Dodaj do ulubionych

uwielbiam bbc prime

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.03, 22:04
a juz szczegolnie wtorkowe wieczory! skonczylo sie fawlty towers, zaczelo
absolutely fabulous
musialem odejsc od tv zeby to obwiescic swiatu, a teraz pedze na kolejny
odcinek z edina i patsy
pzdr!
Obserwuj wątek
    • Gość: kubu Re: uwielbiam bbc prime IP: *.chello.pl 14.10.03, 22:34
      oh yes, sweetie darling :)
      i juz sie nie moge doczekac 5 serii
      jeszcze tylko dwa tygodnie :)
      • Gość: s_l Re: uwielbiam bbc prime IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.03, 22:57
        super, ze nie zabili kanalu lektorem, tym co nie znaja jezyka musza wprawdzie
        wystarczyc skromniejsze subtitles, ale ten czysty angolski klimat, no rarytas
        a i jeszcze saffy i jej unibloodyversity ;))
        • Gość: kubu Re: uwielbiam bbc prime IP: *.chello.pl 15.10.03, 00:01
          ale wiesz, jak byl lektor (kiedys tam na TVP3) to przynajmniej bylo dobre
          tlumaczenie
          teraz jest fatalne :/
          gdybym nie znal jezyka i widzial to po raz pierwszy, to watpie, zeby mi sie ten
          serial podobal
          powinni wziac jakiegos sprawnego tlumacza
          moj kolega zrobil tlumaczenia do pierwszej serii na DIVXa i wyszly mu...
          FABULOUS ;)

ja uwielbiam odcinki "francuskie" - czyli wakacje w Prowansji (seria pierwsza)
          i sesja w Paryżu (seria 4), wyjazd do Maroka, smierc ojca Ediny, sen o
          Rumunskich sierotach, orgię
          aaaaaaaa
          bez sensu
          uwielbiam wszystkie :)
      • Gość: s_l Re: uwielbiam bbc prime IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.03, 23:00
        a ogladasz shooting stars?
        • Gość: kubu Re: uwielbiam bbc prime IP: *.chello.pl 15.10.03, 00:03
          ciagle o tym zapominam
          za to ogladam od czasu do czasu Parkinsona, bo trafiaja sie swietne zestawy
          gosci
          rewelacyjny byl wywiad z Hugh Grantem (nigdy go nie lubilem, a okazalo sie, ze
          koles ma zajebiste poczucie humoru) i Robbiem Williamsem (ten to juz jest
          niezle powalony)

i jak tylko moge to ogladam The Weakest Link
          Ann jako hipersucz jest boska ;)
    • Gość: ada Re: uwielbiam bbc prime IP: *.znet.pl 14.10.03, 23:05
      A w czwartek o 19 będzie Jamie Oliver. Obejrzyjcie - fajny jest.
      • Gość: kubu Re: uwielbiam bbc prime IP: *.chello.pl 14.10.03, 23:51
        dzis Edina parodiowala Jamiego
        byla boska :)
        • mameluch Re: uwielbiam bbc prime 14.10.03, 23:58
          no nie dolujcie mnie cholera:(ja tez chce!
      • Gość: ada Re: uwielbiam bbc prime IP: *.znet.pl 16.10.03, 19:49
        Przepraszam najmocniej! W PIĄTEK.
      • ivek Re: uwielbiam bbc prime 24.10.03, 11:13
        Gość portalu: ada napisał(a):

> A w czwartek o 19 będzie Jamie Oliver. Obejrzyjcie - fajny jest.

A mozna na bbc prime zobaczyc duze... oczy Nigelli Lawson - the kitchen goddes?
        Albo poogladac the office (wg HMV - Surely the finest comedy series since 'I'm
        Alan Partridge' and even equalling the legendary 'Fawlty Towers', 'The Office')?

• Gość: kejti Re: uwielbiam bbc prime IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.03, 01:12
      ja tez!!! ja tez !!!

shooting stars - umieram ze smiechu przez caly czas trwania programu (czy
      widzieliscie w ostatnim odcinku wymiatanie dropsa szczotkami :D???)

i "clocking off" - zajebisty serial, nawiazujacy do najlepszych tradycji
      angielskiego kina, spod znaku mike'a leigh i kena loacha

no i oczywiscie wszystkie programy o gotowaniu, majsterkowaniu, porzadkowaniu :)

pozdrawiam wszystkich wielbicieli BBC Prime
      k.
    • magda_s4 A "Lekarze"? 15.10.03, 09:25
      Świetny serial! :-) A te turnieje dla dzieciaków! :-) Cudo, no po prostu palce
      lizać!
    • Gość: s_l Re: uwielbiam bbc prime IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.03, 19:45
      od kiedy powtorki keeping up apperances i hiacynta bukiet;) ?
      • Gość: kubu Re: uwielbiam bbc prime IP: *.chello.pl 23.10.03, 19:55
        a maja powtarzac???
        :)))))
      • Gość: s_l Re: uwielbiam bbc prime IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.03, 20:07
        no wlasnie... byla zapowiedz i jakos mi umknelo...
        nie wiem czasem czy nie jak sie skonczy ta seria z af
        widziales shooting stars jak wymiatali spod goscia cukierka za 50 funciakow?
        posikalem sie prawie
        :-D
    • frolix Re: uwielbiam bbc prime 23.10.03, 21:13
      Moje BBC Prime zaczyna się w czwartki o dziewiątej (teraz!). Najpierw coś w
      rodzaju Big Brothera z SAS-u, a potem "Eksperyment" z udziałem ludzi
      zamkniętych w więzieniu i podzielonych na strażników i więźniów.
      • Gość: s_l Re: uwielbiam bbc prime IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.03, 21:23
        o wlasnie, wlasnie!
        nie moglem ogladac eksperymentu od poczatku, czy mozesz podac troche szczegolow?
        wiem, ze sa jacys ksiegowi i budowlancy eksperymentalnie pozamykani, ale o co
        chodzi dokladniej, jakies zasady?
        TIA,
        pozdrawiam
        • flynn Re: uwielbiam bbc prime 23.10.03, 21:43
          Czy ktoś wie, kiedy znów dadzą Coupling - i czy są dalsze odcinki??
        • frolix Re: uwielbiam bbc prime 23.10.03, 23:44
          Ja też nie oglądałem od początku, tylko od odcinka, w którym Murzyn i ten były
          narkoman zaczęli planować bunt. To było chyba trzy odcinki temu. Ale dzisiaj
          tragedia - ostatni odcinek! Więźniowie się zbuntowali, więc strażnicy zgodzili
          się na komunę, a wtedy jeden z więźniów zaczął przygotowywać pucz. Innemu
          więźniowi puściły nerwy. Zaczęło być gorąco i naukowcy przerwali eksperyment. A
          szkoda! Całe więzienie było zbudowane chyba w studiu George'a Lucasa.

Najlepszy był Mr Quarry, właściciel wartej miliony funtów firmy komputerowej.
          Był najgorszym strażnikiem i dawał się podpuszczać więźniom. Na ostatnim
          zebraniu, gdy ogłoszono pucz i powrót strażników (ale w postaci innych osób)
          Quarry totalnie się rozkleił. Próbował językiem kartkować manifest puczu. Byłby
          to ubaw po pachy, gdyby nie było takie tragiczne.

Co do zasad, to chyba wylosowano ludzi bez względu na zawód - był tam pracownik
          społeczny (ten były narkoman), pastor (Murzyn), właściciel firmy komputerowej,
          leśnik (ten młody facet z wiecznie zdziwionymi oczami), księgowy, były mistrz
          sztuk walki (ten od puczu) i paru innych (ogółem 14 czy 12). Mieli siedzieć w
          więzieniu i podzielić się na strażników i więźniów. Żadnych innych zasad nie
          podano. Celem badania było poznanie zachowań ludzi w warunkach nierówności
          społecznej. Ale uczestnicy o tym nie wiedzieli. Większość myślała, że chodzi o
          przestrzeganie ról strażników i więźniów.

W ostatnim odcinku odeszło dwóch strażników. Może się mylę, ale narratorem był
          chyba David Suchet, ten od najnowszego Poirota.

