Dodaj do ulubionych

Film biograficzny o pisie wlasnie na tvpis

07.04.07, 12:41
w sumie to sie nie dziwie. tvpis to musi byc film o pisie.
Obserwuj wątek
    • grek.grek Re: Film biograficzny o pisie wlasnie na tvpis 07.04.07, 12:54
      A podobno Kwiatkowski był propagandzistą :))) i praktyki stosowane za jego kadencji miały być ukrócone - mowa-trawa... Jest tak samo,tyle,że do trzeciej potęgi...
      • adam81w Re: Film biograficzny o pisie wlasnie na tvpis 07.04.07, 13:03
        wiesz ja jestem pewny ze oni stosuja na nas w tvpis i pokrewnych tak
        znienawidzone przez nich metody propagandy komunistycznej, stalinowskiej. taka
        propaganda byla zla gdy byla przeciw nim stosowana. gdy oni ja stosuja to nagle
        staje sie dobra.
        zreszta katolicyzm to taka propaganda ze glowa mala.
        • grek.grek Re: Film biograficzny o pisie wlasnie na tvpis 07.04.07, 13:20
          Heh, chyba Kali u nich wykładał etykę, z pomocą gebelsowskich i bolszewickich podręczników...
          A czarni od czasów Inkwizycji wcale się nie zmienili; zmieniły sie tylko narzędzia piętnowania,wykluczania i zagarniania pod siebie.
          I co najzabawniejsze - ustawili się doopą do wiatru, ogłaszając swoim Bogiem faceta,którego wcześniej zabito za to,że głosił teorie podkopujące autorytet ówczesnych religijnych wodzów,uważających,że mają monopol na rząd dusz,czyli potępiającego dokładnie to,co od półtora tysiąca lat dolega KK - pazerność, oportunizm, cyniczną bezideowość i nachalny totalizm :)

Takie jaja wielkanocne... szkoda,że ci biedni jajo-święceniarze i kolędowyjce nie mają pojęcia jak ich ojcowie kościoła zrobili na szaro i ze wierzą,czczą i opłacają to co im speparowano,w takiego czarno-czerwonego matriksa...
          • m_bovary bla bla bla 07.04.07, 16:56
            Długo tak jeszcze możecie ujadać? Idźcie może na jakiś spacerek. czy co,
            przewietrzyć się lekko?
            Grek grek przecież ty nic, tylko tvp oglądasz, zawsze wiesz co się tam dzieje.
            Aż dziwne, w końcu tyle kanałów do wyboru:D
          • virr Re: Film biograficzny o pisie wlasnie na tvpis 07.04.07, 17:46
            Facet, widzę, że masz nawalone w łepetynie niczym dogmatyczni
            dziewiętnastowieczni antyklerykałowie, którzy wierzyli święcie, że pierwszą
            przyczyną całego zła na świecie są spiski i oszustwa klechów. Wystarczy
            zdemaskować tych przebiegłych szalbierzy i już zamiast padołu płaczu będziemy
            mieli raj na ziemi. Z takich mądrali stary Marks wyśmiewał się już w "Ideologii
            niemieckiej" (jednym ze swych wcześniejszych dzieł, napisanym wspólnie z
            Engelsem). Co możemy sądzić o teoretyku - pytał przyszły autor "Kapitału" –
            który na serio uważa, że ludzie tylko dlatego nie fruwają jak ptaki, gdyż
            opanowała ich fałszywa myśl o ciężkości: wystarczy, że wybiją sobie z głowy ten
            przesąd i już będą szybować wyżej niż orły. To ideolog niemiecki ze szkoły
            Feuerbacha - odpowiadał Marks - ideolog dogłębnie przekonany, że ludzie będą się
            kochali jak bracia, kiedy gremialnie przejdą na ateizm i uwierzą, że Bóg jest
            tylko czczym wyobrażeniem nieuświadomionego filozoficznie człowieka. Podobnie
            myślących ideologów namnożyło się teraz w Polsce. Z tym, że ich mistrzami są
            teraz Urban i Gadzinowski, a nie Feuerbach czy bracia Bauerowie.
            • virr Re: Film biograficzny o pisie wlasnie na tvpis 07.04.07, 17:47
              Powyższe do grek.grek.
              • oorchidea Re: Film biograficzny o pisie wlasnie na tvpis 07.04.07, 18:47
                Po co komu takie wywody jak Virra ?
                • virr Re: Film biograficzny o pisie wlasnie na tvpis 07.04.07, 18:59
                  Nie dla kota spyrka, Szanowna Pani.
            • wislok1 Obawiam się, że niczego nie rozumiesz 08.04.07, 01:32
              Jezus nie był z kasty kapłanów, nie był konformistą, o to chodziło grek.grekowi.
              Ty wyjeżdżasz z Marksem, co ma się do całej sprawy jak pięść do nosa.
              Ludzie wierzą w Boga, nie w Wielgusa, Zaleskiego, Rydzyka, itd.
              Nikt nie dał kaście kapłanów monopolu na prawdę
              • virr Re: Naiwny Wisloku 08.04.07, 12:15

Wiśloku, jesteś miłym, ale bardzo naiwnym chłopcem jeśli tak interpretujesz
                wywody Grek.greka. Szczerze mówiąc jego elukubracje przywodzą mi na myśl ów
                stary dowcip o pacjencie szpitala psychiatrycznego, który - zauważony ze
                szczoteczką do zębów na sznurowadle - na pytanie lekarza co ciągnie za sobą bez
                chwili namysłu odpowiedział retorycznym pytaniem: „czy pan doktor nie widzi, że
                to szczoteczka do zębów?”; po chwili, gdy lekarz zniknął za rogiem, odwraca się
                i mówi „aleśmy go nabrali, co Azorek?”. Podobnie jest z Grek.grekiem rzekomo tak
                martwiącym się o zwykłych ludzi cynicznie oszukiwanych przez wrednych kapłanów.
                Jednakże jego prawdziwe zasady i wartości zaczynają przeświecać zza dymnej
                zasłony frazesów, gdy pisze, że „biedni jajo-święceniarze i kolędowyjce nie mają
                pojęcia jak ich ojcowie kościoła zrobili na szaro i ze wierzą,czczą i opłacają
                to co im spreparowano,w takiego czarno-czerwonego matriksa...”. Pomijam tu już
                obrzydliwą, pełną pogardy dla zwykłych ludzi, o których rzekomo się tak troszczy
                stylistykę. Idzie o coś znacznie gorszego. Grek.grek - świadomie czy
                nieświadomie – swymi dywagacjami ukrywa fakt, iż prawdziwymi faryzeuszami dnia
                dzisiejszego nie są Glemp, Wielgus czy nawet przeraźliwie groźny ojciec Rydzyk,
                ale takie typki jak Schroeder, Blair czy Olo Kwaśniewski. To oni „z cyniczną
                bezideowością”, po faryzejsku zdradzając ideały i wartości lewicy i bijąc na
                klęczkach pokłony swemu ukochanemu bożkowi mamonie, w dużym stopniu przyczyniają
                się do tego, że dla ludu tak atrakcyjne ciągle jest opium. I na koniec: trzeba
                być zadufanym w sobie głupkiem, żeby Chrystusa nazywać „facetem”. Chrystus obok
                m.in. Sokratesa i Buddy należy do wielkich mistrzów etycznych ludzkości i nie
                widzę powodu, aby się o nim publicznie nie wypowiadać z szacunkiem (zawsze z
                szacunkiem wypowiadał się o nim właśnie Marks).
                • grek.grek Re: Naiwny Wisloku 08.04.07, 13:54
                  Typowy z ciebie gość,który musi wziąć włos i podzielić go na 256 częsci,a potem już tylko pohukiwać z ciemnej jamy,do której taka praktyka cię doprowadza.

Kapłani oszukują ludzi - to jest fakt niezmienny.Na przykład mówiąc,że praktykowanie wiary i zbawienie możliwe jest tylko we wspólnocie religijnej i kościele instytucjonalnym, podporządkowaniu się jego intepretacji nauki Jezusa,przyjmowaniu sakramentów itd,itd.Czy to nie jest oszustwo ?
                  Czy ci oszukiwani są przedmiotem mojej troski ? Czy ja to gdzieś napisałem,czy któreś moje słowa o tym świadczą ? Jeśli tak,to chętnie dowiem sie które...

Ojciec Rydzyk nie jest faryzeuszem... I Glemp nie jest... a juz Wielugs to naprawdę nie jest - ty naprawde w to wierzysz ? Czym innym jak nie fazryzejstwem jest zachowania glempianego kościoła,który milczy gdy lustracja gnoi Kuronia,Herberta,gdy się poniewiera Michnikiem,gdy Wildstein ogłasza listę 250.000 rzekomych agentów,gdy wali sie teczkami w których za chu#ja wafla nie wiadomo co jest prawdę,a co kłamstwem,a to co jest prawdą w jakich okolicznościach miało miejsce - milczy jak grób.Dopiero gdy dzika,fanatyczna lustracja łapie ich za doopę zaczynają mówić,jęczeć,piszczeć i protestować... To nie jest faryzejstwo ? Rydzyk może nazywać Kuronia "stalinowskim oprawcę", gnoić Owsiaka i WOŚP, malwersować kasę,może pleść sakramencie brednie o Żydach,zdrajcach ojczyzny etc. podgrzewając nastroje wśród fanatyków, a Glemp i jego horda MILCZĄ, dopiero kiedy zauważają,że im owieczki z kaską odpływają - wtedy zaczyna protestować,papieża angażować... To nie jest faryzjestwo ?
                  Trwa dyskyusja o takich rzeczach jak wolność wyboru,wolnośc sumienia,homofobia,agresja w życiu publicznym - gdzie jest kościoł ? Poza jakimiś popiskiwaniami,kiedy sami są wzięci na cel MILCZĄ i trzymają się z boku, "a nuż nad ominie zawiercucha"...To nie jest faryzejstwo ?
                  Nie jest faryazjetwem ciągłe pomanażania dochodów,zdobywanie kolejnych gruntów,gromadzenia kasy, choć podobno "bogu i mamomnie nie można służyc jednocześnie" - gdgyby chociaż biednym dawali ją,pomagali dzięki niej dzieciom, a takiego... wszystko przejadają sami, na co to idzie ? To chora instytucja,pełna najgorszego plugastwa i w dodatku wobec której funkcjonariuszy ciągle w Polsce się zginają kolana przedstawicielom i strózom prawa - przykładów jest wiele ,wystarczy poczytać dobrze poinformowane periodyki i rozejrzeć się wokół siebie.
                  Zastanów się nad tym,zanim znów zaczniesz szukać dziury w całym...
                  Głądkie, ładne słówka o miłości,pojednaniu i porozumieniu,przy okazji świąt, mogą zamydlić oczy naiwniakom,ale nie mnie.

A Chrystus był "facetem",Budda też i Sokrates... i już - na klęczkach nie będę o nich pisał.Mistrzem mógł być dla ciebie,dla mnie nie jest,poza tym - nie lubię nadętych snobów,którzy wszędzie muszą uczyć innych manier,a sami wykazują ich tyle,co kot narobił.
            • grek.grek Re: Film biograficzny o pisie wlasnie na tvpis 08.04.07, 13:34
              A myślisz ty czasami samodzielnie, czy Marks,Feuerbach i Bauerowie,Urban z Gadzinowskim myślą za ciebie ? PO co to trucie w bucie, po co te odośniki do czyichś poglądów, które niby mają moje dyskredytować, bo w jakims punkcie ty próbujesz na siłę je dopasować do moich wypowiedzi i tego z nich wynika ?

A co najciekawsze - nie znajduję zadnego odniesienia do istoty sprawy.

Nie wiem czy będzie raj na ziemi i ludzie się będą kochali,kiedy gremialnie przejdą na ateizm (swoją drogą,"przejść" na ateizm to w ogóle można ?) - wiem natomiast,że KK jest oszukańczą organizacją,pazerną,bezkarna i chciwą,pozbawioną wszelkiej idei,a do tego ciągle wywierającą,jej ideologia,zgubny wpływ na Polskę, np.w dziedzinie stanowienia prawa : KK nauczył ludzi zwykłej nietolerancji i totalizmu : np.ja nie przerwę ciązy ani nie poddam się eutanzacji,nawet w skrajnym przypadku,ale i tobie nie pozwolę na takie rzeczy; ja uznaję Boga,ale ty też musisz go uznawać. Nie ma prawa wyboru, Fanatyzm. Namolność. Na czym zbudowana ? Na niczym,w gruncie rzeczy.

Zastanawia mnie, co by było,gdyby dziś pojawił się jakiś człek,który zacząłby głosić,że jest synem Bożym i niesie światu nową religię. Posadzono by go u czubków. A w innego takiego wierzy się i chowając się za jego imieniem,które boskim nazwano,zawłaszcza się dla siebie przestrzeń publiczna io próbuje kontrolować sumienia innych ludzi,zabierać im prawo do decydowania o sobie i dostęp do cywilizacyjnych zdobyczy. Wierzy się,pomimo,że żaden kronikarz nie odnotowuje,poza faktem jego życia, żądnych cudów przez niego czynionych ani zmartwychwstania ani niczego takiego.Ot, taki Che Guevarra,tyle,że bez kałacha. Czy gdyby znalazło się paru świadków,że Che uzdrowił dziecko,a potem go widziano w Las Vegas,jak Elvisa i Tupaca,to zostałby Bogiem ?

Religia w kościołach ? Proszę bardzo. Ale precz od sfery publicznej,od wpływu ideologii na stanowione prawo,od zabierania możliwości wyboru,od połajanek i pouczeń.

• virr Re: Film biograficzny o pisie wlasnie na tvpis 08.04.07, 16:44
                Czy fakt, że potrafię znaleźć ilustrację swoich poglądów u innych świadczy, że
                nie mam własnego zdania?
                Boli Cię to, czy fakt, że owe poglądy dobitnie obnażają miałkość twoich
                dywagacji, z których bije chaos i po trzykroć schematyczność? Czasem warto
                cofnąć się, by zauważyć, że to co mówisz zostało dawno powiedziane, skomentowane
                i obśmiane.
                Walisz w kościół, owszem wolno Ci. Kościół uczy tolerancji i ja na nią
                przystaję, nawet jeśli przychodzi mi czytać twoje pełne jadu dyrdymały.

Nie tobie i nie mnie oceniać przeszłość i dorobek Kościoła. Tak jak wszystko na
                tym świecie nie jest czarno-białe, tak i w przypadku Kościoła można doszukać się
                wiele błędów/zaniedbań. Nie w tym rzecz. Łatwo komuś zarzucić fanatyzm, nawet
                jeśli z jego własnych postów bije ten sam zakrapiany żalem do świata o wszystko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka