mmmega 19.06.07, 22:01 dzisiaj na dwójce, kto oglądał, czy warto ? uwielbiam Mumio Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mmmega Re: HI WAY 19.06.07, 22:15 a i 'przekręt' leci na AXN od 21 jeden z moich ulubionych (chyba najlepsza rola Brada Pita) Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: HI WAY w TVP 2 - o Boże... 19.06.07, 23:26 Jakieś scenki, jakieś teksty - nie wiadomo, o co chodzi, nawet nie wiadomo, o czym ci ludzie bełkoczą? Panowie z Mumio - ostatnio już wasze coraz częściej pojawiające się reklamy nie wzbudzają wielkiego zachwytu, chyba daliście się wciągnąć w tę machinę i na tym skończyły się wasze ambicje. A ja nie powiem "Szkoda", a ja to przewidziałam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
f.lamer Re: HI WAY w TVP 2 - o Boże... 20.06.07, 08:08 pozwolę sobie nie zgodzić sie z ta opinią czasem przekleństwem twórców jest to, że ich publiczność na siłę próbuje wepchnąć ich wytwory w szuflady które znają jeśli oczekiwania odbiorców rozmijają się z wizją twórców (dla mnie ewidentny przypadek mumio) publiczność zawsze obwinia artystów nie rozumie że artysta ma prawo do własnej drogi Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka_konwersacji Re: HI WAY w TVP 2 - o Boże... 20.06.07, 08:47 Ja tez sie nie zgadzam z opinia Dzidki. Ogladajac wczoraj ten film juz drugi raz, zastanawialam sie, dlaczego nie robi TEGO typu wrazenia, co spoty reklamowe. Bo jest dlugą caloscia. Jakby ten film pociąć na fragmenty dlugosci spotow reklamowych-wyszlyby smieszne, absurdalne filmiki w stylu Mumio tak dobrze nam znanym. Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: HI WAY w TVP 2 - o Boże... 20.06.07, 09:01 Pewnie tak. Więc po cholerę zrobili nudny, bełkotliwy... film? ciąg scenek? występ? Zamiast robić to, co robią w miarę dobrze? Bo im Filmowiec zamachał przed nosem Filmem? Dali się skusić? Mnie to pachnie medialną prostytucją, i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
f.lamer Re: HI WAY w TVP 2 - o Boże... 20.06.07, 09:09 > Mnie to pachnie medialną prostytucją, i tyle. dla mnie prostytucją byłoby zrobienie filmu w taki sposób żeby spodobał się jak najszerszej publiczności, a nie na swój własny, niepowtarzalny ale ja się nie znam nie jestem filmowcem pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka_konwersacji Re: HI WAY w TVP 2 - o Boże... 20.06.07, 09:23 No wlasnie. Medialna prostytucja byloby pojscie na komercje i zrobienie gniota "Nigdy w zyciu 3" czy ja wam pokaze-jak to tam bylo, nawet nie pamietam dobrze tytulu. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: HI WAY w TVP 2 - o Boże... 20.06.07, 09:28 Podobało się. W kinie pewnie by mnie nieco znudziło, ale w telewizji oglądało mi się świetnie. I to zakończenie z podskakującą bramą wjazdową. Wyczes!:-) Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka_konwersacji Re: HI WAY w TVP 2 - o Boże... 20.06.07, 09:30 Mnie sie podobal facet w skorzanych spodenkach i jego wystudiowana poza (udawane przemyslenia) z 2 palcami nad gorna wargą. I scena, jak "rezyser" powtarza ten gest :))) Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: HI WAY w TVP 2 - o Boże... 20.06.07, 09:37 Ale najbardziej chyba uśmiałem się przy typowo mumiowym (mumijnym?) żarcie - w salonie "gospodarz" (Jaco) grany przez Borusińskiego przytyka sobie kieliszek do policzka i mówi do pana Andrzeja: taki żart:-) Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: HI WAY w TVP 2 - o Boże... 20.06.07, 09:39 A tak w ogóle to większość dialogów z filmu można sobie znaleźć tu: www.filmweb.pl/topic/441283/Cytaty.html Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka_konwersacji Re: HI WAY w TVP 2 - o Boże... 20.06.07, 09:53 Nie jest to komercyjny film, dlatego wielu nad nim nie zapieje. Moze i dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka_konwersacji Re: HI WAY w TVP 2 - o Boże... 20.06.07, 09:55 O boze..... hahahahahahahaha swietne, od razu sobie jedno w sygnaturke daje :D Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: HI WAY w TVP 2 - o Boże... 20.06.07, 10:11 ...słyszałem o takich bramach co jak naciśniesz pilota to wyskakują w górę i robią w powietrzu różne ewolucje:-) Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka_konwersacji Re: HI WAY w TVP 2 - o Boże... 20.06.07, 10:13 Moze banana na droge?? hahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: HI WAY w TVP 2 - o Boże... 20.06.07, 10:25 Wiesz, znam taki śmieszny dowcip... To może pójde i im go opowiem w twoim imieniu? Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka_konwersacji Re: HI WAY w TVP 2 - o Boże... 20.06.07, 09:29 the_dzidka napisała: > Pewnie tak. > Więc po cholerę zrobili nudny, bełkotliwy... film? ciąg scenek? występ? Zamiast > > robić to, co robią w miarę dobrze? Ale przeciez ten film dla wielu nie jest ani nudny, ani belkotkiwy. Jest za to specyficzny dla Mumio. Mnie sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: HI WAY w TVP 2 - o Boże... 20.06.07, 12:53 zieeeeeeeew... a tak czekałem na ten film (lubię Mumio) normalnie, jakbym czytał swoje "humorystyczne" wypociny gdy mam zły dzień! istnieje zjawisko zwane AUTOCENZURĄ -koledzy chyba o tym zapomnieli. Odpowiedz Link Zgłoś
sutekh1 Re: HI WAY w TVP 2 - o Boże... 21.06.07, 13:55 no , szkoda że tyle zarobili za te reklamy. reklamowali idiotyzm niezbywalny! Odpowiedz Link Zgłoś
markus.kembi Re: HI WAY 21.06.07, 14:14 Film potwornie nudny, ale przynajmniej nie był aż tak głupi, jak niektóre skecze "Mumio" - na przykład ten, w którym pan Borusiński siedzi z filiżanką i powtarza przez 15 minut "no no no!" albo ten, w którym pani w przebraniu kasztanoludka bredzi coś bez sensu że "mango było soczyste". Typowy film offowy bez pomysłów, robiony na siłę, to znaczy odniosłem wrażenie, że twórcy mieli pomysł na 10 minut filmu, a reszta to tylko tak, żeby czymś wypełnić pozostały czas. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: HI WAY 21.06.07, 14:19 rzecz gustu. akurat PANI SERWUSOWA to MOIM ZDANIEM jeden z najlepszych skeczy jakie widziałem w zyciu. oni mają INNE poczucie humoru, a pieniadze zarobione na reklamach rzeczywiscie źle zainwestowali Odpowiedz Link Zgłoś
telenowela232 Re: HI WAY 05.07.07, 10:59 drzejms-buond napisał: > oni mają INNE poczucie humoru, > a pieniadze zarobione na reklamach rzeczywiscie źle zainwestowali ten fim to nieporozumienie, wyszłam w połowie.niespełnione nadzieje na dobrą zabawę. Odpowiedz Link Zgłoś
roarljokelsoey Re: HI WAY 22.06.07, 10:50 Mumio nie jest dla wszystkich. Niektórzy po prostu tego nie łapią. I ja się bardzo cieszę i nie dziwię się, że tak jest ;) Także.....warto, warto... Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: HI WAY 22.06.07, 11:04 no no no no no ale nie o to nie oto nie oto... Odpowiedz Link Zgłoś
roarljokelsoey Re: HI WAY 22.06.07, 11:09 no no no Moja kawa, twoja kawa.....taka rozmowa. Odpowiedz Link Zgłoś
j-adore Re: HI WAY 23.06.07, 11:16 O ile lubię skecze Mumio i reklamy Plusa, o tyle film mi się nie spodobał, chociaż miał udane momenty. Chyba po prostu to humor nie na fabułę, ale na krótkie formy. Odpowiedz Link Zgłoś
rudestus0700 Re: HI WAY 24.06.07, 13:04 Byłem w kinie i nie żałuję choć większość ludzi wychodziła rozczarowana. Pewnie gdyby główny bohater często ślizgał się na skórce od banana albo przycinał sobie penisa zamkiem od rozporka swoich spodni zabawę mieliby lepszą, a tak... Świetny był epizod "Kokon czyli zmiany, zmiany" albo dziadkowie internauci, że już o jedzerze nie wspomnę. Widać niestety, że panowie mają już pewne role ograne np. pierwszy epizod grany jak w skeczu o pani Serwusowej. Można też narzekać, że pomysł na film o robieniu filmu kryje właściwie brak pomysłu, ale mi tam jest obojętne. Jak na kino niemal offowe(którego zazwyczaj nie trawię) HiWay dostarczył mi niezłej rozrywki. A czyż nie o to właśnie chodzi? Faktycznie jednak jeśli panowie i pani chcą zyskać większą widownię, a także jakąś tam przychylność krytyków powinni popracować nad fabułą. Wyjdzie to im i nam na zdrowie, bo polskie komedie prezentują poziom daleki od zadowalającego. Odpowiedz Link Zgłoś
mmmega Re: HI WAY 24.06.07, 17:04 kawusia moja kawusia ok zejdźmy z Mumio, a co sądzicie o 'Snatch' Ritchie'go dla mnie bomba Odpowiedz Link Zgłoś