Tu jest fajny tekst:
          education.guardian.co.uk/higher/research/story/0,9865,714770,00.html
          • Gość: s_l Re: uwielbiam bbc prime IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.03, 23:58
            dzieki, dzieki, dzieki
            tak, Quarry'ego bylo mi strasznie zal, jeszcze wtedy jak probowal polubownie
            zalatwic sprawe fajek, a oni (wiezniowie) tak totalnie go wkrecali
            no i straszne bylo, ze straznicy nie umieli dzialac razem
            • Gość: kubu Re: uwielbiam bbc prime IP: *.chello.pl 24.10.03, 00:04
              ja sobie nagralem pierwszy odcinek, ale go w koncu nie obejrzalem, bo musialem
              nagrac cos innego
              no i nie ogladam
              a zastanawiam sie jak to sie ma do tego slynnego eksperymentu przeprowadzanego
              na studentach
              czy to jest jakas wariacja na ten temat, tak jak swietny film EKSPERYMENT,
              czy to rekonstrukcja w klimacie filmu dokumentalnego
              czy moze jakies reality-show
              • frolix Re: uwielbiam bbc prime 24.10.03, 10:30
                > a zastanawiam sie jak to sie ma do tego slynnego eksperymentu
                przeprowadzanego
                > na studentach

Racja, to powtórka z tamtego eksperymentu. Poczytaj tekst, do którego dałem
                linka. BBC chciało zrobić Big Brothera, ale oczywiście musiało to być coś
                misyjnego. "Eksperyment" to BB z komentarzem psychologicznym, a nawet
                historiozoficznym. Różnica jest taka, że eksperyment Zimbardo rozwiązano chyba
                po sześciu dniach, bo studenci-strażnicy zaczęli zachowywać się jak naziści i
                gnoili studentów-więźniów. W eksperymencie BBC odbyła się powtórka z dziejów:
                dyktatura - rewolucja - komuna - pucz - tyrania. Zakończono bodajże po czterech
                dniach. Myślę jednak, że rozwiązanie eksperymentu było zbyt naciągane. Nic
                nikomu nie groziło. Najwyżej by ten grubas od przemowy o kujkach wyszedł.

> czy to jest jakas wariacja na ten temat, tak jak swietny film EKSPERYMENT,

Nie znam świetnego filmu "Eksperyment" :-/

> czy to rekonstrukcja w klimacie filmu dokumentalnego
                > czy moze jakies reality-show

Reality-show z komentarzem spakowane do czterech odcinków.
                • Gość: kubu Re: uwielbiam bbc prime IP: *.chello.pl 24.10.03, 11:01
                  EKSPERYMENT (Das Experiment) - film w reż. Oliviera Hirschbiegela z Moritzem
                  Belibtreu'em w roli glownej
                  bardzo dobre kino
                  polecam

us.imdb.com/title/tt0250258
    • Gość: buuuuu Ja uwielbiałam jak miałam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.03, 00:53
    • Gość: s_l fame academy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.03, 13:29
      kto oglada? jakie porownania z idolem wam sie nasuwaja? chyba jury bardziej mi
      odpowiada - maja (jako nauczyciele) caly czas merytoryczny kontakt z
      uczestnikiem, nikt nie komentuje pojemnosci pluc, albo 'nie lubie tego rodzaju
      muzyki'
      nagroda tez niezla ;)
      moim ulubiencem jest peter, totalny odjazd, u nas zostawilby wszystkich na
      starcie, i to wcale nie za glos czy barwe, ale za eksplozje osobowosci
      pozdrawiam
      • Gość: kubu Re: fame academy IP: *.chello.pl 04.11.03, 15:29
        nie wiem
        Peter mnie troche irytuje :/
        chociaz nie powiem - ubawila mnie sekwencja rzezbienia jego powabnej fryzury w
        ostatnim programie :)

za to zgodze sie z tym, ze jury bardziej merytoryczne
        podoba mi sie opcja wspolnego ogladania wystepu na video (lepsze to niz Cygan,
        ktory z gorbowa mina mowi naszym uczestnikom: ZOBACZYSZ SOBIE W TELEWIZJI)
        a to co mi sie podoba najbardziej to fakt, ze bibiś jako stacja państwowa nie
        ma reklam, wiec ani nie ma przerw co 15 minut, ani nie ma nachalnego promowania
        sposnsorów
        juz prawie zapomniałem, że tak można :)))
        • Gość: s_l Re: fame academy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.03, 18:59
          to samo sobie wczoraj myslalem, jaki komfort ogladania, przy jednoczesnym
          wysokim poziomie rozrywki!
          a juz najbardziej wyrafinowane jest to, ze w publicznej telewizji mozna smiac
          sie ze wszystkiego co JEST SMIESZNE, niezaleznie od tego czy dotyka sie
          krolowej, synka jej, rzadu czy kosciola, jednoczesnie nikogo nie ponizajac
          czyli powinnismy puchnac z dumy, jako, ze nasza publiczna jeszcze lepsza.... eh
    • Gość: kubu house invaders IP: *.chello.pl 05.11.03, 11:46
      kolejny program, ktory barrrrrdzo lubie
      chodzi o zmiane wygladu mieszkania, tyle, ze nie jest nadeta wymiana
      wszystkiego od podlogi po dach ku chwale sponsora, ktory za to placi, tylko
      takie niewielkie, choc efektowne, zmiany wykonane domowymi sposobami, przy
      uzyciu tego, co w kazdym domu sie poniewiera w garazu, piwnicy, czy na strychu

nie lubie kiedy program prowadzi Linda, ktora jest strasznie apodyktyczna :/
      za to strasznie lubie Anne oraz asystentow - JJ i Phila
      mysle, ze przydalaby sie polska wersja tego programu
      • Gość: s_l Re: house invaders IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.03, 12:04
        house invaders, big strong boys/girls, changing rooms (kiedys bylo jeszcze real
        rooms) - lubie te programy z tych samych powodow, u nas tvn probowal kiedys,
        ale to wlasnie bylo ku chwale sponsora (ikea i dulux), ale co najgorsze, nie
        bylo widac dokladnie jak cos robia - takie czary mary i gotowe, poza tym
        strasznie przegadane strasznymi duperelami, ktore w ogole mnie nie interesowaly
        drugi cykl, ktory kocham to wszystkie ogrodowe historie (widziales jak edina
        parodiowala cycata charlie dimmock?), bo uwielbiam moj osobisty, a oni fajnie
        aranzuja, radza i podaja nazwy roslin po lacinie, co jest super
        trzecie to przebieranki, kiedys lubilem podgladac style challenge, a teraz what
        not to wear, te dwie laski niezle daja popalic, i wyprowadzaja na prosta takie
        pasztety - u nas brakuje takich programow (ludzie na pewno chetnie by
        korzystali)
        pozdrawiam :-)
      • Gość: clarabo Re: house invaders IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.03, 12:05
        troche od innej strony - nie wiem czy oglądasz fantastyczne Big Impressions of
        Alistair McGowan (chyba jakos tak) i jego parodie Changing room, Ground Force
        itp. Jest świetny w parodiowaniu Smile Smile Carol Smile i boskiego Laurenca.
        Niedawno był skecz o przygotowaniach do filmu o Brygardzie ogrodowej z
        rewelacyjną obsadą : Nicol Kidman (Charlie), Tom Criuse (Alan)i Dustin Hoffman
        (nie pamiętam trzeciego). A wracając na polskie podwórko - rzeczywiście nie ma
        u nas wogóle takich programów. Najbliżej było to coś z Gosią z Big Brothera na
        tvn, ale - tak jak mówisz - kompletnie na cześć sponsora. Ech, BBc prime
        rzadzi. Juz się nie moge doczekać soboty - Fame Academy, nowa seria Parkinsona
        ( a widzieliście Parky'ego z Dawn French i Georgem Clooneyem??? Bomba!!!) i
        Ruby Wax, Alistair McGowan i Shooting Stars - Rewelka!!! A wracajac jesczze do
        programów typu Changing Room - zauważyliscie jakie oni zawsze mają koszmarne
        kolory farbyw tych puszkach ? Albo ognista czerwien, róż, koszmarne zielenie i
        żółcie. Hmmm...
        • Gość: kubu Re: house invaders IP: *.chello.pl 05.11.03, 12:24
          aaaaaaaaaaaaa
          Parkinson z Dawn French!!!!!!
          nie widzialem!!!!
          przegapilem :///

uwielbiam ta kobiete
          bardzo bym chcial, zeby BBC powtorzyl kiedy calosc French and Saunders

mam kilka filmow na kompie, but I want it all, and I want it now
          :)

a juz ich parodie filmow to mistrzostwo swiata
          Star Wars
          Lord Of The Rings
          i (chyba) najnowszy Harry Potter And the Secrect Chamberpot Of Azerbaijan z
          udziałem Jeremy'ego Ironsa (Oh God, I'm gorgeous)
          :)))

podobno rownie dobry byl Titanic, ale nie udalo mi sie go zdobyc :(
          • Gość: clarabo Re: house invaders IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.03, 12:34
            no, była świetna, znalazla wspólny język z clooneyem, cały czas flirtowali
            (swoją drogą nie wiedziałam że clooney ma takie fajne poczucie humoru), a na
            koniec Dawn dostała namiętnego buziaka od georga. Świetna babka! czasam na bbc
            prime są taki short cutsy komediowe i można zobaczyć co lepsze rodzyneczki. A
            widziałeś parodie trasy koncertowej Madonny (to chyba była parodia "w łóżku z
            madonną" i Aliena? One są po prostu boskie!!!!!
          • Gość: s_l Re: house invaders IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.03, 13:38
            titanika widzialem, no i co tu duzo gadac, turlikalem sie ze smiechu - Leonardo
            w wykonaniu dawn byl paralizujacy
            • Gość: kubu Re: house invaders IP: *.chello.pl 05.11.03, 13:46
              mnie zadziwia plastycznosc jej twarzy
              ona jest do wszystkich podobna :)
        • Gość: s_l Parkinson IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.03, 13:45
          parkinson - klasa sama w sobie, zauwazyliscie, ze ON nigdy nie 'zerka
          dyskretnie' w kartonik, ma wszystkie parametry sztywniaka, ale sztywny nie jest
          w ogole!
          to moje porownywanie z polaska tv zaczyna wygladac na kompleks, ale u nas nawet
          najwytrawniejsi 'wywiadowcy' patrza z nieobecnym usmiechem w sciagawki podczas
          gdy zaproszony gosc usiluje odpowiedziec na zadane pytanie, potem podnosza
          glowy i kiwaja ze zrozumieniem, ale nikt nie ma pewnosci czy wiedza w ogole o
          czym mowa - dyskomfort goscia widac jak na dloni, ja jako widz tez czuje sie
          dziwnie
    • jacqueline Re: uwielbiam bbc prime 05.11.03, 15:09
      Yes,Prime Minister i ten z takim małżeństwem
      Gdyby jeszczeb wróciło Allo,allo...
      • Gość: s_l Re: uwielbiam bbc prime IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.03, 15:30
        o widzisz, i mamy jeszcze jeden fenomen - czesto powtarzaja cykle komediowe, a
        ludzie wciaz sie domagaja jeszcze, tam nic sie nie nudzi, fajne bylo tez pan
        wzywal, milordzie, taki gosford park w odcinkach
        • jacqueline Re: uwielbiam bbc prime 05.11.03, 15:59
          Sure
    • Gość: agu! Re: uwielbiam bbc prime IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.03, 16:04
      Tak,Tak... Cieszcie sie!
      Niektorzy nie maja kablowki i musza
      zadowolic sie kaszanowatym klanem
      i zlotopolskimi:))
      • jacqueline Re: uwielbiam bbc prime 05.11.03, 16:11
        Gość portalu: agu! napisał(a):

> Tak,Tak... Cieszcie sie!
        > Niektorzy nie maja kablowki i musza
        > zadowolic sie kaszanowatym klanem
        > i zlotopolskimi:))

