Gość: Catoo IP: *.dip.t-dialin.net 26.02.04, 21:41 prosze o sukcesywne wpisy... pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bon ton Z nazwisk sie nie nalezy wysmiewać. IP: *.aine.pl 26.02.04, 22:52 Dobre wychowanie nie pozwala na takie zagrania. Z nazwisk sie nie smiejemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Kompromitujace nazwiska...............!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.04, 19:31 A dlaczego nie ma tu Twojego nazwiska? Chcesz się śmiać ale z innych? Cwaniactwo!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fiutek Re: Kompromitujace nazwiska...............!!! IP: *.dip.t-dialin.net 01.03.04, 19:16 Dzien Dobry .... nazywam sie p. Ruchalski, moj sasiad to p. Ogon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lepper Re: Kompromitujace nazwiska...............!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.04, 12:25 Miller, Kwaśniewski, Czarzasty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deo Re: Kompromitujace nazwiska...............!!! IP: *.smrw.lodz.pl / *.smrw.lodz.pl 04.03.04, 23:55 Tusk, Rokita , Kaczor , Miller i cała reszta bandy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Priam Re: Kompromitujace nazwiska...............!!! IP: *.acn.waw.pl 03.03.04, 21:54 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=21&w=8787072&a=10900938 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojnar Re: Kompromitujace nazwiska...............!!! IP: *.zwnet.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 05.03.04, 15:41 A ja sie wylamie :) Byla kiedys taka gazeta Secret Service - i ona wydawala takie kompedium wiedzy o grach. W jednym z nich na ostatnich kartkach byla ogromna liczba osob ktorym gazeta sklada podziekowania - jedna z nich byl Waldek Spie....aj :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: man Re: Kompromitujace nazwiska...............!!! IP: 213.25.131.* 05.03.04, 22:55 a jeden spiker w radiu nazywa się Wincenty PIPKA !!! ciekawe czemu nie zmienił nazwiska ?? I co wy na to ?? Odpowiedz Link Zgłoś
ugo Re: Kompromitujace nazwiska...............!!! 06.03.04, 14:24 Gość portalu: man napisał(a): > a jeden spiker w radiu nazywa się Wincenty PIPKA !!! > ciekawe czemu nie zmienił nazwiska ?? > I co wy na to ?? Profesor Aleksander Fiut też nie zmienił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojnar Re: Kompromitujace nazwiska...............!!! IP: *.zwnet.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 06.03.04, 17:12 A jeszcze jedno: Na wysziale budowlanym Politechniki Slaskiej jest taki koles Prof.plepleple drplepel pelno tych skrotow Jozef Glomb :D (jak gląb) :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odbiornik Re: Kompromitujace nazwiska...............!!! IP: *.ip-pluggen.com 07.03.04, 12:00 Kiedys mialam link do nazwisk wystepujacych w Polsce i tam byly rzeczywiscie przyklady. Co powiecie o panu Chujowskim czy pani o nazwisku Kupa?? Obiecuje znalezc ten link i podac tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadajnik Re: Kompromitujace nazwiska...............!!! IP: *.ip-pluggen.com 07.03.04, 23:25 www.herby.com.pl/herby/indexslo.html Wpiszcie sobie jakies ciekawe nazwisko, nawet huj i piczka, i gwarantuje ze je znajdziecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadajnik Re: Kompromitujace nazwiska...............!!! IP: *.ip-pluggen.com 07.03.04, 23:29 Jest 36 000 nazwisk Baran i ponad 300 nazwisk Owca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadajnik Re: Kompromitujace nazwiska...............!!! IP: *.ip-pluggen.com 07.03.04, 23:31 A moze tak pan Pierdzioch? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadajnik Re: Kompromitujace nazwiska...............!!! IP: *.ip-pluggen.com 07.03.04, 23:38 Suka, Pies, Chory, Glodny Odpowiedz Link Zgłoś
ugo Re: Kompromitujace nazwiska...............!!! 09.03.04, 23:27 Dupak vel Kac!!! ROTFL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadajacemu Re: Kompromitujace nazwiska...............!!! IP: *.ip-pluggen.com 09.03.04, 11:53 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.sejm.gov.pl Re: Kompromitujace nazwiska...............!!! IP: 80.51.247.* 25.03.04, 15:05 Znam to nazwisko - czytałem książkę prof. Józefa Głomba o Rudolfie Modrzejewskim. Może trochę śmieszne jak wiele innych, ale czemu zaraz kompromitujące? a kompromitujące, czy takie, jakie raczej przyzwoity człowiek wolałby zmienić: słyszałem o facecie, który nazywał się Grzegorz Piotrowski i był jakimś wychowawcą od resocjalizacji, kiedy mówił do telefonu "Tu Grzegorz Piotrowski, dzwonię z więzienia" - rozmówcy w instytucjach typu sąd, prokuratura często rzucali słuchawkę, myśląc, że to idiotyczne żarty. Dziwię się, czemu ten facet nie zmienił chociaż nazwiska. Ja bym na pewno tak zrobił (nie jestem zwolennikiem snobistycznego wymyślania sobie nazwisk, ale przecież można wziąć panieńskie nazwisko matki, babki itp. - coś po przodkach:)) Należałoby zmieniać też: Trynkiewicz, Moruś, Marchwicki i inne nazwiska seryjnych morderców. Odpowiedz Link Zgłoś
hallik Re: Kompromitujace nazwiska...............!!! 08.03.04, 12:32 Kiedys w ksiazce telefonicznej natknalem sie na nazwisko "Męczywór" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lu Re: Kompromitujace nazwiska...............!!! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 17.03.04, 22:56 A zastanawialiscie sie skad sie braly takie "sympatyczne" nazwiska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... Re: Kompromitujace nazwiska...............!!! IP: 213.25.69.* 13.10.05, 19:00 ja mam tak na nazwisko i co???????!!!!!!! CIESZYSZ SIĘ? to dobrze... pociesz się ze swojego lepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Folly Re: Kompromitujace nazwiska...............!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.04, 13:15 Nazwiska się sobie nie wybiera, ale... no nie da się ukryć, czasem zdarzają się śmieszne. Ale to co ja lubię, to są fajne zestawienia, też nie ma się na nie teoretycznie wpływu, bo wybrańca nie wybiera się po nazwisku... ale jak jakaś pani koniecznie chce mieć dwa to wychodzą ładne kwiatki, np: Twaróg-Świeży, albo: Wojna-Iracka, he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Kompromitujace nazwiska...............!!! IP: 217.97.203.* 26.03.04, 15:04 Z lat szkolnych - u mnie w klasie byl Mirek Kielbasa :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dawidek Lat 10 Kompromitujace nazwiska...............!!! IP: 67.71.120.* 30.03.04, 04:22 Piotrek MORDODUPINSKI to z pzedzkola Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Kompromitujace nazwiska...............!!! 02.04.04, 20:19 Prof. Goryl Jedna z wyższych uczelni, ale nie łódzka. :) Odpowiedz Link Zgłoś
patyczako Re: Kompromitujace nazwiska...............!!! 03.04.04, 23:07 jeszcze gorzej jak rodzice do dziwnego nazwiska wybiorą nie te imię np. Amadeusz Mocigęba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: Kompromitujace nazwiska...............!!! IP: *.uwm.edu.pl 14.10.05, 07:40 A propos dobrania imienia do nazwiska- u nas jest pani prof. Dolores Ciepielewska Odpowiedz Link Zgłoś
patyczako Re: Kompromitujace nazwiska...............!!! 03.04.04, 23:08 A z innej beczki... z moim ojcem pracował gość o nazwisku Solipwko, a wszyscy mówili na niego Pieprzywódka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Kompromitujace nazwiska...............!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.04, 17:02 A ja wolę się zastanawiać nad etymologią nazwisk. Np. Budzyń, Budzyński od odludzia na końcu osady. Mówiło się ktoś mieszka na budzyniu. Wolski od mieszkańca wsi, której nadanie byłą najczęściej z "woli" pana właściciela gruntów. Bardzo podobają mi się prawdziwie swojskie nazwiska, choć malo spotykane obecnie np. Kapliców . Od tych mieszkających przy kaplicy będż się nią opiekujących. O nazwiskach pochodzących od zawodów wszyscy wiemy. Były też nazwiska nadawane przez czystą złośliwość w czasach, kiedy zaczęło obowiązywać nadawanie nazwisk. I stąd właśnie Ogonek, Krętacz, Pipka i inne. Odpowiedz Link Zgłoś
fritzek Re: Kompromitujace nazwiska...............!!! 12.04.04, 21:15 a alfons małolepszy? Odpowiedz Link Zgłoś
kisielki Re: Kompromitujace nazwiska...............!!! 14.10.05, 15:23 Moja koleżanka nazwała syna Alex, byłoby fajnie gdyby nie nazwisko: Bubek! Odpowiedz Link Zgłoś