1802l 15.05.07, 19:16 Ufff, we mnie reklama z tymi pędzącymi na samotnego faceta babami budzi przerażenie. Zwłaszcza ta jedna taka, bruneta z ostrymi zębami na wierzchu... Oczyma duszy juz widze na końcu fruwające w powietrzu szczątki faceta, brrrr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
baba67 Re: efekt axe 15.05.07, 20:28 mnie wyglada na antyreklame biustonoszy mam 2 propozycje tytulu Latajace cycki albo Sen erotomana Odpowiedz Link Zgłoś
mary_elx profanacja 16.05.07, 08:49 KRRITV zakaże reklamy, bo zawiera tekst w melorecytcji na tle pseudo sakralnej muzyki: Dies irae! dies illa Solvet saeclum in favilla Teste David cum Sibylla! Hymn ten jest inspirowany tekstem bilijnym, więc gołe cycki w kontekście erosomańskim nie wchodzą w grę. Niemniej jednak na obrazie "Sąd ostateczny" w katedrze w Gdańsku są baby z gołymi melonami i faceci z gołymi siurkami.... Ale to chyba tym gorzej dla reklamy. Odpowiedz Link Zgłoś
panistrusia Re: profanacja 16.05.07, 09:48 Ta melorecytacja to śpiew, pseudo sakralna muzyka to fragment requiem. Requiem to gatunek ściśle powiązany z liturgią rzymską, jest to po prostu msza za zmarłych, msza żałobna. Może i zabawne jest umieszczenie tekstu inspirowanego Apokalipsą w reklamie dezodorantu, dla mnie jest to dorabianie na siłę głębi tam, gdzie jej nie ma i niepotrzebne w dalszej perspektywie kulturowej dewaluowanie pewnych wartości. Reklama zerżnięta z "Pachnidła" to fakt. Nieco ryzykowna wymowa. Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Re: profanacja 16.05.07, 19:41 a skad ty wiesz gdzie glebia jest a gdzie nie ma? po drugie perwne wartosci nie sa wartosciami dla nas wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
ewus73 Re: efekt axe 16.05.07, 09:15 Nie podoba mi się ta reklama, dla mnie jest obrzydliwa. Te biegnące kobiety, zwłaszcza ta jedna; przełączam program jak tylko to widzę. Poza tym to wypisz, wymaluj ściągnięte z "Pachnidła". Odpowiedz Link Zgłoś
trusiaa Re: efekt axe 16.05.07, 09:31 Byłam przerażona filmikiem - z tego faceta nic nie zostanie - żałosne strzępki jeno. Mój mąż natomiast - rozmarzył się...! Można więc przyjąć, że adresaci reklamy prawidłowo reagują na przekaz? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
eselte Re: efekt axe 16.05.07, 09:38 straszna.......kojarzy mi się z bezradnością i atakiem jakiś rozwścieczonych mrówek az mam dreszcze na koniec jak widać ile ich jest i jak wyłażą z każdej strony Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: efekt axe 16.05.07, 09:43 Poza tym to wypisz, > wymaluj ściągnięte z "Pachnidła". Też miałam takie skojarzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
mediafun Re: efekt axe 19.05.07, 09:25 ta reklama jest starsza niż film Pachnidło, to do nas docierają reklamy czasem ze sporym opóźnieniem (chór Hondy miał opóźnienie chyba rok czasu) Odpowiedz Link Zgłoś
trusiaa Re: efekt axe 17.05.07, 08:18 Ha! A nie mówiłam? Facetom się podoba... Gdzie oni podziali instynkt samozachowawczy? Czy naprawdę nie widzą zagrożenia dla życia i zdrowia? Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: efekt axe 17.05.07, 10:12 > Gdzie oni podziali instynkt samozachowawczy? Czy naprawdę nie widzą zagrożenia > dla życia i zdrowia? Hmmm, to zależy, co w rezultacie te panie robią potem z tym panem. Albo co on robi im:-) Odpowiedz Link Zgłoś
trusiaa Re: efekt axe 17.05.07, 14:43 Ależ ja właśnie o tym. To jakby kij w mrowisko wsadzić! Co też ja wypisuję? Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Re: efekt axe 19.05.07, 21:17 jeszcze tak mysle, ze przewaznie to jest tak ze miliony plemnikow leci do jednego jajeczka a tu :D miliony jajeczek leca do jednego plemniczka :D no ale to taka mala mysl o tej reklamie. Odpowiedz Link Zgłoś
trouble_maker Reklama super - jedna z najzabawniejszych... 19.05.07, 02:38 ...jakie ostatnio widziałem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
b0rderline Re: efekt axe 19.05.07, 15:42 reklama idealna. Juz sama muza mnie zainteresowala, a gdy zobaczylem, co sie na ekranie dzieje, to az wstalem z wrazenia :D Rewelacyjny pomysl i jeszcze lepsze wykonanie :D Odpowiedz Link Zgłoś
stary_zgred1 Re: efekt axe 19.05.07, 20:41 Ha ha - mnie sie skojarzyło ze stadem oszalałych Menad które za chwilę rozszarpia biednego Orfeusza - ale chyba tak daleko jak do mitologii greckiej inwencja twórców nie siegała :D Odpowiedz Link Zgłoś