shatmach 12.06.08, 21:21 Wygrywamyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
shatmach Re: Mecz Polska-Austria 12.06.08, 22:06 Pierwsza połowa to była tragedia. Teraz idzie im coraz lepiej. Jeszcze chociaż jednego... Odpowiedz Link Zgłoś
shatmach Re: Mecz Polska-Austria 12.06.08, 22:45 I d***! Druga połowa dużo lepsza, ale wszystko kretyn sędzia zepsuł. Odpowiedz Link Zgłoś
s.u.n.d.a.y Re: Mecz Polska-Austria 12.06.08, 22:54 CHAMSTWO!!!!!!!!!! No nie wierzę kurde! 2 połowa rewelacyjna, świetny dziś Boruc, gol Rogera - i wszytsko na nic, bo "sędzia" daje karny - no żesz! To ja, laik, kobieta, widziałam, że tam w tym polu karnym (?) nic sie nie zdarzyło strasznego. Przykro mi strasznie :( Odpowiedz Link Zgłoś
princessofbabylon Re: Mecz Polska-Austria 12.06.08, 23:03 pomimo tego, że teraz Austria musi wygrac z NIemcami żebyśmy my mogli jeszcze coś zrobic w tej grupie to życzę im żeby Niemcy im tak dopie..li żeby się osrali po uszy. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiamilan Re: Mecz Polska-Austria 12.06.08, 23:09 nigdy do Austrii nic nie miałam, i choć dziś nie powinnam, bo to dla nas niedobrze, ale ogrooooooooomnie cieszyłam się z wygranej Chorwacji, bo kocham ten kraj, i nieznoszę Niemców, ale teraz życzę , aby Niemcy dokopali Austrii, i BRAWO dla pierd.... sędziego, szkoda, że nie widział, jak fair play zachowywał się wcześniej tleniony Austriak Odpowiedz Link Zgłoś
krzaczekbzu Re: Mecz Polska-Austria 13.06.08, 00:06 Nawet nasz prezydent, chyba nawet lekko pod wpływem...się wypowiadał krytycznie na temat sędziego Odpowiedz Link Zgłoś
auto_robex Re: Mecz Polska-Austria 13.06.08, 00:46 proca.pl/pokaz/1164/anulowac_wynik_meczu_polska-austria Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: Mecz Polska-Austria 13.06.08, 08:47 Polska zaprezentowała żenująco niskie umiejętności w porównaniu do lekceważonych Austriaków. w meczu z Niemcami nie potrafiliśmy nawiązać równorzędnej walki. jak dotąd (i tak już w statystykach zostanie) jesteśmy najgorzej grająca drużyną w tym turnieju w tej fazie (dla nas pierwszej i ostatniej). bramka ze spalonego ok a wątpliwy karny to be? obudźcie się, fantaści. Bolanda się do tej gry nie nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
s.u.n.d.a.y Re: Mecz Polska-Austria 13.06.08, 11:24 Nie ok, tak jak nie ok uznana bramka ze spalonego Niemców. Niesprawiedliwość chyba musi zaakceptowac, bo nic nie mozna zrobić. Może i nie gramy najlepiej, ale sukcesem jest, że w ogóle dostaliśmy sie na euro, więc najgorsi w Europie nie jesteśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
around_the_sun Re: Mecz Polska-Austria 13.06.08, 11:59 tiresias- podyktować rzut karny w ostatniej, doliczonej minucie, kiedy już nie sposob tego naprawić to dla ciebie człowieku normalne??? Gdyby dyktować karmiaki za wszystkie tego rodzaju przewinienia to wynik meczu byłby po obydwu stronach dwucyfrowy. Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Mecz Polska-Austria 13.06.08, 12:17 Pan sędzia przegiął,po coś pan tego karnego dawał... teraz cała Polska uwierzy,że ma wspaniałych piłkarzy i tylko spisek światowych mocarstw odebrał jej mistrzostwo Europy. I stan zbiorowej iluzji trwać będzie w najlepsze. Obudźta się - Polska grała z najsłabszą drużyną turnieju,100-którymś zespołem świata i ma farta,że strzeliła trefnego gola,że Austriacy nie umieją z kilku metrów do bramki trafić,a karny był dopiero za drugim podejściem,bo gdyby był za pierwszym,to by jeszcze 1-2 przegrali. Faul był i nie ma o czym mówić.Polak ściąga Austriaka do ziemi oburącz,nie będąc jednocześnie atakowanym przez tegoż Austriaka. Gdyby się szarpali nawzajem - orajt,gwizdanie tylko Polakowi byłoby absurdem.Ale szarpał tylko Polak i sędzia miał obowiązek to gwizdnąc. A o to,że pan piłkarz Lewandowski jest taki głupi,żeby w doliczonym czasie szarpać i rzucać o glebę przeciwnikiem,to już pretensy proszę kierować do jego wychowawców,trenerów i niego samego. Odpowiedz Link Zgłoś
around_the_sun Re: Mecz Polska-Austria 13.06.08, 12:35 trala lala, a jak austryjacka tleniona lalunia z tapirem na głowie szarpała naszych to pan sędzia jakoś nie zauważył? i to nie raz. Nie chodzi mi o gre naszych, ale o ten chamski gest sędziego. Jesli juz chciał zrobic Austrii prezent, to nie w takim momencie. Nie muszę się budzić, na mistrzostwo nie liczyłam. Ale bucostwo zauważyć potrafię, tym bardziej, że autorytety to potwierdzają. Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Mecz Polska-Austria 13.06.08, 12:45 Tleniony tarmosił Bąka, a Bąk tarmosił tlenionego - takie rzeczy sędziowie faktycznie puszczają,kwalifikując je jako walkę o pozycję.A w przypadku Lewandowskiego - tylko on szarpał,łapał i rzucał o glebe,Austriak nawet go nie dotknął - to jest faul i już.Dlaczego wymagamy od sędziego bycia nieuczciwym na naszą korzyść ? Sorry,ale nie trafia do mnie tekst,że sędzia z prezentem dla Austrii czekał do 93 minuty; co to, jakiś fuckin'Hitchcock jest ? Takie sprawy się załatwia najpóźniej w 80 minucie. Specjalnie wczoraj oglądałem studio pomeczowe w Polsacie - tak,jak Borki klęły w trakcie i zaraz po meczu, tak po kwadransie zaczęli przebakiwać,że może jednak faul był,że to i że śmo. A że 93 minuta... trzeba było nie rzucać rywalem o glebę w polu karnym,trzeba było łapy trzymać w kieszeniach,albo se je uciąć. Może obok miernych umiejętności technicznych,powodem dla którego Polacy są najwyżej rezerwowymi w średniorenomowanych klubach,jest ich niski poziom wiedzy o grze i opanowania. Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: Mecz Polska-Austria 13.06.08, 13:13 cała nadzieja w tym, że ta parodia występu polskiej drużyny będzie miną podłożona pod PZPN i ten wstyd nie pójdzie na marne Odpowiedz Link Zgłoś
around_the_sun Re: Mecz Polska-Austria 13.06.08, 14:20 rzucanie o glebę? oglądając klatka po klatce widać, że Austriak na własne życzenie nie utrzymał się na nogach. Takich akcji było w meczu kilkadziesiąt, a karny... wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Mecz Polska-Austria 13.06.08, 14:29 A skąd wiesz,że "na własne życzenie" ? Jak to sprawdzić ? Powtórki nie sa w stanie zmierzyć mocy i agresji z jaką jeden gracz atakuje drugiego. Teraz jest tak,że zawodnik łapany za koszulkę od razu się kładzie i sędzia ma obowiązek dyktować wolny, a często jeszcze i kartki nie żałuje. Wczesniej właśnie tak robił Golański w starciu z Ivansicem - tylko,że Ivansic nie położył się na ziemi,a próbował biec dalej i dlatego sędzia nie podyktował karnego,mimo że Ivansic był faulowany.Piłkarz faulowany przez Lewandowskiego nie popełnił tego błędu,wykorzystał okazję i zarobił gwiazdek. Brawo dla niego. Odpowiedz Link Zgłoś
around_the_sun Re: Mecz Polska-Austria 13.06.08, 16:06 Słyszałam dzisiaj wypowiedzi wielu sędziów i trenerów, a także piłkarzy i to takich z górnej półki. Nikt tu w przypadek nie wierzy. Sprawa jest trefna i to nie ulega wątpliwości. Jeśli pan sędzia jest taki "czysty" to dlaczego teraz trzęsie portkami ze strachu? Źle się spisał na tym meczu od początku do końca. Proste. Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Mecz Polska-Austria 14.06.08, 12:07 UEFA nie stwierdziła błędu sędziego. W Wiadomościach wypowiadał się jakiś ekspert,nie dostrzegłem nazwiska, który uznał,że karny był ewidentny. Sędzia "trzęsie portkami", bo 40 milionów ludzi z wyjątkami,chce go pozbawić głowy za to, że podjął taką, a nie inną decyzję. Ta mierzwa nie umie nawet sobie tego inaczej przetłumaczyć, jak tylko,że sędzia był przekupiony. Ja sie z karnym zgadzam,ale gdybym się nie zgadzał,to bym powiedział,że się sedzia pomylił,uznałbym,że mając dosłownie ułamek sekudny na ocenę sytuacji i podjęcie decyzji mógł się kopnąć.Ale nie sugerowałbym,że czekał z drukowaniem wyniku, za co miałby dostać XXX ojro, do ostatniej akcji meczu. To brednia, która może powstać tylko w głowach albo przegrzanych,albo przepitych. Oczywiście,że sędzia popełnił w tym meczu błędy - np,uznając gola dla Polski ze spalonego i nie dyktując drugiego rzutu karnego dla Austrii za faul na Ivansitschu,choć w tym przypadku akurat - rozumiem dlaczego tego nie zrobił i ze do takiej interpretacji miał prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
around_the_sun Re: Mecz Polska-Austria 15.06.08, 12:18 a ja nie powiem, że sędzia się pomylił. Zrobił to celowo i perfidnie. Tylko zacząć trzeba od tego, że podyktował rzut wolny zupełnie bez przyczyny. Był jeden wolny, Boruc złapał piłkę. A Webb podyktował kolejny wolny. Ewidentnie kombinował przeciwko nam. I jeszcze raz powtarzam, nie twierdzę, że nasi grali tak jak bym sobie wymarzyła. Ale parszywe zagrywki zauwazyc potrafię. I jeszcze jedno, gol Rogera ze spalonego. A co miał robić nie słysząc gwizdka, że spalony? Każdy normalny zawodnik waliłby piłkę do bramki. Gdyby nie kopnął cała Polska (no może za wyjątkiem grek.greka) miałaby do chłopaka pretensje. Jeśli to był gol ze spalonego to też tylko i wyłącznie świadczy o "profesjonalizmie" pana Łeba. Więc nie rozumiem skąd to zacietrzewienie w obronie sędziego który meczu szmacianka- końska wólka nie powinien sędziować skoro tyle popełnia błędów. Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Mecz Polska-Austria 15.06.08, 12:55 W meczu Hiszpania-Szwecja drugi gol dla His.,w doliczonym czasie padł po akcji, w której Szwed był faulowany, a sędzia puścił grę - Szwedów może to kosztować awans. Włosi omal nie przegrali krytycznego meczu z Rumunią, kiedy sędzia 5 minut przed końcem dał Rumunom karnego za faul, którego nie było (na szczęscie obronił go Buffon),a w 1 połowie dodatkowo nie uznał gola z czystej pozycji (nam uznano bramkę ze spalonego), zaś w meczu z Holandią Włosi dostali 1-szego gola z kontrowersyjnej sytuacji - czy sędziowie nie lubią Włochów,Szwedów i POlaków,a kochają Rumunów,Hiszpanów,Holendrów i Austriaków ? A może po prostu nie są cyborgami ? Nie wiem skąd przyszło Ci do głowy,że miałem,mam i miałbym jakieś pretensje do Rogera. MNie chodzi o to,że był spalony przy jego strzale, a nie to,że on z tego spalonego kopnął piłkę do bramki :) Jeśli był spalony, a był, to świadczy przede wszystkim o profesjonalizmie sędziego bocznego,który jest odpowiedzialny za ocenę takich sytuacji. Gdyby sędzia Webb był naprawdę antypolonizmem ogarnięty i chciał Austriakom oddać przysługę,to mógł np. zignorować sędziego bocznego i tego spalonego sam odgwizdać,powołując się na własną perspektywę, z ktrej pewnie też coś było widać - pozwolił jednak, de facto, zdecydować sędziemu bocznemu,uznając,że tamten powinien widzieć lepiej a że ten się pomylił...może sędzia boczny wziął kasę od Polaków, hmmm ? :))) czy Austriacy już o tym wiedzą ? Sedzia Webb gwiżdze w Premiership - najlepszej lidze piłkarskiej na świecie i ma w niej uznaną markę. Może więc warto trochę zbastować i nie udawać większego speca od intepretacji przepisów od niego. Odpowiedz Link Zgłoś
around_the_sun Re: Mecz Polska-Austria 15.06.08, 13:41 skoro tak zna przepisy i taki z niego spec to skąd tyle błędów w jednym, podkreślam, jednym meczu? Faktycznie, fachura... Przez wiele lat trwała dyskusja czy Maradona strzelił gola ręką, byli tacy, co by sie poćwiartować dali, że ten gol był czysty. Gol został uznany. Po latach były zawodnik sam sie przyznał, że ręka była. Tak więc co twierdzi UEFa i tym podobni to jeszcze nie znaczy, że tak faktycznie było. Mam nadzieję, że tego karnego w ostatniej, doliczonej minucie meczu, pan Webb (bez względu na wszelkie dyskusje) będzie pamiętał do końca swoich dni czując za plecami Polskich kibiców. I tym optymistycznym akcentem kończę dyskusję, życząc Naszym aby żaden sędzia ani im w grze nie pomagał, ani nie przeszkadzał. Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Mecz Polska-Austria 15.06.08, 14:01 "Błędów" z Twojej perspektywy. Z mojej nie popełnił jeden - uznając gola ze spalonego,ale - jak sądzę - zrobił to z racji faktu,że sędzia boczny uznał, że wszystko było orajt. W przypadku gola Maradony naprawdę cięzko było rozstrzygnąć. Tutaj sprawa jest dość klarowna - przynajmniej w sensie wizualnym - sprzeczność dotyczy interpretacji przepisów i, jak rozumiem, wątpliwości, czy w 93 minucie można dyktować karnego za tak średniodrastyczny faul. UEFA raczej nie ma w zwyczaju na upartego bronić sędziów,od oceny technicznych niuansów ich pracy są fachowcy,więc ich opinię warto wziąć pod uwagę (ale oczywiście nie traktować jak świętej wyroczni; ot, jako głos w dyskusji). Odpowiedz Link Zgłoś
cotypowiesz Re: Mecz Polska-Austria 13.06.08, 16:22 grek.grek w wyborach na największego pajaca na tym forum nikt nie ma z tobą żadnych szans gratuluję! Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Mecz Polska-Austria 14.06.08, 12:17 Za to ty swobodnie możesz się ubiegać o tytuł Największego Erudyty, Najświetniejszego Polemisty i Słońca Forum. Również gratuluję. Odpowiedz Link Zgłoś