soner3 20.04.07, 17:52 "Matka siedzi z tylu tak powiedzial " Kubus Puchatek ,Gucio Kurcze co za pechowy ten serial Zlotopolscy tylu dobrych aktorow ktorzy w nim grali juz nie zyje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kolodziejakmk Re: Zmarl Jan Kociniak 20.04.07, 18:46 Dziękuje za Pana wszystkie role. Odpowiedz Link Zgłoś
yndrk Re: Zmarl Jan Kociniak 20.04.07, 19:10 soner3 napisał: > Kurcze co za pechowy ten serial Zlotopolscy tylu dobrych aktorow > ktorzy w nim grali juz nie zyje. Chyba na sile dorabiasz teze - nie pamietam by gral w Zotopolskich. Y Odpowiedz Link Zgłoś
yndrk Re: Zmarl Jan Kociniak 20.04.07, 19:18 yndrk napisał: > soner3 napisał: > > > > Kurcze co za pechowy ten serial Zlotopolscy tylu dobrych aktor > ow > > ktorzy w nim grali juz nie zyje. > > Chyba na sile dorabiasz teze - nie pamietam by gral w Zotopolskich. > Y Odszczekuje to co powyzej. Przypomnialem sobie. Rola menela z Dworca. Y Odpowiedz Link Zgłoś
cristinka Re: Zmarl Jan Kociniak 20.04.07, 19:30 Zegnam Pana, Panie Janie, dziekuje za wszystkie Pana role! Odpowiedz Link Zgłoś
brian.e Re: Zmarl Jan Kociniak 20.04.07, 20:24 Byłem wówczas bardzo mały i niewiele jeszcze rozumiałem, a już się zaśmiewałem podczas Jego wspólnych duetów z J.Kobuszewskim w "Wielokropku"... Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekkuc Re: Zmarl Jan Kociniak 20.04.07, 20:53 naprawdę bardzo mi przykro:( dokładnie rok temu byłem na wspaniałym przedstawieniu z Jego udziałem. Bardzo smutno i żal, bardzo. Taki ciepły, dobry człowiek, wspaniały aktor... [*] Odpowiedz Link Zgłoś
virr Re: Zmarl Jan Kociniak 20.04.07, 20:58 Cześć Wojtek :), na czym byłeś? Ja niestety nie miałem okazji obejrzeć Go na scenie :( Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekkuc Re: Zmarl Jan Kociniak 20.04.07, 21:15 to był taki kabaret- zbiór pokazowych skeczy ( chociaż wesoło-melancholijny) wielkich artystów, oprócz pana Jana Kociniaka występowali pani Zawadzka, pan Kobuszewki ,pan Gołas ,pan Opania, pan Nowak, pan Zborowski... Wieczór niesamowitych wzruszeń, szkoda,że nie będę mógł już podziwiać talentu Pana Jana Kociniaka:( bardzo przykro... Odpowiedz Link Zgłoś
virr Re: Zmarl Jan Kociniak 20.04.07, 21:28 Nigdy nie byłem w Syrenie, ani w Kwadracie, jakoś zawsze wolałem repertuar klasyczny, teraz żałuję. Kociniaka pamiętam z "Rękopisu" i "Komediantki". Zawsze też jego głos będzie mi się kojarzyć z Guciem z "Pszczółki Mai". Taki smutny dziś wieczór. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekkuc Re: Zmarl Jan Kociniak 20.04.07, 21:33 ja z Kwadratem miałem dobre stosunki z pewnych względów:) a pomijając to- dobry, lekki repertuar komediowy + świetni aktorzy:) "Rękopis" to jeden z moich ulubionych filmów, a fanem Gucia zawsze byłem i będę. smutno i bardzo przykro, jeszcze raz powtórzę;( Odpowiedz Link Zgłoś
virr Re: Zmarl Jan Kociniak 20.04.07, 21:41 wojtekkuc napisał: > ja z Kwadratem miałem dobre stosunki z pewnych względów:) > a pomijając to- dobry, lekki repertuar komediowy + świetni aktorzy:) Wiem, że dobry, tyle że ja jestem ponurakiem i wolę się dodatkowo przydołować :). Wczoraj znajomy polecał mi "Won" w Syrenie - ponoć znakomita satyra na władzę i polityków. Muszę się wreszcie wybrać (a nuż zdejmą z afisza?). > "Rękopis" to jeden z moich ulubionych filmów, a fanem Gucia zawsze byłem i będę Serio? Uwielbiam "Rękopis" - dla mnie to bezapelacyjnie jeden z najlepszych filmów wszechczasów. > smutno i bardzo przykro, jeszcze raz powtórzę;( Smutno i przykro :( Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekkuc Re: Zmarl Jan Kociniak 20.04.07, 21:50 Tak, "Rękopis" jest genialny, ja w ogóle uwielbiam Hasa:) a i to,że to adaptacja prozy naszego rodzimego "ponoć-wampira" Jana Potociego też na mnie działa:) Co Ty, Wojtuś, nie dołuj się bz powodu, życie i tak ma wiele ciężkich momentów, na Won nie byłem ale Ty koniecznie idź:) Oj,smutno,przykro...;( Odpowiedz Link Zgłoś
virr Re: Zmarl Jan Kociniak 20.04.07, 22:01 wojtekkuc napisał: > Tak, "Rękopis" jest genialny, ja w ogóle uwielbiam Hasa:) a i to,że to > adaptacja prozy naszego rodzimego "ponoć-wampira" Jana Potociego też na mnie > działa:) Tak, doskonały. To był też - tak mi się wydaje - film życia dla wielu aktorów - Kraftówny, Opalińskiego, Pieczki, Niemczyka, Tyszkiewicz, Kociniaka właśnie, można by długo wymieniać. > Co Ty, Wojtuś, nie dołuj się bz powodu, życie i tak ma wiele ciężkich momentów, > > na Won nie byłem ale Ty koniecznie idź:) Pójdę, bo w końcu władza się dowie, że za jej placami taki spektakl grają, wpadnie ABW w kominiarkach i aktorów zaaresztują :). > Oj,smutno,przykro...;( Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekkuc Re: Zmarl Jan Kociniak 20.04.07, 22:05 oj, Paszeko, Paszeko:) smutno... Odpowiedz Link Zgłoś
virr Re: Zmarl Jan Kociniak 20.04.07, 22:09 a Paszeko zaryczał strasznie :) Tak, ja już przekroczyłem dawkę zdrowego zdołowania na dziś :). Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekkuc Re: Zmarl Jan Kociniak 20.04.07, 22:13 no, Wojtuś, bo mi podwójnie smutno... dobrze,że chociaż się uśmiechasz:) Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekkuc Re: Zmarl Jan Kociniak 20.04.07, 22:28 no bez:) serio napisałem, z serca:) Odpowiedz Link Zgłoś
virr Re: Zmarl Jan Kociniak 20.04.07, 22:30 Z serca? OK :). To ja z serca podziękuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekkuc Re: Zmarl Jan Kociniak 20.04.07, 22:36 Za serce nie dziękuj, dobry człowieku:) Pozdrawiam i dobranoc ze smutkiem mówię, bo żona-też smutna- woła. Odpowiedz Link Zgłoś