Dodaj do ulubionych

YCD - Fenomen Ani Radomskiej

27.05.08, 09:58
O co chodzi z tą Anią, czemu tyle szumu wokół niej. Pomińmy kwestie
wyglądu, wagi , bo to nie jest najważniejsze w konkursie tańca, ale
właśnie umiejętności taneczne - przecież ta dziewczyna porusza się
cały czas tylko w stylistyce latino, nawet tańcząc hip-hop nie jest
w stanie pozbyć się charakterystycznych kroczków, ruchów głowy i
ramion. Nie rozumiem tego fenomenu, na udział w 16 zasługiwała, ale
na półfinał ( a nie daj Boże finał!) - to chyba jakiś żart.
Jako konkrtargument podaję od razu Kasię Kubalską, która będąc
absolwentką szkoły baletowej potrafiła zatańczyć passo doble tak że
wióry szły z parkietu a w hip-hopie prezentowała sie jak
rasowa "bitch" - w zadnej z tych odmiennych technik nie zdradzała
sposobem poruszania się, gestami swojej pierwotnej techniki
tanecznej. Czyli jednak można.
Obserwuj wątek
    • alex_koz Re: YCD - Fenomen Ani Radomskiej 27.05.08, 11:09
      tez tego fenomenu nie rozumiem, ale wola ludu najwazniejsza:))
      • mallina Re: YCD - Fenomen Ani Radomskiej 27.05.08, 12:47
        a ja jestem laikiem i nie widze w tancu Ani nalecialosci latino.
        po to wygrywa sie glowna nagrode, aby moc pozniej popracowac nad swoimi
        umejetnosciami, wiec Ania pasuje do wygranej:-)

moja faworytka jest jednak Kasia, ktora jest po prostu perfekcjonistka i scena
        jest dla niej stworzona(o rany prawie jak cytat jury:D)
        sadzilam, ze Gieorgij bedzie mial takie powodzenie, ze Kasia z nim wlasnie nie
        wygra..Gieorgija mi szkoda, a Kasia wierze, ze bedzie 1.

wracajac do Ani -to po prostu pomijajac taniec-mila i pelna radosci dziewczyna.
        nie marudzi, nie narzeka a usmiecha sie i jest w tym szczera. nic mnie to nie
        dziwi, ze ludziom sie to podoba.

mam tylko nadzieje, ze Kryspin odpadnie, taka taneczna gwiazda musi blyszczec,
        musi byc czuc ze ten ktos ma jakas osobowosc.
        no a Kryspin to niestety mimozowatosc, ciapowatosc i nijakosc jesli idzie o
        osobowosc. on juz inny nie bedzie, nie ma co czekac na jakies "otwarcie":-)
        • menisk Re: YCD - Fenomen Ani Radomskiej 27.05.08, 13:20
          mallina napisała:
          > a ja jestem laikiem i nie widze w tancu Ani nalecialosci latino.

Przyjrzyj się, a zobaczysz. To naprawdę bardzo wyraźnie u niej widać.
          Cóż, bierze udział w bardzo niesprawiedliwym programie. To dzięki
          temu zaszła tak wysoko. I to przez to odpadła znacznie bardziej od
          niej utalentowana Justyna. Taka jest, niestety, konwencja tego
          programu. O wynikach decydują laicy. Jeszcze bardziej kuriozalnym
          wydarzeniem było dojście Pudzianowskiego do finału TzG, a
          zwłaszcza "wygryzienie" po drodze Tamary ;-).
          • mallina Re: YCD - Fenomen Ani Radomskiej 27.05.08, 13:42
            jakos nie zauwazylam zeby Justyna byla od Ani bardziej utalentowana.
            ciagle ugiete nogi..
            ten program oglada wielu laikow, czyli osob ktore nigdy nie tanczyly, nie
            trenowaly niczego zwiazanego z tancem i nie interesowaly sie tancem
            hobbystycznie. taki to program, teoretycznie moga sie do niego dostac osoby nie
            zwiazane wczesniej z tancem, samouki -to mam na mysli.
            nawet wczesniej myslalam, ze wlasnie dla takich osob ten program jest:-)

choc jak czytam dyskusje gazetowe, to zauwazam, ze chyba wszyscy oprocz mnie
            doskonale sie znaja na tancu czy to latino czy to jazzie czy tez innych stylach

a co do TzG, tam to chyba d dawan konkurs popularnosci jest? choc wierzylam, ze
            Tamara jest bardziej popularna niz Magda Walach, a tu niespodzianka..
            ale i tak fajnie, ze Tamara wystapila w TzG, bo mozna bylo podziwiac rozne jej
            wcielenia:-)
            • menisk Re: YCD - Fenomen Ani Radomskiej 27.05.08, 14:13
              To żaden wstyd na czymś się nie znać, ani też żaden powód do chwały
              orientować się w czymś trochę lepiej niż inni. Sama o sobie
              napisałaś "jestem laikiem", więc nie dziwię się, że nie zauważyłaś
              błędów Ani i nie dostrzegłaś zalet Justyny. Nic wielkiego się nie
              stało. Jeśli w najbliższym odcinku Ania wygra z Kasią, będzie można
              śmiało powiedzieć, że laicy odnieśli ostateczne zwycięstwo ;-).
              • liz747 Re: YCD - Fenomen Ani Radomskiej 27.05.08, 17:00
                Wiecie, wszystko fajnie, ladnie, ale zastanowcie sie o co oni walcza. Walcza o
                stypendium na Broadway'u, czyli w szkole tanca, a sama nazwa szkola oznacza, ze
                czegos tam sie maja nauczyc prawda? No wiec teraz ja sie pytam, czy uczyc w
                szkole tanca powinna sie dla przykladu Kasia, ktora sprawdza sie w kazdej
                technice, bo jest odpowiednio wyszkolona (jesli skonczyla szkole baletowa, to
                umie o wiele wiecej niz ludzie ktorzy uczeszczali przez 3 miesiace do Broadway
                Dance Center, wierzcie mi na slowo), czy Ania, ktora nie jest moze zbyt
                wszechstronna, ale bardzo sie stara, uczy nowych rzeczy i jest zdolna tancerka,
                na tyle zdolna, by po tych 3 miesiacach w NY stac sie tancerka naprawde
                profesjonalną. Albo taki Artur, przeciez on potrafi juz wszystko, ma 30 lat, co
                on tam bedzie robil w Stanach? Inna rzecz, ze on juz naprawde ma swoje lata a
                tancerzem nie jest sie raczej do konca zycia, tylko do pewnego wieku. Jak dla
                mnie Kryspin i Ania sa faworytami.

Pzoa tym fenomen Ani polega na tym, ze jest szalenie sympatyczna osoba, nikogo
                nie udaje, ma szczery usmiech, cieszy sie tancem i tyle, wole ją niz zimną,
                biczowatą Kasie :)
              • funny_czapka Re: YCD - Fenomen Ani Radomskiej 27.05.08, 17:04
                ja fenomentu tej Anki nie rozumiem i napisze wprost, jej specyficzna
                brzydota, wygląd 45-letniej kobiety, okropny rudy fryz i klockowata
                figura przeszkadzają mi w odbiorze jej tańca.
                Justyna była o niebo lepsza,oczywiście ładniejsza - ale polski naród
                nie lubi za ładnych i za zdolnych.
                dlatego klocowata anka z zębiskiem zachodzącym na górną wargę
                przechodzi. wkurza mnie poza tym jej infantylny głosik nijak sie
                mający do fizisu.
                • mallina Re: YCD - Fenomen Ani Radomskiej 27.05.08, 18:06
                  polski narod lubi ladnych i zdolnych, po co tak uogolniac?
                  taniec Justyny ani troche mi sie nie podobal, choc nie ujmuje jej tego ze ma
                  jakies umiejetnosci, nie podobalo mi sie po prostu samo wykonanie.
                  a uroda?rzecz wzgledna, Justyna podobala mi sie w kawalkach, np oczy, usta, ale
                  calosciowo to nie bardzo. bardziej podoba mi sie Kasia:-)

z tym opisem Ani to przesadzilas. ciekawe co myslalas o Natalii z poprzendiej
                  edycji?(mam na mysli sam jej wyglad rzecz jasna)
                  • funny_czapka Re: YCD - Fenomen Ani Radomskiej 27.05.08, 18:26
                    natalia miała piękną figurę (fantastyczną w odbiorze tańca)i
                    interesującą, plastyczną twarz.
                    tak, naród polski lubi ładnych i zdolnych, akurat:PPPP: dlatego z
                    tzg wypadła tamara i zgrabna i zdolna steczkowska, dlatego
                    nienawidzi się urbańskiej itd. przykłady można mnożyć.
                    naród polski kocha miernoty i średniaków, a jak się jest ładnym to
                    nie można być za bardzo utalentowanym, bo naród człowieka
                    znienawidzi..
                    ---
                    Stara baba, ta Królowa Nafty spożywania, co telewizję ogląda dopóki
                    nie uśnie, siwe włosy na łbie zafarbowała na czarno. Czarny kudeł to
                    ona u kobiet lubi bardzo. Chaluksy z modzelami w złote buciki na
                    szpili wsadziła i na spacerek mężusia zabrała. Szyja go boli od
                    ochoczego oglądania się za innymi, starucha to wie. Ona już się
                    pogodziła, że on czasem innej dogodzi tym małym frendzlem w jaki go
                    matka natura wyposażyła. Stara tylko hojraczke struga i patrzy na
                    swe nieobsiane,puste, siwiejące łono. Zafarbuje na czarno włosy i
                    tam, dobrze będzie. Ratlery docenią jak jej będą d.. lizać.
                    Bolesna prawda.
                    • liz747 Re: YCD - Fenomen Ani Radomskiej 27.05.08, 18:38
                      po 1. Urbanska jest nielubiana nie dlatego, ze jest ladna, zgrabna i powabna,
                      tylko dlatego, ze ma STRASZNE parcie na szklo i jest wrecz odpychajaca, uwaza ze
                      jest najlepsza, najpiekniejsza i najzdolniejsza, nie ma absolutnie ZADNEJ pokory.
                      po 2. nie pomyslalas, ze to, ze na przyklad z TzG odpadla Tamara nie oznacza, ze
                      ludzie jej nie lubia, tylko ze na przyklad lubia bardziej kogos innego? Moze
                      Pudzian w niektorych wzbudzal po prostu wieksza sympatie, a lubic kogos innego
                      bardziej nie oznacza braku sympatii do danej osoby. Tak wyszlo i juz, moze ten
                      caly Tzg sie ludziom juz przejadl i skoro z Pudzianem byl smiech i tzw "jaja" to
                      na niego glosowali.
                      • flowerbomb5 Re: YCD - Fenomen Ani Radomskiej 27.05.08, 20:44
                        Wcale nie jest tak ze narod nie lubi pieknych i zdolnych. Narod lubi
                        osoby sympatyczne, niewywyzszajace sie, takie swojskie typy. Dlatego
                        przegrala Steczkowska, bo jest po prostu niesympatyczna. Dlatego
                        teraz przechodzi Ania Radomska, chociaz jak dla mnie to specjalnie
                        sympatyczna nie jest, ale chyba ludzie lubia takie typy. Rudy fryz
                        okropny, zgadzam sie. Klockowata figura tez nie wyglada na tancerke.
                    • mallina Re: YCD - Fenomen Ani Radomskiej 28.05.08, 00:44
                      funny_czapka napisała:
                      > natalia miała interesującą, plastyczną twarz.

serio?
                      to w ten sposob sie teraz okresla nieciekawa dosc twarz?

Steczkowska i Urbanska to nie sa lubiane za inne rzeczy niz wyglad. Nikt
                      przeciez nie twierdzi, ze Steczkowska jest niezgrana a Urbanska nieladna.
                      czemu Tamara odpadla to tez nie rozumiem, dla mnie pod kazdym wzgledem jest
                      super:-)))

to nie za te wszystkie umiejetnosci Natasza jest malo lubiana, raczej za to, ze
                      za wszelka cene chce zaistniec i nie potrafi zrozumiec, ze ktos moze byc lepszy.

a co jest zlego w tym ze narod kocha sredniakow?

ten opis farbowanej brunetki to ktorej z gwiazd dotyczy?
                      • kamahi Re: YCD - Fenomen Ani Radomskiej 28.05.08, 08:32
                        Jeszcze jeden irytujący drobiazg dotyczący Ani - długo nie mogłam
                        załapać o co chodzi z jej sposobem mówienia, aż któregoś razu
                        olśniło mnie, że ona mówi cały czas "przez zęby", tzn. mówiąc
                        porusza tylko wargami, zęby pozostają cały czas złączone -
                        spróbujcie sami przed lustrem - wyjdzie wam dokładnie taka sama
                        infantylna gadka jak ta Ani.
                        Wiem, że to nie na temat tańca, ale przyczynia się do ogólnie
                        nienajlepszej opinii na jej temat (mojej nienajlepszej opinii).
                      • mozambique Re: YCD - Fenomen Ani Radomskiej 28.05.08, 09:59
                        "Steczkowska i Urbanska to nie sa lubiane za inne rzeczy niz wyglad.
                        Nikt
                        > przeciez nie twierdzi, ze Steczkowska jest niezgrana a Urbanska
                        nieladna.
                        > czemu Tamara odpadla to tez nie rozumiem, dla mnie pod kazdym
                        wzgledem jest
                        > super:-)))"

Steczkowska poleciała ze sesję cmentarną i JAcykowa, Urbanska ze
                        grzanie wyra sponsorowi zupełnei bez żenady, a Tamara ( boska,
                        zgadzam sie) za role zimnej wydry w Niani. I tyle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka