Dodaj do ulubionych

komentowanie meczów na Polsacie - zgroza

29.05.03, 15:49
Nie jestem maniakalnym fanem futbolu, ale czasem mozna zawiesic oko na jakims
meczu. Jednak szczegolnie polsatowscy komentatorzy za przeproszeniem tak p i
e r d o l ą, ze przeciez wysluchiwanie ich mądrosci jest po prostu
niemozliwe. I co gorsza w KAZDYM meczu piernicza o tym samym uzywajac tych
samych wyrazen, konstrukcji, tak jakby nie można było wymyslic czegos
nowego. Generalnie chodzi o to ze zarzynają cale widowisko. Powiecie ze
mozna wylaczyc dzwiek... Ale wtedy trzeba caly czas gapic sie w ekran bo nie
slychac bedzie jak wpadnie gol, a przeciez mozna jednoczesnie robic co innego
i czasem tylko zerknąc jak cos sie dzieje. Heh, jakby ktos nie wiedzial to we
wczorajszym finale grali np. Milanowianie czy jakos tak. Zgroza!
PS. Dlaczego zawodników okresla się po nazwisku, podczas gdy sedzia jest
zawsze Pan? Ronaldo strzela gola! Piekna obrona Buffona! Pan Pierluigi
Collina spogląda na zegarek.
Obserwuj wątek
    • Gość: zielona@ Re: komentowanie meczów na Polsacie - zgroza IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 29.05.03, 16:16
      Mnie tam merytoryczna strona mniej interesuje, ale jeden z wczorajszych
      komentatorów - Kołtan? Kołtun? - po propstu NIE UMIE MÓWIĆ PO POLSKU!!!
      Wszystkie wypowiadane przez niego słowa brzmią, jakby facet przez ostatnie 20
      lat mieszkał w Argentynie: jakiś kosmiczny akcent, zazwyczaj na ostatnią
      sylabę, zamiest Ś słyszę SZ, połyka całe litery, nie wymaawia I. Kiedyś już na
      niego się wyliczułam, a teraz jak go słyszę, to po prostu skóra mi cierpnie.
      Nie żebym jakoś specjalnie była w codziennym życiu na to uważalska, ale w TV -
      nie da się słuchać tego człowieka.
    • Gość: roman Re: komentowanie meczów na Polsacie - zgroza IP: *.elblag.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.03, 20:04
      Ja na szczescie mam przyjemnosc sluchac komentatorow canal+. Ale co tu
      porownywac komentatorow biedaplatformy z nimi.... macie to za co placicie;)
    • Gość: roman Re: komentowanie meczów na Polsacie - zgroza IP: *.elblag.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.03, 20:04
      Ja na szczescie mam przyjemnosc sluchac komentatorow canal+. Ale co tu
      porownywac komentatorow biedaplatformy z nimi.... macie to za co placicie;)
      • Gość: bodo Re: komentowanie meczów na Polsacie - zgroza IP: *.rtk.net.pl 29.05.03, 22:28
        a finał ligi mistrzów klega też oglądał na canal+?
        Gdzieś ty się uchował durny snobie?

a wracajac do polsatu: mnie najbardziej wnerwia
        manieryczne tworzenie jakichś dziwacznych skrótów nazwisk
        piłkarzy - juz nie ma Alessandro del Piero, lecz: Alex
        del Piero? W mózgach im sie poprzestawiało, czy jak?
        Głąby pieprzone...
        • Gość: jasiu Re: komentowanie meczów na Polsacie - zgroza IP: *.master.pl 29.05.03, 23:14
          Bodo, masz absolutną rację. Ten Alex pojawił sie juz podczas półfinału z
          Realem. U Borka to jest właśnie wkurzające, że gosć ma straszną manierę.
          Kombinowanie z nawiskami, ksywami jakby to byli jego kolesie. Z jego nawyków
          można wymienić choć ostatnio pojawia się rzadziej: i nie trafił w prostokąt o
          wymiarach..., w każdym mocnym zespole jest jakiś wirtuoz itp. Dla wielu Borek
          jest świetnym komentatorem ale ja go po prostu nie znoszę.
          Ps. Może wiecie co to za gość z piskliwym głosem komentuje tenis (Roland
          Garros). Ten mnie dopiero osłabia. Nie wiem jak się dostał do telewizji.
          • Gość: Darek Re: komentowanie meczów na Polsacie - zgroza IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 30.05.03, 03:54
            Mnie się podoba jak Borek mówi: ostro bita piłka. To co, piłki już się nie
            kopie, tylko bije ?
          • Gość: jasiu Re: komentowanie meczów na Polsacie - zgroza IP: *.visp.energis.pl 17.06.03, 00:20
            Bodo, masz absolutną rację. Ten Alex pojawił sie juz podczas półfinału z
            Realem. U Borka to jest właśnie wkurzające, że gosć ma straszną manierę.
            Kombinowanie z nawiskami, ksywami jakby to byli jego kolesie. Z jego nawyków
            można wymienić choć ostatnio pojawia się rzadziej: i nie trafił w prostokąt o
            wymiarach..., w każdym mocnym zespole jest jakiś wirtuoz itp. Dla wielu Borek
            jest świetnym komentatorem ale ja go po prostu nie znoszę.
            Ps. Może wiecie co to za gość z piskliwym głosem komentuje tenis (Roland
            Garros). Ten mnie dopiero osłabia. Nie wiem jak się dostał do telewizji.
            • Gość: Darek Re: komentowanie meczów na Polsacie - zgroza IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 19.06.03, 00:58
              Gość portalu: jasiu napisał(a):

> Bodo, masz absolutną rację. Ten Alex pojawił sie juz podczas półfinału z
              > Realem. U Borka to jest właśnie wkurzające, że gosć ma straszną manierę.
              > Kombinowanie z nawiskami, ksywami jakby to byli jego kolesie. Z jego nawyków
              > można wymienić choć ostatnio pojawia się rzadziej: i nie trafił w prostokąt o
              > wymiarach..., w każdym mocnym zespole jest jakiś wirtuoz itp. Dla wielu Borek
              > jest świetnym komentatorem ale ja go po prostu nie znoszę.

Dzisiaj Borek coś wspominał o "MANU" Petit, podczas gdy ten gość ma na imię
              Emanuel. Ale co tam, pewnie "MATI" Borek z "MANU" byli na piwie i ... .
    • Gość: Hollow Re: komentowanie meczów na Polsacie - zgroza IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.05.03, 08:38
      Przychrzaniacie się o jakieś pierdoły. Autor wątku sam przyznał, że
      jest "niedzielnym" kibicem, więc nie zdziwiłbym się, jeśli woli np. ignoranta
      Szpakowskiego. Ja piłką nożną interesuję się na codzień i wiedza Borka o
      futbolu jest naprawdę imponująca, a dla mnie jest to najważniejsza sprawa.
      Zresztą sposób komentarza w jego wykonaniu również mi odpowiada. Nie znoszę
      ignorantów w stylu Szpakowskiego, którzy piłkarzy rozpoznają wyłącznie po
      koszulkach, a jak czasami popiszą się niewiedzą to szczęka opada.
    • Gość: Y ZYDOROWICZ RULEZ!!!;-) IP: 62.233.175.* 30.05.03, 09:06
      Kolo jest niesamowity. Potrafi sie wylaczyc i nie komentowac w ogole przez
      pare minut co w przypadku niektorych spotkan jest wg. mnie wrecz cudowne.
      Zamiast sluchac pieprzenie (lepszych lub gorszych, lubianych lub mniej
      lubianych) komentatorow, mozna wczuc sie w atmosfere spotkania. Uwazam, ze
      mozliwosc sluchania tego co sie dzieje na trybunach i na boisku nie zaklocona
      pierdolami jest fantastyczna sprawa. Borek moze i byl dobry ale uwazam, ze sie
      przejadl wiekszosci i dlatego spotyka sie z krytyka. Poza tym jest dosyc
      szablonowy i pomimo swojej wiedzy mam wrazenie, ze niezbyt ma pojecie o
      prawdziwej grze. PZDR

"Sam troche kopie";-)
    • Gość: paweł Re: komentowanie meczów na Polsacie - zgroza IP: 213.77.23.* 30.05.03, 13:39
      Panowie Borek i Kołtoń są - dla mnie - nie do wytrzymania na przykład z powodu
      takich stwierdzeń (mniej więcej):
      "minęły właśnie pierwsze dwa kwadranse drugiej połowy ostatniego meczu drugiej
      fazy grupowej Champions League"
      Myślę, że taką informację można jeszcze bardziej skomplikować
      • Gość: zielona@ Re: komentowanie meczów na Polsacie - zgroza IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 30.05.03, 16:05
        Gość portalu: paweł napisał(a):

> "minęły właśnie pierwsze dwa kwadranse drugiej połowy ostatniego meczu
        drugiej
        > fazy grupowej Champions League"

Bueheheheheheheee:))))
        • Gość: ef-ka Re: komentowanie meczów na Polsacie - zgroza IP: 80.51.29.* 01.06.03, 01:13
          Borek moze byc, ale ten Kołtoń - zgrozzza; skąd on się w ogóle wziął? A jak
          reagujecie na Zdzisława Ambroziaka (tego od siatkówki)? e.
          • Gość: tma Re: komentowanie meczów na Polsacie - zgroza IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.03, 10:51
            Ambroziak ?????Katastrofa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jestem fanem siatkowki,
            ale jak slysze Ambroziaka i te jego przemadrzale komentarze, to mi sie zygac
            chce. Facet wogole nie komentuje, gada aby pogadac. Nie czuje atmosfery meczu,
            jest zimny jak lod, ale krytykowanie to jego specjalnosc. Najlepszy komentarz
            siatkowki, to Swedrowski w TV4 i Polsacie Sport.
            A jezeli juz mowimy o komentatorach Polsatu, to chcialbym zauwazyc, ze Borek
            dostal w tym roku Pilkarskiego Oskara. Ale widze, ze koledzy wola sluchac panow
            Basalaja, Jasine, Szaranowicza - powiem krotko - Gartulacje dla was i proponuje
            wam zmiane kanalu na Animal Planet.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka