Dodaj do ulubionych

Jaką telewizję wybrać ?

05.08.03, 10:48
Obecni korzystam ze zwykłej anteny, za pomocą której odbieram ok 8 programów.
Niestety antena jest na tyle słaba, że kiepsko odbiera radio. Myślę o Cyfrze+
(Canal+). Czy ktoś ma wykupiony abonament ? Jaki jest odbiór stacji ?
Obserwuj wątek
    • Gość: ... Re: Jaką telewizję wybrać ? IP: 156.24.231.* 05.08.03, 15:28
      najgorzej jest w deszczowe dni...klada sie polsaty i inne programy....az do
      zupelnego zaniku sygnalu...

nie mozesz wybrac kablowki, nie masz takiej mozliwosci?
      sprawdz ile kosztuja abonamenty...moze warto samemu kupic sobie talerz z
      tunerem i dokupic potem karte, ktora sie odpowiednio programuje przez
      internet ;)
      • Gość: verte Re: Jaką telewizję wybrać ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.03, 17:27
        Gość portalu: ... napisał(a):

> najgorzej jest w deszczowe dni...klada sie polsaty i inne programy....az do
        > zupelnego zaniku sygnalu...
        >
        >

A to dziwne wiesz bo akurat polsatów to na Cyfrze nie ma chyba,ze u ciebie cały
        czas pada deszcz i dlatego tak myślałeś.
      • Gość: orkel Re: Jaką telewizję wybrać ? IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.03, 21:04
        Ja mam Cyfrę. Jeżeli są problemy z odbiorem to baaardzo rzadko. Polecam.
        • givenchy Re: Jaką telewizję wybrać ? 06.08.03, 10:34
          Gość portalu: orkel napisał(a):

> Ja mam Cyfrę. Jeżeli są problemy z odbiorem to baaardzo rzadko. Polecam.

Dzięki za podpowiedzi. Co do kablówki, chyba nie mam raczej takiej możliwości,
          bo nie mieszkam w domku, więc chyba Aster City np. nie opłaca się ciągnąć kabla
          dla jednego mieszkańca.
          Orkel, jaki masz wykupiony abonament ? Na stronie Cyfry są różne opcje. Można
          wykupić samą antenę, albo z dekoderem lub bez, jakąś kartę. O co tu chodzi ?
        • the_dzidka Re: Jaką telewizję wybrać ? 06.08.03, 10:50

> Ja mam Cyfrę. Jeżeli są problemy z odbiorem to baaardzo rzadko.

Są za to problemy z samą Cyfrą, a zwłaszcza z umową i abonamentem. Kto sie chce
          użerać, niech wybierze Cyfrę.
          • givenchy Re: Jaką telewizję wybrać ? 06.08.03, 10:59
            the_dzidka napisała:

> Gość portalu: orkel napisał(a):
            >
            > > Ja mam Cyfrę. Jeżeli są problemy z odbiorem to baaardzo rzadko.
            >
            > Są za to problemy z samą Cyfrą, a zwłaszcza z umową i abonamentem. Kto sie
            chce
            >
            > użerać, niech wybierze Cyfrę.

Jakie to są problemy ?
            • the_dzidka Re: Jaką telewizję wybrać ? 06.08.03, 13:11
              > Jakie to są problemy ?

Bardzo lubią twierdzić, że nie dotarła do nich wpłata, przesyłane im faksem
              dowody wpłaty pomijają milczeniem, a jakbyś chciał(a) zmienić pakiet na tańszy,
              to się nogami zapierają.
              • Gość: peggy Re: Jaką telewizję wybrać ? IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 06.08.03, 15:41
                A nie daj Boze, jak bedziesz chciala umowe rozwiazac. Wlasciwie nie ma takiej
                opcji. Programow bedzie coraz mniej a placici trzeba bedzie coraz wiecej.
                Na szczescie na po roku zmagan w koncu udalo sie od nich uwolnic ale ile
                nerwow...:-(((
                • givenchy Re: Jaką telewizję wybrać ? 06.08.03, 15:53
                  Czy w takim wypadku jest jakaś alternatywa dla Cyfry+ ?
                  • Gość: orkel Re: Jaką telewizję wybrać ? IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.03, 18:51
                    Ja mam Cyfrę+ od momentu jej połącznia się z WizjąTv czyli jakieś 20 miesięcy.
                    Nie mam z tą firmą problemów. Abonament? - nic prostszego: co miesiąc
                    przychodzi wypełniony blankienkiet, idę z tym na pocztę, płacę i tyle. Bez
                    problemu mogę zmianiać abonamet z droższego na tańszy i w drugą stonę. Ostatno
                    zmieniłem ze srebrnego na biały - podstawowy. Co do tego czy łatwo jest z Cyfry
                    zrezygnować to trudno mi się wypowiadać, bo nigdy takiej procedury nie
                    przechodziłem. Zresztą nie planuje, bo niby dlaczego. Przecież oferta jeśli się
                    zmienia to tylko na lepsze (np. niedawno dodano Ale Kino, TVNMeteo, Radio Zet,
                    Radio PiN) , a cena abonamentu jest niezmienna od początku. Dlatego zdanie
                    peggy, która pisze: "Programow bedzie coraz mniej a placici trzeba bedzie coraz
                    wiecej." jest dla mnie kompletnie niezrozumiałe.

Co do szczegółów z antenami itd. to nie jestem specjalistą. Z tą kartą to hcyba
                    chodzi o to, że sprzęt masz swój a oni dają ci tylko katę z chipem, którą
                    wkładasz do swojego sprzętu i oglądasz. Najlepiej pewnie wyjasni Ci to dealer
                    albo ktoś na infolinii (swoją drogą ta infolinia to też jest atut Cyfry).

Jedyną alternatywą wobec Cyfry, jeśli chodzi o cyfrową platformę satelitarną
                    jest Cyfrowy Polsat, ale chyba porównanie oferty programowej w podstawowym (i
                    jakimkolwiek innym pakiecie) jest dla niego dyskwalifikujące.
                    Albo taki szczegół: w Cyfrze można niektóre kanały (np. Discovery, Planette,
                    Canal+, HBO) oglądać albo z polskim lektorem, albo w wersji oryginalnej. Nie
                    wiem czy w Polsacie jest taka opcja.
                    • Gość: wowo Re: Jaką telewizję wybrać ? IP: *.lublin.mm.pl 06.08.03, 20:51
                      Podpisuję się pod tym postem. Też mam Cyfrę od dawna. Czytałem w wielu postach
                      jakie to przkręty robi Cyfra. Może są i tacy na których się uwzięła - ja w
                      każdym razie nigdy nie doświadczyłem żadnych problemów. Powiem więcej: jeszcze
                      za czasów analogowego Canal+ niźle się u nich zadłużyłem przez niepłacenie
                      abonamentu. Nagle postanowiłem zmienic zestaw na Cyfrę, więc musiałem półroczne
                      zaległości spłacić hurtem. I wszystko odbyło się miło, bez problemów.
                      Przefaksowałem dowód wpłaty i gdy dwie godziny później byłem weryfikowany u
                      dealera moje zaległości były już zaktualizowane. A przecież jako dłuznik mogłem
                      spodziewać się większych trudności...
                      Co do oferty: to, że jest coraz słabsza, a opłaty wyższe, to faktycznie
                      wierutna bzdura. Nie wiem z jakich pobudek jest rozpowszechniana, chyba z
                      czystej złośliwości. Prawda wygląda jak w poście powyżej.

pzdr
                      • Gość: the_dzidka Re: Jaką telewizję wybrać ? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 06.08.03, 21:11
                        Gość portalu: wowo napisał(a):

> Podpisuję się pod tym postem. Też mam Cyfrę od dawna. Czytałem w wielu
                        postach
                        > jakie to przkręty robi Cyfra. Może są i tacy na których się uwzięła - ja w
                        > każdym razie nigdy nie doświadczyłem żadnych problemów.

Oczywiście, że "bywa różnie" - ja akurat doświadczyłam z Cyfrą różnych
                        nieprzyjemności. I z mojego punktu widzenia szczerze odradzam. Już nie wpsomnę
                        o rzeszy kanałów arabskich, tureckich, włoskich i hiszpańskich, kompletnie
                        nieoglądable. No, co prawda Canal x 3 mocno to rekompensuje, ale ja jednak
                        dziękuję, postoję.
                        Aha, gdzieś tu powstał zbliżony wątek o perypetiach jednej pani przy próbie
                        zdania dekodera.
                    • givenchy Re: Jaką telewizję wybrać ? 07.08.03, 14:22

> Ja mam Cyfrę+ od momentu jej połącznia się z WizjąTv czyli jakieś 20
                      miesięcy.
                      > Nie mam z tą firmą problemów. Abonament? - nic prostszego: co miesiąc
                      > przychodzi wypełniony blankienkiet, idę z tym na pocztę, płacę i tyle. Bez
                      > problemu mogę zmianiać abonamet z droższego na tańszy i w drugą stonę.
                      Ostatno
                      > zmieniłem ze srebrnego na biały - podstawowy. Co do tego czy łatwo jest z
                      Cyfry
                      >
                      > zrezygnować to trudno mi się wypowiadać, bo nigdy takiej procedury nie
                      > przechodziłem. Zresztą nie planuje, bo niby dlaczego. Przecież oferta jeśli
                      się
                      >
                      > zmienia to tylko na lepsze (np. niedawno dodano Ale Kino, TVNMeteo, Radio
                      Zet,
                      > Radio PiN) , a cena abonamentu jest niezmienna od początku. Dlatego zdanie
                      > peggy, która pisze: "Programow bedzie coraz mniej a placici trzeba bedzie
                      coraz
                      >
                      > wiecej." jest dla mnie kompletnie niezrozumiałe.
                      >
                      > Co do szczegółów z antenami itd. to nie jestem specjalistą. Z tą kartą to
                      hcyba
                      >
                      > chodzi o to, że sprzęt masz swój a oni dają ci tylko katę z chipem, którą
                      > wkładasz do swojego sprzętu i oglądasz. Najlepiej pewnie wyjasni Ci to dealer
                      > albo ktoś na infolinii (swoją drogą ta infolinia to też jest atut Cyfry).
                      >
                      > Jedyną alternatywą wobec Cyfry, jeśli chodzi o cyfrową platformę satelitarną
                      > jest Cyfrowy Polsat, ale chyba porównanie oferty programowej w podstawowym (i
                      > jakimkolwiek innym pakiecie) jest dla niego dyskwalifikujące.
                      > Albo taki szczegół: w Cyfrze można niektóre kanały (np. Discovery, Planette,
                      > Canal+, HBO) oglądać albo z polskim lektorem, albo w wersji oryginalnej. Nie
                      > wiem czy w Polsacie jest taka opcja.

Bardzo dziękuję za wyczerpujące wypowiedzi! Chyba już podjęłam
                      decyzję. Pozdrawiam serdecznie
          • Gość: verte Re: Jaką telewizję wybrać ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.03, 19:35
            the_dzidka napisała:

>
            > Są za to problemy z samą Cyfrą, a zwłaszcza z umową i abonamentem. Kto sie
            chce
            >
            > użerać, niech wybierze Cyfrę.

Święte słowa.Ale z Wizją wcześniej było to samo tylko na infolinie łatwiej było
            zadzwonić i więcej można było załatwić.No cóż to przecierz teraz monopol.
            • Gość: orkel Re: Jaką telewizję wybrać ? IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.03, 09:20
              Gość portalu: verte napisał(a):

> the_dzidka napisała:
              >
              >
              > >
              > > Są za to problemy z samą Cyfrą, a zwłaszcza z umową i abonamentem. Kto sie
              >
              > chce
              > >
              > > użerać, niech wybierze Cyfrę.
              >
              >
              >
              > Święte słowa.Ale z Wizją wcześniej było to samo tylko na infolinie łatwiej
              było
              >
              > zadzwonić i więcej można było załatwić.No cóż to przecierz teraz monopol.

A właśnie nie monopol ! Jest przecież Polsat Cyfrowy, jeżeli ktoś twierdzi , że
              to jest dla niego lepsza oferta, to proszę bardzo.
              Tylko widzisz drogi/droga verte może to jest tak, że ty podświadomie wiesz, że
              oferta Polsatu jest tak słaba w porównaniu z Cyfrą, że trudno to mówić o
              jakiejkolwiek konkurencji. Jedyne w czym Posat może konkurować z Cyfrą to chyba
              ta intensywność kampanii reklamowej, którą widzowie naziemnego Polsatu karmieni
              są od rana do nocy.
              • Gość: verte Re: Jaką telewizję wybrać ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.03, 15:46

>
                > A właśnie nie monopol ! Jest przecież Polsat Cyfrowy, jeżeli ktoś twierdzi ,
                że
                >
                > to jest dla niego lepsza oferta, to proszę bardzo.
                > Tylko widzisz drogi/droga verte może to jest tak, że ty podświadomie wiesz,
                że
                > oferta Polsatu jest tak słaba w porównaniu z Cyfrą, że trudno to mówić o
                > jakiejkolwiek konkurencji. Jedyne w czym Posat może konkurować z Cyfrą to
                chyba
                >
                > ta intensywność kampanii reklamowej, którą widzowie naziemnego Polsatu
                karmieni
                >
                > są od rana do nocy.

I dlatego właśnie napisałem,że monopol.Dzięki,że mi przytakujesz ale te
                Twoje bluzgi na Polsat są nieadekwatne do tematu.Pogubiłaś się dziecino.
                Przeczysz sama sobie.
                Pozdrawiam.
                • Gość: orkel Re: Jaką telewizję wybrać ? IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.03, 11:10
                  Nie przecz sobię. Chyba raczej Ty. Z Twojego ostatniego postu wynika, że oferta
                  Cyfry wobec Polsatu jest bezkonkurenyjna. Trudno sie nie zgodzić.
      • red_45 Re: Jaką telewizję wybrać ? 06.08.03, 09:24
        Jakbys mial karte seca2, ktora sie 'programuje przez internet' to juz dawno
        bylbys milionerem.
    • Gość: autowidol Re: Jaką telewizję wybrać ? IP: 195.117.1.* 08.08.03, 10:27
      Mądrą!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka