Dodaj do ulubionych

Sebastian Florek posłem SLD

IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 14.05.01, 00:11
Zajrzyjcie na portal olsztyńskiego dodatku Wyborczej. Piszą, że Sebastian
startuje w wyborach do sejmu z ramienia młodzieżówki tamtejszej SLD. Ten
Olsztyn to jakieś porąbane miasto. Teraz widać, dlaczego nie wstydzą się za
Karolinę.
Obserwuj wątek
    • Gość: h4v Re: Sebastian Florek posłem SLD IP: 217.96.119.* 14.05.01, 00:25
      To raczej wina tamtejszej SLD - brakuje im ludzi do wyborow [czyt. marionetek],
      ktorzy mogliby zapelnic liczne miejsca w sejmie z tamtego okregu. Poza tym taki
      Florek nie wniesie niczego kreatywnego do sejmu...
    • Gość: beast Re: Sebastian Florek posłem SLD IP: 195.117.137.* 14.05.01, 01:21
      Od początku nie wyglądał na zbyt inteligentnego,ale myślałem ,że wybierze PSL;-)
      • Gość: jesper Re: Sebastian Florek posłem SLD IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.05.01, 18:18
        zwlaszcza, ze jeszcze niedawno deklarowal, ze jego poglady pokrywaja sie z PSL,
        ale "zmienil" bo wie, ze SLD wygra te wybory... prosty cwaniak, ktory
        przejedzie sie jeszcze tak jak i Manuela (inna sprawa). Gruba przekombinuje, bo
        ten numer z "ukochanym Klaudiuszkiem, ktorego wszyscy kochaja" nie przejdzie...
        Raz zaglosowala na niego, uzasadniajac, ze i tak on nie odejejdzie. Inni tez
        tak zrobili, wierzac, ze mu nic nie grozi. I jak zobaczyli, ze jednak mial te 3
        glosy, to przestali a ona ponownie "bo go kocham itd.", wiedziac, ze nie mozna
        tak robic, bo moze zostac nominowanym... swiadczy to o jej falszywosci. Ma
        nadzieje, ze konkurent odpadnie.
    • Gość: polka Re: Sebastian Florek posłem SLD IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.05.01, 21:05
      O czym wy mówicie. jakim posłem? Jakie SLD? Florek wraz z kilkoma kolegami
      zaproponował swoja kandydaturę. Musiałyby wybrac go najpierw władze miejskie,
      wojewódzkie, a potem Leszek Miller i spółka. Dzisiaj w radiu Miller przez dwie
      minuty nie mógł powstrzymac sie od smiechu, gdy mu powiedziano o planach
      Florka. Danuta Waniek powiedziała, że Florek jest idiotą, jeżeli mysli, że ktoś
      może go umieścicć na jakiejś liscie.
      • Gość: olsztyn Re: Sebastian Florek posłem SLD IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 15.05.01, 00:32
        Gość portalu: polka napisał(a):

> O czym wy mówicie. jakim posłem? Jakie SLD? Florek wraz z kilkoma kolegami
        > zaproponował swoja kandydaturę. Musiałyby wybrac go najpierw władze miejskie,
        > wojewódzkie, a potem Leszek Miller i spółka. Dzisiaj w radiu Miller przez dwie
        > minuty nie mógł powstrzymac sie od smiechu, gdy mu powiedziano o planach
        > Florka. Danuta Waniek powiedziała, że Florek jest idiotą, jeżeli mysli, że ktoś
        >
        > może go umieścicć na jakiejś liscie.

Nie histeryzuj matko polko. Wszystko jest jeszcze możliwe. Jak lubisz wiadomości
        radiowe, to polecam dzisiejszą rozmowę Żakowskiego z Iwińskiem (to poseł z
        Olsztyna i może mieć decydujący głos w tej sprawie). Ja jestem za. Florek na
        posła, karolina na ministra kultury!!!! Będzie jeszcze śmieszniej.

Żakowski: Porozmawiajmy chwilkę o tym. co się dzieje w Polsce. "Gazeta Wyborcza"
        pisze dzisiaj, że z list SLD będzie kandydował Sebastian Florek. Cieszy się pan z
        tego?

Iwiński: Gdyby tak było, to prawdopodobnie kandydowałby z mojego okręgu
        wyborczego, bo ja jestem od dziesięciu lat posłem z Warmii i Mazur. Powiem, że
        nie jest to przesądzone, bo dopiero 26 maja odbędzie się krajowa konwencja
        Sojuszu Lewicy Demokratycznej, na której przyjmiemy tryb i reguły wyłaniania
        kandydatów, a mniej więcej po pięciu tygodniach przedstawimy i zatwierdzimy te
        listy. Myślę więc, że to jest jedna z możliwości.

Żakowski: I to jest dobry pomysł, to jest ciekawy pomysł, pana zdaniem?

Iwiński: Osobiście nie jestem, powiem szczerze, zwolennikiem tego typu rozwiązań.

Żakowski: Dlaczego?

Iwiński: Dlatego, że branie na listy piosenkarzy, artystów itp. ma głównie na
        celu pomoc ugrupowaniom słabszym, które dramatycznie walczą o przetrwanie. SLD w
        takiej sytuacji nie jest. Nie znam pana Florka, on się bardzo sympatycznie
        zaprezentował w programie "Big Brother", który zresztą oglądam bardzo rzadko,
        pochodzi z małej miejscowości Dorotowo w gminie Stawigudne niedaleko Olsztyna...

Żakowski: Widzę, że jest pan dobrze zorientowany, naprawdę.

Iwiński: Znam na Warmii i Mazurach, wydaje mi się, każdą ze 116 gmin, każdy ze
        stu powiatów. Otóż gdyby on miał poza tymi umiejętnościami, które przedstawił w
        programie, i inne walory intelektualne, programowe, to czemu nie, gdyby jednak
        miał kandydować tylko dlatego, że wystąpił w programie "Big Brother" i może
        zapewnić wzrost elektoratu, to byłbym dość wstrzemięźliwy.

Żakowski: A teraz jest pan wstrzemięźliwy, czy jest pan za tym? Bo rozumiem, że
        będzie pan współtwórcą decyzji w tej sprawie.

Iwiński: Zobaczymy, nie miałem nigdy okazji porozmawiania z panem Florkiem.
        Zadecyduje o tym rada wojewódzka SLD, a później ostatecznie rada krajowa.

Żakowski: A jakby pan z nim rozmawiał przed podjęciem decyzji, czy poprzeć jego
        kandydaturę czy nie, to o co by go pan zapytał? Jak się nazywa premier Włoch na
        przykład?

Iwiński: To by było najgorsze i najgłupsze. Zapytałbym, jak widzi drogi i szanse
        poprawy sytuacji zwłaszcza na Warmii i Mazurach, gdzie jest największe bezrobocie
        w Polsce - 26 procent; co można, jego zdaniem - ponieważ on, zdaje się, tym się
        zajmuje - zrobić z rolnictwem; co zrobić, żeby funkcjonowała przedsiębiorczość. W
        zależności od tego miałbym szansę wyrobienia sobie opinii na temat jego poglądów
        i sposobu myślenia. Ale nikogo nie można skazywać z góry na eliminację, bez
        możliwości ubiegania się o miejsca na liście.

Żakowski: A nie przeszkadza panu to, że sypnął Piotra Lato? Czy polityk powinien
        sypać?

Iwiński: Myślę, że nikt nie powinien sypać. Nie jestem, jak mówiłem, zbyt wiernym
        telewidzem, jeżeli chodzi o "Big Brothera", ale sądzę, że są pewne reguły gry,
        które powinny być przestrzegane wszędzie, na co dzień, w życiu prywatnym i w
        polityce. Polityk na pewno powinien wiedzieć, co mówi, a nie mówić, co wie.

• Gość: gekon Re: Sebastian Florek posłem SLD IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.05.01, 09:26
      nie dziwucha
      pamiętacie Kwaśniewskiego jak pięknie pląsał w rytm disco polo ?
      po wyborach jakoś przestał się pokazywać w disco-relaxie
      oni wykorzystają każdą możliwość by dostać promil więcej
      i niestety są w tym najlepsi
    • Gość: warmiak Re: Sebastian Florek posłem SLD IP: 195.8.131.* 15.05.01, 10:01
      Smiejcie sie, smiejcie, juz robimy Florkowi kampanie, a TVN powinien rzucic troche grosza. Bedzie w sejmie, ide o
      zaklad
      • Gość: Zenek Re: Sebastian Florek posłem SLD IP: 204.95.211.* 15.05.01, 11:13
        Szanowni Państwo,
        W Sejmie i Senacie jest i była taka ilość matołków, że jeden więcej i to z
        ekipy, która wiele podobnych numerów zrobiła nic nie znaczy. Popatrzcie na
        transmisje, ilu ich jest na sali a jakie gnioty produkują.
        Zenek
    • Gość: Tweed Re: Sebastian Florek posłem SLD IP: *.grey.com.pl 15.05.01, 12:04
      Sebastian Florek na szefa sztabu AWS. Oni zdaje sie maja tam wolne miejsce i nie wiedza, kogo wepchac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka