wrocek71 24.09.07, 11:31 Słabo, coraz słabiej. Nie sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wyksztalciuch Re: A ostatni Wojewódzki? 24.09.07, 11:49 Juz nawet nie chce się tego komentować, co widać po tym forum. Jego teksty o "Katyniu" - żałosne. Goście bredzący coś od sasa do lasa, żarty na poziomie "Bravo Girl", jakiś pedał-nie pedał, na koniec monstrum z penisem. Kiedy kobieta z brodą? Odpowiedz Link Zgłoś
boska_rita Re: A ostatni Wojewódzki? 24.09.07, 12:41 wyksztalciuch napisał: > jakiś pedał-nie pedał, na > koniec monstrum z penisem. Może trochę więcej szacunku dla drugiego człowieka? Krytykując niski poziom Wojewódzkiego dobrze byłoby reprezentować sobą coś więcej niż omawiany pan. Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciuch Re: A ostatni Wojewódzki? 24.09.07, 19:02 Nie bardzo rozumiem co to ma wspólnego z szacunkiem? Każdy chamski tekst czy gest zasługuje na szacunek? Opanuj się. Odpowiedz Link Zgłoś
boska_rita Re: A ostatni Wojewódzki? 25.09.07, 09:24 Pan mnie nie zrozumiał. Nie bronię wypowiedzi Wojewódzkiego o "Katyniu" (również uważam, że była niesmaczna), natomiast protestuję przeciwko obrażaniu ludzi, co Pan zrobił nazywając gości programu "pedałem-nie pedałem" czy "monstrum z penisem". O ten szacunek, o szacunek dla drugiego człowieka, niezależnie od tego, czy jest homo, hetero, czy transwestytą się upominam - a nie o szacunek dla chamstwa. Chamstwa nie toleruję, dlatego też zwróciłam uwagę na Pański wpis. Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciuch Re: A ostatni Wojewódzki? 25.09.07, 13:30 Chyba sie nie zrozumiemy... Co to znaczy "obrażanie ludzi"? KW jest na pewno bardzo inteligentmym człowiekiem i doskonale wie, że problem transwestytów nie polega na tym, żeby ich nagle zapraszać do studia i epatować widzów ich kompleksem penisa. Przez całe lata był to temat tabu i jeżeli KW chce o tym mówić to chwała mu za to. Tym ludziom należy się właśnie szacunek, o który boska_rita tak zabiega. Zapewniam Cię, że mam dla nich bardzo dużo szacunku. NNie mam go dla dewiantów, takich jak ta/ten na końcu programu. Jeżeli to ma prowadzić do nauki tolerancji i poznania takich ludzi, ich problemów z jakimi spotykają się w naszym zaścianku to wątpię czy KW chce znowu tylko zaszokować czy zająć się tematem. Tej Pani/Panu też chyba tylko wgłowie był penis skoro do tego sprowadzała się rozmowa. Co do "pedał-nie pedał" to cytowałem jedynie prowadzącego, skąd więc pomysł o obrażaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
pleple1972 Re: A ostatni Wojewódzki? 24.09.07, 11:51 Coraz gorzej. Przykre. Bo w radiu nadal jest świetny. Odpowiedz Link Zgłoś
raymond.kozak Re: A ostatni Wojewódzki? 24.09.07, 12:33 Rzeczywiście słabo, bardzo kiepsko wystartował w tym sezonie Wojewódzki, po dwóch poprzednich programach przestałem oglądać. I te żarty z PiSu non stop, coś o braku demokracji, więzieniu, niskim wzroście Kaczyńskich. Cały czas to samo, można nie lubić rządzących, ale to już robi się naprawdę nudne. Odpowiedz Link Zgłoś
mariami Re: A ostatni Wojewódzki? 24.09.07, 13:57 Gorzej niz slabo. Komentarze o Katyniu zenujace. Odpowiedz Link Zgłoś
kelle1986 Re: A ostatni Wojewódzki? 24.09.07, 18:12 że nudny jest? a widzialas film? Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: A ostatni Wojewódzki? 24.09.07, 19:41 wysłuchałam 'zartu' o Katyniu i zmieniłam stację istanieje coś takiego jak granice, kubus widocznie o nich zapomniał Odpowiedz Link Zgłoś
nat.ani Re: A ostatni Wojewódzki? 24.09.07, 21:05 paulinaa napisała: > wysłuchałam 'zartu' o Katyniu i zmieniłam stację > istanieje coś takiego jak granice, kubus widocznie o nich zapomniał Dziecino, Wojewódzki nie "żartował" z Katynia, ale wyśmiewał się z filmu zrealizowanego przez Wajdę,a to dwie różne rzeczy. Wojewódzki ocenił ten film jako nieziemski gniot i miał do tego prawo, i miał również prawo wygłaszać opinię na jego temat w swoim programie. No ale w sumie nie dziwię się że tego nie wychwyciłaś; ponoć większość Polaków to funkcjonalni analfabeci i nie rozumieją najprostszego przekazu. Odpowiedz Link Zgłoś
kelle1986 Re: A ostatni Wojewódzki? 25.09.07, 00:07 Przeciez nie wypada nie tonac w zachwytach nad wielkim Filmem wielkiego Rezysera! Nie widzialam filmu ale na pewno jest Wielki! Bo tak wypada powiedziec! :/ Odpowiedz Link Zgłoś
mariami Re: A ostatni Wojewódzki? 25.09.07, 09:50 Nie, dziecino, nie chodzi o skrytykowanie filmu. Kazdy moze skrytykowac, jesli mu sie nie podobal. Ale sposob w jaki zrobil to Wojewodzki byl zenujacy. Pogarda, drwina, do tego wygladalo, ze wysmiewa sie z "nudnej tematyki". A przy tym poza jakby dokonywal bohaterskiego czynu nabijajac sie z wielkiego rezysera. Zadnych argumentow oprocz 'nuda' nie podal. A poza tym to jego blaznowanie chlopczyka-piernika juz sie przejadlo, ile mozna na tym jechac... Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: A ostatni Wojewódzki? 25.09.07, 16:38 alez ja zrozumiałam, ze chodziło mu o film-wyobraź sobie.... tylko, ze Katyń to film, na który wieleu ludzi długo czekało i dla wielu ma wymiar symboliczny i dlatego jego zart byl niesmaczny, rozumiem, ze film nie musi sie podobac ale mógł wyrazic swoja opinie delikatniej ale domyslam sie, ze byloby to dla niego trudne dlatego mógl sobie darować Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: A ostatni Wojewódzki? 25.09.07, 16:38 aha, i nie mow (nie pisz) do mnie dziecino... Odpowiedz Link Zgłoś
there.there Re: A ostatni Wojewódzki? 25.09.07, 00:05 a ja wczorajszy odcinek obejrzałem po półrocznej przerwie od wojewódzkiego i nawet mi sie spodobało. Wniosek - może tak odpoczynek ? Odpowiedz Link Zgłoś
mozetakmozenie Re: A ostatni Wojewódzki? 25.09.07, 09:55 A co on dokładnie powiedział o Katyniu? Bo niestety nie oglądałem tego odcinka, widzę, że sporo zamieszania to wywołało. Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: A ostatni Wojewódzki? 25.09.07, 10:39 a moze poiwedizął cos , co wielu mysli ale sie nie odwazy ?? no bo jak mozna w POlsce powiedziec ze Wajda nudny ? ze film przecietny ? o Katyniu ? przecietny ? ze tani sentymantalizm ? o Katyniu ? tani ? jak mozna ? O K atyniu niemze być zły , dlaczego ? bo jesto Katyniu .I stąd juz krok do bałwochwalstwa podobnie jak z filmami Papieżu - niesamowite gnioty, nie do zniesienia, sentymenatalne kicze, papierowe laurki lub po porstu filmy propogandowe , ale spróbujeie pblicznei to powiedzieć, rozniosą was na szablach za te łzy w oczach, drżące głosiki i inni wierni wyznawcy POlaka. Odpowiedz Link Zgłoś
wrocek71 Re: A ostatni Wojewódzki? 25.09.07, 10:40 Już nawet nie chodzi o ten Katyn, KW dba o sój wizerunek skandalisty i prowokatora, to musi coś takiego czasami powiedziec :) Ale program był zwycznie nudny, rozmowa z Lipińską - NIC z niej nie zapamiętałem, usłyszałem to samo co Lipińska mówiła już 100 razy, że ciężko się z nią pracuje, itd, itd. Pan Piróg bodajże, ktorego widziałem pierwszy raz na oczy, po co, na co? Kolejna twarz TVN do podpromowania i nic ponadto. No i na koniec nowy punkt porogramu. Uparte krążnie wokół penisa, podważało całą ideę zaproszenia takiej osoby do programu i jak rozumiem chęci nauczenia tolerancji widzów. Jeśli jednak sam Wojewodzki ma taką radość, ze kobieta ma penisa, to jak jego publicznosć ma do tego podejść? Odpowiedz Link Zgłoś
jan_telecki Re: A ostatni Wojewódzki? 26.09.07, 10:53 ta 'kobieta z penisem' to Rafalala - radze zapamietac to imię - poza tym ze jest kobietą z penisem, jest tez poetką i artystką. w programie pojawiła sie nie jako eksponat z gabinetu osobliwosci tylko dlatego ze nakręciła film dokumentalny o transwestytach i zrobliła w teatrze polonia w warszawie przedstawienie ktore okazało sie hitem. Odpowiedz Link Zgłoś
jan_telecki Re: A ostatni Wojewódzki? 26.09.07, 10:57 nie wymagajcie tez od wojewodzkiego by do takich tematów podchodził jak terapeuta, to program rozrywkowy, a on sam jest jaki jest. Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: A ostatni Wojewódzki? 26.09.07, 13:11 Albo goście są do luftu, albo sam Wojewódzki bez formy - mieć na kanapie Olgę Lipińską i tak jej nie wykorzystać... toż to grzech. I, z tego co widać, z jego programu zrobił się salon dla już-lub-zaraz gwiazd (hihi) TVN - no bo, umówmy się, o czym można rozmawiać z Kammelem,jakimś Pirogiem,czy innymi KOterskimi,także i z Mołek,która ewidentnie do konwencji nie pasuje. A ja pamiętam na kanapie Czerwińską,Dąbrowskiego,Szyca,Jakusa,Nowickiego,Stańkę,1-raz-Kondrata,Szczukę,Urbana,Negrala - i to były cholernie udane akcje. Wniosek - zapraszać ludzi mających trochę oleju w głowie i za nic polityczną poprawność, a znajdą się w każdych okolicznościach,nie trzeba będzie się z nimi mordować i tematów do gadki nie zbraknie... ... albo nie zapraszać nikogo. Odpowiedz Link Zgłoś
glupek_wioskowy Kazia Szczuka rzekła kiedys 28.09.07, 17:32 "kuba jest głupi i nudny" Z tym drugim niestety się zgadzam. Coraz gorzej.. Odpowiedz Link Zgłoś
lenka_style Re: piąta klasa podstawówki 30.09.07, 13:16 uczę w szkole i po ostatnim programie KW z ciekawości zapytałam swoich uczniów (dwunastolatki), kto z nich to ogląda i lubi około połowy rozumiem, że to ich poziom, ich prawo i ich rodziców, mój na pewno nie nie uważam, że trzeba się zachwycać filmem Wajdy, ale - przynajmniej w moim środowisku - znacznie bardziej "topowe" jest właśnie nie zachwycanie się i wyśmiewanie tzw. świętości narodowych (dla kogo?) pan Kuba pojechał po najmniejszej linii oporu a dzieciaki, co smutne, kupują to w większości bez zastrzeżeń, bo ktoś mówi "ich językiem" ... Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: piąta klasa podstawówki 30.09.07, 19:29 Nuda, nuda, nuda, może temu panu też już dziękujemy? Odpowiedz Link Zgłoś
bm_ka Re: piąta klasa podstawówki 01.10.07, 00:08 lenka_style napisała: > uczę w szkole i po ostatnim programie KW z ciekawości zapytałam > swoich uczniów (dwunastolatki), kto z nich to ogląda i lubi /ciach/ > pan Kuba pojechał po najmniejszej linii oporu Uczysz w szkole i mówisz do dzieci, cytuję: "po najmniejszej linii oporu"? No, to rozumiem że program Kuby może Ci się nie podobać! Cóż to za sonda wśród dwunastolatków? Sądzisz że to program dla tej grupy wiekowej? Odpowiedz Link Zgłoś