29.04.07, 23:01
Czy podzielicie moje zdanie,że najgłupszą jak dotąd reklamą tv.którą widziałem
w ostatnich 16 latach to ostatnio do znudzenia pokazywana reklama ze słynnym
już "ziu!!" reklamującą szybki internet....?
Obserwuj wątek
    • paul_ina Re: Ziu! 29.04.07, 23:05
      ...chyba wyparłeś ze świadomości Zygmunta Chajzera i jego Vizir. Skarpetki prane razem z jodyną i Vanishem. Owoce Jogobelli.

???????
    • dorjana1 Re: Ziu! 29.04.07, 23:13
      Kilka lat temu mialam''przyjemność'' byc cześcią świata reklamy-budzącej sie w
      Polsce.Gigantyczne szanse na naszym rynku,chlonne umysly i teraz co ? Zero
      klasy,filmiki glupie i pokazujące glupotę chyba...Polaka.
      Obejrzalam kilka filmów ostatnio i nie moglam uwierzyć -widzieliscie film tpsy
      o debilnym malżeństwie zdziwionym na wiodok telefonicznej wtyczki w ścianie?
      Albo to ZIUU lub zjadanie przedmiotów codziennego użytku.Jejku jesteśmy
      Europejczykami czemu nam podają towar jak zegarek czlowiekowi w buszu ???
      • methinks Re: Ziu! 30.04.07, 02:28
        Po pierwsze to jest reklama Ery, a nie TPSA (skad przyszlo Ci do glowy, ze TPSA
        zacheca do usuwania gniazdek telefonicznych, pojac nie moge).

Po drugie, mam o niej calkowicie przeciwne zdanie: uwazam, ze jest naprawde
        swietna - banalna w pomysle i nieprzekombinowana, trafiajaca klasycznym lewym
        prostym w sedno, ponadto dowcipna, bardzo dobrze zmontowana i wyrezyserowana.
        Jak na polskie warunki - cacuszko.
        • zitta Re: Ziu! 30.04.07, 12:18
          No to ciekawe od kiedy Era nazywa się Orange. A Orange - jak wszyscy wiemy - to
          Tepsa.
          • methinks Re: Ziu! 30.04.07, 12:49
            Orange jak nic:

youtube.com/watch?v=ELZPiuUVw5s
            • zitta Re: Ziu! 30.04.07, 14:37
              hehe nie o tę reklamę chodzi kolego/koleżanko ;) Gdzie w reklamie Ery
              masz "ZIU!" ? Radzę poogdlądać trochę TV zanim się wypowiesz na forum. Pzdr
              • methinks Re: Ziu! 30.04.07, 14:42
                "Obejrzalam kilka filmów ostatnio i nie moglam uwierzyć -widzieliscie film tpsy
                o debilnym malżeństwie zdziwionym na wiodok telefonicznej wtyczki w ścianie?
                Albo to ZIUU lub zjadanie przedmiotów codziennego użytku."

W tej wypowiedzi wyraznie wskazane jest rozroznienie miedzy reklama z ziuu, a
                reklama z gniazdkiem. Radze poczytac ze zrozumieniem, zanim zaczniesz rozdawac
                malo madre rady.
                • zitta Re: Ziu! 30.04.07, 14:55
                  ... ale wątek jest zdaje się o "Ziu"? co potwierdzałby NAWET tytuł Twojego
                  mądrego posta o gniazdku. Re: "Ziu" znaczy, że piszesz o "Ziu" ;-) Łączę wyrazy
                  szacunku i obiecuję nauczyć się (z mozołem) czytać ze zrozumieniem.
    • jayamez Re: Ziu! 30.04.07, 00:19
      Haha jakies pol godziny temu powiedzialem do mojej zony wylaczajac tv na
      reklamie Ziu! ze 'to najglupsza i najbardziej wkurzajaca reklama jaka do tej
      pory widzialem' :)))
      • wiotka_trzpiotka Re: Ziu! 30.04.07, 09:33
        stanowczo widziałam całe stada znacznie bardziej wkurzających reklam
        • barti84 Re: Ziu! 30.04.07, 10:55

