Dodaj do ulubionych

FILMS ONLINE

27.12.12, 01:54
Pozostając w świątecznym klimacie, chciałam się Was zapytać, gdzie oglądacie filmy online, jakie strony możecie polecić, ja już trochę stron przeglądałam ale na większości trzeba się rejestrować i są tam jakieś przeszkody typu opłaty i inne. Chodzi mi o taką stronę, gdzie się wchodzi, naciska watch now i film jest gotowy do oglądania. Już nie bawię się w downloading gdyż to dużo zabiera czasu. Oczywiście mówię o filmach angielskich ale też z dubbingiem polskim, wszystko się przyda. Zapodajcie prosze jakieś fajne linki, trochę rozrywki w tym życiu się przyda na pewno:)))
Obserwuj wątek
    • ligia121 Re: FILMS ONLINE 27.12.12, 22:52
      Nie wiem, czy o taki typ filmów chodzi, ale ja np oglądam na wrzucie " Allo, allo" w wersji angielskiej. O ileż więcej śmiechu niż w tłumaczonej na polski :0)
      • joalma Re: FILMS ONLINE 28.12.12, 08:35
        ja często korzystam ze stronki video.about.com szczególnie jeśli mam zajęcia z ESP.
        ponieważ do każdego filmiku dostępna jest transkrypcja, flmik jest do ogarnięcia nawet przez uczniów na poziomie pre-internediate.
        • beautiful1 Re: FILMS ONLINE 29.12.12, 00:52
          dzieki wielkie, to są super strony, jakby ktoś miała jeszcze jakieś inne podpowiedzi szczególnie do oglądania filmów nawet tak dla siebie to byłoby super:)
    • mmoni Re: FILMS ONLINE 02.01.13, 01:24
      Ostatnio oglądam seriale na www.cucirca.com
      • anakofa Re: FILMS ONLINE 17.01.13, 19:13
        Ja wczorej na maila dostałam z nowej ery taki filmik www.youtube.com/watch?v=YlhW19KiVPE Z tego co widzę, to mają być jeszcze 4 odcinki. Jutro puszczę to moim uczniom. Zobaczymy, co oni na to.
        • chinwag Re: FILMS ONLINE 17.01.13, 22:15
          > Ja wczorej na maila dostałam z nowej ery taki filmik rel="nofollow">www.youtube.com/watch?v=YlhW19KiVPE Z tego co widzę, to mają być jeszcze 4 odcinki. Jutro puszczę to moim
          uczniom. Zobaczymy, co oni na to.

A pewnie się zanudza na śmierć ;)

Poza tym to nie "produkcja" rozwijająca językowo, a instruktaż pisania maila z kilkoma trafnymi wskazówkami, ale dość nudnie skonstruowany.
          • anakofa Re: FILMS ONLINE 18.01.13, 12:11
            Zrobiłam i się podobało. Do tego wydrukowałam ćwiczonka i cała lekcja zleciała. Moi uczniowie lubią filmy, a do tego dziś piątek, więc luźniejsza lekcja im się należała :)
            • chinwag Re: FILMS ONLINE 21.01.13, 15:33
              > Zrobiłam i się podobało. Do tego wydrukowałam ćwiczonka i cała lekcja zleciała.
              > Moi uczniowie lubią filmy, a do tego dziś piątek, więc luźniejsza lekcja im si
              > ę należała :)

A co im się w tym filmie podobało?

Z zapartym tchem oglądali pana, który wykładał po polsku "instrukcję egzaminacyjną"?

Jakie ćwiczonka do tego filmu wydrukowałaś?

P.S. Czy to nie jest jakaś reklama Nowej Ery, skoro nie jest to jedyne forum, gdzie wklejasz taki sam tekst? ;)

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka