Dodaj do ulubionych

Powrót Kombi

IP: *.delcom.pl / 192.168.0.* 11.07.03, 14:59
Dlaczego tvp tak lansuje Kombi? Że niby powracają w glorii i chwale. Przecież
po rozpadzie ONA to było pewne, a Skawiński nawet na chwile nie spuści z gazu
tylko kabza i kabza. Facio musi miec chyba jakies koneksje. Może posuwa
Terentiewą/ heheheh
Obserwuj wątek
    • Gość: Riki Re: Powrót Kombi IP: *.acn.pl 11.07.03, 15:41
      Sierocki lansuje bo to kumple. Natomiast gówno z tego będzie, bo są nadal
      pokłóceni z Łosowskim, a to był główny mózg grupy (kompozycje, aranżacje itp.)
      • Gość: papapat Re: Powrót Kombi IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 11.07.03, 15:44
        kombi sie pozbieralo a ciekawe kiedy bedzie mozna uslyszec chylinska w akcji
        ponownie ?
    • Gość: trampek smrodek Re: Powrót Kombi IP: *.it-net.pl 11.07.03, 20:16
      znowu będzie: gra i tąbi zespół zombi(kombi)
    • Gość: Jo Re: Powrót Kombi IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 11.07.03, 21:58
      Gość portalu: jojop napisał(a):

> Dlaczego tvp tak lansuje Kombi? Że niby powracają w glorii i chwale.

Powracają w glorii i chwale?! KOmbi istnieje tylko w starych kawałkach,
      puszczanych przez stacje typu "Złote POlskie Przeboje". Jeśli faktycznie
      powrócą w glorii i chwale, jestem gotowa zjeść ich płytę. Analogową!!!
    • Gość: kz Re: Powrót Kombi IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.03, 22:08
      Pewnie będziesz musiał(a) zjeść tą płytę.Albo lepiej posłuchaj ich troje.
      • Gość: Jo Re: Powrót Kombi IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 12.07.03, 10:17
        Gość portalu: kz napisał(a):

> Pewnie będziesz musiał(a) zjeść tą płytę.Albo lepiej posłuchaj ich troje.

Taaaak, standardowa odpowiedź dla kogoś, komu sie coś nie podoba: posluchaj ich
        troje. Jaki to żałosny argument!
        Sam zobaczysz, jak będzie wyglądał "powrót w glorii i chwale". Nawet jak
        pograją, to już nie będą te klimaty. Moze nie pamiętasz po prostu, jakie one
        były.
    • Gość: autowidol Re: Powrót Kombi IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.07.03, 22:34
      Wyglądało to dość mizernie. Zero dynamiki, zwykłe odcinanie kuponów od świetnej
      przeszłości. Bez Łosowskiego to już nie to.
    • Gość: P-77 Re: Powrót Kombi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.03, 22:58
      Abstrahując od tego, że uważam Kombi za symbol wszystkiego co denne w polskiej
      muzyce lat 80, trudno nie odmówić muzykom dużego profesjonalizmu. Czy mogą
      odnieść sukces po reaktywacji? Biorąc pod uwagę losy innych formacji z tamtej
      dekady, które też powróciły "w glorii i chale" (jak to ujął ktoś złośliwie)na
      fali mody retro - np. Papa Dance, Kapitan Nemo, Banda i Wanda czy Mr. Zoob
      raczej należy z dużym dystansem podchodzić do szumu wokół powrotu Kombi. Z
      drugiej strony nawe w estetyce kiczu Kombi prezentowało wższy poziom niż tamci
      wykonawcy.
      Tym czymś co wyróżniało tamte Kombi były elektroniczne fascynacje Łosowskiego
      dominujące zwłaszcza pod koniec działalności zespołe. Teraz już Łosowskeigo nie
      ma, więc ci, którym podobał się ten rodzaj grania mogą czuć sie zawiedzeni. Czy
      zatem nowe Kombi to tylko płytki pop czy może coś zupełenie nowego (w końcu
      zaczynali od Muzyki Młodej Generacji) -czas pokaże. Na razie to tylko odcinanie
      kuponów.
      • Gość: papapat Re: Powrót Kombi IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 11.07.03, 23:05
        ale zaprosili makowieckiego moze bedzie ich nowym wokalistka?
        • Gość: jojop Re: Powrót Kombi IP: *.delcom.pl / 192.168.0.* 11.07.03, 23:49
          Myślę, że wyjadą z czymś nowym, z jakimś ostrym rockiem w ktorym bedą dominować
          solowki i rify skawińskiego. Skawiński dobrym gitarzystą jest to nie ulega
          wątpliwości, ale na polskim rynku. Słyszałem kiedys, ze gdy Osbornowi zabrakło
          gitarzysty, skywalker wysłał swoje demo ze swoimi aranżacjami, ale niestety nie
          udało mu się. Ozzy odp[isał, ze jest dobry, ale tylko dobry.
      • Gość: autowidol Re: Powrót Kombi IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.03, 00:11
        Denne? Wydaje mi się, że to za mocne określenie. Pomomo Twojej powierzchownej
        opinii, wydaje mi się, że coć niecoś o tej muzyce wiesz. Tak się wtedy grało,
        new romantic, itd. Kombi aspirowało do nowofalowego dance-u. Dziś zabrakło
        starego czadu, dynamiki na scenie i chęci walki o publikę. Zgadzam się z Tobą w
        jednym: odcinanie kuponów.
        Łosowki wróć, a może coś z tego będzie.
        • pomruk_wulkanu Re: Powrót Kombi 12.07.03, 08:47
          Tyle tylko, że Łosowski dziś chce grać 7-11 minutowe suity i koniecznie widzi w
          składzie Kombi swojego syna na perkusji a na to nie mogą się zgodzić
          Skawiński / Tkaczyk. Jednym słowem konflikt(?) artystyczny.
          Wg mnie gdyby się pojawił Łosowski koncerty wyglądałyby tak jak pojawia się
          czasem Niemen: laboratorium muzyczne i zero atrakcji dla widowni.
          • Gość: papapat Re: Powrót Kombi IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 12.07.03, 09:23
            z tymi suitami kawalki kombi trwaly by 15-17 minut chyba koncerty musialyby
            byc 4 godzinne:D
          • Gość: autowidol Re: Powrót Kombi IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.03, 13:22
            A skąd te rewelacje!? Skąd wiadomo, że "Łosowski dziś chce grać 7-11 minutowe
            suity i koniecznie widzi w składzie Kombi swojego syna na perkusji a na to nie
            mogą się zgodzić Skawiński / Tkaczyk" Ciekawe, bo zapytany Łosowski mówi
            inaczej. Polecam uwadze stronę: republika.pl/kombimus
    • Gość: agila Re: Powrót Kombi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.03, 09:11
      A ja się cieszę że zespół się reaktywuje, wychowałam się na ich muzyce i z mam
      sentyment do nich i nie tylko , Papa dance, Wanda i Banda czy Maanam z tamtych
      lat .przypominają mi się czasy beztroskiego dzieciństwa.
    • Gość: P-77 Re: Powrót Kombi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.03, 12:56
      Może przesadziłem z tą dennością, ale nigdy nie lubiłem Kombi. Ale podobały mi
      się ich teledyski (np. "Black and white", "Kochać cie za późno" albo "Nasze
      rendez = vous"). Czy można je gdzieś ściągnąć?
      • Gość: autowidol Re: Powrót Kombi IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.03, 00:54
        Istnieją jeszcze? A czy nawet TVP je posiada? Przecież im nawet taśmy z "07
        zgłoś się" szlag trafił, to co dopiero teledyski Kombi.
        • Gość: papapat Re: Powrót Kombi IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 13.07.03, 09:24
          mozna zobaczyc nieraz na mtv classic a tak wogole kombi ma jakąś stronke?
          • Gość: autowidol Re: Powrót Kombi IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.03, 16:21
            Nie mam pojęcia. Zaraz zaczynam szukać. Jak coś znajdę, dam znać.
          • Gość: autowidol Re: Powrót Kombi IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.03, 16:25
            Jest i strona, istniejąca od 1998 roku!
            republika.pl/kombimus
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka