Dodaj do ulubionych

Kompromitujace nazwiska...............!!!

IP: *.dip.t-dialin.net 26.02.04, 21:41
prosze o sukcesywne wpisy...

pzdr.
Obserwuj wątek
    • Gość: Bon ton Z nazwisk sie nie nalezy wysmiewać. IP: *.aine.pl 26.02.04, 22:52
      Dobre wychowanie nie pozwala na takie zagrania. Z nazwisk sie nie smiejemy.
    • Gość: Dorota Re: Kompromitujace nazwiska...............!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.04, 19:31
      A dlaczego nie ma tu Twojego nazwiska? Chcesz się śmiać ale z innych?
      Cwaniactwo!!!!!!!
      • Gość: Fiutek Re: Kompromitujace nazwiska...............!!! IP: *.dip.t-dialin.net 01.03.04, 19:16
        Dzien Dobry ....
        nazywam sie p. Ruchalski,
        moj sasiad to p. Ogon
    • Gość: Lepper Re: Kompromitujace nazwiska...............!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.04, 12:25
      Miller, Kwaśniewski, Czarzasty
      • Gość: deo Re: Kompromitujace nazwiska...............!!! IP: *.smrw.lodz.pl / *.smrw.lodz.pl 04.03.04, 23:55
        Tusk, Rokita , Kaczor , Miller i cała reszta bandy
    • Gość: Priam Re: Kompromitujace nazwiska...............!!! IP: *.acn.waw.pl 03.03.04, 21:54
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=21&w=8787072&a=10900938
    • Gość: Wojnar Re: Kompromitujace nazwiska...............!!! IP: *.zwnet.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 05.03.04, 15:41
      A ja sie wylamie :)

Byla kiedys taka gazeta Secret Service - i ona wydawala takie kompedium wiedzy
      o grach. W jednym z nich na ostatnich kartkach byla ogromna liczba osob ktorym
      gazeta sklada podziekowania - jedna z nich byl Waldek Spie....aj :-))

• Gość: man Re: Kompromitujace nazwiska...............!!! IP: 213.25.131.* 05.03.04, 22:55
        a jeden spiker w radiu nazywa się Wincenty PIPKA !!!
        ciekawe czemu nie zmienił nazwiska ??
        I co wy na to ??
        • ugo Re: Kompromitujace nazwiska...............!!! 06.03.04, 14:24
          Gość portalu: man napisał(a):

> a jeden spiker w radiu nazywa się Wincenty PIPKA !!!
          > ciekawe czemu nie zmienił nazwiska ??
          > I co wy na to ??

Profesor Aleksander Fiut też nie zmienił.
    • Gość: Wojnar Re: Kompromitujace nazwiska...............!!! IP: *.zwnet.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 06.03.04, 17:12
      A jeszcze jedno:
      Na wysziale budowlanym Politechniki Slaskiej jest taki koles Prof.plepleple
      drplepel pelno tych skrotow Jozef Glomb :D (jak gląb) :D
      • Gość: odbiornik Re: Kompromitujace nazwiska...............!!! IP: *.ip-pluggen.com 07.03.04, 12:00
        Kiedys mialam link do nazwisk wystepujacych w Polsce i tam byly rzeczywiscie
        przyklady. Co powiecie o panu Chujowskim czy pani o nazwisku Kupa??
        Obiecuje znalezc ten link i podac tutaj.
        • Gość: nadajnik Re: Kompromitujace nazwiska...............!!! IP: *.ip-pluggen.com 07.03.04, 23:25
          www.herby.com.pl/herby/indexslo.html
          Wpiszcie sobie jakies ciekawe nazwisko, nawet huj i piczka, i gwarantuje ze
          je znajdziecie
          • Gość: nadajnik Re: Kompromitujace nazwiska...............!!! IP: *.ip-pluggen.com 07.03.04, 23:29
            Jest 36 000 nazwisk Baran i ponad 300 nazwisk Owca.
          • Gość: nadajnik Re: Kompromitujace nazwiska...............!!! IP: *.ip-pluggen.com 07.03.04, 23:31
            A moze tak pan Pierdzioch?
          • Gość: nadajnik Re: Kompromitujace nazwiska...............!!! IP: *.ip-pluggen.com 07.03.04, 23:38
            Suka, Pies, Chory, Glodny
          • ugo Re: Kompromitujace nazwiska...............!!! 09.03.04, 23:27
            Dupak vel Kac!!!
            ROTFL
        • Gość: nadajacemu Re: Kompromitujace nazwiska...............!!! IP: *.ip-pluggen.com 09.03.04, 11:53
      • Gość: www.sejm.gov.pl Re: Kompromitujace nazwiska...............!!! IP: 80.51.247.* 25.03.04, 15:05
        Znam to nazwisko - czytałem książkę prof. Józefa Głomba o Rudolfie
        Modrzejewskim. Może trochę śmieszne jak wiele innych, ale czemu zaraz
        kompromitujące?

a kompromitujące, czy takie, jakie raczej przyzwoity człowiek wolałby zmienić:
        słyszałem o facecie, który nazywał się Grzegorz Piotrowski i był jakimś
        wychowawcą od resocjalizacji, kiedy mówił do telefonu "Tu Grzegorz Piotrowski,
        dzwonię z więzienia" - rozmówcy w instytucjach typu sąd, prokuratura często
        rzucali słuchawkę, myśląc, że to idiotyczne żarty. Dziwię się, czemu ten facet
        nie zmienił chociaż nazwiska. Ja bym na pewno tak zrobił (nie jestem
        zwolennikiem snobistycznego wymyślania sobie nazwisk, ale przecież można wziąć
        panieńskie nazwisko matki, babki itp. - coś po przodkach:))

Należałoby zmieniać też: Trynkiewicz, Moruś, Marchwicki i inne nazwiska
        seryjnych morderców.
    • hallik Re: Kompromitujace nazwiska...............!!! 08.03.04, 12:32
      Kiedys w ksiazce telefonicznej natknalem sie na nazwisko "Męczywór" :)))
      • Gość: lu Re: Kompromitujace nazwiska...............!!! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 17.03.04, 22:56
        A zastanawialiscie sie skad sie braly takie "sympatyczne" nazwiska?
      • Gość: ..... Re: Kompromitujace nazwiska...............!!! IP: 213.25.69.* 13.10.05, 19:00
        ja mam tak na nazwisko i co???????!!!!!!! CIESZYSZ SIĘ? to dobrze... pociesz się
        ze swojego lepiej...
    • Gość: Folly Re: Kompromitujace nazwiska...............!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.04, 13:15
      Nazwiska się sobie nie wybiera, ale... no nie da się ukryć, czasem zdarzają się
      śmieszne. Ale to co ja lubię, to są fajne zestawienia, też nie ma się na nie
      teoretycznie wpływu, bo wybrańca nie wybiera się po nazwisku... ale jak jakaś
      pani koniecznie chce mieć dwa to wychodzą ładne kwiatki, np: Twaróg-Świeży,
      albo: Wojna-Iracka, he he
    • Gość: . Re: Kompromitujace nazwiska...............!!! IP: 217.97.203.* 26.03.04, 15:04
      Z lat szkolnych - u mnie w klasie byl Mirek Kielbasa :))
      • Gość: Dawidek Lat 10 Kompromitujace nazwiska...............!!! IP: 67.71.120.* 30.03.04, 04:22
        Piotrek MORDODUPINSKI to z pzedzkola
        • michal.ch Re: Kompromitujace nazwiska...............!!! 02.04.04, 20:19
          Prof. Goryl

Jedna z wyższych uczelni, ale nie łódzka. :)
    • patyczako Re: Kompromitujace nazwiska...............!!! 03.04.04, 23:07
      jeszcze gorzej jak rodzice do dziwnego nazwiska wybiorą nie te imię np.
      Amadeusz Mocigęba...
      • Gość: Zuza Re: Kompromitujace nazwiska...............!!! IP: *.uwm.edu.pl 14.10.05, 07:40
        A propos dobrania imienia do nazwiska- u nas jest pani prof. Dolores
        Ciepielewska
    • patyczako Re: Kompromitujace nazwiska...............!!! 03.04.04, 23:08
      A z innej beczki... z moim ojcem pracował gość o nazwisku Solipwko, a wszyscy
      mówili na niego Pieprzywódka...
      • Gość: olo Re: Kompromitujace nazwiska...............!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.04, 17:02
        A ja wolę się zastanawiać nad etymologią nazwisk. Np. Budzyń, Budzyński od
        odludzia na końcu osady. Mówiło się ktoś mieszka na budzyniu. Wolski od
        mieszkańca wsi, której nadanie byłą najczęściej z "woli" pana właściciela
        gruntów. Bardzo podobają mi się prawdziwie swojskie nazwiska, choć malo
        spotykane obecnie np. Kapliców . Od tych mieszkających przy kaplicy będż się
        nią opiekujących. O nazwiskach pochodzących od zawodów wszyscy wiemy. Były też
        nazwiska nadawane przez czystą złośliwość w czasach, kiedy zaczęło obowiązywać
        nadawanie nazwisk. I stąd właśnie Ogonek, Krętacz, Pipka i inne.
        • fritzek Re: Kompromitujace nazwiska...............!!! 12.04.04, 21:15
          a alfons małolepszy?
    • kisielki Re: Kompromitujace nazwiska...............!!! 14.10.05, 15:23
      Moja koleżanka nazwała syna Alex, byłoby fajnie gdyby nie nazwisko: Bubek!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka