Gość: maja IP: *.chello.pl 04.07.03, 15:48 był kiedyś taki serial tvp 1, liczył 3 odcinki grał w nim min młody pazura, piosenkarka urszula zapowiadał się ciekawie ktoś pamięta? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jasiu Re: serial zaklęta IP: *.master.pl 04.07.03, 16:40 Widziałem jakiś fragment i tyle. Pamiętam że był to jeden z trzech seriali do wyboru przez widzów (Klan, Zaklęta, Złotopolscy) na telenowele i przegrał także produkcja nie wypaliła i zostało na 3 odcinkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P-77 Re: serial zaklęta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.03, 22:53 Gość portalu: jasiu napisał(a): > Widziałem jakiś fragment i tyle. Pamiętam że był to jeden z trzech seriali do > wyboru przez widzów (Klan, Zaklęta, Złotopolscy) na telenowele i przegrał > także produkcja nie wypaliła i zostało na 3 odcinkach. Ale aktorzy, którzy tam grali odnaleźli się w innych serialach - np. Ewa Gorzelak w "Na Wspólnej", Dorota Chotecka w "Miodowych latach" itp. Tak więc porażka srialu nikomu nie złamała kariery. Swoją drogą pamiętacie te pierwsze odcinki "Klanu" i "Złotopolskich" puszczane jako promocja. W "Złotopolskich" np. nie było takich postaci jak pan Józef, Kleczkowska czy listonosz Wereszczaka a cały serial miał się opierać na rywalizacji Złotopolskich i Gabrielów. Serial przeszedł prawdziwą ewolucję - chyba korzystną. Za to Klan właściwie od pierwszych odcinków prezentuje pewną stałość i to, co na początku mogło być ciekawe - saga rodzinna - z czasem staje się nudne. Ciekawe w jakim kierunku poszłaby "Zaklęta"? Tego się już nigdy nie dowiemy. A propos pamiętacie takie seriale - robaczywki jak "Więzy krwi" i Marzenia do spełnienia" (telenowele w TVP 1 z wiosny 2001) czy trzyodcinkowe nieudane sitcomy z Polsatu (Pokój na czarno, Gosia i Małgosia, Myszka Walewska, Pucuś).Wszystkie chyba nie spodobały się widzom. Odpowiedz Link Zgłoś
soczewica Re: serial zaklęta 06.07.03, 00:10 Gość portalu: P-77 napisał(a): > jako promocja. W "Złotopolskich" np. nie było takich postaci jak pan Józef, > Kleczkowska czy listonosz Wereszczaka a cały serial miał się opierać na coś ci się deczuchno pomyliło :) w Złotopolskich jest owszem, pan Józef, i to właśnie on jest listonoszem. jest też organista Pereszczako (z Puszczy pochodzi ;D). a Wereszczaka to był Antoni, birbant i łamacz serc, poeta rodem z Radia Romans ;) no i oczywiście maryla Wereszczakówna, ale to już z innej bajki ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macho Re: serial zaklęta IP: *.rtk.net.pl 06.07.03, 01:04 soczewica napisała: Nie chciałabym żeby ktoś mnie znalazł porażoną prądem z niedogoloną cipką siedzącą na kiblu. odp. głupia pipo! czy ludzie muszą rzygać jak czytają to forum?! może tobie wydaje się to dowcipne, błyskotliwe czy jeszcze kto wie jhakie - ale już daj sobie spokój!!!! napisz sobie te dyrdymały na ścianie bo inaczej rzeczywiście prąd cię porazi, z mniejsza o to jaką cipą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P-77 Re: serial zaklęta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.03, 22:23 soczewica napisała: > Gość portalu: P-77 napisał(a): > > > jako promocja. W "Złotopolskich" np. nie było takich postaci jak pan Józef > , > > Kleczkowska czy listonosz Wereszczaka a cały serial miał się opierać na > > coś ci się deczuchno pomyliło :) w Złotopolskich jest owszem, pan Józef, i to > właśnie on jest listonoszem. jest też organista Pereszczako (z Puszczy > pochodzi ;D). > a Wereszczaka to był Antoni, birbant i łamacz serc, poeta rodem z Radia > Romans ;) > no i oczywiście maryla Wereszczakówna, ale to już z innej bajki ;D > > Po pierwsze miałem na myśli 3 pierwsze odcinki pokazane jako promocja. Teraz sobie zresztą przypomniałem, że pan Józef pojawił się na początku - rozmawiał z Dionizym, ale i tak miała to być postać drugoplanowa (Józef, nie Dionizy rzecz jasna). Poza tym przyznaję, że trochę się pomyliłem - faktycznie Antoni jest organistą (tudzież grabwarzem i kościelnym) a nie listonoszem, no ale on na pewno pojawił sięźniej, podobnie jak jego bratanek, Zenek (ten to chyba dopiero w III sezonie serialu). I gwoli ścisłości to on (a nie jego stryjek) pochodzi z puszczy. Odpowiedz Link Zgłoś