gadające truskawaki mnie rozbijają...
          albo reklama persila stylizowany a'la oscar...
          zreszta reklamy play tez sa do bani...
    • pikus42 Re: Ziu! 30.04.07, 14:19
      Zgadzam się, zbiera mi się na pawia jak słyszę to ziuuu a nie zawsze zdążę
      przełączyć
      • drzejms-buond Re: Ziu! 30.04.07, 14:38
        ożesz ty...ale mi przypomnieliscie...
        a juz myślałem że dobrze bedzie życ w zapomnieniu
        NAJ NAJ NAJ głupsza reklama ostatnimi czasy!
        i choć pomysł (?) można było wykorzystać, to
        tutaj po prostu wyszło im na poziomie podstawówki
        Agencja powinna oddać kasę!
        żenada!!!
    • the_dzidka Re: Ziu! 30.04.07, 16:34
      Bardzo podoba mi się ta reklama (jako jedna z nielicznych). Generalnie dostaję
      wysypki, jak słyszę, że ciągle mi każą coś odkrywać, albo "teraz jeszcze
      więcej...", albo idiotyczne wrzaski naśladujące komentatorów sportowych, albo
      piskliwe śmiechy "szczęśliwych" dzieci, albo.. albo... albo... Jestem umęczona
      debilizmem reklam, i chociaż najlepsza, jaką ostatnio widziałam to Mumio w
      arabskim (?) hotelu, to "Ziuu!!" na mojej liście plasuje się bardzo wysoko.
      Właśnie przez to jedno słówko "ziu!" :-)
    • beniamilka Re: Ziu! 30.04.07, 22:13
      Zgadzam się w zupełności z Andrzejem za małym wyjątkiem. Ja w całym moim życiu
      jeszcze nie widziałam tak głupiej reklamy, ale to tak głupiej, że po prostu
      odraża mnie samo jej oglądanie. Głupota reklamy te ziu irytują mnie za każdym
      razem, jak reklama leci,zawsze zaczynam gorączkowo szukać pilota,żeby to "to"
      przełączyć. Co za beznadzieja!!!
      • jwoj Re: Ziu! 01.05.07, 01:42
        reklama nie jest najgłupsza.Są o wiele gorsze a prawie wszystkie z bachorami są
        gorsze.Ten który wymyślił tą reklamę wypalił się zawodowo,takie badziewie to
        potrafi każdy zrobić.Po pierwsze to jest plagiat reklamy Heinekena czy innego
        piwa.Chodzi o sytuacje w których normalni ludzie nienormalnie się
        zachowują,przynajmniej ja miałem takie pierwsze skojarzenie.Sam odgłos
        pędu/prędkości internetu nie jest głupi,brakło pomysłu w jakich sytuacjach taki
        odgłos mógłby zostać wyartykułowany.Pokazano scenki w których ludzie nie robią
        nic oprócz "ziuu" Pewnie miało to na celu zakwalifikowanie reklamy do gatunku z
        tych co nie wiadomo o co chodzi ale na końcu widz byłby rozbawiony że to o to
        chodziło.
    • maureen2 Re: Ziu! 02.05.07, 02:25
      podzielam,to wymyślili jacyś jurni młodzieńcy bez mózgu,"menedzerowie" mówiący
      "ziuuu", telefon dla teleidiotow. Nawet nie wiem co oni reklamują.
      • drzejms-buond Re: Ziu! 02.05.07, 10:20
        the dzidka, powiedz mi , co ci sie w niej podoba?

dla mnie ta reklama to nieudana podróbka słynnej "Gettoppaa"(z dżejmsa brałna)
        motyw z przejeżdżajacym autem...

z głupszych , "podoba mi sie" też reklama banku gdzie pani ze sprężynką w ręku
        wyjaśnia jak bardzo bedzie nam się opłacało mieć forsę w jej banku
        tylko... na cholerę mi sprężynka?
        :-D)
        • maureen2 Re: Ziu! 02.05.07, 10:29
          podróbka ???,to trzeba mieć aspiracje,aby coś takiego porównywać do jakichś
          innych reklam i to jeszcze "znanych " poza tym,że wszyscy są w garniturkach,
          kostiumach na tle szkła,aluminium i stali,w ruchu,dynamiczni i szczerzą zęby
          na zbliżeniach. Dno.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka