo lepsza od Olejnik albo Lisa? Ludzie trzeba znać jakieś proporcje.TVN 24 chyba jednak nie jest do patrzenia, tylko do informowania i komentowania rzeczywistości.Może powinien ci wystarczyć tylko plakat Pochanke.Ja bym powiedziała, że udział Pochanke w tym konkursie mowy Polskiej, to jeśli nie kpina to na pewno niesmaczny żart. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ain Re: JUSTYNA POCHANKE - najlepszą dziennikarką? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.03, 11:18 Skoro wszyscy zachwycają się głosem Pochanke, to może lepiej by było żeby ona zaczęła śpiewać. W zespole "Ja sama". Dla piosenkarzy jest więcej konkursów a i widownia chyba większa też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baska Re: JUSTYNA POCHANKE - najlepszą dziennikarką? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.03, 21:54 Chyba jednak jest dużo przesady w tym przekomarzaniu się. Pochanek jest dość dobra. Tyle. Wysyłanie kogoś przed mikrofon, kogoś, kto umie czytać, jest sprawny warsztatowo nie jest najlepszym pomysłem. Niech sobie będzie. Po co tu tyle dywagacji na jej temat, skoro wiadomo, że ocena jej wizerunku i pracy jest czysto subiektywna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Confi Re: JUSTYNA POCHANKE - najlepszą dziennikarką? IP: 193.108.206.* 21.05.03, 19:07 Zgadzam się z tymi, którzy uważają Panią Justynę za dobrą dziennikarkę. Owszem jest prezenterem wiadomości, ale nie można zapomnieć o tym, że jest również dziennikarką. Przypomnię tylko: Nie do zobaczenia w Zetce (którego była współwydawcą) i Magazyn 24 w TVN 24. Ludzie, przecież ona sama przygotowuje pytania dla rozmówców, więc jest twórcza! No nie! A, ze przy okazji jest ładna... Tego nie da się ukryć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouchi Re: JUSTYNA POCHANKE - najlepszą dziennikarką? IP: 195.136.95.* 22.05.03, 13:06 Gość portalu: Confi napisał(a): > Zgadzam się z tymi, którzy uważają Panią Justynę za dobrą dziennikarkę. Owszem > jest prezenterem wiadomości, ale nie można zapomnieć o tym, że jest również > dziennikarką. Przypomnię tylko: Nie do zobaczenia w Zetce (którego była > współwydawcą) i Magazyn 24 w TVN 24. Ludzie, przecież ona sama przygotowuje > pytania dla rozmówców, --- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: JUSTYNA POCHANKE - najlepsza˛ dziennikarka˛? IP: *.chello.pl 22.05.03, 00:30 Ladna, nie ladna ... dla mnie za malo sie usmiecha. Tresc przekazywanych informacji ginie pod zwykle nadasana mina i przemeczona twarza. W ogole w Polsce, spikerzy, czy dziennikarze bardzo rzadko potrafia naturalnie, przyjaznie i milo zachowywac sie w studio. Maja takie nadasane, smutne miny. Bardzo rzadko rozmawiaja ze soba siedzac w jednym studiu. Mysle, ze buduja w ten sposob bariere miedzy soba, a widzem, ze szkoda dla przekazywanych informacji. Bo coz lepszego jest jak dziennikarz kumpel: mily, usmiechniety, swoj chlop, ktory pogada, pozartuje? Tak buduje sie wiez ze swoja widownia. Wystarczy przeciez spojrzec na dziennikarzy CNBC, Fox News, czy nawet sztywniakow z CNN. Tam jest to na porzadku dziennym. Odpowiedz Link Zgłoś