A kto każe wam to oglądać?Klan to nawet lubię,Złotopolscy pewnie niedługo
        odejdą na półkę wraz ze śmiercią Henryka Machalicy...
        • Gość: agu! Re: uwielbiam bbc prime IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.03, 18:08
          Zwroc uwage ze polozylam nacisk na "kaszanowate"
          a nie na "klan i zlotopolscy" i nie chodzilo mi
          bynajmniej o kultowy wyrob masarski ale o jakosc
          przekazu w telewizorze marki "Jowisz"
    • Gość: Ala Re: uwielbiam bbc prime IP: *.znet.pl 05.11.03, 20:01
      Teraz w komediowym slocie we wtorki (w miejsce Absolutely Fabulous) jest 'Game
      On'. Trafiłam przypadkiem (niestety dopiero wczoraj - na 4, 5 i 6 odc.) i
      rozpadłam się ze śmiechu. Ben Chaplin w roli agorafobicznego pseudo macho jest
      niesamowity. Niestety, w drugiej i trzeciej serii zastąpił go jakis inny aktor,
      bo Bena wyrwał Hollywood. Polujcie na powtórki!!!
      • Gość: clarabo Re: uwielbiam bbc prime IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.03, 09:25
        a wiecie, że Angole nie mają bbc prime? to jest kanał dla nas - cudzoziemców w
        całej Europie. Takie ichnie the best of. (taka nasza tv polonia hahahahaha!!!)
        • Gość: kubu Re: uwielbiam bbc prime IP: *.chello.pl 06.11.03, 10:08
          no nie wiem
          jak sie nauczylem w Londynie ogladac bibisia, wiec ktos tu oszukuje :)
          • Gość: clarabo Re: uwielbiam bbc prime IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.03, 10:19
            no tak, bo to co jest na bbc prime to są programy, filmy z różnych innych bbc -
            bo przecież tego jest dużo (bbc one for example). I naprawde w Londynie
            oglądałeś bbc prime??? I don't wanna be rude, ale to wydaje się być raczej
            niemożliwe ;)
            • Gość: kubu Re: uwielbiam bbc prime IP: *.chello.pl 06.11.03, 10:31
              a mozliwe jest ogladanie w Warszawie TV Polonia?
              bo tez ogladam
              ale moze tylko dlatego, ze nie wiem, ze to jest niemozliwe ;)
              • Gość: clarabo Re: uwielbiam bbc prime IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.03, 10:57
                oh dear... Wiesz czemu niemożliwe??? Bo tak piszą na stronie BBC Prime!!!!!
                O boże,boże...Ale wiesz co, rodzina moja (nie chwaląc się ) rzdzennie angielska
                była zadziwiona bbc prime, jak tu przyjechala, bo nigdy tego kanału u siebie
                nie widzieli. I to jakby ugruntowało mój pogląd na obecność i nieobecność bbc
                prime w różnych kablówkach Europy
                • Gość: kubu Re: uwielbiam bbc prime IP: *.chello.pl 06.11.03, 11:16
                  hmmm
                  nie dam rady przedstawic niezbitych dowodow na fakt ogladania BBC Prime u moich
                  przyjaciol z Londynu
                  ale tak bylo :)
                  nie wiem czy to byla kwestia kablowki, tv satelitarnej, czy czegos innego, ale
                  ogladalem :)
                  • Gość: clarabo Re: uwielbiam bbc prime IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.03, 11:27
                    kubu, ależ ja ci wierzę. To jeszcze jeden dowód na to że wszystko jest
                    względne...
              • Gość: s_l Re: uwielbiam bbc prime IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.03, 11:15
                tak czy inaczej dobrze swiadczy o samym bbc - kanal z najlepszosciami
                specjalnie dla mnie, no, no
                • Gość: clarabo Re: uwielbiam bbc prime IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.03, 11:24
                  otóż to, otóż to. I naprawdę dają same frykasy. By the way, dzisiaj jest What
                  not to wear.
                  • Gość: kubu Re: uwielbiam bbc prime IP: *.chello.pl 06.11.03, 11:39
                    wlasnie skonczylem ogladac pornna powtorke WHAT NOT TO WEAR
                    o mamo :)))
                    jakos nie widze w polskiej tv szans na program tego typu z dwoma suczo
                    zlosliwymi prezenterkami i takim budzetem - 2000 funtow na jednego uczestnika
                    to niezla kasa :)))
                    ale co sie usmialem dzisiaj w zwiazku z zartami z flat-chested bohaterki, to
                    moje :)))))
                    • Gość: riffraff Re: uwielbiam bbc prime IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.03, 15:30
                      Taak, złośliwość nie zajeżdżająca chamstwem to brytyjska specjalność..
                      Co z the weakest link? Ann Robinson jest genialna w tym co robi.
                      Widzielibyście kogoś na jej miejsce w Polsce? Właśnie, dziwne że jeszcze tego
                      programu nie przeszczepili na nasz grunt.
                      • Gość: s_l Re: uwielbiam bbc prime IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.03, 16:15
                        ciezko...
                        moze modlinska z dawnych czasow, albo dorotka gawryluk, moja ulubienica ;-)
                        ale mysle, ze nie wypaliloby w takim klimacie...
                      • mag26nov Re: uwielbiam bbc prime 07.11.03, 19:34
                        Gość portalu: riffraff napisał(a):

> Taak, złośliwość nie zajeżdżająca chamstwem to brytyjska specjalność..
                        > Co z the weakest link? Ann Robinson jest genialna w tym co robi.
                        > Widzielibyście kogoś na jej miejsce w Polsce? Właśnie, dziwne że jeszcze
                        tego
                        > programu nie przeszczepili na nasz grunt.
                        >

to prawda,że w Agnlii BBC Prime nie łapie, a to, co nadają w Polsce to chyba
                        głównie BBC TWO troche zmixowane z BBC ONE. bardzo lubie Parkinsona (o ile
                        wiem,to na prime lecą odcinki z ok.dwumiesiecznym opóźnieniem), programy o
                        wystrojach wnętrz,ready steady cook,etc. podobała mi się pierwsza edycja Fame
                        Academy. kiedyś widziałam na jakims kanale rosyjską wersję The Weakest Link i
                        wzięli do prowadzenia Ann Robinson look alike- okropne to było i bardzo
                        nieudolnie zrobione. Robinson jest jedyna w swoim rodzaju razem ze swoim
                        udawaniem będącej 'bitchy' dla potrzeb progrmu. pamietam ją kiedy dawno temu
                        była u Grahama Nortona - dosłownie pękałam ze śmiechu. nie wiem czy wiecie,ale
                        Robinson była kiedyś alkoholiczką,a poza tym miała problemy z mężem-chyba ją
                        bił. ale poradziła sobie i uważam,że świetnie sobie radzi jako prowadząca 'the
                        weakest link'.
                        • Gość: s_l Re: uwielbiam bbc prime IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.03, 19:54
                          tak, tez widzialem to ruskie samyje slabyje
                          kobieta zachowywala sie jakby byla przez trzy miesiace na szkoleniu 'jak byc
                          ann robinson w domu i w pracy' - masz racje, kopia, a poniewaz nie identyczna
                          wiec nieudolna - przeciez nie da sie skopiowac osobowosci
                          jesli mieliby u nas robic ten teleturniej na licencji, to juz lepiej, zeby
                          wybrali kogos z JAKAS osobowoscia, niz 'wyzlosliwianie sie, bo tak jest w
                          oryginale'
                          i bron boze aktor!
                          • Gość: riffraff Re: uwielbiam bbc prime IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.03, 20:04
                            W Stanach po prostu zatrudnili Ann i po kłopocie! Na stronach BBC można sobie
                            obejrzeć prowadzących z różnych krajów - polecam! Baba rottweiler z Danii jest
                            nie do podrobienia.
                            • Gość: kubu Re: uwielbiam bbc prime IP: *.chello.pl 07.11.03, 22:39
                              a ja slyszalem, ze robiono zakusy na ten program, ale nie znalezli w Polsce
                              odpowiednio ahem... wyrazistej prowadzacej ;)
                              • mag26nov Re: uwielbiam bbc prime 07.11.03, 22:40
                                Gość portalu: kubu napisał(a):

> a ja slyszalem, ze robiono zakusy na ten program, ale nie znalezli w Polsce
                                > odpowiednio ahem... wyrazistej prowadzacej ;)

i niech ich Bóg błogosławi ;)))
                                • Gość: kubu Re: uwielbiam bbc prime IP: *.chello.pl 07.11.03, 22:54
                                  czy ja wiem
                                  mam swietna kandydatke na taka prowadzaca, moja byla lektorke od angielskiego
                                  sucz idealna, ze Ann przy niej to pikuś :)
                                  to niesamowite jak jednym spojrzeniem potrafila wprowadzic napiecie w grupie
                                  studentow
                                  kwintesencja terroru
                                  :)
                                  • Gość: s_l fame academy - final IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.03, 21:24
                                    dzisiaj w nocy final fame academy
                                    obstawiam alex, wprawdzie najbardziej lubilem petera, ale o nim jeszcze
                                    uslyszymy, a alex jest naprawde bezkonkurencyjna, cudna dziewucha, i - co
                                    jeszcze dodatkowo wzbudza sympatie - przypomina mi najlepsza przyjaciolke
                                    disnejowskiego tarzana - malpke terk
                                    • Gość: kubu Re: fame academy - final IP: *.chello.pl 02.12.03, 22:35
                                      a ja ostatnio mam dosyc atrakcyjne soboty i stracilem watek ;///
                                      powiedz, kto oprocz Alex dotarl do finalu, bo z Twojego wpisu wnioskuje, ze nie
                                      Peter
                                      ale moze sie myle
                                      • Gość: s_l Re: fame academy - final IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 00:53
                                        koncowka:
                                        peter(odpadl tydzien temu)- carolynne (odpadla w pierwszej cz. konkursu
                                        finalowego, emit. wczoraj) - alister - alex
                                        no i alex wygrala, chyba wszyscy ja typowali, poza alisterem i jamesem, ma sie
                                        rozumiec ;-)
                                        tez nie ogladalem w soboty, tylko w poniedz. i wtorki, teraz zostal tylko idol
                                        pozdrawiam :))
                                      • Gość: s_l jeszcze o peterze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 01:00
                                        wg mnie wypadl super, spiewal friday the cure, ale jury zostawilo alistera, a
                                        wiadomo bylo, ze niezaleznie od wystepu alex wybierze carol (peter sie narazil,
                                        z nia byla blizej) i alister tez bedzie chcial sie pozbyc konkurencji, stawka
                                        byla nieziemska
                                        ostatecznie stalo sie dobrze, alex zasluzyla sobie w 100%
                                        carol i alister byli w gruncie rzeczy podobni, zaistnieja gdzies na pewno, ale
                                        takich jest sporo w UK, alex jest oryginalna
                                        • Gość: kubu hmmm IP: *.chello.pl 03.12.03, 01:42
                                          na mnie jakos Alex nie robi wielkiego wrazenia
                                          tak spiewajacych dziewczyn znam sporo
                                          do tego to co ona spiewa to nie jest moja ulubiona bajka muzyczna

dla mnie wokalnie najbardziej interesujaca osoba byl Paris
                                          Carolynne tez byla ok, np. jej TRUE COLOURS byly genialne
                                          • Gość: s_l Re: hmmm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 13:55
                                            mamy rozne gusta, ale fajne to, gdyby bylo inaczej, scene zaludnialyby
                                            wylacznie pitery i alex, albo tylko karolajny, alistery i dzejmsy, trudno
                                            byloby to wytrzymac ;)
                                            szacunek
                                            • Gość: kubu Re: hmmm IP: *.chello.pl 03.12.03, 14:30
                                              ahem
                                              Karolajny i Parisy :)

Alistery i Dzejmsy jakos mniej. zreszta bardziej ich kojarze jako przystojnych
                                              chlopcow niz jako dobrych wokalistow :)
                                              • Gość: s_l Re: hmmm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 15:23
                                                parisa tez lubilem, szczegolnie za to, ze spiewal bez przerwy
                                                • Gość: kubu Re: hmmm IP: *.chello.pl 03.12.03, 16:07
                                                  jak ja :)
                                                  pewnie mnie tez nienawidza w domu ;)
                                                  • Gość: s_l Re: hmmm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 16:11
                                                    spiewaj tutaj
                                                    mozesz nawet zalozyc osobny watek spiewac kazdy moze, bedzie mogl wejsc tam
                                                    kazdy, komu nie daja spiewac gdzie indziej ;)
                                                    pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka