mameluch 20.10.03, 01:01 ja nie wiem,niby to test na iq a w którymśtam pytaniu z adresem wyraźnie napisane było "Dr.".Jak jeszcze chodziłem do szkoły,czyli jakieś pół roku temu,na języku polskim nauczycielka mówiła że pisze się "dr" bez kropki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: 3x Re: test na inteligencję? IP: 62.233.183.* 20.10.03, 02:55 Masz racje dr i mgr pisze sie bez kropki. Tylko w odmianie magistra - np. gdy skladamy gratulacje na rece mra. (dr.) Kowalskiego, pisze sie to wyrazenie z kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: józefka Re: test na inteligencję? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.03, 15:18 też zauwazyłam te kropkę i nawet myslałam, że pytanie będzie jej dotyczylo ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
zalogowana Re: test na inteligencję? 20.10.03, 15:56 Dosłownie g... a nie kropka,ot mucha na...ła:) Odpowiedz Link Zgłoś
michal_82 Re: test na inteligencję? 20.10.03, 19:13 > ja nie wiem,niby to test na iq a w którymśtam pytaniu z adresem wyraźnie > napisane było "Dr.".Jak jeszcze chodziłem do szkoły,czyli jakieś pół roku > temu,na języku polskim nauczycielka mówiła że pisze się "dr" bez kropki. Być może pytania (a przynajmniej założenia) były zaczerpnięte z wersji angielskiej, gdzie kropkę się wstawia i wszystko pisze się w adresach dużą literą. Oto przykłady: Piekania Nowak I Synowie, Plac Autostrad - "i" oraz "plac" powinno być małą literą. Po prostu nad polską wersją testu na inteligencję pracowały osoby mało inteligentne. Pan z mensy na inteligentnego nie wyglądał i sam to w programie pokazał. Na szczęście korektorka Wyborczej zajęła się tym testem i wszystko poprawiła. Odpowiedz Link Zgłoś